Hirdetés
-
Mobilarena
Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
LouiS22
üzenetére
Nem tudom, mi ebben az elemzés, ez csak a tények felsorolása, meg némi sorok között elrejtett spekuláció.
Tény, hogy itthon is eltűntek pl. az Alpstugák, egyetlen Ikea áruházban sem kaphatóak és rendelni sem lehet őket online. Az áruházi készlethiányt személyesen tapasztaltam meg, amikor még úgy jelezte online, hogy a budaörsi Ikeában van.... Mivel nálam gond nélkül működik kettő, és megfelelőnek tartottam az én céljaimra, elmentem, hogy vegyek még belőle pár darabot... és bár az online áruház még úgy jelezte, hogy van belőlük, nem volt. Nyista. Nada.
Most már az online Ikea-áruház is azt jelzi, hogy nincs egyik áruházban sem.
A úgy van itthon is, ahogy a filmben mutatja: üres polcok.
Valami tényleg nem stimmel, de ehhez semmi elemzés nem kell, ez tény.
Ami itthon megvan, azokat mind sikerült működésre bírni. A Timmerflotte a kezdetektől jól működött. Homey-val is, HA-val is. A Bilresa kétgombos táv Homey-val kb hetente eldobta a matter-es kapcsoltatot, Z2M-mel Zigbee-n hibátlan eddig. Ami ugye dokumentálatlan nem-hivatalos feature, de úgy tűnik Zigbee-n teljesen jól használható Z2M/HA-n.
Az Alpstuga Thread-en megy azóta is, nagyon fura értékeket mutatott az elején CO2-re, de pár nap után beálllt hihető értékekre. Vettem volna még belőle több darabot, de nincs honnan.... Az, hogy a benne lévő Sensirion önmagában annyiba kerül (egyesével), mint a telje Alpstuga, semmire sem érv. Az Ikea volumenében bőven elképzelhető, hogy nagyon nyomott áron kapta meg, ez nem hasonlítható az interneten rendelhető egydarabos árhoz. És ez a filmben is elhangzik, innentől kezdve nem is értem, miért megy bele ebbe az ár-témába.
A Bilresa Scrollwheel-t a mai napig nem sikerült "rendesen" használatba venni. Matteren van, de mind HA-val, mind Homey-val nagyon esetleges a működésük. Szerintem a Scrollwheel-es Bilresa úgy szar, ahogy van, a kétgombos viszont a dokumentálatlan Zigbee-funkciójával teljesen jól használható.
A Kajplats izzók nálam Matter-en gond nélkül működtek hosszabb ideig, de nálam kínszenvedés volt párosítani Zigbee-n, de végül sikerült, összesen 2 db. van itthon, mindkettő okés.
Az tény, hogy valami nem stimmel. És az tény, hogy tünedeznek el a cuccok az Ikea polcairól.
Én visszasírom a zigbee-s termék-vonalukat, azok nálam mind gond nélkül múködnek, de már nem lehet őket kapni. Szerintem az Ikea túl nagyot lépett, túl korán. Ha ezt tudom, betárazok előre a zigbee-s Ikea-izzókból, kapcsolókból... Titokban remélem, hogy visszahozza őket az Ikea, vagy legalább a Matter-es cuccokon hivatalosan is elérhetővé teszi a Zigbee-t. Mivel hardveresen a kettő ugyanazt igényli, ez csak firmware kérdése. SZERINTEM. -
válasz
-szabi-
üzenetére
A P inkább zigbee, az E inkább Matter-Thread.
De mindkettőn megy mindkettő, csak utóbbiról nehezebb átköltözni, ha cserélni akarod.
Amúgy itt van a kettő egyben
SMLIGHT SLZB-MR4U
és akkor lesz Zigbee és Matter-Thread is, normálisan frissített FW-vel.A ZBDongle-P meg E pl firmware nélkül jön ki, ezekre keresned kell fimware-t P esetében 2022-est ajánlom, azóta nem jött ki jobb.
A Bluetooth párhuzamos működést nem értem
Az ha eddig ment, ezután is menni fog. Nem tudom mit mondott az AI 
De ha nincs akkor itt egy: EDUP EP-B3552
-
-
szat8
tag
Ha érdekel valakit, csináltam HA-hoz egy jó kis hőmérő stílusú design-t.
Felismeri a hőmérséklet, páratartalom és aksi entitásokat, és ezeknek változtatja a színét is az érték alapján. Amúgy kicsit olyasmi, mint a bar-card, csak függőleges.
-
LouiS22
veterán
Elgondolkodtató videós elemzés az Ikea Matter stratégiáról. Valami nem stimmelhet: [link]
-
LouiS22
veterán
Érkezik az ESPHome-ba az ESP32 zigbee támogatás (kezdetleges nagyon, szóval nem fog megugrani hirtelen az esp32 alapú zigbee eszközök száma
) , jó eséllyel a következő frissítéssel (doksi már frissült): [link] -
Olympia76
tag
válasz
LouiS22
üzenetére
Jaja ESPHome tudja, de Shelly-nél az aktív csak az aktív BT hirdetések hallgatására korlátozódik. Azaz aktív BT kapcsolatot nem tud felépíteni:
https://www.home-assistant.io/integrations/bluetooth/#remote-adapters-bluetooth-proxies...szemben az ESPHome-al, ami tud.
Így értettem.
-
válasz
Olympia76
üzenetére
Úgy értettem Szabi hőmérőhöz keres megoldást.
Nekem nincs egyetlen aktív BLE-s kütyüm sem, viszont a BLE-n kapcsolódó Ecowitt stabilitása nagyságrendekkel nőtt, amikor bekapcsolatam a legjobban "rálátó+ két Shelly PM Gen3-an a BT Proxyt. Előtte 4-ből 3 csomagot eldobott, most minden csomag megérkezik (bekapcsoltam a PacketID diagnosztikai szenzort, és látom, hogy egyesével növekszik az érték, nem hagy ki - kísérleteztem is, mi történik, ha kikapcsolom a BLE Proxy funkciót a HA-ban - az RPi CM5 saját antennája így is fogta a jelent, de -90 decibel alá esett, és a PacketID 3-4-eségvel növekedett). Egyébként ilyenkor a HA is, és a Homey is telepít egy-egy scriptet a Shellykre és elindítja azokat, szóval célzottan begyűjti a HA a BLE-csomagokat és továbbíttatja magának ezzel a scripttel. A Homey Pro ugyanezt csinálja, saját scripttel. -
Olympia76
tag
válasz
Aszpirin
üzenetére
Igen, de azért egy fontos dolgot érdemes tisztázni, mert sokakat félrevezet: a BLE proxy (akár esphome, akár Shelly Gen3/Gen4) csak passzív BLE kapcsolatra jó, aktívra nem.
A passzív/ hirdető eszközök magától szórják a csomagokat (hőmérő, páratartalom-szenzor, Xiaomi/ATC félék, iBeacon, stb.). Ezeket a proxy valóban elkapja. Erre tényleg tökéletes a megoldás.
...viszont aktív kapcsolatra, amikor az eszközzel ténylegesen kapcsolatot kell létesíteni/ párosítani kell (pl. bekapcsolni egy BLE-s izzót, kapcsolót, zárat állítani, BLE-s okosmérleggel szinkronizálni, stn.), akkor a proxy nem elég. Ilyenkor kell a HA hostra BT adapter (bár azt hiszem az esphome-os BT proxy mintha támogatná az aktív kapcsolatot is, de eztr én még nem próbáltam.
-
válasz
-szabi-
üzenetére
Nincs a lakásban valami eszköz, ami BLE-proxyként is tud működni? Mert azt jól kezeli a HA, kicsit el van obfuszkálva a beállítás, de könnyű bekapcsolni a BLE-proxys kütyükön a funkciót, és akkor arra is tud kapcsolódni a Bluetooth-os hőmérséklet-szenzor vagy bármi egyéb.
Pl. ilyen funkcióval bír szinta az összes WiFi-n csatlakozó 3. vagy 4. generációs Shelly kütyü (okosrelé, okoskonnektor, fogyasztásmérő, okos elosztó, stb HA WiFi-n van csatlakoztatva - Zigbee-n értelemszerűen nem működik a BLE-Proxy funkció)(A BLE Proxy a Bluetooth Low Energy csomagokat elkapja, és WiFi-n továbbítha a LAN-ra, amin keresztül a HA megkapja azokat, és fel tudja dolgozni. A BLE-kütyüket a HA-val párosítod, de ezek a proxykat úgy kell felfogni, mint a HA "meghosszabbított antenna-végei" - zaz a BLE-rádiójelnek csak a proxyig kell eljutnia.)
-
De most már elég szépen alakul a Z2M által mediált, SLZB-MR4U-val létrehozott Zigbee-hálózatom a 25-ös ZB csatornán:

Ez már az összes, világítással kapcsolatos jelenlegi ZB-s okoseszközömet tartalmazza (a 11-es csatornán még a Homey Pro ZB hálózata van minden egyébbel, pl. az okoskonnektorokkal, fogyasztásmérőkkel, levegőminőség-szenzorokkal, stb). Az automatizálások közül a csak a világítást kezelőket átvittem HA-ba, a Homey Pro-ba visszatükröztem az eszközöket a "Home Assistant Community" nevű Hpmey Pro-applikáció esgítségével, szóval a Homey is tudja ezeket kezelni, vannak flow-k és advanced flow-k, amik érintenek is egy-egy itteni eszközt. Homey Pro-ból a HomeKitty-vel viszem át Apple-világba mindent, szóval pl. Apple Watch-ról hanggal tudok garázdálkodni így mindennel. Egyelőre marad is ez a hibrid felállás...Mindenesetre az eddigi elég tapasztalatot adott ahhoz, hogy megerősödjek a Homey Pro vs. Home Assistant véleményemmel. Amit eddig kb 1 hét szopatós, átalvatlan-éjszakás munkával összehoztam HA-ban Z2M-mel és OTBR-rel megspékelve, az Homey-val anno egy fél nap volt kb. Összehasonlíthatatlan a userélmény-különbség, amíg valaki nem próbálja végigcsinálni ugyanazt a folymatot mind a kettővel. Elméletben nagyon könnyű okoskodni és téves következtetéseket levonni. A HA-nak viszont továbbra is marad az az előnye, hogy sokkal jobb az eszköz-lefedettsége, és különösen a Z2M nagyon király (ilyen szép hálózati ábrát Homey-val nem tudok, bár a Homey communityben van valaki, aki írt egy scriptet, ami így összerakra a gráfot, de az 2019-esre lett megírva, nekem 2023-asom van, nálam nem futott a script, és nem volt türelmem debuggolni). Illetve "vájkálni" sokkal jobban lehet Z2M-ben és HA-ban, ha értitek mire gondolok... Szóval a Homey Pro nagy előnye, hogy ha úgy építkezel, hogy azokból a brandekből választasz, amiket lefednek a hivatalos vagy ommunity-s integrációi (a nagy brandek mind benne vannak, és rengeteg kicsi is, de tény, hogy viszonylag könnyű belefutni olyan kütyübe, ami nagyon kellene, de nincs Homey alatt támogatva, még ha a brandje van is...), akkor nagyon gyors az építkezés és kényelmes meg atomstabil a használat. Ha Aliexpress-es "brandeket" akar az ember, illetve nagyon akar DIY-erkedni, ESP32, ESPHome, Tasmota, stb akkor sokkal inkább HA...Ja, és persze az ár... de itt azért ha árasítjuk a HA-s környezeti elemek felállítását és beindítását is, meg a rászánt időt, akkor érdekes eredményre juthatunk, és egyáltalán nem biztos, hogy a HA győz.
Ami az automatizálást illeti, a HA vizuális editora nem más, mint a Yaml-alapú automatizálás logikáját követő zerocode-szerű tool, sajnos nagyon időigényes a használata, én mindegyre a YAML szerkesztésénél kötöttem ki, miután a vizuálissal kezdtem - a YAML-ben sokkal könnyebben ment részek másolása, majd pl. switch.turn_on-ból light.turn_on akciót csinálni, stb. Kedvencem a "manual event" q vizuális editorban - lényegében írd meg a YAML-t a zerocode helyett
Szerintem itt mindegyikünk inkább szeret túrni a YAML-ben, mintsem egy komplikáltabb automatizálást teljesen a visual editorban készítsen el...
A Homey Pro Advanced Flow-ja ehhez képest tényleg a mennyország - és nem, a NodeRED nem tudja helyettesíteni, próbáltam, NodeRED-del kapitális kínlódás HA-automatizálásokat összehozni, akkor már inkább a YAML...Azért nem gond, hogy most már mélyebben belelátok mindkettőbe, és úgy tudok, valós tapoasztalat alapján, véleményt formálni
-
st6969
őstag
.
-
válasz
LouiS22
üzenetére
IKEA STYRBAR párosítási probléma (ezt kereső-kulcsszóként írtam be, hátha valakinek hasznos lesz)
Nem lehetett bindolni. Unbindolni sem. Törölni sem, csak force delete-tel. OTA sem ment. Olyan volt, mintha a táv halott lenne, pedig minden művelet előtt "felébresztettem" (tetszőleges gombnyomás hogy ébredjen fel).
Az első párosításkor még tartott az interview, mikor kialudt a LED. és egyetlen cluster ment fel, a genPollCtrl. Ami ugye nem elég... és utána kézi bindra is jöttek a hibaüzenetek. Delete-re is, nem tudta törölni. Előtte mindig nyomtam "ébredj"-et, szóval nem ez volt a gond. Giondolom törlésnél az eszközből is el akarja távolítani a bindokat, és ebbe halt bele. Mivel a force delete csak az adatbázis bejegyzést takarítja el (ez szerintem rosszul van implementálva a Z2M-be), a következő párostásnál már a saját config fájljaiból és Mosquitto-ban publikált utoldó retain-elt konfigurációs topikokból berántotta a rossz konfigot, és minden újrapárosítást sikeresnek jelzett. De a bindok nem jöttek be. Az IEEE azonosító alapján grep-pel kerestem rá a Z2M data könyvtárában (leállított Z2M mellett), és kézzel távolítottam el minden érintett fájlból a bejegyzést. mosquitto-pub-bal pedig a Mosquittóból az összes topikot. Így lett megint egy clean állapot, és újrapárosítottam, végre ez ismét sokáig tartott.... közben amikor kialudt a LED és még ment az interview, nyomogattam 2-3 másodpercenként, hogy ne aludjon el. Úgy is ismét rossz lett a párosítás, tünet ugyanaz:
(részlet a logból)zh:controller: Succesfully interviewed '0x6cfd22fffea4108c'z2m: Successfully interviewed '0x6cfd22fffea4108c', device has successfully been pairedz2m: Device '0x6cfd22fffea4108c' is supported, identified as: IKEA STYRBAR remote control (E2001/E2002/E2313)z2m: Configuring '0x6cfd22fffea4108c'z2m: Failed to configure '0x6cfd22fffea4108c', attempt 1 (Error: Bind 0x6cfd22fffea4108c/1 genPowerCfg from '0x00124b003414de31/1' failed (AREQ - ZDO - bindRsp after 10000ms) at Object.start (/app/node_modules/.pnpm/zigbee-herdsman@10.0.5/node_modules/zigbee-herdsman/src/utils/waitress.ts:68:23) at func (/app/node_modules/.pnpm/zigbee-herdsman@10.0.5/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/z-stack/adapter/zStackAdapter.ts:461:47) at processTicksAndRejections (node:internal/process/task_queues:104:5) at Queue.execute (/app/node_modules/.pnpm/zigbee-herdsman@10.0.5/node_modules/zigbee-herdsman/src/utils/queue.ts:38:20) at ZStackAdapter.sendZdoInternal (/app/node_modules/.pnpm/zigbee-herdsman@10.0.5/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/z-stack/adapter/zStackAdapter.ts:466:43) at ZStackAdapter.sendZdo (/app/node_modules/.pnpm/zigbee-herdsman@10.0.5/node_modules/zigbee-herdsman/src/adapter/z-stack/adapter/zStackAdapter.ts:343:16) at Endpoint.bind (/app/node_modules/.pnpm/zigbee-herdsman@10.0.5/node_modules/zigbee-herdsman/src/controller/model/endpoint.ts:716:30) at setupAttributes (/app/node_modules/.pnpm/zigbee-herdsman-converters@26.27.0/node_modules/zigbee-herdsman-converters/src/lib/modernExtend.ts:184:13) at configure (/app/node_modules/.pnpm/zigbee-herdsman-converters@26.27.0/node_modules/zigbee-herdsman-converters/src/lib/modernExtend.ts:248:17) at Object.configure (/app/node_modules/.pnpm/zigbee-herdsman-converters@26.27.0/node_modules/zigbee-herdsman-converters/src/index.ts:362:21))
Ez bizony így, teljes stack trace-szel a logban, egészen egyértelműen egy kezeletlen kivétel (unhandled exception), ami nem szép dolog a Z2M ezen részének programozójától ugyan, de ezt most tegyük félre
És ez a bind error ismétlődött minden bindra a párosítás után, kézi bindokra is. Unbindra is hasonló. MINDENT megpróbáltam (Z2M és Mosquitto újraindítását is többször, végöl kézzel sikerült felvennem a genOta clustert úgy, hogy előkészítettem a bindot, rá is nyomtam, de a megerősítő kérdés előtt kivettem egy elemet a STYRBAR-ból, vártam kicsit, visszatettem az elemet, nem nyomtam meg semmit a távon, csak ráklikkeltem a bind megerősítésére. És így végre binding successful zöld üzenet. Ezután már ment megcsináltam a firmware-frissítés Z2M-ből...kb másfél óra volt, közben az eszköz első lapján kb félpercenként frissítgeti az OTA frissítés letöltésének %-át és a hátralévő időt másodpercekben... ilyent, hogy pl. 6,34% 4205
Az új firmware-rel már gond nélkül felment a többi cluster kézzel, majd force delete és újrapárosítás.... és ment. Lehet, hogy nem kellett volna kézzel felvegyem a clustereket, sima újrapárosítással is ment volna... Nem tudom, de így végül összejött. Az egész öt óra volt, amiből nem kevés volt az első "teljes eltakarítás"... -
-szabi-
addikt
válasz
-szabi-
üzenetére
Mivel erre továbbra sincs ötletem és akármit olvasok az a vége, hogy ne wifi hanem zigbee irányába menjek arra gondoltam ZBDongle-P vagy ZBDongle-E közül választok.
Utóbbi a favorit mert olcsóbb. Jó választás vagy inkább a másik?Veszek kettő zigbee hőmérőt a távolabbi helységekbe (amit jelenleg a bluetooth már nem lát) és csatlakoztatom, a kérdésem a már meglévő bluetooth hőmérőket is tudom csatlakoztatni hozzá?
Tudnak párhuzamosan működni?
Vagy ahhoz benne kell hagynom a bluetooth usb adaptert a homeassistant gépben? -
LouiS22
veterán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Mi a Stybarról beszélünk, az vegytiszta zigbee volt
A Bilresa valóban elsősorban Thread és pattan föl egyből Threadre (én is azon használom). -
FireKeeper
nagyúr
válasz
LouiS22
üzenetére
általában jah de ugye ez elsősorban thread-es távi, a zigbeet csak ilyen félhivatalosan, rendes dokumentáció nélkül tudja. mielőtt vettem thread rádiót én is zigbeen használtam a kajplats izzókat és a filamentes fajta sokadjára csatlakozott csak kb negyed óra próbálkozás után. threadre meg rögtön.
-
válasz
LouiS22
üzenetére
Azért nem semmi, hogy felfedezték.
Más: az IKEA STYRBAR 4 gombos távirányítóval az éjjel kb 5 órát szoptam, amíg sikerólt Z2M-mel működésre bírni.
Párosodik gond nélkül a Z2M-mel, aztán nem reagál a gombnyomásokra.
Ha valaki találkozik ezzel a problémával, forduljon hozzám, mert mind a Google kereséssel nem jön semmi, mind pedig pl. a ChatGPT Extended Thinking rossz útra vezet.
A lényeg, hogy ha 2022-es firmware van rajta, akkor szinte biztos a szopás.
Ell kell végezni egy OTA-t, amihez vagy kell a DIRIGERA hub (nincs olyan nekem), vagy Z2M-ben kézzel fell kell venni a controller bindinghoz a genOta ZLC clustert, amit nem fog engedni, csak egyféleképp... szóval ha valakinél ez előjön, privátban keressen meg, segítek. Ha megvan a kézi konfiguráció, akkor az OTA kb 1-1,5 órát vesz igénybe. Utána m,ég némi kézi konfig, force delete, újrapárosítás, és menni fog. -
Olympia76
tag
válasz
jézusom
üzenetére
Ez a „ne menj 8 MP alá" tanács sajnos klasszikus félreértés. A képminőséget a szenzor mérete, a pixel mérete és a lencse határozza meg, marhára nem a pixelszám. Ugyanarra a kis 1/2.8"-es szenzorra több pixelt zsúfolva kisebb lesz minden egyes pixel, így éjjel/IR-rel több a zaj, azonos bitrate-en pedig mozgásnál több a blokkosodás. Egy jó 4 MP (... de még 2MP is) simán lever egy olcsó 8 MP-est.
-
LouiS22
veterán
Sonoff S2 custom firmware-rel (thingino). De hatalmas csodát ne várj tőle. Ennyi pénzért ennyi jár. Azt nem tudom, hogy a gyári firmware és a Ha milyen barátságban vannak egymással, de szerencsére a google és a gpt segít benne neked.
És persze a fő kérdés: mire kell, mi a cél?
-
bb71
őstag
Milyen HA alá illeszthető, olcsó (<30USD), de minőségi képet (2-5MP) adó kamerát ajánlotok?
-
LouiS22
veterán
válasz
Aszpirin
üzenetére
Ez a nem dokumentált, utólag felfedezett képessége, nagyon nem kell csodálkozni, hogy így van
Z2M-nél egyébként az egyik alapvetés, hogy az ilyen műveletek ELŐTT kapcsolod be (és reménykedsz, hogy az 5 perces időablakban célhoz érsz
).Vélhetően egyébként a Touchlink kompatibilitás miatt maradtak meg a zigbee-k a lelkük mélyén.
-
válasz
Degeczi
üzenetére
Az új IKEA Bilresa kétgombos táv megy Zigbee-n. Épp most az éjjel (reggel felé
) szexuáltam össze Z2M-mel, és láss csodát, tökéletes. Rém faramuci a párosítása ugyan, de a végén összejön: előbb addig tartod nyomva a gombot, amíg sárgán kezd világítani, ezután elengeded, megnyomod négyszer, ekkor elkezd villogni gyorsan sárgán (ez már Zigbee, de touchlink mód), vársz 1-2 mp-et, és megint megnyomod 8-szor, ekkor elalszik a LED, és itt van Zigbee párosítási módban, amit semmi nem jelez (nem világít rajta semmi). Ha előtte engedélyezted a párosítást a Z2M-en, akkor itt fog párzani. Rohadt fura az egész, de működik!!!!
Az action event-ek, amit kapsz: on, off, on_double, off_double, brightness_move_up (felső gomb hosszabban nyomva tartva), brightness_move_down (alsó gomb hosszabban nyomva tartva), brightness_release (alsó vagy felső gomb elengedése hosszabb nyomvatartás után. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
Degeczi
üzenetére
ezek közül valami?
-
Degeczi
nagyúr
Kétirányú Zigbee nyomógombot látott vki mostanában?
Régen volt az Aqara "Opple" sorozata: szuper jó, szép kidolgozású, mágneses bölcsővel, hosszú elemélettartammal - de már jó pár éve leálltak vele sajnos, sehol nem maradt, vagy csak aranyáron.
Volt az Ikea "Tradfri" sorozatban is kétirányú gomb, de az is rég megszűnt. Pár hónapja még létezett a "Styrbar" (bár az négyirányú), de a Matter átállással kiárusították, már az sincsen.
-
válasz
Aszpirin
üzenetére
Értem, és megértem Én is sokat játszok, próbálom, hogy mi tetszik majd. Azt gondoltam van valami, ami miatt előnyösebb, ezért kérdeztem rá. Nálam most HAOS, Aqara és Apple home keveréke van itthon. Mindent is kapcsolgatok keresztbe. Ha kijátszottam magam, majd szépen kipucolom a rendszert.
-
LouiS22
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Xbox Series X|S
- Apple MacBook
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- RAM topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- TCL LCD és LED TV-k
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lényegretörő Akasa hálókártya a 10 gigabitre vágyóknak
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus B560M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Formula Air Mesh G3 Adata 600W
- szuper akció!! 200db+ REFURBISHED - DELL Docking Station WD19, WD19S (akár 3x4K felbontás)
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- darkFlash ZR12 Darkstorm
- Lenovo ThinkPad 40AN Thunderbolt 3 Workstation Dock (Gen1)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Az ha eddig ment, ezután is menni fog. Nem tudom mit mondott az AI