Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
bitpork #200377 üzenetére
biztos van ebben is igazság, de ha elvonatkoztatunk a bmwtől ami eleve premium, azért elég szar, hogy akarsz venni valami középkategóriás verdát újonnan, de ha nagyobb motorral (vagy pl automata váltóval) akarod venni, akkor az anyámkínja üvegtetőt, nyóczónás klímát, 18-as bohóckereket meg ki tudja miylen baromságokat is meg kell hozzá venni csomagban
pedig neked elég lenn egy alap motor automatával vagy pont fordítva kéziváltó nagy motorral de a sallangok nélkül -
-
válasz
inf3rno #200321 üzenetére
hu nekem itt elég rossz érzéseim vannak
mi az hogy kopás alapján jónak tűnik? fel kell hívni a szervizkönyvben szereplő szervizeket és leinformálni
ha nincs szervizkönyv/vizsgapapírok, akkor vissza van tekerve
miért kell megbontani egy 64 ezer km-es motort?
mit jelent hogy gyakorlatilag nincs rozsda? van rozsda vagy nincs rozsda?bocs, de elolvastam a hszedet és képzeletbeli nagy piros felkiáltójelek villognak előttem
-
válasz
molnarpeter #200261 üzenetére
rábeszélni tanulóvezető hölgyeket, hogy tanuljanak egy 5 méteres superben, az kihívást igénylő feladat lesz
focus/golf méret felé én tuti nem mennék, persze ha nem fér el benne a srác, akkor muszáj -
válasz
zeus_2k14 #186666 üzenetére
forgalomból kivont autót biztosan nem "néznek el", hanem leveszik a rednszámodat és jól megbüntetnek
a kereskedő ügyfélkapun keresztül szerintem vissza tudná helyezni forgalomba, de ha esetleg idén még nem volt egyáltalán forgalomban akkor nem fogja, mert akkor neki küldik ki az év hátralévő részére az adót
így pedig majd neked, mert a te neveden lesz idén először -
válasz
batai15 #186075 üzenetére
akkor olyan autót kell vásárolni amiben nincs ilyen akkumulátor
a technika adottságaiból adódóan teljesen jogos elvárásnak tűnik egy iylen feltétel (ha azt a fogyasztóval megfelelő módon pl. használati utasítás közlik) , illetve az 1 év kötelező jótálláson túl egyébként is úgy állapítja meg a "garancia" paramétereit a cég, ahogyan jónak látja -
-
válasz
Radioactive #185888 üzenetére
én nem olvastam az előzményeket de ha az uj camry helyett 508-as peugeot-t veszel nem vagy ........ szerintem
(direkt pontoztam ki nem akarok senkit megsérteni) -
válasz
Yiggdrasil #185811 üzenetére
10+ éves mind rohad ha nem fűtött garázsban van
a sárvédők pedig attól függetlenül is, mert mögémegy a borításnak a sár
amíg szerkezetileg jó, addig amugy nem gáz... egy ajtót vagy sárvédőt nem horror lecserélni vagy megjavíttatni -
válasz
GeneraL_XTX #185778 üzenetére
megnéztem a foglaló papírt amit küldél, az a baj ezzel, hogy nem derül ki belőle hogy kinek a tulajdona az autó, csak annyit ír hogy az xxx kft által "forgalmazott"
egyébként az benne is van ha megnézed hogy nem vállal semmiylen felelősséget, ha csak megbízási szerződéssel értékesít...a lényeg tualjdonképpen röviden összefoglalva:
1, ha a cégtől veszed, úgy hogy előtte forgalomba van helyezve a cég nevére, akkor van szavatosságod (bár ez nem sokat számít szvsz) és tiszta a jogi helyzet is, nem hamisítassz, nem vehetsz részt adócsalásban
2, ha valaki olyantól veszed akit sose láttál, nincs is jelen és a te nevedre lesz először itthon forglaombahelyezve, akkor mindenféle problémád lehet később (rendőrség, nav) és elfelejtheted a szavatosságot is természetesen
-
válasz
GeneraL_XTX #185778 üzenetére
de kivel papíroztad a foglalót?
ki az eladó a papíron?
ha nincs az autó a cég nevén, honnan tudod egyáltalán hogy az ő tulajdonában van?
ezeket legalább oylan fontos tisztázni mint hogy jó e az autóaz a baj tudod hogy neked ez az első autó ügyleted neki meg az ezredik és úgy basz át ahogy akar, ha nem tisztázod a feltételeket
nem mondom hogy át leszel verve valamivel, de abból hogy kérte az adószámodat, már világosan látszik merre halad ez az ügylet....
eleve minek kell 150k foglalót adni, elég lett volna 20 ezer ft is, pláne hogy magyar papírja sincs a gépnekmindenesetre szurkolok neked, csak sajnos van rálátásom hogyan megy a papírozás ebben a szegmensben és utána milyen kellemetlenségei lehetnek a kedves naív vevőnek
-
válasz
GeneraL_XTX #185776 üzenetére
működhet a cége 89 óta is, de ha aláírsz egy adásvételi szerződést egy oylan külföldi tulajjal, akit sosem láttál és jó eséllyel nem is tud a dologról akkor minimum egy bűncselekményt elkövetsz
a foglalót miylen szerződés alapján, kinek adtad oda?
nem akarlak megsérteni, de a pontos feltételek tisztázása nélkül egy nem működő klímás autóra foglalót adni....bemondásra elhinni hogy majd megcsináltatja...tényleg elég nagy balekség
kérdezni mindig ELŐTTE kell -
válasz
GeneraL_XTX #185762 üzenetére
szavatosságod sem lesz (ez mondjuk egyébként sem reális igény egy 10+ éves autónál) és elképzelhető hogy közokirathamisításban is társtettes leszel
jó deal -
válasz
Mauzes #185732 üzenetére
igen, vissza lehet élni vele, de ennek valószínűsége (nagyon) kicsi
lopott autót mozgatni, kúton ingyen tankolni a legkönnyebb úgy ha gyártanak egy rendszámot egy ugyanolyan típusú/színű autó alapján, ehhez a legjobb forrás a használatuató hirdetésamikor anno voltak a cigánygyilkosságok, akkor is ilyen rendszámokat használtak és több embert/céget is tévesen megkerestek akár a hajnali órákban a nyomozók emiatt, hogy gyanúba került
-
válasz
kisza25 #185715 üzenetére
azokra ők is csak foglalót fizettek, majd akkor fizetik ki az importőrnek a teljes árat ha van vevő és akkor kapják meg a forgalombahelyezéshez szükséges iratokat
elszállt euro árfolyam mellett forintban nem fgosz alacsonyabb árat kapni szvsz
de ki tudja, hátha, azzal hogy próbálkozol nem vesztessz semmit -
válasz
kisza25 #185712 üzenetére
"Nem hiszem, hogy tobb 100M Ft-nyi autó kp-ből állna a kereskedésekben. Hiába a moratórium a kamat ketyeg."
nem igazán van arra egy márkakereskedésnek szüksége hogy hitelből új autó készletet tartson, nem is bevett dolog ez tudomásom szerint
inkább a beszámított használatautók lehetnek azok, amikben pénz áll -
nemrég itt vitatkoztunk a premium üzemanyagokról, hogy van e értelmük, mostmeg erről csinált videot a totalcar
innen veszik az ötleteket vagy csak véletlen? -
válasz
Dare2Live #185519 üzenetére
Tisztelt Hatóság!
Kérésére a következőket kívánom elmondani. Fent leírt cselekménnyel, kapcsolatban a 2012. évi II. tv. (Szabálysértési törvény) hatálya alá tartozó jogsértéssel összefüggő, - objektív felelősség miatti eljárás alá vonhatóság hiányában - az egyéni szabálysértési felelősség érvényesítésére vonatkozó nyilatkozatra történő felkérést a 2012. évi II. tv. (Szabálysértési törvény) 60. § b) alapján elutasítom.
Amennyiben a tisztelt hatóság részéről fenti üggyel kapcsolatban, bármilyen egyéb – kivéve nyilatkozattétel illetve tanúvallomás megtagadásának lehetőségét magában foglaló - kérdés megválaszolása válik esedékessé, készséggel állok rendelkezésükre. -
válasz
hobizoli #185110 üzenetére
na látod, ha ezt a butaságot leírta (elmondta) volna amit te, az lenne a hitelrontás (de okos és ilyet nem mondott)
a szolgáltatás adott, ha valaki helyén tudja kezelni hasznos lehet, hiszen a kárfelmérés alapján meg lehet tudni a várható javítási összeget (német márkaszervizben)
az hogy nálunk olcsóbban lehet javítani (adott esetben tized áron) az már helyi sajátosság -
válasz
vzsryl #185106 üzenetére
nem kell ettől félni, abszolút nem ütközik youtube szabályokba
ha sorozatos panaszokkal le is tiltatnak egy csatornát, mint a gyurcsányéval csinálták, utána visszaállítják és már védett lesz ettől a fajta támadástól(#185105) Biqci
nem egy rossz dolog ez a lekérdezés annak aki helyén tudja kezelni az információt
de ezt elmondta a nepper a videóban is -
válasz
vzsryl #185102 üzenetére
egyáltalán nem gondolom hogy hülyeség volt hogy kimondta a nevét, angol nyelven rengeteg video van ami különböző szolgáltatásokat, termékeket tesztelnek és őszinte véleményt mondanak róluk
mivel valós véleményt mondott, valós tapasztalatok alapján, szó sem lehet hitelrontásról(#185103) Qru
majd lesz neki másik szponzor, számomra is nagyon pozitív volt a dolog -
válasz
bandi0000 #184812 üzenetére
az a baj, ha ennyit mész, akkor neked több kiadásod lesz szervizre, javításra egy használt autónál mint ami az értékvesztés egy újnál...meg gondolom hogy nem kéne napokig szervizben állnia az autónak
azt csak óvatosan jegyzem meg, hogyha ennyit kell utazni egy munkahelyen, akkor elég alap elvárás a céges autó, és cég sokkal olcsóbban be is tudja szerezni (áfa vissza, nagyon kedvező bérleti konstrukciók stb.) -
válasz
bandi0000 #184789 üzenetére
évi 36-60e km az sok
tiszta sor hogy dízel autó kell (vagy ha ez városban megy bele akkor hibrid)
de véleményem szerint ez már a munkára használom az autót kategória, itt sehogysincs értelme egy 1 millás lefutott vacaknak
eleve csak olajszervíz minimum évi 3-4 alkalom
itt újat kell venni és szépen leköltségelni a lízingdíjat, aztán meg 5-6 éves korában újra cserélni -
-
arra figyelj egy 17 éves 300+ ezret futott dízel autónál, hogy legalább 1 millió ft legyen még a zsebedben és ne sajnáld rákölteni ha szükséges
szerencsére van hozzá bőven bontott alkatrész, ez pozitívum
de ha munkába járós, megbízható autó kell, akkor biztos nem vennék ilyen kotut
hobbiautónak, hétvégén csajozni jó lehet, ha van pénzed a javításokra és normális szerelőd -
válasz
Goose-T #184707 üzenetére
évi 5-10 ezer km re benzinest vegyen
vagy egy bontott motort az ignisbe
dízelt nem tudom mennyire bontanak, de benzines motor 50-100 ezer ft, nem hinném hogy a dízel sokkal drágább lenne
egy dolgot ne csináljon, ne vegyen egy 200 ezret futott használt dízel autót, mert pénztárcába nyúlós lesz -
válasz
Goose-T #184682 üzenetére
mi baja van az ignisnek ami miatt lecseréli?
mármint ha nem nagyon rozsdás akkor kb minden orvosolható elég olcsón rajta
főleg azért fura nekem a kérdés, mert 1.2 millából akar másik autót venni, azért ebben az árkategóriában azéret jellemezően előfordul hogy ezt-azt javítani kell már
ha valami szebbet akar akkor érthető, de ha csak melós, szaladgálós autó, akkor lásd fentebb amit írtam -
válasz
CactuS #184520 üzenetére
vihar elforgatta a stoptáblát, nem látszott és a balról jövőbe ment bele
a többi sérülés bevásárlóközpontos, az oldalait sikerült meghúzni oszlopnál
hátulról meg belementek az nem az ő hibája voltegyébként természetesen támogatom az ilyen asszisztenseket, de még csak 120k km van az autóban, 3-4 évet még szeretném ha használná, mert már alig van értékvesztés, és műszakilag pedig hibátlan
-
válasz
molnarpeter #184514 üzenetére
letörtek a rögzítőrészei is a lökhárítónak nem foglalkoztam vele
lámpák megúszták (xenon, jó ára lett volna)
így 150k volt az egész eleje lámpák nélkül, géptetővel együtt
plusz még ugye majd a fényezés, szerelés
lett volna olcsóbban is de sajnos a mosó nélküliből van nagy kínálatÚj Válasz 2020-02-13 19:17:26 (#184517) kisza25
ne is mondd 6 éve vettük az autót sérülésmentesen, mostanra már csak a tető szűz -
válasz
molnarpeter #184508 üzenetére
Sajnos nem
-
-
válasz
Dare2Live #184415 üzenetére
nézz már utána, de szerintem erre nem fog fizetni a biztosító
azért szólok, hogy okosan papírozzatok, ha nem kp-ban lesz a javítás
pontosan nem emlékszem a kifejezésre, valami oylasmi, hogy ez nem a gépjármű üzemeltetése körében bekövetkezett károkozás, vagy valami hasonlóa konkrét kérdésre a válasz pedig, hogy én olyan céget keresnék akik foglalkoznak jégkáros javítással fényezés nélkül, mert szerintem kiszedik a huplit azzal a módszerrel és akkor az autód sem lesz értékcsökkent, meg nem kell 30-40k ért ujrafényezni
-
-
-
válasz
molnarpeter #184278 üzenetére
"bizonyára" ?
-
válasz
SaNyEe #184275 üzenetére
tehát azt kérdezed hogyha van egymás mellett két krémes, aminek ugyanolyan íze van, ugyanúgy néz ki, csak az egyik 400 ft a másik meg 460 ft, akkor melyiket venném meg?
"Ha nem találod az összetevőket, azok mennyiségét, szerinted annak mi az oka?"
az az oka hogy nem merik leírni, mert egyértelmű lenne hogy átb***ás
helyette van marketing bulshit, amit sokan benyalnak -
válasz
SaNyEe #184265 üzenetére
hogy lehet bizonyítani hogy nincs különbség, azon túl hogy ottvan leírva a terméklapon hogy ugyanaz a kettő?
nem te vagy az első akit megvezettek a marketingel, nincs miért szégyenkezned, csak tanulj belőle
bár ha te (és sokan mások) nem fizetnéd meg a drágább üzmemaynagot, akkor én is rosszul járnék, valószínű a sima is drágább lenne, kevesebb kedvezmény lenne hiszen kell a profit, de így végülis hálás vagyok nekedszerK: a dupla supershop pontot se felejtsük el, azzal is jobban jártok
-
válasz
SaNyEe #184261 üzenetére
én nem mondtam hogy érdeke fűződik hozzá, biztos hallott a a kocsmában a másik okostól
ha szabvány gázolajtól vibrál, rázkódik az autód, akkor ott baj van
nekem soha egyik autóm se vibrált meg rázkódott az üzemanyagtól
nehogy már ba**i én bizonyítsam hogy valami amit nem írnak le, tehát azt se tudjuk micsoda nincs benne az üzemanyagban...te tukmálod itt, mondd meg te mivel jobb
mi van benne pontosan és hol van erről objektív teszt hogy jobb?
kb a homeopátia szintje ez, ott is attól jó a termék ami nincs is benne(#184260) Qru
a dermedéspont az egyetlen igen, amit találtam, egyszer tankoltam is ilyet sieléskor, de aztán rájöttem hogy ott sincs -25 fok, ahol a simával baj lehetne -
válasz
ngaba #184257 üzenetére
az autó járatása lehet hogy segített, bár nem írtad melyik paraméter volt magas
egyébként linkelem a mol honlapjáról a dízel üzemnayagok terméklapját, tök ugyanaz a sima és az adalékolt, legalábbis az alapján amit objektíven, mérhető számokkal nyilvánosságra hoznak [link]
számomra ha nincs valami leírva konkrétan, hogy mi van benne literenként plusz 40-50 ft ért az bullshit
ja és soha egyik autómmal sem volt üzemanyagra visszavezethető gondom, pedig én aztán nem tankolok evo plust meg supervpowert vagy mi a neve
mol tankolókártya és mehet bele a legolcsóbb, persze kedvezménnyel az is -
válasz
SaNyEe #184256 üzenetére
nézd nekem nincs bajom azzal ha valaki hisz valamiben, csak az nem tetszik ha midnen alap nélkül rá akarja beszélni másra is
nem tudom hogyan lehet mérni a járás selymességét, de ha te ugy érezted, akkor biztos megéri 100e km ként azt a plusz 2-300 e ft ot
végülis jobb mintha cigarettára költenéd -
válasz
SaNyEe #184253 üzenetére
konkrétan milyen adalék az pontosan ami benne van, és mivel jobb mint a szabványos?
most akkor csak egy társaságnál jó a premium vagy mindél? mind ugyanaz vagy különböznek?"tankolj valami értelmes, adalékoltat" -szinte látom magam előtt a nagyokost az olajos kantárosban ahogy mondja
-
válasz
ngaba #184250 üzenetére
teháét jó eséllyel nincs köze a hibának a gázolajhoz, de te mégis a drágábbat fogod tankolni
most ennek mi értelme van?
nézd nekem van egy eleve erős érzékem a bullshitekhez és ez a premium gázolj számomra a klasszik átbaszás, egyszerű hiszékeny emberek levétele
nem írtad mennyit futott az autó, de premium gázolja ide vagy oda, az alkatrészek tönkremennek előbb utóbb, nincs ebben semmi rendkívüli -
válasz
DeathAdder #184228 üzenetére
szerintem már meg is válaszoltad a saját kérdésedet
viccen kívül biztos nem vennék iylen autót, ha nincs aki ért hozzá a környéken -
válasz
batai15 #183783 üzenetére
nálunk volt iylen a családban, csak 2011-es talán és az 1.6 os dízellel
kb ennyi km nél adtuk el, mint amennyivel most vennéd
dpf-et kellett ujra folyadékozni (vagy mi) márkaszervizben, az 100k körül volt, illetve télen furcsán nehezen járt a váltó már újkorától fogva, amíg be nem melegedett
nekem még észrevételem hogy nagy autónak tűnik optikailag, de olyan fura elnyújtott az egész, talán még egy golf is tágasabb nála belül, főleg az újabbak
ezeket leszámítva jó autó és simán elvolt 5-7 liter dízellel használattól függően -
válasz
Winne #183731 üzenetére
én nem a roncsértékről beszélek, az sima ügy, mert ha sokallod, akkor a biztosító majd intézi az eladást helyetted, nem kell neked kínlódni vele
az autód értékét ha alulbecsülték, akkor tudsz érvelni miért ér többet, miért vagy több kártérítésre jogosult
pl kárelőtti állapota, futott km, hasonló autók használtautós hirdetési ára
10 éves kor fölött nincs eurotax ár, kb hasraütés szerűen állpítják meg az árat, alkudozni kell, ez van -
-
már bocs, ez egy picit pszichológia lesz
leírod hogy mennyire semmibe vettek, aztán pedig a részletezőben leírod hogy majdnem midnenhol korrektek voltak
ebből a diagzózisom: téged zavart a saját ruházatod, szégyellted magad és ez akkora trauma volt, hogy azóta is erről beszélsz itt a fórumon -
válasz
scorpion1 #183270 üzenetére
akkor inkább néznék a helyedben egy keveset futott mondeot, az olcsóbb 1-2 millával mint a passat
hidd el hogy sokat jelent 100e km különbség
már csak amiatt is mert a sokat futottat eladni sem fogod tudni pár év múlva normális áronbitte, akármikor beleülnék én is
[link] -
-
a longlife olajcsere teljesen jó az első tulajnak hiszen nagyot lehet spórolni a fenntartáson, a második meg kit érdekel
szerintem ez a lehető legrosszabb deal ami létezik, venni egy lefutott, elhasznált 4 éves passatot
ahhoz képest hogy kell majd költeni rá bőven, meglehetősen drágák is még
ez a kereskedőnek jó biznisz aki behozta, megáfázta, meg majd a szerelőnek aki javítgatja -
válasz
scorpion1 #183233 üzenetére
az összes lefutott, import áfacsalt ex-cégautót belinkelted
csak azért írtam, mert az egyik link után odaírtad hogy nem tetszik hogy import, de egyiken sincs rendszámmatrica, legalábbis én nem láttamszerk: már csak azért is import mind, mert itthon nem is forgalmazták az 1.6-ost, legalábbis 15-ben amikor én vettem újonnan, még biztosan nem
-
válasz
máyköl #182979 üzenetére
még az a jobbik eset ha el se jönnek, mert legalább nem fárasztanak
ki kell várni, ugyis jön majd egy normális és elviszi, csak addig kell megúszni az unatkozó próbálgatókat(van olyan kergehülye aki képes a fél hahu-hu-t elmenni kipróbálni, ha hagyják neki)
én amikor autót hirdetek, már a telefonban megmondom, csak akkor jöjjön ha meg is veszi (persze ha nem talál olyan hibát amit nem írtam le), nem vagyok autószalon, hogy tesztelgesse a verdát
igazából annak örülök ha azzal kezd hogy elvinné szervizbe átnézetni, mert ha hajlandó pénzt áldozni akkor valószínűleg nem csak álmodozó
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest