Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
tboy93
nagyúr
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Forgalomba helyezes szvsz
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Forgalomba helyezést szokták, főleg ha eltérő az év. Így nem marad ki a keresésből, ha valaki eggyel szigorúbb évjárat szűrést állít be.
-
Steve_Brown
senior tag
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Szerintem a gyártási. Annak van köze a tényleges modellhez. Faceliftes vagy nem stb.
-
eladocuccaim
tag
(használt)autó eladásnál melyik évszám számít, melyikkel illik meghirdetni?
A gyártási vagy az első forgalomba helyezési év?Azt hittem az utóbbi, de mindenféle biztosításnál valamiért az elöbbi a mérvadó

(Én esetemben van a kettő között 1 év difi) -
Eugene Roe
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mostani nincs, de nyilván ugyanazért nem fizetnék ki +10-11M-et. Nem sokalltam, látom, hogy "ennyi az annyi"

Nem fogos elhinni, de előtte pont Vitara és Scross volt használatban
-
szabonagyur
félisten
válasz
Eugene Roe
üzenetére
De a mostanid úgy rémlik nincs 300LE-s.
Ha ilyen autó kell és újonnan kb. ez az ára.
Úgy, hogy mindkettőt néztem magamnak, és pont feldobta az Xceed akciós árát az FB.
Feldobhatta volna a Vitarat is, pont annyira releváns összehasonlítás
-
Eugene Roe
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Úgy, hogy mindkettőt néztem magamnak, és pont feldobta az Xceed akciós árát az FB.
Igen, a 300Le non-hybrid, de nincs összkerék, csak elsőkerekes és bőr (talán még igazi, de élőben nem néztem) combtámaszos verzió az. Meg rájöttem, hogy mivel sokat vezetek este, így már nem mondanék le az elsötétedő visszapillantókról és társaikról, ami itt nem olcsó.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Eugene Roe
üzenetére
Egy Xceed, hogy jön mondjuk egy Leon mellé? Köszönö viszonyban nincsenek.
Egy Seat Leopn vagy Cupra Leon között ugyanarra a szinte felkonfigolva minimális (10% alatti) különbség ha van árban.
16M-s Cupra Leon az a 2.0L-es, talán már összkerekes verzió lesz.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
f4lcon
üzenetére
Biztosan lehet, és nem is vágom a Seat vs. Cupra helyzetet jelenleg
de a rövidebb verzióm az, hogy tuti nagyon fapad, amit a többiek (hála Istennek) meg is erősítettek, meg az is oiderült, hogy 9 felett már vállalható, csak annyiért már van Xceed is (lehet méret miatt nem jó).Persze nem tilos 2026-ban 1998-os technológiai színvonalú autót venni.
-
válasz
Gombinyó
üzenetére
elméletben létezik chiptuning [link]és szintén elméletben, de a 150-es és a 115-ös motor ugyan az [link]Mennyit különbözik egy gyengébb, 1500 literes motor 85 kW-tal egy erősebb, 110 kW-ra hangolt egységtől? Ez csak a vezérlőegység szoftveres módosítása, vagy a motorok mechanikai elemei, például a turbófeltöltő is eltérnek?
Mindkét 1,5-ös TSI motor kialakítása azonos. Miller égési ciklust és változó geometriájú turbófeltöltőt használnak. A beszívó-, hűtés-, kipufogó-, motortartó- és sebességváltó rendszerek is azonosak. Az alkalmazás eltérő teljesítményparamétereket ér el. A DQ200 automata váltóval együtt mindkét motor alapfelszereltségként mHEV technológiával rendelkezik.
Corsa02 nyilván 100x többet tud a dologról
nevermind. -
Gombinyó
őstag
A motor ugyanaz, mint a 150 lovas 1.5 TSI csak visszább van fogva az ECU, egyelőre ez nem is módosítható chiptuningal.
Egyébként semmi buktató nincs benne, van pár extra amit bele kell kattintani, de azokkal is 9m alatt marad. Egy fiatalosabb Octaviát képzelj el.
Mi decemberben vettük át, azóta mentem vele 10e km-t és még mindig szeretem.
Előtte volt céges Scalam, új Corollám, Focusom. Ezeknél jobb autónak tartom a Leont. -
az alap az nagyon poverty spec
nincs telefon tükrözés, csak hátsó radar van (az elsőért fizetni kell) nincs könyöklő -> ezt csak akkor kapod, ha 3 zónás klímát veszel, nincs követős csak sima tempomat, nincs ülésfűtés, stbstb.#234893 Eugene Roe kimondtad a kulcsszót: Cupra, és abban is biztos vagyok, hogy amiket beikszeltél annak a fele nélkül is lehet élni

-
szőröscica
addikt
Nyilvan az egy vevocsalogato ar, az alap kivitelben egy konyoklo sincsen. De 9 tajan mar boven vallalhato autot kapsz, egy megbizhato motorral, tagas utasterrel, korrekt (nem premium) minosegben. Felesegem cegese ilyen, nemileg gyengebb HUF kornyezetben 9-ert hozta el a cege tavaly ev elejen, nagyon szeretjuk.
-
Volu
tag
válasz
szőröscica
üzenetére
A Leon kombi mitől ennyire olcsó? Szerintetek hol spóroltak jelentősen? Karosszéria minősége? Vagy a lebutított 115Le motor?
-
a Civic penge gép, de 10M-ig még csak 2020-asok lesznek
ehhez képest egy új Entry felszereltségű Seat Leon 7,69M
nyilván ez még szálkás fapad, de pár fontos extrával megáll 9M alatt - alku nélkül, már a konfigurátorban (pl könyöklő, tolatókamera, telefon tükrözés, első radar, ülésfűtés, meg pár design extra, mint 17" felni, behajló tükrök, digitális műszeregység. konfiguráció azonosító: 7R38RW) -
pècsimunkás
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
+1!
-
jpm
senior tag
Sziasztok, autót vennék.
Felhasználás: havi 24*4km város aztán 2*300km főleg autópálya.
legyen kényelmes, ne fogyasszon átlagban kb 7-nél többet. Legyen megbízható.
Többnyire egyedül járok. Fontos az ár/érték. 5-10M ez lehet több is.
Kia ProCeed, Scross, civic, ilyesminél tartok eddig. -
Recon666
Közösségépítő
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Készletről. Még 2 hét azt mondták, mindenképp irok a tapasztalatokról.
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
a kérdésben az volt, mit ajánlunk 5M körül. rossz mozit nézek?
#234877 Tothgera30 és a CX-3 még annél is minőségibb
bár 5M körül ezek 10 évesek lesznek, de akkor is szembeötlő, tapintható a különbség [link] -
ParmaBoy
aktív tag
Éltem egyik legrosszabb friss (100e/3év alatti) autója, pedig vezettem már egy párat... semmi karakter, billegős, ugyanakkor rázós futómű, borzasztó anyagok, botrányos váltó, erőtlen, rázkódós (a 3 hengeresek között is, van összehasonlításom) motor.
Előtte egy Mokka-X-et használtam, 1.6 szívóban, utána koldus Tipo 1.4 szívó. Mindkettő nagyságrendekre volt tőle, pedig egyik sem magasélet.
Turbóssal valszeg' egy fokkal vállalhatóbb, de az meg kb üzemórás ügye.
-
diegho
nagyúr
Amik még szóba jöhetnek a mini SUV vonalon:
- Stonic és Kona. 1,25 szívó mennyire gyenge? 1.0tgdi is durván kokszosodik?
- Arona. Ez szerintem a titkos befutó lehet.
- Pug/Citroen vonalon van olyan 1.2 puretech ami vehető 2020 körül?Van bármi más?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok,
Egyedülállő 50-es nőnek milyen autót ajánlanátok 5M körül? Ha magasabb az üléspozíció, az előny, de nem feltétel. Nem kell nagy autó, 4-es golfot váltana. Én lehet elgondolkodnék inkább új autó vonalon, egy Korando vagy akár egy Leon, igaz ezek 8M-be kerülnek, de mégis újak.
-
cigam
titán
Első nyilvántartásba vétel
2016.03.29.
Első Mo.-i nyilvántartásba vétel
2026.03.09.
Hol volt ez az autó az elmúlt 10 évben?
-
Lecserélném a régi verdát, és a rákenroll jegyében beugranék egy új Q8-ba. Konfiguráltam is egyet, természetesen 3.0 TDI-t. Van esetleg tapasztalat ezzel a verdával kapcsolatban?
A felhasználás: 95% autópálya, 4% autóút, 1% város. Télen havas-jeges környezet, nyáron meg akár dzsuva-murva is befigyel, szóval mindenképp kell az összkerék.
Fenntartási költség hogy alakul? Olajcserék, kopók, stb.
-
válasz
yodamester10
üzenetére
nekem is adja
-
yodamester10
őstag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Pedig menő a Golf
-
sh4d0w
félisten
válasz
Narxis
üzenetére
Ket dolgot ajanlanek: az altalad linkelt Keszler Bertalan utananez a hirdetesben szereplo autonak, hogy maga a hirdetes nem kamu-e; a masik, ha megvan a kiszemelt verda, szand ra azt a 40e Ft-ot es csinaltass ra egy allapotfelmerest. Illetve amit grizlisandor is mond: nezess ala hozzaertovel. Igen gyakran elofordul, hogy lemossak a motort felulrol, mert orran-szajan dol belole az olaj, de az alul levo akatreszeken lehet nyoma, ha volt olajfolyas.
-
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Narxis
üzenetére
Videót nem tudtam meghallgatni/megnézni, de átpörgettem. Ilyen ársávban Jazz-t kerülném, de francia vonal (Thalia-Clio) jó lehet. Utóbbiaknál rozsda nem igen nagy ellenség, ha nem volt törve és/vagy rendesen volt javítva.
A linkelt példány elején a karosszéria elemek szerintem kicsit csálén állnak, meg kéne nézni alaposabban.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
grizlisandor
üzenetére
+1, azért láttam már olyat, hogy csak igényes volt a tulaj.

-
-
válasz
Narxis
üzenetére
a használt piac jellemzően jól áraz: ha az autó egy foskazal, akkor nem lesz értéke

és igen, az 500 ezres autóból ritka lesz az, ami nem fog még 500-at kérni az első évben.
kivéve, ha addig akarod használni, amíg megy, aztán meg tolod a bontóba.
mindennapi közlekedőedénynek én nem vennék dízelt, inkább valami golyóálló szívó benzin.de mint ebben a topicban többször elhangzott már (tőlem is): a sub másfél milliós ársávban, ahol nézelődsz az autó legdrágább alkatrésze a kasztni. egy motorcsere megvan 200-ból, de ha lakatolni kell, az nem biztos, hogy megáll majd ennyiből.... szóval szép dolog kerülni a Suzit mert szar váltó van benne, és beszarHAT (vagy igen, vagy nem) de én ezt például kisebb hibának tartom, mint azt, hogy szét van rohadva valaminek az alja.
-
válasz
f4lcon
üzenetére
Csak azért néztem meg a Golfot mert kollégám isteníti és itt árulják helyben, amúgy nem nagyon szeretnék 1 millió fölé menni mert ugye jön egyéb költség vásárlás után, pl. átírás, kötelező olajcsere és egyéb szerviz stb.
Amúgy azt olvastam, hogy a fél milliós autók nagyrésze azért annyi mert az árát még rá kell költeni de azért biztos ami biztos itt megkérdeztem. Nem vagyok egy nagy autószaki, nekem csak közlekedési eszköz.
Az a durva, hogy az Ignis-ek sincsenek 1 millió alatt, legalábbis amik itt vannak és faék egyszerű autónak tűnnek, semmi extra nincs bennük. Gondolom keresettek és ezért adják ennyiért. Van egy egyötös 2004-es Ignis 215 ezer km-el és tolatókamerával 1,4 millióért. Megéri a 400 ezer forintos különbséget az egyhármas Swift-hez képest? Ugyanaz a kereskedés árulja mindkettőt.
Köszönöm többieknek is a válaszokat.
-
válasz
Narxis
üzenetére
jó gyorsan felszöktünk 500 ezerrről 1,4 millióra

az 1.9 PD (ASZ, BLT, BXE) jó cucc, de a 280 ezer gyanúsan kevés (évi 13 ezer), aki dízelt vett ekkora kasztniban, az nem véletlenül vette. a dízel korábban sem érte meg anyagilag évi 20 ezer km alatt, és ha ennyit feltételezünk átlagnak, akkor 21*20 az nálam 420 ezer - ennyit tartanék minimumnak/reálisnak. de ha valaki meglát egy 400 ezres használt autót, sőt, ha már hármassal kezdődik a számláló, akkor kattint tovább, és várja a csodát.
de amúgy sem km-t hanem állapotot veszünk. ha jó az autó, akkor vehető.
a részecskeszűrő nélküliség az jó dolog, mert az csak egy költséges dolog (ha besz*rik) egy ennyi idős autónál, de érdemben az autósághoz nem tesz hozzá úgy, mint egy tolatókamera vagy egy ülésfűtés. persze nem halnak a bébifókák, meg nem szennyezed annyira a környezetet, ha van. - mindegy, üzemeltetési szempontból örülni kell neki, hogy nincs. -
válasz
Narxis
üzenetére
Sárvédő, küszöbök és csomagtérajtó szeret rohadni.
PDTDI felett eljárt az idő, Diagmózes szerint kókányolni lehet, mert bizonyos hibák javításához nincs háttér.
Részecskeszűrő, ha nincs benne, nem tud elromolni, azért jó. Meg ezen motorokra csak rádobták és sok probléma volt vele, sokkal jobban menedzsmentelte a CR motor.Autót akarsz venni, vagy adatlapot?
Lehet a valóságban 3 db tulajdonos volt és mind hitelre vette, meg is van a 6 tulajdonos. -
válasz
Narxis
üzenetére
Erre valaki? Képek alapján olyan mintha most hozták volna ki a szalonból, még a motortér is patyolattiszta. Gyanús, hogy valami rejtett hibája lehet mert ennyiért nem szoktam találni 2005-ös Golfot. Azt írja gyárilag részecsekszűrő nélküli kivitel ami nem tudom miért jó és azt is írja, hogy 5 literes a fogyasztása. Egyik kollégámnak néhány évvel újabb Golfja van és ő imádja.
Szerk: redditen azt írják még garázsban tartva is rohad...
Másik: kíváncsiságból az egyik fél éve 1 millióért hirdetett egyhármas Swift-et lekérdeztem ügyfélkapun rendszám alapján és már 6 tulajdonosa volt. Mennyire gáz ez egy 2008-as Swift esetében?
-
st81
tag
válasz
Recon666
üzenetére
Igen. A mi vezetési stílusunkhoz jól passzol a motor és a váltó karaktere, a külméreteihez képest tágas, halk, és kívül-belül egyaránt tetszik. A parkolóból is vissza szoktam fordulni, mert SUV-hoz képest elég pofásra sikerült. Amit szokni kell, az a jobb oldali 3 bajuszkapcsoló (felső az irányváltó, középső az ablaktörlő, alsó a médiavezérlő). Néha ablakot törlök az irányváltás helyett:-) 12e km-t mentünk vele eddig (majd' a felét autópályán), a fogyasztási átlaga (tankolás alapján) 7,1 L/100km. Egyedül a jobb hátsó kerék feletti műanyag (zongoralakk, pfejj..) elemet kellett utólag összelőni a hátsó ajtóval, mert az aljuk egymáshoz ért. 10000 km-nél kértem olajcserét, ezt később is tartani fogom.
-
Alcsi69
senior tag
Sziasztok,
Meg mindig a '14-es MK3 1.6 TDCi Focusszal szenvedek.

Igazabol a kerdesem leginkabb arra iranyulna, hogy a jelenlegi felhasznalasunkhoz egyaltalan van-e ertelme a sajat autonak (es ha igen milyennek), vagy ha hosszabb tavrol van szo akkor jobban jarnank-e az autoberlessel (RentBen pl.).
Szoval most mar egy jo ideje kb. ilyen havi 2x hasznaljuk a kocsit, az viszont hosszabb tav, mert csaladlatogatas. Ezzel igy atlagban ilyen havi 400 km jon ossze, de ezen kivul semmire sincs hasznalva szinte. Esetleg nagyon ritkan ha valami orias bevasarlast akarunk csinalni es nem kiflizunk, akkor hasznaljuk (ez meg ilyen 10-12km, de ugye varos).
Na most erre a felhasznalasra tudom jol hogy a Focus nagyon nem megfelelo (amikor lett veve meg 2023-ban, akkor sokkal tobbet vezettem leginkabb autopalyan, ki Ausztriaba stb. szoval akkor tobb ertelme volt), viszont letezik barmilyen auto ami igen? En arra is gondoltam a berlesen kivul, hogy valami szivo benzin talan az ami meg ertelmesebb lenne, de nem vagyok benne biztos hogy jobban jovok ki vele mint a berlessel.

Nem mellesleg amiatt is szabadulnek ettol a Focustol, mert egyszeruen nagyon nem adja nekem. Elotte egy G Astram volt, azt sokkal jobban szerettem, szoval valoszinuleg megint valami kisebb kocsit vennek ha vennek.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Narxis
üzenetére
A legfőbb különbség a 75 és a 90 pacis között, hogy előbbin egy egyszerűbb, fix geometriájú turbó van, utóbbin pedig egy változó geometriájú, ami ugyan plusz hibaforrás lehet, de cserébe kevésbé döglött az alsó fordulatszám-tartományban, és a töltőnyomás megérkezésekor (1800-2000 rpm) lágyabban lódul meg, nem olyan durván vág hátba.
De mindkettő Bosch CP1 magasnyomású pumpát és felújítható porlasztókat kapott, relatíve olcsó, ha véletlenül hozzá kellene nyúlni.Közben kikerestem, a 75-ös változatot C510-es váltóval szerelték, vagyis megbízhatóbb, és nincs DMF; a 90-est pedig M20-szal, azaz előbb-utóbb fel kell újítani, és van DMF. [link]
Amúgy a 90-esben akad némi tuningpotenciál is. Anyum Ypsilonjából ennyit sikerült kihozni, sőt a Grande Punto előre szerelt intercoolert kapott, még egy kicsivel több is kijöhet.
-
VOLKSWAGEN GOLF PLUS 1.9 PD TDI Sportline -ról vélemény? 2005-ös évjárat, 105LE, 280ezer km.
1,4 millió Ft
-
tboldi
nagyúr
válasz
Narxis
üzenetére
Ez nekem sem hozta meg a birtoklási vágyat.

Az 1.3-as dízel is jó motor alapvetően, vagyis jobb, mint amilyen híre van. Sajnos 30-50k km-es olajcsere-periódust adtak meg rá, amit nem nagyon bírnak/tak ki hosszútávon, de ha észszerű 10-15k km-enént cserélték az olajat, akkor nagyon sok km-t elmegy. De van pár dolog, amire oda kell figyelni, pl. arra, hogy ne csak sebességben hagyva parkold le, hanem kézifékkel, mert a vezérműlánc képes átugrani az olajnyomáson alapuló feszítése nélkül. DPF még jellemzően nincs rajtuk, egy gonddal kevesebb.
Viszont ha 90 pónis, akkor M20-as váltó van rajta, a hírhedt M32 kistesója ugyanazokkal a csokicsapágyakkal, egy félmilliós felújítás előbb-utóbb kelleni fog. Nem tudom, a 75 pónis is ugyanezt kapta-e.Az emlegetett Lanciákban C510-es váltót szereltek ezekhez a dízelekhez, ezekkel nem szokott gond lenni, sőt 5 fokozatúként kettőstömegű lendkerék sincs mellettük.
-
válasz
tboldi
üzenetére
Erről a Lancia-ról még életemben nem hallottam, de megnézem. Ami nekem mindenképp kellene felszereltségben az a szervokormány és a klíma. A Punto azért szimpatikus mert kollégámnak is volt egy és nem panaszkodott rá.
#234819 hát jó, de már szinte minden "olcsó" autóról hallottam negatívumot. Lehetetlen a döntés...pedig nekem nem is számít a kinézet, csak legyen megbízható és olcsó fenntartani.

Szerintem ezt a Puntot én elengedem: [link] egyébként nem tudom miért írja, hogy 0 km-re van tőlem közben az eladó adatai szerint pedig pécsi ami nagyon nincs a közelemben.

Van egy dízeles helyben 2007-es évjárat, 360 ezer km-el, FIAT GRANDE PUNTO 1.3 JTD 800 ezerért. Csak a dízeltől idegenkedem egy kicsit pedig vezettem már dízeles autót, nem volt vele gond, igaz az Opel volt.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Narxis
üzenetére
Most vettem észre, hogy szerkesztetted a végét.
A Grande tök jó lehet, ha megfelelő állapotban van.

Rozsda többnyire csak a futőmű bölcsőjén szokott lenni, illetve az elektromos kormányszervó meghibásodása fordulhat elő, de javítható, és árban sem túl vészes. Manuális klíma esetén a párezer Ft-os előtétellenállás szorulhat cserére, ha alacsony fokozaton is maxon fúj a venti. Más egyéb jellemző hiba nem jut eszembe.szerk.: Ja, de! Az aksit-kasztnit-váltót összekötő testkábel elöregedése, oxidálódása is okozhat elektromos anomáliákat, de ennek a cseréje sem egy nagy kaland.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Narxis
üzenetére
A Jazz remek autó, nekem is van egy 2006-osom már 9+ éve, de semmivel nem jobb a konkurenciájánál, nem éri meg a hype miatt felpumpált árat. És a rozsda ezt is rágcsálja, a hátsó sárvédőívek és a küszöbök lakatolása szinte garantált, de a fékek is szeretnek a korrózió miatt beállni, tapasztalat.

Az én titkos tippjeim 1M környékén a Lancia Ypsilon és Musa. Műszakilag 1:1 Fiat Punto, de annál jobban felszereltebbek, biztonságosabbak, kényelmesebbek.
-
válasz
ViZo72
üzenetére
Köszönöm a részletes ismertetőt.
A legtöbb Ignis itt kicsivel 1 millió felett van hirdetve és azok is hasonló évjáratúak, km-esek. Ezért volt gyanús, hogy szerintem gyorsan meg akar szabadulni tőle, magánszemély árulja mindkettőt. 2005-2010 közötti Swift-ek sincsenek 1 millió alatt, "vasaló" Swift-et nem akarok, nekem kicsi.Honda Jazz-t és a Ford Focus-t ajánlgatták ami 1 millió körül van, van is 2 vagy 3 itt helyben.
Városi szaladgálás, munkába járás lenne a fő profil de azért jó lenne ha autópályán nem kéne félnem, hogy 100 felett hajtva elrepülök.

#234817 2006-os FIAT PUNTO Grande1.4 8V? 190 ezer km van benne. 870 ezer Ft.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Narxis
üzenetére
Ezen az árszinten egy 1.2 vagy 1.4 FIRE (8 vagy 16 szelep, mindegy) Fiat Punto szerintem jobb választás, de elsősorban inkább az állapot és a műszaki érvényesség döntsön, ne a márka-típus.
Ilyen idős Suzukit már csak azért sem ajánlanék, mert az alkatrészpiac csupa kétes minőségű indiai vacakból áll hozzájuk. Apám WagonR-éhez vettem múltkor belső féltengelycsuklót, de végül csak a gumiharangot használtam a készletből, a 268k km-t futott eredeti csukló sokkal jobbnak bizonyult annak ellenére, hogy egy ideje zsír nélkül volt.

-
ViZo72
tag
válasz
Narxis
üzenetére
Szia!
Az ára+km+évjárata alapján ezek sajnos már foglalkozós autók.
Nekem 2003-as Ignis van, 270.000km-el.
- Motorikusan teljesen jó lehet, ha rendesen karban volt tartva. Olajfogyasztás nálam minimális, 1év/10-15.000 km olajcsere mellett majdnem maxon van az olajszint cserekor (vidéken, napi 40km munkábajárás mellett). Elvileg 2x ennyit is elmegy motorikusan, de erősen használati szokásoktól is függ; hallottam már, hogy 300.000 km környékén akár hengerfejes is lehet. (Ezt meg lehet persze csinálni és utána sokáig jó lesz megint.)
- A váltó lutri, nekem még bontatlan (mondjuk trolibusz hangja mindig is volt), de sok autónál nyelestengely csapágy problémák jelentkeztek akár fiatalon is. Mondjuk ennyi km mellett valószínű, hogy legtöbb autón az volt már cserélve. (Váltóolajcsere gyári előírás 45.000km-enként.)
- Kuplung, hűtőrendszer, generátor, vízpumpa, vezérműlánc, önindító nálam még gyári.
- ABS kocka problémák lehetnek (enyém kb. első szériásak közül lehet, ebben még nem volt ABS.)- Karosszéria az lehet problémás ebben a korban.
Szinte bármihez hozzá kell nyúlni ami karosszéria munkát+fényezést jelent, az min. 100-200.000 Ft vagy inkább több. Ami az autó értékéhez képest soknak tűnhet.
Nálam az autó első fele rendben van, a B oszloptól hátrafelé vannak gondok.
Küszöbök hátsó vége, főleg az emelési pontok környéke és sárvédő találkozása.
Ha műanyag küszöbvédők és műanyag kerékjárati ívek is vannak rajta (GS kivitel esetén) akkor a műanyag alatt bárhol rohadhat.
Valamint a hátsó sárvédőívek szélei, vonóhorog esetén annak felszerelés pontjai, meg úgy általában az egész alja hátul legalábbis.
A hátsó rugók is lehetnek rozsdásak már ebben a korban de ez könnyen cserélhető. Illetve a hátsó kipufogodódob felfüggesztési pontjai.Komfortra ne számíts, zajos már országúton is, futóműve kemény, rázós, elpattog a hátuljka, emelett oldalszélre nagyon érzékeny.
De legalább magas az alja, nem kell félni fekvőrendőröktől, padkáktól.
Motorja nyomatékszegény, de 1-2személlyel, azért lehet vele haladni, HA nem félsz a fordulatszámtól. (3000-5000rpm között lelkes, előzéshez ez a tartomány sokszor kell, de persze ilyenkor hangos is. Esetlegesen dízelből átülve nem lesz jó...)
Összegezve: ami 500.000 Ft az kb. ilyen állapotú lehet.
Munkás autónak, munkába járáshoz, telekre kijárni, hurcolászni vele ezt azt még elmegy, amíg nem kér nagyobb összeget és motorikusan rendben van, de hosszabb távra már nem nagyon lehet tervezni vele csak jelentős ráköltéssel.
Én egyébként szerettem, mert nagyon megbízható volt napi munkába járáshoz, alig volt váratlan szervízigénye a 23 év alatt de mostanra eljárt felette az idő...
(Nyilván kellet erre-arra költeni az évek során de váratlan megállás talán csak egy első rugótörés volt, az is itthon történt az udvaron szerencsére.) -
Üdv!
Ezek az 500 ezer körüli Suzukik mennyire lehetnek zsákbamacskák? Gondolom nagy az esélye, hogy valahol alul/belül rohad?
Van egy 2002-es Wagon R+ 150ezer km-el és egy 2004-es Ignis 300 ezer km-el, mindkettőnek érvényesek az okmányai.
-
válasz
miningboy
üzenetére
azért vegyétek külön a kisáruszállítóból alakított személyautót (az utolsó 3 felsorolt) meg az eleve egyterűnek tervezett autókat (az első kettő) mert utazási komfortban, zajcsillapításban, futóműben az első kettő mindig köröket ver majd az utolsó háromra.
a Galaxy nem rossz, de a dízel hajlamos az olajban futó vezérműszíj "elkopására". ezt időben, vagy idő előtt kell cserélni, mert kopás közben a leválódarabok eltömíthetik az olaj járatokat. ez egy jól dokumentált hiba, sok találat lesz rá internetes fórumokon. főleg ott, ahol esetleg még mindig 30 ezres intervallum volt megadva (Transit, például) és be is tartották. 2020 után elvileg módosítottak a szíjon, érdemes a lehető legfrissebb gyárira cserélni vétel után. nem 1.2 Puretech szintű a baj, de nem szabad figyelmen kívül hagyni.
valamint standarnak számító DPF/EGR hibákra lehet készülni, néha ezek hozományára.
a turbó aktuátora is előfordul, de az alkatrész nem drága, és egyébként is, rendes olajjal megelőzhető. WSS-M2C952-A1 a specifikáció, nem elég az "5w-30" -
miningboy
tag
Sziasztok,
családi autót keresek. Elkezdtünk nézegetni, Ford Galaxy tetszene, méretben is, stílusban is.
2020, 2021, 2022 - 110kW, 150Le Trend / Titanium típusok vannak most, amiket találtam, árban olyan 6,5-7millió körül. Automata / manuális váltó, 150.000+ inkább 200.000 közeli futott km, vegyesen van minden
Van ellenérv, vagy amit kerüljek el messziről, vagy amit nézzek, ellenőrizzek le mindenképp?
Ebben a kategóriában ajánlottabb márka / típus?
A nagy csomagtér a prio elvárás, nagytestű kutyának kutyabox mellé elférjen a babakocsi, csomagok, minden egyéb.
Árban is kb ide lőnénk be, 6-7, kihagyhatatlan ajánlat esetén 8millió, de annak örülök a legjobban, minél több marad ebből az összegből a zsebemben.
Amiket még így alternatívának a hahu-n nézegettem:
- Toyota Proace
- Ford Tourneo Courier
- Opel Combo -
st81
tag
válasz
Recon666
üzenetére
Tavaly hasonló cipőben voltunk, amikor új családtag érkezése miatt kinőttük a Clio-t.
Mi Tucson-t, Kodiaq-ot és Austral-t néztünk, ebből az Austral lett a befutó.
Az 1/3-2/3 arányban tologatható hátsó üléssor nekünk fontos volt, ahogy az automata váltó is. A CVT-től szerintem nem kell tartani. Egy tempós előzés után egyből visszaejti a fordulatot, nem bőgeti feleslegesen a motort (hozzátéve, hogy ilyenkor csak szimulálja a váltást, hiszen fokozatmentes). Az 1.33-as tce jó konstrukció, azonban a váltó kicsit "hamikázik" a ménesből, nem tűnik 158 lóerősnek (igaz, majd' 1,5 tonna a súlya). Nyugodt országúti tempóban 6, autópályás 130-nál 7,5, városban pedig 10 literes fogyasztással lehet nagyjából számolni. -
szebe
addikt
válasz
zeon.hu
üzenetére
Én magánszemélytől is elvárnám, hogy legalább a hirdetésre lőtt képekig legyen tiszta a kocsi. Nem kell full kozmetika, de csapassa le legalább az út porát, meg belül mutassa meg neki a porszívót.
A számba tudnék hányni pár hirdetéstől, amikor a gumiszőnyeg alatt ottvan fél év mocska, hátul a gyerek által szétkent vajaskenyér, a szélvédőn meg ujjnyi vastagon áll a por, ahova már nem ér el a kar.
Aztán higgyem el, hogy rendszeresen karbantartott, megvigyázott, a család szeme fénye, stb -
zeon.hu
nagyúr
-
cigam
titán
válasz
eladocuccaim
üzenetére
Nem, ő ragaszkodott hozzá, ~2 hét múlva, a javítás, tisztítás után válik eladóvá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- HP EliteBook 755 G5 15,6" Ryzen 3 pro 2300U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

de a rövidebb verzióm az, hogy tuti nagyon fapad, amit a többiek (hála Istennek) meg is erősítettek, meg az is oiderült, hogy 9 felett már vállalható, csak annyiért már van Xceed is (lehet méret miatt nem jó).