Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Bizonyára bagatell kérdés, de autóvásárlás után ugye 15 napja van a vevőnek, hogy átírassa az autót. Amennyiben ez megtörténik (eredetvizsga, átírás, biztosítás, új forgalmi, nevemen az autó), az átíráson kívül kell valamiért beballagnom a kerületi hivatalba? Az új törzskönyvet kipostázzák, azzal kell valamit tennem?
-
_NCT
addikt
válasz
bugsyonic #197849 üzenetére
Sok sikert, néha én is elgondolkodom az Auris/Corolla kombi kombón, de az árukhoz képest nagyobb teljesítményt szeretnék.
Dare2Live: köszi szépen a részletes leírást! Amit kinéztem Kia-t, abban 180k km van, de képekről nagyon egyben van. Viszont írták, hogy hangosabb autópályán a konkurenciánál és picivel kényelmetlenebb is, de ez nagyon relatív. Tegnap vezettem 300km-t egy Kia Picanto-ban, elsőre az ülések nem tűntek rossznak, de 300km után már fájt a derekam és ha valamit, azt biztos nem sok menésre tervezték.BTW valaki ismer olyan autóbérlős helyet, ahol nem kell rögtön 200-300k kaucióval beszállni, ha csak fél napra, vagy pár órára szeretnék autót bérelni? Ezen a fronton a car sharing elég erős, de azon kívül van normális konkurencia?
-
_NCT
addikt
válasz
MC Pite #197821 üzenetére
Szia! Próbáltam mk2.5 Focust, az nem annyira jött be, mk3 már sokkal komfortosabb, jobb volt, de ecoboost miatt otthagytam. Mk2.5 Focus-nál félek a korróziótól, de azt lehet kezelni.
bugsyonic: nekem skoda o3 1.4 TSI > Focus Mk3/mk3.5 1.6 Ti-Vct > Kia Ceed Sw 1.6 GDI a lista, de GDI sem a megbízhatóságáról híres ... Ez a drágább szegmens, olcsóban ( 2M) meg állapotra megyek, ott nagyon nincs miért keresni a vezetési élményt, extrákat meg a fiatal kort.
-
_NCT
addikt
válasz
ngaba #197815 üzenetére
Igen sajnos, most minden drága. Csak hüledezek mikor olvasom, hogy többen évekkel ezelőtt is 3M körül vették a 2014-15-ös Octavia 3-at, 1.4 TSI-vel. Meg a jó erős magyar forintunk is besegít ebbe….
Láttam Chevy Cruze 1.4t-t is, nem tudom az mennyire vállalható. Ha jól emlékszem valaki írta, hogy nem túl kényelmesek, de amúgy meg igazából egy Opel.
-
_NCT
addikt
válasz
footy #197812 üzenetére
Köszi. Kombi kellene mindenképp, hosszútávon kihasználnánk. Becsneppernél van most egy O2 Fl, lehet ránézek, ez még ingerküszöbön belül van. Az első lököst így képek alapján cserélhették, színben sem stimmel, de ez legyen a legnagyobb baja.
1.4T Bravot láttam egy helyen, de sajna az sem kombi, pedig mindenki mondja ár/érték arányban nagyon jó.
-
_NCT
addikt
válasz
szabonagyur #197806 üzenetére
Az Everest pl Skodas csoportokban ajánlott cég, ott 3-3.5 körül 4-5 leinformálható van, igaz flottásak, de nem leharcoltak. Carnext-nél is volt 1-2, ezeket nyilván ki kell fogni, mint mindent
-
_NCT
addikt
válasz
szabonagyur #197804 üzenetére
Mármint miből? Octavia 3? Ennyiért 1-2 helyen már leinformálható, normális állapotút találni, szerintem nem az alja, persze mindig lehet jobbat, drágábbat.
ngaba: Mondeo-ból csak a 2.0-t venném, de a piacon csak a német szemetet találni jelenleg, benzinesből nagyon kevés jó van. Illetve a frissebbek mind Ecoboost-osak, ezért abból max ilyen 2011-12 körülit tudnék venni, ami mk4 facelift.Még eszembe jutott V50, de többen azt mondták nem egy jó választás, nem az a tipikus Volvo, illetve benzinesből szörnyű a választék.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Feleségemmel napok óta dilemmában vagyunk; kiadjunk-e 3-3.5M forintot egy 2014-5-6-os autóra, amivel jó eséllyel nem lesz gond évekig, a büdzsét megvágná, de cserébe lesz egy kevésbé szervizigényes, fiatalabb autónk (Itt főleg a 2015-16-os Octavia 3 kombi 1.4 TSI mászott bele a fejembe, amit írások szerint jó is vezetni, csendes is, pakolható is, talán kategóriájában a legjobb, illetve 1.6TI-VCT mk3 kombi Focus/Mondeo is szóba jöhet, Ecoboost-ot elvetettem teljesen). Amíg nincs saját kecó, addig csillaggarázs, viszont ilyen értékű autónál már húznám a fogam ha bármi történne vele az utcán, illetve az asszony is fél kicsit tőle mivel friss jogsis. Azt mondja ha meghúzza, haza sem mer jönni utána, elköltözik Mexikóba....
Vagy egy 2008-2011 közötti, idősebb autót veszünk max 2-2.5M körül, ekkor csak szívóbenzin, nem árt ha jó vezetni és hosszútávon is elviselhető, de pl Octavia 2 kiesett, Focus, Mondeo, C-Max jöhetne szóba. Itt attól félek, hogy mivel már idősebb, állapotától függetlenül jöhet a végeláthatatlan szívás és a gyakoribb szervizlátogatások ideje, amit nem szeretnék, üzembiztos autóra van szükségem. Persze ez nem szentírás, de azt sem akarom, hogy a végén az legyen, bárcsak rátoltam volna 1-1.5M forintot, cserébe lenne egy jobb autóm. Itt a pro az, hogy kicsi az értékvesztés és nem is kell annyira félteni.
Sajnos azok közé tartozom, akik próbálták megszeretni a Toyota vonalat, de nem sikerült(Avensis, Auris,Corolla), a jó! Honda-hoz meg csóró vagyok (Accord). Kia Ceed SW/Hyundai i30 CW is szintén erre a sorsra jutott, egyszerűen belülről nekem ezek vállalhatatlanok.
-
_NCT
addikt
Köszönöm mindenkinek!
-
_NCT
addikt
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Érdemes Euro4-es(2009) benzines autót venni, vagy ezt már valószínű érinteni fogja szmogriadós kitiltás?
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
1.2 TSI (Skoda Rapid 2017) vagy 1.0 Ecoboost (Ford Focus 2017) közül melyiket érdemesebb megnézni, illetve venni (igen, még mindig benne vagyok a használtautó vásárlási spirálban)? Tudtommal 2012 utáni TSI már jobb konstrukció, de Ecoboost-ról azért még 2015 utániaknál is olvasni érdekességeket (átnyálaztam több oldalnyi hozzászólást facebookon, főleg az Ecoboost Nightmare csoportban (angol), redditen, magyar csoportokban, de többen írják hogy ne, mint hogy must have). Ha kell a nagyobb csomagtartó, akkor Rapid helyett inkább Octavia legyen?
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Budapesten belül melyik kereskedésbe érdemes beesni? Van valakinek listája a "megbízható kereskedésekről"? Van egy ilyen 2019-es felmérés, bár nem tudom mennyire reprezentatív. Sajnos a no-go listám hosszabb mint az, ahová egyáltalán érdemes ellátogatni. Már azon agyaltam inkább beszállok valami céges ex-lízing autóba, de ugye ott is ki tudja hogy taposták hidegen a lelkét reggel munkába sietve.
Egyet ismerek a fenti cégek közül, de az meg ársávomon felül van.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Szerintetek megéri/megérheti várni használtautó vásárlással? Fognak realizálódni az árak valamelyest, vagy erről már lecsúsztam és 1-2 évvel ezelőtt kellett volna venni? Sajnos mostanában értem oda, hogy aktuális lett, de tapasztalom így lassan 1-2 hónap hahu nézegetés után - és a gazdasági cikkek is megerősítik -, hogy még mindig drágulás van a használtautó piacon. Mivel azért annyira nem vagyok benne az autóipari gazdasági változásokban, nem tudom hogy jöhet-e mostanában enyhítő körülmény, ami legalább stagnálásra kényszeríti a használtautók árnövekedését. Főleg az a szomorú, hogy pár éve a szívókat még utánad dobták, most kb megy a harc értük (itt a leinformálható, magyarországi autókra gondolok elsősorban). Már azon agyalok elengedem ezt a "szívózást" és valami 2015 utáni Ecoboost vagy szíjas TSI után vadászok, habár előbbit hamarabb találok 2.5-3M körül.
Vagy itt is érvényesül most az mint a lakáspiacon, ha tudsz minél hamarabb vásárolj?
-
_NCT
addikt
Sziasztok! 2008-as 1.8-as (1ZZFE) Corolla Verso ~330k km-rel 1.5M Ft-ért mennyire jó deal? Tudom, nem km-ert veszünk, de nem som ennyiért ez egy kicsit? Mondjuk ahogy néztem vastagon fog a ceruza Verso-nál.
-
-
_NCT
addikt
Sziasztok! Nézegetve a piacot, módosítottam a kereten, na meg rájöttünk, felesleges 2M feletti autót vennünk, az asszony most szerez jogosítványt és ennek megfelelően szerintem lesz munkája az autófényezőknek (első autós tűzkeresztség). Most 1.3-1.6 között nézünk autót, Skoda Octavia kiesett, mert a gen2 alja van csak kombiban.Szívó benzines lenne a preferencia, így Ford Focus/Mondeo gen2 maradt, esetleg Kia Ceed, mint nagyobb pakolós autó és aminek nem csak az alját kapom ennyiért. C-Max mennyire vállalható pl? Nagyjából ezek 2008-2010 körüliek.
-
_NCT
addikt
válasz
molnarpeter #193362 üzenetére
Köszi, lehet meggondolom a dízelt, de elsősorban főleg városban rohangálósnak vennénk valamit, amit az asszony is tud hajtani. Oda meg inkább benzinest preferálnám,de majd kiderül. Focus kombi is szimpatikus lehet, bár ismerősnek van, ott is repkedtek az euro-k a javításra, főleg a turbonál. Próbálnám megúszni a turbót (benzin/diesel), de minél fiatalabb autót akarok, annál nehezebb lesz. Megane-ból volt 1.6 szívó, kis bódét egész jól mozgatta, de nem idegbeteg, ellenben szomjas. Autópályán meg egyenesen hangos volt hosszútávon.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Jelenleg szeretnék autót vásárolni, viszont csak nagyjából tudom, merre kellene tapogatóznom. Jelenleg elég zsúfolt lesz a jövő év, szeretnénk házat is venni, viszont csak agglomeráció jöhet szóba, úgy BP 50-80km-es körzetében. Emiatt autó az kell, mivel nem fogok tudni mindent tömegközlekedéssel megoldani, és már a háznézésnél is jól jönne (nem biztos hogy BP közeli nagyvárosokban fogunk tudni házat venni, inkább kisebb városok falvak jöhetnek szóba).
Amit eddig tudok:
- 1-1,5 Max 2M forintért nézelődnék, de ez nagyon a teteje
- 10 évnél nem idősebb autót szeretnék venni, főleg 2012 utániakat
- kombi kell, mivel úgy tervezzük, hogy bővül a család, kell egy jól pakolható autó, de a magasabb egyterűektől sem zárkózom el
- benzines legyen, munkába tömegközlekedni fogok, évente max 15-20k futásteljesítménnyel számolok
- min 500L csomagtartó
- vonóhorog jó ha van
- valószínű 8-10 évig nem fogok tudni másikat venni, ezért nem árt ha nem esik szét ennyi idő alatt alattam. Valami tartósabb vasat keresek, aminek nem jönnek ki az elektronikai hibái, nem esik szét a beltere és a motorja, az sem baj, ha nincs túlextrázva, bár ebben az ársávban ettől nem félek
- szervizköltsége sem baj, ha nincs az egekben, inkább legyen szerényebb (bár anno a Renault-ra is azt mondták, hogy gombokért lehet mindent venni, hát nekem az a tapasztalatom, hogy nem olcsó a szervize)Elsőre főleg Octavia III fogott meg, de ebben az ársávban félek, hogy csak az alja van. Seat Toledo/Altea (XL) úgy tudom hasonló az Octavia-hoz, max a beltere szegényebb. Ezen kívül Hyundai i30 vagy Kia Ceed-et láttam, ezekről jókat olvastam, illetve Opel Astra J-t láttam, ami még értelmes lehet.
Volt francia autóm, motorikusan és kényelemben hibátlan volt, de a sok apró elektronikai hiba eléggé elvette tőlük a kedvem, illetve a beltér 10 éves korában annyira legatyásodott, mint a 20-30 éves VAG-os autók esetében (se). Még a mostani villanyautós forradalomban is azt látom, hogy a franciák nem nagyon tudnak olyan elektronikát kialakítani, mint a riválisok. Emiatt most őket annyira nem preferálom.
-
_NCT
addikt
válasz
bitpork #114048 üzenetére
Ott már érdeklődtem, nem kaptam választ, ezért nyergeltem át a hot! fórumba
(vagyis de, de nem akarok fórumtársak nyakára akaszkodni ha nem érnek rá
)
Sajnos az én autóm már nem igazán való topiktalira, inkább csak elrettentő példának
Nem mechanikusan, hál' istennek nincs gondom vele, de külsőre eléggé megsínylette szegény.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Tudtok ajánlani BP-en szervizt főleg Zugló környékén? Renault-hoz nem árt ha ért az ember, laza olajcsere, olajszűrő, levegő és benzinszűrő csere lenne a meló, hozott alkatrészekkel.
-
_NCT
addikt
válasz
rbalint88 #108154 üzenetére
Na ezaz, Kolozsvárra be sem teszem a lábam, múltkor is csak 5 percért kanyarodtunk arra. Az általad említett útvonalat nem ismerem, A3 és E60,13A és asszem 1-es amin jártam.
Nálam is asszony a székely
joamilestoné: 2hetente tolok 160km-t az autóba, amúgy általában bkv-zok, szóval nekem az
-
_NCT
addikt
Amerre én jártam (Nagyvárad-->Torda-->Marosvásárhely-->Csíkszereda) ott végig meg voltak csinálva az utak, nem volt rosszabb mint Magyarországon a 4-es út pl. Kolozsvárra csak beugrottam, na az az igazi legalja....(Bár székelyföld != Románia)
Más: tudom hogy ez nem az a topik, de ebay-ről milyen olcsó viszonylag használható car cam van 5-8ezer Ft körül? Kínából nem akarok rendelni (eddig soha nem jött meg amit rendeltem, hiába top rated seller volt
), németektől vagy angliából kellene.
-
_NCT
addikt
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Futómű állítást és átnézetést milyen gyakran kell megejteni? Akikkel eddig beszéltem mind ilyen 1-2 évente csinálták, viszont én minden kerék/gumicserénél ránézetek.
Hosszú út áll előttem, Májusban egy erdélyi út van kilátóban.
-
_NCT
addikt
Akkor inkább én is kivárom még, mivel vidékre szoktam járni hétvégente, nem akarom azt hogy nyári gumival szívjak ha esetleg 0-3 fok van reggel és az eső is esik, ott azért merész a nyári gumi még. Szeretnék bízni az előrejelzésben, de mostanában kb 3-4 nappal előre sem tudnak pontos értékeket produkálni.....
-
_NCT
addikt
Szerintetek érdemes lehet feltenni a nyári gumit már most? Ez a 10°C nap közben már egész jó, elvileg jövő héten lesz még éjszaka fagypont körül, utána melegszik az idő.
-
_NCT
addikt
válasz
!Overdose! #104217 üzenetére
Megnézem, köszi! Csak én vágyom amúgy annyira ezekre a biztosításokra, ha már új gumit veszek, vagy másnál is alap ez?
-
_NCT
addikt
Köszönöm urak!
Marso-nál gondoltam megvenni, az ilyen kisebb sufnikban már nem bízok, vidéken is átkúrt egy nyomorult gumis, mondjuk az sem éppen a kisebbek közé tartozott. Gumi garanciámat benyelte a gyökér.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Nyári gumi vásárlás előtt állok, most aránylag jó árban kapni őket. Kérdésem az lenne, hogy nagyon muszáj-e külön felnit venni amiatt, hogy ne kelljen mindig lefejteni a gumit a szerelőnek? Érdemes-e 60ezret kiadni ezért, vagy ha normális helyen csináltatom az átszerelést, ez lesz a legkisebb gondja a guminak?
Neten eléggé eltérő véleményeket olvasok, van aki szerint felesleges a külön felni, van aki szerint nem.
Van 17"-os alufelnim, és most a téli 15"-os acélon van. A 17"-os gumi nem magyarisztánba való, a nyomvájúk és kátyúk miatt szétcseszi a futóművet.... Váltok 195/65 R15 nyárigumira, vagy Nokian Line vagy Vredestein Sportrac 5 lesz, esetleg Michelin Energy Saver +.
A 17"-os alut eladom ilyen 45-50 körül,ha kell valakinek.
-
_NCT
addikt
Jól értelmezem új gumiabroncs vásárlás esetén nincs rezsióradíj (ami amúgy elég magas)? Továbbá ha veszek új gumit, akkor kerekenként 2590Ft a díj vagy összesen?
Gumistart.hu még baráti árakon dolgozik aránylag. Arról vélemény?
-
_NCT
addikt
Tudtok most olyan helyet, ahol ha veszek 4db új téligumit akkor ingyen van a szerelés is? Van most valahol ilyen akció?
Marso pl mennyire megbízható? Árakban viszonylag jó.
-
_NCT
addikt
Na akkor marad az udvarban ahogy van és reméljük hogy enyhe telunk lesz...
-
_NCT
addikt
És amúgy nem lesz baja az autónak ha kint áll huzamosabb ideig hidegben? Pl ha idén is lesz ilyen -10fokos 1-2 hetes időjárás.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Télire gondoltam hogy veszek valami takarót, ponyvát, de csak a kocsi orrára, elejére, ha esetleg -10 fok lesz tartósan, illetve nagy hó, ne fagyjon szét az autó. Belső udvarban áll, nagy szélnek nincs kitéve.
Teljes ponyvát nem akarok, azzal csak a szopás van.
-
_NCT
addikt
válasz
DeFranco #94278 üzenetére
Sztem Nokian-al nem nyúlnék mellé, gumis ismerősöm is ajánlotta.
Amit lentebb írtam, tetszik a kátyúgarancia is.
-
_NCT
addikt
+1:
Van valami jól bevállt webshop vagy oldal akik megbízhatóak és viszonylag jó árakkal operálnak? Vagy dúrjam a guglit az akciós ajánlatokért?
-
_NCT
addikt
Köszi a válaszokat!
Igazából csak a saját igazam erősödött meg, hogy inkább teszek fel új téli gumit és nem használtat, nem is értem miért hagytam volna magam befolyásolni.... Józan ész is azt diktálta hogy vegyek újat...
Mondjuk elég volt elolvasni 1-2 véleményt a használt vs új gumikról neten....
Amíg még nincs gyerek, hitel stb. ami vigye a pénzt, addig inkább megkapja az újat a gép. Hál' istennek nem ezen fog múlni a megélhetés.
-
_NCT
addikt
válasz
DeFranco #94255 üzenetére
195/65 R15.
Én is próbáltam megmagyarázni, hogy használtat is el tudnak adni jó pénzért, amit szépen megjavítottak. Illetve nézhetem én a gumit, ha egész nyáron nem is egy autón volt, hanem valamelyik tanya kertjében a napon szárítkozott, majd úgy gondolták hogy beviszik a gumis ismerősnek, okosba, pénzt még lehet abból is kicsikarni, nincs annak baja kívülről. Azt meg senki meg nem mondja, hogy mennyire van elöregedve, meggyötörve a gumi, hiába 4-5 éves.
Én is az új mellett vagyok, ahogyan a használt autó is, a használt gumi is egy rizikó faktor, kb olyan mint lottózni. Mármint nekem, aki nem ezzel dolgozom nap mint nap, aki ért hozzá az más tészta, az már a gumi illatából megmondja mikori....
BTW a téli gumit még 2 éve adták az autóhoz, tehát akkor 9 éves volt, nem foglalkoztam vele, de tavaly télen már eléggé csúszkáltam a legkisebb havas latyaknál, úgyhogy az én hibám részben, hogy nem cseréltem eddig, pedig kellett volna. Én sem akarok senki életével játszani, a sajátommal pláne nem.
-
_NCT
addikt
válasz
DeFranco #94252 üzenetére
Még csak érdeklődök, szerencsére van most pénz rá, mondjuk 14-15/db fölé nem mennék. Csak épp az előbb hülyéztek le, minek veszek újat, mikor elég csak megnézni a használtat és kész, látod rajta hogy jó-e, vagy sem.
Azt nem írtam, hogy kb 2hetente megyek 400km-t a géppel, mindezt hosszútávon, autóúton(bp-vidék-szülőlátogatás-húsleves), hét közben BKV-zok, az izgalmasabb.
Ilyen Nokian WRD3, Semperit Speed Grip2, Barum Polaris 3 közül kéne választani.
-
_NCT
addikt
válasz
!Overdose! #94250 üzenetére
Valahol azt olvastam jobban megéri újat venni még az olcsóbb sz@rok közül is amelyek 10ezer körül vannak, mint használtat.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Téligumi vásárlás előtt állok. 80%-os használt gumikat érdemes venni? Gumikereskedésből venném.
Használt abroncsokból is jobb minőségűeket néztem, tehát nem valami noname sz@rokat. A mostani gumim idén tapossa 11. életévét, így úgy döntöttem megéri a cserét.
-
_NCT
addikt
válasz
runner 125 #68250 üzenetére
Egy ilyet majd lottónyereményből.
-
_NCT
addikt
Köszönöm urak
-
_NCT
addikt
Szerintetek van értelme új téli gumit vennem ha kb csak hétvégente vagy 2 hetente hasznalom a kocsit? Addig garázsban allna. Mindenképp kell gumi, csak azt nem tudom hogy használt 85-95%-os legyen vagy zsir új. Úgy hallottam nem tesz jót a guminak az egyhelyben állás.
-
_NCT
addikt
Érdemes még várni a biztosítóváltással, vagy váltsak inkább most? PBA írta hogy nov 5-ig kell beérkezni a változtatási szándéknak, hogy el tudják intézni.
A0-ban 1 éve van meg az autóm, káresemény nem volt, így 33500 lenne a következő évi egész éves biztosítási díjam baleseti adóval Allianz-nál.
-
_NCT
addikt
Ha otthon leszek meg1x megnezem... Nem emlekszem tisztan h Pa4 vagy a4 :$
-
_NCT
addikt
válasz
!Overdose! #64464 üzenetére
Dot szamot hogy lehetne forditva olvasni? Balrol jobbra szoktuk nem??
-
_NCT
addikt
Oreg teligumiert buntethet a rendor? Profilmelysege meg boven jo csak 10 eves... Tavaly is ez volt fenn elvoltam vele. Michelin Alpine A4 amugy. Csak a novembert akarom kihuzni vele mert nem lesz penzem csak decemberben garniturara.
Kb 2 hetvegen akarom hasznalni viszont hosszabb tavra autóúton
Taat: OMG
Akkor meg giigz-en is tultesz aki 18 eves gumikkal merte a 0-100-at
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Nokian WR D3 gumival van valakinek tapasztalata? Most készülök téligumit venni, eddig Semperit meg Vredestein gumikat néztem, de ahogy olvastam a Nokian jobb ezektől.
-
_NCT
addikt
válasz
runner 125 #62445 üzenetére
Megnézte hova fog érkezni
-
_NCT
addikt
Meddig ingyenes budapesten a parkolás? péntek 20:00-tól hétfő 6,7 vagy 8 óráig?
-
_NCT
addikt
És ha én most kijelentkezek a vidéki címemről és a BP-i címre bejelentkezek, akkor az éves biztosítási díjam nem fog emelkedni ugye? Mármint amíg le nem jár ez az év. 12.14-én van az évfordulóm.
Közben rájöttem hogy hülye vagyok, van különbség a vidéki meg a bp.-i címem között. Csak épp az Allianz-nál nincs különbség, mivel ugyanolyan drága mind2 helyen.
Bal oldalon a vidéki, jobbon a bp-i ajánlatok.....
-
-
_NCT
addikt
Srácok, az létezik hogy ugyanannyira jött ki az éves biztosításom BP-en mint vidéken? Netrisk-en számolgattam és 44.928-ra jött ki vidék és BP is :S Létezik ez?
-
_NCT
addikt
Érdemes téli guminál 205/55 R16 helyett 195/65 R16-ot tenni?
-
_NCT
addikt
Használt itt valaki valaha Semperit Speed Grip 2 téli gummát? Egész jó árban látom a 205/55 R16-ot.
-
_NCT
addikt
-
_NCT
addikt
válasz
Kornel #60919 üzenetére
Tény, hogy nem mindig a víz a hülye.... De akinek esze van, az nem vesz hitelre autót, még akkor sem, ha megteheti és könnyen kicsengeti a törlesztőt. Sajnos ezt érték el a csodálatos hiteltermékekkel a bankok. Ma beszéltem utazás közben egy kellemes kis hölggyel, Bécsben él és pedagógusi fizetésből röhögve megél. Itthon csináld ezt meg.....
-
_NCT
addikt
válasz
bitpork #60916 üzenetére
Nem kell ahhoz Mondeo-ig menni. Elég ha megveszik az új Suzuki-t 10 évre hitelre. És a végén kifizetik 2-2.5x az árát + amit ráköltenek ha belefutnak egy-egy szar szériába....Vagy bármilyen másik típus. Sokan nem tudják felmérni, mi az amit megengedhetnek és ezért rámegy a család stb és a végén a bank visszaveszi az autót.
-
_NCT
addikt
Egyre jobban tettszenek a Ford-ok...Ennek az eleje is valami gyönyörű, nem tudom miért, de kicsit Maserati-ra emlékeztet.
-
_NCT
addikt
Téli gummáknál a 90%-os az mennyire jó? 3-4 évig az is használható nem?
-
_NCT
addikt
Srácok!
Van még a VI. kerületben olyan lehetőség, hogy ha ideiglenes lakcímemet kiváltom az albi címére és én vagyok az üzembentartó és tulajdonos is, akkor kaphatok kedvezményes parkolómatricát? Mennyibe kerül nagyjából egy évben ez?
-
_NCT
addikt
Nem irigylem ma a Hajdúszoboszlóiakat, ott is szép jégdarabok estek
-
_NCT
addikt
Vegyes fogyasztás. És ekkor még nem is nyomom ki a szemét, laza 2-3ezres fordulatnál szoktam tartani, tovább nem húzatom, csak ritkán. 9.5 volt múlt héten, hétvégén elmentem Kecskemétre repülőnapra, akkor 60km-es 90-130-as tempó miatt lentebb ment 9.2-re, bár klíma is volt benne.
Általában városban használom, napi szinten 7-8km-re. Volt 3 szerelőnél, az első át akart b@szni lambdaszondával, aztán elvittem egy normálisabb szerelőhöz helyben, ő átnézett minden szart rajta, azt mondta minden jól működik, ez ilyen. Télen 10-11 litereket is mutatott. Azt mondták többen (köztük a szerelő is) hogy 3-3.5km-es távolságon nem éri el az üzemi hőfokot, ezért folyamatosan dúsítja a keveréket, több benyát eszik. Ez volt télen. De most nyáron hamar eléri, az üzemi hőfokot, mégis ennyi a fogyi. Beletörődtem már. Havi szinten 10-20ezret költök benzinre úgy, hogy 250 és 500km-t megyek vele, ez változó.
bitpork: amennyit rátapsoltam a Megane-ra, bőven lehetne nekem is egy Gazsim. Nembaj, első autó, tanulópénz (jó drága
)
-
_NCT
addikt
válasz
bitpork #56751 üzenetére
Áhhh, mióta elverte a jég már csak használati tárgynak tekintem
Elmúlt a szerelem. De azért néha megjutalmazom, most első hangszóró szettet kap majd jövőhéten
Viszont a fogyasztásom 9.2 klíma nélkül, klímával 9.5 . Lehet hogy ősszel valami kisebb, takarékosabbra cserélem, még nem tudom. Ez majd az anyagiaktól függ, no meg attól, hogy jégkáros 2003-as M2-ért adnak-e 600ezret valahol
Mert motorikusan kifogástalan.
BP-re valószínű idén felköltözöm, oda kelleni fog a takarékosabb autó, habár többnyire tömegközlekedni fogok. Mindenki azt mondja, hogy tartsam meg és hajtsam amíg gurul... De azért 9.2-9.5-ös fogyasztással hajthatnék egy 2ezres szívóbenyás valamit is
No meg így jégkárosan a tolvajok se szívesen viszik
kornelka: áhh köszi, kihagyom
Szívem szerint valami Fóka 2-t vagy Toyota Corolla-t vennék, de jelenleg más céljaim vannak az életben, mint a szép autó
1 év alatt buktam 500ezret az autón + ugyanennyit ráköltöttem legalább
-
_NCT
addikt
Vagy csak simán keresztülhajtanának rajta. Mást se hallanál a parkolóházakban, meg területeken, csak hogy percenként durranna egy. Hogyne durranna, mikor egy csomó paraszt van, hogy keresztbe kasul áthajt a Tesco parkolóban a sávok között. Penny-nél csinálták jól, ott betonszegélyekkel vannak elválasztva, hogy ne lehessen rallizni.
-
_NCT
addikt
-
_NCT
addikt
No megnéztem, 205/55 R16 91V a pótkerék, valami continental, szinte újnak néz ki. 205/50 R17 89V a nyári ami most fenn van.
Ahogy nézegetem neten a kalkulátorokat, ez pont jó váltóméret.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Egy autón amin 17"-os felnik vannak, okozhat gondot egy 16"-os pótkerék, ha esetleg defektet kapok? 17"-osnak kéne lenni a pótkeréknek is?
-
_NCT
addikt
Ebből is a kis grofo meg ezek fognak kiszállni... Meg mikor mutatják a mílyszegínsíget. Én nem tudok mercire ránézni már anélkül, hogy ezek a.... férgek ne jutnának eszembe....
Amúgy gyönyörű, 2 lakás ára biztos kijön belőle....
Én az új 6-os Mazda előtt vagy után még nem tudom... De ebbe vagyok belebuzulva....
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest