Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
KoVee84
senior tag
válasz
Ghostface #229394 üzenetére
Ez az 1.5 hdi szerintem az amit a toyota is használ és elég rossz hírű motor [link]
Viszont a korábbi, 1.6 hdi meg kifejezetten ajánlott. Inkább olyat keress. Nekem volt 3-as octaviám 1.6 crtdi-vel, nagyon szerettem és sose volt semmi baja, esetleg azokra is ránézhetsz octavia/leon/golf7 vonalon. -
KoVee84
senior tag
válasz
TheProb #229245 üzenetére
Mazda 6 kombi, 2.5 benzin, nem elromlós (Aisin vagy Jatco) automatával? pl
Majdnem olyan szép mint egy Gulia
Kb 40e Ft-ból okosítható wireless AA/AC-re.
Mondjuk ha egy ilyen mellett döntesz, számolj +200k váltóolajcserével, mert mazda szerint "örökélet" olaj van benne, szóval ha szervízkönyves, mint a fentebb linkelt példány, akkor szinte biztos, hogy nem csinálták meg. -
KoVee84
senior tag
válasz
zsoltictrl #229152 üzenetére
Az új magyar mercikbe ráadásul kínai, geely által gyártott benzinmotorok kerülnek, szóval lehet ez még rosszabb a jövőben.
-
KoVee84
senior tag
Azt hiszem "komoly" +18le, ami ha úgy nézzük egyébként majdnem 10%. Tavaly ilyen rav4et béreltünk Izlandon, 120ig tényleg meglepő, de felette nagyon nem érezni a 300+ lóerőt. Az m3on is szinte pariban voltunk, csak megelőzni nem tudtam, azaz csak a a Gödöllő előtti emelkedőn tudtam gyorsabb lenni.
Bár így visszagondolva, lehet hogy hev a versenytársam
-
KoVee84
senior tag
válasz
Paxker315 #229072 üzenetére
Azzal ugrik a gari. Nekem a jó kis racechip volt eddig az összes cégesautómban, de a sorentoba nem akartam, mert 200le, elég kell hogy legyen. Aztán múltkor hazafelé az m3-on kívülről megelőzött egy phev rav4, mert a belső éppen full volt és többen mentek előttem. Mikor már lehetett tolni neki, akkor meg egyszerűen nem tudtam visszaelőzni, szóval hazaértem és megrendeltem ebbe is.
nem bírom a kudarcot
-
KoVee84
senior tag
válasz
F-ECT$ #228989 üzenetére
Szomszédnak most kellett motort cserélni az 5 éves 1.6 GDI Sportageben, de szerencsére garis neki. Viszont ugye csak magát a blokkot cserélik, a hengerfej síkolást nem állják. Illetve ilyenkor szoktak kuplungot is cserélni a szervíz szerint, az megint +150k, így olyan 350-be áll meg neki a mutatvány, illetve 1,5 hónapig nem volt autójuk.
-
KoVee84
senior tag
válasz
Paxker315 #228881 üzenetére
Amit te keresel az nem létezik
-méret alapján golf-a3, amik csendességben még talán jók is lennének, de 7 sebességes DSG-s benzines csak 7.5 GTI-től és S3-tól felfelé van.
-csendességben és megbízhatóságban meg kb a Lexus ES, ami meg nem az elvárt méretkategória, meg ugye a kötelezőszervíz árak sem budget kategória.Szóval szerintem a füldugó fix és vegyél egy autót hozzá, ami a többi igényed kielégíti, pl Auris/Corolla hatchback HSD vagy egy M140i és kapod hozzá a kívánt zf váltót is
-
KoVee84
senior tag
válasz
Eugene Roe #228849 üzenetére
Jól gondolom hogy nem A vagy B osztályban volt nekik?
Ezekek keresztmotorosok... -
KoVee84
senior tag
Egy octavia kombi 4,7m, crv is pont ennyi. Egy kia sorento (ami tényleg batár) meg 4,8m... Justsayin
F-ECT$: ha alkalmazott vagy cégben, akkor maxold ki a kereted, ha meg a te céged, akkor 10-12M körül nézz vmit. Mondjuk Sportage Gold30, Honda ZRV, Renault Austral. Cégautó esetén fogyasztás úgy is majdnem mindegy, szóval én tuti nem vennék EV-t.
-
KoVee84
senior tag
Néztem feleségemnek az Australt én is, mert pont az a méret, ami neki még jó városba, autópályán is kénylemes és a gyerekek meg az edzőscuccaik is beférnek. De azt nem tudom tudod-e hogy városban ebben ez az 1.3-as, 160 le-es benzines automatával 10-11 körül fogyaszt. Ettől a Kodiaq 2-3 literrel kevesebbet eszik! (nekünk meg marad a hibrid vagy másik típus)
-
KoVee84
senior tag
válasz
Vismajor01 #227184 üzenetére
16-tól már van vacsi új cx60 hahun, te 16-18 M keretet írtál.
2025 Santafe 24 M-tól indul.
Ateca = Tiguan Allspace, csak ugye a Seat, mint márka eltűnik, ami néhány év múlva negatívan fog hatni az eladási árra.
Kodiaq jó lehet, de nagyon nem egy liga egy cx60-nal. -
KoVee84
senior tag
válasz
Vismajor01 #227178 üzenetére
Tiguan Allspace 150 LE CRTDI vagy Mazda CX-60 sorhatos 3.3 200LE.
Mindkettő eljár 5-6 körül és duplakuplungus vagy rendes automata van bennük. -
KoVee84
senior tag
Szrintem 4,5 éve Mo-n első között kaptam meg a 4-es octáviát, szóval 1,5 évig szívtam a szoftveres bugokkal. 3x voltam Porsche M5-ben ez idő alatt és 3x frissítettek szoftvert, de csak szar volt. 4. alkalommal nem volt belátható időn belül hely náluk, így elvittem a Seat Szabóhoz, ahol frissítés után olyan volt, mintha kicserélték volna az autót. Elmondták, hogy nem is értik mit csináltak az én autómon 3x az M5-ben, merthogy ezen még egyszer sem volt szoftver frissítés...
Csak arra akartam ezzel kilyukadni, hogy szerintem szervize válogatja, hogy ki mennyire foglalkozik a garanciális problémákkal. -
KoVee84
senior tag
válasz
Eugene Roe #225901 üzenetére
Az miért baj, hogy cégtől veszed?
-
KoVee84
senior tag
válasz
kovacsroli #225540 üzenetére
Km függő, de valszeg nagyon
200.000 km környékén motor ki-be, vezérműlánc + kettőstömegű csere. EGR is meg tud dögleni ekkorra. Váltóval, ha a 8 gangos ZF, akkor olyan nagy gond valszeg nem lesz. -
KoVee84
senior tag
válasz
Manitou #224608 üzenetére
Az i30N totálisan alkalmatlan hétköznapi használatra. Nagyon jó autó, de hogy minden nap azzal járni, az bátor vállalás (egy haveromnak van). Nem tudom merre laksz, de olyan kemény a futóműve, de hidd el hogy állandóan lassan mész majd vele, hogy kerülgesd a kátyúkat.
Az RS octáv és a cupra is simán tud működni hétköznapi autóként, azt vedd amelyik tetszik. -
KoVee84
senior tag
válasz
wowaccount #224351 üzenetére
A minőségi beltér miatt a toyota kiesik, így kérdés nélkül mazda 3, cx30 vagy honda hrv.
-
KoVee84
senior tag
válasz
Tom1939 #224031 üzenetére
Már egyszer elindulltam én is az asszonnyal venni neki egy golf 8 gte-t a cx3 helyett. Nekem nagyon tetszene meg a gyerekek is jobban elférnének majd benne, ha kicsit nagyobbak lesznek. Odaúton végig azt hajtogatta, hogy neki nem kell másik autó, imádja a mazdát, szóval mire megérkeztünk, már éppen elég ideges voltam ahhoz, hogy engem se érdekeljen
-
KoVee84
senior tag
válasz
Balázs_a_laz #221642 üzenetére
Furcsa, hogy eddig senki nem dobta be, de ha nekem nem lett volna kereten felül, akkor tuti új land cruisert rendelek. Nekem ez az új forma elképesztően bejön.
Toyota Land Cruiser 2024 -
KoVee84
senior tag
válasz
WasabiTrsr #221062 üzenetére
Ha tetszik a forma, akkor inkább cx3/cx30 mazdára nézzetek rá 2.0 skyactiv motorral, 6-os automatával!
1.0 3 hengeres ford motor műszakilag sem atombiztos, mellesleg a karaktere is minimum érdekes. A DCT-je nem tudom azonos-e a powershifttel, mert ha igen, akkor nagy ívben kerülendő. -
KoVee84
senior tag
-
KoVee84
senior tag
Urak, új Sorento 2.2D, 8 gangos (szerintem hagyományos) automatával vehető? Az 1.6T hibrid tudom, hogy kokszolódik + duplakuplungos váltóval van.
7 üléses valami kellene mindenképpen, német prémium és cvt kizárva, azaz maradt a kodiaq, sorento, santa fe, 5008, amik nagyjából egy árban is vannak. -
KoVee84
senior tag
-
KoVee84
senior tag
válasz
Kis Tigris #218248 üzenetére
Én sokkal hamarabb vennék ebben az árkategóriában békalámpás corollát, mint ezeket: Például
Rozsdát ezeknél is meg kell nézni, illetve olajat csipegetheti, de ha magas fordulaton nem füstöl, akkor simán vehető. -
KoVee84
senior tag
-
KoVee84
senior tag
-
KoVee84
senior tag
válasz
diegho #210673 üzenetére
Múltkor 3 kollégámmal taxiztunk. Odafelé egy Dacia Lodgy, visszafelé A6 kombi (c7). A lodgyban hátul tök jól elfértünk hárman egymás mellett, az audi sokkal szűkebb volt, konkrétan ölelgetni kellett a közepén ülőt. Ha nem személyesen tapasztalom meg, biztos nem hiszem el.
Nem tudom mekkora a kereted, de én biztos C4-Espace vonalon nézelődnék, illetve a tiktkos kedvencem az R osztály. -
KoVee84
senior tag
válasz
macilaci78 #209719 üzenetére
Ahogy most áll a használtautó piac, növekedni fog az értéke a Hondának, tehát 1 év múlva drágábban tudnál ugyanolyat venni.
Azért erre nem mernék mérget venni -
KoVee84
senior tag
válasz
SzlobiG #209595 üzenetére
Kollégám 2019-es Galaxyjában 120k-nál cseréltek váltót úgy, hogy Bécs-Sopron-Bp tengelyen ingázik, tehát jellemzően hosszúkat megy. Ha ez a javított PS, akkor nem tudom milyen volt előtte.
Ha a mercinek korrekt az előélete, simán azt vinném. Váltólajcsere ára márkától független kb 200k, szóval az ne tartson vissza. -
KoVee84
senior tag
válasz
macilaci78 #209217 üzenetére
A legnagyobb magyar OSB lap gyártó 40%-kal olcsóbban adná (ha vinné valaki) a készterméket, mint a januári ár. Rákérdeztem, hogy miért nem látom ezt a tüzépeken és áruházakban, amire az volt a válasz, hogy mert azok még a korábbi készletekkel vannak feltöltve és nem akarják áron alul adni. Biztos info, a gyár az ügyfelem.
-
KoVee84
senior tag
válasz
sherlock82 #209173 üzenetére
Lehet benne valami. Irreálisan fent vannak az árak, a hitelkamatok nőnek, kereslet csökken. Egyébként a XVI. kerben lakom a Szlovák úthoz közel, ahol rengeteg kereskedés van. Kb a 10-ből most 2 hónap alatt bezárt/elköltözött 6.
-
KoVee84
senior tag
válasz
Vismajor01 #207855 üzenetére
ML 320/350 cdi vagy nekem nagy kedvencem a GLK, beltérben az sem kicsi.
-
KoVee84
senior tag
válasz
Citroware #206555 üzenetére
A Lexusnak szögletes a kerékjárati íve, ami nálam speciel az utóbbi évek autógyártásának leggusztustalanabb feature-je. De nyilván ízlésről nem vitatkozunk, mert pl a rav4 is ilyen és sorban állnak érte.
Múlt héten viszont ültem az új NX-ben. Az kívül belül gyönyörű, de 16M az alapára. -
KoVee84
senior tag
válasz
szabonagyur #205318 üzenetére
Ismerősi körben volt egy fullos (automata, panorámatető, bőr stb) 1.6dci, amit a haverom nagyon szeretett, még az után is, hogy 130k-nál motort kellett benne cserélni. 210k-nél adta le 3 évesen. A motorcsere garanciális hiba volt, azon kívül csak kötelezőkre hordta.
-
KoVee84
senior tag
-
KoVee84
senior tag
válasz
footy #205158 üzenetére
Melyik Audiban van CVT?
Szerintem valamit keversz, a cvt fokozatmentes váltó és kb csak a Toyota, Honda, Subaru, Nissan használ ilyet.aero: hopp, igazad van. De ott akkor valami turpisság van, mert olyan mintha fokozatok lennének emlékeim szerint és nem robogó módjára béget a motor.
-
KoVee84
senior tag
Ha a fenekével meg tud barátkozni, akkor egy ilyen civic kombi 1.8 elég élhető tud lenni.
-
-
KoVee84
senior tag
válasz
3L1T3 #201060 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de a mazda szervíz pont nem a 60.000 Ftos időszakos szervízről híres...
2 hónapja volt olajcsere + szűrők + fékolajcsere (4 éves időszakos) 140k. Majd mikor látták rajtam, hogy kicsit befeszültem az ember megvigasztalt, hogy jövőre csak olajcsere + szűrők lesz, ami megáll 100 alatt.
Ha lejár a gari, közelükbe nem megyek.Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha az olcsó szervizktg miatt vennél mazdát, akkor ne tedd
-
-
KoVee84
senior tag
válasz
Yiggdrasil #199433 üzenetére
3 ajtós is játszik? Mert akkor swift sport.
-
KoVee84
senior tag
válasz
szőröscica #199176 üzenetére
Sógornak volt első generációs slk 230. Meglepően nagy belül, a 184 cm-mel kényelmesen elfértem benne és elmondása szerint kézi váltóval viszonylag "igénytelen". Egyedül a tetőmozgató motor lehet drága story, mert bontottat kb nem találni.
Egy haveromnak meg második generációs 200-as volt(valszeg ua a motor, mint a gen 1-ben), az érzékeny vezlánc nyúlásra, de ha időben észreveszed nem okoz gondot. -
KoVee84
senior tag
válasz
szőröscica #199129 üzenetére
Honda Jazz cvt vagy ha asszony bírja a bólogatást akkor Yaris vagy Colt robotizált váltóval. Ez a focus már csak a színe miatt se
Új hozzászólás Aktív témák
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Mini-ITX
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest