Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- One UI zápor esett a hétvégén
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
Ez tiszta sor, hogy a motor és a váltó gyengébb minőségű, viszont még így is kevesebb a probléma vele, mint pl egy Hyundai konszernnel és jóval kevesebbet is eszik. Igazából a Kugát nem tudom mihez lehet hasonlítani kategóriában, mert kb köztes kategóriában van méretben, legalábbis belül biztosan.
-
IreN!CuS
őstag
Fiat Tipo Mirror 1.4 szívó 95 le
2019 57e km végig márkaszerviz
Metál kék
R17
Többi meg egy eléggé hasonló huha-s hirdetésből ami egész pontosnak tűnik:Olyan 4.3-4.5 közé tenném, de eléggé kevés ilyen eladó kocsi van. 1-2 parkolós karc az első és hátsó lökhárítón és a felniken ( asszony if know...
)
zgospel: azért több van ebben mint 800 kp
-
Szégyen hogy tett tönkre egy mohó generáció több előtte lévő munkáját, és vezette falnak a céget. Régen azért a Peugeot és a Citroen azért rendelkezett jelentős értékekkel. A Citroen kényelmes autókat gyártunk filozófiája kifejezetten szimpatikus volt nekem amikor mindenki sportos autókat akart gyártani.
-
Laraxior
titán
Az Insigniába tavaly cseréltem kompresszort, mondjuk az idén tapossa a 15. életévét.
Igazából az sem érdekelne, csak az utánajárás, kérjek időpontot vigyem el, ha ott kell hagynom, akkor kérjek szívességet, hogy valaki hozzon haza, aztán majd vissza. Ehh. mindegy. Köszi a helpet. -
csubuka
addikt
Köszi, énis ilyesmit gondoltam... lehet ránézek a Tipora, tök közel van
Meg nyitva tartom a szemem még. Tipora.
ParmaBoy: Ez a furcsa elbaltázott zöldadós meg újonnan üzembehelyezős büntiadós piactorzítás nem ok. De alapvetően hiába sír a helyiek szája reálbérekhez képest okésak a költségek, üzemanyag alig drágább a hazainál casco ugyanaz kb... és a használt basic kocsik ára sem halálos.
Szervízből nagyon a körmükre kell nézni brutál lehúzások vannak mondjuk...
szabonagyur:
Jogos, valóban csak kutakodok még.Próbálom összefoglalni a koncepciót.
Alaphelyzet haszbálat: napi 2x30km max bejárás, de inkább ezt ki kell vágni az életünkből és akkor marad a városi fuvarozgatás anyuka gyerek vonalon leginkább alkalmilag. Évi 10k km max a cél vagy kevesebb.
Méret: A C3 nem okés méretben. Isofix ülés base + üléske miatt az első ülések egyike nem tolható rendesen hátra. Ennél nagyobb kocsi kell.
Technika: Nedves szíjas nem lehet mert mire eljut hozzám 150k kmel addig már szétcsapták az tuti. A helyiek mondegyike betartja az olajcsere periódus maxát, műszaki analfabéták, így turbós sem kéne mert nem lesz köszönet 150k kmes kocsiban. A gyártónak igaza van vakon nem az én malmomra játszik komplex kocsiknál... Spurok gyenge alja kocsokkal huzatják az utánfutókat üzemszerűen stb. mert drága a fuvar amúgy. Robosztus kell mert nem fogják besűríteni az olajcserét kemény használatkor. Nem a leírás lapozgató az átlagember itt.
Baj: Mai giga babakocsival csomi tele, kétülésessé válik effektíve a kocsi a gyereküléssel. Azért babakocsi összehajtott alja meg a felső modul férjen be a csomiba.
Ár: 4-5 milliónál nem akarnék a megoldásra többet költeni mert látom milyen amortizációt visz be az utcán rohasztás, csak fájna a szívem.
-A robosztusság a fő bekattamásom mert a C3 magas olajevése meg mindig mézegezni a vezérműszíjat nem tetszik.
-Egyszerűség mert minimál szervízdíjat akarok, allergiás vagyok a helyi szervízszámlákra.
-Rozsdára nem hajlamos kocsi kell az utcao rohasztás és necc időjárás miatt.
molnarpeter:
Köszi! Tényleg kerülném a turbót. Ha cserés az gtk itt ilyen olcsóbb kocsiknál. Magyarországon javíttatni rengeteg kiesett idő, nem ismerek megbízható szakembereket, akikre ilyen komplex generál munkákat rábízhatnék. Tudom hogy tök okés turbós autók is vannak, Scross pl 250k kmel a családban nagyon zsír semmi baja de az ördög nem alszik... (Scross kilóg a leretből sajna most amúgy...)
Illetve sajnos időben ez nem fér bele most, a gyermekem eléggé bekéri a szabaidőt...
Az Ignist néztem, sajnos ez kicsit kicsi, kb C3 II... nem volnék beljebb vele.
-
csubuka
addikt
Köszi!
Értem, ez megnyugtató. Mondjuk egy kicsit fura kinézetűek a Civic-ek, az ufó után is
Szokni kellene...
Gombinyó: Mondjuk a Megane 3 tényleg nagyon jól néz ki, valahogy mindig emiatt jutunk el a francia-autós, khm helyenként önszívatásba. De tényleg ezek a dizájnok tetszenek nekem is
De sajnos tényleg nincs a kívánatos motorral (Dániában)
-
Bondix
aktív tag
Néztem a Nissan Almera-n is de ott egy sinbe van de ugye marad ott egy kis rész amibe bele megy.
Gondolom azt is letudja szedni egy autóüveges azaz az is ragasztva van?S így nem jön le a Peugeoról ott nincs így külön egy rész ahol szét szedhető egybe van teljesen és ragasztva a szélvédőhőz?
-
Sajna egyszerűen nem hiszek nekik, szerintem az a fő gond. Száraz DSG mellett ez a másik kedvenc autós témám
Mondjuk könnyen kötekszem amíg amúgy sem vennék meg egy cx60 vagy cx80-at. Toyota hybrides cx-50 már lehet hogy elvinne a hit irányába...Vagy CX40 ha lesz.
De ha lesz akkor előtte 2-3 évig kitárgyaljuk a mazda rozsdásodást is mint a DSG-t
-
Nu a mazda estén én a helyükben nem így csinálnám (mert rozsda ügyileg kb negatív a hitelessége szavuknak). Ha benne lenne az opciós listába az engem sokkal jobban megnyugtatna (avagy fizettem érte, verhetném az asztalt ha nincs). Így mindig bennem lenne a kisördög hogy ha szűkebb az év akkor mégsem rendeli meg a hazai importőr.
De úgyis fogalmazhatnék hogy csilingel a kamu érzékelőm
Szerk: Tisztelem a mazdát hogy bátran mást csinál mint a főirány (a nagy köbcentis motorokat külön megsüvegelve), de cx60-at vagy cx80-at elég biztos hogy nem vennék skandináv csomag ide vagy oda, szűkek és nagyon sok problémát hallok róluk.
-
thefreeman
aktív tag
Az én Mazdám is volt azóta egy alaposabb átnézésen, kiderült, hogy vagy gyári vagy utólagos alvázvédelem van rajta. Rozsda szerencsére nincs, illetve minimális a két első lengőkaron és a kipufogón de az egy majdnem 7 éves autónál nem zavar. A hátsó lengőkar szilenteket cserélni kell, azon kívül rendben van.
-
Alcsi69
senior tag
Igen és főleg amiatt bosszantó, mert eredetileg amiatt cseréltem le a G Astra-t mert reméltem hogy megbízhatóságban egy jobb autót sikerül venni amivel akár nagyobb távokra, Ausztriába/Olaszországba, vagy akár Csehországba is el merek menni. Azonban konkrétan előbb mentem volna el az Astra-val mint ezzel.
Ez a terv amúgy igen.
-
Alcsi69
senior tag
Jelenlegi probléma a piezo injektor téma (konkrétan zabálja az injektorokat úgy tűnik, hiszen amikor vettem akkor is kellett csere), mostanában nehezen indul, külső hőmérséklet érzékelő 0 fok környékén -40-et ír.
Illetve amire eddig szerelő se tudott mit mondani az az, hogy menet közben egyszer csak ránt egyet a kocsi, kb. fél másodpercre leveszi a teljesítményt, leugrik a fordulatszám, motorhőmérséklet jelző stb., azt megy tovább.
Ezen kívül kisebb problémák, mint pl. hogy bal oldalt igen, viszont jobb oldalt nem hajtotta be a visszapillantót.Ami Skodákban vagy Seatokban van 1.4 TSI az ugyanez a motor? Azok is jók alapból, vagy inkább a VW?
A Kia-ról nem annyira jó a vélemény? 1.4 CVVT/1.6 GDI?#227861 Qru
Szóval akkor ez a Ford-féle módosítás ezen az 1.6-os motoron nem annyira sikerült jól? Ha jól olvastam ez eredetileg egy PSA motor.#227860 BigBlackDog
Nekem pont ilyen 1.6 TDCI focus van, nem szimpi cucc. Nekem is alig van meg 1.5 éve de már cserélni szeretném. -
Micsurin
nagyúr
Nem is írtam XER-t, edit.: nem ebben az értelemben. Lehet félreérthető voltam akkor
Csak azt akartam írni, hogy E-nél már B-s blokk lesz az. Valamint a váltó az F17 lesz akár csak a XER-ek alatt korábban, nem mai gyerek már az is emiatt ismerni a nyűgjeit.edit.: ránézve egyébként 7zap-en hívták ezek B14XEL és A14XEL-nek is... csodálatos a következetesség. A váltó az F17 lesz egyébént ez alapján is.
-
De gondolom azt szélesebb tartományban tudja. De ha nyomaték kell, akkor csiga is kell...Vagy valami hybrid és az elektronok.
Én azt Tiguant konfigolgattam, mert első tesztek azt harsogták hogy milyen tágas. Aztán beültem a szalonban és elengedtem. Csodák nincsenek, csak kisebb 10 centivel mint a rav4.
Új karoq vajon mikor lesz? Arra még kiváncsi lennék.
-
Az a 2.5 szerintem nem olyan gyenge mint a 140 lovacska mutatja, ott azért már van nyomaték a köbcentiből. Meg szerintem a subarunál kevesebbet kortyolgat
Parmaboy: legalább 1 fehér 3-as mazdát láttam csúnyán rozsdálni ebből a szériából 2 évesen (tulaj panaszkodott képekkel már ki tudja hol, persze lehet egyedi vagy elhalgatott sérüléssel rendelkező)
-
-
-
hát nálunk ugye az a helyzet hogy a dupla garázsba nem fér be csak a feleségem Mazdája
így a Lexus kinn alszik... amíg nincs előtető, addig a csillagos ég alatt. nem tudom oda hogy rendszeresítsek töltőt egyelőre.
most mindenesetre feltöltöttem koppra, aztán majd jobban figyelem -
szabonagyur
félisten
Nem lett hozzányúlva a váltóhoz külön, indítókuplungot kell majd cserélni benne, egyszer, még csak remeg.
Hát ugye a forma meg ritkaság miatt amúgy alul vannak árazva (meg rokon elvitte egyből, 1,2M lett volna a max amit ki lehet hozni).
ui. 4 gumi kellett rá, hátsó fék csere, bal lengőkar csere, talán kipufogó is cserés lassan, meg most megy majd műszakira.
-
rbalint88
addikt
Nem veletlenul lett nekunk is eGolf
viszont a szomszedeknak azert lett Leaf2, mert abban fert csak el a gyerekek sportcucca, a Golfban nem. Most Konaja van, meg elso gen, facelift, de nem szereti, nagyon kicsi - viszont belathato ido alatt csak ez volt koltsegkereten belul a lizingcegnel elektromosok kozott.
-
molnarpeter
nagyúr
Jogos, Punto gátló kínálatból indultam ki (11k/db és hasonlók
), de Kovács autónál megnézve lenne 4 darab nem állítható kb 120+kódolás+munkadíj. Hogy mennyiért javítanak állíthatót, azt nem tudom pontosan (Raj, Kárászy, Katona, Lindor…), de ilyen korban szvsz reálisabb a “butítás”. Ha külön gombja van, esetleg azt lehetne még lőni bontottan simát 🤔
-
az elektronikus kézifék szokta megmakacsolni magát, és sokan kínai kapcsolót vesznek a gyári helyére, amivel jönnek a fantom hibák.
vételnél legalább 4-5 alkalommal kipróbálnám a kézifék működését, akár egymás után is. egy torx fogazású motor van a hátsó féknyergen, az nyíródik el egyénként, cserélni sokáig csak márkaszerviz tudta, de már vannak házibarkács megoldások a féknyereg visszaállításra (youtube). -
Micsurin
nagyúr
Szerintem már csak a futómű miatt rávághatod a drágábbat (magyar utak úgyis megeszik). Ha csak nem GD Jazz és nyel be egy nyelestengelyt akkor vajmi nagy gondjai nem lehetnek.
---
Nem tudom jártál-e az off fele mostanában... de aktívabb nézelődés után az maradt a fáma, hogy valami Tjet alapon a márciust kivárva. Akkor vagy Bravo és kicsit beleborítunk a motortérbe, hogy húzzunk rajta. Vagy mint B verzió kiköhögök egy Giuliettat és ott majd később foglalkozunk a ménes bővítésével.
Minik öregek, abban meg igaza volt a népségnek, hogy túlságosan is a turbódízelhez szoktam a saját miatt is meg a családi cégesek miatt is. 1.2TSI nem volt valami nagy tűzijáték, Leon FR-t meg sikerült próbáljak. Tetszik tetszik, de az Alfa ennyi pénzből jobban tetszik.
-
tboldi
nagyúr
Van egy sanda gyanúm, hogy egy alap Jazz azért drágább volt, mint egy csúcs WagonR.
Pontosan már nem emlékszem, de a miénknek ~2,6M volt a listaára 2004 áprilisában.
(Aztán a svájci frank alapú lízing okán 5M-ra rúgott a futamidő végére, de ez már mellékes.)
szerk.: Ja, meg sárfogókat kért még apám, nagyon ritka gyári kiegészítő, pláne mind a 4 keréknél!!!
-
tboldi
nagyúr
Csak a csúcsfelszereltséghez (GS) járt klíma, a csóróbb verziókba opcionális volt, ezeket külön jelölték is (GLX AC, GC AC), míg a legcsóróbba nem lehetett kérni egyáltalán (GL).
A miénk sima GLX, azaz a csúcs alatt van 1-gyel, de apám nem kérte a klímát, csak üléshuzatot és vonóhorgot. -
tboldi
nagyúr
Pont a jobb kihasználhatóság miatt választotta apám 21 évvel ezelőtt. Mindenki Ignist akart 2004-ben, mert akkor az volt az újabb, de mi renitenskedtünk.
Na meg az Ignis drágább is volt, ugyanazért az összegért abban még rádió sem lett volna, a WagonR-rel viszont kaptunk egy Clarion CD1500R-t. -
-
Llew
senior tag
-
tboldi
nagyúr
Végignyálaztam az Autoscout és a Mobile oldalát, valóban gyér a választék, ezt az egyet találtam csak, amit én is elfogadtam volna.
szerk.: Itthonról meg ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Háztartási gépek
- Autós topik
- TP-LINK routerek
- sziku69: Szólánc.
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest