Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KoVee84 #229480 üzenetére
Az első mondattal egyetértek, a 2 linkelt példány közül a fehér kombit venném magamnak, abban többek közt van panorámatető. Az ülés közepe - ránézésre és a tévedés jogát fenntartva - Alcantara, nem bőr, utóbbit én is rühelleném.
Ugyanakkor se DCC-t, se DSG-t nem kérnék; mindkettő van.
A DSG sajnos már alapfelszereltség, a DCC-t úgy kértem bele a 19-es kerék miatt, de újfent meggyőződtem róla, hogy a normál lengéscsillapítóval közvetlenebb a visszajelzés. (korábban is volt DCC-s autóm, nem romlott el, ha ebben valamikor elromlana, hagyományos megy bele)
-
rbalint88
addikt
-
válasz
KoVee84 #229266 üzenetére
tényleg, amúgy, a "közelkortárs" Avensis 1.8 szívóval (például: [link] [link] ), CVT-vel mennyire épkézláb? Nekem alulmotorizáltnak tűnik, illetve a CVT sem tűnik gondmentes szerkezetnek (nem a hibrides eCVT, hanem sima fokozatmentes robogó-mopedváltó). Meg mondjuk sosem értettem, Avensiseknél miért "csirkefog" az első-hátsó radar...
-
Eugene Roe
őstag
válasz
KoVee84 #229266 üzenetére
Giuliába is 200k, nyugi
és eleve 50 ezrenként kellene amúgy a mazdát is, csak jobban tolerálja a gari lejártáig a hiányát. Sajna mazda a legrosszabb abból a szempontból, hogy belseje nagyon hasonlít a Giuliára (szép bőrözés), csak éppen (szerintem) mindenben pont szarabb egy kicsit (vagy nagyon). Kombiba viszont lehet pakolni, ez tény.
7-8M az nagyon killer ársáv sajna, szinte csak Model 3 van, de bár több benne a hely, csak technikásan kihasználható.
-
válasz
KoVee84 #229081 üzenetére
nem bírom a kudarcot
Várd ki, hogy nyílt legyen a terep, a legtöbb ilyesmi - akár 400 lóerős Volvo T6/T8, Toyota - 180 kmh-ra van limitálva. 🤷♂️ Volt még limit nélküli Volvo D6 PHEV-em, az 160-ig mint atom, ott lekapcsolt az elektromos motor, onnan már csak egy dízel Passat dinamikája maradt a 2 tonnás testben.
(Persze sűrű forgalomban ez nehezen kivitelezhető.) -
Eugene Roe
őstag
válasz
KoVee84 #228854 üzenetére
Ami elromlik rajtuk, az ugyanaz, de igen, C és E Mercik. Én (laikus érdeklődőként) inkább az egészséges kompromisszum hétköznapi 15-15 + heti Ausztria ingázás 150-150 km-ét és a gyári 25k olajcsere helyetti 12k intervallt írom a számlájukra
C (W204) esetében ugyanúgy nem férni hozzá a motorhoz semennyire sem.
-
Eugene Roe
őstag
válasz
KoVee84 #228843 üzenetére
Attól még nem szar az OM651, 2 ismerősnek is elment 300k-t nagyszervíz nélkül. Ott az egyik utángyártottal 1,3M-ből (~Febi/Meyle) a másik gyárivál ~2M + kicsiből generálozta. Ja, és előtte egyszer se térdeltek le. Egy a lényeg, itt nincs 200 ezer Ft-onként felújítás, mert rengeteg munka a kiszerelés, egyszerre kell megcsinálni mindent, ami tud kellemetlen szájízt hagyni.
Azért szarul szerelhetőek, mert ugyanannak a motornak mindenbele bele kellett férnie, és bele is fért. Legkisebb merci is volt 2,200ccm dízellel, ami más márkánál nem volt, se swift, se yaris nem ment így. Az már csak hab a tortán, hogy ugyanazok a motorok mentek FWD, RWD és AWD autókba is, ezeket máshogy nem lehet megoldani, valamit, valamiért. Én elégedett vagyok a GLA/Q30-cal, persze örülnék, ha Honda motor lenne benne, de nem kívánságműsor volt
(most nyert a panorámatető, bőrözött műszerfal és fekete ~alcantara tetőkárpit, ha nagyon ráfizetek, majd legközelebb jön a Corollás pusztulat).
Ha betartották a gyári 25k olajcserét, és egy gagyi olajjal + ovimenettel párosult, akkor már 180k-tól hallgatni kell a vezérlés, de ez másnál is hasonló.
Mindezek ellenére, vidéken egyszerűbb a VW, sokkal több a szerelő
-
st81
tag
válasz
KoVee84 #227731 üzenetére
Hát, benzin+automata+1,5 tonna bizony hamikázik.
A spritmonitor átlaga a Renault-nál kb. 7,7 (benzin és hibrid átlaga) míg a Kodiaq-nál 7,5.
Országúti, autópályás használatnál szerintem nincs 1 liter különbség. Országúton óra szerint 95-100 között, pályán 120-szal szoktunk "hasítani".
Az éves városi futás max. 3000 km-re jön ki a 15000-ből. -
kcsa
veterán
válasz
KoVee84 #227731 üzenetére
Annyira nem tűnik rossznak a helyzet, de nyilván nem egy dízel fogyasztás lesz belőle.
-
m3tr0
őstag
válasz
KoVee84 #227267 üzenetére
Beleférne, akár 6 millióért is vehetnék autót.
A bajom,hogy Pesten nem tartanék kint ilyen autót és nem szeretnék azon remegni,hogy mikor mennek neki,mikor veri mg a jég stb.
Qru: néztem 2,2-es dízelt is de háát nem tudom dízel...
Kettőstömegű!!!44!!4!négynégy Mindmeghalunk. -
footy
addikt
válasz
KoVee84 #227185 üzenetére
A meretek nem passzolnak:
- Seat Ateca
hossz 4,38M , tengelytav 2,63M
- VW Tiguan
hossz 4,51M , tengelytav 2,67M
- Tiguan Allspace
hossz 4,72M , tengelytav 2,78M
- Skoda Kodiaq
hossz 4,75M , tengelytav 2,79MSzoval az Ateca nem az Allspace parja, hanem inkabb a sima Tiguannak, de meg attol is kisebb.
Az Allspace-nek a Skoda Kodiaq a parja. -
herrká
senior tag
válasz
KoVee84 #226391 üzenetére
Az meg nekem nem
Ja, a hátsó ajtó és ablak neki sem!
Meg néztük és olvastuk a teszteket. Mindenhol kritizálták a kilátást hátra és ferdén hátra. Mivel elég sokat ügyintéz a városban, több megállóval és parkolással, ezért azt még csak megnézni se volt hajlandó. Elvetette rögtön. Szóval, nem egyszerű ez. -
Ádám16
addikt
válasz
KoVee84 #224664 üzenetére
Belső minősége elvileg nagyon olcsó.
+számomra ez a Kia féle "tigris" küllem sosem jött be, nem tudom, miért.vzsryl:
Lexus egy dolog miatt esik általában hátrébb: ott is a belső.
Számomra ez abszolút nem prémium. Egyébként tényleg nagyon király lenne a nemhibrid verzió.Most kezd a Lexus úgy kinézni már belül az új autóival, ahogy szerintem régebben is érdemelte volna.
-
válasz
KoVee84 #224043 üzenetére
Feleségemnél ez kb úgy mükődik hogy minden hulladék ami nem honda (meg vw, ami nem tudom honnan jön, sose volt vw-je...). Most annyi van hogy sokkal többet kell anyósomhoz járnia Nyíregyháza mellé, és állandó pályázáshoz már kevés a 18-as jazz (1,3 szívó benzines big block meg a szuper kis halogén lámpák, plusz már Ő is érzi az egyre szuperebb utakat mindenhol, nagyobb hasmagasságot szeretne, tulajdonképpen szerintem tetszik neki amit művelek a rav4-el, azaz tényleg csak nagyobb gödröket kerülök, nem szlalomozók állandóan a kisebbek és a fekvőrendőrök miatt).
-
válasz
KoVee84 #220550 üzenetére
Hát akit a vonat füstje megcsapott... én is nehezen engedem el az egyterű vonalat.
Nagyon megszoktam a méretét, a pakoláshoz kapcsolódó mopromisszummentességet, és legfőképp tényleg az egyforma üléseket (jó, az újabb generációknál már nem..)
Tényleg mindegyik ülés egyedi igény szerint állítható.
👍 -
válasz
KoVee84 #220529 üzenetére
7 ev / 150e km-ig nem is kell parazni
Amugy meg olajos igen, azok azert egy fokkal jobbak. Aposnak van 2017-es sorentoja, jópofa auto, jo nagy. 300e km van mar benne lassan, a klima cseszekszik néha, amúgy semmi baja. Szeretik nagyon. Nekem nem kene SUV, de akinek ez a becsipodese az sztem nem nyul melle vele.
-
válasz
KoVee84 #218261 üzenetére
az E11-ben az a szép, hogy békalámpás a népi neve, de a facelift utáni változat már nem is
De ezekben még úgy rémlik, nem is a változó szelepvezérléses motorok vannak, és mai napig az utcakép részei tudnak lenni, bár közel sem olyan mértékben, mint a 12-esek. A hatchback kifejezetten tetszik ezekből amúgy, még FL előttről.
-
batai15
félisten
válasz
KoVee84 #217982 üzenetére
Jelenleg is aisin arf80sc van a peugeotom alatt .
Nekem is úgy rémlett hogy aisin váltó (legalábbis tutira a Mazda 6 2.5 tesztben mondták hogy 6-os aisin váltó) de a net szerint a mazda 3ban fs6a-l típusú váltó van . De sok mindent nem találtam róla.
Az általad linkelt Wiki oldal is 2012-ig írja hogy addig volt szerelve aisin váltóval. -
-
_drk
addikt
válasz
KoVee84 #209721 üzenetére
A jelenlegi trend sajnos ezt mutatja.
A FT egyre jobban le értékelődik, a kocsik értéle meg egyre jobban fel értékelődik. Egy új autó ami valamire való lassan 10 misi és ennek megy utána a használt piac.
Meg hát nincs is új autó, csak várólista, ez még jobban nyomja fel. -
-
válasz
KoVee84 #206879 üzenetére
igen, a hátra kilátás tűnik az egyetlen igazi ellenérvnek, a CVT kevéssé izgat (sokkal jobban izgatott, amíg nem próbáltam, de azóta rájöttem, hogy nem annyira gáz)
CX30 kereten kívül, igen
Kia Niro sajnos "nem szép"
viszont az XCeed-re nem gondoltam, azt megnézzük.szerk: tárgytalan, az XCeed is kereten kívül van
-
tboldi
nagyúr
válasz
KoVee84 #205161 üzenetére
Virtuális fokozatok kb. minden gyártónál vannak, kormányfülekkel lehet taszigálni ide-oda.
Olyankor előre meghatározott pozícióba rendeződnek a kúpok.Amúgy volt Volvóban is, nekünk volt egy 345-ösünk, de apum annyira utálta, hogy lecseréltük manuális 343-ra.
További érdekesség, ahogy a linkelt videóban is látszik, a hátsó tengelynél van a váltó, nem a motorhoz kapcsolva közvetlenül. És mindkét fajtánál így van. -
footy
addikt
válasz
KoVee84 #205161 üzenetére
Multitronic , az audiban a megbihatosaga legendasan fos.
Egyebkent adodik abbol is hogy maga a valto a felepitesebol adodoan nem tud mit kezdeni a dizel rugasszeru nyomatekaval.A subaru ujabb CVT valtoja is szimulalja a fokozatokat sot a K Astra FL-ben bemutatkozott CVT is alapbol szimulalja(ezzel rontva a hatasfokot
). A Jazz 2-ben is lehet szimulaltatni fokozatokat ha a fulekkel "valt" az ember.
-
Doki16
addikt
-
KoVee84
senior tag
-
vzsryl
nagyúr
válasz
KoVee84 #201544 üzenetére
A Puma még csak-csak, de a CX-3 miben nyújt többet egy kisautónál? Hátulra nem fér két felnőtt, tehát pl. egy Swift is megveri ebben.
És akkor még nem is esett szó a magasság és plusz tömeg miatti fenntartási költségekről, pl. magasabb fogyasztás, drágább gumi, gyorsabban kopó fékek stb… -
Biqci
aktív tag
válasz
KoVee84 #201239 üzenetére
Van ebben, nem is gondoltam volna. Na jó, nem eco-ban, de sport állásban megindul és a futóműve is tök jó
De komolyan, amiket néztem, szépen apránként ki 8s zártam. Pl. Fiesta ST: korróziós problémák és a motor sem örök élet, de futóműve ok. Twingo RS: nincs rozsda, motor jó, futómű ok, de ami jó az a Gordini, kilógott a keretből. Clio RS dettó. Volvo C30 2.4 mint a fehér holló, amit megnéztem rozsdatemető, T5... ez még ritkább és sok péz. Focus ST ennyiért nem volt épkézláb. Civic TypeR... Aranyár, nem érdemes az utcán rohasztani azt a rakás dellát. Pedig... Isteni lett volna. Alfa MiTo, hát az kissé csajos, bár a TJet jó. Mi volt még? Már nem is tudom.
Aztán jött ez a CR-Z, ami senkinek sem kellett, már hónapok óta hirdették. Egy életem egy halálom
Tudod mi a vicces? Jobban megindul mint az Accord, sőt csendesebb is és kevesebbet fogyaszt, ami végül is annyira nem szempont, de az adója a tizedrésze és bárhová be lehet vele hajtani még nagyon sokáig
Még valami. Frankón mondom, megnézik az emberek, GT3 Porsche, R8, de még Lambo is több van a városban mint ez -
válasz
KoVee84 #201087 üzenetére
Ez sajna ilyen, feleségem jazze (2018. május, 1.3 comfort) is kb dupla szerviz költséggel üzemel mint az scross (2017. augusztus, gl+, automata allgrip).
Bár a toyota iq szervíze nem volt rossz árban (bár az 4év felett volt amikor vittem). Gondolom ha új Rav4 hibrid lesz akkor az elején megnyomják ők is a cerkát...
-
-
vzsryl
nagyúr
válasz
KoVee84 #199837 üzenetére
"Miénk speciel nem rohad"
Ennek örülök. Mástól még nem hallottam ilyet. De azért szívesen megnézném, hisz mindenkinek maga felé hajlik a keze, lásd a Golf GTE és a Jazz ajánlásokat a topikban.
"ott a 12 év átrozsdásodás elleni garancia"
Hol? Valaki tudott már ilyet érvényesíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest