Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldoble
aktív tag
-
ParmaBoy
tag
válasz
bitpork #227434 üzenetére
Pedig a toyota fele e-cvt, ami csak neveben cvt, amugy egy bolygomu, szvsz a legtartosabb automata, csak ezt is az oli meg, hogy azt hiszik, hogy megolhetetlen. Pedig 200 ezrenkent egy olajcsere ajanlott. Van nemi ralatasom, soha, de konkretan soha nem talakoztam valtohibas e-cvt-vel a flottambol. Pedig sztem az elmult 10 evbol 100 korul (lehet duplaja, egyszer majd szamkot vetek magamban) drabszam megforult alattunk, sokszor kulcsos, utos-vagos kocsikent.
Nem ugy a liszenszelt ford hf35.
Kovi het vegeig van egy mondeo ceges hasznalatban, erre nem most kezd el zugni? Nyilt vegu, a hasznaloja meg is veszi, igy jo fej voltam, ceges koltseg, de 700-1misi korul lesz felujitani. 182 ezer van benne, a megfelelo helyen mondtak is, hogy meglepoen sokat birt, 70ezerrel is talakoztak mar, de zommel 150 korul elkezd zugni valamelyik csapagy, onnan nincs vissza. -
herrká
senior tag
-
ParmaBoy
tag
válasz
bitpork #227203 üzenetére
Illetve x napon belul el kell vinned stb.
Nem veletlenul b2b.Teszem hozza taxis haver egy keseskedo cimboran keresztul igy vett passat kombit, 1.6cr dsg, 105e km, holland, ald talan. Annyira olcson lett vege a licitnek, h bevallalta, ha a dq200 megkotlik, akkor is belefer. Kellett egy kulso-belso, de meg a gumi, ablaktorlo is friss volt.
Most van benne 240k, a dq200 meg tart, nyilvan ide haver es szerencse kell. Sok.. -
ParmaBoy
tag
válasz
bitpork #227106 üzenetére
Persze, egyertelmu. Helyen kell kezelni a dolgokat.
Ezert irom, h a nemet trioban mindig van hibakod, ha van egy csomo passziv, nekem ugy oszinte, alapbol, ahol nem torolgeti, onnan indulunk, h egy haldoklo akksi telerakja fesz. gyenge statusszal a vezerlok felet.
De egy komolyabb hoeses (az idei ev meglepoen havas volt itthon is) is egy szenzorokkal felszerelt kocsiban hagy nyomot pl.Szoval teljes mertekben egyetertek, lesz ez-az, akar soros, akar parhuzamosan tortenik a diagnosztika.
-
mufi
senior tag
válasz
bitpork #227086 üzenetére
Nem érted szerintem amit mondani akartam mert tuti szarul fejezem ki magam és ezt el is fogadom. Nem félek rákölteni egy 3 milliós használt autóra másfelet, viszont nem akarok 3 misit, az tuti. És vannak olyan használt járművek amelyekre Nem kell a vételárat rákölteni, csak ki kell fogni. Új autók is sz@rok, ott sem takar mindent a gari.
Ha pedig "segítenél" azt megköszönném, mert nem értek ránézésre a kocsikhoz, tényleg örülök ha valaki segít, most sem akarok kötözködni, hidd el. -
Micsurin
nagyúr
válasz
bitpork #227075 üzenetére
Ha tényleg mindent összeadok a 3-at karcolom… most árulok ki épp ezt azt eladás előtt…
12 hónapból kb 7-et volt időm használni, ~16k km szaladt bele. Nem épp f@sza a ft/km és még csak nem is élmény autó mivel kormos…
edit.: ja igen, itt már a 2,4 is a piaci érték 2x-ese elköltve…
-
-
Bdanyy
addikt
válasz
bitpork #224874 üzenetére
Már "újabbnál" is, a 2012-esen 6-800k-s javítások befigyeltek az utóbbi években
A DPF turbo kuplung DMF még az eredeti, azok is jók lesznek. Ezt jobb szívvel költi az ember olyanra ami legalább jobban tetszik mert többet ad eleve.
Én is szívesebben vágnék bele a 3-6 éves kategóriába inkább mint a teljesen újba, vagy a 6-8 évnél régebbiekbe, mert ezeket méreteket/felszereltségeket azért eleve azok veszik akik sokat mennek vele, ritkán van belőlük tényleg megkímélt régebbi mint fapad alsó középkategóriából és alatta.
Tetszik a Q7 e-tron, de azért jó lenne 5 méter alatt maradniKodiaq, méret az még komfortos teljesen meg jóval tágasabb már elől mint a Karoq/Tiguan/Ateca (amik kategóriájukban számomra nagyon kényelmesek, sokkal jobban mint a RAV4, Torres stb)
Egyébként nem ragaszkodok a pluginhoz, a választékból 10-ből 7 úgyis dízellel van. Pluginból kb a passat, octavia, superb ami szóbajöhet, csak nem tudom mi az a kor és km határ ameddig érdemes feljebb menni a kínálatban. Kuga adná még magát, csak szimpla üléssel nem kényelmes (mással még nem próbáltam) és a designnal nem vagyok kibékülve, de az sokadlagos szempont.
Simán egy régi c-max energit el tudnék pedig képzelni (jó lenne annyiból megúszni), ha lenne normális csomagtartója, azokból legalább jól felszerelt az összes. Tetőbox nem megoldás sajna mert a mindennapokban sem férnék el benne, a hátsó ülésre pakolva meg nem hagyhatom kint az utcán sehol. -
-
F-ECT$
titán
válasz
bitpork #223407 üzenetére
A Tesla 3/Y csak mint oldalági téma jött be, hogy mi tudja a 300 km-t pályán, tudom hogy egyik sem (igazi) SUV
A Mercedes / Audi vonalon én is gondolkodtam, de kicsit félek tőle, hogy szerviz és egyéb javítások sokkal többe kerülnének ott, mint pl egy VW esetén.
7 személyesség nem feltétel. Köszi a felajánlást!
-
F-ECT$
titán
válasz
bitpork #223394 üzenetére
Nem akarok hitvitát nyitni, a Model 3 már elég jól tudja ezt a 300 km-t autópályán is (130 km/h + klíma on), a Model Y a 78 kWh-s akksival is talán tudja ezt, de a frissítés után biztosan tudni fogja. Az EV9 nagy mint a dög, hiába van benne 100 kWh-s akksi, 30 kWh felett eszik. De most nem is ez a fő témám
Viszont megnéztem a Passat GTE-t, és "csak" 480 literes a csomagtartója a nem hibrid 650 literével szemben
Ok, 365 napból 350-en nem kell nagyobb, de pont a nyaraláskor ne férjünk el benne?
Atecat, Kodiaqot, RAV4-et, Tiguant, Tarracot felírtam a shortlistre, Qashqai kicsit kicsinek tűnik, az X-Trail nem tetszik az asszonynak, pedig jó vételnek tűnik.
Ha elengedhetném a SUV vonalat, akkor ugyanezekkel a paraméterekkel mi lenne a befutó? (A Passaton kívül.)
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
bitpork #217725 üzenetére
Hogy is volt... Úriember biztosra nem fogad?
Csak arra értettem, hogy itt is van már élő rendszer, elterjedése persze igen kérdéses a mostani viszonyokat figyelembe véve, de mondjuk németeknek én kötelezővé tenném, olyan ellenőrizhetetlen néha az előélet. Flottás kocsikat is viszik újabban külföldiába mióta Győrben árulják őket (SK, RO), jelentős érték lenne a piacon a részletes történet, az biztos, de nem mindenhol érett hozzá a gazdaság
-
kisza25
félisten
-
AssAssynn
addikt
válasz
bitpork #216711 üzenetére
Várj azért egy kicsit. Mert az elején még szó sem volt az árról, és úgy se igen találtunk olyan típust, ami nekem megfelelő lenne. Ez az árkérdés most csak mintegy mellékszálként jött elő. Én azt írom, hogy ha lehetne venni ugyanolyan méretű, felhasználásra való autót 1.5 meg 5M-ért, akkor miért választanám azt, ami 1.5M-ért megkapható. Ha például 1.5M-ért csak Corsa méretű autókat lehetne venni, és valamiért csak 5M-től kezdődnének a kompakt egyterűek, akkor már valószínű egyből abban az ársávban nézelődnék (vagy vennék két darab olcsó Corsát).
"számítható és minimalizálható értékvesztése legyen"
Pont ezt írom, hogy ha nehéz is, de lehet ezzel kalkulálni és szerintem fontos is anyagi szempontból.
Persze, ha nem nézzük az anyagiakat, hanem a fő szempont, hogy az autó tetsszen neked, vagy másoknak, akkor persze nem nézed ezeket.
Az első autóm egy topázkék BMW coupé volt, sorhat benzinnel. Pont nem számolgattam anyagiakat, mert marhára tetszett.De most nem ez a helyzet.
-
-
Neoteric
addikt
válasz
bitpork #216540 üzenetére
50-60km valós távok, a wltp az 80-100km asszem. Nem újakra gondoltam én sem, ódiból és bömibõl is van már egy-kèt éves. Régebbi phevek még ennyit se tudnak.
Vagy van alsóbb polcról, pl skoda, hyundai, kia, de ahogy olvastam abba ülni màr derogàlna, úgyhogy azokat direkt nem írtam.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
bitpork #216478 üzenetére
Itt lévő táblázatot átnyálaztad már esetleg?
Kiindulásnak talán jó lehet.
-
Dave567
addikt
válasz
bitpork #203077 üzenetére
Nem vagyok márkafan, félre értés ne essék, nekem csak kocsi kell de olyan is amelyik tetszik.
Azért nem ajánlod mert hibás széria vagy mert Audi??
#203078tboldi: Tudom hogy problémásak, illetve, beszélni fogok olyannal aki szereli őket, persze ebből van a pénze.
De úgy veszem észre kicsit fel van fújva ez a Mazda dízel dolgok, ahogy olvasom, ha nincs kicseréltetve rajta pár cucc akkor vége. -
válasz
bitpork #202909 üzenetére
Halkan jegyezném meg, hogy sem Hans, sem a Lodgy nem ugazi 3 személyes a 2. sorban.
Azaz igazi 5 személyes, ahol hátul 3 külön (egyforma) ülés van ÉS ezek tologathatóak, hogy a vállunk ne ugyanoda essen, ÉS a padlón a középső utas lábának is legyen hely. Pl a Xsara Picassoim ilyenek voltak, de a legtöbb "7 személyes" még 5 felnőttnek sem jó.Alhambra és többi nagy egyterűnél a két hátsó hely nagyjából oké, de fenntartási ktg 3*-osa a kompakt egyterűének, és már a második sor is kényelmetlen, mert túl magasan van a padló, a combom nem éri az ülőlapot. Ráadásul pl Sharanban állabdóan bekúrtam a fejem a tetőbe a 2. sorban a szélén a 175 centimmel, C8 és tesóinál ugyan nem, de előre úgy szállok be, higy fel kell emelni a seggem.
Az itthon újonnan kaphatóból a legtöbb egyterűt használtam; és ha tényleg 7 személyes kell (és nem drágán birtokolható), akkor a dobozosok nyernek, max 1-2 kompakt egyterű tudja ezt még vállahatóbban mint a saját nagytesójuk.
Sokan szemre, meg egyszeri próba után gondolják, hogy mi a jó nagycsaládos autó, de felnőtt/gyerekülés/bejutás legót nem ismerik/próbálták, vagy a néha nagyon siralmas ülésrögzítéseket, testépítéssel felérő üléskivételeket sem. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
bitpork #202628 üzenetére
Városba egy Model X, hosszú útra meg egy Allroad quattro V6 TDI. Keret függvényében, de lehetőleg mindkettő
Ha lesz nálunk V60 D6 a háznál, már kitaláltam, hogy meg kell emelni finoman, és akkor kész a tökéletes autó(már az eddigiek alapján jellemző használatra, Q7 PHEV ára alatt). De ha dízel típust már találtál, ami tetszik neki, tudok olyan műhelyt ajánlani, ahol tetszőleges villany hajtással kiegészítik egyedileg.
Félig komoly: Mercedes csinált mostanában jó hatótávval PHEV típusokat. -
LZs?!
aktív tag
válasz
bitpork #202246 üzenetére
@bitpork
In Life / Life / Live vagy milyen fantázianevűt néztem meg a szalonban.
Nem rossz volt, hanem nagyon funkcionális, pl. az ajtókárpit egy nagy műanyagtábla, minimális szövettel.
@szabonagyurEnnyire nem értek hozzá. Anno nekem volt 1st Gen Tiguan-om (nem volt rossz, de különösebben jó sem), az 'csak' egy magasított Golf volt.
@MC Pite
Sok manőverezési lehetőség nincs; jelenleg az előző 'Passat vs Superb' folytatásaként egy 'Passat vs Tiguan' meccset bonyolítok fejben éppen...
-
KKG
csendes tag
válasz
bitpork #202026 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a választ. Nagyjából erre számítottam, amit írtatok. Ülök még a kérdésen egy ideig, míg hazakeveredek Afrikából.
focvis: igen, nagyon nem az én igényeimre mérik az európai piac kínálatát... Az FJ70 öreg barát, imádom.
MC Pite: CX5 versenyben volt, de kihullott.
Paxker315: A Lexusokat,Infinitiket amúgy kedveltem, a Közel-Keleten (Öbölben) vezettem őket, valahogy a hibridtől idegenkedem. Az első okostelefonomat tavaly vettem meg, mert kötelező volt a munkahelyen a whattsapp...
Gombinyó: Igen és a túl sok elektronika.
Doki16: A végén még tényleg Toyota Land Cruiser vagy Nissan Patrol lesz ebből...
Már azon gondolkodom, hogy behozok egy arab rendszámosat és azt használom...
Vismajor01: Ez a kettő tetszik viszonylag, még alkura is kész vagyok miattuk, feladom az elveimet. Érdekes, a Volvo XC90 tetszik leginkább az összes SUV közül formára. Kipróbálom amelyiket csak lehet és döntök, asszonykám 26 (fiatalabb mint a jogsim
), ő még tetszelegni is akar kocsival, lehet, beadom a derekam.
Tom1939: Hallod, a kéziváltóért egy LC esetében még a turbót is elviselném...
Elevenemre tapintottál.
Molnarpeter: gondolkodtam Isuzuban is, Hiluxban is, de ki kellene próbálnom majd otthon őket.
tboy93: tudom, ezért is nem vettünk már vagy 5 éve, mikor esedékes lett volna...
bitpork: sajnos hallottam a G Klasse ügyét, pedig komoly jelölt volt. Egri vagyok amúgy, de most 3000kmre vagyok Szegedtől.
Ültem Q7ben sokat és Cayenneben is, tkp tetszettek, bár nem teljesen az, amit szeretnék.
Köszönöm mindenkinek a választ, úgy néz ki, valóban komoly alkukat kell tennem. Kipróbálok pár kocsit, ha hazamentem, de a következő sanszos, hogy valami felsőbb osztályú SUV lesz annak minden kompromisszumával. Legalább a feleségem örüljön....
(Mondani se merem, nekem sejtelmesen az új X5öst emlegeti, nővérééknek X6os van és hogy az milyen jó...) -
vzsryl
nagyúr
válasz
bitpork #201526 üzenetére
GLS-re gondolsz? (X167)
Az tényleg nagy csomagterű, de ha ugyanebben a méretben egyterű vagy dobozos-egyterű lenne, akkor 1,5x nagyobb lenne a csomagtere, mert olyan bakancs orra van, hogy surranónak becézem.A Maybach verziójával jött most errefelé (borász oligarchához) lagzizni Majka papa.
-
aero.
veterán
válasz
bitpork #201411 üzenetére
Fejlődött, tény. De nem a levegőbe beszélek. Volt nem egy 2.0 turbó benzinesem, nem TSI-k (pedig azok fogyasztanak a legjobban), 4-5 henger, 6 szívó, túl van gondolva a fogyasztásuk.
Az egyetlen, ahol ez eltud szállni, az az ovijárat.
tboy93 Qru-t kérdezd, de valami 20km/h alatti átlagseb.
-
3L1T3
addikt
válasz
bitpork #200786 üzenetére
Tévedés, nem vagy helikopter és örülök hogy segítesz.
Márkaszervízbe vinném a használt autót is, de ha veszek 15M körül egy új VW járgányt és erre még félévente-évente áldoznom kell csak a garancia megtartása miatt 100-200k közötti összeget akkor összeszorul a fogam.
Ellenben ha netán vennék egy Passatot 6-7M körül az én általam igényelt felszereltségben és arra kell költenem szintén 100K körüli összeget a szervizeltetések, és talán kopó alkatrészek miatt azt hamarabb lenyelem.
parandroid Milyen mazda? Nálam az elektromos trunk door, pont olyan dolog amit bármikor feladok. De a LED-es főfényszoró nélkül nem érdekel autó, ahogy az Apple CarPlay is nálam igény.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
bitpork #200759 üzenetére
"...kérdezz meg bárkit aki itt volt az autós talin tegnap h Hans milyen állapotban van ..."
Patent nagyon a futásteljesítmény ellenére. Nincsenek furcsa hangok se a motorból, se a futóműből és a belső térben sem volt zörgés-recsegés. És talán már a külseje is szép tiszta is lett időközben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- iScooter i9 2022 használt (olvass leírást!)
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Techsend cyber A 2023 elektromos roller eladó
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest