-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csacsi67 #144531 üzenetére
Ha nincs aki át akarná vállalni, akkor alapesetben nyilván nem kell fizetni, hisz erre úgyse tudna senkit kötelezni a szolgáltató. Mondjuk ott is lehet extrém helyzet, ha mondjuk valaki némi késéssel jelenti be az előfizető halálát, és az eltelt idő alatt keletkezik egy pár százezres mobilszámla, az gondolom megbonyolítaná a dolgot mindenhol.
-
Cs1csó
titán
válasz
csacsi67 #143790 üzenetére
Annyi kiegészítés, hogy az 5G előnye elsősorban zsúfolt cella esetén jön elő: ahol a 4G a túl sok ügyfél miatt elhasal ezt a mennyiségű ügyfelet az 5G ki tudja szolgálni.
A legjobb példa mondjuk egy sportesemény vagy egy zsúfolt belvárosi terület, oda éri meg az 5G-t tenni.
Ahol mindig átlag alatti a cellakihasználtság ott valódi előnyt nem jelent főleg ha a "gyengébb" 5G van és nem a combosabb.Ezt a gugli keresővel találtam és fordítottam le:
A C-sávon (N78) az eredmények 606,53 Mbps és 875,26 Mbps medián letöltési sebesség között voltak.Az alsó sávon (N28) a sebesség alacsonyabb volt, mint 100 Mbps medián letöltési sebesség.Ennek senkinek sem szabad meglepőnek lennie, mivel az N28 sáv a jobb lefedettség, nem pedig a szupergyors sebesség biztosítására szolgál.
Hasonló van a wifi-nél is, a 2,4Ghz-es kisebb sávszélt tud de nagyobb hatótávja mint az 5Ghz-esnek aminek kisebb a hatótávja de ugye jóval nagyobb sávszélességet tud.
-
4Grider
félisten
válasz
csacsi67 #143345 üzenetére
A keleti országrészben a yettelesek akkor használják csak a Telekom B20-as (800 MHz-es) celláit, ha nincs a közelükben saját bázisállomás (más frekvenciákkal).
Ugyanez igaz a Dunától nyugatra, azaz ott is csak akkor másznak fel a telekomos előfizetések a yettel B20-as celláira, ha nincs a közelben telekomos 4G bázisállomás.
Azóta még megkavarja a képletet, hogy a yettel fogja kiszolgálni a telekom 2G-t a teljes országban. De hogy ez már él-e vagy hogy mikortól lesz, azzal már nem vagyok képben. -
MaxxDamage
félisten
válasz
csacsi67 #142582 üzenetére
Igen, csak érdekesség, hogy a Telekom ragaszkodik hozzá és köti az ebet a karóhoz! Eddig így volt, vagy már ez is változott!?
Ha nevemre jött valami, akkor azt csak én vehettem át, személyi igazolványt felmutatva, meghatalmazás sem játszott, lakóhelyen élő közeli családtagnag sem! Tehát nekem itthon kellett tartózkodni a futár érkezés napján...
Rendeltem már TV-t, SIM kártyákat, régen Microsoft Windows szoftvereket és sorolhatnám.....mindig kellett személyit felmutatni.Amúgy meg mindennek nyoma van...(rendszerbe) és ha valaki hibázott, azt kell elő venni és felelősségre vonni!🤔
-
válasz
csacsi67 #142416 üzenetére
Viszont én azért vettem tartalék telefont, hogy amennyiben történik valami az A54-gyel pl szervízbe kerül,akkor teljes mértékben elérhető maradjak. Na most a főszámom rá van programozva az A54-re meg lehet azt oldani,hogy a fizikai SIM -re helyezzék ki a technikai szám helyett (A54-ig ez a szám fizikai SIM -en volt), és az A54-re meg egy technikai számos eSIM-et tegyenek?
Mert ebben az esetben csak a fizikai kártyát kell betennem bármelyik mobilba? Ennek mi a menete?
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
csacsi67 #121029 üzenetére
A követeléskezelő/végrehajtó cég 13 év után is baszogat, fenyeget egy vodás "tartozás" miatt. De letojom. Már anno megmondtam nekik,hogy olyan számlázás nincs, ami félmilla többletet hoz ki, majd másfél milla mínuszt. Az nem hiteles. Ez nem tartja vissza a céget, hogy 2-3 évente ne keressen meg , hogy most aztán azonnal fizessen meg részletekben a tartozást, mert jegyzőhöz fordulnak végrehajtást kérve. Csak legyintek a marhákra.
-
-
válasz
csacsi67 #119245 üzenetére
Nekem a céges SIM is Telekomos, sokat telefonálok arról napközben, erre ma még kivételezett is, mert ha például egy rendszergazdát hívtam, hogy segítsek neki valamiben, akkor nem volt gond a hívással, de ha mondjuk egy minisztériumi főosztályvezetőt, akkor persze szakadozott, mondtam is neki, hogy bocs, de ez van, szolgáltatói hiba...
Tegnap sokkal vészesebb volt azért a helyzet, ma már jelentősen kevesebb gond volt összességében a hívásokkal. -
viktorhu
veterán
válasz
csacsi67 #116452 üzenetére
Egy nyugdíjas ismerős pont így járt, valami hülye indokkal segítséget kértek, kb. vak már, de abban élte le az életét, hogy nem szabad nemet mondani, így hiába tudta, hogy átverik, aláírta, amit alá kellett írni. Utcáról vadászták le, rutinosan ment az egész az üzletben.
Aztán jött a számla a részletfizetésről, szolgáltató széttárja a kezét, hogy hát aláírta, pedig gondolom nemcsak ő panaszkodik, és vissza lehetne vezetni üzletkötők nevére az ismétlődő eseteket.
Szerencsére a felnőtt gyerekük segít intézkedni (rendőrség, készülék letiltatása stb.), de ő írta alá a szerződést. Ha nem érnek el semmit, fizetni fogják a feleségével a számlát akkor is, ha nem nagyon esznek addig, és ha nincs a lányuk, a vevő lehet, hogy gondtalanul használná az olcsón vett alig használt vagy kamionról leesett telefonját.
-
MadMancs
veterán
válasz
csacsi67 #115446 üzenetére
Új előfizetésnél mindig kér előleget készülékkel (csak SIM nem). Csak SIM esetén 8 hónap után 1401 en nem kér előleget készülékhez, weben szerencse kérdése (ezt üfsz mondta). Ha készülékkel veszed, 2 év letelte után hosszabbítás + készülékkel egyik csatornán sincs előleg.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
csacsi67 #111627 üzenetére
Ezen mi olyan érdekes? Vannak jogszabályok,rendeletek amiket be kell tartani. A Vodafone volt trehány,mivel hiányos adatokat küldött a Telekonak, ebből fakadóan a számhordozni kívánt ügyfél jogalap nélkül tett panaszt,a Telekom meg jogosan utasította el.
Ha leírják egy jogszabályban, hogy kötelező a pontos azonosítás, akkor egy betű sem hiányozhat az adatokból.
Van az a mondás: Nem mindegy, hogy vidd ki a bilit vagy Idd ki a bilit. Jelen esetben az utóbbi szituáció állt elő, nyilván a Vodafone hibájából. -
btudos
nagyúr
válasz
csacsi67 #111627 üzenetére
Sokminden nem derül ki belőle, csak amit eddig is tudtunk, hogy karakterre pontosan egyeznie kell mindkét szolgáltatónál az adatoknak, egy extra szóköz is hetekig tartó pingpongozást eredményezhet. (Az nyilván érdekes kérdés, hogy a konkrét az esetben ki és hol hibázott, de a tanulság szempontjából ez lényegtelen.)
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
csacsi67 #111429 üzenetére
KHR-t nem néznek... Ha néznék, nem katam volna meg 22havi részletre 2 200ezres telefont februárban meg augusztusban 2db 70ezres órát részletre és egy 160ezres tv-t részletre... ugyanis 2 kezes tartozással felkerültem KHR-re, mert az adós nem fizette, most én fizetem helyette,sajnos
-
-
-
1430
senior tag
válasz
csacsi67 #23076 üzenetére
Nekem is ez volt az első, ami beugrott.
Élénken emlékszem a 2009-es esetre, aznap 8-18 óra között dolgoztam, szóval minden fázisából kaptam (nem megy > miért nem ment > mit kapok kárpótlásul).funkygee
Csak a kedvedért megtettem, ki-be kapcsoltam, és még mindig jó.Carambola
Én a Budafoki út elején lakom, nyilván másik cellán vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- CPU léghűtés kibeszélő
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Autóhifi
- SSD kibeszélő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest