Hirdetés
- Android szakmai topik
- Megjelent a OnePlus 13T
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 500 millió eurós bírságot kapott az Apple az App Store okán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Fotók, videók mobillal
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
emptee
csendes tag
Köszi a tippet, valamikor megnézem úgy.
> ami annyiban gyanús, hogy egyszerre történt több ugyanolyan eszköznél
Hát ez az, nem valószínű, hogy három kütyü pont egyszerre szállt el, egy negyedik meg nem.Úgy, hogy elemről üzemel mind, szóval nem is érintkeznek vezetéken semmivel.
-
tibbike01
őstag
Van arra bármi mód (HA integráción kívül) hogy a Xiaomi légtisztítót a Tuya appban használjam? Elvileg ugye csak a Xiaomi Home appal barátok.
-
dbius
veterán
válasz
emptee #59103 üzenetére
Én biztos ami biztos minden wifis okoskütyünek fix IP cím beállítását javaslom, gondolom van az eszközökön egy címkén valahol MAC cím azonosító, ami alapján beállítható lenne a fix IP cím és a router logjában kereshető is lenne, hogy mi van azokkal az eszközökkel.
Ha sehogy sem sikerül életet lehelni beléjük (resetelést követően újból beállítani fix IP címmel) akkor felvenném a kapcsolatot a forgalmazóval/gyártóval. De az is lehet, hogy ennyit bírtak és a wifi modul tönkrement (ami annyiban gyanús, hogy egyszerre történt több ugyanolyan eszköznél)
-
emptee
csendes tag
> a hálózati részt kellene ellenőrizd
Ahogy írtam, ennek rendben kell lennie, mert semmi nem változott (eszköz és konfiguráció sem), ugyanúgy megy minden eszközön a Net elérés, és a V1.0.6-os verziójú 176553-as rendben működik is, most is tudom detektálni.Az applikáció (Hama Smart Home) naprakészre frissített. A (most már nem működő) eszközök felvéve megvoltak benne, de az utóbbi időben már offline állapotúnak látszottak, és a history alatt sem mutatott hozzájuk semmi bejegyzést. Töröltem őket az app-ból, hogy megpróbáljam felvenni újra, de azóta sem sikerült.
Ami viszont működik benne (V1.0.6-os eszköz), az továbbra is látszik és elérhető, rendben kezeli.
Maguk a nem működő 176553-ak LED-je is villan érzékeléskor, de úgy tűnik, nem küldenek wifi-n jelet. Nem a lemerült elem a probléma, mert újakkal sincs másként.
> Fix IP cím van nekik kiosztva, vagy DHCP-n kapnak IP címet?
Nincs nekik fix IP, de a router elvileg mindig ugyanazt adja nekik (ahogy minden másnál is tapasztalom), ha teheti.
Viszont nem is nagyon látom, hogy mit használnak, mert csak a jelzés idejére csatlakoznak fel, alapból a router webes felülete sem mutatja őket online (csatlakoztatott) eszközként.> nincs-e IP cím ütközés
Nincs. Eleve kevés az eszköz a hálózaton, és semmi sem jelzett, hogy gond lenne. Nemhogy egyszerre hárommal...> gondolom ezek sincsenek fent folyamatosan, azaz nem aktív a netkapcsolatuk mindig, csak akkor élednek fel, amikor jelzést küldenének.
Pontosan. -
dbius
veterán
válasz
emptee #59101 üzenetére
Nekem ilyen wifis nyitásérzékelőm nincs, de én is az elemcserére gondoltam volna első körben.
Viszont ha wifis, akkor a hálózati részt kellene ellenőrizd. Az applikáció, amit eddig használtál látja az eszközöket és csak jelzést nem adnak, vagy nem is látja már őket az app?
Fix IP cím van nekik kiosztva, vagy DHCP-n kapnak IP címet? Ha DHCP, akkor ellenőrizni kellene, hogy nem osztja-e ki más eszköznek is ugyanazt a címet a router, azaz nincs-e IP cím ütközés: gondolom ezek sincsenek fent folyamatosan, azaz nem aktív a netkapcsolatuk mindig, csak akkor élednek fel, amikor jelzést küldenének.
Mindenképp fix IP cím kellene nekik.
-
emptee
csendes tag
válasz
vampire17 #59098 üzenetére
@LouiS22
@vampire17Elfelejtettem írni, de természetesen próbáltam az elemcserét (most is megnéztem újra), de sajnos nem az, teljesen új Energizer AAA-s elemekkel sem megy.
Amúgy is furcsa lett volna, hogy három különböző eszközben pont egyszerre merülnek le az elemek úgy, hogy előtte 70%-ra írta az app az állapotukat.
Más ötlet esetleg? Neten se találok hasonló említést, de jelenleg csakis arra tudok gondolni, hogy a fent említett verziókhoz kötődő jelenség lehet.
-
emptee
csendes tag
Sziasztok!
Hosszú ideje használok több Hama 176553 típusú nyitásérzékelőt. 2.4 GHz-en kellett konfigurálni őket, de erre telepítés közben fel is hívta a figyelmet a Hama Smart Home app, nem volt vele gond.
Tökéletesen működtek, viszont néhány hete némelyiktől megszakadtak a jelzések. A Hama Smart Home (1.4.2, Android 15 alatt) az eszköz History menüjében nem mutat semmit, és az értesítések sem jönnek nyitáskor vagy záráskor.
Ugyanazon helyen vásároltam őket, de kétféle verziót sikerült beszerezni. Amelyik működése megállt, az a Hama Smart Home "Device Update" menüpontja szerint ilyen paraméterekkel rendelkezik:
Main Module: V1.0.9
MCU Module: V1.0.5Ami pedig azóta is rendben működik, az így néz ki:
Main Module: V1.0.6
MCU Module: V1.0.6A frissítésükre nincs lehetőségem, az app nem ajánl fel egyikhez sem új verziót.
A hálózat beállításaiban semmi nem változott (és az utóbbi változat továbbra is helyesen üzemel), de megpróbáltam a problémás példányokat reset után újra felvenni, sikertelenül. Az pedig kizárt, hogy egyszerre romlottak volna el.
Van valakinek ötlete vagy tapasztalata, hogy mi lehet a gond? Értetlenül állok az eset előtt.
-
T_bee
aktív tag
válasz
lord.lakli #59092 üzenetére
Nekem a lámpák vannak nested vertical stacbe rakva, dupla kattintásra lehet kibontani a csoportokat:
-
Snoop-y
veterán
válasz
lord.lakli #59092 üzenetére
En Mushroom strategy-t hasznalok pont ilyenre nem lenyilik csak nezetet valt.
-
lord.lakli
őstag
A redőnyök két csoportba vannak szervezve. Szeretnék egy olyan megjelenítést ahol a csoportot tudom vezérelni, de lenyitható és akkor egyesével is tudom vezérelni a redőnyöket. Mit érdemes használni?
-
vampire17
addikt
válasz
dragon1993 #59088 üzenetére
hmm jo otlet. ezt talaltam: [link]
Valakinek van tapasztalata vele?
-
vampire17
addikt
Tudnatok ajanlani jo minosegu, valoban dimmelheto e14-es meleg feher izzot? A mostanikat (alliexpresses) mar 3 fele dimmerrel probaltam, de kb 35% alatt az osszessel villog...
6 darab kene, egy rizslampahoz.
-
xrvman
őstag
Van egy DC510 Rezgésérzékelőm az árnyékoló rolón, ezt elemcserekor újra kell tanítani?
Amikor betettem az új elemeket, akkor csippantot egyet. -
Paradox riasztó dashboard vezérlését ki, hogyan oldotta meg? Van olyan lehetőség amivel hasonló komfort szintet érhetek el, mint a saját kezelőjével? Egygombos riasztás, partíciók előválasztó gombbal, kóddal élesítés, ilyesmikre gondolok. Egyelőre a kód kéréssel szenvedek. Nagyon nyakatekert módon Alarmo-val megy, de nem tetszik.
-
ViZion
félisten
jáááj, mi van ott...
a villanyásznak tudnia kellene, h 3 fázis áramhoz 3 fázis fesz is kell, az nincs bekötve.
LouiS22-t kell idéznem: read the f*ing manual.
Lehet nem volt magyarul, de ott van videó, meg angolul sem bonyolult értelmezni.
Fent a két kis zöld csatiba kell még kanóc. meg rakjon rendet, szoktunk extra vezetéket hagyni, de itt több induktivitás van, mint egy főzőlap an. -
Snoop-y
veterán
Ki mit ajanl Zigbee eszkozok integralasara HA-n?
Tervezek beiktatni par Aqara homerseklet/paratartalom szenzort. Jo lenne ha nem kellene kulon vennem megint egy HUB-ot csak a 3 szenzorhoz (2 mar log a halozaton igy is)
Szoval valami USB vagy esetleg Ethernet alapu dongle-t nezek amire kesobb mas dolgokat is aggathatok (nem az olcsosag a szempont) -
a 3 keresztváltó helyett én 3 nyomógombot raknék, és egy shelly dimmert, vagy bármit, ami tud dimmelni. A WC-ben nekem is úgy van megcsinálva, hogy napnyugta után, és napkelte előtt 30%-on égnek a spotok. Ja, és persze dimmelhető led vilgítás kell. Valamint HA, de mintha nem olyan rég, valaki HA nélkül akarta volna megoldani a dologot itt a topikban, de nem követtem az eredményt.
-
Móci
addikt
Sziasztok!
Lassan talán célegyenesbe ér a tetőtér beépítés, így kialakult az elképzelés világítás terén.
Mi lenne a legegyszerűbb megoldás arra, hogy a közlekedőben egy adott időponttól egy adott időpontig le lehessen dimmelni a világítást minden felkapcsolásnál, automatikusan?
3 fali kapcsoló van tervben keresztváltóval, ha ez számít.A másik kérdés. Wifi, RF szobatermosztátból mi lenne jó vétel nem horror áron? Akár külső hőmérséklet érzékelő csatlakoztatással. Zigbee hub van tervben, de lehet más is, semmi sem dőlt még el.
-
migabi24
nagyúr
Hoppá mi lett itt? Amiről nemrég beszéltünk, hogy a tuya zigbee hálózaton nem mindig a legjobb jelhez csatlakozik a gyengélkedő kütyü, ezt valami frissitéssel meg is oldották, mostmár én tudom kiválasztani mihez kapcsolódjon ha gyenge a jel.
-
dragon1993
őstag
Az EGLO ROVITO-Z 900091-et megrendelte végül bárki? Nyílván nem jött még meg
Praktikerben a többi lámpát megnézve 80-83 lehet a CRI értéke és elvileg nem állítható a hangulatfény fényereje. -
atirag
őstag
Üdv. Látnom kellene HA alatt az aqraa eszközök áram fogyasztását? Mert nem találol olyan entitást ami arra utalna. Pedig vannak okos aljzatok és okos relék is plusz okos kapcsolók. Amik az aqara alkalmazásban ugye mutatják ezeket az infókat.
-
dbius
veterán
Annak az okát, hogy egy eszközhöz több entitás azonosító jön létre a HA-ban azt nem tudom megmondani (hacsak egyik nem switch, a másik pedig media player, ill. button, meg ki tudja még miket társít hozzá), azonban van egy LG WEBOS tv is integrálva nálam a HA-ba:
- Homekit eszközként:
- LG WEBOS eszközként is.Mindkét esetben csak egy-egy entitás tartozik az eszközökhöz (mint media player):
Homekit:media_player.lg_webos_tv_fe16
WEBOS:media_player.lg_webos_tv_um7100plb
Így kb ez lenne az automatizmus, amit Te szeretnél az én entitás azonosítóimmal (LG WEBOS integrációból származó entitás felhasználásával):
Most kipróbáltam (azzal a módosítással, hogy -5 óra késleltetést [korábbra hozást] adtam a napnyugtához, kikapcsolt állapotból bekapcsoltam a tévét és bekapcsolta az automatizmusban lévő lámpát a tévé bekapcsolásakor.
-
Lanash
senior tag
Van egy Sonoff s mate 2, vezeték nélküli kapcsolüm. Felvittem próba gyanánt AlexxIT/Sonoff integrtávióval HA alá. Viszont ezt a kapcsolót sensor-nak érzékeli, de mutaja, hogy button_1_single és button_2_single kapcsolása van. Mit tudok csinálni, hogy tudjak rá automatizálást készíteni. button_1 - első lámap, button_2 - második lámpa kapcsolása lenne. A sima automatizálásnál nem lehet megadni neki, hogy melyik kapcsoló állapotát vegye figyelembe.
-
Kobe
veterán
én meg pont ezt írom, hogy - nem tudom miért, de - ugyanannak az eszköznek csinál több entity ID-t, és a Conditions rész alatt ráadásul nem ismeri fel a ténylegesen a fizikai ezközhöz tartozó entity ID-t. A WHEN szekcióban nem ilyen finnyás
az összes többi duplikátum gondolom a webOS eszköz, a DLNA media player amit a tv egyébként is tud. Ezt írtam hogy az androidos TCL tv-nél is full hülyén integrálta, mert ott is csinált vagy 3 db entity id-t neki
A probléma ennél a tv-nél az, hogy én monitorként használom, szóval az hogy belépek-e a webOS media playerbe vagy megy-e rajta a DLNA nem mérvadó monitorozásra, mert sosem lépek az LG menübe és a DLNA-t sem nyiotm meg rajta soha......HDMI-n lóg rajta a PC mint kimenet és ennyi
-
Kobe
veterán
ha az AND IF szekcióban deviceot választok, akkor ott nincs state figyelés, csak Condition:
ezt a szekciót YAML-ben kicsit másképp, nem statel rakja be, de talán még ez a leg működőképesebb:
- condition: device
device_id: 326ce2f8dc065b008a5593402293b0f0
domain: media_player
entity_id: 637f35d87ad5f2bd1d36a95025cd6d87
type: is_on
-
dbius
veterán
Próbálj meg lehetőség szerint mindenütt, triggernél és conditions részben is entitás állapot szerint (feltételt) választani.
Az assumed state attribute figyelés szerintem felesleges.
Egyébként a triggerben kiválasztott device és ahhoz tartozó entity, valamint a conditions részben megadott entity ezek szerint nem ugyanaz lenne?
-
dbius
veterán
Ahogy már javasolták próbáld átnevezni az entitásaidat, hogy egyértelmű legyen ilyen esetekre, mit is automatizálsz.
Itt van a korábbi saját példám, amit azóta bővítettem fénymennyiség figyelésével is, ha már benne van a szenzorban az is.
alias: Bejárati ajtó nyitás esetén tradfri felkapcsolása
description: >-
Felkapcsolja a Tradfri led fényforrást (napnyugta után és napkelte előtt, vagy
ha kevés az érzékelt fénymennyiség) amikor nyílik a bejárati ajtó
triggers:
- entity_id:
- binary_sensor.bejarati_ajto
to: "on"
from: "off"
id: Bejárati ajtó kinyílik
trigger: state
conditions:
- condition: or
conditions:
- condition: sun
before: sunrise
after: sunset
after_offset: "-00:45:00"
before_offset: "00:30:00"
- condition: numeric_state
entity_id: sensor.eloszoba_foglaltsag_illuminance
below: 45
- condition: state
entity_id: light.tradfri_eloszoba_vilagitas
state: "off"
actions:
- action: light.turn_on
metadata: {}
data:
brightness_pct: 100
target:
entity_id: light.tradfri_eloszoba_vilagitas
mode: single
-
Kobe
veterán
átírtam így, de nem tudom hogy fog-e működni mert nem konzekvens az entity_id kezelés
a triggerben ha magát a TV-t mint device-t rakom be, akkor kidobja az entity id-ját is, de conditions részben ha a GUI-ból választom hogy a state-t figyelje, akkor már csak entity-t enged, deviceot nem és egy másik entity ID-t dob fel. Ha a helyére bemásolom a triggersben levő entity id-t akkor meg azt írja hogy:
alias: PC Ambilight ON
description: ""
triggers:
- device_id: 326ce2f8dc065b008a5593402293b0f0
domain: media_player
type: turned_on
trigger: device
conditions:
entity_id: media_player.lg_webos_tv_oled42c41la_2
attribute: assumed_state
state: "on"
- condition: sun
after: sunset
actions:
- type: turn_on
device_id: 274b83c2bb9ed6924309fe4890af76d2
entity_id: 07ede41caf5a9ac20258dc8d9b931d8c
domain: light
-
dbius
veterán
A napnyugta és napkelte értéke egy bizonyos időpont, vagy még pontosabban egy pillanat: ami a beállított "home" lokációtól függ.
Tehát amíg ezt a pillanatot a triggerben hagyod, akkor csak abban a pillanatban fog "triggerelődni" (de borzalmas ezt így magyarul leírni
) amikor épp lemegy vagy felkel a nap. Se előtte se utána.
Ezért kell a conditions részben meghatározni, hogy: pl. napnyugta után, stb. Pont ahogy a fentebbi lokáció link első példájában is le van írva.
-
dbius
veterán
Továbbra sem jó a trigger, ahogy már itt is írtam, ezek szerint feleslegesen: #58655
Nem az automatizmus rossz, az most is azt csinálja, amit beállítottál. Azért nem azt csinálja, amit szeretnél, mert rosszul állítottad be.
Szerk: Hint: a napnyugta vagy napkelte a conditions részbe kell, nem triggerbe (ebben az esetben, amit Te szeretnél elérni)
-
szat8
tag
Szerintem a 2. automatizálás feltétele nem jó, mert az azt mondja, napkeltekor akkor kapcsolja le az ambilightot, ha a monitor ki van kapcsolva. De te gondolom azt szeretnéd, hogy napkeltekor akkor is kapcsolja le, ha a monitor be van kapcsolva. Ott felesleges ilyen condition, ha jól értem a helyzetet.
-
szat8
tag
válasz
Degeczi #59045 üzenetére
Ó, értem!
Köszi a választ!
Az eszembe se jutott, hogy az action elérése után is lehet még feltétel.A másik témában is kérdezek:
Mivel áramtalanítasz?
Sima okoskonnektoron nem húz át a túlfesz? Vagy van valami spéci eszköz erre?
Halt már meg nálam APC túlfeszültség védő, és lenne pár eszközöm, amit szívesen megvédenék a módszereddel. -
Kobe
veterán
válasz
ViZion #59044 üzenetére
akkor kezded megérteni a lényegét
nem csak ezt az 1 motyót akarom vezérelni, hanem több dolog megy szinkronizáltan. Pl redőny automatikusan lemegy, ambilight felkapcsol. TV-n adott app elindul, a led fények filmezés módba vágják magukat )bias lighting), app kikapcsol, vissza normál "ambilightba", stb.
Asztali gépnél ugyanez, redőny le, fény fel. -
Degeczi
nagyúr
Elméletileg működhetne, igen, azért nem szeretem, mert számomra nem egyértelmű ránézésre, mi számít last_triggered-nek: pusztán a triggerek, vagy a legutolsó feltétel is? (nem simán az "action" rész elérése, még ott is van további feltételem)
Ha eltárolom, az világos.Ahol nincsenek további feltételek, ott szívesen használom én is a last_triggered-et.
@zsamiatt: az alább említett szemponton túl pl. a szórakoztató központot vagy kazánt a biztonság kedvéért inkább áramtalanítom is, a túlfeszvédő konnektorban nem bízom
-
ViZion
félisten
-
Kobe
veterán
válasz
Degeczi #58751 üzenetére
megcsináltam a PC-hez is az ambilightot, tök ugyanez lenne az elvárt logika de az sem működik. Napnyugta után és napkelte előtti időszakban, ha bekapcsolom a monitort (LG oled tv-t használok monitorként, így HA-ba simán LG WebOS eszközként be lett integrálva) akkor kapcsolja mellé a WLEDet, ha meg ki, akkor ki. Napkelte és napnyugta között ne csinálja.
A normál ki-bekapcs simán működik, amint berakom a sun-t triggernek, meggajdulalias: PC Ambilight ON
triggers:
- trigger: state
from: "off"
to: "on"
- trigger: sun
event: sunset
conditions:
state: "on"
actions:
- type: turn_on
alias: PC Ambilight OFF
triggers:
- trigger: state
from: "on"
to: "off"
- trigger: sun
event: sunrise
conditions:
state: "off"
actions:
- type: turn_off
-
LouiS22
veterán
válasz
zsamiatt #59039 üzenetére
Példa volt csak.
De pl. a száradó ruha esetében már vajmi keveset ér az esőérzékelő, ami csak akkor jelez, ha esőt érzékelt (akkor meg már mindegy). Az időjárás-előrejelzés százalékos valószínűséget próbálja előre jelezni, hogy mi várható, ráadásul egy adott zónára vonatkoztatva (ha meg netes előrejelzést használsz, csak reménykedhetsz, hogy nem a legközelebbi repülőtér információiból dolgozik).
Egyébként emlékezzünk meg arról is, hogy az sem szentírás, hogy a villámlás után csapadék is érkezik (a vihar elvonult).
-
LouiS22
veterán
válasz
zsamiatt #59037 üzenetére
Praktikusan vihar előrejelzésre
Komolyra fordítva: a villámot általában követi csapadék is. Nyílászárók bezárása, ruhaszárító fedett helyre pakolásáról értesítés, vagy például egy ne most kezdd el a gigantikus frissítést telepíteni noti (főleg nem UPS-re pakolt - pl. okostévé, konzol, mifaszom), mert ha az érkező vihar mellé jön egy áramszünet is, akkor szopóág lesz a téglázott tévét nézegetni
-
ViZion
félisten
válasz
Strezi #59032 üzenetére
ki szoktam kapcsolni, nem azt nézem, h wifis-e. Ami nekem felesleges, azt nem akarom eltárolni sem. Pl. feszültséget mér egy halom kütyü, aminél nem érdekes, ott tiltottam. Inverter és a Glances minden sz#rt küld, aminek nagy része max debugra lenne jó, de arra is van más, szal. kikapcs a 70%-a...
-
Strezi
őstag
Vajon érdemes HA alatt WiFis komplexebb device-ok (20-50-100+)entitásaiból kigyomlálni(disable) a nem használtakat? Bántja a szeme a feleslegesen 5-10mp frissülö adathalmaz, de vajon valósan számít-e?
Tippek, trükkök, ti hogy csináljátok? Menjen, oszt jó? De akkor ugye ne lepődjünk meg gondlom ha 15-20(50?) eszköz után jönnek a gondok akár dedikál IoT hálóval isEgy jobb már irodai AP van csak erre.
-
ViZion
félisten
válasz
dragon1993 #59027 üzenetére
vettem ócó androidos telefont (motorola bármi, kb.2-3 éves), az mondja. Ezt csak HA-ra és Spotify-ra használjuk a konyhában kihangosítva. Ide komolyabbat nem vennék, örökké főzünk.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
dragon1993 #59027 üzenetére
Alexa pont nem a legjobban kezelhető ilyesmire, a Google Home hangszórók viszont ideálisak, többnyire nálam azok szólnak de Ikeás "Sonos" ("Symfonisk") is be van konfigolva, azon is megszólalhat, csak az többnyire netrádióként dolgozik, és ne szakadjon meg, ezért maradok a Googlenál
-
Degeczi
nagyúr
válasz
dragon1993 #59025 üzenetére
Ami neked bevált, bármi. A Microsoft féle text-to-speach női hangja egészen jó, a Nabu Casa megoldása is azt használja, de kellően erős gépen ma már lehet telepíteni full lokálisban is magyar hangot (pl. Piper)
-
ViZion
félisten
válasz
Degeczi #59016 üzenetére
ez jó. Asszonynál a telefonja vihart, földrengést (tegnap volt Romániában), felhőt, napsütést, pollent, légszennyezést, radioaktivitást, naptevékenységet és még kitudja mit jelez.
De ez kell, biztosan összebarizna vele, ha nem csak a mosógép végzett, ablakot zárd be és hasonlókat mondja... -
Vissza olvasva a topikot a házi villám detektálás elég problémás. Még mindig az? Vagy maradjak a Blitzortung HACS-nál?
-
gorbep
senior tag
válasz
tibbike01 #59000 üzenetére
veszel egy ilyet, aztán megnézed hova lehet fúrni... már nem arany árban vannak... 89$ HK raktárból... egy félrefúrás elkerüléséből sokszorosan visszahozza az árát. Vagy szomszédokkal közösen vegyetek egyet...
Amióta figyelem már 40%-ot esett az ára... ha bemegy 75$ alá veszek magamnak, sokszor jól jött volna. Lehet vele villanyt, vizet is keresni, csak be kell terhelni...
-
Yocee
aktív tag
Nézzétek jobban után a CE jelölésnek. Kb semmi nem kell hozzá, csak toll meg papír. Te magad is ráírhatod egy általad készített deszkamodellre, ha vállalod érte a felelősséget.
-
LouiS22
veterán
válasz
dragon1993 #58994 üzenetére
Nem is a mi, magyarok vagyunk az Aqara elsődleges felhasználási helye és célcsoportja. A világ szebbik részén röhögve és gond nélkül ki fogják fizetni az árát és használják majd boldogan.
-
4D4M
senior tag
A távirányítózás nyilván egy zsákutca. Nincs ember, akinek ez a mindennapokban egy használható felállást eredmenyezne. De lámpagyártóként nem nagyon van más járatos út. Csak például amit az ikea csinál, hogy lecseréled a kapcsolódat is.
Mindenesetre nekünk, akik HA alapon megyünk egyelőre nagy áldás ez a kenyszerpalya meg a ZigBee. -
hl225
tag
válasz
dragon1993 #59004 üzenetére
Egyszerűen nem szeretném minden fel illetve lekapcsoláskor a távirányítót vagy a telefont keresni!
-
dragon1993
őstag
Talán működhet, de nem ajánlott.
Lekapcsoláskor kiesik a zigbee hálózatról, felkapcsoláskor se azonnal kapcsolódik vissza, mivel ezek a lámpák mesh hálózatot csinálnak, így ki be lépteted ezeket az elemeket belőle valószínű instabil lesz tőle a zigbee hálózatod.Kérdés mi a use-case?
Egyszer belövöd a fényerőt, letiltod a hálózatról és hagyományos lámpának tervezd használni? -
hl225
tag
Sziasztok!
Az EGLO ROVITO-Z 900091 Zigbee-s lámpánál a be és kikapcsolás működik hagyományos kapcsolóval is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest