- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
AssAssynn
addikt
-
diegho
nagyúr
válasz
alázógyík #210879 üzenetére
Annó pont te voltál az egyik, aki annyira lobbizott az Auris mellett, ami számomra sajnos használhatatlan, mert 2 ülés autónak kicsit lomha.
A Leon abszolút nem egzotikus hölgy, hanem egy átlagos hétköznapi autó, de az Arteon és a Corolla viszonylatra tökéletes a párhuzam, amit írtam.
Az, hogy a Leon-on előjött egy olajfogyasztás pedig benne volt. 1M-el vettem olcsóbban, mint a második legolcsóbb 100k alatt futott nem fapad Leon a hahu-n 2020 decemberében. Szerintem jó vétel volt. Ez a 600k pedig, ha szükséges, akkor nyugodtan ki tudom adni, szerencsére elég hamar megkeresem az árátArról nem is beszélve, hogy ennek a fele a vezérlés, vízpumpa, trafó, gyertyák, amit amúgy is cserélnék.
-
Senhi
aktív tag
válasz
alázógyík #210793 üzenetére
Ha menetiránnyal szemben utazik a gyerek, akkor lehet jobb, de nekünk háttal, isofix talppal vállalhatatlan volt, kb. 5 centi lábtér volt anyósülésnél derékszögbe állított támlával.
Nem mindenkinél szempont, hogy az amúgy másfél éves korig használt űrhajó méretű gyerekülés beférjen, de ha pont abban a korban van az ember gyereke akkor bizony az auris erősen kompromisszumos.
Miért kéne 9 személyes kisbusz? Gyakorlatilag bármelyik kategóriatársa több helyet nyújt a hátsó sorban.
-
tibbike01
őstag
válasz
alázógyík #210795 üzenetére
Köszi! Pontosan milyen karbantartást igényelnek (vagy pont nem igényelnek) ezek a hibrid Toyoták?
Gondolom olajat, szűrőket, fékolajat, féktárcsát, betétet, gyertyákat, vezérlést ugyanúgy cserélni kell időközönként.
Váltóolaj? Mivel jobb karbantartani egy hibrid Toyotát, mint pl egy kiforrott utsó szériás 1.4TSI-t?
Plusz kérdés az akku, kibírják a 200k+ kmert?
-
Land
veterán
válasz
alázógyík #210528 üzenetére
Rengeteg tesztet olvastam, hogy sok velük a gond. Így vélhetően nem fogok venni. Csak leírtam, hogy miket néztem meg. Ha végig pörgeted a hahut, akkor elég sok BMW jön veled szembe. Rengeteg van az utakon, ennyire sok "hülye" nem lehet.
Persze lehet, hogy minden garasukat az autóra költik. -
ArthurShelby
addikt
válasz
alázógyík #209209 üzenetére
Kicsit belelovalltam már magam, pörögtem, hogy ráalkudok az autóra, de mikor az előző hozzászólást írtam, már éreztem, hogy nem kéne, csak még vitt a lendület.
Valahogy érzem, hogy az autóval és az eladóval is valami baj van, csak nehéz elengedni a kocsit (a beleképzelt álmot)
-
passatgt
aktív tag
válasz
alázógyík #206398 üzenetére
Tartottam tőle én is, még az is felmerült, hogy lecserélem a szalonban lévő Bayon 16"-os felnivel, de aztán rábeszéltem magam, sokat dob a kinézeten és nem bántam meg, nem érezni, hogy nagyon ütne vagy ilyesmi. Kanyarban meg jobb, mert szélesebb
Fogyasztásra szerintem 1-2 decit rádob mondjuk.
-
-
tboldi
nagyúr
válasz
alázógyík #206360 üzenetére
Ja, ez bele is fér a büdzsébe...
-
tresh
veterán
válasz
alázógyík #205218 üzenetére
Távolság függő amúgy, barátomnak vettünk ilyet igaz jó 5-6 éve használja már, vastag talpú és rövidtávon gyilkolja( 5-6 km) neki 10 körül eszik. Nálam volt bő egy hónapig vegyes használattal én 8-9 körül jártam vele télen
Amúgy szerintem a bele teljesen jó pakolhatóságra hibátlan. Igazából egy felfújt 2-es focus. Plusz kötelezőn kívül semmire se költött még. majd most fog két első sárvédőívre mert nem takarította és a rozsda szépen megette..de az se egy nagy összeg
#205220venom8888: részemről Octáv már csak a súly/le és csomagtér aránya végett..Meg valahogy a VAG vonal hozzám közelebb áll.
-
Vismajor01
addikt
válasz
alázógyík #204138 üzenetére
Nekem hasonlo erzes. 2009es Prius, mellette all a 2013-as Volvo. Kivettem a kabatom a volvobol hogy atrakjam a a Prius hatsoulesere. Mikor kinyitottam az ajtot akkor azt hittem a kezembe marad az ajto mert letepem. Neztem is h mi a fene? Aztan mikor kinyitottam a Volvot akkor rajottem, h Volvo ajtaja sokkal nehezebb. Ehhez kepest a Toyota ajtaja mintha papirbol lett volna. Megdobbento volt.
-
-
troll81
addikt
válasz
alázógyík #200666 üzenetére
Persze elvárt.
Azért van még ez 3 Diesel is az utakon Németország ban.
A rendszeresen karbantartott autó nem kér be egyszerre milliókat.
Mindent ha időben cserélsz akkor nincs probléma se millió kiadás..
Ellenben otthon meddig megy még alapon autózunk....a mai napigTe is mindent csereltettel időben bármelyik autódon nem vártad meg a teljes össze omlast
-
Bullitz
aktív tag
válasz
alázógyík #199539 üzenetére
Elite Auto +1.
Majd írok róluk egy szösszenetet, tegnap hoztuk el a Priust, 107 ezer km, karcmentes, felemelték, mindent megmutattak, útba igazítottak mit-hogy használjunk. Le a kalappal.
Mindenképp akartam egy nyári gumit kuncsorogni az árba, végül Jenő felajánlott egy gyári (színazonos) felnire szerelt kb 1-2 szezonos nyárigumit kerek 50 rongyért. Maga a felni ér 70-et.. mondanom sem kell legalább olyan állapotban van mint az autó.. le a kalappal előttük, mind a 3 ott dolgozóval beszéltem, végtelenül normális bagázs, nem véletlen állnak sorba náluk a kocsikért. (ez nem azt jelenti, hogy minden kocsi karcmentes és 107 ezer van benne, de ami hibája van, arról fogsz tudni mert elmondják..) Ja amúgy a Prijusz meg elképesztően király -
Gyb001
senior tag
válasz
alázógyík #199341 üzenetére
Igaza van mindenkinek! Nem hozza a 2021-es igényeket, ezen nincs mit vitatni.
Viszont szüleimnek nincsennek 2021 és igényei az autókkal kapcsolatban, a Igénytelen külső/belső, gyenge motor, karcos kopott elemek nem számítanak, sőt ha egy horpadt elem lejjebb nyomja az árát még előny is. (úgy is lesz rajta)
Szerintem azon kívül hogy vásárlás után hazahozom autópályán a kocsit nem fog 60 km/h nál gyorsabban menni többet, előzni maximum traktort fog.
Ellenben az nagy plusz pont ha az éves olajcserénél kívül nem nagyon kell hozzányúlni, vagy ha hozzá kell akkor is olcsó alkatrészek vannak hozzá.
A jelenlegi 60 lóerős 206 os ha nem rohad a annyira hogy nem lehet emelni akkor nem cserélnék le.Viszont nekem az új 2021 sandero stepway tetszik, benne volt a top5 ben vásárlás előtt.
-
-
-
-
-
hobizoli
nagyúr
válasz
alázógyík #197438 üzenetére
ecce nagyon regen a Bp 18ker Hengersor utcaban volt egy Suzuki markakereskedes
ember kivite a csitti uj verdat, az Ulloi ut sarok onna kb 400m, van kozben egy keresztutca, amit meg abszolvalt
az Ulloi-hez erve megallt, de hatulrol megloktek, az elejet elvitte az eppen akkor odaerkezo BKV busz...
-
válasz
alázógyík #197209 üzenetére
Ha tudsz, igen.
A szívó az szíjas; a vezérműlánc a koksz miatt a gdi turbósban nyúlik (és más a psa és a mini befecskendezése, előírt olaja).
Valvetronicnak pontosabban mi baja, nem csak a kerék meg esetleg szelep csere (mint a legtöbb korabeliben)? Ami B71.2313-őt kap, nem fisifosi félásványi negyvenest, nem hallottam olajfogyasztást (nyugati fórumok). Ez 2014 után is?Rugótörés EP6 független; de érdekel minél van (tudom, minél nincs).
-
-
MM
őstag
válasz
alázógyík #196522 üzenetére
Ha a listaárat hasonlítod a használt piaci árhoz, az félrevezető lehet.
Nézz fel HaHu-ra, mennyiért mennek valójában az új Octaviák pl.
Magánemberkent is van rá mód, hogy 20% feletti kedvezménnyel vigyél el valamit. (pl őstermelőként).
Fenntartásról, garanciárol nem is beszélve.
-
bexinho23
őstag
válasz
alázógyík #196150 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Hamarosan meg lesz a keret rá, ezért érdeklődöm. Igaz nagyon felmentek az árak, de 3M egy 11 éves autóért számomra kicsit sok. De nyugtat, hogy valóban jó állapotúnak néz ki, feltételezem, hogy élőben is ezen a véleményen leszek. A hybrid garancia hiánya aggaszt, mert ha az akku nincs olyan jó állapotban már, akkor nem szívesen költenék rá rövid időn belül fél milliót.
-
válasz
alázógyík #195636 üzenetére
Igen, az elején, ami már kb 5 éve javítva lett.
Hugom 208asában EB0 van, meg fos olajat is kapott a márkaszerviztől, most 6 évesen (115k)bcserélték (teknő le, meg takarítás pluszba), nem volt semmi dráma. Ja, meglepő módon márkaszervíz ezt nem ajánlotta, mint aki erről sose hallott.Ellenben papíron kicserélték a tárcsát, betétet, csak gyakorlatban nem.|AP|: Én még egy értékesítővel se beszéltem aki ne beszélt volna le a kisebb motorokról (vagy értett volna az autókhoz).
Ugyanolyankomoly szakértelem és megfontolás van mögötte mint például az Euronicsnál. Nagyobb profit, meg mit kell pörgetni/kiszórni; kb ennyi a motivációjuk, nem a te igényeid eltalálása.
Próbakör alá ne add (meglepő módon az erősebb motoros változat mindig ami vezethető).
Én meguntam hogy pl hetedik Suzuki szalonban is csak az 1.4T volt, és senki nem tervezett ezres bemutató autót beszerezni.Kb kizárt 7-8 litert megetetni sztem vele, ahhoz pályanapozni kell. Ellenben vw meg ford régi (10x LE) 1.6osával, na azok bármikor benyakalták, cserébe nem is mentek. Meg a Tipo szívó 1.4-el se eszik keveset sajna.
-
Anaren91
senior tag
válasz
alázógyík #195029 üzenetére
Látom színvonal megvan
Én nem személyeskedtem, de hát nem hiába mondják felénk, hogy az igazi parasztok nem Borsodban laknakDe legyen igazad, jó a kis motorra a turbó
1.4 TSI is faja. Sőt nekem még a fűnyírón is van
Mutass nekem legalább 1 példányt ami elment 300k km-t mert egyet nem találtam még a mobile.de-n se .
Remélem szarkazmus átment -
Directors
senior tag
válasz
alázógyík #195019 üzenetére
Keves ilyen motoros grande puntot talaltam. Arban kovetkezot mar 1,5 millaert talaltam. Az nekem nagyon sok most.
Egyedul munkaba jarni vele nekem rendben lenne. Kicsit mondjuk felek a kettostomegu es a turbo miatt. Am mar tan csak nem lesz semmi komoly baj. :)A mostani sima kettes puntom utan ez is urhajo lesz.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- iPhone topik
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3029, 90% Akkumulátor
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest