Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: Nem folyt ki a szemünk a TCL papírképernyőit bámulva
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- MIUI / HyperOS topik
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mjani1172
üzenetére
A tömeg annyiban számít, hogy letolja maga előtt-alatt a cuccot, és nem is akadsz el benne (ha igen akkor viszont vége a dalnak
), a 4 kerék meghajtás is előny, már ha van. Pedig az igazi téli menőség az vékony virsli kerék és szöges gumi lenne, mert a tömeg minél kisebb felületen érjen a talajhoz elv a nyerő, annál jobb lesz akkor a tapadás.
Persze egy versenyautó nem 2,5tonnna
Szóval mi a puszta tömegünkkel nyerünk. 
-
Semin
őstag
válasz
madgie
üzenetére
Eddig is 4S gumit használtam (CC2), és nem volt gond vele. Bár én minden 4. télre cserélem a gumit, nem várom meg amíg problémás lesz. 3 évnél tovább nem használtam sosem.
Nedves körülmények között viszont a vektor köröket ver a CC2-re, és hóban kellene gyengébbnek lennie. (lehet gyengébb is, de sokkal kevésbé mint ahogy arra számítottam)
-
madgie
titán
Frissen, egyévesen tökéletesek. Aztán beleversz 40 ezer km-t, a felét nyáron és/vagy a második/harmadik tele lesz és akkor kezd majd csúszkálni. Nyilván nem úgy, mint a nyári a hóban, meg eleve a Tesla elektronikája elég ügyes, meg ha AWD, az külön segítség, de azért képes már olyankor meg-megindulni, nem árt, ha az embernek van tapasztalata, hogy reagáljon erre.
Nem szidom ezzel a négyévszakosokat, csak egyszerűen ez a tapasztalatom, most is mindkét autón az van, meg eleve több garnitúrát használtam már el ezekből. A Zoe-n pl a Pirelli alig volt használva, a Teslán a CC2 meg 45+ ezret kapott, tehát most az a faramuci helyzet, hogy az amúgy orrtúrós Zoe kicsit stabilabb. -
mjani1172
addikt
Na mi van? Mi ez a csönd? Mindenki Berlinből kapta az áramot? 😀
-
Csak újautó vásárláskor van rá lehetőség, utólag nincs. Ez szvsz bosszantó és számomra érthetetlen, mert más német prémiumgyártónál anno erre volt lehetőség (pl. Mercedes)
Én is úgy gondolkoztam német autó behozatalt tekintve, mint Te, de végül letettünk róla, többek közt emiatt is. -
Vesa
veterán
Ez kb. 20-21M-ből most bejönne.
i4, 2025/7 évj. 14k km, ahogy nézem, elég jól felszerelt, M-Packet és HUD is van. Nem ismerem jól a típust, majd az i4 kollégák jobban tudják, milyen ez a felszereltség és mindent egybevetve az ár.
A kocsi mindenesetre nagyon szép. Kell rá venni 3 év garit, akkor 2030-ig nincs gond vele. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
mjani1172
üzenetére
Mert egyre nagyobbak az autók ami alapvetően szerintem nem jó. Minden irányba nőnek. Aztán meg ugye jön a panaszkodás, hogy nem férnek el a parkolóhelyeken

Nem hiszem egy elektromos autós topikban magyarázni kéne miért nem jó ez. Főleg a magasság, tolja a hatalmas homlokfelületével maga előtt a levegőt. -
mjani1172
addikt
válasz
Tiédetis
üzenetére
Nekem valódi terepjáróm nem volt de egyterűm több is. Én szerettem őket, kisgyerekkel, sok csomaggal egy Sharan vagy Galaxy szuper volt.
Rob Rob
Engem a futómű annyira nem hoz lázba. Ha rossz az út ráz mindegyik,ha jó az út akkor meg jó mindegyik, mármint átlagos használatban.
Ritkán jutok ki a városból és megyek messzire autóval, mivel terheltek az utak, és nagyon sűrűn van sebességmérés, így inkább betartom a szabályokat, ezért meg egy gyengébb tudású futómű is elég. -
Rob Rob
tag
válasz
mjani1172
üzenetére
Ehhez már csak egy jó (komfortos) futómű kell ami elnyeli a magyar utakat. Mert sokan meglepődnek egy SUV "keménységén" némelyik jobban pattog mint egy Civic TypeR.
Én is szeretek szerpentinezni de azért az ilyen keményre hangolás a mindennapi használatban kényelmetlen tud lenni. Az igazán jó futómű feszes de nem üt nem ráz, jó berugózik de emellett kanyarodáskor is tart.
Vásárlás előtt ki kell próbálni rosszabb útburkolaton is -
Tiédetis
senior tag
válasz
mjani1172
üzenetére
kezdetben vala a limuzin, és a terepjáró
aztán elkezdték ezeket gyurmázni, nyomogatni, húzogatni, lett belőlük sok-sok valami, amit koncepciós modellnek neveztek, amit elkezdtek mutogatni és figyelték a reakciós erők véleményét. Ha láttak benne piaci szegmenset, megalkották és várták hogy sikeres lesz. Hát így alakitjuk mi (vagyis ők) hogy mit gyártsanak.
Az egyterű spec nekem soha nem jött be. Terepen járó sem. szuv meg átmenet a jó és rossz között, ami a kor előrehaladtával már a kiváló minősítést is elnyerte. Nálam -
mjani1172
addikt
Az egyterűekben teljesen igazad van, szerintem ugyanazért vették az emberek mint a suv ot. Szinte ugyanaz. Kényelem, praktikum.
Viszont egy mostani egyterű ?? (pl berlingo) légellenállása szvsz nem jobb,mint egy átlag suv-é.
A gyártók, hogy mit miért gyártanak,abba viszont nem látok bele, nyílván meg van az oka, bár sok hülyeséget látni.... nem mindig logikus. -
biga
őstag
válasz
mjani1172
üzenetére
Azért a koordinatarendszerben nem a SUV<->sedan létezik csak. A mara kihaltnak tekinthetö egyterü vonal is teljesitette az altalad elvart kiritériumokat, valojaban sokkal jobban, hiszen a kisebb orr miatt gyk minden esetben jobb volt azoiknak a belsö helykinalata. Légellenallas tekintetében meg csak a haszonjarmüvek rosszabbak a SUV-oknal...
Korabban mar irtam: szerintem nem SUV gyülölö réteg van, csak sok olyan ember, aki ugy gondolja (mint én is), hogy mindenki vegyen, amit akar. Csak én (sem) pl nem nagyon tudok azt venni, amit akarok, hiszen joforman eltüntek, vagy csak korlatozottan elérhetöek a nem SUV jellegü modellek.
Szived joga SUV-t venni, de jo lenne, ha a kinalatban kicsivel több valtozatossag lenne. Lehet jönni azzal, hogy - a gyartok szerint - ezt keresik, de hajlamos vagyok ezt szkepticizmussal kezelni. A Merkurnal is mondtak olyat anno, hogy '86 elsö felében mindenki csak zöld trabantot akart venni. Milyen szerencse, hogy pont csak azt gyartottak
#Tiédetis: azért valahol kell meghuzni hatarokat
a 3.5t korlat sem azt jelenti egy hid elött, hogy 3510kg-nal leszakad, vagy a sebességkorltnal, hogy 52 km/h-nal mindenkit megölsz
Csak mi emberek szeretjük az egyértelmü szabalyokat. Jobb lenne egy olyan, ami azt mondja, hogy 2t, de ha a tengelyre esö terhelés xkg alatti, akkor nem, ide értve a csomagtartoba bepakolt ujonnan vasarolt mosogép??... -
Tiédetis
senior tag
válasz
mjani1172
üzenetére
Ez így van. Mindenennel egyétértek.
Én például értetlenül állok az előtt, hogy Bp-en ha jól emlékszem, súlyt is figyelembe veszik a díjszabásnál.
1: akkor ezek szerint olyan szar az aszfalt, hogy a 2001kg alatt berogyik, de az 1999kg nem. Sarkallatos tudom, de hát ilyen kedvem van.
2: tessék nézni akko a m2 terhelést is hiszen az is fontos,
3: tessék figyelembe venni, hogy milyen hosszú és széles egy autó, hiszen a limuziszerűkbn azért bőven nagyok
4: tessék kialakítani olyan parkolókat, ahová a mai autókkal belehet parkolni és 3cm elől-hátul hely marad a két kocsi között
Szóval vicc ami van Bp-en parkolás szempontjából. Nyilván a környezettudatos szélkakas főpolginak kellenek a bevételek. Oké, 2 hetente megyünk gyerekekhez, nem vág földhöz.
De pont ott nem gondoltam, hogy meglépik ennek a kedvezménynek az elvételét, de nyilván ebből a pénzből folyamatosan épünek és felújítanak új és élhető parkolóhelyeket (sicc!) -
mjani1172
addikt
válasz
kardkovacsi
üzenetére
De miért kell haladni az ellenkező irányba?
Ez a Suv ellenesség olyan trendi, az autós "értelmiség" állandó szövege.
De nagyon sokan (pl én) azért vesznek ilyet mert sokkal jobb használni, nem kell leülni a porba, nem nyomorult módon esel ki belőle, egy sedan csomagtartója egy suv hoz képest röhej, nem variálható, szük a nyílás, egy babakocsi berakása is gond lehet, ez mellett még kisebb helyet is foglal elrövidebb A divat egy dolog, de ez valóban kényelmesebb és jobb a hétköznapokban.
Nyílván evy XJS szebb, de oda ki és bemászni,.... -
kardkovacsi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Ok, nem néztem utána de mindenütt mondták milyen alacsony akkor ezek szerint ha valami nem nő már akkor az is haladás az ellenkező irányba

-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
Ja, kábé húsz centivel magasabb mint egy G21, de a G45 is kábé akkora, ezek az X3 arányok.
-
válasz
kardkovacsi
üzenetére
hát annyira alacsony az új ix3, hogy magasabb 1 cmre mint a model Y
, a régi ix3-nál pedig 3 cmrel alacsonyabb -
válasz
Richard
üzenetére
6 cm-rel csak magasabb
... és amúgy belülről szélességre szerintem szélesebb de amúgy kb. egyforma... a 6 cm magasság amúgy belül is érződik és az is hogy nem sportback szóval hátul is van normális fejtér, de amúgy kb egy méret a két autó ahogy az adatokból is látszik -
kardkovacsi
senior tag
válasz
-MarhaRépa-
üzenetére
Mondjuk az új iX3 valahol a SUV meg egy kombi közé lett belőve mert elég alacsony.
-
-MarhaRépa-
junior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Jól mondja pedig. A kombi reménytelenül európai műfaj, és ott is kihalóban.
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Az Y van erre, úgyis az emberek “SUV” mániában szenvednek…
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez az Y szerintem. Az Y nem annyira magas, mint az átlag SUV, lényegében az, amit leírsz.
-
madgie
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ki venné? Európában kb. kétszázezer ember, a világon máshol meg senki?
-
diablo1984
veterán
Mi a francért nem csinál a Tesla egy model 3 méretű, de kombi autót, mondjukegy model 3at kombiban? Vennék mint a cukrot, a sedan-tól sokkal jobban használható cucc lenne....
-
Model 3-as, 20" 245 széles nagyévszakos körbe. A nyárgumi halkabb (picit keskenyebb is) volt, de én elengedtem már ezt a gumi cserélgetés dolgot.
Nem különösebben vészes, de ha lehet rajta javítani leginkább az audio upgrade miatt próbálok tekerni egyet rajta. Amúgy se árt kipucolni a dobbetétek alatti részeket időnként, mert brutális kosz fel szokott oda gyülemleni. -
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Kerékzaj van, azt szeretném csökkenteni - kerékjárati ívek szigetelése, illetve első ajtókat meg a csomagteret megcsinálni. (8 db hangszóró is cserés lesz, ha végre 3 hónap után megérkezik)
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Robotporszívók
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- Videószerkesztés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Dell Vostro 5490 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3897
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Nem baszom szét a kocsit az ég alatt. Asszonynál nincs parking. Jó ez a tremi,csak utálok időhöz kötve lenni

Szóval mi a puszta tömegünkkel nyerünk. 

Én is abból indultam ki, hogy a Mercire simán tudtam venni 3 évet, ráadásul bagóért. Biztos voltam benne, hogy a BMW és Audi is ad ilyet.