Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
Máté94 #87473 üzenetére
Ez sokszor volt vitatéma, azt reméltem, hogy túltárgyaltuk!
A pillanatnyi teljesítmény-felvétel alapján nem lehet biztonsággal megállapítani az aktuális hűtési teljesítményt. Csak azt, hogy például az RXM-R Perfera 80-90 wattból állítja elő a saját minimum hűtését. Ami szinte biztosan a gyári adattal megegyező. Ettől az még lehet sok az adott helyiséghez és felléphet on/off működés. -
TeeJay
félisten
válasz
Lackooo84 #87533 üzenetére
Nagyon nem...
Mértél már hűtő fogyasztást?
Nekünk Electrolux A++ hűtő van és 70wattot kér amikor megy a kompresszor ugye fix fordulaton mert sima kapilláris csöves on/off hőszivattyú a hűtő igazábólEgy mobil klímában meg van 800-1000 wattos kompresszor
a hűtő kb. negyed köbméter zárt és baromi jól körbe szigetelt teret hűt (purhab töltés van a palást alatt körbe mindenhol) a mobilklíma meg egy 20nm kb. 50köbméteres szobát amin van ablak meg a falak sem olyan szigeteléssel rendelkeznek mint a hűtő körbe.Na melyikhez mekkora kakaó kell?
-
TeeJay
félisten
válasz
nincsnév007 #87528 üzenetére
3,5kW nyugodtan mehet de ha körbe gyenge szigetelésű üveg és falak vannak és 35fokról akarsz 18-at csinálni akkor még 5kW-is elférhet oda
Vagy ha 25cm szigetelés van kint meg 4rétegű ablak automata redőnnyel akkor 2,5kW is elég lehet.H tarifa gondolom akkor fűtenél.
Nos ott legalább A++ fűtős gépet válassz mert kell a tudás ha majd bejön az 1fokos ködös idő
Gree Comfort Pro/Syen Muse Next bár ez a kettő fűteni nem a leghalkabb
TCL Elegance/Polar Everest ez már halkabb
Daikin Comfora FTXP25 vagy 35
Mitsubishi AY25 vagy 35 -
Lackooo84
nagyúr
Amúgy ezek a mobil klíma kompresszorok mitől kajolnak 1 kilowattórákat, a hűtőm egyszer termosztát teszt miatt direktbe kötöttem, egész nap evett 1kW-t úgy, hogy 24 órán át megállás nélkül ment a kompresszora, és abban szerintem nagyobb van, mint a mobil klímában.
-
nincsnév007
addikt
sziasztok. egy kb 20 négyzetméteres szobába szerintetek mekkora teljesítményű klíma kelhet? meg mostanság melyek azok a klíma márkák amik így középkategóriát képezik és tudják a h tarifát?
-
lekorszke
tag
válasz
droti25 #87519 üzenetére
Burkolat leszed azzal kell kezdeni, áramtalanítani sem árt.
A vezérlőpanel részt jó ha letakarod valamivel nehogy vizet kapjon és vigyázz azon a területen ...gondolom nem szeretnél egy panelcserét pluszba
Először siman csapathatod amig a nagy része lejön, mókuskereket, meg az elpárt.
Közben megnézheted hogy kint elfolyik e rendesen a viz mert amit az elpárba nyomsz az távozik kint.
Utána vegyszer hagyod hatni , közben burkolat tisztitás és megint mosod, addig amig patyolat nem lesz.
Kész vagy, összerak áram mehet vissza és első bekapcsolásnál nem hátrány a terelő lapát elé tenni egy törülközőt mert azert jo pár csepp viz ki tud ilyenkor még jönni belőle. -
MPowerPH
félisten
Sziasztok. Korábban már kérdeztem, kaptam is iránymutatást ezzel kapcsolatban.
Meg lett az új óraszekrény, H tarifás órának már semmi akadája. Kábeleket is behúzták, padlásra van felvezetve 4 csatornában, ahonnan majd el lesz osztva. 3db a fenti szobákba, 1db pedig a földszinti nappaliba.
Elvetettem a multi split klíma gondolatát, helyette minden szobába menne 1db split klíma.
Kérdésem a kialakítással kapcsolatos. Tehát tetőre szabad ezeket rakni? Ott az erkélyekről hozzáférhetőek lennének takarítás céljából.
Avagy a másik opció az, hogy a hátfalra lennének felszerelve, ahol problémás a takarításuk, de pl. napfényt nem nagyon látnának.
Még 1 opció, az erkélyekre. Van egy fedett rész, amit a tető takar az erkély padlóján. Itt inkább a hang az, amitől tartanék, mert az ablaktól össz 1 méterre lenne a kültéri.
Egyébként Mitsubishi MSZ-LN25VG2R / MUZ-LN25VG2 LN párosra kértem árajánlatot. Szobák 17m2 -esek. 1,8kw -teljesítményűről lebeszéltek.Ennél a modellnél mekkora a megengedett kültéri és beltéri egység közötti távolság/szintkülönbség?
-
Met
nagyúr
válasz
droti25 #87519 üzenetére
Én először, ecsettel szárazon végigkefélem a mókuskereket.
Ezután befújom klímatisztító habbal. Jó vastagon hogy kitöltse azt az üreget.
Utána befújom a hőcserélőt is a habbal, ezt is jó vastagon, hogy jusson a tálcába is.
Majd ha lecsöpögött, összerakom, legnagyobb venti fordulattal járatom 10 percig.
Amíg lecsöpög, elmosom a burkolatot kívül belül és a mindenféle terelőlapátot, rácsot is. -
looser
addikt
Köszi a választ mindenkinek. 320-ig még el tudunk menni, szóval ez a Daikin is megfelelő lenne, bár a 3 év gari az 5 évvel szemben kissé hervasztó. Én a Fujitsu-t 7 éve a 10 év gari miatt (is) választottam, bár nem tudom, van-e jelentősége.
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Holnap takarítom a klímát és szükségem lenne tanácsra.
Burkolatot leszedem, hogy jól hozzáférhető legyen a lamella illetve a mókuskerék(full penész).
Hogy lesz jobb a tisztítás hatásfoka? Egyből(szárazon🤣) fújjam be sanytollal a lamellakat, mókuskeret majd 15-20 perc múlva kis teljesítményű akksis sterimóval kimosni?
Vagy előbb egy kis sterimós lecsapatás és utána sanytol majd megint sterimó? -
kiraly011
csendes tag
Sziasztok!
Ti milyen/melyik típusú klímamosó zsákot ajánlanátok tapasztalat alapján? Van egy 5kW kb 110cm hosszú és 2db kb 80cm hosszú klímám. Vszínű két különböző méretűt kell vennem? -
looser
addikt
Sziasztok!
Ismerős keres légkondit, szereléssel 300e-ig. Árajánlatban jött Eurolamp Zephyrus, Gorenje Pandora és TCL Elite. Szerintetek ezek közül, vagy hasonló árban (szereléssel) melyik ajánlható márka/típus?
Üdv
-
magyarc
tag
Egy enyhe lejtésű erkélyen szeretnék felállítani egy kültéri egységet. Mi a legjobb megoldás erre? Találtam 8 centi magas műanyag talp "konzolt", de szeretném ha ennél azért nagyobb lenne kicsit a távolság és talán az sem árt, ha a láb a rezgéscsillapítából is kiveszi a részét. Ezt viszont már túlzásnak tartom:
Elsőre ez a megoldás nagyon szimpatikus, de nem tudom hogyan lehet a lejtést kompenzálni vele, bár látom a vízmértéket benne.
Ezen kívül ilyen 10+ centis lábakat találtam:
Ennek még dönthető is a felső része:
Azt se tudom le kell-e csavarozni a talpat az erkélyhez?
-
Aszi123
tag
Pedig...
Mostanában a rádió frekvenciákat mérem, egyik sem jó. A 96.4-en nem is szól a Roxy.
A csávótól még azt sem láttam, hogy a felvett teljesítményből, hogyan lesz leadott? Különben is hogyan igazolhatná? A számok a valóságban nem is létező dolgok, ugye? Mindensetre sokat nem nyert a topik az eddigi hszeit nézve.
Mondjuk azért a két önkéntes száműzetésben lévő archoz képest, még is nőtt valamit a színvonal. -
Sziasztok!
Van két kicsi szoba a lakásban, ahova sehogy sem jut el a nappalit hűtő klíma hidege.
Elgondolkodtam azon, hogy szerelek klímát ide is, de mivel egy 12 és egy 9nm-es szobáról van szó, elég húzós lenne (nm arányosan) ha egy két beltéri egységes klímát szereltetnék fel.Vagy léteznek olcsóbb kis teljesítményű klímák?
A mobilklíma is szóba jön, mert meg tudom oldani, hogy a két kis szobától jó messze lógassam ki a csövét.
Ezek közül mindegyik hangos?
Alváshoz és munkához kellene, vagyis pont a halk működés lenne az elvárt.Köszi!
-
bb71
őstag
Ugy tunik, TeeJaynek megint igaza volt, ugyanis lebontottam a teljes rezcsorol a megtepazott szigetelest es kiderult, hogy a vekonyabb cso vegig zoldes kek, teljes hosszaban! Felul is hianyzott egy centis szigeteles, ott szepeb kicsapodott a para es lefojt...
Mission completed.
[kép]
A vastagabb is kapott aluszalagot, csak azt mar nem fenykepeztem. -
TeeJay
félisten
válasz
lekorszke #87503 üzenetére
Syen Muse Next jobb mert ugyanaz és olcsóbb vagy 20-25ezerrel
Hűtésben 2x nyomod a silent gombot akkor halkabb lesz mint a Daikin Sensira
fűtésben sajnos nem a leghalkabb de hát ez vanNa meg sokaknak jó tudni hogy 88centi széles a beltéri egysége szóval átlag 10centivel szélesebb mint a legtöbb klímáé
Masszív masina és méretes kültéri, sokat raktam fűteni és lekopogom gyönyörűen teszi a dolgát -
lekorszke
tag
válasz
smilix #87494 üzenetére
Ezek közül comfort pro.
Nagyon jó gép, már megnövelt hőcserélővel és némi plusz hűtőközeggel.
Én ajánlom maximálisan, viszont csendes nem lesz...
Viszont ennyi pénzért jobbat nem kapsz.
Comfort pro most arany közép út szerintem, ma raktunk belőle 2 szettet meg holnap is kettőt -
TeeJay
félisten
válasz
smilix #87494 üzenetére
Gree Comfort Pro de Syen Muse Next néven 20-25ezerrel olcsóbban megkapod ugyanazt és ugyanúgy Gree gép ugyanúgy a Cool4U forgalmazza idehaza tehát még azonos raktárból is jön (M0 Szigetszentmiklósi Gree raktárból)
27kg kültéri, dög nagy kondenzátor a gépen és olyat fűt hogy égetLordennel egyet értek, fűteni sajnos egyik sem lesz halk
Oda Daikin vagy Mitsu kell neked de ami abból A++ fűtős gép az már 480-500ezer árkategória -
TeeJay
félisten
válasz
lowzor #87477 üzenetére
2 dolog miatt is lehet. A verzió vagy cseppvízcső valahol ereszt vagy nem jól lett rögzítve
B verzió hogy hanyagul szigetelte le a szerelő a beltéri alatt lévő rézcsöveket és mikor hűtesz vele lecsapódik a pára az meg valahol kifolyik a burkolat alján és áztatja a falatJavasolt szerelőt hívni igen
-
TeeJay
félisten
válasz
január #87475 üzenetére
2025-ös Sensira már FTXF35F tehát F betű a vége és gyárilag wifi modullal jön
2025-ös Comfora az FTXP35N9 már talán de ott nem vettem észre nagy változást mivel már az előző széria is wifis volt
Esetleg játszanak a kültéri tömegével már csak "csak" 26kg meg kevesebb hűtőközeggel küldik gyárilagAmi biztos hogy a Comfora fűteni is jobb már, motorosan legyez jobbra balra és a kültéri is halkabb picit mert vélhetően jobb kompresszor van benne
Ha csak hűtenél akkor nem biztos hogy megéri a jóval nagyobb felárat mert hiába jobb az SEER értéke kb. 15év alatt se hozza vissza majd fogyasztásban -
Lorden
senior tag
válasz
smilix #87494 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak egyik se.
Kasai úgy nézem vmi Midea klón, ha tényleg az, akkor kis szobába szerintem élhetetlen.
Gree fűtése 29-30db, e mellett alvás nincs, Aux Delta3 passz, de régebbi Aux-ban úgy rémlik nem volt fűtéshez csendes mód.
Japánt nézz, ha drágállod rakj félre rá szeptemberig vagy Sensira. -
smilix
csendes tag
Sziasztok!
Elsősorban téli rendszeres fűtésre ~16 m2 szigeteletlen szobára a következő klímákra kaptam ajánlatot:
- Kaisai Ice 3,5kW
- AUX Delta3 3,5kW
- Gree Comfort Pro 3,5kWMegbízhatóság szempontjából melyik lehet a legjobb választás? Illetve ebben az árkategóriában van esetleg jobb választás?
-
Reggie0
félisten
válasz
lowzor #87485 üzenetére
Ahogy a szerelo: Megnyitod a burkolatot majd megnezed mi okozza a problemat es elharitod. Esetleg kezdheted a vizszint ellenorzesevel, ha rossz akkor a csavarok lazitasaval, korrigalasaval es meghuzasaval. De ha nem erzed hozza az affinitast akkor marad a szerelo.
Az, hogy folyik a viz nem jelenti azt, hogy a hocserelo teljes hosszarol megfeleloen vezeti el a vizet. Lehet akar lerakodas is, amin at kell buknia. Nekem felujitas utan csinalt ilyet a klima, amikor nagyon sok por kerult bele, hiaba volt letakarva.
-
Strezi
őstag
-
lowzor
veterán
Sziasztok!
Folyik ki a klíma beltérijéből a falra a víz. Ilyenkor szerelőt kell hívni? [kép]
-
bb71
őstag
Szerelok velemenyet kerdeznem, ez bizony ereszt(ett)? Mi a megoldas?
[kép] -
Máté94
addikt
Ezen a csatornán mérnek rengeteg videóban RMR-R és RXM-A. Az -R-hez van saját mérési eredményem, és megtudom erősíteni, amit a csatornán lát az ember.
-
Máté94
addikt
Tudom, viszont a tapasztalat azt mutatja, hogy megbízhatatlanok ezek az adatok.
Így tehát nem marad más, mint hogy keresni valakit, akinek van ilyen klímája, és van nála lehetőség pillanatnyi áramfelvételt mérni.
Perfera RXM-R 80-90W-og modulált, az 1.3 kW-os minimummal, míg az új RXM-A 135W-ig volt hajlandó, pedig ott ugye 0.9kW volt a minimum.
Tehát ha moduláció tényleg fontos, akkor ezeket nem szabad félvállról venni, különben kellemetlen meglepetés lehet a vége. Valakinek le kell mérnie.
-
windy
tag
válasz
Máté94 #87470 üzenetére
Igen. Végülis mindenkinek van lehetősége, ideje, tudása, felszereltsége, hozzáférése, hogy méregesse és összehasonlítsa a készülékek modulációs intervallumát. Nem is érdemes e miatt nézegetni a gyári katalógusokat, sőt igazából semmilyen adat nem mérvadó, amit a gyár megad - ha ezen a vonalon mozgunk - hanem mindent saját mérésekkel kell realizálni.
-
január
csendes tag
Sziasztok!
Halk klímát keresek, főleg a páracsökkentéshez és a felülethűtéshez a harmatponti vizesedés elkerülése miatt. Átmeneti időszakra hűtésre és fűtésre, ha a vizes rendszernél gyorsabb reagálású megoldás kellene akkor is használnánk, ezért 3,5kW-os készülékekben gondolkodtam.
Fuji AOEH12KMCG és Daikin FTXP35-re kaptam ajánlatot, kb azonos a két készülék ára.A Daikin kicsit halkabb:
Fuji hűtés 40/35/30/20 fűtés 42/38/33/22
Daikin hűtés 43/34/27/20 fűtés 40/35/29/21A Fuji viszont 900W-ig le tudja modulálni a hűtést, a Daikin viszont csak 1300W-ra az adatlapok alapján.
A ház hűtési hőigénye 2kW, ezért fontos lenne, hogy alacsonyra le tudjon modulálni.
A Daikinnél csak a Prefera az ami le tud modulálni 1300W alá?
Van esetleg még olyan klíma ami folyamatosan tudna csak 1000W-al hűteni? -
windy
tag
válasz
draco31 #87461 üzenetére
Ha az előszobát akarod hűteni, akkor jó megoldás, ha oda teszed a klímát. Ha nem az a cél, akkor oda szereltesd, amit hűteni akarsz....egyébként csalódás lesz a dolog. Érdemes inkább félmegoldást csinálni, mert az továbbfejleszthető, mint egyből rosz megoldást választani.
-
Tamás9x
őstag
Legkodni takaritasra most akkor ez a legkedveltebb moso?
-
draco31
veterán
Hello!
Kádár kocka lenne az alany, illetve van toldás hozzá, de az konyha, spájz, vendégszoba, ilyenek. Még nem tudom, hogy egyet enged-e a költségvetés, vagy kettőt. Dél felé néz teljesen az előszoba-konyha szakasz, a 2-es helyiség gyakorlatilag napkeltétől napnyugtáig sütve van.
Ha egy, akkor a kék pöttyre gondoltam az ajtó fölé. Úgy akkor az előszoba megnevezés lenne hűtve, és akkor a konyha, 2-es helyiség, és az előszoba melletti nagy helyiségben is érezhető lenne, az 1-esben ha jól sejtem már semennyire?
Ha kettőt enged a költségvetés, akkor a két piros pöttyre gondoltam elhelyezésben.
Ha jól értelmeztem az összefoglalót, akkor Gree vagy Daikin ami vehető, olcsóbbakat nem nagyon szabad.
Első körben ezeket nézegettem:
Gree GWH09AGA-K6DNA1A PULSE
Daikin Sensire FTXC35C / RXC35C
Gondolom ezek alá nem szabad menni.
-
bulek
tag
Polar Zenit 5kW-ra várnék, ha egyszer megérkezik...
A szerelő szerint nyár lesz belőle és állítása szerint TCL lesz belül és nem Midea.
Hallott erről valaki vagy csak le akar beszélni, hogy mást tegyek fel? -
-
windy
tag
válasz
bitblueduck #87451 üzenetére
Persze, hogy jelentős, nagyon is. Egy kicsit túlméretezett gép hamar átmegy on-off-osba, ki-be kapcsol, ha nem tud eléggé visszaszabályozni. A ki-be kapcsolgatás jelentősen rövidíti az élettartamot.
-
TeeJay
félisten
válasz
-mugen- #87443 üzenetére
Engedd el ezt a fajta dizájnos LG klímát.
Tavalyi nyáron ha 5 kiírást nem láttam hogy nem talál rá szerelőt aki szezonban javítaná akkor egyet sem.Forró nyári estéken témát is elfelejtheted mert amikor 4hétig sem felső sem eső nem lesz hanem végig 36-38fok, este meg 26-28fok akkor biza mindig járatni fogod.
Az ne vegyen klímát ma már aki 2napra be akarja kapcsolni -
TeeJay
félisten
Daikin vagy Mitsu de nézd meg mert a Mitsu az elég fapados és wifiben sem tud annyit mint a Daikin Onecta én úgy emlékszem
Daikin-ban több az opció távirányítón is, amúgy mindkettő halk és jó gép
AUX Delta 2 már nem is vennék mivel már Delta 3-at adják 2025-ös új modellként -
Máté94
addikt
Reméljük nem akarnak valami több éves szériát rádsózni. Mindenesetre nem aggódnék túlságosan. Persze kérdezd meg mégis melyik rev.-t adják. A teljesítmény előny maradt, attól függetlenül, hogy "könnyebb", mint a HR25.
A service manual szerint csak a kompresszor változott, illetve pár kondenzátor és termisztor, meg a kültéri venti motorja.
-
-mugen-
tag
válasz
Gaborkik #87437 üzenetére
igen,ezért is írtam ide,hátha tud valaki ebből valami kicsi verziót vagy egyéb megoldást amit én nem találtam.
egyébkén ennyire nincs igény arra,hogy ne látszon a beltéri egység?!
TeeJay
ennyire rossz az az lg?
tudsz valami jó rejtett megoldást ajánlani?a zaj lett volna a következő rosta,igazából tényleg csak a forró nyári estéken kell ,gondolom az nem lenne túl jó megoldás,hogy alvás előtt működik aztán kikapcsol?!
-
Jocy
aktív tag
Sziasztok!
Ma kaptam ajánlatot, 3 készülék van benne:
1. Daikin FTXF35E+ wifi modul,
2. Mitsubishi HR35VFK gyárilag wifis már,
3. Aux Delta 2 ASW-H12C5A4 ez 90 ezerrel olcsóbban jönne ki. (gondolom nem véletlenül)Melyiket ajánlanátok? Az első kettő közt 5 ezer ft különbség van, mivel a Daikinhoz még meg kell venni a wifi modult is, így már majdnem eléri a Mitsu árát..
-
Vater
csendes tag
Sziasztok - Tatabányán vagy környékén ismertek megbízható klímást? Előre is köszönöm
-
-mugen-
tag
Az "A" ill. "B" jelzésű helyiségbe szeretnék klímát.
A szaggatott vonalnal és a gipszkarton közt beépített szekrény ,az egy esetleges beltéri egységet elrejthetne. -
robag93
aktív tag
Van innen tapasztalata valakinek egy ilyen termosztát összehozásában klímával? Azt remélem, hogy a kazánnal össze tudnám hangolni a klímás fűtést a különböző zónákkal és egyfajta hőmérőként üzemeljen a kazánnak.
-
JóGéza
aktív tag
válasz
-mugen- #87422 üzenetére
Ha az esztétika számít, van olyan beltéri, ami képkeretnek használható, pl. LG Art Cool Gallery.
-
windy
tag
válasz
bitblueduck #87426 üzenetére
Mindenképp jobb a félmegoldás, mint a rossz megoldás. 20 nm-re a 3,5 kW is sok, de ebben az esetben javasolt a nagyobb szobába, csak én néznék olyan gépet, ami jobban vissza tud szabályozni. Aztán meg, ha szükségesnek érzed, egy vagy két szezon tapasztalatával a kisebb szobába is mehet egy készülék, itt is a visszaszabályozhatóság kellene legyen az elsődleges szempont. Ebben pedig a Fuji elég jól áll pl. a Daikinhoz képest. Ha igényes vagy, és tényleg fontos a komfort, akkor a kínai ócsókat meg érdemes elfelejteni, mint, ahogy a tapasztalatod is ezt mutatja.
-
bitblueduck
senior tag
Hosszabb távon (kb jövőre) lehetséges 2 klíma. Felmerült bennem is, mert a fujitsu is 2 szobát hűtött, és valóban nem tökéletes, de a semminél azért sokkal jobb. Akkor volt necces, amikor a gamer pc ment a kevésbé hűtött szobában, addig kb rendben volt.
Meg kicsit túl is hűthetem a nagy szobát, mert a kicsiben dolgozok napközben, más nem lesz akit megfagyasszon.
Akkor esetleg egy 3.5-ös idén, plusz egy 2.0-s mellé később?
Lehet elfogult vagyok de pont az eddigi tapasztalataim alapján maradnék valami japán terméknél. Egy comfora megéri vagy nincs lényeges különbség egy sensira-hoz képest? Mert végülis komfort üzemmód mindkettőben van. Beltériben meg a +2dbA talán nem tragédia. Kültéri azért hangosabb spec alapján de ha nem rezonál vagy kerreg csapágyasan akkor talán nem tragédia? -
lekorszke
tag
válasz
bitblueduck #87423 üzenetére
Szia
Ez egy klímával nagyon nagyon kompromisszumos.
A kisebb szobába alig fog jutni valami, hiába teszel 5kw-t annyit érsz el vele hogy ki be fog kapcsolni és lefújja a fejedet.
Kímélő klíma meg ugymond nincs ,esetleg huzat mentes bár én abban sem hiszek.
Ésszel kell használni, és jó helyre kell feltenni abban az esetben nem lesz semmi huzat hatás.
Lényeg a lényeg ezt egy géppel nemtudod megoldani. Max ugy hogy a nagy szobában lesz pl 24°c, a kicsiben ha arra irányítasz egy asztali ventilátort még 27°c.
Én biztos két gépet ajánlanék.
De ha egyhez ragaszkodsz semmiképp nem 5 kw és mint mondtam kompromisszumos lesz. -
TeeJay
félisten
válasz
bitblueduck #87423 üzenetére
2db olcsóbb klímával komfortosabb lesz. Syen Charm pl vagy TCL Tpro
5kW felejtős ilyen kicsi szobára -
bitblueduck
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni készülékválasztásban.
Keret
500k+szerelés
Lakás (lásd kép lejjebb)
62m2, energetika: G. Leginkább két szomszédos szoba hűtése lenne a cél 20+13m2.
(konyha is jó lenne de szerintem oda minimális légáramlat jut). Kültéri erkélyre kerülne, beltéri meg a nagyobb szobába.
Fontos még
Ha van olyan akkor valami "kímélő" klímát szeretnék, mert valamennyire érzékeny vagyok huzatra, meg hűtésre. Előző helyemen egy tizenpár éves Fujitsu ASYG12LECA volt, azzal kb boldog voltam. Előtte valami bóvli Cooper&Hunter modell, az viszont veszélyes, volt hogy sapkában ültem a szobában. Ja és az sem lenne baj ha halk lenne.
Fűtés nem prioritás.Milyen teljesítményre lenne szükségem? 3.5kW körül oké, vagy kell az 5kW?
Teljesítmény függvényében ezeken a modelleken gondolkoztam:
5kW
* Daikin Sensira FTXF50F
* Gree GWH18AODXE Smart One még épp beleférne. 3d légáram, csendes mód, 1-2 légtisztító extra. páraszabályozás számíthat?3.5kW esetén
* Daikin Comfora FTXP35N - ez a comfora még épp belefér, csendes üzemmód, 3d légáram
* Gree GWH12AOCXB Smart One bőven kereten belül
* Daikin Sensira FTXF35E - ha a comfora nem előrelépés akkor ez olcsóbb (a FTXF35F még kevésbé elérhető?) -
-mugen-
tag
válasz
TeeJay #87419 üzenetére
Az erkély miért feltétel a multisplitnél?amúgy nincs csak a túloldalt
Mind2 szoba az utcára néz,van ablaka,utána.Szükség van ekkora teljesítményre 2x9nm2-re?
klimás ismerős 3,5kw-osat javasolt a nappali-konyahába(25nm2)
ha nincs más megoldás akkor 2 split lesz,akár amit javasoltál.
most csinálom az utolsó szobát és addig nem akarom beépíteni a falat amíg nem tudom,mi is lesz a megoldásholnap szerintem feltoltok egy skiccet az alaprajzról
Álmenyó tuti nem lesz,úgy képzeltem, hogy a beltérit elrejti a beépített szekrény es a másik szobába meg ugye csak a falon kell átmenni a csővel.JóGéza
ha nem muszáj nem akarok,de ha nincs jobb akkor lesz beltéri...
Keret nem határoztam meg igazábólcsak tippeltem,hogy mi a minimum.
meglatjuk milyen megoldások vannak és mennyiért -
JóGéza
aktív tag
-
TeeJay
félisten
válasz
JóGéza #87417 üzenetére
Panelba? Hova hol?
2,6-as belmagasságnál álmenyezet amikor 240-ig ablak van?
Hogy fogja átvezetni a szigetelt 25-os külső átmérővel rendelkező csövet a szomszéd szobába?Panelba alap telepítéssel kell 1-1 klíma a két hűtendő szobába és csá.
Gree,Syen,TCL vagy belépő Daikin és Mitsu jó vétel -
TeeJay
félisten
válasz
-mugen- #87413 üzenetére
Panelban csak akkor vállalj be multi split-et ha van erkélyed és mindkét szoba emellett van.
Csak hogy tudsz számolni egy Gree 5,3kW 2-es multi kültéri bruttó 430körül van
rá egy 2,7-es Comfort Pro beltéri 110ezer egy 3,5kW-os CP beltéri meg 120ezer körül
tehát még semmit se csináltál de már elment 660ezred
Telepíteni meg minimum dupla falfúrás lesz mert egyszer erkélyre ki kell vinni egyik szobából meg a másikból ugyanoda szintén.Miért nem 2db 2,5kW Syen Charm split 3méterre telepítve 310-310-ből akkor?
-
TeeJay
félisten
válasz
lekorszke #87411 üzenetére
Plusz ami elromolhat az el is romlik, konkrétan én decemberben telepítettem egy hölgynek egy Gree CP klímát fűteni és nyáron mostam nála a régi gépét aminek nyáron 30fokban is égetett a kültéri csőben a fűtőszál
Nála sima termosztát csere megoldotta de szegény nem értett hozzá így jeleztem neki hogy kitudja mióta fűt totál feleslegesen 24/7-ben mert meghibásodott a termosztát -
-mugen-
tag
Ez vicc szintjén szóba került,de akkor inkább 1-1klima,ha jobb ötletet nem kapok.
Ha lenne olyan aminél a beltéri valamennyi "levegőjét" máshova fújja ki akár csövezéssel az még jó lehet. -
Nagya21
addikt
-
-mugen-
tag
válasz
JóGéza #87410 üzenetére
Ez annak a függvénye,hogy adott összegért mit kapok,de gondolom, nem lesz ez meg 400ezer alatt?!
1 klíma az minimum 200ezer,szóval ha 2 felrakok akkor 400ezer biztos lesz.
egy egész házat ellátni képes milliós rendszert nem fogok ide beszerelni,de amennyibe kerül annyit leszek kénytelen kifizetni
A cél,hogy nyáron este ne legyen nagyon meleg ,hogy normálisan lehessen aludni. -
Gaborkik
tag
válasz
Hatszorhat #87386 üzenetére
Esetleg parapet monoblokk? Semmi tapasztalatom nincs velük viszont.
-
-mugen-
tag
Annyit lehagytam,hogy ez egy panel,tehát igen csak limitaltak a lehetőségeim.
Olyan megoldás nem jut eszedbe ahol maga a beltéri legalább az 1ik helyiségben nem látszik hanem csak egy rács mondjuk a falon?A fal túloldalán úgyis beépített szekrény lesz,azt tudom úgy tervezni,hogy elrejtse a gépészetet.
-
-mugen-
tag
Üdv!
Szeretnék 2 egyenként 9nm2-es szomszédos hálószobát klímával hűteni ,gipszkarton fal válassza el őket.
Tudtok olyan klímát ami egy kültérivel megoldja viszont bent vagy nagyon kicsi legyen a beltéri egység vagy légcsővel a gipszkarton falban futna,az utóbbit preferálnám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Új Cosori Premium Air Fryer / forrólevegős sütő, 5.5L (CP158-AF-RXB)
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- BESZÁMÍTÁS! Dell Alienware AW2523HF IPS 360Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest