Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vismajor01
addikt
Elektromos autónál mit nézzek?
Mennyit irtak meg hatótávnak hasraütéssel
Vagy nézzem mennyi a kWh az akksi és azt osszam el 20 kw/100km-el?Azt néztem Tesla model 3 LR 75 kWh akksival van, mi tud hasonlót 9 millió környékén? Pug 2008at néztem de kardánalagút wtf
illetve ID4et de a tesztekben nem írtak róla jót...
Esetleg olcsóbban 4-5 m között Merci b250e mennyire hülye választás?(I3 hülyejatós, Spring lassú Leaf meh, Zoé háromfázisostöltésnincs)
-
Vismajor01
addikt
válasz
scream #228607 üzenetére
Én ránéznék a Prius Plusra. Nekem is kettő van(gyerek), most kölcsön van nálam egy(prius), iszonyat jó középút. Nem akkora mint egy rendes 7 üléses kisbusz, de még akkora sem mint a 5+2 kamu 7 ülésesek, de mégis van benne hely. Relatíve modern, alapból jár hozzá a kulcs nélküli inditás, a zenelejátszás, tuti h automata lesz, nem is akármilyen, nem is fogyaszt, nem szokott elromlani, ha nyomod neki megy, de nem akarod nyomni neki
Annyi h 4 millió nem épp a kinálat teteje, dehát beárazza magát a piac, a jó autók drágák szoktak lenni.
-
Vismajor01
addikt
-
Vismajor01
addikt
válasz
futo001 #228280 üzenetére
224 ezer kilometernel Maglodi auchannal nem maxra toltve (45 km irt ki 50 helyett) a Frankel Leó út 49ig mentem tisztán elektromosan, ennek nagyreeze 110es autout, 37 km. Varosban simán 45t hozott nekem nyaron, es se fiatal nem volt se keveset futott, szoval a 45-50km stabil
-
Vismajor01
addikt
válasz
futo001 #228276 üzenetére
Én bedobnám azért a v60 phevt, mert az dizel alapból. Ilyen keretek között pedig a legfiatalabbak közül lehet választani, kevés futással. Újabbak már csak benzinesben vannak persze azok is nagyon jók. Nekem v60 phev volt, imádtam h közelre/boltba/edzőterembe elgurultam elektromosan, ha meg mentem messzire akkor 5 hengeres dizel dorombolt és nagyon jól fogyasztott. Ha nem született volna 2 gyerekem akkor azóta is az lenne
-
-
Vismajor01
addikt
válasz
futo001 #227960 üzenetére
Auris kombi a te autód. Automata, keveset fogyaszt, megbizható, belefér amit szeretnél, bírja a rövid távokat. Viszont ha tudod otthon tölteni akkor én elektromosat vennék, nem nagy truváj kocsit bérelni retnbenről arra a pár napra amikor 400-500 km kell menni, és még mindig bőven pozitívba lennél benzinpénz miatt
-
Vismajor01
addikt
válasz
Dooonfrigo #227829 üzenetére
Volvo v90 T8 phev ha lehet tölteni, ha nem akkor van sima hibrid is
-
Vismajor01
addikt
-
Vismajor01
addikt
válasz
Graphics #227677 üzenetére
Lebeszéltek róla mert drága lehet az akksi csere? Na, és akkor melyik benzinest veszed amelikbe nem lehet drága a motorcsere?
Priusban cellaként lehet a nagy akksit frissíteni ha kell. Ritka hogy az egész nyagyakku megdögöljön. Ennyiért már lehet kapni kevésbé szép példányokat. De mechanikailag legyen rendben és kész. Érdemes hátsó féket, invertert, vízpumpa működését, kéziféket, nagy akksit megnézni vétel előtt
-
Vismajor01
addikt
Lesz max 6m ft nálunk két autóra. Persze előbb elkell majd adni a Lexust.
Ha egy autó lenne könnyebb lenne, befutott a VW GTE de két autó kell ugyh elengedtük.
Így lett a Grand Voyager+Leaf vagy Soul v Zoe tervben.
Elektromos autóknál kevésbé érzem rizikósnak a vásárlást, ezért inkább a minivannek néztem utána és egyszerűen nem találtam olyat ami akár közelébe is érhetne. Konkurenciánál vagy nincs tolóajtó (mivan a gyártókkal h galaxy méretű autókat adnak ki tolóajtó nélkül???) vagy nem padlóba süllyeszthetőek az ülések (WV annyira gyöki h nemhogy a Sharannál nem tudta ezt meghúzni de még a Routannál sem ami egy átvett Grand Voyager, kész komédia). Teherautóból átavanzsált minivant pedig nem vagyok hajlandó venni (multivan, opel combo meg hasinló szépségek)
Úgyh maradt, hogy
Dodge Grand Caravan -itthon ritka, ezért drága, nekünk ugye 3m alatt kéne legyen, és csak benzines
Lancia Voyager- 2.8 CRD
Chrysler Grand Voyager- 2.8 DS vagy ritkán 3.8l benzinVan e általatok ismert különbség a Chrysler és a Lancia között? Árban annyi különbséget látok h fiatalabbak ezért valamivel drágábbak.
Illetve,
Felhasználás jellegét tekintve nagyrészt pályán lenne használva, min 25km távokra, illetve hosszabb utakra, ilyenkor egyértelmű dízel előny, viszont hetente 1-2x biztos be lenne fogatva ovijáratba amikor az elektromos nincs és szar idő van gyalogolni, ennél viszont a benzines strapabíróbbnak tűnik. És a dízel városi fogyasztásokat nézve nem vagyok sokkal hátrébb a 3.6literes benzinessen sem, a dízel is megeszik 15t városban ahogy a benzin, cserébe pályán 8-9l a benzin meg 12-13.
Ti mit vennétek?
-
Vismajor01
addikt
5 főnek, emelt hasmagasságú SUV/Crossover, benzines, 8-9m keret, max 3 éves még garis járgány? Két gyerekülés+8 éves gyerek hátul. Hosszútávra, de dízelt nem akarnak.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Bondix #227550 üzenetére
Nem mind kaka, van köztük épkézláb ajanlat csak nagyon kevés.
Azzal hogy kinek mennyire megy totál irreleváns ahhoz h mennyibe kerülnek az autók. Van az h mennyit TUDSZ és hogy mennyit KELL ahhoz amit keresel, ha a kettő nem éri el egymást akkor vagy gyűjteni kell vagy az igényekbol leadni. Ez mindenhol így van a világon és mindennel amire költeni kell.
Én pug 206ost adtam el 650ert 2021ben, 63 ezer kilométerrel. Az pl elég patika volt
Mégse kellett senkinek mert nem volt benne klíma.
-
Vismajor01
addikt
Phev autók,
Outlander legyen mondjuk 4m
Passat GTE legyen mondjuk 5.5mNekünk ami kell:
Minél nagyobb tér (RX400H után), legalább 30km hatótáv. Előny az android auto/apple carplay tudás, memóriás elektromos ülések, sötétedő elektromos tükrök, kulcs nélküli indítás, jó lenne ha tudna vontatni is(utánfutót, nem nehéz cuccokat).Ez alapján megéri 1.5m felár a GTE-t?
-
Vismajor01
addikt
válasz
ParmaBoy #227179 üzenetére
Én is Rav4et ajánlottam.
Megnézték Nissan Qashqait, de valamiért ezt az e-power verziót ami csak nekem full értelmetlen? Motor nem hajta a kerekeket de külsőleg sem tölthető... Parányi 1.7kwh akksival, állandóan megy a benzin motor mint egy generátor h haladj előrefele, akkormár hajthatná a kerekeket is ennyi erővel :s Csomó hatásfok elveszik ezáltal, nem? 8 literes fogyiról olvastam annyit simán tud a Rav4 sima hibrid is..
-
Vismajor01
addikt
Tesómnak tudtok segiteni milyen autót vegyen?
Tágas SUVot akar, két gyerekkel vannak
16-18m lenne a keret
Olcsó fenntarthatóság, takarékos fogyasztás lenne a főbb motívum
Nyaralásokkor bejárák tolnát baranyát, idén nyárra egy 7500 km-es kör van megtervezve
Amúgy napi 50km ingázás lenne az autóban
Újat vagy fiatal használtat keresnének,
Elektromos és PHEV nem játszik, nem tudják otthon tölteni -
Vismajor01
addikt
Jól sejtem h max 6m környékén PHEV autokbol a Passat GTE lenne a legjobb választás? 2 gyerek mellett.
-
Vismajor01
addikt
válasz
footy #227156 üzenetére
Rohadt hangos volt már a garázskapu, rákerestem random h "garázskapu karbantartás" és az első oldalon az volt h csak az ennek kitalált zsirral lehet WD40-ET VÉLETLENÜL SE HASZNÁLJUNK
De valahogy nem bizom az infoban ahol azt mondják Xet használd ahol az Xet árulják
Befújtam WD40el azért, most nem hangos
-
Vismajor01
addikt
Szomszéd venne focus helyett elektromosat, keret 6-7 milla
Második autónak lenne úgyh hatótáv nem a legnagyobb paraméter, de azért fontos. 2 kisgyerekkel (gyerekülés még egy jóideig) lenne használva az autó, de tágasság szempontjából egy prius2 tágassága lenne a minimum.
Én erre rámondtam neki egy Tesla M3at, más alternatív lehetőség van?
-
Vismajor01
addikt
Azt írod egyik klima automata másik manual, és hogy neked mindegy mert beállítod a hőmérsékletet és rá se nézel többet
Akkor neked most is automata van
Manualba nem tudsz hőmérsékletet beállítani, csak h mennyire meleget fújjon vagy mennyire hideget, ami sosem konstans tekintve h a kinti hőmérséklet és a hőérzet sem az, ezért azt folyton állítgatni kell.
-
Vismajor01
addikt
Lexus kiesése miatt most manual Yaris van nálunk, hogy hiányozhat ez bárkinek is???
Bár végre megéltem QRu életét, halott pöcsköszörű kettesben és hármasban is, és döglött lefingott madárszar 1-4-5 sebességben
-
Vismajor01
addikt
válasz
Vismajor01 #226705 üzenetére
Erre valaki valamit? Vagy csak Micsurinnak jár a figyelem
-
Vismajor01
addikt
Elektromos focusról tudunk valamit?
Ami hahut megnézve lehetséges jelölt
Nissan Leaf (talán legracionálisabb választás)
Bmw i3 (ez tetszik a legjobban)
Ford focus elektromos ? (nem tudok róla semmit)
Kia Soul EV (nem tudok róla semmit)
Renault Zoe (anynit tudok h 1 fázisú töltést nem bírja elvileg?)Amire kellene
Ingázás budapest vonzáskörzetéből a városba - kb 50km oda-vissza max
De 90%ban helyi járat, posta, pékség bölcsi, ovi, 2 kmes távok.
Csak otthon vagy munkahelyen lenne töltve, otthon van 3 fázis de külön töltő nincs, 1x16os konnektorról kapná a naftát
2 gyerekülés benne
Ami jelenlegi autó után fontos lenne:
Elektromos automata ablakok
Tolatókamera
Elektromosan behajtható tükrök
Telefon vezetéknélküli csatlakozás bluetoothon
Memóriás ülések(de asszem ezt el kell engednem) -
-
Vismajor01
addikt
válasz
szabonagyur #226625 üzenetére
A szerelő berakta a turbót,cserélt olajat,olajszűrőket,berakta a turbót,szelepfedelet is cserélt, az autó be is indult,de irgalmatlan fehér füstöt okádott.Elvitte beméretni a porlasztócsúcsokat,most annak az eredményére várunk.(Ennyit mondott nekem a telefonban a szerelő,se többet,se kevesebbet). Vezérlés cserélve volt bőven limiten belül, felfüggesztés újjá építve (új stabpalcak, legrugok helyett acél rugók mert mindig leeult a seggére), turbo
Autós messenger csoportba vissza keresve 3 ev alatt 3x írt olyat h megállt alatta az auto. Én egyszer vittem az autóját, Miskolcról hazafelé volt h csak 60ig gyorsult az m3on.
-
Vismajor01
addikt
válasz
szabonagyur #226623 üzenetére
Ok, tehát ha negatív élményem van egy autóval kapcsolatban akkor ne irjam le?
-
Vismajor01
addikt
válasz
grizlisandor #226618 üzenetére
Nem kell ezen pörögni. Annyit irtam le h a családban volt egy és egy kalap vasat nem ért, nem irtam olyat h az egész típus szar vagy ne vegye senki.
-
Vismajor01
addikt
válasz
szabonagyur #226615 üzenetére
Tudja a tököm, nem az én autóm volt. Sztem olyan 200-230 körül lehetett és 2m körül vette. 2006os.
-
-
-
Vismajor01
addikt
válasz
zgospel #226451 üzenetére
Átugrott a vezérlés, ajánlat amit kaptam, 1.2 millió
hengerfej tömítés készlet 268000ft
- hengerfej csavarok 25000ft
- hengerfejek felújítása, ha nincs elrepedve, törve 180000ft
+ a szelepek - motorolaj, olajszűrő, levegőszűrő, pollenszűrő, fagyálló 40000ft
- gyújtógyertyák 8900ft/db
- vezérlés készlet 95700ft
- vízpumpa 37000ft -
Toyota WS váltóolaj 25000ft opcionálisan
- differenciálmű olaj opcionálisan 18000ft
- főtengely ékszíjtárcsa csavar 7000ft -
termosztát 28000ft -
vízhűtő 89000ft -
munkadíj 330000ft -
Vismajor01
addikt
válasz
szabonagyur #226452 üzenetére
Mindenkinek?
2 ev alatt 4x volt kiadva. És tudtommal arra használták amire én is szoktam : kozlekedtek vele
-
Vismajor01
addikt
válasz
herrká #226354 üzenetére
Legyen akkor hangsúlyos ellenvélemény is: Fel tenni a töltőre az autót naponta NEM teher. ott van mellette a tudat, hogy zölden, csendben suhanhatsz másnap. Én 1.5 évig vittem igy a kocsit, ráadásul úgy, hogy lakásbna laktam és az utcán található töltők közül kellett mindig vadásznom egyet. De ezt sosem bántam, a sok nemtöltő köcsög aki odaállt a helyre, már annál inkább idegesített
-
Vismajor01
addikt
válasz
focvis #226347 üzenetére
25 km az durva, nekem 45km alatt sose mutatott teli akkuval. A rendszeres töltögetési kényszer meg ilyen, ha az ember a garázsba dugja be nem nagy truváj.
Nálam 1,5 évet volt az autó, az alatt egy olajcserét meg egy új ablakmosó vezetéket kért, ennyi. De felhasználásban 75%ban csak eletromosban ment
-
Vismajor01
addikt
válasz
st6969 #226322 üzenetére
Erre egy dizel PHEV volvo v60 kell neked. A nem munkanapos bolti járásokra meg mindenhova ott van az 50km elektromos hatótáv, ha meg messzire kell menni akkor ott az 5 hengeres dizel. Nekem volt és nagyon szerettem
Sőt 8milla már az alja az új benzines PHEV volvoknak, arról sem mondanék le
-
Vismajor01
addikt
válasz
rbalint88 #226271 üzenetére
3m körül mit ajánlanál? Kb ugyanaz a felhasználás mint Shadenél, csak nincs rá ennyi lovetta.
Ovi járat, hatótáv nem igazán érdekes, igazából semmi sem érdekes nem értek a villanyautókhoz
jó lenne ha nem lenne full fapad, szal elektromos ablakok, digitális klima, ülésfütés, tolatókamera jó lenne ha elérhetőek lennének. Golfot néztünk de épkézláb az kb 4.5m.
-
Vismajor01
addikt
Kia soul EV-ről van itt vélemény?
-
Vismajor01
addikt
4 millio forintig melyik a legertelmesebb, legracionalisabb elektromos autó? Leafek elso generacioja kozott van kulonbseg vagy csak 24khw es 30 kwh? Ovijaratnak kellene, anya+2 gyerek egyelore.
-
Vismajor01
addikt
válasz
wowaccount #224354 üzenetére
Volvo xc40?
Ha meg beltér akkor A180 -
-
Vismajor01
addikt
7 üléses autóból ami tolóajtós mi az ajánlott? Hosszú utakra, második autónak
Keret max 4-5m környékén. Én Dodge Grand Caravanba voltam usaban szerelmes, de itthoni verziókat nem ismerem.
-
Vismajor01
addikt
válasz
Gombinyó #219650 üzenetére
Sztem akkor elég lehet a V60. V70 sokkal nagyobb belül de úgy is néz ki.
Nekünk azért kellett mennie a v60nak mert 3 gyerek lesz. 1 gyerekre biztos h nem cserélem le, imádtam azt az autót, még akkor is h az elején még 1 gyerekkel is szűkös (mózeskosaras babakocsi, nagy gyerekülés etc), mert utána meg már elfér (magasítós gyerekülés, sportbabakocsi), és a kombi jellege miatt jól pakolható még ha nem is olyan nagy literje. Én pl simán beraktam egy kerti sarokgarnítúrát a v60-ba, persze lehajtott ülésekkel, pedig az még PHEV is volt.
-
-
Vismajor01
addikt
válasz
360xbox360 #219486 üzenetére
Nézz rá v60 phevre. Városban elektromosan ellehet grasszálni, hosszútávra meg ott az agyonverhetetlen 5 hengeres dízel. Ja és megy mint állat, és rohadt kényelmes. Hely az nem sok van benne
Ja és kereteden felül van valamennyivel
Ha nem tudod otthon tölteni akkor meg sima 5 hengeres v60, az meg simán belefér a keretedbe a face liftes is, gyönyörű, kényelmes, hely is több van benne, keveset fogyaszt és nem azaz elromlós. De ha elromlik akkor nem toyota-árak vannak általában.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Xiaomi Redmi 9T 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest