Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: Windows XP még mindig letölthető
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
Még valami...
Ja igen bill+egérrel mennyi játszható? Kontrollerem nincs, és eredetileg ez is egy konzolport ha jól emlékszem. Aztán ezeknek főleg nehézkesebb az irányítása bill+ egérrel.
Erre csak egy klasszikust idéznék: "egy ilyen játékot egér+billentyűvel játszani kb. olyan, mintha törött lábakkal indulnál egy futóversenyen; egy darabig persze húzhatod magad a kezeiddel a földön, de egy idő után ráunsz a szenvedésre..."

Kivéve, ha te vagy a fél millióból az az egy, akinél ez műxik... -
Weareus
addikt
válasz
Triathlete
üzenetére
Souls Máté letolt egy bow only all boss-t nemrég, én végignéztem..., hát brutál jól lehet vele darálni, ha jól összerakod.
-
Triathlete
senior tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Én egy íjász végigjátszást tolnék nagyon, de még nem szántam el magam rá!
-
VikMorroHun
őstag
Nem tudtam megállni, nekem is muszáj volt újrakezdeni.

Itt van "Joe bacsi". (Nem volt kedvem Fantasy Name Generatort látogatni.)
Ide vajon mikor fog eljutni Joe bacsi?
Joe bacsi 19. szinten megküzdött egy trollal. De nem élte túl.

Két perccel később, egy Unsheathe, egy kritikus ütés, meg némi csapkodás után a trollnak esélye sem volt.

Most direkt nem akartam elmenni óriássárkányra vadászni, de így kifejezetten nehéz. Amikor meg fejleszteni akartam az Uchigatanát, rá kellett jönnöm, hogy hiába ugrottam el a bunkósbotért, nem tudom használni, még két kézre fogva sem. -
válasz
Triathlete
üzenetére
Legjobb tanács.
-
MageRG
addikt
1. Nem kell minden bosszal azonnal megverekedni. Ki is hagyhatod.
2. Ahogy VikMorroHun írta, először a vitality-re pakolj. Simán mehet 40-ig, később 50-60-ig is. Ha így teszel, akkor sokkal több lesz a hibalehetőséged.
3. Az elején a sebzésed a fegyver upgradekből fog növekedni, szóval ezeket keresd.
4. A páncél mellé érdemes a szinted is nézni. Ha STR-re pakolsz, majdnem minden szint növeli a fizikai ellenállást.
De mint mondtuk, a VIT a prioritás, mert az ellenállás amúgy is növekszik szintlépésenként, csak lassabban.
5. Nézd meg milyen buffok vannak. Varázslat, physics flaska és kaja is van ami növeli az ellenállást. -
Bad Pritt
félisten
Azért ezek elég sarkos kijelentések, nem igazán vannak fél órás bossharcok és az is ritka, hogy valami one shotoljon. Nehézségállítás továbbra sincs, viszont a játék jóval könnyebb lett launch óta, több patchben is balanszolták és rengeteg lehetőséged van könnyíteni magadnak, nem kell mindig 1v1 nekimenni a bossoknak.
Az open world miatt sokkal szabadabb a játék, mint a többi soulslike, relatív kevés kötelező terület és ellenség van, illetve bármihez vissza lehet térni később. Szintlépés, fegyverfejlesztés sokat számít a játék elején. Később kisimul a fejlődési görbe és több múlik azon, mennyire sikerült megtanulni a játék sajátosságait.
Páncélok számítanak azért, főleg a különböző elemek ellen érnek sokat, nem is a fizikai védelem miatt, de azért csodát nem tesznek. Szinteket lehet egy végigjátszás során újraosztani és új karaktert építeni, ha valami nem megy, de alapvetően bármilyen karakterrel végig lehet játszani.
Bill+egeret én nem javaslom, kontrollerre van szabva az irányítás. El lehet vele döcögni, de gagyi nagyon. -
De4d
őstag
Ha vannak olyan bossok akik 1 ütéssel ölnek, akkor úgymond mi értelme a nehézpáncélnak? Ha így is úgyis 1 ütéssel végeznek velünk.
Csak mert pont ez lett volna a cél, valami fizikailag erős páncélos karaktert indítsak, mert az nem hal meg olyan könnyen. Végül lett hozzá patch (nem mod) amivel lehet állítani nehézséget, hogy kicsit barátibb legyen a nem gyakorlott játékosoknak is? Még eszembe jutott két játék amit nagyon éveztem, ahol szintén nem csak ész nélkül kell hadakozni, de messze nem volt igazán nehéz, illetve ott is az volt ahogy erősödtünk egyre könnyebb volt ( Vampyr illetve Hell is us) ezek is nagyon bejöttek, volt kihívás, de nem az a lehetetlen érzés kategória, valamint ezek is soulslikeok eredetileg.
Ja igen bill+egérrel mennyi játszható? Kontrollerem nincs, és eredetileg ez is egy konzolport ha jól emlékszem. Aztán ezeknek főleg nehézkesebb az irányítása bill+ egérrel. -
VikMorroHun
őstag
A karakter buildet nem kell újraépíteni, bár van rá lehetőség néhány órányi játék után. Ha olyan bossal találkozol, akit sehogy sem tudsz legyőzni, egyszerűen másik módszert kell keresni. Olyan ellenfél is van, akivel nem érdemes kötekedni, sokkal erősebb, mint egy kezdő karakter.
Kezdetben az is teljesen jó játékstílus, ha csak virágokat szedsz, meg kecskékre vadászol, illetve felfedezed a világot. Jó nagy, sokat lehet benne barangolni (mondjuk a pacit érdemes megszerezni a játék elején).
Ha pedig kihagynád a kezdeti nehézségeket, itt van egy oktató videó, hogyan lehet könnyen összehozni egy erős karaktert induláskor. Persze, hiába van erős karaktered, ha nem tanulsz meg harcolni, ugyanúgy szét fognak szedni (pl. az a boss a videó végén).
Az Elden Ring frusztráló faktor így néz ki: amikor először megvettem, fél óra után ment a refund. Aztán még egyszer megvettem, hozzá edződtem, és most van benne 480+ órám. Lehetne több is, csak mindig van valami más játék, ami beszippant, és elveszi tőle az időt.
-
VikMorroHun
őstag
Valóban olyan nehéz, ahogy leírod, bár többnyire egy csapás még nem elég az ellenféltől, hogy meghalj, de van, ahol igen. Meg olyan is van, hogy egyből jön a második, harmadik, tizedik, mint nekem a múltkor.

A szinted nem sokat számít ebben a játékban. Ami egy kezdőnek fontos (korábbi hozzászólás ide másolva):
Mindegy mivel kezdesz. A samurai elég jó amúgy. Első cél az legyen, hogy két kézre fogva tudd használni a claymore-t és zweihander-t (15 körüli erő). Ez után 30-as vitality. Csak vitalityre, semmi másra! Utána mehet mondjuk felváltva vitality/endurance. Vitality 40, endurance 20-25.Ha gondolod egy kicsit növelheted a str-t, hogy greatsword is meglegyen. Vitality-t akár 50-re is növelheted, mielőtt nekikezdesz a str növelésének. Tehát: str növelése csak magas szinten. Alacsony szinten a sebzést a fegyver fejlesztése növeli. Fontosabb a vitality és endurance mint a str.Tehát 150. szint körül 60-as vitality, 54 str, többi endurance. Ha spiritet akarsz használni menet közben, akkor azt javaslom, hogy mondj le a korai csúcs spiritekről. Wolf-fal próbáld beérni, amíg megszerzed a greatshield warriort vagy Latennát, és akkor nem kell mind-et növelni. Ha megszerzed a mimic-et, az már csak HP-ba kerül.
A játék kezdeti szakaszában a vigornak van a legnagyobb megtérülése. Samurai 12-es vigorral, 455 hp-val indul. 38-as vigorral, tehát 26 szint alatt ezt képes lehetsz megháromszorozni! Semmilyen más értéket nem tudsz megháromszorozni! Pláne ennyi szint alatt.A sebzés is skálázódik ugyan a sebző statoddal, de hogy mennyire, az a fegyver szintjétől függ. Elég akkor koncentrálni a sebző statra, amikor már a fegyveredet magas szintre tudod fejleszteni, mert akkor már tényleg minden egyes növelés a sebző statodon láthatóvá válik a sebzésben is.Ha eleinte főleg vigort, majd endurance-t növelsz, akkor simán kitolhatod 70-80. szintig a döntést, hogy akkor most str vagy dex (vagy arcane, vagy anyám tyúkja) akarsz lenni, de ne feledd, ha két kézre fogod a fegyvert, az str az, ami másfélszereződik, nem pedig más…A kezdőfegyvered, a katana relatíve gyors fegyver. A gyors szörnyek ellen kellemes használni, és előnye, hogy ha kisebb szörnyek rádugranak, és pánikból elkezdesz csapkodni és mellécsapsz, a játék nem büntet meg nagyon, mert hamar befejeződik a támadásod és újra tudsz támadni. Nagyon jó, hogy átlósan csapsz vele, tehát nagy területet lefedsz egy támadással.Ennek ellenére szerintem a twinblade jobb ebben a feladatkörben, mert még szélesebb sávban támad és még gyorsabban, könnyebb vele vakon, pánikból csapkodva eltalálni az ellenfelet. edit: ezek a gyors fegyverek bossok ellen is jók természetesen, főleg ha vérzést vagy coldot raksz rájuk.A greatswordok ott válnak be legjobban, ahol több hp-val rendelkezik az ellenfél, és hátra kell tántorítani, hogy ne támadjon vissza.Ha az ellenfél láthatóan nehézpáncélban van, vagy pedig pajzsa van, akkor jönnek a colossal fegyverek, pl zweihander. Első támadással félresöpröd a pajzsot, aztán agyonvered, az ellenfél pedig csak tátog mint hal a szatyorban. És nem csak a kezdő területen az a nagy pajzsos,hanem nála sokkal komolyabb ellenfelek sem tudnak visszatámadni (de azért van amelyik igen). De még az ilyen kitartó ellenfeleket is térdre tudod kényszeríteni pár heavy attack-kal.Lesz pár szörnytípus, ami főleg blunt weaponnal sebezhető. Pl a crystal emberek. Érdemes egy fist/hammer/greathammer hármasból valamit fejleszteni és ilyenkor előkapni, triviálissá téve a nehéz harcot. -
De4d
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Rendben.
Nos kezdeném azzal, hogy nagyon csípem a fantasy rpgket, főleg ha ilyen darkos, középkoris fantasy, és sok tennivalóval, pl Witcher, Gothic sorozat, Elex, Risen stb.
De az Elden Ring, nem egy sima akció rpg, hanem soulslike, nehéz, könnyen halál, stb. Amit meg nem nagyon kedvelek, sem ezt a fix mentőpontok, ami után az ellenség újraélet, így megint 0ról kell bejárni a területet stb.
Ha valaki ismeri pl a Piranha játékokat akkor tudja, hogy azokban is az elején elég nehéz, egy mezei farkas, vaddisznó is könnyen lever, védekezni kitérni ott is kell, aztán ahogy fejlődünk úgy lesz egyre könnyebb. Vagy említhetném még a Spider játékait, amelyek szintén elég nehézkesek, mondjuk az irányításuk miatt is ( Necromancer, Mars:warlogs, Bound by Flame) de túl taktikázni nem kell, könnyebb kiisermni. Viszont az Elden egy igazi soulslike, és ezeknek sokszor az az ismérve is, hogy nem csak amiatt nehéz mert okos az ai, hanem inkább mert van 1000 hpja a bossnak de én meg csak 10-essével tudok sebezni szóval fél óra óra 1 harc, de ha 1et rámcsap akkor halál, és kezdődhet előről, meg úgymond "csalások" hogy hiába tértem ki a támadás elöl a hitbox elég vacak és mellém csap 5 méterrel mégis meghalok. Viszont a világa, hangulata összetettsége, látványa nagyon tetszik, és ha van benne némi kihívás az sem gond, de kérdés mennyi? Valóban olyan nehéz? Nagyon frusztráló ha valaki a komolyabb soulslikeokba nem jártas?
Mivel nyílt világ, és ha van egy olyan boss ami elsőre erős, akkor lehet menni felfedezni másmerre és fejlődni. Na de mennyire? Ha mondjuk 5+ szinttel magasabban visszatérek akkor leverhető könnyen? Vagy annyival lesz könnyebb mondjuk hogy 2 csapással öl meg nem egyel, illetve ha az előző példához visszatekintve, már az 1000hps bossznak 10 helyett 20 sebzést tudok bevinni?
Valamint, itt ügyelni kell ahogy olvasgattam utána a buildra, nem érdemes csak úgy szabadon fejleszteni arra ami tetszik, mint pl egy witcherben. Ha pl (mondjuk nem tudom a fejlődési rendszert) úgy fejlesztünk képességeket ami varázs sebzést ad, de találkozunk egy bossal aminek meg olyan ellenállása van ergo nem tudjuk sebezni, akkor törölni kell a buildet és újraépíteni a karaktert olyanra amire éppen érzékeny? Ergo mindig újra kell alkotni a karaktert annak megfelelően milyen bossal találkozunk?
Így ezek lennének kezdőként a kérdéseim első blikkre
-
De4d
őstag
Üdv.
Biztos van, aki nagyon otthon van az elden ringben, kérem szóljon, és ha lehet hagy tehessek fel egy sor kérdést ha ráér
-
Nem saját.
-
-
MageRG
addikt
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Azt már a Dark Soulsban se értettem, hogy tudják így kinyírni magukat a repülő ellenfelek.
-
VikMorroHun
őstag
Hehe...
[link] -
Sas7
tag
Nem akarok minden post-ot copy-paste-elni a Reddit-ről. De meghalok. Ez milyen build? 😂
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Ismerd ki a movementjét (ennek nem sok van), utána bunkósbottal is kinyírod, hidd el.

De végülis meglett, így GG!
-
Bad Pritt
félisten
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Csak szemben. Ahogy ugrik mögé tudsz kerülni és el lehet kezdeni kalapálni.
-
VikMorroHun
őstag
válasz
WATERDACA
üzenetére
Hát az, hogy a +6-os Oleg csak a meccs feléig bírta, utána egyedül kellett vele
küzdenemfogócskáznom. Arra viszonylag hamar rájöttem, hogy amikor felugrik a levegőbe, akkor sipirc, mert nem elég kikerülni a támadását, még egy jó erős skarlát rohadással is megkínál olyankor. -
-
Sas7
tag
Röviden & tömören: 😂

-
Weareus
addikt
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Igen kellemes beszámoló, főleg a mászkáló kazánházak tetszettek nekem is.
Várjuk a folytatást.
-
nanamii_o
tag
Valaki nyomja már az új dlc-t? Forsaken Hollows
-
válasz
VikMorroHun
üzenetére
Miattad járok vissza erre a topicra, nosztalgiázok. Köszi!
-
VikMorroHun
őstag
Ott hagytam abba a múltkor, hogy átmentem a DLC területre. A madarak, meg a mindenfelé mászkáló füstalakok nem okoztak komoly gondot, de időnként belebotlottam olyan ellenfélbe, hogy mire kettőt pislogtam, már le is győzött.

A messzeségben megláttam egy mászkáló kazánházat, úgyhogy arra nem mentem (naná, hogy arra kellett volna). Végül teljesen egyedül találtam kettő (!) scadutree töredéket. A többit kénytelen voltam útmutató alapján összeszedni (a kazánház úgy is majdnem elintézett, hogy 50 méteres körben kerültem ki).
Aztán volt 1-2 hónap szünet, nemrég pedig rájöttem, hogy így 129. szint fölött akár bejárhatnám Greyoll's Dragonbarrow területét is. Úgyhogy ma megküzdöttem a Putrid Avatarral. Hát, nem volt könnyű feladat.

Jártam egy torony tetején is (volt ott egy hasznos kincs).
-
-
_drk
addikt
-
-
VikMorroHun
őstag
válasz
Farkassacred
üzenetére
Egy hónap alatt eladtak belőle 5 millió példányt. Egy multis kiegészítőtől ez szerintem kiváló teljesítmény.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nem kell eladniuk annyit, nem ugyanannak a rétegnek szól. A Nightreign beáldozta a felfedezést és sandboxot a balanszolt játékmenetért, jobb harcrendszerért és bossokért. Nem való mindenkinek, én nagyon remélem, hogy a Duskbloods még emelni fog ezen az élményen, mert jó az irány.
-
Farkassacred
őstag
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Csak kérdés, hogy el is adnak e belőle annyit, mint a nagyból.

Eddig ha jól tudom az Elden-ből adták el a legtöbbet, ott pont eltalálták hogy mi kell az embereknek. Megértem persze ha tetszik ez az irány páraknak, de nekem hiányoznának a dungeonok, a felfedezés, rejtvények. Ezektől is souls a souls, nem csak a bossoktól. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Farkassacred
üzenetére
Nem baklövés, csak egy másik rétegnek szól. A souls játékoknak mindig is része volt a coop, Bloodborne, Dark Souls 3 és Demon's Souls remake mai napig pörög PS-en és PC-n, az Elden Ring viszont ebből a szempontból nem egy jó élmény, a koop széttöredezett, nehézkes, néha nem is működik, úgyhogy nagyon hamar eljutott oda, hogy már csak a boss arénák előtt tudsz embereket idézgetni, akik lelécelnek a harc után. PC-n a seamless moddal nagyjából úgy néz ki, ahogy a Fromnak ki kellett volna adnia, de ez PS-en nyilván nem vigasztal.

A Nightreign azoknak szól leginkább, akik szerették a korábbi koop élményt, közös felfedezést és fejlődést, majd az adott terület végén a bossharcot, meg őszintén szólva ez azért egy kicsit nehezebb játék, nincs idézés, nincsenek op fegyverek meg status effectek, skillből kell lehozni minden kört és ha szarok a csapattársak akkor annak annyi. -
Bad Pritt
félisten
válasz
Phoen|x
üzenetére
Szerintem nagyon jó, sokkal jobban bejön, mint azonos áron a SotE. Itt érzem először kb. a Bloodborne óta, hogy a FromSoft halad valamerre és játszik a formulával, rengeteg jó ötlet van benne, amik egy sokkal pörgősebb, letisztultabb élményt adnak, mint az Elden Ring. Az elején nehéz szerintem adaptálódni, mert teljesen mást vár el a játékostól, meg tényleg sokkal gyorsabb még a Sekirónál is, de aztán kezd ráállni az ember agya a megváltozott gameplay loopra és kárpótol, mikor bekattan a mixing and matching majd összeáll a build a harmadik nap végére. Jók a választható karakterek, nagyon jók a végső bossok, korrekt az előrehaladás és meglepően mély a lore mögötte ahhoz képest, hogy csak egy zanzásított fromsouls allstar brawlnak tűnt az elején, az meg külön vicces, hogy tényleg minden itt van egy kupacban, Bloodborne rally mechanika, Sekiro deflect, de még a DS2-ből meg DeS-ből is köszönnek vissza játékelemek.
Viszont az tény, hogy nehéz tud lenni és a bossharcok jelentős része endurance fight, eltarthat hosszú percekig, ráadásul ha valaki nem bírja az időre történő feladatokat annak nagyon nem való. Én nem bántam meg, Helldivers 2 mellett ez a másik multi, amit rendszeresen előveszek. -
Gergosz2
veterán
A DLC. Shadow of Erdtree edition esetén is CD kulcs formájában jön? Xboxon játszok. Van olyan kiadás amin fizikai az egész?
Gondolom ilyenkor a DLCt az adott Xbox acchoz fogja kötni.
-
Bad Pritt
félisten
Elden Ring Nightreign The Forsaken Hollows trailer
Jön Artorias.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Feltörték a regisztrációmat vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt vízhűtés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- PlayStation 5
- PlayStation 3
- További aktív témák...
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 512GB / Magyar Bill. (Midnight) www.stylebolt.hu
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4078
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest