- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Fotók, videók mobillal
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- MIUI / HyperOS topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Légies iPhone halvány színei
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs.Tibor
junior tag
válasz
Cs1csó #144952 üzenetére
Ez egy jó ötlet. 🙂
Én a viszonylag kis adatkeretű (10GB), egyébként nagyon jó ár érték arányú előfizetésem mellé használom.
3-4 havonta csúszok csak ki hónap végén a keretemböl, ilyenkor segít a Maraton...
Nagyobb csomagra nem fogok váltani, a következő lépcső 25GB lenne dupla árért! -
kl122
tag
válasz
Cs1csó #144776 üzenetére
"Úgy tudom az "5G" lényege, a legfontosabb előrelépés a korábbiakhoz képest, hogy pl. egy extrém zsúfolt cellát (amit a 4G már nem tudott kiszolgálni) azt "könnyen" viszi."
Ez egyedül SA módban helyálló. NSA módban ha lehasal a 4G alatta ugyanúgy nem lesz 5G sem. DSS módról nem is beszélve...
-
4Grider
félisten
válasz
Cs1csó #144776 üzenetére
Igazából nekem csak az a gondom a "hipernet", "gigaerős" és hasonló elnevezésekkel, hogy mobilnet esetében nagyon nem lehet mindenütt normális sávszélességgel jelen lenni, ha pedig már nem is akarjuk full sávszélességgel nyomni ott sem, ahol lehetne (lásd N28 és N1 használata nagy sávszélességű N78 helyett), akkor pedig az a minimum, hogy nem választunk olyan csomagnevet, amiből többre lehet következtetni, mint amire a hálózat a legtöbb helyen képes.
-
válasz
Cs1csó #144730 üzenetére
Így van. Bár nekem jelenleg nem aktuális ez, mert van céges mobilnetem, de páromnak nézegettem eddig is, és kb. pont egy ilyen opciót hiányoltam. Eddig ha jól rémlik csak 1 és 15GB-os havi megújuló volt, előbbi kevés, utóbbi meg sok lett volna. Majd még kitaláljuk, hogy 10GB-os feltöltések lesznek, vagy bepróbálkozunk a havi 5GB-al. Ahogy nézem most 40 napja vettünk neki rá 5GB-ot, amiből még van 1.51GB, szóval ez a havi ötös bőven jó lehetne.
-
-
4Grider
félisten
válasz
Cs1csó #144623 üzenetére
Akkor nézz rá a weboldalra. Ilyen fontos dolgok vannak feltüntetve az üzlet mellett, hogy "kutyabarát", "indukciós hurok", "akadálymentes" meg "kontakt jelnyelvi tolmács", de hogy mit lehet és mit nem lehet elintézni az adott üzletben, az már hiányzik. A szűrő is csak ezekre működik.
-
4Grider
félisten
-
kl122
tag
válasz
Cs1csó #143796 üzenetére
"ahol a 4G a túl sok ügyfél miatt elhasal ezt a mennyiségű ügyfelet az 5G ki tudja szolgálni."
Igen és ezt az előnyt kizárólag a Standalone ami tudja biztosítani, az NSA alatt ha lehasal a 4G akkor 5G se lesz, DSS-nél meg pláne nem. Ez bármilyen tömegrendezvényen gyönyörűen meg is tapasztalható.
Nem mellesleg az is beszédes hogy mennyire nevezhető 5G-nek a DSS, hogy a legtöbb esetben még lassab is mint az LTE-A
-
Landsmann
addikt
válasz
Cs1csó #143603 üzenetére
B mint band, a különféle frekvenciájú sávokat jelöli. 4G-re 700-2100 MHz-ig használják. Az ilyen "tescogazdaságos " 5G szintén ilyen alacsony, 700, 1800 MHz-et használ, míg a "valódi" 5G leginkább N78-at, 3500 MHz-en. Itt lehet sebességet elérni, viszont a magas frekvencia miatt kisebb a lefedett terület, tehát sűrűbben kellene telepíteni.
-
thomas77
senior tag
válasz
Cs1csó #143438 üzenetére
Pontosan tudom, mik az előnyei a feltölős simnek. 1997 óta így-vagy úgy szinte mindig volt feltölős simem is, ha más nem, előfizetéses mellett.
Az automatikus feltöltés annak lehet opció, aki tudatosan használja a feltöltős telefonját, de magával a feltöltéssel nem akar bajlódni. Ez is csak egy opció a sok közül. Ha igényt tartasz rá, használod, ha nem, akkor nem.
Nem vagyunk egyformák. Te lehet, hogy fölöslegesnek tartod, de mások jó megoldásnak tarthatják.
Szerintem jó megoldás. Modom ezt úgy, sose használtam. -
Potyka03
senior tag
-
kl122
tag
válasz
Cs1csó #143337 üzenetére
Úgy tudom a legfontosabb előnye az 5G-nek, hogy egy adott cellában egy időben több kapcsolatot is ki tud szolgálni, mint a 4G.
Tehát mint egyén, valódi előnyt nem érzékelhetsz, max ha egy zsúfolt helyen korábban lassú volt a net, most ugyanolyan zsúfoltság mellett is normálisan tudod azt használni. -
thomas77
senior tag
válasz
Cs1csó #143359 üzenetére
Csak annyi, hogy látom, hogy van 5G. Másra tényleg nem jó. Persze ezt megtehetem valamelyik yetteles kártyámmal is. A Donimo 5G azért lenne érdekes, mert az más hálózatokon tud roamingolni, mint a Yeti. A One feltöltős meg szintén csak 4G only.
De mind1 is. Nem akarok tovább offolni. A lényeg, hogy várjuk a Domino 5G eljövetelét.
-
thomas77
senior tag
válasz
Cs1csó #143351 üzenetére
Ha jó az a 4G, akkor valóban mindenre IS elég. Sajnos nálunk nem jó. Falu szélén lakunk, kevés az ember, sok a nyugger butatelefonnal. A torrentre (állítólag) eléggé ugrik a hatóság. Bár ezt nem tudhatom. Sose próbáltam.
Nálunk a felhordó hálózat lehet a szűk keresztmetszet. Azon meg semmi se segít, amíg azt nem fejlesztik. 4-5 éve elkezdtek optikát huzogatni a mellettünk lévő nagyobbacska városban. Szerintem 15-20 év és a falu szélén lévő cella is megkapja az optikát. 50 éven belül a házakhoz is eljuthat az optika.
Ne értsd félre, nem túlzok. Mifelénk így mennek a dolgok. -
thomas77
senior tag
válasz
Cs1csó #143337 üzenetére
Semmi komolyra nem kell gondolni. Még csak nem is második kártyának használom a Telekom Dominót, inkább negyedik-ötödik kártyának.
Mivel az év kb 50. hetét roamingban töltöm, a környező hálózatok Domino kártyával való feltérképezésére használhatnám.
Sebesség iránt nincsenek nagy elvárásaim. Mifelénk ha van 20 mbit lefelé akármelyik hálózaton, az kisebb csodával ér fel. Felfelé a 3 mbitnek is örülni kell. Ezen az N28-as 5G sem segít.
Persze lehet, hogy csak azért várom, hogy a két 5G-képes telefonom végre 5G-t írjon ki.
Azért ez hihetetlen, hogy az első generációs 5G-s telefonokat már leselejtezik az emberek anélkül, hogy érdemben használni tudták volna az 5G szolgáltatást. Ráadásul semmiféle többlet élményt nem kaptak a 4G-hez képest. Anno a 3G vagy a 4G bevezetésénél hatalmas ugrást lehetett tapasztalni. Az 5G esetében semmi ilyenről nem beszélhetünk.
Mi felhasználók kifizetjük az új technológiát, amikor megvesszük az új telefonokat és nem kapunk a pénzünkért semmit.
De hogy ne csak rosszat írjak... Amikor hazamegyek Magyarországra, mindig el vagyok képedve, milyen gyors is tud lenni a mobilnet. Olyankor teljesen le vagyok nyűgözve és nem kicsit irigykedek az otthoniakra. -
faölelgető
csendes újonc
válasz
Cs1csó #143325 üzenetére
Ne haragudj, nem offense, ezt mindig meg akartam kérdezni valakitől. Mit csinálsz ilyenkor szerdánként a kapott nettel? Megnézed az elmúlt hét híreit? Ilyenkorra van beidőzítve az appok frissítése? Olyan fura ez nekem, hogy a heti ingyen netet várják a dominósok, mint a messiást
-
gyulaszu
senior tag
válasz
Cs1csó #143233 üzenetére
Én azért "húzom", hogy ne kerüljön előrébb a dátumom
(mert csak)
Más:
Megint feltűnt az appban, hogy nyomja a képembe a "válts elektronikus számlára" gombot. Ha rámegyek, akkor akarja aktiváltatni az eMailre küldést.
De már jó pár éve elektronikus számlát kapok, igaz a Díjneten keresztül.
Tényleg ennyire "amatőr" a rendszer, hogy nem észleli, hogy nem nyomtat és küld papíron számlát? Illetve a Díjnet és az appban letölthető pdf neki miért nem "elektronikus számla"? -
-
RoyBatty
aktív tag
válasz
Cs1csó #143115 üzenetére
Nagyon egyenetlen az ügyintézők színvonala. Különbséget kell tenni a Telekom saját üzletében dolgozók és a partnerek által üzemeltetett üzletben dolgozók között. Az első esetben sokkal képzettebbek az ott lévők, a második kategóriában simán beültetnek olyat, aki a múlt héten még műkörmös volt
-
-
Landsmann
addikt
válasz
Cs1csó #143036 üzenetére
Így csináltam, de akkor sincs. Sőt, az ünnepi ajánlatoknál egy sárga felkiáltójel van, amire kattintva semmi nem jön be, nehogy már meg lehessen tudni, hogy az mit jelent. De ugyanígty más ünnepi ajánlat előtt is van sárga felkiáltójel.
Ahha. De most néztem. Ők maguk aktiváűlták december 20-án este 10 órakor. Még jó, hogy sms van róla. Na de ha én nem kapcsoltam be, akkor önhatalmúlag miért aktiválták? -
-
válasz
Cs1csó #142861 üzenetére
A Telekom vezetékes (korlátlan) net kapcsán az ÁSZF melyik pontjában keressem az 1TB (vagy bármilyen számszerűsített) adatkorlátra vonatkozó szankciós részt?
Szép is lenne...
Vagy mire gondolsz?ÁSZF: [link]
Díjcsomagba foglalt adatforgalmi keret (le- és feltöltés irányban): korlátlan -
-
Mate
nagyúr
válasz
Cs1csó #142377 üzenetére
Nincs fix munkahelyem. Mozgok a Dunántúlon. Vodafone használhatatlan. Yettel sokkal jobb, de vele is vannak vakfoltok, ahol semmi sincs. Kocsiban megszakad a carplay, ha elmegy a térerőm. Így sikerült már pár vakfoltot beazonosítani. Cégesem amúgy vodafoneos, de semmire se megyek vele.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Cs1csó #142338 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat.
szabonagyur -
válasz
Cs1csó #142103 üzenetére
Csak fikció, de ha nem alvállalkozóknak lenne minden kiadva, rájuk bízva, hogy miből és mennyit rendelnek - mert ebből van haszon, abból meg nincs alapon -, vagy a szolgáltató azt mondaná egységesen, hogy na akkor itt van ez a promóció, mindenhol foglalkozni kell azzal...stb.
Igaz, olyan is van, hogy hiába adnak le rendelést, nem minódig jut egységesen mindenhová, vagy nem annyi, de ez inkább a jobban fogyó (fizetős) készülékekre lehet igaz. Összetett dolog lehet ez... -
válasz
Cs1csó #142065 üzenetére
Nekem sikerült, ma este 18 óra előtt járt le a második kör. Jól ki is találtam már tegnap, hogy a DD netet meg csak ma este fogom aktiválni, de ez másképp alakult.
-
válasz
Cs1csó #141885 üzenetére
Ja, hát a Maratonnal nem torrentezni kell, ez ilyen egyszerű. A mai adatforgalmam volt vagy 30MB, amiből kb. 10x felnéztem a PH-ra, átnéztem azt a 10-15 topikot amit követek, e-mail-eket csekkoltam, meg 2x-3x megnéztem az itthoni kamerákat is, stb. Havi mobilnet fogyasztásom kb. 2GB. Aki sokat tölt le/fel, az meg eleve ne Maratonban gondolkodjon.
-
South Velen
addikt
válasz
Cs1csó #141112 üzenetére
Pár nap híján igazad is lett.
Mondjuk a jogszabály szerint 14 nap a max, de gondolom ez őket nem nagyon érdekli.
Más: két hete lemondtam az egyik előfizum chaten, de még mindig ugyanúgy aktív minden, gondolom a számla is fog jönni a teljes hónapról hétfőn.... régen ez úgy volt, hogy lemondáskor rögtön meg is szűnt minden, most meg valami SR számot rögzítenek aztán azóta is várok..... ennyire visszafelé fejlődik a tré? Akciók tekintetében tudom, hogy igen, de üfsz tekintetében is.....
-
kuksa90
őstag
válasz
Cs1csó #141154 üzenetére
Biztos nem... Nincs lehetőség másik számot kiválasztani. Vanda átdob egy másik számra, ott csak a számra mehet sms. Ügyfélszolgálat várakozás gombra kidob, visszahívásra reagál. Két óra málva visszhívott az ügyfélszolga, nem tudja elvégezni az egyeztetést, mert másik rendszert lát, nincs hozzáférése.
Megoldhatatlan feladat. Telekom, 2024. No comment. -
dr9
tag
válasz
Cs1csó #140735 üzenetére
Mint ahogy 4Grider írta, lassan ezeket az eszközöket ki kellesz cserélni, pos gépektől kezdve, buta telefonokig mindent. A 2G már egy eléggé elavult technológia, viszont az utóbbi időben egyre több 4G/5G képes új eszközöket lehet látni.
Az biztos, hogy a 2G lekapcsolás komplikáltabb lesz, mint a 3G lekapcsolás. De 2027~2030 fele ez valószínűleg már kisebb probléma lesz. Nálam mindenki fel van már készülve, nagyszülők is már VoLTE képes buta telefont használnak, de persze amit én is a legtöbbet látok, a 2G-n lévő pos-ok .
Bár véleményem szerint jobb lett volna inkább a 3G-t megtartani, a 2G kellet maradjon kompatibilitás meg lefedettség miatt.
-
-
válasz
Cs1csó #140244 üzenetére
Igazából ha legalább ilyen jó és érezhetően olcsóbb, akkor kipróbálnám.
1 évet mondjuk nem írnék alá.
Van egy Yetteles feltöltős Sim-em, vettem direkt erre, de egy kisebb feltötésből pár napig volt netem, jelenleg 5G telefonom nincs, nem tűnt rosszabbnak, de jobbnak sem.
Azt még akkor vettem mikor egy Yetteles flottába akartam belépni, ami most megszűnt. Nem a szolgáltatós nyilvános ár volt az biztos.Így már nem látok rá nagy esélyt. A nyilvános Yettel árak még a magas, de Magentával normalizált T árakhoz képest is eszméletlen magasak.
-
válasz
Cs1csó #140242 üzenetére
Köszi, néztem, viszont azok az árak
Most a Telekomnál van Otthoni net+tv mellett magentában 3 mobil.
Mobil L + korlátlan netért fizetünk a 3 mobilra pont 36 ezret, ebben benne van a netflix közepes és az HBO MAX is, illetve 2 OkosSIM. Az otthoni szolgáltatás ára nincs benne.
Ezt én baromira sokallom, de úgy látom a Yettelnél sokkal több lenne. -
yogibear
addikt
válasz
Cs1csó #140136 üzenetére
A te linkeden ez van:
Ha a fent leírtak ellenére szándékod továbbra is fenntartod, lemondási igényed legegyszerűbben chaten vagy e-mailben - az előfizető saját kezű aláírását tartalmazó szkennelt igény csatolásával - küldheted el.
A lemondó nyilatkozatot ide kattintva töltheted le:Szolgáltatás lemondás igazoló adatlap/felmondó nyilatkozat
Vagyis online lemondható a szerződés...
Utána meg online rendel egy Domino SImet...
Hátránya, hogy új telszáma lesz...
Éves reget meg a feltöltést intézheti online...Kb csak ez a módszer marad, amit online el lehet intézni... ami elég vicc, hogy az előfizetésest nem lehet online Domino-ra váltani, mikor az efi összes adata megvan náluk...
Sőt, mikor vmi intézni valóm volt és a vonalasról hívtam az üfsz-ot, kérdeztem MT azonosító v valami nem kell... nem, a telszám alapján be is voltam azonosítva... akkor ugyanígy mobilon is működne... vagy bediktáltatja az MT azonosítót...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G - 128Gb, Fekete - (151)
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- HP EliteBook 840G10 - i5-1350P!!!! nem U!!! Vadiúj!
- Dell Precision 5540 / i7-9750h / 16gb ram / 512gb SSD / Nvidia 4gb dedikált / Világitó Bill
- Lenovo IdeaPad Flex 5 - Érintőkijelző, ujjlenyomatolvasó, USB-C töltés, és ez még nem minden!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest