Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
alázógyík
addikt
válasz
troll81 #200664 üzenetére
Hülyeséget írsz.
Toyotánál ezt írják: "
Toyota and Lexus models. Since 1 January 2015, 85% of every vehicle must be reused or recycled, and 95% recovered. The process will identify parts that can be reused, such as engine, battery, alternators and steering systems. Fluids, gases and other materials and parts will be safely collected and, where appropriate, recycled."Szerintem a többi márkánál is elvárt már az újra hasznosítás.
Az, hogy Rittenburgersweháter-alsóban még engedik, nem az a mérvadó. Meg egyébként is, anyagilag és racionálisan se jó választás már.
Itt egy cikk, less rá egy pillantást.
"Vagy annak kapcsán számolt már valaki, hogy amikor egy újonnan 7 milliós kompakt dízel autó 200 000 kilométer és 8-9 év után egyszerre kéri el a részecskeszűrő, lendkerék és porlasztó árát, akkor lényegében ott tartunk, hogy nincs értelme javítani az autót? Ér 1.8 milliót, amit meg most felsoroltam, az nem márkaszervizes áron is milliós tétel. Van értelme ezt így csinálni?" -
Biqci
aktív tag
válasz
troll81 #200035 üzenetére
Ok, de én C30-at keresek. Nem érdekel a másik két variáns
Ezért is nehéz a helyzet, max. a C70 ami szóba jöhet, pl. amit linkeltem. Nem akarok sokat kiadni, most olyan utcai harcost keresek, aminél nem érdekel a városi küzdelem, az utcai parkolás, az esetleges jégeső... -
Biqci
aktív tag
válasz
troll81 #200029 üzenetére
A T5 csak elsőkerékkel van, mint a Focus ST, az RS Focus van összkerékkel, de olyat nem gyártott a Volvo. És igen, elég ritka, a mobile is 2darabot dob fel 10k Euroig. De a 2,4-es is csak 6db van eladó jelen pillanatban
Viszont [link] ehhez a C70-hez mit szóltok, ha nem érdekel a tető és kupéként gondolok rá?
-
-
Biqci
aktív tag
válasz
troll81 #192363 üzenetére
Semmi köze nincs az adóhoz a plakettnek. A Zulassungstelle adja átíráskor ha kéred, egyébként a Tüv állomás adja ki a forgalmi után. De mond kérlek, elolvastad a linket? Megadott idő után kötelező a honosítás. Tehát nem fizetett adót, ez igaz, de lehet még nem futott ki az időből
-
Biqci
aktív tag
válasz
troll81 #192355 üzenetére
Arról volt szó, hogy kötelező a honosítás. Te mondtad, hogy nem kötelező, ellenben az Umweltplakette kötelező. Én erre mondtam, hogy nem így van. Látod, a haverodat is megbüntették, mert nem volt honosítva az autó. Ha tartósan van valaki Németországban, egy ideig használható a külföldi rendszám, de utána valóban be kell jelenteni. Majd később (annyiban tévedtem, hogy nem fél év, hanem egy év után) kötelező német rendszámra váltani.
Itt egy [link] esetleg... -
Somatom
veterán
válasz
troll81 #192355 üzenetére
Hááát... Érdekes. Vajon a rendőr hogyan bizonyította, hogy azt az autót tartósan ott használta? Ha Magyarországon is van lakcíme (pl. ideiglenes) és Magyar állampolgár, akkor nem lehet Magyar rendszámos autója, amivel épp kiutazott Németországba az állandó lakóhelyére? Egyik ismerősöm is kapott egy csúnya bírságot, de őt a szomszédok jelentették fel és így bizonyítva volt, hogy tartósan ott használja az autót.
-
Somatom
veterán
-
Biqci
aktív tag
válasz
troll81 #192352 üzenetére
Szerintem tévedsz. A környezetvédelmi plakett nem kötelező, de ha "Umwelt" zónába behajtasz és nincs akkor büntetnek. Amikor átíratsz egy autót, akkor megkérdezi az ügyintéző, hogy szeretnél-e, mert ő megcsinálja. Az adót pedig szintén átíráskor automatikusan intézik, erre ki kell tölteni egy formanyomtatványt, amin szerepel a bankszámla szám, ahonnan levonja évente a Zollamt. Tehát külföldi rendszám esetén nem tudsz német adót fizetni...
-
-
válasz
troll81 #191791 üzenetére
"a kolléga nem tudom mennyi pénzt szán a dologra"
Nagyon képlékeny.
Egy olyan autóért ami elektromos, tudom otthon tölteni, tehát ingyen járok dolgozni, benne van az élvezet, nem csak közlekedőedény, fenntartási költsége minimális (mondjuk évi 100 ezer forint), 10 évig megtartható és ezalatt alig kell rá költeni elmennék 15000 euróig. Talán egy i3 (rex) ilyen lenne, de félek annyira nem költségmentes az. Vezettem már, nem mondtam volna meg hogy hátsókerekes, azt meg hogy 170 lóerő főleg nem. Mondjuk száraz volt az út és csak tanpálya volt Zsámbékon.
De ki kéne még szoítani az asszonynak egy prius 2-t is.
Szóval nem csak egyszeri költségben gondolkodok hanem fenntartásban is. Hiába csak 3000 euró egy autó ha rámegy még 4 mire rendberakod, meg évi 2000 csak a szinten tartás avagy a hanyatlás lassítása, mert az 10 év alatt 27000 euró. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
troll81 #191791 üzenetére
Ez csak első kerekes de úgy ment fel a Gotthard hágóra hogy nem győztem markolni a majrévasat.
-
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
troll81 #191781 üzenetére
Megveszi, kint leműszakiztatja majd hazahozza és honsítattja az működhet. Csak sokba kerül és macerás. Kérdés mennyire lesz tartós, mert az köztudott hogy a Volvo awd gyenge pontja a hátsó kihajtás. Nyilván egy üzemórás autónál ez nem szempont de állandó használatra már necces...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5560 i7-11850H 16GB 512GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest