- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Lassan húzóágázat lesz a villanyautó a Xiaominál
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- iPhone topik
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
VikMorroHun
őstag
Ma indítottam egy új karaktert, de most csak azért, hogy teszteljek egy elméletet. Kiderült, hogy eddig azért nem hallottam rendesen Melina bemutatkozó szövegét, mert vacak hangszórókat használtam (az egyik hangcsatorna nem működött).
Kár, hogy a harmadik őrből kiesett a sárgaréz pajzs, mert így most kedvem lenne folytatni. Már csak találni kellene egy Vagabond buildet.
-
-
Gergosz2
veterán
válasz
Gergosz2
üzenetére
El is felejtettem élménybeszámolót írni a DLCről.
Összességében nem volt rossz, tetszett. Elsőre furs volt mert tényleg baromi sokat sebzett kb minden, illetve a pálya maga is össze-visza volt az alapjátékhoz képest. Utóbbinál már hamar ráérzett az ember, hogy itt-ott sansosz hogy lesz valami, ez a DLC pályán nem volt sokszor ilyen egyértelmű.
A bossok is jók voltak, de volt pár idegesítő is. Engem Commander Gaius szivatott meg leginkább, mivel érzésre nekem messze a legagresszívabb boss volt az egész játékban. Külön tépte az idegen az első rohama amit rengetegszer nem tudtam eldodgolni, mert egyszerűen nem éreztem mikor kéne. Második a Scadutree Avatar volt. A harmadik fázisban a robbanása párszor megölt , úgy hogy már csak milliméter élete volt vissza.
Az NPC questliniok közül nem tudom mennyit csináltam meg, annyira nem is követtem mint az alapjátéknál.
-
-
Gergosz2
veterán
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Én a Wondrous Physick flaskot a DLC közepéig egyáltalán nem is használtam. Nem olvastam el mire jó, illetve azt hittem csak egyszer lehet használni és elfogy
-
VikMorroHun
őstag
Én mindig nagy ívben elkerülöm azt a bosst. Örülök, ha átkecmergek valahogy azon a tavon.
Ma reggel Raya Lucaria Akadémia, Nagy Vörös Farkas: Felhörpintem a Wondrous Physick palack tartalmát, belépek a kapun, idézek, mana lötyi, főtt rák, meghaltam.
Másodikra viszont simán átverekedtem magam a varázslókon, és szépen összedolgoztunk a viharmadárral, úgyhogy könnyedén győztem. -
Gothmog
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ha már a Dragonkin Soldier...
Én kb. egy hónap kihagyás után tértem vissza a játékhoz (Diablo 2 Resurrected, új Warlock kaszt - ez elterelte a figyelmemet egy időre az ER végigjátszásról). A Deeproot kb. felénél hagytam félbe. Azt megcsináltam, hamar visszarázódtam tulajdonképpen, így meghalni csak esésből haltam. Viszont utána átmentem a Lake of Rothoz. Persze ismerem már, mint a tenyeremet (utálom is), úgyhogy azt hittem, sima menet lesz. Ehhez képest az ottani Dragonkin Soldier vagy bő 20 percre feltartott...
Zsebkendőnyi terület + az egész Fromsoft életmű egyik legszarabb hitboxa + szúrófegyver (heavy thrusting sword típusú fegyver) + nagyméretű ellenfél. Ez a kombináció így (persze idézés nélkül játszom) valami elementáris szívás-cunamiban összpontosult, főleg azzal a meglepetéssel keverve, hogy a két korábbi végigjátszásomban nem szívtam sokat ezzel az ellenféllel.
Az ellenfél olyan, hogy minduntalan megakadtam benne, és nem egyszer volt, hogy egyszerűen a mozgásával (nem a támadásával) is lesodort a platformról. A scarlet rot trutyiban meg felállni sem tud még az ember, már vagy újra hanyatt dől, vagy kap valami combos támadást.
A kis terület és nagy szörnyméret kombója miatt sokszor a "test alatt"/közvetlenül mellett kell tartózkodni, de bizonyos támadásait így nem látni (azért ebbe pár ráfutás alatt beletanultam, de addig volt pár one-shot jellegű slam attackja, amit beszívtam).
A szar hitbox és a szúrófegyver páros miatt rengetegszer volt, hogy szinte benne álltam, mégis a levegőt döfködtem. A legszarabb, amikor a hasa elé "szorul be" az ember, és a "gumibugyijának" ugyan van kiterjedése (abban megakadsz, nem tudsz közelebb menni hozzá), de ha onnan szúrsz a karddal (ami amúgy brutál jó reach-csel rendelkezik), akkor csak a levegőt döfködöd.A végén úgy vertem le, hogy a greedet félretettem, kettőnél többet nem szúrtam rá, mindig bevártam, míg tiszta célpontot tudok döfni, és mindig időben elhátráltam előle, de persze még a platformon maradva, hogy lássam, mit készül csinálni, s jó időben tudjak dodge-olni, esetleg ugrani.
De elég idegesítő volt. Tulajdonképpen ennek a végigjátszásomnak az eddigi legidegesítőbb mozzanata.
-
Gergosz2
veterán
Létezik még ? Nekem az az érzésem alig van aktív online játékos. Jó én eddig a sima summon dolgokat csináltam, de én is alig tudtam bihívni embert, engem most meg egyszer sem hívott be senki 🥲
Kb 1.5 éve még napi 10szer lehetett menni alázni Melaniat, vagy Malikethet, de most mintha már semmi sem lenne.
Ja és persze nincs crossplay
-
VikMorroHun
őstag
Érdekes, hogy mennyire nehézkesen ment ezzel a karakterrel, de azért végül csak beindult. Már megint itt járok.

Ainsel Riverben a Dragonkin Soldier of Nokstella valami brutálisan nehéz volt. Nem is értettem, miért: máskor 1-2 nekifutás után simán elintéztem. Most vagy 15* kellett neki menni; Stormhawk Deenh, jól időzített Scarlet Rot (3*), villámló Uchigatana Altus Plateauról, ügyes ugribugri, nehogy ott maradjak a területre ható Frostbite miatt (amiatt is volt 3-4 sikertelen összecsapás)... -
Gergosz2
veterán
Nem tudom mit kezdjek magammal ezután
-
-
PaulMP
tag
válasz
nanamii_o
üzenetére
Igen, én elsőre is HDR megjelenítéssel vittem végig.
Az Elden Ring az egyik olyan ritka játék aminek gyárilag is jó a HDR módja, csak egy kicsit szenvedős aktiválni.Én minden játékot már csak rendes HDR-el vagyok hajlandó játszani.
Ha van rendes monitorod, mondjuk egy fényesebb OLED, akkor rengeteget hozzátesz az élményhez szerintem, csak sajnos elégé képben kell lenni, mert a legtöbb játénak, 10 -ből 9-nek, borzalmas vagy nincs is HDR támogatása, úgy kell belemodolni.Az RTX HDR meg a társai nemsokat érnek, az csak kamu HDR.
-
Gergosz2
veterán
Omg, elsőre megöltem Messmert
-
PaulMP
tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ez a ReShade preset amúgy csak parasztvakítás. A használt shader-ek egyike se kompatibilis a HDR megjelenítéssel, a preset készítője egy lelkes amatőr szintjén van maximum.

Ha valóban a HDR megjelenítésen akarsz javítani vagy testre akarod szabni, akkor neked ez kell: Elden Ring RenoDX -
VikMorroHun
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
AMD Ryzen 7 5800X, 32 GB RAM (mióta átálltam Linuxra, túlzásnak tűnik
) Nvidia GeForce RTX 5070. Egyébként a ReShade nem okoz észrevehető késleltetést. -
Speeedfire
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Milyen vason futtatod, hogy ReShade-t tolsz rá? Nekem az nvidia 4060 FHD mid a dlc.
Bár a base az megy 4k high is 60 fps fix. -
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Jó képeket tolsz.
Én szerintem a 4 végigjátszásom alatt sem csináltam egyet sem.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Weareus
üzenetére
Még küszködök ezzel egy kicsit.

Különben is, ma eljutottam Liurnia északi részére, ahol emlékeim szerint volt néhány katona. Gyorsan lecsapom őket - gondoltam. Aha, csak jött még 2-3 lovas is, akik olyan gyorsan legázoltak, hogy csak pislogtam. De utána (miután jól megkergettek), hatalmas küzdelmet folytattunk a Night's Cavalryval. Hajszálon múlt, de sikerült legyőzni, úgyhogy végre megvan a Giant's Hunt a Zweihanderre. Kicsit erősebbnek érzem a karakterem.

Ennek örömére megint nekifutottam a játék elején, a kapunál levő tábornak, és végre, a 152. őr hajlandó volt ide adni a pajzsát.

Még a 4.9.1-es ReShade-et is sikerült belehekkelni Elden ReShade HDR-ral együtt Linuxra (hiba nélkül indul a játék), úgyhogy remek nap volt a mai. -
Weareus
addikt
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Új karaktert kéne indítanod, szvsz.
-
MageRG
addikt
1994 van.
Bekapcsolod a TV-t hogy megnézd a szombat reggeli rajzfilmblokkot, és ez fogad:
Elden Ring as a 90s Saturday Morning Cartoon -
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Hát nem is mindennapos dolog.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Engem tegnap Patches legyőzött a barlangjában. Még soha, egyik karakterrel sem történt ilyen.

-
Speeedfire
félisten
Hát én kínomban nevettem a végén.
Mondom ilyen nincs baszki...de én voltam a hibás túl greedy voltam -
Gothmog
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Én Bayle-ről hagytam itt anno egy hasonló képernyőmentést!
(Szerencsére a következő próbálkozásra lement már, ha jól rémlik.) -
válasz
Speeedfire
üzenetére
Van ilyen
-
Triathlete
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Ez tud fájni, nem a vesekő!
-
Lien
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
És még mennyi dungeon váhatnar reánk...
-
MageRG
addikt
válasz
Speeedfire
üzenetére
A két legnagyobb bossz (a kamera és a gravitáció) közül az egyik?
-
Speeedfire
félisten
Ezt csak úgy itt hagyom...
-
Speeedfire
félisten
-
Marcus88
tag
Na én is végeztem ma,az alapjáték plusz dlc együtt 135 óra.
A dlc end bosst végül varázslóval oldottam meg,mert a közelharcban valahogy nem éreztem a dolgokat.
Összességében jó játék volt,bár több alkalommal is értelmetlennek tartottam a hatalmas területeket ahol volt 2 bogyó 1-2 ellenfél és egy használhatatlan item és el bóklásztam érte 20-30 percet.
A kevesebb néha több!
A folytatásban később Lords of the Fallen(2023) és Lies of P! -
Marcus88
tag
Na én is eljutottam a dlc végéhez,de előtte visszatértem Malenia-hoz ami a dlc tunnig miatt pár alkalom után sikerült.Már csak a dlc end boss maradt,de elég kemény a csóka!
Amúgy hiányolom a dlc 7-8 fő bossáért a trófeákat,nem tudom miért hagyták ki belőle! -
válasz
Speeedfire
üzenetére
Gratula!
Én vele szoptam a legtöbbet. -
Gothmog
senior tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Gratulálok!
Nálam most picit pihen a játék két napja (rl 100 körül vagyok, Deeprootot kezdeném), mert a Diablo 2 Resurrectedhez jött ki új tartalom, s az új játszható karaktert (warlock) egyszerűen muszáj kipróbálnom
-
Lien
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Woah, gratulálok, akkor sikerült nélkülem is (bár nem sokat tettem hozzá)!
Amúgy még ott van az alapjátékből a lebegő pálya.
-
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Speeedfire
üzenetére
Promised Consort? Meg kell tanulni, szerintem nincs rá más megoldás. Nincs semmi gimmick, semmi trükk, semmi op fegyver, ami bevethető lenne ellene, fel kell szívnod magad, betanulni a támadásait és kihasználni az openingeket. Summont felejtsd el, nem éri meg behívni, spiritből szerintem meglepő módon talán a dlc gólem kovács a leghasznosabb, pokolian sok sebzést fel tud szívni és tudod addig Radahnt csépelni. Vért izzadós lesz, de megoldható.
-
Speeedfire
félisten
A final boos-ra valami tippek?
1 summont be tudok hívni, meg a mimic-et. Bár ahogy nézem a summon miatt 60% hp plusz, és 50% resistet kap még.Radhan szett van, bleedes giant crusher, meg jellyfish pajzs.
Phase 1-ben próbálok rá rootot tenni. Relatív hamar jön a phase 2, itt holy gyűrű van berakva.
Viszont állandóa spammel mindent, így nehezen lehet healelni. Staggert sosem kap, a bleed néha beüt akkor van 13k sebzés is. -
Speeedfire
félisten
Mai napon -9 boss, meg még pár npc boss.
Utolsó 4 közösen Lien-nel. Már nincs sok hátra és a dlc is pipa.
-
Lien
aktív tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
Bocsi, én ezt nem tudtam, hogy boss harcokra be tud jönni az invader. Mindig az volt, hogy automatikusan hazaküldi a delikvenseket de úgy fest vannak kivételek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Crimson Desert
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- A Föld teraformálásával építene galaktikus birodalmat Elon Musk
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- A kisebb független stúdiók álma lehet a DLSS 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- HP EliteBook 840 G10 14" i5 1335U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HP ProBook 445 G8 14" Ryzen 5 5600U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Asus A15 FA507NU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Pitaka iphone air iphone 16 pro max iphone 15 pro
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- LG OLED65G49LS CSÚCS Ultra HD 4K 65" OLED TV!
- Alkalmi vétel! HP Omen 17! I7 12700H / RTX 3070Ti 8GB / 1TB Nvme SSD / 16GB DDR5 !
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 13,3" - i5 1235U, 16GB RAM, SSD, jó akku, magyar bill. - számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 i5-1245U FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Az Elden Ring az egyik olyan ritka játék aminek gyárilag is jó a HDR módja, csak egy kicsit szenvedős aktiválni.