Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
-
cOxeR
Ármester
válasz
WiZARD
üzenetére
Büdös az egész… pláne ugye ott volt egy cég váltás is, aki addig nagyon tolta a Fb-ot másik cég nevében. (András talán) Mindegy… én biztos nem viszem el ilyenre, de a félelemre való babérokra törés az olyan politikai trükk… és ha nem lenne mögötte nyerészkedés is büdös lenne az egész.
-
bigdigit
addikt
Rászántam magam és vettem OBD2 olvasót. 5 és fél éves Kona 64 83xxxkm.
Betöltött energia 12805kw ebből 407dc. Szóval előttem sem töltöttek valami sokat DC-én.
SOH 100% ergó még biztos nincs 5% felett a degradáció vagyis a bruttó +3kw még fedezi. -
-
WiZARD
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Ez nem gyári szerviz, hanem maszek aki Teslákra specializálódik.
És alapvetően szerviz, nem karosszériás.cOxeR igen ez a hőszivattyú "karbantartás" egy érdekes téma. Nekem valahogy mindig az jön le, hogy ez egy rettegő ügyfélre rábeszélt, valójában teljesen felesleges karbantartás. Ami ritka esetben megelőzhet problémát, de alapvetően indikáció nélkül tök szükségtelen.
-
gorbep
őstag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
A gyári kisakkku 5-7 évig bírta, amire cserélték azt mondták MAX 4 év, de a mostani cserénél 2-2,5 évet említettek... mind gyári BMW AGM akksi.... csak közben EU irányelv miatt csökkent az akku ólomtartalma... de senkit sem érdekel hogy közben fele alá esett az élettartam.... hajrá EU!!!!
Villamosmérnökként komolyan elgondolkodtam egy LiFePO4 akku belehekkelésén és a SmartSenzor uP-os átverésén, de a Kazokusok meg VarsányiP is lebeszélt... meg ugye télen azért 0 fok alatt az nem triviális... Csoda hogy nem állt még rá gyártó, nálam már volt olyan LiFePO4 akku, ami méretre teljesen ólom akksi, és a sarun a belső DC-DC konvertere miatt teljesen ólom akku karakterisztikát mutatott, drága diagnosztikai műszerbe fejlesztették... szerintem lenne ilyenre sok BEV tulaj, aki áldozna...
-
gorbep
őstag
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nem irigylem az autógyártókat.... most volt szerencsém közelebbről látni az autószerelő OKJ képzést... hááát.... akik ott végeztek, azokra a görkorimat sem merném rábízni, nemhogy az i3-at...
ide is begyűrűzött a szakemberhiány... a jók vagy elmentek Ny-ra, vagy maszek szervizt nyitottak.... a fiatalok nagy része nem akar kétkezi munkát, akik meg oda "kényszerülnek" (tisztelet a kivételnek) olyanok is... mérnökhallgatóim ütik meg kb a szakmunkás szintet...
Szóval ez is olyan lesz mint az egészségügy... aki jó és öreg szaki/doki az túlterhelt, úszik, hónapos határidőkkel dolgozik, aki szabad az nem véletlenül az... akkor jársz a legjobban, ha magad meg tudod oldani az apróbb problémákat.... persze a gari alatt ez nem játszik, de egy kisakku csere azért nem agysebészet, meg a BimmerCode-al aktiválni az új akkut...
Megérjük, hogy eljön az otthon (is) szerelgethető kocsik reneszánsza, egyfajta Kubai modell várható...
Akinek meg van pénze, az első komolyabb már nem garis hibánál kocsit cserél...
-
cOxeR
Ármester
válasz
WiZARD
üzenetére
Pedig bíztam benne, hogy a Szentiván nekem jó pont később, ha gond van leadom és onnan van mibe átülnöm... hát akkor ez is bukta. Nem mintha sok jót olvastam volna összességében a Teslandról... bár melyikről olvasni jókat.
Kedvencem a klíma felújításos körök... aztán meg hasalnak el a kocsik, mert szarul csinálták meg, jobb lett volna ha hozzá se nyúlnak ugye. -
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Én most váltottam 8-ról 8.5-re (ix40 -> ix50) es számomra érthetetlen módon olyan plusz funkciókat is találtam ami 100%, hogy nem hardver függő mégis ebben van a másikban nem volt.
Pl. amikor közel megyek vagy távolodok es automatikusan nyit-zar funkciót ki lehet kapcsolni például amikor itthon vagyok. Ha az udvarból kimegyek akkor újra megy. -
válasz
WiZARD
üzenetére
Azt látom, hogy a Tesla még mindig csak tanulja, hogy a szervizt, mint olyat hogy és kikkel kéne csináltatni, de azért a BMW-től kicsit többet várnék, mert ez így ügyfélélmény tekintetében nulla. Szép meg csicsa a felújított Wallis központ, de hogy még egy rohadt csereautót se tudott volna adni a hétvégére (mert felvetette, hogy délután hagyjam ott aztán lesz valami, kérdezem csereautót tud adni? Azt nem. Akkor mégis hogy gondolta, hogy pont hétvégére teszem le az autót?
). -
WiZARD
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
Nekünk 4 hete lezúzták az Y-t kicsit.
Elvittük helyi Tesland-hoz, van ott ismerős is, gondoltuk sima ügy. Persze intéznek ők mindent, de sorry most 2 hétig szabadságon lesznek, előtte próbálják megrendelni a cuccot, hogy megérkezzen mire visszajönnek.
Visszajöttek, előtte semmit se rendeltek meg. Jött a kavarás, hogy a karosszéria munkát úgyse ők csinálják, inkább azok adják az ajánlatot a biztosítónak blabla. Na 10 nap alatt nem sikerült még csak ezt se összerakni és elküldeni. Sőt közölték hogy a karosszériás embere beteg, és június előtt így azok nekikezdeni se fognak. Köszi.Tegnap délelőtt voltunk másik helyen (fater ismerőse), ott érdekes módon a délelőtt megbeszélt dolgok után délután 5kor hívtak hogy az árajánlatot nem csak elküldték, de már el is fogadta a biztosító, és rendelik az alkatrészeket.
Amúgy nem nagy ügy, egy új tükör, lökhárító fényezés, sárvédő csere+fényezés, díszléc, kb ennyi.
Biztosító adott erre 1.1m ajánlatot számla nélkül. Kiváncsi leszek mennyi lesz a vége. -
válasz
Richard
üzenetére
Nem, van valami huncutság, olyan mintha a kisakkuval lenne gond, mert 2 hetente kiírja egy reggeli indítás előtt, hogy Energiamenedzsment, mobilappban is jelzi, és nem megy a távoli parkolás (amikor autón kívül állva tereled előre hátra telefonnal az autót) valamint a csomagtérajtót sem csukja be, csak kinyitja appból. A12 hibakód.
Minden más tök rendben, normálisan működik. -
axioma
veterán
válasz
Tsebacsi
üzenetére
nem a konkret cegrol, de vallalkozasok ezt a beteg lett dolgot akkor is szeretik ervkent hasznalni, ha nem igaz, jobban hangzik mint az elcsesztuk a foglalast vagy atraktuk a kollegat fontosabb melora...
amugy ha tobb van es 1 kiesik tenyleg, akkor is ugyanugy nem tudjak megcsinalni, a masik alkalmazott miert tulorazzon a raosztott feladatokon tul, sot 8 orat nem is tud -
Vittem vóna szervizre a vasat, megjegyzem semmivel sem érzem jobbnak a helyzetet, mintha Teslám lenne, mert most is másfél-2 hetet vártam egy diag időpontra, majd 1 nappal előtte hívnak, hogy akkor mégse jó mert beteg lett az EGY SZEM EMBER aki diagolni tud egy EV-t.
Érted, Wallis, nem egy útszéli kislófasz garázs, Wallis...
Ha jövő héten elütik a faszit munkába menet vagy kitöri a lábát a lépcsőn akkor 1 hónapig vége van a világnak? Komolyan mondom nem értem én ezt... -
Egon
nagyúr
válasz
mjani1172
üzenetére
Nissan Centrummal én is megjártam kicsit.
Egyik ismerős ajánlotta, ezek szerint ő sem látott még életében normális szervízet.
Éves szervízre vittem a kocsit (7 éves Leaf), plusz átvizsgálásra. A szervízzel nem volt különösebb gond, ellenben az átvizsgálás során elém tettek egy bő 1M-s ajánlatot, mondván hogy találtak 3 tételt, amit ki kellene cseréltetni. Elvittem egy másik helyre (az előző autót oda hordtuk), és kiderült, hogy a töredékéből megcsinálják (nagyrészt azért, mert olyanokat is ki akartak velem cseréltetni, ami egyáltalán nem volt indokolt).
A hab a tortán az volt, hogy az éves szervíz végén közölték: hagytak egy kis "ajándékot" az aanyósülésen. Erről utóbb kiderült, hogy egy bögre volt - aminek ára ott szerepelt külön tételként a javításért kapott számlán...
Ez nem ajándék, baszki, hanem arukapcsolás, ami tudtommal tiltott...
Lehúzós banda, messziről kerülendő. -
Tiédetis
senior tag
Szép az eleje.

-
siti
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Mi gátol meg abban (a tréletrezés árát leszámítva), hogy német szervízbe vigyed? EU nem csak arra terjed ki, hogy nyithatsz cukrászdát Bécsben.
A Porsche Hungária is kötekedett az ID3 garijával, hogy ez holland magán import, mi köze lenne neki hozzá, de rajtuk keresztül is megy a márka/gyár képviselete, így "kénytelen" volt vele foglalkozni. Mondjuk kár hogy ehhez a fogyasztóvédelem is kellett. -
ozzy711
őstag
válasz
koxkids
üzenetére
"koccanáskor komoly költség lehet"
Azt olvastam kb. 6 egységre lett leosztva, így nem kell egyben cserélni sérüléskor (már ha nem az összes sérül).
Nekem nagyon bejön egyébként már eldőlt, hogy ez lesz (pontosabban a suv GLC) az eqc után (persze valami megkímélt használt piaci példány). Kíváncsian várom a sima hátsó kerekes verziót is. -
Vesa
veterán
Megjelent az új Mercedes C-Class EV!
Ez már kinéz valahogy, nem úgy, mint a CLA. Gyakorlatilag a GLC EV Sedan változata.
-
BrandonXXV
aktív tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Jogos, de azért Hyundai oldaláról is vannak meredek sztorik.
Tesla meg egyszerűen kevés, nagyon kevés szervizzel “büszkélkedhet”. Sok tapasztalatom nincs velük, de az a kevés alkalom, mondhatjuk pozitívnak. De ez saját kis icipici tapasztalat. -
CharlieDrop
veterán
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Ejha, a garis problémakezelés miatt MY? Az igen érdekes, legalább Hyundai szervizek vannak
De no offense, a kettő közül én is az Y-t választanám, de más miatt. -
Semin
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Egyelőre igen, de meglepődnék ha hamarosan nem terjesztenék ki az EU többi részére is.
-
Tiédetis
senior tag
válasz
norbert1998
üzenetére
nyilván sok kérdéses a dolog mi lesz belőle, nem tudjuk milyen állapotban vannak a cellák. Láttam +150k km-el bmw-t 95%-al, azzal nem lenne nagy rizikó, de tényleg így nézd most:
- kicsi akku
- erősen csökkent kapacitásEzért mondod, ÉN elengedném. Ne felszereltséget vegyél, állapotot.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
nálunk évente kb 15e kmrrel 1% volt az akku degradáció de évi 1-2 dc töltésnél nem volt több a többi AC)... nekünk 2020 novemberi autóban 91% körüli az akku... gyárilag első hazai márkaszervíz mérésen volt 96%.
Október óta csak havi 100 km van benne
mert inkább a nagyobb elektromosba ülünk.
Télen se tud 100+100 kmt autópályán 200 lenne a teljes előfűtött akkuval ... amúgy 230-260 közöttieket mentem vele előfűtött akkuval töltőről csutkára töltve télen... de 77%-os akku esetén ezeket számold át -
norbert1998
nagyúr
-
Tiédetis
senior tag
válasz
cinemazealot
üzenetére
9-10kwh már hiányzik egy amúgy sem nagy akkuból. mennyi maradt? 35-37kwh? hogyan akaod használni? Csak városban?
Én biztos elengedném, de lehet a Te igényednek elég. -
Andras6800
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
köszi. Akkor nem egyszerű.. Heat of Joy úgy is jobban tutdja.
-
wik_406
tag
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Andras6800
üzenetére
Nyilván van egy többdimenziós jellegmező, ami alapján vezérlik az első motort, és kismillió dologtól függ. Sebesség, kormányszög, gázpedálállás, kerék szögsebesség és ennek a változása, külső hőmérséklet, akku töltöttségi szint, vezetői profil, meg nyilván csomó dolog, ami nem jut az eszembe.
Alapvetően nem megy, RWD-ként működik az autó, akkor kapcsol be, amikor a dinamikai és tapadási feltételek ezt szükségessé teszik. Szerintem normál közlekedésben 90%-ban nem megy. -
F-ECT$
titán
válasz
norbert1998
üzenetére
Kérdés, hogy mennyi lenne benne egy akku csere, illetve hogy ezzel a 77%-kal elég-e a hatótáv (vagy inkább 70%-kal, mert további degradáció is várható még), valamint ha tényleg kuka lenne az autó 5 év múlva, az mennyire fájna anyagilag.
Ez a 4.4M Ft egy új(abb) autó esetén kb 1-2 év értékvesztésének felel meg, tehát ha "csak" 5 évig használod megelégedve, akkor is jobban járhatsz vele, mint egy drágább autóval.
-
Andras6800
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Igen, az megvan, hogy ki lehet "kapcsolni" azaz üresen futtatni. Igaziból a kérdés az, mi a működési karakterisztika?
Pl, 70 km/h vagy 90 km/h felett fixen ki van kapcsolva? Vagy 30%-os gázpedál állás felett kapcsol be, alatt nem?
Vagy erre van egy görbe? Azaz minél magasabb a sebesség annél magasabb teljesítményigény (Gázpedál %-os benyomása) esetén kapcsol csak be? Ez lineáris vagy egyébb görbe mentén fut?
-
P00By
nagyúr
Hétfőn megvolt ismét a Tesla szerviz. Reggel nem zörgött a futómű, ők sem találtak semmit (se próbaúton, sem megemelve). Klímánál egy szenzort cseréltek, másnap ugyan úgy kattogott... ugyh ismét kértem időpontot

-
-MarhaRépa-
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Szerintem ez orosz rulett, én nem venném meg.
-
F-ECT$
titán
A SOH általában eleinte esik gyorsabban, aztán ez belassul. Mondjuk a 77% 6 évesen így is kicsit gyenge adat, de azért nehéz ezt megmondani, mert van olyan gyártó, ami a felhasználó által nem használt tartalék kapacitással ellensúlyozza a degradációt, és hiába esik 20%-ot a kapacitás, lehet hogy ebből csak 5% látszik. Más gyártó pedig teljes mértékben mutatja a degradációt trükközés nélkül.
A kérdés, hogy sikerül-e 2 év alatt még 7%-ot rontani rajta, mert akkor meg egy akku cserével elég jól járnál. (Bár ha van km korlát is a garin, akkor abból meg valószínűleg kicsúsznál.)
-
válasz
norbert1998
üzenetére
szerintem kicsit kevesebb extrával jóval kevesebb futott km-rel szerintem találsz jobbat
...ha ez 2020as akkor alapból máris indulásnak max 96%-os volt az akku... vagy a PSA kezeli máshogy az akku SOHot vagy passz, de a 7500kmt megtett autónkk már csak 96%-os volt... azóta kb évente 1%-ot csökken s nálunk 65e km van benne... most 90-91% között van az akku.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
cinemazealot
üzenetére
Igen igen. Tehát 47/50 kWh Li-ion, 100 kW DC töltő, 100 kW motorteljesítmény, ~160 ezer km, 6 éves életkor, 77% SOH.
-
cinemazealot
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Ebben 47/50 kWh-s az akkumulátor? Mert akkor elég intenzív használatot sejtek, ha egy ekkora aksit sikerült lerúgni 77%-os SOH-ra.

-
norbert1998
nagyúr
Tegnap megnéztünk egy gyönyörű e208-ast. Fullextra, hibátlan állapot, főleg belül. A futása mondjuk magas, 160 ezer körül, bár ez nem kéne gond legyen. Viszont ebből és a beltér állapotából is ítélve ez hosszú távú autó volt, amit a SOH is tükröz, 77%. Elég nagy dilemmában vagyok, mert nagyon tetszik az autó, de ezzel az SOH-val nem tudom, hogy szuperálna még további 5 év * 15 ezer km-t úgy, hogy utána ne a bontóba kelljen betolni vagy térden állva könyörögni, hogy valaki vegye már meg egy tálca sör áráért, hiába nem nyomnám agyba főbe a DC100 kW-ot. Mit mondtok erre?
-
axioma
veterán
válasz
cinemazealot
üzenetére
BMS jogos, igaz ahhoz is kell kutakodas hogy hol van ilyen (bar nalad gondolom megvolt).
Nyilvan masodik kocsi, en se toltom utcan, de volt hogy vis major miatt kellett (pl. ismeros napkozben rosszul lett, akkor nem hazaig szamolsz, hanem hogy ot tudod-e segiteni, azt majd toltesz valahogy). Jo, vegulis lehet 10A-rel is...
-
cinemazealot
addikt
válasz
axioma
üzenetére
A régi cellák pőrén maradnak, az elektronika megy vissza a kocsiba, csak fel lesz tanítva az új cellákhoz. De levetett BMS-t, tartalék (régi kémiás) cellákat tudnék szerezni bontott trióból gombokért, így a barkácsolás lehetősége továbbra is megmaradna.
Viszont jó, hogy említetted a CCS töltőt. Tisztában vagyok azzal, hogy Európát nem az iOnnal fogom bejárni, így az, hogy CHAdeMO-val tudom csak gyorstölteni (illetve hogy AC-n is csak 3 kW-tal), nem akkora hátrány. Ha nagyon muszáj, létezik adapter is, ami kezd egyre megbízhatóbban működni. A trió azonban kezdetek óta támogatja a CHAdeMO-n keresztüli V2L-t. Igaz, ez is csak a MiEV power BOX-szal működött és talán Japánon kívül nem is minden piacon vált elérhető, de önmagában ez is mekkora buli egy ilyen másfél millás kis gyösztől?!

-
axioma
veterán
válasz
cinemazealot
üzenetére
Hm, erdekes logika. Az akkupakk bms-sel marad vagy po"re'n? Utobbi annyira nem nagy osszeg, ld. napelem topikban ha nem palyazatos kell kompletten mennyi egy uj.
En most raneztem a 3-3.5M kozti 2017+ e-auto kinalatra, dacia is van egy-ket 21-es de abba en se ulnek at, de pl. smart forfour/fortwo me'g szoba johetne az ujabb nissan-on kivul (e-Up nem is latszott a felmilla rakoltes belekalkulalasa miatt), az mar css toltos es hosszban me'g kicsi is, bar szelesebb. Mondjuk ha koltozunk en megleszek a teli biztonsagosan tervezheto 35-40 km-rel, mire muszaj lesz a csere mar vszinu nullara irt lesz az enyem... Igaz, mindketto szamitast befolyasolhatja ha az eros forint megragad. -
cinemazealot
addikt
válasz
axioma
üzenetére
~2,5 millió lesz.
Azon törpöltem, hogy ha az autó piaci értéke most kb. 1,5 misi, akkor akku upgrade esetén 4 millió áll majd benne. Azért a pénzért, már lehet kapni hasonló kategóriában egy legalább ilyen futásteljesítményű és/vagy leharcoltabb e-Up!-ot (vagy a tesóit), de az egy másik autó lesz ismeretlen múlttal, amire legalább fél millát rá kell költeni, hogy magabiztosan elkezdhessem használni (tehát máris drágább). Ezen kívül kevésbé fordulékony, szélesebb, picit nehezebb, alacsonyabb, az akku pakk még annyira sem klimatizált mint a trióban, hátsó ablakok nem motorosak, tükrei csak manuálisan hajthatók be, az erősebb motorral drágább KGFB is jár, kis akku cserét csak szervizes feltanítással lehet abszolválni stb.
Ja, és az upgrade után a régi cellák maradnak nálam, így abból csinálhatok egy ~8-10 kWh-ás UPS-t otthonra.

-
axioma
veterán
válasz
cinemazealot
üzenetére
Mennyibe lesz a csere kb? En is szeretem az enyemet, de van egy pont amikor mar nincs ertelme eletben tartani foleg egy ennyire fejlodo technikai eszkoztipusnal (magyarul: adott esetben jobb venni egy 6-8 evvel fiatalabbat az auto ara + akkura szant penzbol, ha odaig fajul, azoktol mar tartanak hogy mindjart akkucseres, en meg siman beulok - ezt is 7.5 evesen vettem, most 15).
-
cinemazealot
addikt
válasz
Árpi001
üzenetére
70-80 km-t jósol teli állapotban, de sajnos a cellák hidegben vagy 40%-os töltöttség alatt eléggé elkezdenek szétcsúszni, így örülök, ha 50-60 km-t meg tudok vele tenni biztonságosan (jó időben). A végén persze az erőlködést sem viseli jól, így a domborzat is befolyásol. De ha minden jól megy, nyár elején kap új dupla kapacitású CATL cellákat, így a 250-300 km is elérhető lesz vele.
-
Árpi001
őstag
válasz
cinemazealot
üzenetére
Köszönöm szépen!
Régen azt is néztem.Mennyit megy el a tiéd?
-
biga
őstag
válasz
szekera
üzenetére
A franciahoz tudok egy kicsit hozzaszolni, föleg az észak és kelet francia allapotokhoz.
ja, chargemap rengeteg mindent indit, az hasznos. Bar a legtöbb helyen igazabol jo eséllyel fiok nélkül is indithatsz siman bescannelve a qr kodot és fizetsz. Személy szerint ezt én eszement biztonsagi kockazatnak tartom, igy ne kelljen fizetnem (gondoljunk arra, mekkora eröfeszitésbe kerül felülragasztani azt a qr kodot akarmivel, és ott megadni a kartyaadataidat...).
ABRP-röl korabban irtam, az pl tipikusan francia viszonyok között volt (meg némi belga, mert gyakran keresztezem az orszagot é.Franciaorszag és k.Franciaorszag között).
Az arak szornak, elöfizetés nélküli listaarak olyan 0.40€-0.70€ között, nyilvan autopalyakon dragabb, bar sokszor a vilagvége töltök is hajlamosak dragak lenni. Varosokban az arhoz tartozik némi parkolasi dij felar is az arban (amik idöfüggöek), viszont jellemzöen nem kell parkolasi idôn kivül fizetni.
Egyébként rengeteg töltö van, nem gondolom, hogy gondod lenne talalni töltöt, csak hasznalj egy jo keresöt hozza (az ABRP pl siman jol tervez, de a ChargeMap térképe is jo keresésre, bar javaslom, navigalni ne akarj vele...).
De egyébként ökölszabalyként elmondhato,hogy nagyobb bevasarloközpontok környékén biztosan lesz sok töltö, AC meg DC is, bar az utobbi ilyen helyeken nem feltétlenül a 3-400kW kategoria, inkabb az 50-150 körüli.
Erdemes egy Ionity elöfizu is, igy a francia töltési ar most valami 39 (vagy 41?) cent körül van naluk. -
szekera
csendes tag
jármű: VW Id.5 (Vw kártyát megigényeltem, úton van)
itthonra van EON, Mobiliti és Parkl appos regisztrációm
Párizsba megyünk 1 hónap múlva
nemzetközi (osztrák-német-francia) töltőkre hogyan készüljek fel?
milyen applikáció , melyik szolgáltató ajánlott (ABRP, Chargemap, Plugshare jó?), honnan kell kártyát-regisztrációt kérni, előfizetés és díjak?
köszönöm a segítséget! -
Qru
MODERÁTOR
Fejezzétek be a politizálást és az offolást!
-
-MarhaRépa-
tag
válasz
Andras6800
üzenetére
Az NA5-ben egy aszinkron gép van elöl, ha nem kell akkor simán üresen fut.
-
Andras6800
senior tag
Igen, 20" --> 22" az simán ~10% a kissebb keres gép javára. Magya utakra nem is való 22"-os kerék. Pattog mint kecskeszar a deszkán...
Személyes véleményem szerint 21" és 22" ezen az autón (NK iX3) max adaptív futóművel szabad itthon Mo-n, de ez egyéni ízlés kérdése is. Van aki szereti érezni az utat annak minden hibájával együtt. Nálunk egyik másik út olyan, hogy végignézni sem lehet rajta mert szemtengyelferdülést kapsz.4 kerekes hajtás autópályán szerintem max tömeg szempontból számít. Nem tudom mikor/hogy kapcsolja ki az első motort. De ahhoz képest mekkora akku van benne meg 2 motor, elég baráti az a 2360kg. Tied 2255 kg, ugye?
-
ParmaBoy
aktív tag
Eleve off itt, mert ugy indul, h "most tankoltam". De... most tankoltam es elottem kerdezgettek a kutast, h mit tudnak, mikortol 480... Erdekes idok (nehez? Lehet, nem tudjuk, merjunk bizakodni, en azt mondom) jonnek, az emberek nem okosak, maradjunk ennyiben, konnyen hisznek el igereteket, meg ha teljesen irrealis, akkor is.
-
válasz
CharlieDrop
üzenetére
nem 20-as de nekem az elég
nem néztem végig a videót (főleg mert németül 26 éve nem beszéltem és akkor is hülye voltam belőle
)Ma gumicsere és elvileg pont holnap megyek egy 550 kmes kört ránézek... télen 24 körüli fogyasztás jött ki átlagban úgy, hogy autópályán 140 autóúton 126-128 tempomattal mentem. A Dunakeszi - Kecskemét Auchan távot 3x meg tudtam tenni (360 km) ezzel és ezt követően kellett 8 percet töltenem ionityn hogy a 4. út is meglegyen...
S hát elég széles papucsok vannak a Q6-on 255mm (elöl) és 285mm (hátul).
Andras6800: a fenti út amit írtam december 13-án vol 1-6 fokot ír a accuweather arra a napra... Ami miatt szerintem pariba lehet, mert az enyém csak hátsó kerekes így tuti alapból előnyösebb a fogyasztás mint egy 4 kerekes autónak. Plusz CharlieDrop is írta a kerék méret különbséget. -
Andras6800
senior tag
"belenéztem a videóba 140-nél nem látszott a remegés. Hol látható?"
Igaziból vidin nem adja ki, alig. Nagyon figyelsz, kicsit látszik, de vidin nehéz elkapni azt mondják. Nekem is gúvadt a szemem...
De FB csoportban is majdnem mindenki mondja, hogy tapasztalja aki megkapta már az autót. Valahol a vidi elején mondja is, hogy mikor."a fogyasztásban viszont kb azt hozza mint az én PPE platformos Q6-om ...120-nál 23... bár 140 körül nem láttam még 29es fogyasztást (lehet de nem emlékszem)"
ne értsd félre, nem védeni akarom a mundér becsületét, de 6°C-ban? Meg ugye az az autó 22ˇ-os felnikkel volt szerelve, ami már konfigurátorban is 60 km WLTP - hatótáv a 20"-os aero felnihez képest. Elvileg nagyobb sebességnél jobban kijön. Audidon mekkora kerekek vannak? Gumi sem mind1. Szóval jók ezek a fogyasztástesztek, de eléggé helyén kell kezelni. Ilyen hatékonyság mellett, amit BEV tud..., amúgy ICE vonalon elhanyagolható dolgok is kijönnek. -
-MarhaRépa-
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem próbáltam még. Bogároldót akartam venni, de akkor éppen nem lehetett kapni, és azóta rájöttem hogy nem is kell, azonnal letisztítom a motort, ahogy hazaérek, simán desztillált vízzel meg mikroszálas kendővel.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Kicsit off: a Chris féle tisztítószerekkel/ápolókkal kapcsolatban van bármiféle tapasztalatod? Jófélék?
Mondjuk ez a száraz tisztítósdi nekem fura.... -
-MarhaRépa-
tag
válasz
Andras6800
üzenetére
Ha van is ilyen az valószínűleg beállítási hiba. A Toyotám is ezt csinálta új korában, a szervizben állítottak egy kicsit a motorháztetőn és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB Burgundy Karcmentes állapot 8GB RAM 6 hónap garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- Xbox One / Xbox Series játékok
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4258
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Akinek meg van pénze, az első komolyabb már nem garis hibánál kocsit cserél...
Kedvencem a klíma felújításos körök... aztán meg hasalnak el a kocsik, mert szarul csinálták meg, jobb lett volna ha hozzá se nyúlnak ugye.
útvonal
Mondjuk ez amolyan bazzeg nemár kategória így is szvsz
Mondjuk nem mintha fenyegetne hogy ilyet veszek 
)