Hirdetés
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.12.07)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bóti
senior tag
Sziasztok!
Van egy Synology DS423+-om.
Android telefonok mentésére FolderSync-et használok, laptopok mentésére Synology Drive-ot, de nem szinkronizálás módban, hanem napi egyszeri backuppal.
7.2 alatt minden okés volt.
7.3 telepítése óta a Synology Drive Server folyamatosan ébren tartja a NAS-t (naplózás, és egy btrfs process fut 10-15 másodpercenként a háttérben). Ha manuálisan leállítom az appot, szépen hibernálódik a NAS, de akkor meg a laptopon a kliens annyira próbál csatlakozni, hogy 60 C körülire melegszik az M2 SSD, és be is lassul mint az állat.
Este 10-kor fut a mentés, ha akkor nem online a laptop, akkor akkor fut le, amikor következőnek online lesz, és ez az a funkció, ami miatt ezt használom a backupra, nagyon kényelmes. Bekapcsolom a laptopot, és ment is mindent.
Másnál is fennáll ez a probléma? -
jerry311
nagyúr
válasz
fledtamas
üzenetére
https://kb.synology.com/en-id/DSM/tutorial/How_can_I_recover_data_from_my_DiskStation_using_a_PC
Esetleg meg lehet próbálni, hogy másik, működő Synology felismeri-e.
-
jerry311
nagyúr
válasz
fledtamas
üzenetére
Ha jol emlekszem (mert regen volt mar nekem Synology NAS-om), akkor a telepites soran felismeri, hogy van ratja Synology altal keszitett particio es megkerdezi mi legyen vele.
Na most, ha valami miatt serult a HDD particios tabla, vagy mas adat, akkor elofordulhat, hogy nemcsak a boot particio serult, es nem lat majd semmilyen mas particiot vagy adatot sem. -
fledtamas
tag
Sziasztok!
Már 5-6 éve használok a legnagyobb elégedettséggel egy DS118 nast.
Most nem érem el és az a gyanúm hogy a DSM rendszer csesződött valahogy el, mert ha az IP:5000 beírom az alábbi kép jelenik meg. [kép]Ha újra telepítem minden adat törlődni fog?
Van megoldás hogy megmaradjanak az adatok?Köszönöm a segítséget!
-
jerry311
nagyúr
-
prokxy
veterán
pihole esetén melyik black list javasolt? Próbáltam innen pár Hagezi-set, de elég sok reklám átjön: reddit
Pl. a mindmegette.hu egy tökéletes teszt oldal rá
-
jerry311
nagyúr
-
interfész
tag
Sziasztok!
Adott egy Xpenology, 6.1.3 as DSM-el. Az emberünk elfelejtette az admin jelszót(Költözés, külföld egyéb okok) és persze vanak rajta képek amik kellenének...
Hogy tudom resetelni a jelszót vagy az is jó ha tudom olvasni windows os géppel a tartalmukat...
Na most az utóbbira már tettem pár kisérletet btrfs driver és ext4 driver is fent van a W11 alatt de nem látaj a tartalmat a meghajtó látszik a prtició is de nem tudom olvasni (mountolni).
Esetleg valaki tud rá megoldást?
Köszönöm előre is...
-
boborján2
őstag
Pc-n (W11) fut a synology drive client , ment a folyamatos mentés hibátlanul.
A DSM-ben megújítottam a napokban lejáró lets encrypt tanúsítványt,ami hibátlanul lefutott, azóta a drive client folyamatosan hisztizik.

Ezt nem tudom hová tenni , mivel belső LAN ip-vel csatlakozik a pc.
Hiába nyomom a drive cliensben hogy folytatás , 5-6mp múlva megint hisztizik.Mi a megoldás, hogy ne kelljen törölni és újra konfigolni a szinkron feladatot?

-
boborján2
őstag
válasz
Downsampling
üzenetére
Kérdés mit jelent a "dolgozik"?
Mert ha úgy vesszük a tapo kameráim is azt csinálják,hiszen a nyers rtsp streamet rögzíti a nas ,nagyjából minden körítés nélkül. Magát a kamera képet , pedig a telefonos tapo appban is láthatom, illetve a kamerát managelni, forgatni csak ott tudom.
-
Downsampling
senior tag
válasz
Magnat
üzenetére
Szia!
Ez egy szuper összefoglaló volt, nagyon köszönöm!
Azt hiszem, már tudom is, melyikre lesz szükségem (90-110 fok látószög elég lesz, ha jó helyre teszem a kamerát, és lényegében 10-15 méteres látótávolság is bőven elég - ezen felül legyen vízálló, esőálló, a wifi pedig megkönnyíti a dolgom)...
-
Magnat
veterán
válasz
Downsampling
üzenetére
Szia,
ahogy Patice mondta, elég sok modellt kezel az SS, de igazából ha tud onvifet vagy csak rtsp-t a kamera, már fog működni. Ha forgatható a kamera akkor Synologyn keresztül kicsit lassabban fog reagálni mint saját protokollon, de ha csak annyi a cél, h képet és hangot rögzíts, akkor kb bármi jó ami a fentieknek megfelel. A látószöget ellenőrizd vásárláskor, mert szinte minden gyártónak van több olyan modellje ami több fókusztávolsággal is kapható. Minél kidebb a fókusz, annál nagyobb a látószög, 2.8 alatti elég ritka, meg az már torzít is eléggé, szócal 2.8-as javaslom. Én egy NVR 1218-at használok (nemsokára cserélem, de lényegtelen), azon volt már Dahua, Hikvision, Reolink (utóbbiból vagy 5 féle).
-
válasz
Downsampling
üzenetére
Hikvision, Dahua, Reolink, TP-Link Vigi, TP-Link Tapo kamerák biztosan együtt tudnak működni Syno NAS-sal.
De van még sok más márka is ezeken kívül.
Keresd a Syno oldalán a kompatibilitási listát! -
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, ez mennyire releváns kérdés ebben a topikban, de szerintem jó páran használnak itt is ilyesmit.
Szóval, tudtok ajánlani kültéri térfigyelő kamerát, ami Synology NAS-ra dolgozik?
Egy darab kellene, tehát viszonylag nagy látószöggel. Wifis lenne jó, tehát IP kamera lenne jó.
Köszönöm -
tusi_
addikt
Sziasztok. Van egy 120-as Synology NAS-om es a tegnapi update ot nem megy le sleepbe egyaltalan. Eddig egy kis trukkozessel mukodott es nem jott fel orankent mindenfele indok nelkul. De most egyaltalan nem megy a hibernalas.
Mi a f.. lehet csinalni ezzel? Mar tenyleg azon gondolkodom, hogy behajitom a kukaba es veszek egy normalisat -
jerry311
nagyúr
válasz
atees
üzenetére
Kb. azt amit egy Unifi controller.
-
Magnat
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
Tudom hogy működik (valamennyire) ... amúgy van rá más, működő image, amihez nem kell a mongos hókuszpókusz:
docker run -d \
--name=unifi-controller \
--restart=unless-stopped \
-e PUID=1026 \
-e PGID=100 \
-e TZ=Europe/Budapest \
-e MEM_LIMIT=1024 \
-v /volume2/docker/unifi:/config \
-p 9443:8443 \
-p 8080:8080 \
-p 3478:3478/udp \
-p 10001:10001/udp \
-p 8843:8843 \
-p 8880:8880 \
-p 6789:6789 \
lscr.io/linuxserver/unifi-controller:latest
A 8443 nálam doflalt, átettem a 9443-ra, illetve kihagytam az 1900-as portot mert a médiaszerver használja, így autodiscovery nem lesz új ap felvételekor ... ha kell, akkor:
-p 1900:1900/udp \
Nem vagyok otthon, úh ap-t nem vettem fel rá, de a webes felület elindul
-
Gombinyó
őstag
válasz
Gipsz75
üzenetére
Ha rendszergazda vagy, akkor ez nem jelenthet gondot.
Felraksz egy Debian/Ubuntu szervert, minden sallang nélkül, a Unifi OS-hez pedig van telepítő script, ami minden szükséges függőséget felrak. Nem igazán kell Linuxhoz érteni hozzá, elég azt a pár parancsot bemásolni és futtatni. [link] -
ffodi
veterán
válasz
Gipsz75
üzenetére
Az OS telepítés ebben az esetben gondolom nem okoz gondot (van GUI mód is, rakhatsz egyébként kb. barmilyen disztrót, én szeretem ha nincs rajt sok felesleges dolog...), ez után pedig: [link] (itt Installing UniFi Os Server - Linux)
(de persze windowsra is teheted...)
-
Sanya
nagyúr
válasz
Gipsz75
üzenetére
https://mariushosting.com/how-to-install-unifi-network-controller-on-your-synology-nas/
sajnos fizetős, pár dollárt küldeni kell a csókának, hogy letölthetsd a init-mongo.js-t. Bár ha megvan a jelszó, mert fizettél, megoszthatnád
vagy lehet ez a tartalma:
db.getSiblingDB("unifi").createUser({ user: "unifi", pwd: "A_SA JELSZAVAD", // ← IDE írd be a saját erős jelszavadat! roles: [{ role: "dbOwner", db: "unifi" }]});
db.getSiblingDB("unifi_stat").createUser({ user: "unifi", pwd: "A_SA JELSZAVAD", // ← ugyanaz a jelszó roles: [{ role: "dbOwner", db: "unifi_stat" }]}); -
ffodi
veterán
válasz
Gipsz75
üzenetére
A standalone (self-hosted) unifi network application támogatása hamarosan -hivatalosan- meg fog szűnni. Ha most váltasz, érdemes Unifi OS szerverre váltani, melynek része a network application.
Itt viszont a docker -jelenleg- bajos lehet...legegyszerűbb esetben fel kell húzni egy debian VM-et és arra telepíteni, én legalábbis így csináltam.
-
Gipsz75
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni Unifi Controller témában.
Jelenleg Jacobalberty fut Docker-ban már több éve. Sajnos december óta nem frissítik, így szeretnék frissebbre váltani.
Írták már itt a fórumon, hogy a linuxserver\unifi-network-application-t lehetne használni.
Sajnos ezt sehogy sem tudom beüzemelni. Ezt a tutorial-t találtam hozzá:
[link]Ezzel elindul, de nem hoz létre fájlokat a könyvárban a log szerint ez a hiba:
***No MONGO_HOST set , cannot configure database settings***
Ha bemásolom a másik fált amit a Jacobalberty használt (system.porperties), akkor látszólag elindul, de még sem tudom elérni weben. A belinkelt videóhoz képest nélam nem bridge, hanem host beállítás van beállítva.
Elakadtam, nincs más ötletem, köszönöm, ha segítetek.
-
-
poirot
őstag
Sziasztok!
Még sosem kaptam ilyen üzenetet;
A rendszermemória több alkalommal is elfogyott.
718+-om van és 16 GB memóriám, semmi különlegeset nem használok.
Amire mindenképpen szükségem van, az a Transmission, a Logitech media server, meg gondolom a Perl, ami szükséges, a mediaszerver.
Felrakok egy képet, ha megnéznétek, hogy esetleg mit lehet lelőni, de ismétlem soha nem volt ilyen üzenet, újraindítás után, már minden rendben müködött.Köszönöm előre is.
-
Protezis
őstag
Illetve több hálózatra is rá tudod kötni a NAS-t. Nálam egy a surveillance VLAN-on van, egy hálózatban a kamerákkal. A másik IoT VLAN-ban van a Homebridge miatt, a harmadik meg (USB-s 2.5G ethernet) a default, DMZ VLAN.
-
jerry311
nagyúr
válasz
atees
üzenetére
Hibatures
Ha az egyiken megszunik a kapcsolat, akkor hasznalja a masikat."Dupla" sebesseg
Link Aggregation (LACP) tudja egyben hasznalni (megkotesekkel) ha switch is tud LACP-t. A legolcsobb LACP implementaciok jellemzoen forras vagy cel IP cimet neznek csak, ugyhogy 1 PC fele mindig 1 portot fog hasznalni. Minel tobb PC kapcsolodik, annal egyenletesebb a terheles elosztas. Nyilvan a HDD-k sebessegetol, es egyeb beallitasoktol is fugg, hogy elgyaltalan kepes-e akar 1 portot is kihajtani vagy sem... -
atees
őstag
Sziasztok! Ds423+-on a 2 lan portot mire tudom használni együtt vagy miért van 2 port?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Beüzemeltem a DS425+-t. Most létrehoztam egy tárlókészletet és egy kötetet az SSD-re. Elindítottam egy meghajtó ellenőrzést is.
Ha van mellette egy HDD ami 8TB arra is menjen ugyanez? Egy élet lesz gondolom mire végigcsinálja
teljesen új minden.
-
BFeco
aktív tag
-
P1eTr0
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdésben kérem tanácsotok, tapasztalatotok.
Adott egy régi, de még működó 411j NAS. Sajnos a ventik már hangosak voltak, ezért cseréltem őket. Sikerült ugyanolyan típust is vásárolni. A cserét követően a rendszer jelzett, hogy a ventilátorok nem működnek megfelelően. A csipogás addig ment, amíg a beállításokban le nem állítottam.
Természetesen a ventik mennek szépen, csendben, csak a hibajelzés akasztott meg. Újraindítás után megint csipog, amíg le nem állítom.
Ez így normális? Elvileg azért vettem ugyanolyan típust, hogy ilyen probléma ne legyen, de ezek szerint valami trükk is lehet a dologban... Amíg mennek a ventik, akkor gond nem lehet, de azért hátha van erre valami kultúráltabb megoldás is. Amennyire néztem, még a sebesség szabályozása is működik.
A segítséget előre is köszönöm.
-
Sanyi.mTs
addikt
ha van egy ütemezett feladat (ami csak egyszer fut le, nem ismétlődik) és a feladat idején ki van kapcsolva a nas, akkor mi történik, ha a feladat után visszakapcsoljuk gépet? A) semmi vagy B) lefut a feladat?
-
boborján2
őstag
válasz
Grg325
üzenetére
Direktbe hiába kötöd.
Ahhoz IP címet kell manuálban konfigurálni mindkét oldalon + fordított bekötésű kábel kell.Ha pedig nincs dsm ,nem tudsz neki ip címet adni.
Természetesen ha nem így volt, és minden feltétel adott volt a direkben bekötésnek ,akkor tárgytalan amit írtam.
-
Sanyi.mTs
addikt
Használ még valaki Hyper backup-ot és Hyper backup vault-ot?
HB legutóbbi frissítése óta az előző heti mentés sikertelen lett. Most mind2 nas bekapcsolva. DDNS-en keresztül elérhető mind2. De a frissített HB nem tud csatlakozni a célhoz.
Más nem tapasztalt ilyet?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Grg325
üzenetére
https://www.advanced-ip-scanner.com/hu/
Ezzel a hálózaton található minden eszközt megtalálsz.
Ha minden eszközt megtalál csak a NAS-t nem, akkor lehet alaphelyzetbe állítani :
Segíthet egy reset , amely több dolgot alaphelyzetbe állít.
Többek között a hálózati beállításokat is !
2 verziója van az alaphelyzetbe állításnak !!!
Saját írás a reset-ről.
Synology oldaláról származik az infóm.Fontos :
Ha az adatokat meg akarod tartani, akkor 1X reset ( bip hang ) kell.
2X reset gomb nyomásra MINDEN törlődik. -
Grg325
újonc
Sziasztok!
DS918+-om eddig teljesen jól tette a dolgát, de most nem érem el a DSM-et. Fájlokat elérem, de a webes felület nem elérhető, gyakorlatilag kizárt. Az assistant-tal sem enged csatlakozni. Van esetleg valakinek ilyen tapasztalata, illetve megoldása?

-
allein
addikt
Sziasztok. Egy ideje be volt állítva az RSS automata letöltés kettő kategóriára, linkkel innen, jól is működött, VPN-en, HU szerveren keresztül csatlakozom-csatlakoztam a trackerre, eddig nem volt semmi gond. Egyszer csak azt vettem észre leállt az automata letöltés, próbálom újra hozzáadni a linket, a képen látható üzenet jelenik meg:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon Gen10 27% 14" FHD+ IPS i7-1260P 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7600K / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 256 SSD + 1TB HDD
- iPhone 16 128GB Ultramarine Karcmentes, 100% akkuval!
- Thrustmaster t300 Ferrari+tlcm pedál(garanciás)!
- Apple iPad 10 Gen 64GB WiFi (2022) Újszerű,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- darkFlash Shadow Pro
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
- HP Zbook 15u G3 - 15,6" FHD kijelző, i7 6500U, 16GB RAM, 256GB SSD, FirePro W4190M 2GB, számla
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest