Hirdetés
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a OnePlus 13T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
-
Mobilarena
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
John D'oh
aktív tag
válasz
szcs84 #97855 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni mennyire fontos. Ha csak szemből nézed akkor rendben van, de ha nagyobb szobában többen, mindenféle szögből nézitek akkor egyértelműen rosszabb lesz a QLED az OLED-hez képest.
Ha viszonyítani kéne, a fényerőből adó hátrányát szerintem bőven kompenzálni tudja egyéb előnyökkel (beleértve a betekintési szöget is) a B4 a QLED-del szemben.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
szcs84 #97853 üzenetére
De, a nagyobb fényerejű modellekhez képest biztosan kevesebb lesz a fényereje egy nappaliban ahol sok az ablak és nincs sötétítve.
B4 << C4 <= S90D <<< S95D (fényerő)
Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy különösen HDR tartalomnál elmarad az wow hatás amit normál esetben láthatnál.
SDR-nél talán nem ennyire érezhető de határozottan gyengébb élményt ad ha tényleg sok a fény a szobában.
-
szcs84
csendes tag
Sziasztok,
400-600k
Nintendo Switch, Switch 2, film, gyerek cuccok: yt
A Switch 1 is vállalhatóan jól nézzen ki rajta: 720/1080p 30-60fps!
65"
Filmezés este, de a gyerkőcökkel délutáni matinéhoz nem sötétíteném be az egyébként világos nappalit.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Többen, tudjon 4-8 játékos leülni local multiplayerben.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Nvidia Shield Pro-ról megy Plex, de a közeljövőben akár Netflix előfizuban is gondolkodom.
-
-
-
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
-
új
Samsung QN90D vagy S90D-t néztem ki az aktuális kuponok miatt, de pl. az S90D már elfogyott.
Hisense U7N-ről jókat írnak, kivéve betekintési szög. Az biztos nem okés egyszerre 8 játékosnak.
LG C4 mindenhol előjön, mint top választás, de nincs kuponozás: azért ha nem muszáj, nem költök 100k-val többet majdnem ugyanarra a tech-re.
köszi előre is -
Laca1212
őstag
válasz
Laca1212 #97843 üzenetére
Hátha valakit még érdekel...
Lg élő cseten (elvileg ember válaszolt, nem pedig robot) ezt mondták:
"A C43LA távírányítójában van NFC míg a másikban nincs"Kérdeztem, hogy NFC mire jó amúgy egy Magic Remote távirányító esetén?
"Könnyebben tudja a Tvhez csatlakoztatni a távirányítót meg a ThinQval összekapcsolni a telefonját" -
Laca1212
őstag
A kettő közt mi a különbség? Lg.com összehasonlíója nem segített és gugli sem...
-
Móncsa
aktív tag
Sziasztok! Tegnap a MM-ban néztem egy 75"-os LG tv-t 279000ft-ért az mondta az eladó felejtsem el mert egy hulladék a képminősége inkább vegyem meg az előtte lévő 75"-os Samsung tv-t 244 000ft-ért mert annak sokkal jobb a képe. Néztem ott pár percig a kettő képét -mindkettőn ugyanaz volt a műsor-- szerintem akkor is szebb volt az LG képe. Azt mondta az eladó ez csak optikai csalódás mert az LG -ben már 2021-óta nem IPS panel van hanem csak VA panel míg a Samsungban valami újfajta szuper panel van. Kinek mi a tapasztalata , információja melyik 75"-os tv-t érdemes akkor megvenni max 300 000ft-ig?
-
raziel01
veterán
Sziasztok,
Nagyszülőnek 50 vagy 55 colon mit érdemes venni ha effektíve semmi igény nincs?
Jelenleg 102 centis LG buta TV van 2018-as csak már halódik, kékes szinte az egész.
Ugyan akkorát nem akarok, amúgyis a szoba elrendezése miatt ezt is 3 méterről nézi de neki az még kényelmes. Digis full hd adásokat nézi mást nem. Igazából nem állít a csatornán és a hangerőn kívül semmit. Minél olcsóbban jó lenne megúszni. 130-140 körül van sok féle, mit lenne érdemes venni? Köszi. -
rainman72
Topikgazda
-
hfrankee
senior tag
Sziasztok!
Teljesen vakon vagyok TV témában(is)
Egy 10 éves Samsung Tvt kellene lecserélnem, mert már vannak bajok..
Olvastam az összefoglalót, de ennyire nem vagyok bonyolult.
Heti kétszer van bekapcsolva kb. Meccs,F1.Nagy elvárások nincsnek.
Konzolra tenném, kb 2-2,25 méter a kanapé távolság.
43-45" elég lenne,kb 200K-ig.
Netflix és PC-ről hálózaton tudjak kirakni filmet. (most SamsungSmartView)
Nincsenek nagy fények. HDMI kellene csak,asszem.
A jelenlegi TV lassú mint a tetű,de 10 év után már gondolom nem ennyire gáz egyik sem.
Köszönöm ha segítetek.
A telekom 60k kedvezménnyel adna ilyet,megéri?
Samsung 43”-os Crystal UHD LED TV (UE43DU7172UXXH)
Nem ragaszkodom hozzá.. -
sasa134
addikt
válasz
Vhiktor #97824 üzenetére
szia, köszi - igen ez is egy megközelítés, nem azt mondom, hogy nem látható a mostani tv képe, de ha vesz az ember valamiből egy újat/jobbat (drágábbat) akkor szeretné látni a fejlődést ebben is, tehát örülnék, ha fényerőben is lenne előrelépés. Egyelőre akárhogy nézem a C765 tűnik a legjobb dealnek, a 2025-ös TCL-ek kevesebb zónát kínálnak több pénzérz, nem látom, miért kéne azok közül választanom a C765 ellenében, azokat tehát elengedtem.
-
sasa134
addikt
sziasztok, segítség kellene, egy LG nanocell tv-t szeretnék végre leváltani a nappaliba, 99%-ban Netflix, AppleTV, youtube tartlamak mennének rajta, TV adás pedig csak foci/sport alkalom adtán.
A nagy dilemma a TCL 65C765 (330k Ft) és az Lg Oled 65B4 (400k Ft) között alakult ki. Sok tesztet néztem, mindenhol a belépő oled fényerejét kritizálják, emiatt félek tőle picit. Egy elég világos nappaliba lenne elhelyezve a TV, nem szeretném minden egyes alkalommal besötétíteni, hogy lássuk a TV képét. Fényerőben jelentősen jobb a TCL, látható lenne vagy egy panel paraméter alapján ezt nem lehet kijelenteni? Vajon a jobb színek, tökéletes fekete többet ér, mint a fényerő? Képtelen vagyok eldönteni. kicsit most a TCL felé hajlok, de szóljatok, ha tévúton járok (LG mellett mondjuk az ismerős rendszer és a magic remote szól számomra)...Esetleg lenne ezeknél jobb ajánlat max 400k-ig? köszi -
John D'oh
aktív tag
válasz
Laca1212 #97815 üzenetére
Ha elsősorban a beégéstől való félelem miatt pártolnál át az oledről mini ledre akkor szerintem ne tedd
Írtad te magad is, hogy az újabb modellek erre már kevésbé hajlamosak és ez így is van. Azt kijelenteni persze nem lehet, hogy tutira nem ég be, illetve sajnos azt is el kell már szerintem felejteni, hogy a mai TV-ket 10+ évig nyúzhatjuk.
Ráadásul semmi garancia nincs arra sem hogy a TCL nem tolja le a gatyáját ugyanúgy 5 év után függetlenül attól hogy nem ég be.
Pillantsd meg esetleg a 77-es B4et. Méretben ez is előrelépés és mégsem mondasz le a tökéletes feketetéröl és betekintési szögről illetve a webos is marad ahogy szeretted is volna eredetileg.
-
John D'oh
aktív tag
Kb 70%-al nagyobb képméret már sok mindent kárpótol az biztos.
Egyéni preferencia. Ha nem vagy túl érzékeny a tökéletes fekete hiányára akkor szerintem még jól is járhatsz. Attól függően, hogy pontosan melyik LG oledről váltasz esélyes hogy a fényerő is magasabb lehet. A betekintési szög viszont biztosan rosszabb lesz, ez szempont lehet ha nem szemből nézed, esetleg többen nézitek egy nappaliban.
Persze ha szeretnél biztosra menni és van lehetőséged menj be valami nagyobb üzletbe és nézd meg személyesen is.
-
Infernohun
tag
LG 86UR81003LA
Sziasztok. A fent említett tipust mennyire ajánljátok ?
YT van fent egy videó [link] hogy PS5-ön a VRR-t a srác nem tudja bekapcsolni. Ez miért lehet ? -
Laca1212
őstag
válasz
Laca1212 #97687 üzenetére
Nem szívesen, de kényszerből már nézelődök LG-n kívül is.
TCL 85C765 -ről mi a vélemyény? Szabad?
OLED után mennyire lenne csalódás? -
-
cof99
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, totál nem vagyok képben a tv-kel.
150-200e Ft
filmnézés
4,5 m, 55"
elég világos a szoba, nappal és este is
szemből, 4-en
Netflix, Prime, Disney+
legalább 2 db HDMI és 2 db USB
falon lesz
olyat, ami a garancia letelte után nem adja meg magát
ne akadjon az oprendszer
csak új
Köszönöm szépen a segítségeteket! -
szgaborsz
tag
válasz
John D'oh #97804 üzenetére
Sejtem, hogy az upgrade-t az s95d jelentette volna, de kuponozva nem tudom megvenni. Az lgc2-ön még van 1 év gari, most tudom még eladni talán a legkisebb bukóval (kb. 350.000-Ft). Az s95d-re még 500.000-Ft kell ráfizetnem, az s90d-re, kb. 100.000-Ft-ot, ha eladom az lg-t. Mindenképpen jelzem majd a tapasztalataimat a képminőséget illetően.
-
John D'oh
aktív tag
válasz
szgaborsz #97801 üzenetére
A 77C2-höz képest mondjuk nem tudom hogy mennyire éled majd meg mint upgrade.
C2-nek vannak egyértelmű előnyei az S90D-vel szemben mint a Dolby Vision és a jobb mozgás kezelés, de mindenképpen írd majd meg kérlek, hogy mennyire jött be, remélem beváltja a hozzá fűzött reményeket -
stilo18
addikt
válasz
Geri89 #97802 üzenetére
Nézd, a C9-em 2 évig ment konzol mellett ....hát...hogy is mondjam, nagyon sokat...
Single player mellett 100-as oled fénnyel, multiban 60...Utána bekerült a hálóba....este 8/9-től megy kb 11-ig...
Itt már csak streaming, tv...
Köszöni szépen, semmi baja....Nálam bizonyított az oled, ezért lett a miniled utódja újra oled. (A qd oled amúgy is tartósabb konstrukció ha jól olvastam...)
Viszont...
Nappaliba, hátterzajnak akár , "mindig" fényes körülmények között lehet jobb alternatíva a miniled...
Engem ebben az esetben csak az a tudat zavarna, hogy majdnem ugyanannyi pénzért gyengébb tv-t vettem.... -
Geri89
aktív tag
válasz
stilo18 #97800 üzenetére
Igen, és még van hozzá egy árukereső szerint alsó hangon 150-be kerülő Soundbar.. Igazából itt amitől kicsit tartok, hogy az oled nem annyira tartós, mint a miniled.. nem 2-3 évre venném a tv-t őszintén szólva, mivel tényleg tök átlag emberek vagyunk a tv nézési szokásokat nézve.. napi 1-2 óránál többet nem menne átlagban, az biztos..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjelent a OnePlus 13T
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest