Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
imyourfriend
őstag
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Tom1939 #229664 üzenetére
Jogger óriási +1. A Nissan úgy láttam, DCT dupla kuplungos váltót kap, a jó motor ellenére inkább kihagynám. Akkor már ott a Toyota, legalább kevesebbet eszik, és motorhoz bárki hozzányúl, ha valami elromlik. Ford esetén le kellene informálni, hogy a vezérlés szíjas vagy láncos (ugyanilyen autón alvázszám lefotóz, goto alkatrészes pult, nézzék meg - esetleg az olajpumpa hajtást is, asszem volt láncos vezérlés+szíjas olajpumpa valamelyik jelenlegi EB motornál). A Toyota és a Ford automata váltója korrektnek mondható. Mondjuk használt Prius+ lenne első helyen, ha nem túl kicsi. Caddy is jó lenne, ha belefér a keretbe.
-
fjudors
aktív tag
válasz
Tom1939 #229651 üzenetére
toyotából nincs benzines automata váltóval, illetve csak 100 le a benyás
inkább a többi körítés érdekelne, az extrák, felszereltségek, az ügyfélélmény....nincs nagyon más alternatíva, egyterű családi és "japán"
Opelt hagyjuk, Citroën nem képes összerakni egy árajánlatot, esetleg fiatkülcsínre a toyota, de a nissan készleten van.viszont kevesebb a kattintsatok extra
-
szabonagyur
félisten
válasz
Tom1939 #229505 üzenetére
Nekem pl. VW vonalon a Golf8 R-line ülése egy kínzás volt, ami nálam volt pár napig G8 Style ergoactive ülése meg sokkal jobb volt, de a Formentorét sem szeretem.
Mindhez nézve eddig az Scrossé a legjobb.
Azt gyanítom, hogy Scross esetében maga az ülés lapja áll nekem jobb helyzetben, annál szinte párhuzamos a talajjal, háttámla meg közel derékszög (túlzás nyilván a háttámla).
Többi esetében az ülés úgymond egy lejtő szerű nekem, lejt a háttámla fele. Na most mivel nem vagyok égimeszelő sem 17X így a háttámlát sem döntöm vagy fektetem le, emiatt a hátam az üléssel egy nagyon hülye szöget zár be, a derekam beesik kb. És sehogy sem találom a jó pózt.
-
Qru
MODERÁTOR
-
diegho
nagyúr
válasz
Tom1939 #229371 üzenetére
A corolla cross egy vicc. Szerintem kisebb belül, mint a vitara. Tavaly nyáron ültem benne, de a térdem eléri a kormányoszlop alját és koppra hátra volt tolva az ülés.
Amúgy még ami nekem tetszik, az a Renault új 1.8-as hibrid rendszere, majd kiderül mennyire tartós. -
diegho
nagyúr
válasz
Tom1939 #229368 üzenetére
Rövid távon, dugózva lehet, de azt beszéltük vele, hogy ugyanolyan használattal kb 1 literrel kér többet, mint a Kuga. Nekem egy dolog hiányzik belőle, a hátsó légbeömlő. Minden másban nagyon bejön. Sajnos amikor a Kugát vettem nem volt a környéken kereskedés, így nem tudtam kipróbálni.
-
TheProb
veterán
válasz
Tom1939 #229291 üzenetére
Jaja, néztem a swace-eket, csak azok pont a küszöbön túl vannak már. Viszont futásra és évjáratra valóban jobbak, mint a corolla-k. mmint az áruk nem annyival több, mint a sokat futott, idősebb corollaknak.
Egyébként ezekben 1:1-ben ugyan azok, csak a logó más?
Illetve az új scross-ok a corolla crossok megfelelői? Mert ott is kísérteties a hasonlóság. -
Zola007
veterán
válasz
Tom1939 #229291 üzenetére
Egyetértek
Swift < Vitara < Scross irányban nő a túlértékeltség
Adtam is el, van is a családban és kerestünk is most Suzukit, ritkán szotkam árakon felháborodni, de a mostani piac kib***ta a biztosítékot.5-7 éves, garancian túli 100e feletti autók új ára alatt 20%-al.
Nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek. -
hellomi
tag
válasz
Tom1939 #229110 üzenetére
[link]
Erről az autóról mi a vélemény? BP-n belüli ingázás napi kb 50km, illetve heti 1-2 alkalommal ország különböző pontjaira való eljutásra kellene, tegyük fel, hogy itthon tudom tölteni az autót(ha találok olyan parkolóhelyet kiadót, ahol van töltő a mélygarázsban jó áron).
Milyen fogyasztással lehet kalkulálni, ha minden éjjel tudnám tölteni az autót?
Havi 2500-3000km körüli futásban gondolkozok előre. -
ovics
aktív tag
válasz
Tom1939 #228667 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, feleségem vezetné elsősorban, de az Ateca még határeset. Egyébként a T-Roc lenne a kiszemelt neki, az nagyon tetszik.
A többi ajánlást is köszönöm, de azok egyáltalán nem tetszenek neki.
A VW csoport autóira viszont azt hallottam, hogy eszik az olajat nagyon, ez mennyire valós probléma? -
ParmaBoy
tag
válasz
Tom1939 #228379 üzenetére
Illetve ott is emlitesre kerul, ami egy nemet cikk forditasa [link]
" Ha ez lemerül, a benzinmotor egyedül dolgozik, de ez elég ritka, mert a vezérlés nagyon ügyel arra, hogy szinte mindig legyen tartalék az akkuban. Hibridek esetében ritkán ugyan, de előfordul, hogy olaj kerül a belső égésű motor mellett található villanymotorba, és tönkreteszi azt, de vásárlás előtt érdemes alaposan utánajárni, hogy nincs-e kialakulóban ez a probléma." -
ParmaBoy
tag
válasz
Tom1939 #228326 üzenetére
És cégre.
Sajnos a kovid óta a toyota eléggé külön kezeli a kedvezményeket, jelentős hátrányt "élveznek" a magánszemélyek, de a Suzka is úgy próbál részesedést szerezni a flottapiacon, hogy elkezdett komolyabb kedvezményeket adni, csak ezzel az a baj, hogy a magánszemély meg ott áll, hogy 9 milla egy Vitara neki, mert a termék felárazásra került... (mert a maradványérték a legtöbb esetben a listaárból számolódik az operatív részlegen, itt egy 30%-os kedvezmény sokat számít, ráadásul a használt piacot is felfele hajtja, hiszen aki elad, az az új listaárából indul ki) -
imyourfriend
őstag
válasz
Tom1939 #228315 üzenetére
1.2-es puretechnél az egy dolog a szíjat lecserélték, 24 végén 25 elején rengeteg probléma volt a turbóval a VVT rendszer sem az igazi az még csak az igazi ráadás, hogy a vezérműtengely olajpumpa és az alkatrészek java része Kínából és Indiából jön. Stellantis átállt arra a stratégiára, hogy nem fejleszt hanem hamar gyors profitot szeretne.
-
zgospel
őstag
válasz
Tom1939 #228104 üzenetére
Volt már róla szó itt a topikban párszor, hogy a hibridek esetében a DCT jóval tartósabb, mert a váltóegységgel együtt van az elektromotor, a belsőégésűt pedig egy külön kuplung kapcsolja hozzá, elinduláskor emiatt nem kell csúsztatnia a kuplungot.
A DCT-ből is van sokféle, van olajos is, bár jóval ritkább, nyilván a szárazkuplungos a legelterjedtebb, aminek ugyanaz a gyengepontja, mint a többi szárazkuplungosnak is: a sok csúsztatástól túlmelegszik, és nincs olaj ami hűtse.
A VW féle száraz persze jobban bírja ennél, a Ford féle Powershift meg szarabbul (ezt mondjuk nem is gyártják már, feladták). Nem gondolnám, hogy közel egy évtized alatt ne javított volna a Hyundai/Kia a szárazkuplungos DCT-ken, és még mindig szar lenne az összes
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Tom1939 #227753 üzenetére
Itt az igazság a Mazda alvázvédelmével kapcsolatban:
"Jó tudni, hogy a Magyarországon eladott Mazdákra az importőr legalább egy évtizede megrendeli a skandináv országokba kiszállított autókra kitalált, kiegészítő alváz- és üregvédelmet. Vélhetően a CX-60 is nagyon sokáig védett lesz a korróziótól."
A 10 év erős túlzás, mert a 2017-ben vett CX-5 még problémás. Deleglább tudjuk, hogy ez igazából egy választható extra amit a hazai importőr rendel be helyetted alapból.
-
st81
tag
válasz
Tom1939 #227727 üzenetére
Engem a praktikuma fogott meg, de a dizájnja sem rossz. Az utastérben dupla kesztyűtartó, méretes, flokkolt ajtózsebek, zárható rekeszek. A csomagtartóban hálórendszer, az oldalában fakkok, a padlószint alatt szintúgy rekesszel és még a pótkerék is elfért. Átgondolt kialakítás. Mérőszalag nélkül is láthatóan nagyobb az Austral-nál pedig "csak" 25 centi a különbség hosszban, széltében meg 4 centi.
A próbaúton a 2.0 tdi 150 lovassal mentünk, ami érzésre elegendőnek tűnt. A benzines 158 lovas Renault-val pariban volt (egymás utáni napon próbáltuk őket). Talán az 1.5 tsi sem "döglöttebb" sokkal a dízelnél... -
st81
tag
válasz
Tom1939 #227712 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Az Austral a Karoq és a Kodiaq között van. Clio IV kombit cserélnénk le, tehát attól nagyobb csomagtartó kell, mert eddig hárman jártunk le kéthetente a Balatonra "telt házzal", viszont 1 fővel - remélhetőleg- gyarapodunk őszre.
E miatt a Karoq kiesett, az Austral szó-szó elég az előrehúzott hátsó üléssorral, viszont a Kodiaq előrehúzott nélkül is tudja az Austral max. csomagtartó méretét, ezért van a fejvakarás, illetve igyekszem műszakilag is megfelelő járgányt választani. Az autópályás menet kb. 4-5000 km lenne az évi 15000 km-es futásból.A Skodások szerint "eskü" száraz dsg van az 1.5 tsi Kodiaqban.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Tom1939 #227712 üzenetére
Kodiaq esetén szerintem jó eséllyel az 1.5 mellé is olajos jár.
-
eldoble
aktív tag
válasz
Tom1939 #227643 üzenetére
Ő, naponta használná, kis távokra, gondolom akkor arra tökéletes lenne a HR-V, csak nekem meg az a nagy dilemmám, hogy van napelemünk, szóval, ha valami tölthetőt vennénk, akkor meg ingyen tudnánk tölteni.
Most azon agyalok, hogy szabad-e ilyen lehetőséget kihagyni, és ilyen pénz kidobást csinálni ??
Lehet valami PHEV kellene, csak nem tudom a napi, kis távolságokra meg jó-e a PHEV?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Akció! Gigabyte Vision Z590 D Wi-Fi Alaplap! LGA 1200!
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3023, 90% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest