Hirdetés
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboy93 #227840 üzenetére
Ha szívó akkor az valami F-es lesz, csak 1.4T alá került M32. (A14NET és 14NEL a korábbi évjáratokban, gondolom itt se került M32 a szívó alá. Opel nem tett csak turbósokhoz M32-öt.)
F17, F23 variációkra gondolnék.
edit.: [link] igen csak F17 lesz ez. Olajat dobd le, picit töltsd túl akár csak M32 esetén és hatalmas probléma nem lesz vele ha nem szagatjátok. Primér tengely vége kb mintha csokiból lenne, ha nagyon dolgozod akkor hazavágható. De egyébként nem annyira nyűgös. 16XER alatt nekünk is F17 van rudazatosban, nem rossz.
Qru B14XEL lesz most az, de gyakorlatilag azonos. Néhány évet reszelték azt az 1.4-est, nem erőgép de városba teljesen jó. Sokkal inkább mint az 1.4T...
-
válasz
tboy93 #227382 üzenetére
5 év alatt egy 2025-ös Vitara árát, darabokban
#227390 den89 nézőpont kérdése, én el lettem volna ennyi pénz elköltése nélkül is
és még mindig nincs lecserélve az eredeti tervek szerint az összes beltéri ajtó, nincs kész a dolgozó szoba bútora és parkettázása, a garázs glettelése és festése, a külső burkolat újrafestése (más színre) és a kerítés felújítása. ahogy számolom, ez még egy 2025-ös Vitara ára.
-
BigBlackDog
veterán
-
ParmaBoy
tag
válasz
tboy93 #227365 üzenetére
Az a baj, hogy a föld (fű különösen) párolog kifele, brutál meg tudja indítani a rohadást.
És a vicc, hogy olyan akna, ami nincs szigetelve, tehát vizesedik/penészesedik, az is tud ilyet, garázsban télre lerakott, de ilyen akna felett tárolt autónál láttam már meglepődést tavasszal. -
zgospel
őstag
válasz
tboy93 #226491 üzenetére
2 okoskerék van, darabja kb 50 ezer Ft. Kell mellé cserélni a 2 szolenoidot, és ha már úgyis ott van az ember, akkor erősen ajánlott a komplett vezérlést is cserélni vízpumpával. És ha már a vezérlést piszkálod, akkor miért ne cserélnéd a főtengelyszimeringet is?
Viszonylag jól hozzáférhető helyen van egyébként, könnyen szerelhető, és egy akármilyen maszekszerviz is el tudja végezni.
De mégjobb, ha olyat nézel ahol ezen már túlvannak.6 éve az én kocsim előző tulajának 300 ezerbe került ez a mutatvány, független szervizben. Akkoriban viszont még 80-90 ezer volt egy ilyen okoskerék darabja. A szervizóradíjak meg a mai árak fele
-
zgospel
őstag
válasz
tboy93 #226478 üzenetére
"H astra szívó motorjai emlékeim szerint nem túl jók nem?"
H Astrából a 116 lovas 1.6-os (Z16XER) talán a legelterjedtebb és a legjobb ezek közül, a 140 lovas 1.8 (Z18XER) ugyanaz csak erősebb és nyomatékosabb, meg ritkább. Az 1.4-et kerülném igazából, az 1.6 egy fokkal megbízhatóbb és erősebb is, ugyanolyan fogyasztás mellett. A vezérlés okoskerekeinek cseréje egy nagyobb költség, de ez átvizsgáláskor már jól hallható ha baja van. Kb 2-300 ezer km-ként egyszer jön elő.
G Astrából a nem TwinPortos 90 lovas 1.4-esek a legjobbak karbantartás szempontból, Z14XE motorkód.
2-3 deci ezrenkénti olajfogyasztással lehet mindnél számolni, az teljesen normális.Nekem az 1.8 H Astra fenntartása az elmúlt 4.5 évben átlagosan havi 19 ezer Ft volt, éves 10 ezer km futás mellé. Ebben minden benne van a benzin kivételével, tehát adók, gumi, biztosítás, szervizek, autópálya, mosás, stb. Nem tudom hogy ennél olcsóbban lehet-e üzemeltetni valami autószerűt
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboy93 #226475 üzenetére
Motornál egy kellemetlenség rémlik csak, a légszűrőház vagy a szívócső szétmállik, csere.
Váltó teljesen jó, nem hondás kapcsolási érzetű, de megbízható, csapágyprobléma nem jellemző.
Elektromos részt tekintve 3 hiba jut eszembe: a hátsó lámpák csatlakozóinál a test megolvadhat (egy áthidaló vezetékkel megkerülhető), a km-óra látszólag meghalhat (fel kell frissíteni a forrasztásokat), illetve az elektromos kormányszervó köszönhet el (szintén javítható). Igazából semmi komoly, más ~20 éves autónál is előfordulnak ilyenek.szerk.: Ja, meg a testkábel!
-
-
rbalint88
addikt
válasz
tboy93 #226262 üzenetére
Hyundainal nem legenda, hanem 2020 utani autokon mar csak ket ev gari van a kuplungra, a DCT-ere is.
Nem emlekszem, neked 16” v 17” felni van? 17” van az i30-on, a puha es kenyelmes hangolas szerintem nem ilyen.Kollegae 16”-os, az erezhetoen puhabb, de az is inkabb feszes, mint ringatozos.
-
ParmaBoy
tag
válasz
tboy93 #225845 üzenetére
1.6 crdi inkább. Bosch rendszer (felújítható), remekül sikerült motor. az 1.7 is jó, de talán az 1.6 egy fokkal jobb, ismertebb, olcsóbban fenntartható. Egyedül a kuplungot fogyasztja hamarabb a szokásosnál, erre oda kell figyelni vételnél, hogy ne az utolsókat rúgja, viszont alkatrészben olcsóbb egy némethez viszonyítva. (ezekben az évjáratokban viszont már az összesben lesz sztem DMF, de majd javítanak, ha hülyeséget mondtam)
Szerk: benzinest ezekből az évjáratokból inkább került a Kia-Hyundai esetén, meglepő módon a dízel a problémamentesebb.
Arra készülj, hogy a koreaiak sem lesznek nagyon magas szinten a belső minőséget illetően.
Illetve ekkoriban lettek közkedvelt flottásokat, annak minden előnyével és hátrányával.Szerk2: Írják előttem, hogyha benya, akkor MQB: teljesen egyetértek!
Viszont, ha ismert az ASX előélete, akkor lehet azt venném, alapvetően egy megbízható cucc, bár motort, kilométert, stb. nem írtál.
-
-
footy
addikt
válasz
tboy93 #225529 üzenetére
+1
KB az osszes plugin egy vicc a Model3 mellett. Sot egy nagy aksis ID3 vagy Cupra (77KW) mellett is.ui. Most nezem a CUPRA Born eBoost / 77kWh most 16.3M HUF (WLTP 552)
ez igen jo ajanlat.#225531BigBlackDog
Jah csak a VAGoknal varhatod mikor szabad kifizetni a premium felarat a nem letezo premium feature-okre (meg a 3 kuplungra a hajtasban), az Astranal meg gondozhatod a jo hiru 1.6 prince motort -
BigBlackDog
veterán
-
herrká
senior tag
válasz
tboy93 #225431 üzenetére
Köszönöm! 5, 6, 7, 8 szerintem targytalan.
A többit nezegetem.
Az automata váltó ügyben valami, amelyiket kerülni kell? Valahol ajánlották a duplakuplungosat, egy másik helyen meg azt mondta valaki, hogy az betegagy. A skodalatos autókban nem győzik ganyolni... De ha valaki tud segíteni, tényleg ezt a dsg, triptonic, cvt stb-it írja már, hogy tudjam miről van szó. Köszönöm
-
ParmaBoy
tag
válasz
tboy93 #225391 üzenetére
Ezek még pre-facelift kocsik. A facelifttel a dízel kivezetésre is került (bár elvétve találni új logós mhev dízelt, de ekkor volt ugye a chiphiány és árlistába már nem került)
A benzinesnél a trafógondok ismertek, ott is lehet tréler belőle, és a kia egyesével cserélgeti a meghalt darabokat.
-
válasz
tboy93 #225383 üzenetére
vannak egészen jó FB csopik a témában
Nissan Leaf Battery DIY and other EVs
Nissan Leaf adok-veszek Magyarország | Facebook -
Micsurin
nagyúr
válasz
tboy93 #225067 üzenetére
Szóval szokásos dízel 200k fölött, ez nem tud megijeszteni.
Engem tudod mi tud megijeszteni? A Piezzo szó... jó lenne tudni mágnestekercses vagy Piezzosak-e azok a porlasztók. Dióra már megvan a helyem, a váltó meg a lendkerék nem ilyeszt meg mert most is van egy M32-esem... -
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboy93 #224080 üzenetére
A WagonR-éhez mi sem nyúltunk még hozzá, de a polcon be van készítve 2 dob és 4 pofa.
A mostani Ypsilonnál ez volt a kiindulási állapot bal hátul, a szoruló mozgás nyilván nem látszik egy fotón, de az igen, hogy félrekopott, az előrefelé néző pofa vékonyabb volt.
After képem csak a teljesen összeszerelt állapotról van, koszos kézzel nem szoktam a telefonomhoz nyúlni. -
kenguru99
senior tag
-
Kickass
őstag
válasz
tboy93 #223721 üzenetére
Ez nem a cayenneben is megtalálható VR6?
Egyébként ne legyenek illúzióid, drága. Anno nekem is volt egy ilyen kattanásom, de sok alkatrészből csak gyári van heroin áron. Draskovics Andrisnak van egy használtteszt videója ott beszél a fenntartási költségekről egy srác egy porschekra szakosodott szervízből.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
tboy93 #223149 üzenetére
Mondjuk úgy is fel lehet fogni, hogy a következő 350e km problémamentes lesz. Csak előtte a vétel utáni olaj- és szűrőcserék mellett még egy gyors DSG rendberakás is benne van a számlaösszegben.
Viccet félretéve, felkészült lelkiállapot mellett nem tartom elvetendőnek ezt a megközelítést sem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
tboy93 #222890 üzenetére
Ezen már túl vagyunk, én viszonylag nagy suv ellenes vagyok. Ő a 2. barátom, aki suv-ot vesz, mindketten az asszony miatt, jött a gyerek...
Ja és a másik outlandert vettAzt mondta, hogy ha majd megházasodok megértem (ő sem akart suv-ot, inkább kombit/mpv-t, pl a tourant ajánlgatta az asszonynak).
-
-
slett27
addikt
válasz
tboy93 #222299 üzenetére
Halálfélelem megvolt. Rugózás omg. Abból minden IS ki van spórolva. Nyugdíjas papperoknak való tényleg kimenni a telekre. Többet az életbe nem. Inkább eladom egyik vesémet a karbantartásra.
Fiat Bravo 1.9 MJet 90LE ?? Ember autószerelő és váltig állítja hogy ez 90LE-s. Sehol nem találok róla infót csak 120 ill 150LE. Ezt is megnézném.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
tboy93 #222212 üzenetére
De, és azzal együtt a világ minden szívását is a nyakadba veszed ennyi pénzért.
Kerestünk rokonnak nem rég falura 200-ból... ismersz, nem riadok meg ha valamit szét kell borítanom és meg kell értsem mi az isten baja van. ~9db-ot néztünk meg hahu/marketplaceről, duplázott a kereten inkább...
-
vendingo
veterán
válasz
tboy93 #221420 üzenetére
Logan volt a cél, de az 1.0sce nem győzött meg, a 0.9 tce-ről meg itt a fórumon mindenki lebeszél.
Amit nem értek, hogy ph-n mindenki írja, hogy nem jó, de konkrétan senki nem tudja/mondja, hogy mi a baj velük.
Más oldalakon (renault, dacia) mindenki az újabb 0.9tce-t ajánlja.
Próbálok utánanézni, hogy vajon mi lehet az igazság, beszélek majd szervizes ismerőssel is.
A clio így került képbe, hogy abból a szívó 1.2 nagyon jó, twingoba az ketyeg itthon 22 éve. Sajna a clio kicsit magasabb árszabás nekem, de nem adom fel, nem sürgős. -
TeeJay
félisten
válasz
tboy93 #221341 üzenetére
Legalább már okosabb lettem hogy alapvetően a 2.0 tdci 140LE motoros Galaxy 2010/4-ig főleg ha EURO4-es akkor esélyes hogy DPF mentes kivéve ha németből származik
2010/4 után meg már mindegyiken van.
Mivel dél pesten lakom nekem is elég sok rövidebb ingázás lenne mert klímázok és megyek klímákat takarítani aztán van hogy panel telepen belül egyik végéről másikra megyek át ami kevesebb mint 1km és naponta több cím is van.
M0-on is lesz persze hajtva de az havotna 2-3x csak szóval jobb nekem ha nincs DPFTelepen nálunk láttam eddig 3-4Galaxy-t, rendszámot lekérdeztem és szinte mindegyik 2010 előtti és találtam olyat amiben 480ezer km van de ott van és látom hogy naponta mennek vele mivel máshol áll a parkolóban este mint reggel ahol állt
Sőt ha.hu-n van 700e+ km-es is szóval tényleg a világból kimegy ha megkapja a karbantartást meg a csere alkatrészeket időnként -
TeeJay
félisten
válasz
tboy93 #221304 üzenetére
Vezess.hu teszten Ford S-Max-ot felemelték és ott nincs DPF és 2009 előtti
[link] Varga Tibor mondja is hogy EURO4-hez még nem volt EURO5-höz kellett bevezetni.
Napok óta ehhez vadászok valami listát hogy létezhet-e 2009-es EURO5 bevezetés előtti Galaxy amibe DPF-et rakott volna a Ford? -
Micsurin
nagyúr
válasz
tboy93 #221187 üzenetére
1.4 - 1.6 utángyártott görgő rugója szereti átnyomni a talpat és ugrik a vezérlés.
Sajnos nem én találtam ki, Imi fogadott ezzel miért csak a 80k-s gyárival vállalja. Beesett a minőség és még INA / SKF-nél is hallani róla.A rohad meg nem kifejezés.
Olajevést meg szélsőséges esetben ala me értsétek: BP - Győr - BP leette max alatt 2-3mm-ről a min alá. (nívó 1l-ert takar, tessen számolni
)
Az az 1.7-es egyébként jó blokk hírében áll tboy.
---
Köszi a válaszokat és a türelmet! Nem csak most de az elmúlt három hónapban is a többi topikkal együtt! Nem kis kanosszajárás volt az a Civic...
Ránézünk az 1-es Oktávra azzal az 1.9-essel a Kia/Hunyadi benzinest meg eltemettük, max a cégeshez hasonlóan nézünk egy 1.6CRDi-t végülis az is DMF mentes és ismerjük is.
Bár én tartom így a most olvasottak/visszajelzettek alapján, hogy az Astra 1.3-as kiesésével vagy akkor már az 1.6-os Astra H vagy egy 1.4-es 86 lovas Ibiza(2009<)** kéne apumnak... untig ellenne bármelyikkel.**Ha sikerülne végre meggyőzzem. De ott tartunk, hogy Te is dízelt vettél fiam... ja csak én vagy rohadok HO-ban vagy heti 2 nap irodára veszem elő egyébként meg hétvégi kirándulósnak kellett autó.
---
slett27 hogy érezd, körbe futottam 8 lakatost többeket közülük a srácok ajánlottak odaát. 2 ív és 2 küszöb (belső küszöbbel persze) fújva ~600 +/-80 ezer.
Mikor lemostuk az alját és kiderült gatya lesz éveken belül a hátsó bekötés, az első - hátsó nyúlványok ott már milliós tételről beszélgettünk a lakatosokkal. Itt még motor csere 400... itt volt az a pont, hogy az amúgy szemre tök szépnek tűnő autónál azt mondtam lenyelem a golyót és vele együtt a fél milla buktát. Egy szempont volt utána, nem lehet rozsda, kicsi sem. így és emiatt mentem csak el megnézni a GTC-t pedig eredendően taljánban gondolkodtam.
Motor lehet cserélni, futóművet fel lehet újítani ha lóg. De ha a bódéhoz kell nyúlni az csillagászati. Ne a magad hibájából tanulj hanem az enyémből. -
Micsurin
nagyúr
válasz
tboy93 #221120 üzenetére
Ha a gyűrű témára gondolsz az kb megkerülhetetlen. Ahogy a Foka2-es 1.6-osa a Mazda származás révén érintett úgy az Astra 1.4/1.6 is hamar gyűrűsödik ahogy a CVVT 1.4 is. Rossz irányból közelítek?
CRDi tudom, hogy DMF mentes de azt meg ki kell fogni 5 ajtósban ha a kombit kizárod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA® driverek topikja
- Google Pixel topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- BMW topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Kugoo Kirin G1
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest