- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco F2 Pro (már megint)
-
Mobilarena
A legnagyobb közösségi hálózat a világon: Facebook
Új hozzászólás Aktív témák
-
Legutolsó messenger frissítés óta videóhívásnál fehéres, "ködös" a kép. Eddig jó volt. Más is tapasztal ilyet?
-
Tails111
aktív tag
Hi,
We are unable to review your report at this time. If you are still experiencing trouble logging into your account, please review our self-help resources on the Facebook and Instagram help centers:Ezt az üzenetet akkor is kiküldi ha nem megbízható eszközről indítod a fiók helyreállítást. Telefonod megbízható eszköz volt hisz itt kaptad az értesítést (munkamenet lejárt) erről az eszközről próbálod a helyreállítást? Vagy esetleg más (PC ,laptop, tablet) eszköz ami szintén megbízható eszközként szerepelt a FB fiókban.
-
Azért nem gyenge a facebooktól, hogy lekéri az ember a saját adatait és 2024 júniusától nincsenek benne a messenger üzenetek. Mondjuk ez simán jogi kategória, hiszen minden adatomhoz köteles hozzáférést biztosítani.
-
válasz
Peterhappy
üzenetére
-
Ha ír valaki egy hirdetésemre reagálva a messengeren, amikor megnyitom, ott van 3 előre megírt sablon válasz. Nagyon zavar, el lehet tüntetni valahogy? Kösz.
-
válasz
krizmo_
üzenetére
Köszönöm a válaszodat!
Elszöszöltem vele délelőtt egy órát, de elvileg sikerült megcsinálni, és durván azt csináltam, amit Te is javasoltál!
Meglátjuk, mi sült ki belőle! Mikor Barátnő hazament, még minden jónak tűnt az Ő telefonján is, Feleségemén is (és asztali böngészőben is)

Köszönöm szépen!

-
válasz
Peterhappy
üzenetére
Üdv,
Jól látod, ez így valóban nem ideális.
- A hozzáférést csak a vállalkozás fiókjaihoz és nem egymás személyes fiókjához szabad megadni, ez a Business Manageren keresztül történjen ne átváltással.
- Feleség csereljén jelszót (Facebook + Instagram)
- Jelentkezzen ki minden eszközről
- Barátnő eltávolítása a fiókból és Business Managerből (majd visszaadása csak vállalkozási jogosultsággal)
- Újra hozzáadás: nem admin, csak oldal + Instagram Business -
Breki
veterán
Na ezek nem normálisak, most meg visszakapcsolták a fiókom.
Eddig nem volt elérhető, de most újra, most viszont ugyanúgy nem tudok belépni, és helyreállításnál is a támadó email címe van.
Szerintem egy automata kapcsolgatja. :-)
Csak jutnék már el egy emberi ügyintézőhöz végre. -
Breki
veterán
Én meg még küzdök a feltört fiókom visszaszerzésén.
Most ott tartok, hogy az automata visszautasított egy általános levéllel amire rákerestem és ez a lapján írtam egy levelet, hogy kérek kézi személyes ügyintézést, és ha kell azonosítom magamat.
Bemásolom, hátha még másnak is jól jön:
A kapott levél:
Automata válasz levélHi,
We are unable to review your report at this time. If you are still experiencing trouble logging into your account, please review our self-help resources on the Facebook and Instagram help centers:
Facebook: https://www.facebook.com/help/105487009541643?ref=cr
Instagram: https://help.instagram.com/374546259294234?ref=crThanks,
Meta SupportErre válasz, de még a korábbi levélre válaszolva ahol ugye az ügy Case ID-je van
Hello,
Thank you for your response.
I am still unable to access my Facebook account.
The account was hacked and the attacker changed the email address, password and security settings.
I do not have access to the new email or the two-factor authentication added by the attacker.
Please reopen this case and escalate it for manual review.
I can provide identity verification if needed.
Case ID: [IDE MÁSOLD BE AZ ÜGY SZÁMÁT]
Thank you for your help.Na kíváncsi leszek.
-
válasz
fokukac
üzenetére
Én úgy vagyok felfüggesztve, hogy a fiók működik, csak üzenetet nem tudok írni. Amit írnak, azt megkapom. Az csak hab a tortán, hogy a saját adataimat lementve, a messenger üzenetek csak 2024 februárig vannak benne a csomagban. Na és hol a többi idáig? Hulladék az egész.
-
junior11
veterán
Sziasztok, az hogy lehet, hogy vkinek messengeren tudok írni, el is küldi, de Fb-n a profilja már nem található (rákeresésre sem)? Tiltva lettem volna? De akkor a messenger is kiírná hogy nem elérhető, ugye? Nem értem... Járt már így valaki? Köszi.
-
toto0569
addikt
Ezt az értesítést hogy tudom kikapcsolni,hogy többet ne jelenjen meg ilyen? Köszi a válaszokat!
-
Bferibörs
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
Ok
-
-
ledgeri
nagyúr
Az első bekezdésed egy szubjektív állítás, oké... meg egy "minenhol van backup kód"-téma független általános megjegyzés. Attól még vannak helyek ahol nem adnak, nyomnak backup kódot, ha bármilyen 2fa-t beállít az ember. (ez továbbra sem jelenti feltétlenül, hogy ez az opció elérhetetlen, de megesik...)
Oké az "egyszeri qr-kód mgjelenítésből (pl.) két telóra fotóz"-nál nem tényleges jpeg tárolásra gondoltam, mert elfelejtettem hogy általános logikát nem lehet elvárni emberkéktől. De ha pl "asszonypajtás a proton 2fa kezetőjét használja, míg én felrakok neki egy aegis-t, saját jelszóval, mint n+1 backup (az n lehet 0 is...) a saját cuccaimnak, akko az egy helyen 1 példány-hoz képest bőven előrébb vagyok", és eléggé hamar jön visszajelzés arról, ha baj van azzal a készülékkel..., viszont nem instant szívroham, ha túra közben reccsen a kijelzőm.
Ha két helyen van csak általam könnyen hozzáférhető, egyéb helyeket nyitó dolgom, csak azért mert technikailag gyengül a védelmem, mert fizikailag 2 eszköz létezik a földön ami nyitja pl a ph-t (nem egy), attól még nem monanám, hogy tejesen felesleges, vagy ártó (azaz öngól... max egy hosszú passz)Másfelöl nem csak a backup kód jelöli a backupot... nem is a "backup" kötelezően elvárandó létéről volt szó.
Nem military grade paranoia, hogy egy eszközön érem el az internetet 99%-ban, így nem kell sync képes jelszó vagy 2fa tároló... egybevonnod, majd egyben cáfolnod picit manipulatív, a VAGY szónak jelentése van!.
Picitnagyon AI-sra sikerült a hsz-ed egyébként...
-
Bferibörs
addikt
válasz
Peterhappy
üzenetére
Hogy mit szúrtatok el azt nem tudom,valszeg megosztottátok a fiók felügyeletét.
Mindössze adminisztrátornak kellett volna felvenni a feleséged. Szerintem. -
Sziasztok,
Remélem jó helyen járok, és nem kérdezek nagy hülyeséget.
Nemrég regisztráltam Facebookra (és Instagramra), vállalom, hogy nem értek hozzá
Amiben segítséget szeretnék kérni:
Adott Feleségemnek egy meta fiókja, és adott egy barátnőjének is.
Kettőjüknek van egy közös vállalkozásuk, aminek van egy professzionális fiókja.
Ehhez a fiókhoz sokáig csak a Barátnő fért hozzá, nemrég beállítottuk úgy, hogy a Feleségem is át tudjon rá váltani, be tudjon lépni.Ez viszont - számomra érthetetlen módon - lehetővé tette Barátnő számára, hogy a Feleségem fiókjába is belépjen. Előbb csak az instagram fiókba, de pár nappal ezelőtt már a facebookra is.
Eszköztől függetlenül, ha jól értem, jelszó megadása nélkül be tudna lépni a Feleségem fiókjába, egyetlen kattintással.Én egészen biztos vagyok benne, hogy ez így nem normális.
Van esetleg elképzelésetek, mit és hogy kellene másképp beállítani?
Vakok között a félszeműként próbálom én orvosolni a problémát
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Breki
veterán
válasz
ledgeri
üzenetére
Szerintem ahol nincs backup kód, ott alternatív helyreállítási módszer van (SMS, e-mail, support, hardveres kulcs). Ahol semmi nincs, ott a szolgáltatás a gyenge láncszem – nem a backup kód koncepciója.
„Elég lefotózni a QR-kódot két telefonra”
Ez az egyik legrosszabb tanács, amit 2FA témában adni lehet.Ezt direkt tanítják is
Hogy miért?
📸 A QR-kód = a teljes titok (seed)
Ha egyszer kikerül (galéria, Google Photos, iCloud, WhatsApp backup, screenshot mentés), onnantól nincs 2FA, csak illúzió
Két telefon = kétszeres támadási felület
Ez nem „okos megoldás”, hanem digitális öngól„El lehet menteni jelszókezelőbe külön állományba”
Igen… lehet.
Csak ez már:
haladó felhasználás
tudatos kulcskezelést igényel
és ugyanúgy backup, csak más néven
Tehát ezzel pont mrgerősíted, hogy backup kell.A felhősync nem kell mindenkinek, meg ‘más gépén csücsül’”
Ez a klasszikus „military grade paranoia”.A Microsoft / Google Authenticator end-to-end titkosít
A seed nem olvasható a szolgáltató számára
A kulcs a fiók hitelesítéséhez kötött
Cserébe:
📱 telefon törik / factory reset → nem bukod el az életed
🔁 eszközcsere → 5 perc, nem 5 hét support
Ha valaki ezt nem akarja: rendben.
De akkor vállalja, hogy backup kód kell. -
ledgeri
nagyúr
Nem mindegyik szolgáltatás ajánl fel backup kódot, és nem mindegyik követeli meg, hogy legyen, ha opció is (értsd, nem skipelhető, hanem vagy nyomtatandó, vagy mentendő valahova, vagy "elttettem, elmentettem" gomb megnyomós)... és technikailag nem is feltétlen kell, ha pl valaki megoldja, hogy az egyszeri qr-kód mgjelenítésből (pl.) két telóra fotóz, vagy jelszókezelőbe is (külön állományba) bementi a seedet.)
Nomeg a felhősync sem kell mindenkinek, vagy a tudat, hogy a "military grade ecryption"-állománya az más gépén csücsül.Pl a facebook az pont olyan volt mikor ott jártam, hogy alapértelmezett a nemlétező (sohasem volt) whatsapp [sms], és minden más opciós... akár csak a backup kódok, akár minden, még yubikey is.
Persze, mikor léptem volna be, véletlenül elfelejtette mindegyik beállított opciót megjeleníteni, és csak a whatsapp volt, ami azt jelentette, hogy küldtek egy sms-t...
, mikor ott volt a yubikey a gépben, ami azért picit meh. -
Breki
veterán
válasz
Selynelar
üzenetére
Nem biztos, hogy jól értem, de ez melyik Authentikator ?
Nincs felhőbe mentés?
Illetve ha van helyreállító (backup) kódod
(pl. Google, Facebook, Apple, Microsoft, banki belépések)
Ezeket a 2FA bekapcsolásakor adták
Általában 5–10 darab egyszer használható kódHa ez megvan akkor egyszerű
Reset után:
1. Újratelepíted az Authenticator appot
2. Belépésnél a „nem férek hozzá az authenticatorhoz” opciót választod
3. Beírsz egy helyreállító kódot
4. Újra beállítod a 2FA-t -
ledgeri
nagyúr
válasz
Selynelar
üzenetére
Persze, ha irreleváns akkor ugorható... hacsak az másképp nem kéri.
De legközelebb, és attól függetlenül is, ha van elakadóban egy olyan eszköz, pl semmire nem használt androidos teló, amire felmegy egy auth app, offline, akkor érdemes azt bejáratni backupnak, mert most mondhatod, hogy majd készülsz, de ha egy telón van a 2fa, vagy egyféle van, az crash-elhet, törhet, lopható...
-
Selynelar
aktív tag
válasz
ledgeri
üzenetére
update, lejött egy másik mail is, hogy hamarosan lejár a feloldási kódom, mondom na pont az asztali gépnél vagyok ott már használtam a fb-okomat, megpróbálom a linket. Voilá - működött, ide is beengedett és itt már engedte módosítani a kétfaktoros mizériát.
Szóval most már telón is be tudtam jelentkezni
A kérdésem, hogy elvileg 3 szor igényeltem a visszaállítást már mérgemben
, ez volt a 2., ha a 3. emlékeztető is megjön akkor azt csak skippeljem? 
Köszi még egyszer mindenki segítségét!
-
ledgeri
nagyúr
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Cartmenn
üzenetére
Köszönöm Mindenkinek a segítséget!Ma kaptam egy mail-t, hogy a feloldási kódom hamarosan lejár. Kimásoltam a link Url-jét majd be a Chrome-ba. Most oda be tudtam jelentkezni. De az alkalmazás megnyitása gombnál még mindig a 2fa bejelentkezést kéri. Most bejelentkezve a böngészőben viszont nem engedi módosítani a 2fa beállítását arra hivatkozva, hogy olyan készüléket használok, melyet nem szoktam.
S hogy akkor engedélyezik amikor már egy ideje használom.
Ez kb mennyi ideig tart?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Előbb dobta fel:

Konkrétan nem használom semmi másra a fiókot évek óta, minthogy pár oldal be van állítva követésre, ahonnan kapok ötleteket koncertekre, előadásokra és egy ismerősömnek tudok írni messengeren. Na most itt akkor hogyan gyűjt az én fiókom érzékeny infókat? Kezd már nagyon elegem lenni ebből a facebookból, azt hiszem kuka lesz belőle. Az pedig hab a tortán, hogy a telefonon simán tudok írni a messengeren, csak az asztali gépen a facebookon keresztül nem.
-
313313
addikt
Segítsetek légyszíves....
Van egy Motorola Edge 60 pro készülékem és egyáltalán nem küld a Facebook push értesítést. Nem egy kettő marad ki, semmit bem kapok meg.
Motorolás fórumokból amit tudtam össze legóztam. Messenger nagyon szépen működik is, de Facebook hót kuka.... -
Selynelar
aktív tag
Jó reggelt Mindenkinek,
Az alábbiban kérném a segítségeteket!
Tegnap csináltam egy factory resetet a telefonomon.
Be akartam jelentkezni a facebook alkalmazásba, de elfelejtettem hogy volt rajta authenticator, de gondoltam úgy se kell mivel már volt rajta használva a fb a készülékemen. Nos most nem enged be kód nélkül. De még az asztali gépen sem ahol eddig használtam. Más módszernél sms opció meg se jelenik, pedig van telefonszán a fiókhoz rendelve.Akkor kértem egy fiók visszaállítást szig feltöltve, jött is mail hogy visszaléphetek a linkre kattintva amit küldtek.
De akárhonnan próbálom megnyitni ez az üzenet fogadTúl gyakran kerested fel az oldalt. Kérjük, próbálkozz újra később.
Próbáltam hogy a kapott kódot jelszóként használom. Végig is megyek a lépeseken amit kér, de a végén mindig az authenticatoros loginnál jukadok ki.
Valakinek valami ötlete?
Előre is köszönöm!
-
chungee
addikt
válasz
Oposzumtoszó
üzenetére
Én úgy oldottam meg ezt a kérdést, hogy létrehozok 1 csoportot. Beveszem az illetőt+1közeli rokont (vagy általam kreált kamu profilt). A csoport létrejötte után kiteszem a 3. profilt. Bármennyi beszélgetést lehet így létrehozni ugyan azzal a személlyel
-
Oposzumtoszó
senior tag
Sziasztok!
Van olyan opció a Messengerben, hogy egy adott személlyel két külön beszélgetésem legyen?
Előre is köszönöm!
-
Szabi®
veterán
válasz
Cartmenn
üzenetére
Sajnos ez már tartósan ilyen jóideje. Vagy a facebook használ valami bann fokozatokat, és ebből ez már az egyik.
Azon gondolkodom csinálok új fiókot, másik ip-vel, telefonon keresztül. Mert valami nagyon nem stimmel. Pedig nem szoktam trollkodni, hsz-t írni, nem politizálok stb stb.
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Hova tűntek a marketplace csalók? hosszú hónapok óta 1 db ilyen kamu levelet se kaptam
régen szokásos volt hogy feltettem egy hirdetést és 1 óra alatt tucat kamu levél jött (kifizettem előre a szállítást GLS-el ellenőrizze a linken..)
de hónapok óta 1 db ilyen levél se jött.Oka ennek mi lehet?
-
Belefutottam egy érdekes dologba. Egy nyilvános oldalon a mobilos alkalmazásban megírt komment csak az adott készüléken látszik, másik eszközről nézve ugyanazt az oldalt már nem. A hozzászólásszám novekszik, csak épp a hozzászólás nem látszik. A profillal tett kedvelések látszanak minden eszközön. Egy teljesen új profilnál ugyanez a helyzet. Ezen profilokkal másik oldalra írt komment látszik minden eszközön.
Ilyen hogy lehetséges? Egy adott oldal csak profilt tud tiltani elvileg, a mögötte lévő eszközt nyilván nem látják.
-
Szabi®
veterán
Sziasztok sajnos egy olyan hibával fordulnék hozzátok hátha tud valaki segíteni, hogy 3 éve nem tudtam belépni a fiókomba, kínlódtam egy darabig, de nem engedett be.
Készítettem egy új profilt, ami valahogy nem úgy működik ahogy kellene.
Kint van a kapcsolati státuszom, nyilvános és nem látszik, sem a születési helyem, sem a lakhelyem. (minden nyilvános, minden beállítást átnéztem)
A nyilvános bejegyzéseimet sem látja kb senki, egyik ismerősöm aki akkor még nem volt ismerősöm megkereste a profilomat, és teljesen üres volt, semmi bejegyzés nem látszik, semmi nyilvános kép, még a kiemeltek sem.
Mi történhetett a profilommal ?
Ennyit lát egy olyan ember is a profilomból, akivel még közös ismerős is van.
-
classic B
senior tag
Messenger facebook fiók nélkül: pár napja eltűnt a menüből a "Chatek" menüpont (és a Marketplace is, bár azt leszarom), így ha átlépek az "Archiválás" vagy "Engedélykérés" részbe, így nem tudok visszamenni arra az oldalra, ahol az aktív chatek vannak. Be kell zárni az appot és újra megnyitni. iOS-en használom.
Másnál is így van? -
Xtomi
tag
Gmail-es email címet loptak el?
-
Breki
veterán
válasz
Krystal_s
üzenetére
Informatikus vagyok, ezekre figyelek, nem nyitok meg ilyesmiket, sőt az nformacióbiztonsági oktatást kapunk és tartunk
Ez hétvégén történt és mobilon egyszercsak kiírta előbb messengeren aztán Facebookon, hogy a munkamenet lejárt és azóta nem tudtam visszalépni
Abban nagyot hibáztam, hogy bár a cégnél használjuk, a saját dolgaimhoz nem állítottam be kétfaktoros hitelesítést, mondván macerás. Ezért mondom most mindenkinek, hogy állítsa be, szívesen segítek.
Az email támadás pedig egy reggel történt amit akkor meghiúsítottam, a log-ot visszsnézve Mexikó-ból legalábbis a cím szerint.
Szerintem ez magasabb színtú támadás volt, több oldalról direkt ellenem, van is tippem miért, de ezt nyilvánosan nem osztanám meg. Annyi csak, hogy politikai dolog.
-
Krystal_s
addikt
Valamilyen linket, fájlt nem kellett megnyitnod? Valami kellett nekik, hogy hozzáférjenek a jelszavadhoz. Privátban szoktak írni (pl egy ismerősöd nevében, akinek már feltörték a fiókját) egy kamu szöveget, hogy Szia, légy szíves segíts.... és ott egy link.
Nem kaptál semmi linket, amit megnyitottál?
Pont azt az Emailedet törték fel, amit a Facebookhoz használsz?
Amikor próbálkoztak, te semmi értesítést nem kaptál akár a FB fiókodban, akár emailben, hogy valaki idegen gépről próbál belépni?
Nekem ez furcsa. Engem sokszor a saját fiókomba nem enged be, amikor másik böngészőből, vagy másik gépemről akarok belépni (házon belül). Igazolnom kell magam... pl belépni egy olyan eszközről, böngészőből, amit már korábbról ismer stb. -
ledgeri
nagyúr
-
Breki
veterán
válasz
ledgeri
üzenetére
Pontosan nem tudom megmondani.
Van egy ötletem, hogy milyen csoportnak szúrhattam a szemét.
Elég korán moly támadások jöttek.
Először emailt támadták azon keredztül szerintem Paypal és azzal utaltak 26.000 forint ertékben reggel
Azután jött a Facebook fiók támadása, majd másnsp reggel jött az email, hogy valaki elkezdte átirogatbi az adataim a Google fiókban.
Szerencsére ezt sikerült újra elég gyorsan hatástalanítani.
De mostnár nem bízom véletlenre kétfaktoros hitelesítés, ujjlenyomat, tekefonszám hssználata
Előbbit nagyon ajánlom mindenkinek öt perc beállítsni nem lassít és extra biztonság.
Bárcsak előbb beállítottam volna.
-
ledgeri
nagyúr
Egyébként hogyan fértek hozzá nálad?
#36972 Xtomi
Onnantól hogy valaki ész nélkül, valid mail-jelszó párossal lép be egy fake oldalra, azon át hogy felrak valamit ami benyeli a sütiket, tokeneket, ekkora cégnél már el tudnám képzelni valami belsős emberke kiadja, bármi lehet.A múlt hónapban jött a hír, hogy whatsapp-ot "törték" úgy, hogy megtaláltak 3.5 milliárd valós, regelt telószámot. Kutatók csinálták, valami API nem volt rate-limitelve, és algoritmikusan összeszedték a számokat. A meta válasza az volt, hogy az úgy működik ahogy kell neki... de ránéznek. (ez a kb hozzáállás.)
[a kutatók törölték a pakkjuk...]
-
Xtomi
tag
Árulja már el valaki, hogy lopják
el valakinek a fb vagy messenger accountját?
Gondolom az illetőnek figyelmetlennek kell lennie, vagy nem?! -
Breki
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Rákérdeztem a Chat GPT-nél erre az oldalra, hogy miért nem ajánlotta.
Az általad linkelt oldal egy speciális, régi Meta-űrlap, ami csak bizonyos esetekben jelenik meg, és nem minden fióknál érhető el. Ezért nem adtam meg automatikusan, mert több felhasználónál már nem működik.
De nézzük a lényeget:
✅ Mi ez az oldal és miért nem adtam korábban?
A linkelt űrlap:
“Hacked or Fake Account – Personal Accounts”
(772041170884838)
Ez egy régebbi, nem publikus, sokszor A/B teszt alatt futó Meta-form, amit:
nem minden régióban jelenít meg a Facebook,
nem minden fiók esetében aktív,
sokszor csak akkor jelenik meg, ha bejelentkezve, félbejelentkezve vagy cookie alapján felismer a rendszer.
Ezért:
néha működik,
néha hibaüzenetet dob,
néha átirányít a „Hacked account” fő oldalra.
A Meta hivatalosan nem listázza ezt a formot — ezért én a stabil, mindenkinél működő linkeket adtam.
✅ Ez az űrlap használható hackelt fiók visszaszerzésére?
Igen, ha épp elérhető számodra.
Ez valóban egy olyan form, ami segíthet hitelesítési problémák, jogosulatlan hozzáférés vagy személyazonosság kérés esetén.
DE fontos:
➡️ Ha megváltoztatták az emailt és telefonszámot, a Facebook általában egy másik folyamatot erőltet (pl. fényképes személyi igazolvány feltöltése).
➡️ A Meta sokszor automatikusan átirányít egy újabb rendszerbe, mert a régi űrlapokat fokozatosan megszüntették.
Ezért írtam korábban az új, garantáltan működő utakat. -
chungee
addikt
Estét!
PC-ről töltök fel FHD 16:9 videót (mp4). De REELS-nek titulálja. Hogyan tudok standard videót feltölteni
-
Breki
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Nem, ezt írhattad volna korábban.

De mivel már elinditottam az ügymenetet és ekég gyorsan léptek, most nem is fogom.
Közben elérhetetlenné vált a feltört profil.
Úgy olvastam ez a netódus.
Ha a Facebook lezár egy fiókot, a jogos tulajdonos és mindenki más számára is elérhetetlenné válik (ez a "nem elérhető" státusz).
🔒 Miért nem elérhető a fiók?
Ez a helyzet szinte biztosan azt jelenti, hogy a Facebook a következő lépéseket hajtotta végre a biztonság érdekében:
Beazonosították a problémát: A fiókját a feltörési kísérletek és a tegnapi bejelentések miatt feltörtként azonosították. Lezárták a támadó elől: A rendszer, látva, hogy elküldte a személyazonosságot igazoló dokumentumokat, biztonsági okokból zárolta (felfüggesztette) a fiókot.
Ezzel a lépéssel a támadó sem fér hozzá a fiókhoz, és nem tud több kárt okozni, amíg az Ön személyazonosságát ellenőrzik. Ez a biztonsági protokoll standard része a feltörés utáni helyreállításnak.
📧 A Következő Lépés
A személyazonosságot igazoló dokumentumok feldolgozása folyik. Kérem, a korábban megbeszéltek szerint, türelmesen várja a Facebook e-mailjét a megadott új e-mail címére.
A fiók akkor lesz újra elérhető, ha a Facebook elküldi a speciális visszaállítási linket, amivel beállíthatja az új jelszavát -
Ezt próbáltad?
Single point of contact for users in EU Member States
----
én meg már két hete fel vagyok függesztve a link beszúrása miatt, cybersecury violation címszóval. Azt írták, hogy általában egy nap alatt elbírálják, de 14 nap sem volt elég erre...
Vagy az egész csak kamu, és igazából nincs is felülvizsgálat. -
Breki
veterán
Mivel itt senki se válaszolt, máshol viszont igen, és elég nehéz megtalálni feltört fiók esetén a megoldást én is három napig kerestem,több ai-val is bexzéltem egyiknek én mondtam el.
Tegát feltörés esetén ha átírják az email címet és mobiltelefont, illetve készülék blokk van, valamint az űrlapok nem töltődnek be a megoldás
Egyelőre nem végleges nálam.is folyamatban van, de végre valahol be tudtam jelenteni.
Feltört fiók bejelentése:
Ez az oldal, hogy legközelebb tuddd
Csaló fiók jelentése” űrlap a következő hivatalos Facebook-oldalon található:
👉 https://www.facebook.com/help/contact/295309487309948
[link] -
válasz
zsoltip
üzenetére
Szia
engem szeptemberben tiltottak le, itt írtam róla [link]
Állítólag ha előfizetsz Meta Verified (kék pipa) előfizetésre, akkor ott személyesen tudsz beszélni ügyfélszolgálattal, még nem próbáltam, nem volt időm vele foglalkozni
soha életemben nem kaptam semmilyen tiltást, semmilyen illegális dolgot nem csináltam, én is csak a szokásos tech ingóságokat adtam vettem (Apple termékek főleg) nem tudom miért szedett ki az algoritmus
azt tudom hogy veszettül hiányzik a Marketplace, minden más adok-veszek oldal kb halott

-
Breki
veterán
Sziasztok.
Hétvégén feltörték a Facebook fiókomat.
Egyszer csak kiírta, hogy a munkamenet lejárt utána nem tudtam visszalépni.
Utánaolvastam, és a gemini-t (ai) is megkérdeztem a teendőkről ő végigvezetett mit kéne tenni.
Egy leírásból:
Ha már nem tudsz bejelentkezni a fiókodba (pl. ellopott fiók): Menj erre a címre: https://www.facebook.com/hacked Használj nyugodtan ugyanazt a böngészőt és eszközt, amin korábban használtad a Facebookot. A folyamat nagyrészt automatizált, és ezen a módon nem kapsz közvetlen támogatást.
Na ez rendben is lenne, de sajnos az email és mobilszámot illetve az Instagram fiókot (oda be tudok lépni) leválasztották.
De mobilon sikerült megtalálni a fiók hivatkozási nevével a fiókot.
Viszont a jelszó visszaállításánál ez van.
Hogyan szeretnéd megkapni az új jelszó beállításához használható kódot?
Kód küldése e-mailbenc*****8@f*******.com
A bejelentkezéshez írd be a jelszót.
Na most az a baj, hogy ez a támadó email címe, tehát oda hiába kérem a kódot.
A jelszót meg ugye átírták.
Van ilyen, hogy nincs hozzáférése ezekhez, de ott meg tegnap mobilon kiírta
Olyan eszköznek kell lennie, amelyet korábban már használtál a fiókba való bejelentkezéshez.
Nem sikerült megfeleltetnünk a fiók visszaállításához használt készüléket, ezért nem engedélyezhetjük a továbblépést.
Magyarán letiltották ezt a lehetőséget, a Gemini azt ajánlotta, hogy nézzem meg másik készüléken amin használtam, most megnéztem munkahelyi gépen ott emailra felismerte a fiókomat, de a jelszó visszaállításnál ugyanez a képernyő fogad.
Utána az ai ajánlott úrlapokat ahol írhatok nekik, de mindegyik kiírja, hogy az oldal nem tölthető be az ai szerint ezt a facebook letiltotta.
Pl. szintén egy leírásból:
Ha manuálisan szeretnél támogatási kérelmet küldeni: Töltsd ki az űrlapot ezen a címen: https://www.facebook.com/help/contact/377211842296337 Írd le a problémát a lehető legpontosabban, és csatold hozzá:
Email címed
Telefonszámod
Nevedet
Képernyőképeket, ha lehetséges. A válaszidő hosszú lehet.
De ez az oldal se megy nekem.
Van egy másik még működő Facebook profilom, ahogy Irtam az Instagram is működik, a levelezés is, van valakinek ötlete, hogy hogy tudom velük felvenni a kapcsolatot és ellenőrzést kérni? -
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
„Nem adhatsz el termékeket, és nem üzenhetsz az eladóknak.
Nem fogyasztóként árulsz.
Az országodban csak fogyasztói eladók tehetnek közzé hirdetéseket a Marketplace-en."A Marketplace letiltott, és azt állította, hogy nem fogyasztóként árulok. Fogalmam sincs miért, hiszen csak véletlenszerű háztartási dolgokat adok el.
Miután beküldtem a felülvizsgálati kérelmet, néhány perc alatt megjött a válasz, hogy a felülvizsgálat kész, és a tiltást fenntartják.
Azóta 1,5 hónap telt el, de semmi változás.Hol tudok panaszt tenni ez ellen, hogy oldják fel a tiltást? Mi ennek a menete?
-
kw3v865
senior tag
Szasztok!
Egy ismerősöm szerint a "@kiemelt megjelenítés" komment bármely posztomhoz azt eredményezi, hogy az összes ismerősömnél megjelenik majd az a bejegyzés, de csak naponta egyszer lehet használni. Ez igaz? Én úgy gondolom, hogy nem. Teljesen alap fiók, semmi fizetős szolgáltatás nincs bekapcsolva.
-
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Adott egy általam felügyelt masina, asztali gépen, Chrome böngészőben kéri a Messenger pin kódot.
Megadom neki és csak pörög hogy ellenőrzés folyamatban...
Ezt órákig képes csinálni...
A kód jó...
-
AssAssynn
addikt
Másnak sem működik a videó részlegben ez a "több ilyet szeretnék látni" / "kevesebb ilyet szeretnék látni" rész? Úgy tapasztalom, hogy hiába nyomkodok bármit, az algoritmus a saját belátása szerint önti rám a manipulatív tartalmait.
-
ritkaság
aktív tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség! Nem tölt be a Facebook a PC-n. Beírom a felhasználó nevemet és a jelszót, ez után gondolkozik egy kicsit és visszajön az üres bejelentkezési oldal. A laptopomon be tudok lépni, ez a gond csak a PC-n van. 3 böngészővel is próbálkoztam, mindegyikkel ugyan az. Megcsináltam mindent, amit a Googléban találtam, sőt még vissza is állítottam egy stabil pontra a rendszert, de semmi.
Tud valaki segíteni? -
Gedeon31
addikt
Sziasztok!
Korábban kaptam egy üzenetet egyik Facebook ismerősömtől. Nem foglalkoztam ezzel az üzenettel. Utána törlődött az ismerősök közül és olyan mintha tiltott volna . Nem látom a keresőt használva sem. . Tegnap tudtam vele beszélni telefonon. Több ismerőse is így járt,de nála a tiltottak között nem vagyunk.
Hogyan lehetne megoldani,hogy újra ismerősök legyünk?
Ez volt az üzenetben ,amit kaptam tőle.
Fiókodat ellenőrizni kell!• Mesterséges intelligencia rendszerünk a közelmúltban szokatlan viselkedést észlelt az oldaladon a tartalommal, képekkel és IP-címmel kapcsolatban. Íme néhány ok, amiért korlátoztuk a fiókodat:1. Az általad használt IP-cím nem egyezik meg a szokásossal.2. A kezdőlapodon közzétett tartalom olyan nevet tartalmaz, amely sérti a Facebook közösségi irányelveit.3. A képed rosszindulatú sütit tartalmaz.• A fenti okok és indokok miatt 12 óra elteltével felfüggesztjük a fiókodat, ha nem ellenőrized.
• Kérjük, ellenőrizd a fiókodat a következő címen: [...]* Vagy a biztonsági mentés linkje alább található
* Link törölve.
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
a tegnapi nagy felfüggesztési hullámban járt valaki úgy, mint én, hogy linket írt kommentbe, és letiltották cyber security policy-k megsértése miatt?
[Valami eltört a Facebooknál, tömegesen tiltják ki a felhasználókat minden ok nélkül]
tegnap délben függesztettek fel, azt írták, hogy általában egy nap, mire elbírálják, de még semmi. -
Cartmenn
aktív tag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Ja és amúgy lehet a hirdetés blokkoló zavar bele, nekem van 2 is
-
-
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Nálam is ezt csinálja, tettem is fel kérdést pár napja, választ nem kaptam.
Mivel nem nagyon érdekel FB, annyiba hagytam. :-) -
Cartmenn
aktív tag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Nekem már régóta ez van,nem jöttem rá miért --- én alapban itthon is jelszózok,ki is lépek a facéról kijelentkezve ,ezt szoktam meg
--- belépés után mindig ezt csinálja ,csak akkor áll helyre ,ha bezárom a böngészőt, majd újra a face
(persze ilyenkor nem jelentkezek ki) -
totron
addikt
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Itt a privátokat nem, majd igen, majd megint nem Brave alatt. Vivaldi alatt mindig betöltődnek a züzenetek.
-
Alusky
senior tag
Imádom, hogy az új appban nem én döntöm el mi legyen alul a gyorsgombokon, hanem csak egy része testreszabható, a többit a Meta dönti el. És totál feleslegesen meg idegesítően állandóan jelzi piros számokkal, hogy van számomra érdekes reels videó, mintha üzenetem vagy értesítésem lenne. Pedig nem, nem érdekel a random beajánlott reels videója amin gyökérségek vannak. Ezt már az Apple-nél is rohadtul untam, hogy nem szabhatom testre a dolgaimat, csak ők legalább vittek bele valami logikát és együtt lehetett élni vele. Ez meg a Meta...
Továbbra is agyhalál, hogy mi alapján dönti el, hogy egyik posztban kienged 2048 pixeles 400 KB-os képeket több tucatot, másik posztban meg 4 képből 3 agyon van butítva 800 pixelre meg 100 KB-ra, gyakorlatilag nézhetetlen.
Rákosodás kellemesebb, mint ez a platform. -
kidnou
őstag
válasz
Don.Corleone
üzenetére
Időnként szokta csinálni, aztán magától megjavul
-
Don.Corleone
aktív tag
Sziasztok! Találkoztatok már olyannak, hogy néhány oldalon nem tölti be a bejegyzéseket a facebook? Telefonon gond nélkül megjeleníti, de asztali gépen nem. Próbáltam win/mac verzión is, de csak telefonon jelennek meg. Szerkesztek egy oldalt és pár napja kezdődött ez a furcsaság. Böngészőt kipucoltam, próbáltam három verzión is, mondhatni amit tudok kipróbáltam de sajnos ez az anomália nem szűnt meg, ti tapasztaltatok hasonlót?
-
draco31
veterán
Hello!
A sztori, felnőtt képzésbe járunk esti iskolába.
A jelentkezési lapon akik megadtak minden elérhetőséget, azoknak az ofő csinált egy face csoportot.
De hogy egyszerűbb legyen, csináltunk egy messenger csoportot, beleraktunk minden ottani embert. (nem ismerünk mindenkit)
Viszont mind a két csoport úgy áll, hogy 3-4 ember látja csak, és reagál, többiek az üzenetet sem olvassák látszólag.
Létezne, hogy senki nem fogadta el a felkérést?
Tag listán viszont mindenki ottt van. -
unravel
őstag
A páromnak van upvote/dislike gombok androidos Facebookon, nekem nincs. Hogyan lehet?
-
-
Dr.Én
veterán
Hali!
Azt szeretném kérdezni hogy olyankor mi a fene van a messengerel hogy a tulajdonos profilképe átváltozott Meta Business akármire és mindenkinek messenger üzenet küld hogy adatokat kérjen és jelszó változtatást.
Nem nálam történt az eset, hanem rokonnál. -
totron
addikt
válasz
totron
üzenetére
...nem is közel, hanem teljesen nem: még csak pöckölgetni sem lehet, hogy mit nem kérek ezután.
#36920-=RelakS=-, eltérő lokáció, más OS is számít, nem csak a browser, ne parázd túl. Volt, hogy saját gépeimmel-gépeimen, otthonomban zártam ki magam.
Ismerősök fotóinak felismerő játékával keletkezett visszajutás, nagynehezen. A telefonra is képernyőzár kell. Ez mindig is hátulütője volt a 2faktorosnak. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Közben "megoldódott". Meg akartam nézni a 2 faktoros azonosítást, hogy be van-e állítva, és megint küldött kódot. Ekkor sikerült úgy váltani a levelezés és a face között, hogy nem koppintottam véletlenül a messengerre, és így a kódbekérő ablak sem tűnt el, utána meg szabad a vásár.
Az azért vicces, hogy nálam kódot adó alkalmazás van beállítva (a fenti telefon anyámé), és ha valaki megszerzi a telefonomat, és fel tudja oldani, utána azt csinál facebookban, amit akar, mert jelszóváltoztatáskor csak egy e-mailt küld, hogy én voltam-e. Másik böngészőbe bejelentkeztem próbából, és csak az alkalmazás zaklatott, hogy ismeretlen bejelentkezés, kódot nem kért.
-
-=RelakS=-
veterán
Mobilon hogy lehet jelszót változtatni?
Megadom a régi és az új jelszót, küld levelet a kóddal.
Megnézem a kódot a levélben, visszaváltok facebookra, és eltűnik a kódbekérő ablak. -
Tragger
tag
Sziasztok! Találkoztatok már olyannal, hogy megosztva a saját Marketplace-es hirdetést a hírfolyamon, senkinek sem nyílik meg, még saját magatoknak sem? Nyilvánosra van állítva. Csak úgy tudom magam is megnyitni a teljes hirdetést, hogy Marketplace-en az apróhirdetéseim közül nyitom.
-
totron
addikt
Ejha. Megszűnt a Videó menüpont, maradt a Reels-videó. Nőtt a variancia, egyben megjelentek a keményvonalas trashtartalmak is, innen is üdvözlöm az ötletet és a megvalósítását.:/ Ha kisebbségi agresszivitásra vágynék, a TikTokot pörgetném, de nem vágyom rá. Mégis jön. Az algoritmus közel teljesen irányíthatatlan.
-
Cs1csó
titán
válasz
zsoltip
üzenetére
+ Viktor. Engedd el.
Egy mód van hogy tudj kommunikálni: ha előfizetsz (még tiltás előtt) valami olyanra hogy "facebook business" (pontos nevét nem tudom) és akkor kvázi lesz "dedikált" elérésed go d esetén.
Ezt pár éve olvastam, nem tudom hova fejlődött ez.
Random embereknek ESÉLYTELEN élő ember ügyintézőhöz kerülni.
(Van kb. 2 MILLIÁRD fiók, lehetetlen ennyivel AI, algoritmus "akármi" nélkül elbírni.)
Ha csak 1%-val van gond akkor is 20 millió fiókról beszélünk, ha csak fél százalék az ugye 10 millió.
-
MadGame
senior tag
Sziasztok!
Amikor emojit szúrtok be, nálatok is így hozza fel a választékot?
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Kizártak a MarketPlace-ből, annak használatából.
Nem értem miért, mert előzetes értesítés, figyelmeztetést nem érkezett. Nem tudom mivel és mit sértettem meg, ez a legnagyobb probléma, és hiányosság.
Hiába nyújtottam be fellebbezést hetekkel ezelőtt, nem került pozitív bírálatra.
Azóta már több ismételt üzenetet írtam ezzel kapcsolatban, de semmi.Mi a túrót lehet csinálni ebben a helyzetben?
Hová, kinek, és mit írhatok vajon?Köszönettel,
zsoltip -
zzola
titán
PC-n webböngészőben ha megnyitom FB-ot és jobb felül a Messengert, itt az általam küldött üzenetet ha elolvassa a címzett, ugye az üzenet alá oda teszi piciben a képét. Ha erre a képre ráviszem az egeret, ott kiír egy időpontot - amikor elvileg elolvasta a küldött üzenetet - ez mennyire mérvadó? Valós az olvasási időpont? Kösz.
-
ottesz
aktív tag
csak ikonok jelennek meg a hírfolyamonban. Eltüntek a szövegek alatta( hozzászólás ,megosztás) csak az ikonok láthatóak.Így is fos a szemem így meg.... Hogyan lehet vissza állítani? Androidos telefonon. -
Sziasztok!
Win11, Opera browser
Facebook hírfolyam folyamatosan ezt a hibaüzenetet dobja.
Volt már :
- ki és bejelentkezés
- mindenféle előzmények törlése
- próbáltam másik böngészővel (Brave)
Egyik sem vezetett eredményre.Mi a fene ez?
-
Troy66
junior tag
A másik kérdésre a válasz:
"Röviden: jelenleg nincs globális kapcsoló a Messengerben a „megosztás AI-val / Share with Meta AI” jellegű funkció teljes kikapcsolására; a vezérlés leginkább beszélgetésenként kapcsolható ki. "
Ezt bezzeg, nem fejlesztették le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír A Facebook Európában is háttérbe szorítja a híreket
- Hír Fizethetünk, hogy reklámmentes legyen a Facebook?
- Hír Teljesen felforgatja a Facebookot és a Messengert az AI
- Hír Beszáll a Facebook-hirdetésekbe a generatív AI
- Hír Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Hír Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- Futás, futópályák
- Steam Deck
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 88%
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galax S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

remélem kiveszik ezt a szolgáltatást előbb-utóbb...
, mikor ott volt a yubikey a gépben, ami azért picit meh.

Teszek egy próbát, hátha, minden esetre köszönöm a visszajelzéseiteket, egy csónakban evezünk ezek szerint.
--- belépés után mindig ezt csinálja ,csak akkor áll helyre ,ha bezárom a böngészőt, majd újra a face

csak ikonok jelennek meg a hírfolyamonban. Eltüntek a szövegek alatta( hozzászólás ,megosztás) csak az ikonok láthatóak.Így is fos a szemem így meg.... Hogyan lehet vissza állítani? Androidos telefonon.