Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Tvk-re nem látom ezt az anyáknapi kupont.
Viszont 1-2 olednél kisebb méretben levesz 5% -
rainman72
Topikgazda
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Azért mert ott olcsóbb így.
Extra kuponba nem futottam bele de a régi 5-10%-osak mennek mindig.
Jaa tényleg van -5% ha kiveszem a kuponokat de nem minden tvre
Kuponkunyeráló olvasod ott lehet tippeket szerezni ha nem tv kell nem követem többi terméket. -
Nobbigstein
tag
válasz
rainman72
üzenetére
Miért a shop app-ot mondod, van valami kupon, ami csak ott érvényes?
Egyébként én ma reggel vettem észre, hogy van egy extra 5% kupon a weboldalon, amit nem én adok hozzá a kosárhoz.
Engem most mosógép miatt érdekelne, ha van valami extra kupon még, amiről nem tudok. -
rainman72
Topikgazda
válasz
kristof123
üzenetére
Kuponozva Samu shop app
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Nem TV vásárlással, hanem TV használattal kapcsolatos kérdést hol lenne érdemes feltennem?
Vettem a múlt héten egy Xiaomi S Pro-t, de a hálózati lejátszás szaggat, akármit csinálok (Kodival, NAS-ról, wifin; cache állítva, sávszél elvileg bőven van, de mégsem...).
Nem szeretném teleszemetelni a topicot, ezért kérdezem
De ha nem nagyon van megoldás, visszaküldeném. Vagy eladó lesz
-
Dingle
tag
Sziasztok!
Egy körülbelül 5-6 éves 55NANO793NE TV-t szeretnék lecserélni. Szeretnék segítséget kérni a választáshoz.
300.000 Ft maximum
Film/sorozatnézés Streaming platformról vagy külső adathordozóról(USB)
2,5 vagy maximum 3 méter, 55-65 közötti méretet preferálnék
Világos szoba, de 80%-ban este nézem.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Ketten nézzük, szemből vagy maximum 30 fokos szögben.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Streaming appok, YouTube, Spotify működjön rajta, delr
Örülnék 2 db USB portnak, de nem döntő kritérium
Csak legyen talpa
Nincs preferencia
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincsen egyéb követelmény
Csak újEzek alapján van 300.000 Ft-ig bestbuy? Ha kevesebből kijön az sem gond.
Ahogy olvastam a topicot korábban, úgy láttam hogy a TCL 55C7K a legjobb ár érték arányú jelenleg.Előre is köszönöm a segítséget!
-
alaves
addikt
válasz
kristof123
üzenetére
LG OLED48C5
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Gyurifumi
üzenetére
Ha engedi a keret mindenképp oled kivéve ha túl fényes a hely és nem tudsz vagy akarsz sötétíteni.
Ha kisebb a keret meg kell a magas fényerő akkor 1 jobb mini led ami nincs nagyon lemaradva képben,feketében.
Nem használok apple cucc de szinte minden márkánál ott az airplay és müködik is.
Tavasz vége felé már minden tavalyi model kifutó szinte nem csak a Qned92 jönnek az ideiek szép lassan majd 1 hónapon belül. -
Gyurifumi
csendes tag
-
kristof123
őstag
Sziasztok!
~350k vagy több is akár, ha szükséges
Tévénézés, filmezés (nem lesz játék)
120 cm széles és 80 cm magas hely van neki, így maximum ~50" fér be
vegyes, de amikor film megy, akkor sötét
inkább szemből
Netflix, linux szerverről Jellyfin-t el tudja érni. Nem tudom, ha böngészőből menne változtatna-e valamit.
Esetleg Spotify.
Vagy ne foglalkozzak ezzel és egy tv box-ot vegyek inkább?
Bár ennyi pénzért jó lenne ha menne nélküle.
Mindegy, csak férjen be vele a 120x80cm-be
Csak újA fentebbi feltételeknek megfelelően milyen OLED TV-ket tudnátok ajánlani?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv,
K. -
rainman72
Topikgazda
válasz
DaFunk1511
üzenetére
60Hz a Hisense és a C6KS is olyan nincs hogy csak 50Hz.
A C6KS csak ebben tér el a C6K-tól hogy nem tud nagyobb képfrissítést de sokkal jobb tv mint az E7(a mini led és local dimming-nek köszönhetően),majd eldöntöd de azonos áron jobb vétel a TCL. -
rainman72
Topikgazda
válasz
DaFunk1511
üzenetére
Én nem dönthetek helyetted
Mi a nagy különbség nem értem pontosan,a 2 tv képminősége vagy esetleg az ára -
rainman72
Topikgazda
válasz
DaFunk1511
üzenetére
Amit vettél Q végű tavalyi model az S meg már az idei lesz.
De nagy difi nem lesz köztük,ezen a szinten nem sokat fejlesztenek
A 150 ezres ára elfogadható habár egy alap modelről beszélünk.Egy TCL C6K mini led jobb választás sok mindenben jelenleg ezektől a Hisense modelektől.
Ami biztos hogy jobb a C6K-nál nincs ilyen foltos bevilágítós panel,jobb a fényerő jobb a fekete sokkal. -
rainman72
Topikgazda
válasz
Gyurifumi
üzenetére
Attól hogy tvnél oda van írva hogy qled még nem garancia arra h egy szuper tv-d lesz.Érdemes az ajánlott modelek között nézelődni és oledet vagy mini ledet választani.
Ha Lg a cél akkor oled C5 ha olcsóbban akarsz ki jönni akkor a Qned92 ami jóval olcsóbb de nagyon sokkal nem rosszabb mint egy oled.Igaz nem lesz végtelen kontraszt és percfect black de 1 nagyon jó model jelenleg jó áron.
Online nem rendelhető de boltban vehető még euronics pár helyen 200ért.Illetve ott megnézheted a TCL modeleket is és a Samu oledeket is. -
DaFunk1511
tag
válasz
DaFunk1511
üzenetére
Rossz linket szúrtam be azt hiszem, de szerintem ez ugyan az amit linkeltem a displayspecifications oldalon:
-
DaFunk1511
tag
Sziasztok,
Vettem egy tévét: Hisense 58E71Q (QLED)
Otthon Magyarországon 2 db TV van, egy LG 43NANO753PR és egy Samsung QE43Q60D, ezekhez viszonyítva választottam.
Képminőségben nagyjából ugyanazt a szintet hozza a véleményem szerint, sőt színekben talán élénkebb is. A tipikus LED sajátosságok itt is megvannak, hasonlóan az LG-hez és a Samsunghoz.
Forintban kb. 150 ezer Ft-nak megfelelő összegért vettem itt Hollandiában (kb. 400 euró volt újonnan itt a Media marktban, csak kiszórták akcióban)Felhasználás:
- streaming: Netflix, HBO Max, Disney+
- néha haverokkal játék ha átjönnek és rákötöm konzolt (pl. Mortal Kombat)
-PS5 (inkább casual – nem kompetitív, arra van egy 2K 32” Samsung Odyssey 144Hz ívelt monitor)Nézési távolság kb. 2,5–3 méter, egy tipikus holland sorház nappali + konyha egyben elrendezésben. A méret szerintem ide már jó kompromisszum.
Világítás:
- vegyes (nappal függöny elhúzva, de inkább este használom)
- nem teljesen sötét szoba
- többnyire szemből nézem
- ritkán többen, de nem extrém oldalról
Funkciók:
- alap streaming appok fontosak
- Ambilight tetszik, de nem ér meg felárat
- wifi (ami már gondolom alap egy okostévén, ahogy a Bluetooth is)Csatlakozók:
- HDMI (PS5)
- USB
- jack jó ha van
- DisplayPortot hiányoltam, de tudom hogy TV-knél ez nem jellemzőHang:
- nem szempont, mert van külön 2.1 soundbarMárka:
- alapból Sony párti vagyok, de ebbe a keretbe nem fér bele
- később lehet egy komolyabb “végleges” TV Sony lesz
Most viszont egy olyan megoldást kerestem, ami:
- nem drága
- nem kell “félteni”
- albérletbe ideális, és ha úgy alakul, könnyen eladható vagy bizonyos összegért itt hagyom főbérlőnekKorábban a vétel előtt néztem egy LG C7 OLED-et (2018) egy olyan szakboltban, ami kifejezetten TV-kkel foglalkozik és használt készülékeket árul, 1 év garanciával. A képe brutál volt, de végül az új mellett döntöttem, mert már elég idős modell, és nem akartam egy viszonylag drága(használthoz képest), de szerintem szoftveresen lassan elavuló készüléket + félek attól hogy hiába az egy év garancia és bevizsgált, ilyen idős tévénél kitudja mikor ég be…
Hibák / észrevételek ennél a Hisense tévénél: (kép)
- a két oldalon van egy enyhén homályos / világosabb sáv (kb. 1–2 cm)
- teljesen sötét szobában, fekete képnél látszik némi bevilágítás a széleken és foltokban középen
- ahogy olvastam ez inkább edge/backlight sajátosság, nem konkrét hiba
- néhány YouTube 4K tesztvideónál enyhe villódzás tapasztalható (valószínűleg az olcsóbb HDR feldolgozás miatt)Ezek normál tartalomnál nem igazán zavaróak (bár az is benne van, hogy a streaming szolgáltatók minősége sem a legjobb szerintem, mivel nem a legmagasabb csomag van előfizetve), inkább csak tesztképnél / sötét jeleneteknél jönnek elő.
---
Amit eddig látok:
- színek rendben vannak, nem fakó
- PS5-hez casual gamingre teljesen oké
- méretben nagy előrelépés egy 32” monitorhoz vagy 43”-hoz képest
Tudom, hogy ebben az árkategóriában minden TV kompromisszumos, és a Hisense/TCL vonalnál van egy kis “panel lottery” faktor hosszabb távon.
Ebben az árban amiket néztem:
- Hisense
- TCL
- LG
- néhány Samsung modell
55” méret körül voltak ezek az opciók, de végül ez a 58” méret jobb választásnak tűnt.Kíváncsi vagyok a véleményetekre:
jó vétel volt ebben az árban, vagy lett volna jobb alternatíva hasonló keretből? Ha igen, megéri visszavinnem és szenvedni a logisztikával és visszacsomagolással?

-
adam0913
tag
Sziasztok!
Egy TCL 75C6K tv-hez melyik fali konzolt ajánlanátok (panel lakásba), ami stabil, nem fog lötyögni és félni hogy nem bírja el?
-
Gyurifumi
csendes tag
-
rainman72
Topikgazda
-
Gyurifumi
csendes tag
Sziasztok,
TV vásárlás előtt szeretnék tanácsot kérni, van itt előttem egy jó kis LG 47LA660S, hát nem mai gyerek. Csere lesz.
A teteje 400 ezer körül
Sport, film, játék fontosság ebben a sorrendben. Sport amikor csak lehet, NFL, F1, NASCAR stb.,Netflix és hasonlók, XBOX játék,
2,8 m 55 col max amiben gondolkodom.
Nappaliban napközben világos helyen tök sötét nincs és nem is lesz, esete naná sötét
Első sorban szemből , meg oldalról étkezés közben. Mindig be van kapcsolva, kell a háttérzaj
Netflix, Skyshow, Disneyplus, networkplus4,
Nem tudom, tanácsot szívesen fogadok
mindegy, stabilan megálljon
LG vagy más is szóba jöhet akár újabb márkás is, op nem tudom felhasználó barát legyen, Google ökoszisztéma a preferált. android, apple kompatibilitás,
Vezeték nélkül laptophoz, gyors netes kapcsolat pl, network4+-hoz, YouTube, távirányító légegeres simán lehet
új, garivalTalán megvan minden. Előre is köszönöm a tippeket, tanácsokat.
-
gurabli
őstag
Nem teljesen ide tartozik, n00b kérdés.
A jelenlegi TV-m a falra van szetelve egy Stell konzollal, 65" és VESA 400x200.
Ha ezt lecserélném egy másik 65" TV-re, ami VESA 300x300 (a Stell konzol mindkét VESA méretet támogatja), akkor az új 65" TV azonos magasságra kerülne vagy ez minden gyártónál más lehet és lehet szépen új helyre fúrni a konzolt...
És persze, ha sikerülne 75"-ra cserélni, akkor azonos kérdés (nyilván a TV arányosan nagyobb lenne, de a középpont hátha maradna...). -
rainman72
Topikgazda
Olcsó Samu 43"-os tv inkább tv adásokhoz.
-
plaszy
őstag
válasz
Gasparius
üzenetére
Alapvetően én eddig 2 fajtát figyeltem, az egyik az Elektro hétvége, ami péntektől hétfőig szokott tartani. A másik meg a Multi ajánlatok. Mindegyiket az eMag appban meglehet találni a %-os bilétára kattintva, lejjebb görgetve. Ott a termékcsoportok is láthatóak az aktuális akcióhoz. Azon belül pedig ott az összes akciós termék. Mielött kosárba teszed, ki kell választani az ajánlatot a terméknél, azt menteni kell, van, hogy engedi mindkettőt kombinálva is, de ez ritka. Olvass kicsit vissza itt a topikban ezért. Tehat ez nem kód, hanem akciós ajánlat, %-os kuponnal.
-
-
plaszy
őstag
válasz
Gasparius
üzenetére
Szia!
Nagyon. Én múlt hét pébteken, 17-én rendeltem a 77S85F-emet, 500-15%, tehát 425-re jött ki. Lehet plusz garit is hozzá venni, ha nem eleg a 3 év. (Jelenleg is van ez rá.)
De szokott lenni Samsungnál is nagy akciózás kuponokkal meg egyes bankokkal...ezeket én nem követem, így passzolom.
-
Gasparius
aktív tag
Helló!
Samsung 55 S95f-et néztem ki magamnak.
Szerintetek mennyire érdemes eMag kuponokra várni? -
rainman72
Topikgazda
Samu 55QN85F 213e szállítással.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Nobbigstein
üzenetére
Igen 200 környékén volt de ennyiért is jó vétel ha nem akarsz kinait.A QN85F már egyc jobb mini lednek mondható C6K és C7K között lehet.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
koppasz1986
üzenetére
Oda tökéletes de nem full sötét szobába is.
Attól független hogy nincs óriási fénye a hdr nagyon jó rajta,ilyenkor lenne jó ha már láttam volna egy legalább 3000nites TCL -t.Talán idén eljutok oda is mondjuk egy C7L.
Összegzésben 300ért jobb vételnek találom a B5-t mint egy mini ledet ha nem is sokkal de nálam veri. -
Nobbigstein
tag
Csak szembejött megint valami, amire megy mindkét kupon az emagon, bár pár hete ez is olcsóbb volt:
Samsung 55QN85F 213e -
rainman72
Topikgazda
válasz
Phobion
üzenetére
Nincs nagy gond a webOs-el se de néha itt-ott karikázik picit ami nekem fura volt.Alap tvk-n rosszabb a helyzet azt hittem itt nem lesz jelen egyáltalán.
A másik 2 op.rendszerre nem jellemző ez,hogy ez meddig lesz ilyen nem tudom megmondani nincs régi tv-m állandóan cserélődnek. -
rainman72
Topikgazda
válasz
koppasz1986
üzenetére
Annyi látszik reggel ahogy besüt a nap oldalról elég rendesen tükröződik akit ez zavar vagy csak azt látja meg és nem tud mondjuk redönyt le engedni annak nem jó választás.
Na már most emiatt lentebb engedtem előnyösebb.
Felskálázásban mondjuk tv adás nem látok semmi kiugrót az előző Philips oledhez képest se a TCL C6K-hoz ugyanaz az szint.
HDR videók jobbak azért a kontraszt eltérés észrevehető.
Nekem ez a webOs még mindig döcögősebb mit pl a google tv vagy a vidaa.Beállítások itt-ott gondolkozós kicsit. -
tizedes7
csendes tag
Sziasztok!
Még továbbra is tv vásárlás előtt állok (már pár hónapja)
Tcl 65c7k és hisesne 65 u7qpro között vaciláltam, közbe jött a hisesne 65u8q is mert volt egy idő mikor csak 20,30 ezer forint különbség volt közte (most már 50+) így ha ezen az ár sávban maradok belépett plusz 2 új tv ami Tcl 65c8k és LG 65oled B5.
Na most ebben kérek segítséget hogy megéri,ennyivel többet kiadni ? A u8q nal az utóbbi 2tv megint plusz 30,40k -
koppasz1986
aktív tag
válasz
rainman72
üzenetére
Na kiváncsi vagyok én is rá milyen, mert mindenki kevesli itt a fényerőt... pedig én a multkorába láttam kiállítva aztán messziről kitűnt a többi tv mellett, mondom ebben azt van löket, biztos oled, g5 vagy min c5, de oda mentem megnézni azt b5 volt. Olyan kivilágított helyen is rikított, a többi mellett, én nem tudom elképzelni, hogy otthon kevés lenne
-
rainman72
Topikgazda
Ma jött meg majd írok róla
-
rainman72
Topikgazda
válasz
tizenkettő
üzenetére
Saját felelősségre bármit meg lehet próbálni használtban is,az 55C728 is ilyen,de igazából ez a topik nem erről szól.
Ha veszel érdemes olyat nézni amire van még gari is. -
válasz
tizenkettő
üzenetére
Kicsit spórolj még szerintem, 55c6k be szokott esni kuponnal 150 alá, abszolút BB a kategóriában! Ha max 100, akkor a kollégák mondanak mást.
-
tizenkettő
csendes tag
Sziasztok!
Lecserélném sokéves tévémet, valami használtban gondolkozom. Belefutottam egy 3-4 éves, használt, átlagos állapotban lévő (nem hülyére használt) TCL 55c728-ba, jó vétel lehet 90 ezerért? Totál nem ismerem a piacot, a tévéket sem; lehet hogy tudtok ajánlani egy csomó más tévét, ami a céljaimnak megfelel vagy jobb/olcsóbb... Vagy ennek a típusnak van valami hibája, ami miatt kerülendő?
70-100e Ft.
Mind a 4, de filmnézés főleg, aztán játék (pc-ről), a prioritás végén van a tévénézés, és a sport. A filmek mindenféle létező (=régi és új) formátumban vannak, sokszor felirattal, de ha jól értelmezem, lehet a tévére letölteni mindenféle progit (kodi, vlc).
2,2 vagy 2,6 méter. A tv meg 55 col. (Ebben van bennem némi para, hogy még túl nagy is lesz a 140 centis tévé ilyen távolságról.)
Inkább sötét szoba és inkább este.
Szemből. Egyedül/ketten.
Semmilyen app-os streaming nem érdekel (hbo, netflix). Böngészőből menne youtube, twitch, illetve néha egyéb, sima weboldalak. PC-ről lehessen rajta játszani, külső vinyóról játsszon le filmeket (akár felirattal is).
Koax kábel (one-nál vagyok (volt digi)), usb a külső vinyóhoz, hdmi a pc-hez, wifi a nethez, bluetooth egy billentyűzethez esetleg.
Jó lenne, ha kifejezetten gyors lenne (bekapcsolom, és megy, nem kell várni 20-30-xx mp-et, mire összeszedi magát). Nem tudom, ez mennyire elrugaszkodott vágy :)Előre is köszi!
-
Kicsit off, de a saját topikja halott
Egy TV STB EPG menüjében mik ezek a lakatok? [kép]
Nincs szülői zár aktiválva rajta. Egyébként ez egy ab Cryptobox 752HD -
rainman72
Topikgazda
válasz
firephoenix
üzenetére
Rövidebb ideig volt C805-m most van C6K nyugodtan vedd belőle a 75st főleg ha holnap megint 230e körüli ára lesz eMagon vissza lépés nem lesz és lesz 1 nagy tvd.
B5-t hétvégén kellett volna amikor 303e volt. -
Oistrakh1
tag
Na megrendeltem a 65 c7k tv-t 287 re jött ki ingyenes szállítással a telekomtól remélem minden rendben lesz a tv-vel köszönöm a tippeket és tanácsokat!
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
firephoenix
üzenetére
Nem lattam egymás mellett a 2t, de lattam mindkettőt. Szerintem a fenyerot leszamitva nincs hatalmas különbség koztuk.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
firephoenix
üzenetére
c6k és c7k között a fényerőt leszámítva nincs nagy különbség.
-
firephoenix
csendes tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a TCL 55C805 tévémet egy nagyobbra. 65 col nyújtana észrevehető változást? Eredetileg 75-ben gondolkoztam, de a hasonló kaliberű C7K 450 ezer Ft, amit már lehet kicsit sokallok. A C6K egész jó árban van, de nem tudom, nem lenne-e kijelző szempontjából túl nagy visszalépés. Egy LG 65B 380 ezer, ami árban középen helyezkedik el, de cserében kisebb. Mi tanácsoltok?
TCL 75C7K = nagy, drága, közepes kép
LG Oled 65B = kisebb, olcsóbb, legjobb kép
TCL 75C6K = nagy, legolcsóbb, legrosszabb kép -
Ne haragudj lehet rosszul fogalmaztam. Emagos kuponnal rainman linkelte annyiért,én teli áron vettem. (330K)
Telekomnál csomagot kellett volna módosítanom,nyilván mindent drágábban,így kb rosszabbul jártam volna.
Filmmaker módot használok, 69 kontraszt 69 fényerő, feketeszint 50, helyi fényerő max, szineknél csak a színhőt változtattam +2-re, mozgás és egyéb bűvésztrükk off -
rainman72
Topikgazda
TCL 75C7L bevezető ára teljesen korrekt a 75C7K 800-on nyitott.
-
Emu
őstag
válasz
rainman72
üzenetére
Ezt a fényerő dolgot mindig nagy érdeklődéssel olvasom. HDR tartalom esetén ilyen fényerőnél heggesztőszemüveget használtok?
Igaz nekem S90F van otthon ami ugyanúgy WOLED, de HDR esetében (50es a skála) 25 fényerő felett zavaróan erős a fénye, nem tudnék tartósan ott ülne előtte (PS5).Aztán lehet csak ízlések...
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Petyus87
üzenetére
Örülök h tetszik.
Az enyémen még ül a futárszolgálat.
Attól hogy oled sokkal többet nem kell állítgatni a képet.
Ami általános hogy a HDR fény lehet 100-on az SDR tehát pl tv adások meg alacsonyabban akár 50 de ha az sötét akkor nyugodtan vedd fentébb.De ebbe bele szól több dolog is energia takarékosság,dinamikus/adaptív dolgok.Majd ha itt lesz többet tudok webOs tvm nincs itthon. -
Petyus87
aktív tag
Sziasztok!
Hétfőn hozták meg (LG 55" OLED OLED55B53LA).
Egy 8 éves Samsung 50MU6102 Smart LED-et váltot.
Érezhető a különbség, még tv-adást és youtube nézésnél is.
Az első benyomások nagyon jók. Néztem egy oktató videót, de már most látszik, hogy egy ilyen OLED tv beállítása picit időigényesebb dolog. Javasolt beállítások pl. energiatakarékos mód kikapcsolása, kép üzemmmód átállítása szakértő világos/sötétre, illetve pár csúszka mozgatása után az OLED-pixelek fényerejét elég magasra kellett állítsam (80), hogy számomra megfelelő legyen. Hétvégén kicsit jobban nekifekszek, azért ha valami irományt (mankót), vagy videók valaki betesz, azt megköszönöm.
Sorry a kicsit off-ért, de meg akartam köszönni (főleg neked rainman72) a segítséget a tv kiválasztásához.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Sziltesa08
üzenetére
Nem volt csavar a furatokban? Az is jó.
Én azokat használom amúgy mindig amiket a tartóhoz adtak és jó méret. -
Sziltesa08
tag
Sziasztok, a tv leírásában nem találtam, de ti milyen csavarral raknátok fel a Tcl 55c6k tipusu tv-t a fali tartóra? A Samsung tvm esetében pontosan leírták milyen csavar kell, ennél nem találom. Köszi előre is
-
Oistrakh1
tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Csak mert olvastam olyat is arukeresőn valaki a 3.ik tv-je is hibás kijelzővel kapta..meg olvastam olyat hogs elég lotto mikor milyen képernyőt fogsz ki
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 11
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- sziku69: Szólánc.
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple MacBook
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- További aktív témák...
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- SAMSUNG QE75Q950TST 190CM 8K Q-LED CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Samsung 75 QE75QN90A Neo QLED 4K UHD Smart TV Mini LED + Quantum Dot eladó
- SAMSUNG (SP-LSP3BLAXXE) FREESTYLE PROJEKTOR ! AKCO!!!
- Eladó LG 55" 139cm UHD 4K LED TV
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4529
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
(Emby és Plex is természetesen)

segíthet dönteni másoknak is.