Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyenesmartin
őstag
válasz
f4lcon #229784 üzenetére
Nekem jelenleg Passat GTE-m van. Ha én vezetem senki nem kezd elém kívágni, kielőzni, rámdudálni stb, az eddig beletett 100 000km alatt egyszersem.
Ha friss jogsis feleségem akkor 100m-n belül találkozik 2-vel is.
Ugyanez volt a helyzet anno a swifttel is.Nem autó függő hogy kit előzgetnek ki, meg ki elé mennek ki, hanem hogy a másik mit lát hogyan vezet.
-
eldoble
aktív tag
válasz
f4lcon #229739 üzenetére
BigBlackDog, AlexDaywalkr
Köszi mindenkinek.
Na, ezt a VW T-Roc-t meg a Seat Ateca-t megmutatom a feleségemnek, de a DSG váltóról itt lebeszéltek városi használat mellett.
Az Actea-ban milyen az automata váltó?
A Suzukira én is gondoltam, de azzal az a gond, hogy a feleségem a márka neve miatt nem akar ilyet, mert úgy gondolja, státusz szempontjából ez a név hangzik a legrosszabbul. -
Dzsee326
tag
válasz
f4lcon #229614 üzenetére
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/volkswagen/golf_vii/volkswagen_golf_vii_variant_1.4_tsi_bmt_trendline_xenon_dupla_digit_klima_ulesfutes_pdc_parkassistans_vonohorog_friss_vizsga-22005223
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/skoda/octavia/skoda_octavia_combi_1.5_tsi_act_limited_edition-22052091
Sorry, most már így tudom, telefonon valamiért nem akarja az igazat. A skodarol már nincs kép, de az is sötétített. Még azt hétfőn megyek megnézni
-
válasz
f4lcon #229584 üzenetére
Nem tudom mennyire megbízható az automata része (ami robotváltó ha jó tudom), de még Cipruson béreltem egy ilyet (na jó c1-et de az ugyanaz) és szigorúan ahhoz képest hogy robotváltó volt 1.0 szívó benzinessel egész élhető volt pedig hegyekbe is mentünk (és 5.5 evett azon a héten). Egy 1.0 i10 automatához (ami már szintén robotváltó) képest egy rakéta (azt 23ban béreltem, Gran Canarián lassult hegynek felfelé pályán full gázzal).
-
ParmaBoy
tag
válasz
f4lcon #229540 üzenetére
Amugy igen, nekem is eszembe jutott, 2009-ig gyartottak a G-t (lengyel gyartas, klasszik kivitel), es az 1.4 sem vallalhatatlan, mind a szijas 1.4, mind a lancos (twiport), bar utobbinak vannak tipushibai (elobbinek csak amolyan opeles, azaz eheti az olajat stb), cserebe egesz jol tud fogyasztani varos-elovaros viszonylatban.
Azert nem veszes amugy, mert rohadt rovid a valto, 130-nal mar valami 4200-at forog, nyomatekmaximumon, ilyenkor nyilvan kva hangos es eszik, de ha a felhasznalas 10%-a palya, akkor belefer szvsz.Es fillerekert van hozza alkatresz (mindenfele minosegben) hegyekben, bontott elemek is, mivel nagykon elterjedt, aminek koszonhetoen hasznaltan is nagy a kinalat, lehet jot talalni boven ugy, hogy a millabol meg az atiras, szerviz is kijon kenyelmesen.
/es a g-rol mindig haverom mondasa jut eszembe, aki allitja, hogy ha egy ismeretlen magyar varosban ebredsz, akkor onnan tudod, hogy budapest vagy videk, hogy meg kell nezni a g astrakat a parkolokban. Ha a tobbseg vonohorgos, akkor videk, ha nem, akkor pest.
/
-
válasz
f4lcon #229540 üzenetére
Köszönöm eddig a válaszokat.
Hahu, kereső, évjárat tól-ig, pénz tól ig, benzines pipa és van ~40 autó.
Nincs pénz az Insigniára, és a javitására nagyobb értéket montak ,mint maga az autó eladási értéke. Ráadásul a fenti igényekhez egy Insigniat használni értelmetlen.
Az 1 milliós ársávtól nekem is hidegrázásom van, mert itt aztán minden is található, és túl sok a zavaró tényező a piacon...de ennyiért tudjuk eladni majd az Insigniát egy kereskedőnek, aki vállalja a javitást (vagy alkatrész lesz belőle, nemtudom?)
-
tboldi
nagyúr
válasz
f4lcon #229224 üzenetére
Az én előző generációs GD-m is német, Heinersreuth-ból jött, bár nem a Becsnep hozta.
A régebbi, még japán gyártású Jazzek egy kicsit jobban állnak a rozsdával szemben, mint a kínai GE-k, de az enyémnek is kellett már lakatolni a két hátsó sárvédőívét meg a két küszöb hátsó végét, illetve a 4-ből 3 féknyereg beragadt egyszer a rozsdának köszönhetően, pedig a kínálat abszolút tetejéről való az autó.
A lényeg, hogy jobb félni, mint megijedni. -
gordonfreemN
addikt
válasz
f4lcon #229210 üzenetére
Dehogy veszem támadásnak, sőt köszi az őszinte véleményt!
Peldául ez is egy érdekes szempont, nekem meg a szivemhez nőtt a jószág az évek során és nem látok olyan tisztán, ezért kértem segitséget.Sajnos a klímas sztoriban nem hazudtam (mármint inkább úgy írom, hogy őszinte voltam). Volt egy klímás ismerős akiben megbíztam, ott kimerült a dolog, hogy nitrogénnel megtöltötte, nem ment el a gáz akkor töltés. És pár hét után megint nem hütött, ezéet elengedtem mert már nem az első alkalom volt, hogy ennyivel lerendezte, nekem meg ugrottak a tizenezrek. Az én hülyeségem, hogy nem szivesen viszem olyanhoz akit nem ismerek vagy nem bízok meg benne ajánlás által. És ilyen embert nem találtam, meg sokáig ott se tudtam hagyni az autót napi használatban volt.
Szóval ezt a részt át kell akkor értékeljem. Ha jó a klíma mennyit kérhetek érte? És a szélvédőt is érdemes-e megcsináltatni? Ezek is jó kérdések
-
szabonagyur
félisten
-
válasz
f4lcon #229058 üzenetére
Hála istennek nem sikerült lenyomni a nép torkán pedig ezerrel próbálták (csak ez van ha automatát akarsz...). Megint lesz belépő családi autó normális automatával.
Szerk, bár nekem nem teljesen világos, akkor [110 lovas] lesz csak a motor? Ez ugyanaz lesz mint a rav4 hybrid "kiherélés" (az meg 183 lovas lesz csak)?
-
lorcsi
veterán
válasz
f4lcon #228858 üzenetére
Ok, akkor ezt ki is huztam
tboldi:
giulietta gyonyoru… de hatul nincs benne olyan nagy hely.. es ott gyerekules lesz meg sokaig.. felek a labnyomoktol
bravo is jo.. imadom a fiatot.. megnezem, txszebe:
megannal mar egyszer befurodtunk nagyon ..Qru
civic sedan nem igazan fer be a garazsba.. de azert megnezem
( erdekes h fb csoportban elado autok csak 250e km felettiek vannak.. de a kerdezok jellemzoen 150km futas alatti autokrol szolnak -
Tyrel
őstag
válasz
f4lcon #228785 üzenetére
A nagytesója, a 4N14 amit Outlander-ekbe is csavaroztak (2.2 DI-D), az miért ennyire "rossz" ?
Személyes tapasztalatom ugyan nincs vele, de a nagyobb lökettérfogat ellenére gyengébb mint a korabeli riválisai (2.0 HDI, 2.0 TDI), viszont legalább még többet is fogyaszt azoknál... Ezt hogy sikerült ennyire elrontaniuk? Vagy mi lehet a titkos ütőkártyája ennek a motornak?...
-
Dzsee326
tag
válasz
f4lcon #228714 üzenetére
Hopp, ez a Golf rendesen megfogott amit linkeltél. Így visszagondolva nagyon bírtam vezetni a Jettát, csak éppen helyszűke lett. Jobban variálva 1-2 év és ülés gond sem lesz, vagy a legnagyobb hagyja el a magasítót, vagy a legkisebb a fix ülést, úgyhogy ez a méret tökéletes. + az 1.2 is egész vagányan elráncigálta a Jettát, gondolom az 1.4-el is meg lennék elégedve
#228717 Vismajor01 Azért a Prius sincs kidobva a kosárból, nyilván egy rakással ki fogok próbálni, aztán amelyik megtetszik
-
-
diegho
nagyúr
válasz
f4lcon #228490 üzenetére
A tágasság elég relatív. Kollégám azt mondta neki túl tágas a Corolla cross és Yaris cross-t nézett, én a Corollába beülni sem tudok úgy, hogy ne érje a térdem a kormányoszlop alját, pedig csak 20cm-el vagyok magasabb nála. Kugába pedig úgy ülök be hátra, hogy nem éri a térdem a magamra állított első ülést sem. Tudom nem ugyanaz a kategória, de árban így is a kisebb drágább 20-30%-al.
-
válasz
f4lcon #228424 üzenetére
Én is úgy tudom hogy az ecvt meg általában az elektromos rész toyota licensz (de nem toyota), a többi, főleg a motor Ford. Én kezdetektől rosszat hallok a motorokról (csak sok gyorsan a szevizbe kényszerül szintig), amivel kapcsolatban volt aki nyugtatott hogy semmi bajuk, de úgy tűnik mégis. Én is néztem hogy milyen olcsók a használt hybrid ford kugák. Nyilván benne van a sok akció is, de amikor én vettem (21 októberi rendelés) akkor még nem volt relevánsan olcsóbb a kuga mint a rav4. Most legalább 3 misivel kevesebbet érne a kuga mint a rav4-em, az azért már elég fájdalmas..
-
válasz
f4lcon #228403 üzenetére
Ha benzines motorokról van szó, akkor egyáltalán nem jellemző rájuk az olajfogyasztás. B jelölést a mild-hybrid korszakban kaptak, előtte T jelöléssel futottak, de már akkor sem ették az olajat 2017 után.
Dízelekről nem tudok nyilatkozni, de a mai napig nem értem, hogyan adhattak B jelölést a dízeleknek is?
-
ParmaBoy
tag
válasz
f4lcon #228366 üzenetére
Relativ. Egy kinai Launch x431 mar viszi, vagy valami Foxwell i70, kozepes Topton Phoenix stb. Nem kell profi texa, autocom, bosch kts hozza.
Amugy az atvizsgalok kozul Varga Tibi most Topdonnal nyomja, a tobbiek (pl. Revizor) Lauch, az az autovizsgalat IPhone-ja..
A Vag konszern nagyon konnyen diagolhato szerencsere, ha csak vag van, akkor megvannak erre a speci androdidos progik, amivel dpf-et lehet merni, az obd11 pl. Zsenialis.En amugy vennek valami felprofi akar kinai diagot, csak az a bajom, hogy 2-3 eves liszensz van ra, utana evenkent kell megvenni, pedig meg el is tudnam szamolni cegre, aztan megduplazodnak a barataim.
-
ParmaBoy
tag
válasz
f4lcon #228291 üzenetére
A 3-asokban is megtalálható volt a 165-ös verzió, ott egy picit rövidebb váltót kapott hozzá, de aki pályázik, annak a hosszú váltó pont előny, jobban fogyaszt (amúgy sem fogyaszt rosszul ebben a testben a 2.0 sky)
Igen, szerintem is német inkább, ezt meg kell kérdezni. A felni az gyári, a zene az utólagos.
Én amúgy (nyilván drágább) ebből a faceliftesre mennék rá, 17-ben kapta meg, és sok okos dolog ekkor került bele pl. aa/cp, xenon helyett led lámpa (és tök jól világít), bár a hagyományos kézi helyett már elektromos lesz.
-
ParmaBoy
tag
válasz
f4lcon #228269 üzenetére
Igen, 2004-tol kotelezo az eobd2, de ezek mar fogjak tudni. De csodat nem varnek, aztan tboldi kijavit, neki van elm-be es wagon-r- ben is tapasztalata, de itt nincs annyi vezerlo, eleg faek technika.
Inkabb a ful-szem diagnosztika szamit ezeknel, satufeket mindenkeppen nyomj a parobauton, az abs kocka az arahoz kepest nem olcso.
-
hobizoli
nagyúr
-
kenguru99
senior tag
válasz
f4lcon #228257 üzenetére
A két autó technikailag ugyanaz, csak az Ignis csomagtartójába bele van toldva az a +23 centi. Az Ignis csomagtartója ezért nagyobb. Viszont a Wagon hátsó ülése sokkal okosabb, azt sikba lehet hajtani míg az Ignisét nem.
A váltó szeret csapágyas lenni, az abs kocka meg behalni. Egyik sem dráma, a javítóipar ismeri mindkét problémát. -
ParmaBoy
tag
válasz
f4lcon #228204 üzenetére
Az a hibrid nem jó, úgy összességében. A bólogatós robotizált automata csak ráadás.
pl. nem elektromos a klímakompresszor, ahhoz, hogy legyen klíma, mennie kell a motornak, gyenge az 1.5 szívó és nem is fogyaszt keveset. Nekem vitartában volt hozzá szerencsém, de erős csalódás volt, pedig nem fűztem hozzá nagy reményeket.
-
gippazoid
senior tag
válasz
f4lcon #228094 üzenetére
Dinamika milyen? Óra szerint 140-nel szoktam pályázni, ami 130 a valóságban. Persze előzni szoktam, tehát nem baj, ha ennél a sebességnél még tud érdemi gyorsulást produkálni (jelenleg 1.5 szívó motoros autóm van, ami kb. olyan mint a korábbi 1.6 szívó motoros, ha ennyit tud produkálni, nekem az már jó).
-
válasz
f4lcon #228023 üzenetére
Szerintem a Prius ígyis-úgyis maradna, szóval akár teljesen elektromos is lehet.
Viszont jó lenne oa-vissza elég lenne, sőt talán 200km sem lenne elrugaszkodott elvárás.
Mennyibe kerül egy értelmes, nem anyagi csőd állapotú ilyen autó?
Pl egy 7 milliós Tesla már rendben lehet? Vagy 10-ig el kell menni ehhez? -
attiss66
senior tag
válasz
f4lcon #228020 üzenetére
Kössz. Igen, a harmadik elég korrekt. Nincs meg még rá a keret. Az 1996-os VW Polo Classic-omat javítgatom, 2026.aug.28.-ig van rajta műszaki. Addig kéne összegyűjteni egy ilyenre. Akkorára ezt már biztos eladják.
De gondolom másfél év múlva is lehet találni Honda Accord 2010 körülit.
A karosszériás azt mondta 3-400e lenne az alváz javítás a VW Polo Classic-omon.
A kocsi meg ér vagy 200e-et.Így nekiálltam én a javításnak.
-
Alcsi69
senior tag
-
-
imyourfriend
őstag
válasz
f4lcon #227891 üzenetére
1.2 puretech eb gen2-nél a szíj, olajpumpa eltömődés a gyenge pont + volt széria ahol a turbó nem az igazi.. gyűrűket említeném még. Gen3 valamivel jobban sikerült, ott a vvt rendszer maga az állító COCV és a Camphaser nem az igazi, de van probléma a turbóval is rendesen. Venni nem venném egyiket sem talán az 1.6 szívó motort ami a 2-es focusban van meg talán később is használták, de ma már sajnos nem elérhető.
-
Alcsi69
senior tag
válasz
f4lcon #227841 üzenetére
Köszi!
Az a kb. 250 km nagyjából úgy néz ki hogy ~havonta egyszer hazamegyek szüleimhez, ami oda-vissza kb. 240 km, a maradék ~10 km meg heti nagy bevásárlás.
Az 1.4 TSI szenvedősebb akkor mint az előbbiek? Ezek közül nekem mondjuk a Mazda 3 meg a Civic tetszik a legjobban. -
Biqci
aktív tag
válasz
f4lcon #227697 üzenetére
Nekem nem ennyire okos a kocsi, nincs online kapcsolat. Nameg a kis akku gyakorlatilag csak a fedélzeti áramellátásra, világítás, rádió stb segít be, mindent a nagy akksi csinál. Így a kicsi gyakorlatilag alig van használva, ahogy az önindító is, az se dolgozik sosem, a váltó és a motor közé épített elektromotor intéz mindent
-
Sordoran
addikt
válasz
f4lcon #227510 üzenetére
Valóban nem említettem Octavia-t, régebben még elsősorban azzal szemeztem, csak közben kicsit "meguntam" külsejét.
HA-n elmentett keresés 3 millióig szűrte, így elég ritkán dobott fel újat, de most átállítottam azt is, és figyelem kínálatot, szóval azt se vetettem el.
Aurist és Civicet is nézem most már, illetve utánuk olvasok. SUV-t és crossover-eket nem terveztem, de nem zárkozom el javaslatok elől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Eredeti játékok OFF topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mobil flották
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest