Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
johnny82 #225192 üzenetére
ha lehetett volna válogatni a felszereltségek között, és nem csomagok vannak, akkor lehet nekem sem Elegance Plus lenne, mert szerettem volna a nagy navit, meg a villanyos ülésállítást, de ezek csak bőr mellé voltak. az alacsonyabb szinten adott fél(mű)bőr + fél-kamualcantara sokkal komfortosabb télen is, meg nyáron is
-
kenguru99
senior tag
-
válasz
johnny82 #224769 üzenetére
ha a klímát "csak tölteni kell" akkor én inkább egy másikat keresnék.
az egyhármasban a benzinszűrő egyben van a pumpával, és nem olcsó a cseréje, ha állandóan ukrán puruttya benzinnel jártak vele, akkor lehet gond. trafó ezekben is fogyóeszköz, de nem drága cserélni.
ritka, de van amelyik eszi az olajat, ilyenkor megkoptak a dugattyúgyűrűk szerencsés esetben, de szét kell bombázni a motort és drága a munkadíj. kompresszióméréssel kideríthető már vétel előtt. -
válasz
johnny82 #224756 üzenetére
Ignác? úgy tűnik ennek gazdája volt, nem tulaja. mondjuk a felni az nyomtáv szélesítőért üvölt (na meg egy ezüst szinterért) szerk: jobban bele gondolva, ezt jól át kell nézni, mert a műanyagok alatt csámcsoghat a rozsda.
illetve vasaló Stifteket nem néztetek? van pár a közelben [link] [link] ha elég a 3 ajtós, akkor [link]illetve szerintem a japánok legyilkolhatatlanságának mítoszába vetett vakhit azt eredményezi, hogy sok a lefingott autó, mert csak hajtják-hajtják, és sz*rnak bele mi van vele, aztán meg egyszer tényleg széthullik. és ez sajnos minél öregebb, annál jobban így van.
én megnézném ezt is, csak, hogy bővítsem a horizontomat: [link] -
válasz
johnny82 #224730 üzenetére
ha már dj79 bedobott más ötletet, akkor az én titkos favoritom is kerüljön ide: Nissan Note igaz ez messze van Szegedtől, de szintén láncos motor, örök mint a nyomorúság
illetve ha már Nissan, akkor ott helyben még egy bakancs Micra?
meg csodálom, hogy tboldi nem csapott le rá, de szintén helyben egy Musa? bár ez nyilván nem annyira bulletproof, mint a japók -
-
tboldi
nagyúr
válasz
johnny82 #224733 üzenetére
Csak újra és újra rá szoktam csodálkozni, hogy mennyire túl vannak árazva. De ha kíváncsi vagy, az enyém 1.4-es, kevesebb km-t futott, jobban felszerelt, vannak ritka gyári kiegészítők is rajta, műszakilag minden tekintetben top, és a legfontosabb, teljesen rozsdamentes, a nyáron lett kilakatolva.
-
rbalint88
addikt
válasz
johnny82 #223641 üzenetére
Kevesbe kockazatkerulo valasztasnak meg lehet nezni ezeket is: [link] , [link]
billyjoe: jol felszerelt az a Touran, a dsg nem eletbiztositas, de cserebe egy minosegi belteru auto van alattad. A valtot leszamitva nem egy nyugos konstrukcio, a valtora felre kell rakni egy misit es nem meglepodni, amikor eljon a felujitas ideje.
-
Gombinyó
őstag
válasz
johnny82 #218045 üzenetére
Én anno a Riot az 1.25-el vettem volna, nem sokkal izmosabb az 1.4 és a 6-os váltója is rövid áttételű, annyival nem jobb az 1.25nél, 1.25ből viszont jóval nagyobb a választék.
208ról túl sokat nem tudok, kolléganőnek van ezzel az 1.2 szívóval pár éve, ő nagyon szereti, hibája ez idő alatt nem volt. -
alázógyík
addikt
válasz
johnny82 #211594 üzenetére
Szia!
Anyósomnak ugyanez a motoros Corsája van. 2015/12.
150K km van most benne, azért jöttek elő problémák vele, ami többeknél is előjött.
Ha nem cserélték az olajat 10K km után, hanem hosszabbra húzták az intervallumot, akkor k.b. mindnél előjött a motor csörgése, zörgése(Hidrótőke, szelepek,...). Javítása nem olcsó, de legalább nagyon drága.
ABS jeladó, motortérajtó érzékelő, hibája volt még.
Most Decemberben pedig a futóműben tört el egy olyan csavar, ami az egész első futóművet rögzíti a kasztnihoz. Iszonyat rozsdás volt a csavar belseje, ezért tört ketté. Brutál fémes koppanásokkal jelzett, hogy valami baj van.
Egyébként kényelmes, és szereti, de azért ez nem kevés hiba ennyi idő alatt, és úgy hogy mindig szervizelve van az autó. -
-
válasz
johnny82 #209594 üzenetére
Tudom ismerem a PS-t, de ennyi km-el megmerném venni, meg ez már egy újabb verzió, sokat javítottak az elődhöz képest, na meg továbbra is az olajcsere a lelke, na meg persze ki hogy használja.
Nekem manuális váltó már nem lesz, az egyik fő érv, hogy csak automata.
qru: Mindjárt végzek egy kis kutatást ez ügyben.
-
Vismajor01
addikt
válasz
johnny82 #205587 üzenetére
Hol olvasol ilyet? Én is tag vagyok, ilyen autóm is van de azért olyan sokról nem olvasok
És azért elkell ezt osztani...Belépsz Prius csoportba ott mi vár majd?
Ugyanis általába azok irnak a csoportba akiknek gondjuk van az autójukkal
Én pl nem, mivel semmi gondja.
Amondó vagyok, hogy megbizhatóságban v60>gte, bár a GTE még nagyon új. De a v60ban megcsinálod az alapból elbaltázott gyári dolgokat (kormánymű, klimakompresszor) és utána sztem elég hűséges társ.
Én is vacilláltam sokat de a 2.4-es 5 hengeres meggyőzött, az egy nagyon jó konstrukció.
ellenben voltam 3 GTE talin és mindenhol azt mondták, hogy 200 fölött nem vennének, és hogy elég sokat kell rákölteni. Mikor mondtam h feleségem sokallta az évi 250 ezret amit Priusra kellett költeni, eltanácsoltak egyöntetűen a tipustól
Nálam az egyetlen különbség a GTW és a Volvó között a csomagtér és a benzin-dizel. Ha lett volna 8 misim akkor GTE-t vettem volna én is, de a csomagtér miatt csak is.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
johnny82 #205587 üzenetére
Ajánlom a hazai és nemzetközi GTE csoportokat, fórumon Doki16-nak volt-van (Golf, Passat). A videóról annyi a véleményem, hogy minden adatot amerikai forrásból vettek, ehhez képest GTE nem is létezett azon a piacon
Motor nem nyűgös, már szíjas, és a DSG is a jobbik olajos kuplungos, tartósabb fajta, 60 ezrenként gyárilag előírt olajcserével, best of VAG válogatás. Drága hiba lényegében a mechatronika szokott lenni, magas futás és elhanyagolt (+szűrő nélküli) váltóolaj cserék mellett érthető szerintem. Akku beázás történhet hűtőfolyadékkal, erre volt konkrétan visszahívás, szerencsés esetben kaphatsz akár újat is helyette. Adaptív LED engem megvett kilóra, nagyon jól működik. Távvezérlő alkalmazás (WeConnect) nyűgös, bár néha reinstall is elég. Összességében ha nem ez, akkor valami egyszerű-gyakori és persze keveset fogyasztó dízelt keresnék, excel segít
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
johnny82 #205578 üzenetére
Pálya miatt PHEV lenne ideális szerintem. Használtra tudsz Mapfre és társai garancia biztosítást kötni - tippjeim ennek fényében nézd
Szóval Passat GTE talán ami legjobban megfelel az igényeknek ahogy van, esetleg Volvo V60 D6/D5TE (nyűgösebb és kisebb, de dízel), vagy ha spórolsz még, akkor Mercedes C Klasse 300de hajtással (szintén dízel, pályára szvsz az való, bár a TSI is elég jól tud fogyasztani).
-
rbalint88
addikt
válasz
johnny82 #205581 üzenetére
Es az evi 18-20k km hogy oszlik meg, foleg varos, foleg autopalya vagy orszagut? Nekem egyebkent a tippem a minoseg miatt egy skoda octavia, seat leon vagy vw golf kombi lenne, viszont ezek szinte biztosan csak hasznaltan fernek bele a keretbe. 1.5tsi motorral keresnem, ehhez az amugy sem annyira javasolt szarazkuplungos dsg van (be lehet vallalni azert), biztos jol eladhato lesz es mar alapvetoen kiforrott konstrukcio. A kifutott generacioval varhatoan kevesebb gond lesz, de be lehet vallalni az ujakat is.
Tulnyomo reszt palyazashoz se a hibridet, se a villanyt nem javaslom, ha a minimum 140-es utazot szeretned tartani. Lehet azokkal is, csak nem arra vannak optimalizalva.Gombinyo: ceed es corolla is kisebb belul az aktualis focusnal, ezert nem javasoltam oket. I30 hatso labter konkretan vicc: [kép]
-
Doki16
addikt
válasz
johnny82 #205581 üzenetére
Ha megbízható hibrid kell akkor Corolla kombi a te választásod. Az ioniq hibridekkel csak a nyűg lesz mert DCT váltósak. Nem mennek tönkre annyira sűrűn, csak még azt is figyelni kell pluszban.
A keretedből kijöhet egy 2 éves Corolla ami még 10 éves koráig hibrid garanciás. -
rbalint88
addikt
-
-
KoVee84
senior tag
válasz
johnny82 #198725 üzenetére
parancsolj jó motor, még jobb váltó és még piros is
-
válasz
johnny82 #198715 üzenetére
208-at vettünk hasonlóra, és sztem pont a 3 henger a bugi benne (nyomatékos, és szeret pörögni, jó a hangja). Vezetési pozícizó, ülések, világítás, és a működésbeli finomságok, zajszigetelés, félpanoráma szélvédő is előny. Ehhez képest egy Yaris HSD ... elég primkó/sótlan.
Ha nem hibrid a Yaris, esélye nincs (a hir2-es bilux vetítőlencsés változatnak a világítása legalább jó, de sztem ennyi).
A Rio sem rossz, már az 1,2 is élhető, bárjóvalgyengébbnek tűnik mint az 1.2 vti, mivel ugyanannyi nyomatékot ezressel fentebb tud, plusz magasabb alapból a 3 hengeresnél a fordulat amin használod, azaz városban kb 85 és 105Nm amin használja az ember, plusz könnyebb a 208. Ezt tükrözik a rugalmassági adatok is (bár erzésre nagyobb a difi, a Rio/i20 egy lightos 1.4esnek tűnik, az 1.2 VTi meg mintha 1.6os lenne). Nem tudom csak az oldalt linkelni, elég sok autót be tudsz tenni az összehasonlítóba. [link]. Persze más motorokkal is lehet nézni (mindkettőt).
Nálunk a koreai és psa duó volt az utolsó két bentmaradt versenyző. -
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
johnny82 #184081 üzenetére
Polo, Fabia, Ibiza 1.4 16V és fölötte, vagy Smart esetleg még,
Panda esetén 1.2 16V mintha hajlamos lenne hengerfejes lenni. Ha van ismerős, aki benne van az autós dolgokban, olcsó szerelővel, szerethető darab, de némi törődést igényel (összegben filléres dolgok); nagy kérdés, hogy ilyesmi szempont-e, vagy inkább közlekedő edény kell.
-
molnarpeter
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- EZVIZ CS-EB8-4G-2K-PS(kit)
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3048, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest