Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Tom1939 #219849 üzenetére
Az új NX350h már kb. el lett döntve, hogy beszerzem, annyira jól sikerült autó minden téren, ami nekem fontos.
De mire az bekerül abba az árkategóriába, amennyit hajlandó vagyok adni érte, még sok-sok év, és kell egy köztes autó. A CT-t nem akarom 10+ évesen megtartani. Kb 4 évet lesz nálam, ami utána lesz az is kb annyit, utána jöhet egy 3-4-5 éves NX350h. -
Lexus CT200h-mat még megtartom egy ideig, de már kezdek felkészülni a következőre.
Jelenleg úgy néz ki a dolog, hogy az UX250h (2019) és az NX300h (2018) között megy a verseny, nagyjából 10 millió Ft nagyságrendben.
Ezen az áron lehet venni egy 4 éves UX250h-t vagy egy 6 éves NX300h-t.Néhány téren várok javulást a CT-hez képest: gyorsulás, hely, felnőttesebb dizájn (a hatchback nekem nem az), hasmagasság (a hó miatt), négykerekes hajtás ha lehet, beépített Apple Carplay/Android Auto, valamint automatikus reflektorlekapcsolás - ezek hiányoznak.
A hely tulajdonképpen nem annyira fontos, mert nagyon ritkán van jól megpakolva az autó, és nehezen tudom elképzelni azt, hogy valami beférne az NX-be de az UX-be még pont nem, és ha mégis évente egyszer előfordul ez a speciális eset, kételkedem, hogy emiatt egy autónak milliókkal többe kell kerülni vagy évekkel régebbinek lenni.
Nem túl nagy darabként, családnélküli egyedülállóként nem kell nagyon sok hely.Ami viszont a biztonságérzetem miatt fontos lenne, az a négykerekes hajtás, mert vidéken élek, az utakon a hó megmarad és gyakran nincs jól eltolva vagy kijárva, és hegyvidékről van szó, ráadásul szívesen megyek még feljebb túrázgatni. Emiatt a hasmagasság is fontos.
Na mármost úgy értesültem, hogy az UX-ben is van négykerekes, de csak egy 7 lóerős elektromos hajtás a hátsókerekekre, ami tényleg csak annyira jó, hogy a hóban valamivel jobban ki lehet jönni, de nincs azon a szinten, ami mechanikusan négykerekes, mint pl az NX.
Az NX viszont 1 literrel többet fogyaszt, ott ezt a hátrányt látom.Pro-kontra valaki valamit tud hozzátenni?
-
válasz
focvis #217740 üzenetére
Jogos, csak annyit mondtam, hogy adja hozzá a listához, de azt nem úgy értette, hogy természetesen az előbbi elv alapján.
Most már javítva.
Közben hozzáadtam még néhányat, amit nem vettem észre hogy hiányzott.
Szóval:
1 Lexus
2 Toyota
3 Mazda
4 Honda
5 Subaru
6 Hyundai
7 Kia
8 Audi
9 BMW
10 Porsche
11 Mini
12 Buick
13 Infiniti
14 Acura
15 Genesis
16 Nissan
17 Volkswagen
18 Suzuki
19 Skoda
20 Mercedes-Benz
21 Seat
22 Peugeot
23 Ford
24 Opel
25 Renault
26 Chevrolet
27 Mitsubishi
28 Lincoln
29 Citroen
30 Volvo
31 Smart
32 Cadillac
33 Dacia
34 Ram
35 GMC
36 Alfa Romeo
37 Land Rover
38 Tesla
39 Jaguar
40 Jeep
41 Dodge
42 Chrysler
43 Fiat -
válasz
BigBlackDog #217737 üzenetére
Szóltam neki, 26-27, többiek hátrébb.
-
Megkértem a mesterséges intelligenciát, hogy a rendelkezésre álló rengeteg különféle forrásból származó megbízhatósági márkaranglistából és különféle statisztikákból gyúrjon össze egy közös, összesített rangsort elromlásmentességet illetően. Íme:
1 Lexus
2 Toyota
3 Mazda
4 Honda
5 Subaru
6 Hyundai
7 Kia
8 Audi
9 BMW
10 Porsche
11 Mini
12 Buick
13 Infiniti
14 Acura
15 Genesis
16 Nissan
17 Volkswagen
18 Mercedes-Benz
19 Ford
20 Chevrolet
21 Lincoln
22 Volvo
23 Cadillac
24 Ram
25 GMC
26 Alfa Romeo
27 Land Rover
28 Tesla
29 Jaguar
30 Jeep
31 Dodge
32 Chrysler
33 Fiat -
válasz
dellfanboy #213807 üzenetére
-
2018-as Lexus NX csomagtartójába beférne egy bicikli egyben, a bicikli vagy az autó sérülése nélkül?
És ha ledöntöm a hátsó ülést?
Hibrid és négykerekes, ez azért fontos info mert elvileg mindkét tulajdonság által kisebb lesz a csomagtér (legalábbis az UX esetén így van).A mostani CT-mnél ez gondolom esélytelen.
-
Emberek, hálás vagyok a sorsnak azért, hogy ezt az adatbázist megtaláltam, és ha már megvan, gondoltam megosztom. Számomra fontos a kabinban hallható zajszint.
-
-
Mi a véleményetek a Cupra márkáról?
Mostanában láttam több Cupra Formentort, először azt sem tudtam, mi ez. Atomjól néz ki. Ahogy elnézem, elég magas lóerőkkel bír. A hibrid verzió gondolom csak plug-in, amiért kár, mert én az öntöltősöket szeretem.
-
Corolla Cross Hybrid több mint tetszetős.
-
Sosem értettem, miért olyan fontos szempont az, hogy hátul ne legyen szűkös. Az esetek túlnyomó százalékában vagy senki nem ül hátul, vagy nem túl nagy darab csajok, vagy gyerekek. Viszonylag ritka az a szituáció, hogy egy nagy darab férfinak kell hátul ülnie, minden más esetben elégséges a hely ülni hosszabb távon is. Szerintem csak emiatt nem érdemes nagyobb autóban gondolkozni. Én más, ennél nyomósabb okok miatt (is) szeretnék nagyobbra váltani, amiért az UX-et és NX-et nézegetem, egyébként azok sem báltermek belül.
-
válasz
kenguru99 #210807 üzenetére
Igen, így értettem. Piros-Zöld lámpánál elinduláskor gyakorlatilag kilövök a többi autó közül előre, annyit segít az elektromos egység 0-ról induláskor, de én itt most arról beszéltem, hogy már eleve van egy tempós sebességem jóval 50 fölött és innen kellene még rágyorsítani, na az nehezen megy.
-
válasz
kenguru99 #210803 üzenetére
Ezt alá tudom támasztani, hogy a számszerű értékeknél eltérőnek érződik. Mind a lőerőben, mind pedig a 0-100 gyorsulásban lassabbnak tűnik, mint amit a számok mutatnak.
Szerintem ez azért van, mert az elején, amikor rátapos az ember a gázra, időbe telik neki felvenni a tempót. Utána már lehet, hogy ha nyomod neki egy ideje, akkor már húz megfelelően, de sajnos pont az elején lenne a legfontosabb (pl. előzéskor), és akkor nem nagyon megy, lassan indul be. Kerültem már emiatt veszélyhelyzetbe, szembe sávban jövő szembeforgalom miatt. Elég idegesítő, mármint volt már gyenge autóm (50-60 lóerős VW Polo), de ettől a papíron bőven 100 LE feletti hajtástól a számok alapján többet lehetne várni, mert egy erős túlzással fele lóerőnek érződik, mint ami hivatalosan írva van.
A másik ötletem, hogy a mért számok sport módban voltak mérve, amit én sosem használok, mert kevésbé gazdaságos.Ennek ellenére nem cserélném le semmi másra, annyi egyéb előnye van.
-
Vezettem tegnap egy 155 LE-s Honda CR-V-t. Már teljesen az e-CVT hibrid rendszerhez voltam szokva és régóta nem is vezettem mást, hát elég nagy felüdülés volt rálépni a gázpedálra úgy, hogy arra reagál is az autó, pedig ez sem bivaly. Sokat dicsértem a Toyota rendszerét, van is miért és ezzel terveznék a jövőbeli autóimba is, de ebben most egy kicsit elbizonytalanított a tegnapi tapasztalat.
-
válasz
molnarpeter #210466 üzenetére
Én inkább az egész autót kerülném, de hát nem én vagyok. 😄
Megéri ez mind, meg az ára azért, hogy erősen gyorsuló autója legyen az embernek, jó vezetési élménnyel, na meg hogy a nőknek lehessen menőzni vele?
-
Emberek, mi a vélemény a BMW 525d/530d/535d xDrive 2014-2015-2016 közötti faceliftes változatáról? (F11 kombi)
(nem nekem kell) -
Csak mert volt időm olvasgatni, kutatgatni, gondoltam megosztom ezt a vásárolni kívánó emberekkel:
Autó értékvesztés toplista - ezek az autók veszítenek az értékükből 5 év alatt a legtöbbet és legkevesebbet
Autó karbantartási költség 10 év alatt - autómárkák sorrendje fenntartási költségben, javítási költség nélkül
Autómárka megbízhatóság sorrend - A problémák száma 100 legyártott autóra
Néhány jelentős tényező az autó vásárlási árán túl, ami kiadja, hogy végül mennyibe is került az embernek az adott autó összesen, megvásárlás és eladás között. Nem tudom mennyire csalókák az adatok, de ez alapján a BMW-k borzasztó vételnek tűnnek, míg a Toyota nagyon jó.
-
válasz
f4lcon #210446 üzenetére
Az eddigi CVT-s hibridekben nagyobb probléma volt a gyorsulás hiánya és az idétlen felbőgése a motornak, ez erre a generációra javarészt kiküszöbölődött, már egész jól bír menni, mondhatni nincs akkora lemaradása e téren a konkurenciáktól amellett, hogy más szempontokból ugye sokkal jobb. Szerintem ez az egyik legnagyobb fegyverténye a 350h-nak, pl a 300h-hoz képest. De az új érintőképernyős kezelőfelület is nagy előrelépés (ami korábban szintén gyengeség volt a Lexusoknál), és az új RX elektromos motoregységét tették bele, amiben több erő van. És elegendő hely van benne, csomagtartóban is.
Az említett billegés pedig szerintem sport-módban kevesebb, mert az feszesebbé teszi a futóművet, akinek ezzel problémája van, ez akár lehetne is megoldás rá. Az F-Sport felszereltségű kiadás pedig eleve merevebb futóművel rendelkezik (legalábbis más Lexus-típusoknál ez így van). Mondjuk nekem a CT200h még csak nem is F-Sport, mégis erősen merev cucc.
Nekem ez az NX így kb. tökéletesnek tűnik, minden hiányossága kiküszöbölve, amiket korábban hiányoltam. Csak azt sajnálom, hogy csak most jelent meg, én pedig tartani akarom magam ahhoz, hogy egy autót 5 éves kora körül éri meg megvenni. Mondjuk még akkor is jó drága lesz... -
válasz
f4lcon #210419 üzenetére
Most elolvastam. Az első rossz vélemény róla, amit látok, mert ahogy nézem, nemzetközileg le vannak nyűgözve "jobb, mint amire számítottunk", "eddigi legjobb NX", "tud-e a konkurencia ennyire jó lenni?" és hasonló kulcsmondatokkal.
Sok fontos tulajdonság felett elsiklik a bevallottan nem Lexus-kedvelő tesztelő.Autónavigátor - mondjuk itt sincs sok minden megemlítve
-
Most láttam, hogy a 2022-es NX350h durván jól sikerült, a szérián belüli viszonylatok között is várakozásokon felüli. Mikor lesz ez elég sokéves ahhoz, hogy szóba kerüljön...
🤔
-
-
Egyre inkább kezdenek zavarni a Lexus CT hiányosságai és habár még egy darabig nem tervezem lecserélni, örülnék, ha útbaigazítanátok, hogy utódjának merrefelé kezdjek el nézelődni majd a jövőre tekintve. Tele van jó tulajdonságokkal és összességében egy remek autónak tartom, inkább a hiányosságait sorolom fel, amilyen irányba szeretnék váltani:
- kis csomagtér, kis beltér - nagyobbat szeretnék
- alacsony hasmagasság, az osztrák havas hegyi körülményekhez nem ideális - magasabb kéne, de azt nem tudom, hogy akkor az is ilyen jól kezelhető lesz, mint ez
- az előző megfontolásból összkerék-meghajtású lenne jó
- most már mindig automata váltós fog kelleni
- a hajtás sajnos gyengécske, lassan gyorsul, nem egyszer volt már problémám előzéskor azzal, hogy alig bírta kivitelezni mielőtt jött a forgalom - egyértelműen sokkal izmosabb autót szeretnék
- nincs benne integrált Google Auto & Apple CarPlay
- az infotainment kezelhetősége nem túl felhasználóbarát
- nincs automatikus reflektorkapcsolás (szembejövő forgalomtól függően)
- túl zajos az autópályán nagy sebességnél és a motor hangja nem is a legnagyobb élményHa lehetséges, szeretnék maradni az öntöltős hibrid vonalon, mert elektromosan töltögetni nem tudok/nem akarok, elektromos egység nélkül pedig egy négykerekessel mind a fogyasztás mind az adó sokkal több lenne. Továbbá a benzint preferálom a dízel helyett. Szóval egy Lexus UX vagy NX akár jó is lenne, de egyrészt elég drágák, másrészt azoknak sem annyira erős a hajtásuk, miközben lehet, hogy következő autónak inkább olyat szeretnék, amiben tényleg van dinamika. A 0-100 gyorsulási értékek alapján jobbak, mint a CT, de messze az élbolytól.
-
Előző télen néha reggelre leesett nagy hó, nekem pedig sietnem kellett munkába, így hát ott kötött ki a történet, hogy magam előtt toltam a havat, imádkozva, hogy nem okoz kárt. Szerencsére nem lett baj. Akkor megfogadtam, hogy majd következőnek magasabb autót akarok.
Azért a Lexus CT-nek a 14 cm-s hasmagassága nem egy világverő. Az a baj, hogy amikkel szimpatizálok, hogy majd egyszer lesz, azok is elég alacsonyak (Lexus UX vagy NX), elmaradnak egy Honda CR-V vagy egy Audi Q5 magasságától, aztán elgondolkodtam, hogy emiatt ne válasszak mást... Véleményetek szerint ezt fontos szempontnak kellene tekintenem?(amúgy ezek a hasmagasság értékek nem biztos, hogy egyeznek az első lökhárító magasságával
)
-
Négykerekes automata benzines Audi Q3 és hibrid Lexus UX 250h közül melyiket választanátok, és mi jelenti a legnagyobb különbséget? Nem tervezek venni mostanság (még), csak érdekességképpen kérdezem.
-
válasz
BigBlackDog #199328 üzenetére
Mindenesetre ezen már nem kell agyalnom, mert már megvan a CT. Éppen egy Polot váltott le, egy 14 évest.
-
Igaz az az állítás, hogy egy 4 éves Lexus CT-nek 180.000km futott táv után még mindig több km élettartama van hátra a legfőbb komponenseivel valószínűleg, mint a legtöbb ugyanilyen árú, vadiúj szalonból kihozott autónak? (Ennyiért újonnan egy VW Polot lehet venni például.)
-
Amúgy most komolyan, kinek van türelme ahhoz, hogy néhány naponta töltögetni kelljen az autót? Mennyi plusz időt és erőkifejtést pazarol erre a használó? Aki otthon tölti, az talán még a szerencsésebb eset... de miután munka után fáradtan hazajött, bedugja tölteni, aztán még aznap este amikor már lepihent, még alsónadrágban ki kell menni az esőbe kihúzni, vagy rajta maradhat egész éjszakára? Vagy hogy működik ez?
Ha nincs lehetőség otthon tölteni... akkor nem ott parkol le az ember, ahol amúgy normális esetben megtenné, hanem kerülővel jár...
Messzebb teszi le az autót, gyalogolni kell, várni kell a feltöltésre... gyakorlatilag csak pont arra nem tudja használni az autót teljes mértékben, amire az autó ki lett találva...
Megéri?
-
válasz
yodamester10 #199066 üzenetére
Ez csak növelni fogja az értéküket a használt piacon, mert újonnan már nem lesz kapható, de igény még lesz rá bőven.
-
válasz
molnarpeter #198887 üzenetére
Cég az eladó, magánszemély a vevő. Nem tudom pontosan a részleteket, 10 éves Qashqai. Azt sem tudom pontosan, hogyan egyeztek meg, csak annyit, hogy az eladó nem vállalt teljes felelősséget, de talán részlegesen (kisebb részt) beleszállt a váltócsere árába, vagy valami ilyesmi történt. A lényeg, hogy a vevő megszívta.
-
Egy dolog, amit észrevettem. Szerintetek ez mennyire hatályos? Remélem ez egy olyan dolog, amivel nem lesz szükség foglalkozni, de... egyik ismerősöm vett autót, és nagyon rövid időn belül (pár nap/1-2 hét) tönkrement a váltó, ami arra enged következtetni, hogy már eleve nem volt jó állapotban, és az eladó nem vállalta ezt a terhet magára. Rámenősebbnek kellett volna lennie a vevőnek?
-
Hollandból hozott fullos Lexus CT200h-t lefoglalóztam. 2017-es, fullos felszereltség, bőr ülés, napfénytető, navi, tempomat, stb.... minden.
180.000km van benne. Törve elvileg nem volt, alvázszám alapján jelentésben csak egy sérülésről találtam bejegyzést, mélyebb karcolások érték, minimális kár. javítva lett. Remek állapotban van, a belső térben a csomagtartónál van pár karcolás belülről, de nem vészes.
Kicsit sokallom a km óra állását de ennél az autónál azt hiszem még nem vészes. Szerintetek?Pár nappal ezelőtt egy olaszból hozottat vittek el az orrunk elől, fele ennyi km volt benne és makulátlan volt, egy karc sem volt rajta sehol és állítólag az sem volt törve, fél évvel fiatalabb, és csak 300k-val volt drágább. Mérges vagyok, hogy arra nem sikerült lecsapni, de rosszat hallottam az olaszból hozottakról.
-
Hol tudnék megbízhatóan utánanézni annak, hogy a 2014-2017 közötti benzines automata váltós Audi A3-ak és A4-eknél az 1.4, 1.8 és 2.0 TFSI motorral felszereltek közül melyik láncos/szíjas és melyik mellé adnak S-tronic (DSG) váltó esetén száraz kuplungosat, és melyik mellé olajosat? Csak annyit akarok tudni, hogy ha használtautón látok egy példányt, meg tudjam mondani róla, hogy ebben mi van.
Utánakerestem, de egymásnak ellentmondó információkat látok.
-
Automata váltókra van valami ellenvetésetek? (pl az A3, A4 (B9)-ben az S-tronic)
Nekem a kényelme megéri a felárat.
-
A Polo 4-emen sajnos padlógázzal kell kigyorsítani, és még azzal sem sikerül csak éppen egy kamion sebességét felvenni amiből baj is szokott lenni, mert nem enged fel, elgyorsulni előle még nem tudok (az első pár méteren talán fel is tartanám), úgyhogy néha vissza kell lassítani hogy besoroljak a kamion mögé.
Mivel rövid a felvezető út és az is felfele megy.
De ez egy 60 lóerős autó, ennél szinte bármi izmosabb. Na persze pont nem a CT-től várnék gyorsulási versenyt, de azért remélem ennél még az is dinamikusabb.
Viszont egy 1.8 vagy 2.0 TSI-vek felszerelt A4, esetleg egy 1.4-es A3, ezekben már van 150+ lóerő, vagy akár 200 felett is, nem vezettem még ennyire izmos autót, de feltételezni merem, hogy nem kell ahhoz padlógáz, hogy a nagyon gyenge Polomnál még úgy is jobb legyen a kigyorsítás. -
Városban keveset lenne használva. Amikor munkába megyek, mindössze egyszer kell megállnom egy Stop táblánál, ezt leszámítva semmi megállás, lámpa sincs, minimális forgalom, 10 perces út, annak háromnegyede autópályán.
Ez az egyik ok, amiért kicsit még mindig kételkedem abban, hogy a CT200h lenne számomra a legjobb, hiszen pont ott nem használnám sokat, ahol a legnagyobb erénye van, a sok más erőssége mellett, ami miatt viszont nagyon tetszik.
A másik pedig az, hogy ha esetleg nem hatchbacket szeretnék (mert ha azt akarok, akkor kb. biztos hogy a CT lesz), mert elgondolkodtam, hogy esetleg eggyel nagyobb méret is jó lenne, bár nem vagyok nagy darab, elférek egy hatchback méretben is, de egy ilyen A4 felnőttesebbnek tűnik. Persze csak sedan, mert kombi nem kell.
Ami pedig a fogyasztást illeti, eleve nem fogok olyan hatalmas km távokat menni, hogy olyan nagyon megérezze a pénztárca. Énvenként 10ezer km, max 20. Inkább az ad aggodalomra okot - amit már említettem korábban is -, hogy indulást követően 2 percen belül fent vagyok az autópályán, ahol ráadásul felfele megy az autópályára felvezető út és nagyon kell nyomni neki már rögtön, hogy felvegyem a sebességet... szerintem ez árt a motornak, hiszen addigra még nincs megfelelő üzemi hőmérsékleten. -
válasz
yodamester10 #196979 üzenetére
Hát nem tudom, benzinesnél nekem a 8 az átlagosnak tűnik inkább.
-
válasz
BigBlackDog #196976 üzenetére
Én pedig azt hittem, hogy nagyobb a különbség egy összkerekes és egy sima között etéren, bár nem jártam utána eddig.
-
Valaki meg tudná magyarázni, hogy az Audi A4-nél az 1.8 és a 2.0 TFSI motorosoknál miért mindössze csak egy literrel fogyaszt többet az összkerekes, mint az első kerekes?
A spritmonitor.de szerint - ami észrevételem szerint nagyon jó releváns statisztikákat mutat ki - az első kerekes átlagosan 8 liter felett fogyaszt, míg az összkerekes 9 liter felett.
Hát ez nem egy egetrengető nagy különbség... ahhoz képest, amennyivel több egy összkerék meghajtás.
Ti hogy látjátok? -
Melyik a kevésbé rossz? A magyar kátyús utaknak kitett futóművek, vagy az osztrák kátyúmentes, de sózott utak miatti rohadás?
-
Na az ilyen helyzetben egy hátsókerekes Lexus IS300 vajon hogyan szerepelne?
Mondjuk egy Honda CR-V-hez képest (családon belüli viszonyítási alapként), ami elvileg összkerekes, de gyakorlatilag az is hátsó kerékkel hajt, és az első csak akkor kapcsol be, ha csúszást érzékel.
-
Nagyon ritkán használnám ilyen körülmények között. Éppen ezért tűnik az elsőkerekes megfelelőnek: alapból optimális, keveset fogyaszt, de azon ritka alkalmakkor is helytáll, amikor belemegyek a hó sűrűjébe, mert hegyi faluszéli úton, ahova a hókotró is csak néha megy be, és az autók el sem járják a havat az útról mert nem forgalmas, na ilyen helyen szerintem egy hátsókerekessel baj lehetne, az elsőkerekessel is rallyzunk, de az legalább irányítható ilyenkor is.
-
válasz
yodamester10 #196490 üzenetére
Golfról már volt szó. (sokmindenről volt szó már, bőven van idő kitárgyalni, mert a járvány végét szabtam ki megvásárlási időpontnak
)
A Golfnak nem tetszik a dizájnja.
De Plug-inokról eddig még nem nagyon diskuráltam, mert alig van lehetőségem tölteni, csak belegondoltam, hogy amúgy elég közelre járok és talán nem is kéne minden nap tölteni....
Passatból a kombi nekem túl nagy lenne, arra nincs szükségem. A Sedan még oké.
-
Hát nem tudom, biztosan egyre jobbak etéren, de egy hegyi kanyargós úton, lejtőkkel és emelkedőkkel, elkotoratlan latyakos havas úton, vagy ami még rosszabb, jeges úton amire friss hó esett, ilyenen én nem mernék menni, és a családom pont egy ilyen hegy tetején lakik. Én ugyan nem, de gyakran járok haza.
-
válasz
Gombinyó #196466 üzenetére
Lesz az autó eleget használva hegyi, havas körülmények között ahhoz, hogy egy hátsókerekesnek problémát okozhasson, ugyanis az könnyebben stabilitását veszti nemszáraz úton. Az elsőkerekes jobban kontroll alatt tartható, mert a hajtott kerék a kormányzott kerék, ráadásul a motor súlya is lenyomja ami jobb tapadást eredményez.
Ezzel ellentétben a hátsó kerekesnek az egyetlen előnye a jobb kigyorsítás, mivel az autó súlypontja gyorsuláskor hátrakerül.
-
válasz
focvis #196458 üzenetére
Hm, akkor talán mégis inkább maradok a CT200h-nál. Csak eljátszottam a gondolattal, hogy mégis előnyömre válna egy mérettel nagyobb, és amilyen áron van a CT, annyiért reális is lehetne a hatchbacknél eggyel nagyobb méret. De jó lenne Lexusnál maradni. Elkezdtem IS250 és IS300-akat nézni, aztán rájöttem, hogy hátsókerekes.
Végülis nincs tökéletes autó. A CT-nél is fel lehetne sorolni egész hosszú listát, miért jó, miben jobb, mint más autók, de itt a méretet és a lóerőt kell betudni kompromisszumnak. -
Bár korábban ki lett zárva a Plug-in hibridek kínálata töltési lehetőség hiánya miatt, most azonban egy kicsit újragondoltam, hátha mégis benne lehet a pakliban az is....
Segítenétek elmagyarázni, hogy a Volvo V60 PHEV elektromotor és dízelmotor elosztása hogyan működik a gyakorlatban? Hivatalos infók szerint 50km-t tud elmenni elektromosan.A következő a helyzet: Teljesen fel van töltve az akksi. A munkahely 11 km-re van, ennek háromnegyede autópálya. Tehát elindulok otthonról, kicammogok 1 km-t az autópályára elektromotoron, aztán az autópályán gondolom rásegít a dízelmotor is, ha nyomom neki... vagy lehet erőltetni ilyenkor is, hogy kizárólag elektromos hajtással menjen? Habár nem hiszem, hogy túl energiahatékony lenne. Szóval bekapcsol a dízelmotor. Lemegyek vele 8 km-t, és van még hátra 2km a pályáról lemenetel és a munkahely között, itt megint elektromotor kéne menjen.
Aztán visszafele hazafelé hasonló módon. Közben még maximum beugrok boltba, ami útba esik.
Ha csak ennyi az egész, akkor talán egész hétig kitarthat az elméleti 50km-es hatótávja az akksinak. Azt még lehet, hogy hajlandó lennék bevállalni, mert bár minden nap nem akarnék autót tölteni, mert kérdéses, milyen lehetőségeim vannak rá, meg időt sem akarok elcseszni rá, de mondjuk egy átlag munkahét után amikor máshova nem megyek, minden hétvégén egyszer újratölteni, az simán belefér az időmbe.Szerintetek ez mennyire kivitelezhető?
-
válasz
diegho #196013 üzenetére
Nekem csak annyi a cél, hogy kb. 5 évig szeretném megtartani, tehát kb. 10 éves korában adnám el, az 5 év alatt beletennék még becsléseim szerint kb 70.000km-t, és addig ha lehet tartsanak ki azok az alkatrészek, amik nagyobb költségekbe vinnének engem.
Szóval ha veszek egy 150 ezer km-set, amikor eladom lesz 220. Ha ennek ez még nem vészes, akkor igazából vállalható.
-
5 éves Lexus CT-nél a 150.000 km futást azt hogyan jellemeznétek?
Összehasonlításképpen: annak idején a Polomat 10 évesen 120.000 km-rel vettem. Van egy olyan megérzésem, hogy a Lexusnak a 150k kevésbé kottyan meg, pedig ez sem volt lestrapálva.
-
válasz
[CS]Blade2 #194718 üzenetére
Úgy értettem, hogy amikor már szabadon lehet majd közlekedni, nyitva lesz minden és nem Home Office-ból fogok dolgozni.
-
válasz
vzsryl #194671 üzenetére
Fehér CT200h
Lexusoknál úgy látom jól áll ez a szín. Mondjuk a Lexusok eleve szépek.
Ez például elég jónak tűnik. Na nem akarom megvenni, mert előbb megvárom a járvány végét mire veszek autót, de ha most kéne, ez szimpatikus lenne.
És hát olyan szűk a kínálat belőle, hogy sajnos színek szempontjából nem lehetek majd válogatós, ha akarok majd ilyet venni. -
Mi a véleményetek a fehér autókról?
Egyes ismerőseim semmiképpen nem vennének ilyet, mert bármilyen kosz nagyon könnyen meglátszik rajta. Talán emiatt is olcsóbbak általában a fehér színezésűek, mert nem kell annyira az embereknek.
Azonban bizonyos esetekben igencsak jól tud kinézni a fehér autó.Ti mit gondoltok róla?
-
-
Hogyan muzsikál a Toyota HSD-hez rakott e-CVT váltó (az Aurisban és a CT200h-ban)?
Annyit már tudok róla, hogy örök életű. Vezetési élmény tekintetében állítólag nem annyira jó.Arra volnék kíváncsi, hogy havas lejtős/emelkedős csúszós úton vajon hogyan viselkedik. Kell-e félni attól, hogy kipörgök, megcsúszok? Hallottam már automata váltóknál ebből próblémát, ebből a szempontból a manuális jobb, ott nagyobb kontroll alatt tudjuk tartani az autót, bele tudunk nyúlni, hogy ne csússzon meg az autó, nagyobb legyen a motorfék.
-
Van a 2014-2016 körüli benzines Golfoknál olyan változat, amit ajánlott, illetve amit érdemes mellőzni?
-
válasz
HKorn #193122 üzenetére
Egy új Golf már lényegesen drágább, mint egy 5 éves Auris/CT200h vagy egy új Polo. Annyit nem szeretnék költeni rá. Ráadásul a Golf dizájnja valamiért sosem tetszett. A CT200h nálam ezerszer szebb. Bár nem ennek kell lennie a legfontosabbnak. Alapvetően a Polonál nagyobb méretet szeretnék, de hát mindegyiknek megvan a maga kompromisszuma a másikhoz képest, kérdés, melyiket vállalom be.
-
Visszatérnék egy korábbi témához. Leírtam, hogy max. 5M-ig kellene autó, 5 percre van a bolt, 12 percre a munkahely és ezek között ingáznék autópályán keresztül, amire 3 perc alatt felérek, addig nem melegszik fel teljesen a motor és nem tesz jót neki, hogy már nyomni kell neki.
Ajánlottátok a HSD-t, és szépen konklúzióra is jutottunk, hogy Auris lesz, vagy ha annyival jobban tetszik a Lexus CT200h, akkor az. (kb 2015 körüli)A probléma az, hogy sajnos nincs kínálat. Csak néhány darab van eladó, és azok többsége is valami miatt nem passzol, max 1-2 van, amit érdemes lehet egyáltalán megnézni személyesen. Aurisból legalább több van.
Az a helyzet, hogy itt Ausztriában VW-ből viszont óriási a kínálat, ráadásul helyben van VW szervíz is. Amíg CT200h-ból meg van hirdetve 5, addig Poloból vagy Golfból 1000.
Bőven van választék és ha bármi baj adódna, akkor könnyű szervízbe vinni. Ha valami alkatrészt kell cserélni, beszerezni, annak az elérhetősége is sokkal jobb. A szomszéd vett egy vadiúj Polot annyiért, amennyiért én az 5 éves CT200h-t venném, és erre a Polo-ra van még mindenféle garancia: ha bármi elromlik, azt ingyen megjavítják. Ha megkotlik az autó akár útközben is, akkor ingyen kijönnek érte és elszállítják a hivatalos márkaszervízbe megjavítani. Itt nagyon fontos a garancia, mert egyébként Ausztriában elképesztően drága a szervízdíj (kb. 30.000Ft/óra csak a munkadíj vagy több!!!). Azt nem tudom, hogy ilyesféle garanciát lehet-e köttetni egy 5 éves Lexusra is. Egyébként a kopó alkatrészeket apám simán kicseréli, bármit megold, amit egy autószerelő egymaga otthon meg tud oldani.Az egy dolog, hogy ha önmagában az autókat nézzük, akkor egy CT200h-val jobban járnék, mint egy Poloval vagy Golffal. Azonban szerintetek vajon az a tény, hogy a VW autók választéka sokkal bővebb, alkatrészek elérhetősége sokkal jobb, szervíz elérhetősége sokkal jobb, és még vannak hozzá mindenféle extra szolgáltatások, vajon ha mérlegeljük, ezek miatt nem billen-e át a mérleg nyelve a Lexusról a VW-re?
-
Sok remek dolgot olvastam a Lexusokról megbízhatóság tekintetében. De ha mégis elromlik benne valami, mivel nem túl széleskörben elérhető márka, mennyire nehéz bele alkatrészt szerezni?
Azért nem örülnék, ha valamit ki kell cserélni benne, és két hetet kell várni az alkatrészre, miközben egy másik autó megjavítását azonnal el tudnánk intézni. -
válasz
Doki16 #189527 üzenetére
Jobban utánanéztem a CT200h-nak, egyre jobban tetszik, már kezdek az Auris-tól inkább erre ráállni. Ez már sokkal inkább átadja azt a felhasználói élményt, amit az ár indokol.
Köszi a tippet.Itt inkább azon aggódok, hogy a fenntartási költség vajon mennyivel lenne több, mint az Aurisnak.
-
válasz
Doki16 #189525 üzenetére
Az árlimit még kérdéses. Attól függ, mikor köteleznek engem másik autóra. Lehet hogy már jövő héten, de lehet hogy csak jövő évben (legkésőbb akkor már biztos). Addigra lehet, hogy már lejjebb megy az ára, esetleg nekem is több lesz már gyűjtve, szóval elképzelhető, hogy ami most 5 millió, az még beleférhet majd.
-
válasz
molnarpeter #189520 üzenetére
Azt látom, hogy a Prius HSD drágább, mint az Auris. Esetleg valamivel kényelmesebb-e a pályázáshoz? Azt olvastam, hogy az Auris hosszútávon kényelmetlen tud lenni és pályán hangos.
-
válasz
molnarpeter #189516 üzenetére
Közben megnéztem, milyen áron mennek ezek... hát...
Egy Auris HSD még nagy nehezen belefér... ha nagyon nem lesz semmi megfelelő abban az árkategóriában a céljaimra, maximum akkor lőnék feljebb, de 4 millió alatt szeretném megúszni a történetet. (sőt, eredetileg 3-at akartam szánni rá, csak nagyon nem volt semmi annyiért, ami tetszett volna)Habár az is igaz, a zöld rendszámmal valamennyi visszajönne.
-
válasz
molnarpeter #189516 üzenetére
Közel kétszer annyi az ára, mint Mo-on. Inkább az a gond, hogy sosem tudni, hogy nem költözök-e át egyszer másik albérletbe. Most családi ház felső szintjén vagyok, innen még le tudnám hozni, de pl egy tömbház harmadik emeletéről már nem tudom, honnan tölteném... talán ha tartozik hozzá egy kijelölt garázsrész, ahol van konnektor...
Az a baj, hogy nagyon vidéken vagyok, kisvárosban, nem sok töltőállomás van erre. A munkahelyen sincs. Az 550 km-es utat pedig 5 és fél óra alatt meg lehet tenni, így viszont vajon mennyi lenne, ha meg kéne állni párszor feltölteni? -
Akkor is bevállalnátok-e a helyemben a Toyota HSD-t, ha 550km-es utazásra kéne vállalkozni egyhuzamban (+vissza), 2-3 havonta egyszer oda+vissza?
Nagyrészt az évben közelre lenne használva, sokszor kis távra, boltba menni, meg munkába, de a túl sok pályázástól tartok kicsit, mert nem pályára találták ki. A munkahely igaz 10 percre van, de az út nagy része oda is pályán van. Szóval rövid táv is, de pálya is. A közeli kisbolt kivételével szinte bárhova mennék, az pályán lenne, mert közvetlenül a pálya mellett lakom.De ugye ha meg pályás dízelest választanék, 10-ből 9-szer olyan rövidtávra megyek hogy fel sem melegszik, már odaértem... mert pálya-pálya, de néhány perc alatt ott vagyok a szomszéd városokban.
-
válasz
Doki16 #185611 üzenetére
Titkon azt a választ vártam, hogy kb. bármilyen körülmények között jobb lenne az Auris az A3-nál. Az alapján, amiket a múltkor beszéltünk itt, egyértelművé vált számomra, hogy amire most használnám, az Auris jobb. De sajnos, mint mindannyian tudjuk, válság van, emberek tömege veszíti el a munkahelyét és arra is gondolni szeretnék, hogy mi lenne, ha netán rövid időn belül teljesen más körülmények közé kerülnék, akár nagyvárosba, városon belüli használatra, akár autópályás nagyobb távok megtételére kényszerülve, ahol vagy lesz töltőállomás, vagy nem lesz.
-
válasz
molnarpeter #185608 üzenetére
Erre a kérdésre most azt figyelmen kívül hagyva voltam kíváncsi, hogy én mire használnám.
-
A fehér színtől eltekintve, melyiket vinnétek és miért? (Miket láttok legfontosabb előnynek az egyiknek a másikhoz képest?)
-
Most, hogy valószínűleg gazdasági válság következik be, sok ember elveszíti munkahelyét, kevesebb pénze lesz az embereknek autóvásárlásra és a félelem miatt kevesebb igény is, akiknek pedig már van, többeknek szükséges lesz eladni, ezek a tényezők vajon milyen hatással lesznek a használt autók áraira? Lehet számítani arra, hogy árzuhanás lesz, mint pl egy ingatlanpiacon? Még ha nem is akkora mértékű, mert a gyártósorról újonnan lejövő autók ára fix, de a használt autók között talán lehet értékvesztés.
-
Véleményetek szerint a HSD Hibrid Prius megéri a felárat az Aurishoz képest? Egész pontosan mivel nyújt többet, amiért drágább?
-
válasz
molnarpeter #185408 üzenetére
Az a baj, hogy itt máshogy mennek a dolgok. Ez nem Magyarország.
Új hozzászólás Aktív témák
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest