Hirdetés
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telefonjavítás, szerviz
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
i400
őstag
Csak nekem tűnik legózottnak ez az óra? [link]
Olyan mintha az alap egy British army verzió lenne az 1A3 szíjával, meg pár elemével... -
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Jaj az én gyenge szívemnek. De ugye nem a lila? Ugye?
-
SOAD19
addikt
válasz
bigmasterg
üzenetére
Az újévi fogadalmak már csak ilyenek...
-
driv4r
aktív tag
válasz
bigmasterg
üzenetére
Kicsit aggódva reagálok, mert nem szép dolog az irigység. [kép]
-
bigmasterg
addikt
CW-nél sale van [link]
El is csábultam, még jó hogy pár napja írtam, hogy idénre nem tervezek semmit
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Mindenképpen jelzem az érdeklődést a főnökömnek, én csak egy szimpla beszerzési asszisztens vagyok:)
Mázli, itt egy posztban van fent mindkettő, így jobban lehet látni őket, egy Seiko és egy Cortébert, az örök és megbonthatatlan japán-svájci barátság jegyében.
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Köszi, ez jónak tűnik. Karácsonyra kaptam egy hat darabosat, de már nem elég, emellett a feleségemnek is össze-vissza van az öt karórája, szóval ő megkapja a hatost, nekem meg jön egy tizenkettes.
Karácsonyra vettem az asszonynak egy karórát, annyira rászokott, hogy azóta elkezdte újra az óráit hordani az apple watch helyett. Most keresek órást, hogy a Swarowski órájában a kvarc szerkezetet mennyiért lehet kicserélni. Remélem, jobban nem kap rá, ha mindketten elkezdenénk gyűjtögetni, az nem tenne jót a családi költségvetésnek...
-
FLx
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Ha nem display box kell, akkor par opcio:
-
Freddy ez igazából neked szól, csak FLx mondta a lényeget

Szóval max arra jó a forgató, ha 1-2 havonta megy benne az óra 1-2 napot, aztán megint pihi van, így a szerkezet keni magát, de az anyag sem pusztul el benne.
Az se jó, ha folyamatosan rajta van, akkor meg szintén korábban használódik el benne minden, és egy komolyabb szerkezet esetén az időszakos szerviz is legalább 2-300k, legalábbis a nagyok ezt mondják.
-
FLx
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
A forgato sose tudja pontosan ugy mozgatni, mint ahogy a csuklodat mozgatod. Folyamatosan a forgaton tartani szoval semmi esetre sem jo otlet, de ha evekig allnak, az se jo a kenoanyagoknak. A forgatok foleg kenyelmi szempontok miatt leteznek, mert az emberek lustak arra is, hogy neha beallitsak es/vagy felhuzzak az orat. En biztos nem adnek erte egy forintot sem. Ha csak par hetet allnak az orak, attol semmi bajuk se lesz, de meg par honaptol se. Ha evekig vannak a szefben, az mar egy masik tema.
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Semmi gyakorlati haszna, kivéve bizonyos nagyon speciális eseteket, de szerintem te már kinőttél abból az életszakaszból.
-
Freddy76
addikt
Tanácsot kérnék.
Van jelenleg négy automata órám, és bár most stop van, tartok tőle, hogy lesz több (aztán pár év múlva eladom mindet...). Az egyértelmű, hogy vannak kedvencek, amelyekhez többet nyúlok reggelente, többet van a csuklómon (érdekes módon ez a Seiko még mindig a legtöbbet hordott, mondhatni kedvenc órám). Így van olyan automata óra, amit 2-3 hetente veszek fel. A neten annyi mindent lehet olvasni a forgatókról, hogy már nem tudom, hol az igazság (nyilván odaát). Azt tudom, hogy az állás önmagában nem baj, a Certinám kb. 10 év állás és egy szerviz után hozza a szerkezete "gyári" járástartalékát és pontosságát. Azt is tudom, hogy a túl sok forgatózás nem feltétlenül tesz jót a szerkezetnek.
A kérdésem tehát: ha egy automata óra csak két-három hetente van beállítva, felhúzva, és hordva, az árthat a szerkezetnek bármit? Ha igen, érdemes venni egy forgatót, és ezeket a ritkán hordott órákat betenni hetente néhány órára?
Előre is köszönöm.
-
Freddy76
addikt
Bár még nagyon az elején járok, azt már most ki merem jelenteni, hogy minden napra jut egy meglepetés az órák világában...
-
Freddy76
addikt
válasz
Macyke82
üzenetére
Igen, a szálláson is ezért töröm a fejemet, igyekszem úgy találni, hogy onnan a lehető legkevesebbet kelljen utazni a kiszemelt célokig. Az elején és a végén leszünk 3-3 napot Tokióban, a város két külön részén foglalok szállást. Ginzában a Seiko tornyot mindenképpen meg kell néznem, az rajta van a látnivalók listáján (és az elég jó helyen is van), a Wako store ott van, a Nakano Broadway mellett pedig van több olyan üzlet/kávézó, ahova a feleségem és a lányom akarnak elmenni, így ott külön fogunk válni pár órára. A Nakano Broadway-nál a Firekids must have nekem. Aztán esetleg a Jackroad, Kame-Kichi, időtől, hangulattól függően, még meg kell néznem pár elmentett watch hunting in Nakano epizódot a youtube-on. Valamilyen vintage Seiko és egy Kuoe biztos lesz a csomagban, de nekünk sem az óravadászat az elsődleges cél ezen az úton.
-
Churpik
tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
A kvarc volt, a szövetszíjjal. 105 dollár + ÁFA + szállítás + pár száz Ft postai vámügyintézés díja. 50-60 ezer között állt volna meg (akkori magasabb dollár árfolyamon).
Nyilván hamar elhordták. [link] -
brumi1024
veterán
Ha valaki a Studion gondolkozna jo elore probaljon idopontot foglalni, plane ha nem egyedul megy. Egyszerre nagyon limitalt szamu embert engednek be es honapokkal elore nincs szabad idopont, csak varolista es lemondas. En augusztusban iratkoztam fel a varolistara egy 3 hetes intervallumban minden elerheto idopontra, vak szerencsevel lett ket helyunk (nem egy idoben, 3 het eltelt a ket lemondas kozt). Majd vegul nem fert bele a programba a 2x10 ora vonatozas.
-
niof
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Én meg ezért kaptam itt a savat, hogy ez hamisítás...
-
Churpik
tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Jó az a Tissot Gent XL, két éve 100 dollárért kiakciózták a kvarcot, azóta is sajnálom, hogy akkor nem rendeltem egyet.
-
Macyke82
tag
válasz
Freddy76
üzenetére
Az időbeosztásra nagyon érdemes ügyelni főleg Tokióban, mert bár mindenki tömegközlekedéssel utazik, a nagy távolságok miatt (kerületek/negyedek között) rettenetesen gyorsan pörög az idő. Nem ritka eset, hogy egy metro aluljáróban átszállsz egy másik vonalra 5-600 méteres távolságokat kell sétálni.
Én is nagy órab*zinak tartom magam, de sajnáltam volna az időmet arra, hogy akár 5-6 óraboltot is felkeressek. Egyedül Ginza-ban voltam illetve Akhibara second hand híres bevásárló utcájában. Na ott voltam még egy olyan 7 emeletes üzletben, ahol azt hiszem az 5. emeleten volt egy olyan rész ahol temérdek használt, de gyakorlatilag új állapotnak örvendő luxus és egyéb prestige órák voltak. Rolex (pl.: Pepsi is), Omega, GS, Tag Heuer, Longines stb. -
MikeWazowski
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Nekem is nagy kedvencem. Tavaly vettem is egyet a Váci úti TISSOT service üzletbe a Gent XL-re. Fekete-citrom sárga színű szíj. Főleg nyáron hordom azzal, ősszel, télen meg a gyári marhabőrrel.
Egyébként, ha jól emlékszem nagypapámnak volt egy Dugena órája, de nem biztos. -
Szirtimorc
senior tag
válasz
MikeWazowski
üzenetére
-
driv4r
aktív tag
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Szép fogás, ez biztos nem fog sűrűn szembejönni, német órás fórumon találtam most róla egy 10 éves posztot, ott is a csodájára jártak.
-
MikeWazowski
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Gratula
, NATO szíj jó dolog. -
Szirtimorc
senior tag
Új szerzemény:
-
dzsi23
addikt
válasz
elpescador
üzenetére
-
busman
veterán

Fortis, Mühle megy.
-
FLx
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
A fenyekrol jut eszembe. Latod pont ez ami neha kivaltja belolem az ellenerzest a GS-el szemben is, pedig alapvetoen nagyon szeretem. Mindenre probalnak raeroltetni egy sztorit, peldaul a pontyos szamlap.
Es en talan meg el is hiszem, hogy ezt a Japanok tradicionalisan tenyleg igy csinaljak, gondoljak, de nekem nagyon marketing szagu. Es ha ilyen meses sztorikat raknak egy ora melle, akkor azt gondolnam, hogy kis tunderek kezei rakjak nekem ossze az orat es alaszall az egbol amikor megveszem. Kozben megy egy ipari termek mint barmi mas, ami nem baj, csak a marketing mast hitetett el velem. 
-
dzsi23
addikt
válasz
elpescador
üzenetére
"a srác, aki berakta a képet, kicsit fényezi magát, hogy ő most, hogy ezzel megviccelte ezzel a fórumot"
Hű... itt a baj nem kicsi...
Szerintem gondold úja.Hagyjuk, csak rosszabb lesz. -
Freddy76
addikt
Feleségem karácsony után mondta, hogy nézegetett könyveket is, de nem volt biztos egyikben sem, ezt mutatta, állítólag majdnem megrendelte... A Studio most kimarad, Tokió-Kiotó-Hiroshima a cél, aztán ha nagyon beszippant Japán, következőleg csinálunk egy Tokió-Kanazawa és onnan északra túrát.
Elég sokat olvasok-filmezek a japán használtóra piacról, már ott sem annyira nagy a kánaán mint régen, de vintage, vagy nem vintage, hanem "csak" használt japán órákat még lehet találni elég jó áron, és ott vannak ugyebár ezen belül a jdm órák.
-
Freddy76
addikt
válasz
driv4r
üzenetére
Köszönöm, ez remek összefoglaló. Abban különösen igazad van, hogy a finom iróniát, vagy enyhe szarkazmust már nem értenek sokszor. Itt jöttem rá, hogy megöregedtem, idén leszek 50, a 25 év körüli ügyvédjelöltekkel nekik már sem az irónia, sem a szarkazmus nem megy át. Legalábbis az enyém nem...
Szerk.: ez itt irónia, vagy szarkazmus? Szerintem inkább az utóbbi...
-
driv4r
aktív tag
válasz
Freddy76
üzenetére
'Nekem is különös, hogy többen komolyan vették.'
'Nincs benne semmi különös, ide komoly, hozzáértő emberek járnak, ezért komolyan is vették.'
Ha a fenti példamondat után egy sima szmájli kerül, akkor azt inkább ironikusnak lehet értelmezni; ha viszont egy elhúzott szájú szmájli, vagy pláne a fejét falba verős, akkor inkább szarkasztikus lesz a szándékolt / vélt jelentéstartalom.
Manapság kb. semmi gyakorlati jelentősége az irónia és a szarkazmus közötti különbségtételnek, saját megfigyelésem az, hogy a finom iróniát általában nem értik, a szarkazmusnak meg tényleg nagyon durvának kell lenni ahhoz, hogy elérje az ingerküszöböt. De utóbbi esetben is általában csak azt érzik az emberek, valami nem stimmel, és ez értetlenkedést, berzenkedést, esetleg enyhe bosszúságot okoz.Szóval kontextusfüggő, de mivel itt a topikban a rövid, férfias, keményen koppanó mondatok dívnak, általában elsikkadnak az ilyen apró részletek. Én pláne nagy gondban vagyok, nem igazán kedvelem ezeket az emoji nevű fantasztikus találmányokat, ósdi reakciós vagyok.
Ki ne maradjon: szerintem:/
-
FLx
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Na, csak azert irtam, mert lattam, hogy nagyon beszippantott teged is.
Ez egy ilyen hobbi egyebkent, percek alatt be tud szippantani, foleg azert, mert vegtelen nagy a valasztek es minden nap tudna az ember valamit venni. Raadasul az ora vasarlas szinte mindig impulziv ugye, reggel megtetszik valami es azonnal kell.
Csak amikor mar tele van a fiok, es az ember, ha akarja se tudja hordani a sok orat, akkor jon ra, hogy felesleges volt. Pont mint a Lego, bar azokat azert nem tudom sehova rakni, mert fizikailag nem fernek el.En kb. 10 eve gyujtok orakat, nagybatyam egesz eleteben orasmester volt sajat uzlettel, de akkor meg engem nem nagyon erdekelt a dolog. Miota meguntam a digitalis vilagot, azota gyujtom oket. Azt a trukkot talaltam ki, hogy amikor jon az inger, hogy azonnal kell valami, akkor felirom egy jo nagy táblázatba a tipust, minden parametert, arat, beszerzesi helyeket es a fenykepeket is csatolom. Odairom melle a pro es con erveket is amit akkor erzek eppen. Aztan neha eloveszem a tablazatot, hogy mik vannak ott. Ha meg fel ev mulva, vagy egy ev mulva is ugy erzem, hogy nagyon kell, akkor veszem meg.
A masodik trukkom, hogy par hetente vagy havonta elmegyek orakat nezegetni valamelyik butikba csak ugy. Van amikor az egesz Andrassy uton mindenhova bemegyek es felprobalok mindent is. Ilyenkor mar alapbol kizarok egy csomo modellt, amit eredetileg megvettem volna, de kezre veve meg megsem olyan mint kene. Plussz ez csokkenti az elvonasi tuneteimet.
Harmadik tipp. Ha van fotos felszerelesed, akkor kezdj makro fotokat csinalni az oraidrol, ezzel is vegtelen ideig el lehet lenni.

Negyedik tipp. Olvass el egy kicsit komolyabb konyvet a szerkezetekrol, pl. ezt:
Viszont a Japan turara meg azt kell mondanom, hogy ott mindenkeppen vegyel valamit, mert nagyon jo arak vannak naluk. Ha elmesz a studio-ba, ott a tura vegen lehet venni olyan orat amit sehol mashol.
https://www.grand-seiko.com/global-en/special/studio-shizukuishi
-
@mriya@
őstag
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Sokszor az eredeti óra van a képeken, de biztosan nem olyat kapsz.
-
Freddy76
addikt
Köszi.
Írtam, hogy nem fogok egyelőre venni, nem is tervezem, csak nagyon bejön (Nico Leonard egy videójában láttam). Van még pár ilyen, pl. a Maen Manhattan 40, vagy egy-egy Venezianico, de vétel mostanában nem lesz, és nem anyagi okok miatt elsősorban. Nagyon gyorsan beszippantottak az órák, és rögtön az elején beleugrottam két órába, amit egyáltalán nem hordok (egy Seiko quartz és egy Vostok), a Vostok már elment, a Seiko el fog. És mivel látom, hogy mekkora bukó van rajtuk, most megállítottam magam (szerencsére ezek nem voltak nagyon drágák, így a bukás, bár százalékosan nagy, forintban elfogadható tanulópénz)... Karácsonykor valóban volt pár nap alatt egymás után három óra, de abból az egyik (Henry Archer) ajándék, a másikkal (Citizen) már régóta, október óta szemeztem, és mivel az év vége jól alakult, december közepén megrendeltem, a harmadik (Longines) hirtelen vétel volt, ahogy korábban írtam a piaci ára kevesebb, mint kétharmadáért jött szembe velem újonnan... Az utóbbi kettőből valószínű bukó nélkül ki tudnék szállni, de nem hiszem, hogy fogok, egyelőre legalábbis nem. Speedmaster-re is majdnem elgyengültem, de azzal is úgy vagyok, hogy ha még egy év múlva is érdekelnek az órák, akkor esetleg veszek.
Japánig (április vége) most stop van, és okosodás. Ez utóbbi keretében olvasom vissza a topikot (és egy-egy topiktárstól, neveket nem szeretnék írni, nagyon sokat tanulok, akár több éves hozzászólásokból), nézek YT csatornákat (most az ünnepek alatt szinte naponta megnéztem egy-egy "Őszintén: órákról" epizódot), és próbálok felkészülni arra, hogy Japánban mi vár (három helyre biztos elmegyek: Kuoe butik Kiotóban, Nakano Broadway, Wako store Ginzában).
-
elpescador
kezdő
válasz
Freddy76
üzenetére
Azért, mert beszéltek róla, meg voltak róla vélemények, nem azt jelenti, hogy ezt bárki is szentírásnak vette volna, meglepne, ha te tényleg azt gondolnád, hogy ezt többen komolyan vették volna, csak a srác, aki berakta a képet, kicsit fényezi magát, hogy ő most, hogy ezzel megviccelte ezzel a fórumot.
-
FLx
addikt
válasz
Freddy76
üzenetére
Nem tul komplex egy world timer szerkezet, itthon a WDL szerviz megoldja siman. Egyebkent ha elfogadsz egy tanacsot, ne vasarold ennyire nyakra fore latszolag veletlenszeruen az orakat, mert nagyon gyorsan ra fogsz jonni, hogy teljesen felesleges volt es az eladas pedig nagyon fajdalmas lesz, foleg anyagilag. Persze, ha vegtelen a penz akkor oke, de jobb mas karan tanulni mint a sajatodon. Sokkal jobb sokat tudni az orakrol, mint megvenni oket...
-
Freddy76
addikt
Megakadt a szemem a Frederique Constant Worldtimer óráján. Chrono 24-en elég jó áron ki lehet fogni őket, a kék számlap tetszik, de a zöld számlap zöld szíjon is nagyon dög. Mennyire problémás itthon egy ilyen óra szervizelése, ha valami gebasz van? Nem fogok egyelőre venni, de ha elgyengülök, előtte szeretnék felkészülni
. -
Immár az idei első vásárlás. NOS Meister-Anker Valjoux 7734-es. 60 éves, de most is fiatalos. Nem nagyon lesz hordva.
-
dzsi23
addikt
Bár csak rossz poénnak szántam a piramist (csak egy random kép az internetről, nem is válogattam közülük), de örülök, hogy megtalálta a célközönségét... asszem.
Különösen tetszik rajta a 2. szint elnevezése ("The first real watch"), amibe a GS alatti japánok már nem férnek bele, de még a Hamilton sem.
-
dzsi23
addikt
válasz
Veron
üzenetére
Ez a vékony keretes mutatószett teljesen elüt az indexek kialakításától, és a formája is teljesen más világ, szerintem nem passzol hozzá. Az imént említett old radium is "leugrana" a fehér számlapról, főleg, hogy az indexek fehér(ebb) lume festést kaptak (ha jól látom, de csalóka a telefon kijelzője), nem illik oda.
Értem, hogy nem tetszik az Omega mutatószett, de nem véletlenül választották azt, eléggé egyben van az összkép. Szóval, ha nem is pont olyat, de valami hasonlót néznék.
-
@mriya@
őstag
válasz
Szirtimorc
üzenetére
1/10 áron mik lennének?
-
arn
félisten
válasz
Freddy76
üzenetére
Tedd melle azt, amit az atlagember hord manapsag, mindenfele sport es okosorak (apple, garmin, es tsi). A casio, stb kepviselte ezt regen, de gyk o is egyre inkabb az oroksegebol el, es epp olyan elavultnak tunik egy okosora mellett, mint amennyire a mechanikus orak tunnek a casioval osszevetve.
Belteljes egy piac ez, gyakran racionalitas nelkul, igy ertelmet sincs igazan keresni az arazasban es a kepviselt ertekben, es hogy mit jelent ez a gazdajanak. Az idomeres mar sokadik szempont lett ezeknel a brandeknel.
-
arn
félisten
válasz
dzsi23
üzenetére
Szvsz ez kb realis… nem az extremitasokat nezve, hanem a brand atlagos orajat szamolva, es hogy kb mit jelent az embereknek. Most hiaba magyarazza az atlagembernek vki, hogy a the citizen mennyire baro kvarcokat gyart, az atlagembernek az egy citizen marad. Ha vkinek ez fontos, olyat vegyen, aminek van neve. Akinek meg nem szamit, orul hogy van egy szep es megbizhato oraja, lehet olcsobban, mint a nagy brandeknel.
-
Veron
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Nem feltétlenül koppintás, ha az indexek hasonlók. De amúgy sem tetszik az Omega mutatószett.
-
-
Šolaire
veterán
Kicsit pakolásztam, meguntam a Conquest meg Prospexet és elővettem ezt az első automatám. Semmi extra nincs zafír nem húzható koronáról nincs kerámia lünetta de én nagyon szeretem egy jó ideig ezt fogom hordani.
-
Veron
addikt
Ehhez a számlaphoz/indexekhez milyen stílusú mutatószettet ajánlotok a vizuális harmóniát szem előtt tartva? Esetleg ez fekete nautical?
-
Szirtimorc
senior tag
Nem is kérdés igazán, csak elmélkedem...
Azok a Moonswatchok amikkel tele van az Eb** 15e forint körül, azok gondolom hamisak. -
nbukta77
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4151, 100% Akksi
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Precision 7560 Workstation i7-11850H 32GB RAM 512GB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 512GB / 36 hónap jótállással!
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Az azért nagyon jó ár lett volna érte.