Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
-
zgospel
őstag
válasz
xEon1337 #228935 üzenetére
Köszi a listát
ebben semmilyen meglepetés nincs számomra, azt hittem valami váratlan gebasz vitt el 1 milliót és Volvo felárat is kellett fizetni. De ezekben semmi extra nincs, és az árak is teljesen normálisak.
Amiket felsoroltál azok átlagos karbantartások, csak egyszerre megcsinálva őket sok. Mondjuk ezeket a vásárlás előtt az előéletet figyelembe véve és az autót átvizsgálva már mind lehet tudni/sejteni. A gumik, fékek állapotát szemmel is látni, a kuplung sem egyik napról a másikra szokta magát megadni.
"a fényezése nagyon ramaty állapotban van"
vs
"tavaly vettünk egy nagyon szép állapotú példányt"Nem kötekedni akarok, de most akkor tulajdonképpen az autónak melyik része volt a nagyon szép állapotú?
-
zgospel
őstag
Nő ismerősöm keres átírással 2 millió Ft-ig kisautót, évi 25-30 ezer km-es futáshoz, főleg M0-n és Budapesten belüli ingázáshoz. Az igények a szokásosak: fogyasszon keveset (5 liter környéke jó lenne), megbízható legyen, és olcsó a fenntartása. Más igény nincs.
Volvo C30 tetszik neki nagyon, de ebbe a 116 lovas 1.6 dízel nem nagyon fér bele, csak a 109 lovas. Az mennyire kerülendő? Mik a buktatók?
Mito és Giulietta kizárva, nem tetszik neki.
Suzuki szerinte nem elég biztonságos, kizárta.Amik formára tetszenek neki még, de nem tudom mennyire felelnek meg a fenti igényeknek:
2.2 dízel ufó Civic
1.3 dízel D Corsa
Fiat Bravo vagy Grande Punto, de melyik motorral ajánlott?Én még az 1.6 dízel Kia Ceedet javasoltam neki, igénytelen, mert a 2011 körüliekben még kettőstömegű sincs és 5 literből elvan Bp-n belül.
Bármi egyéb?
-
zgospel
őstag
válasz
gabro0 #228912 üzenetére
A többiek javaslatához még hozzátenném az Autórevizort, apumnak két kocsit nézett át, kultúrált, intelligens, nem beszélt mellé.
-
zgospel
őstag
válasz
szabonagyur #228526 üzenetére
A magánszemély hirdetések jelentős része amit láttam régen csak az alap 6 ingyenes képpel volt hirdetve és leginkább a nepper hirdetések voltak 12 fotóval. Apám sem volt hajlandó 750et fizetni érte
ingatlan.com ugyanez, a legtöbb magánhirdetéshez nincs fotó.
Szerintem vészes, pláne hogy reklámok is vannak még az oldalon. Szerintem eleve nem a magánszemély hirdetések adták ki a nagyját a bevételüknek eddig sem, viszont nagy forgalmat generáltak az oldalon. Ha azok eltűnnek vagy csökkennek és csak a kereskedők maradnak akkor az nem hiszem hogy jót tesz.
Meglátjuk. -
zgospel
őstag
válasz
szabonagyur #228507 üzenetére
Aztaku… Utoljára a motorom adtam el tavaly és 750 Ft volt a HD képcsomag egyszeri díja. Ez így brutál drágulás, szerintem a magánszemélyeket rendesen kiüti a platformról
A marketplacetől teljesen kivagyok, ott nem lehet szűrni, a kereső gyatra, és a sok analfabéta kretén még az autó típusát sem képes leírni, nemhogy egyéb adatokat… -
zgospel
őstag
Hahun végre minden hirdetés minden fotója nagyítható
Az új dizájnt még picit szokni kell, de használhatóbb mint volt.
-
zgospel
őstag
válasz
rbalint88 #228442 üzenetére
#228440 Micsurin értem, köszi!
#228442 rbalint88 Igazából abban szeretnék iránymutatást, hogy egyáltalán milyen üzemanyagtípus lenne nekem ideális és milyen árkategóriát célozzak meg hozzá.
Erre a felhasználásra mi lehetne a racionális "best buy".
Amit még elfelejtettem leírni, hogy 6-8 évre kellene a kocsi.Úgy érzem 4 milliót nem szívesen szánnék 15 év körüli vagy bőven 300 ezer fölött futott dízelekre, sem benzinesekre.
Ha dízel a javasolt, akkor már inkább néznék 2.5m körül Kia Ceedet, valami 2.0 HDI-t, vagy régebbi Volvo 2.4D-t. Az 1.6 Giulietta jó tipp, nem ismertem a motort egyáltalán.J Astra 1.4T az elég valószínűtlen, valamivel drágább fenntartani mint a H-t, kényesebb a motorja, ugyanolyan Opeles faszságok miatt lehetne ugyanolyan gyakran nyitogatni a géptetőt, és mindezek tetejében még a fogyasztása is elmarad az 1.4 TSI-től.
De fogalmam sincs hogy hibrid vagy éppen egy plug-in jobb lenne-e, amiért megérné a 4-5 misis ársávban nézelődni.
Azt is nézegetem nincs-e valami értelmes elektromos 5-6 millió körül, mert még a rezsivédett kereten túl is kb 2-3 literes fogyasztásnak megfelelő pénzért lehetne vele eljárni, és megkímélném magam a szervizek jórészétől is. Egyedül az a havi 2x160 km-es utam lenne necces a hatótáv miatt, mert ott nincs töltési lehetőség, és végig 110-130-cal lehet (kellene) menni
Erre azért szívesebben szánnék többet, mert valamennyire meg is térül az évek során, kuplungolgatnom sem kell, nézegetnem a nyomorult motorteret, sem évente 2-3x aláfeküdnöm.
5-6 milliót dízelre vagy benzinesre elköltve nem érzem hogy sokkal előrébb lennék, mintha ennek az összegnek a feléért vettem volna, de lehet rosszul gondolom. Kicsit vakon vagyok.Nem tudom ezek után könnyebb lett-e bármit mondani
-
zgospel
őstag
Segítsetek legyetek szívesek az alábbi témában, jól jönne pár kívülálló vélemény, mert önmagamban csak csapkodok ide-oda már hónapok óta.
Költöztem, jóval többet kell autóznom mint korábban, de a lakásban is vár még rám 1-2 nagyobb dolog, ezért látni szeretném a közelgő nagyobb kiadásokat (konyha, fürdő, kert, autó stb).Korábbi autóhasználatom:
- H Astra 1.8 benzin, 1.3 tonna, 140 LE, 175 Nm
- évi 6-8 ezer km futás, heti 1-2 használatból, főleg Bp rövidtávok, néha M0 és M7
- 7 és 7.5 liter közötti fogyasztás
- 370 ezer km van a kocsiban, fényezése körbe teljesen szar, műszakilag nagyjából karban van, megbízható
- piaci értéke saccra 7-800 ezer Ft lehet
- hosszú utakra kényelmetlen, a hangszórók iszonyat gyengék, 130-nál bántóan magas motorzaj (4 ezres fordulat), de a szélzaj elviselhetőJelenlegi autóhasználatom:
- napi többszöri rövidtávok Bp külvárosban
- heti 1-2x M0 20-30 km távokon
- havonta 1 alkalom 2x160 km autópályánJövő szeptembertől:
- a jelenlegin felül heti 4-5 alkalommal 100 km M0-n, csúcsidőben
- a napi többszöri rövidtáv heti 2-3-ra csökkenne
- évi 20-25 ezer km futás várhatóAz Astra M0-n és autópályán nekem már kényelmetlen, nagyon zajos, ha napi 1 órát fogok autóban tölteni, akkor azt komfortosabban szeretném.
Elkezdte csipegetni a vizet, egyik ajtóélen megjelent a rozsda, stb-stb, szóval kellene rá költeni egy nagyobbat, saccra 400 és 800 ezer Ft között az igények függvényében.
Ha rá is költeném ezt a pénzt, nem lenne tőle kényelmesebb, csendesebb, felszereltebb, bár műszakilag hosszú évekig nem lenne vele semmi.Szempontok egy másik autóhoz:
- tempomat, bluetooth, tolatóradar
- jóval alacsonyabb motorzaj, valamivel alacsonyabb szélzaj
- kényelmesebb ülések
- hasonló menetdinamika, a több nem baj(kb 1.2 TSI szintje lehet ez a mostani)
- megbízható, ésszerű összegből fenntartható, nem kell hetente nyitogatni a géptetőt
- fogyasztásban jó lenne valamivel lentebb menni
- 5 ajtó preferált, de lehet 4 is
- méret kb mindegy, az Astra bőven elég, de felőlem kisebb is vagy nagyobb is lehet
- egyszerűbb dolgokat magam szerelemSzerintetek milyen típusokat lenne érdemes ehhez nézegetnem?
Dízel, benzin, vagy hibrid?
Esetleg PHEV? Otthoni töltőre be tudnék ruházni, de fogalmam sincs mi a matek fogyasztásban, napelemem nincs, áramfogyasztásom átlag 100 kWh / hó.
Ársávban hol lenne érdemes nézelődnöm? -
zgospel
őstag
válasz
ParmaBoy #228306 üzenetére
Nem is értem ezt, azért egy Mazdánál szerintem kifejezetten ciki. Az EX felszereletségű Kia Niroban sem automata az ablak, közben meg sávtartó meg egyéb csilingelős szarságok vannak a kocsiban
De arra még rá lehet fogni, hogy budget márka, megérti az ember.
Közben meg már a G Astrában is automaták voltak az ablakok. -
zgospel
őstag
válasz
Eugene Roe #228195 üzenetére
Elhiszem, viszont ez így önmagában még nem elég info. Gyanítom nem országúton vagy autópályán került bele 70 ezer, hanem például naponta 2x jártak vele ki-be a mélygarázsból, lépésben araszolás, ilyesmik.
-
zgospel
őstag
válasz
OPiiPO #228173 üzenetére
"ráadásul nem turbós ezért nem is megy annyira"
1.8 H Astra 140 LE, 175 Nm amiből 2 ezres fordulattól 150 Nm elérhető.
Az 1.4T J Astra meg 140 LE, 200 Nm amit 1850-es fordulattól tud, de közben bő 200 kg-mal nehezebb.
Összességében nem igazán érzek különbségetPersze ha valaki 1500-on akarja nyektetni a motort kigyorsításkor, akkor a turbós jobban fog reagálni, de ott user error van.
-
zgospel
őstag
válasz
OPiiPO #228135 üzenetére
Jogos. Akkor már csak az 1.4T és a J Astra egyéb hibáival kell megvívni, és akkor lesz egy szép, de nem túl takarékos autója
#228136 chopin42 Ceedből az 1.6 dízel a tuti. Apáméban 510 ezer km van, motor bontatlan, turbó gyári, kuplungot egyszer kellett cserélni, DPF-et kétszer takarítani még rövid idővel a vásárlás után, aztán rájött hogy regeneráláskor nem állítja le, utána azzal sem volt gondja. Jó erőben van, nem mondanád meg a km-t ha nem tudnád. Nem ragaszkodnék a 150 ezer km-hez.
#228145 OPiiPO a közút mit jelent? A városi utak és az autópályák is közutak
Ha a lakott területen kívüli országutat érted alatta, akkor ez a 7.3-as fogyasztás nem túl jó szerintem, az 1.8 H Astrám jobbat produkál az általad leírt használatban.
De az 1.4T-nél maradva az Octaviaban az 1.4 TSI ugyanezt megoldja kb 5.5 literből. És az is 140 ló. -
zgospel
őstag
válasz
chopin42 #228121 üzenetére
Én meg pont a J Astrát kerülném ezek közül. Szép autó nagyon, de a dízelei azért annyira nem jók, mármint vannak ennél jóval stabilabbak a piacon, pl a Kia Ceed 1.6 CRDI. A benzinesei meg nem fogyasztanak túl jól (a rövid távokat pedig egyáltalán nem bírják, bár ez itt irreleváns), és akkor még ott van a 6-os kéziváltó (M32) csapágyasodása is.
A dízel Focus nem rossz, ez a cikk egész jól összeszedi a buktatókat és a típusokat: [link]
Szerintem a Kia/Hyundai 1.6 dízelt lenne érdemes nézegetni még, megbízható, olcsón fenntartható, keveset fogyaszt.
Sopronból Németország legközelebbi pontja is 3 és fél óra autóval, milyen gyakorisággal ingázik?
-
zgospel
őstag
válasz
molnarpeter #228110 üzenetére
Nem értek hozzá, de gyanítom magasabb a rendszer fogyasztása még alvó üzemben is hibrideknél mint egy sima belsőégésűnél, ha meg lekapcsolná akkor az immobiliser sem működne, meg még nem tudom mi. És mivel Kia-ról van szó, ezért olcsóbb volt egy ilyen gombot csinálni mint bármi mást.
A lényeg, hogy nem szopódsz be ha lemerült. -
zgospel
őstag
válasz
gippazoid #228108 üzenetére
Persze simán lehet, hogy továbbra is rossz konstrukció, csak nehezemre esik elképzelni, hogy ha valami közel 10 éven át nagy %-ban garanciaidőn belül megkotlik, akkor azon ne fejlesztenének, mert ez így anyagilag és presztizsben is nagy bukó a gyártónak.
Ettől még mondjuk én is elkerülném
mert szeretem minimalizálni a kockázatokat, de a hibrid az stabilnak tűnik. Apám Nirojában most van 200 ezer km, nem volt még a váltóhoz nyúlva, szépen működik, nem érezni rajta semmit. Pedig taxi, szóval sok az elindulás megállás.
-
zgospel
őstag
válasz
Tom1939 #228104 üzenetére
Volt már róla szó itt a topikban párszor, hogy a hibridek esetében a DCT jóval tartósabb, mert a váltóegységgel együtt van az elektromotor, a belsőégésűt pedig egy külön kuplung kapcsolja hozzá, elinduláskor emiatt nem kell csúsztatnia a kuplungot.
A DCT-ből is van sokféle, van olajos is, bár jóval ritkább, nyilván a szárazkuplungos a legelterjedtebb, aminek ugyanaz a gyengepontja, mint a többi szárazkuplungosnak is: a sok csúsztatástól túlmelegszik, és nincs olaj ami hűtse.
A VW féle száraz persze jobban bírja ennél, a Ford féle Powershift meg szarabbul (ezt mondjuk nem is gyártják már, feladták). Nem gondolnám, hogy közel egy évtized alatt ne javított volna a Hyundai/Kia a szárazkuplungos DCT-ken, és még mindig szar lenne az összes
-
zgospel
őstag
válasz
szőröscica #227945 üzenetére
Háde’ bele van írva hogy megbízható benzines
-
zgospel
őstag
válasz
Eugene Roe #227736 üzenetére
Az az 1.6t Merci motor nem egy túl jó darab egyébként sem, "megnyugtató" hogy emellé még szarul is fogyaszt
-
zgospel
őstag
válasz
tibbike01 #227595 üzenetére
Ha ugyanazt a benzines motort nézem akkor biztosítás, fogyasztás, futómű, fék, stb.
Én %-ban gondolkodva írtam a számottevőt, szóval lehet hogy mondjuk van 4-5 ezer Ft különbség egy lengéscsillapító darabja között, de az %-ban kb 20% különbség. Gyári alkatrészeket nem néztem, de gyanítom ott is nyílik az olló.
Spritmonitor alapján bő 1 literrel többet fogyaszt az 1.4 / 1.5 TSI a Passatban. -
zgospel
őstag
válasz
Fandango #227579 üzenetére
A felsoroltak közül szerintem az Octavia 1.5 TSI a legjobb, praktikus, tágas, nagy csomagtér, megbízható, olcsón fenntartható, ahhoz mérten kényelmes és csendes, és még jól is fogyaszt.
A Passatnak a fenntartása szerintem számottevően drágább.
Hyundait vagy Kiat inkább hibridben néznék, a sima benzineseik nem annyira jók, az 1.6 és 1.7 dízel viszont stabil, megbízható.
K Astra 1.4T is egy jó motor, jól is néz ki, de az Octavia pont annyival jobb mindenben, hogy hacsak nem ragaszkodsz az Opelhez akkor szerintem az Octavia jobb.
A Mazda 3 szerintem gyönyörű, de még csak nem is ültem egyben sem -
zgospel
őstag
válasz
ParmaBoy #227561 üzenetére
Nem akartam jobban belemászni, de most már le is kérdeztem kíváncsiságból. Hát a 2020-as eredetvizsga fotóján az alja is tiszta rozsda. Plusz 2017-ben amikor behozták már ott látszik a műszaki fotóin, hogy a jobb hátulja az sérült volt. Eltérő színű lökhárító és sárvédő, oszloppal együtt. A km-t sem hiszem el, de persze lehet valós is.
A jó hír, hogy a jézus és halas matricák már itthon kerültek rá
-
zgospel
őstag
válasz
Bondix #227550 üzenetére
Kérdezel, válaszolunk, nem tetszik a válasz, ezért megsértődsz és beszólogatsz. A helyesírásod alapján mondjuk nem annyira vagyok meglepődve.
Hahu-n 600 ezer Ft-ig összesen 13 darab Mazda van meghirdetve. Szerintem ehhez nem kell fórum, erre te is rá tudtál volna szűrni
Megnyitod a fotókat, és egyből látszik, hogy mi az ábra. A kedvencem ez, azt írja kisebb rozsdapöttyök vannak. Végülis definíció kérdése, hogy mit tekintünk kisebbnek és mit tekintünk pöttynek.Szerinted átlagosan üzemanyag nélkül mennyibe kerül havonta egy autó fenntartása? Adók, biztosítás, alkatrészek, szervizek, takarítás, stb.
-
zgospel
őstag
válasz
BigBlackDog #227493 üzenetére
A 2.4-es 5 hengeres dízel szinte golyóálló.
2.0-ás 5 hengeresnél előfordulhat a hengerfal repedése. Novoth Tibivel volt egyszer egy videó róla. Most nincs kedvem fél órát megnézni újbólde akit érdekel: [link]
A kommentek között találtam:
"A persely repedés szinte mindig itt a középső henger mentén történik meg, ami azért van, mert itt melegszik fel a leghamarabb a blokk, ami a hideg klímán kifejezetten komoly hőfeszültséget okoz a blokk által hűtőtt középső hengerfal és a persely között. A legtöbb ilyen kocsi 6 vagy 8 sebességes Aisinnal automatával van szerelve (az enyém 6-os kézi szerencsére), mert ez illik a kocsi stílusához a kényelmes nagy utazóautóhoz. A probléma az, hogy ez a váltó nem rendelkezik hidegüzemi móddal, hanem eszetlen módon forgatja hidegen-melegen egyaránt a motort (tapasztalat, ezért vettem végül gyengébb, de kézi váltós V60-ast), így főleg a hideg évszakokban a hőfeszültség óriási lesz a gyorsan felmelegedő és a még hideg öntvény részek között. Megoldás a problémára a Volvo gyári külső elektromos hűtővíz-kör melegítője (csökkenti a hőkülönbséget hideg üzem esetén), és a kíméletes első pár kilométer (lassabb melegedés, kisebb és lassabban kiegyenlítődő hőkülönbségek), valamint az első egy percben csak beindítjuk és nem csinálunk semmit rutin bevezetése. Ez sem garancia semmire, de sokat javíthat az esélyeken." -
zgospel
őstag
válasz
Micsurin #226725 üzenetére
Erről az F17 időzített bombáról még nem hallottam. Mi baja van?
Hát számla nekem sincs róla, sem erről, se másról, ebben a korban és ársávban engem jobban meglepne, ha mindenről lenne számla
Attól még meg lett csinálva
De amúgy ha szar az okoskerék, azt hallod. Ha kezdődően szar, akkor hidegindításnál másodpercekig hallod. Ha 1 másodpercig sem kerreg indításkor, akkor nincs semmi baja, és nem is a következő 100 méteren lesz, és nem fogsz az útszélén maradni.
Továbbra sem győzködni akarlak, ezt inkább azért írtam le, mert erősen túlliheged az okoskerék dolgot, és ez ne vigyen félre másokat. -
zgospel
őstag
válasz
Micsurin #226716 üzenetére
A tököm sem ért téged, de komolyan.
Ezt írtad:
"vagy legyen olcsó és esernyő de akkor igénytelen"
Z18XER-ből nem nehéz olyat találni, amiben 30-40-50 ezerrel ezelőtt megvolt az okoskerék cseréje, sőt, a koruk alapján szinte biztos, hogy már mindegyik átesett rajta. Az olaj hőcserélőmembrán szintén.
Nem mintha rá akarnálak beszélni, csak 1.5-ért keresel elvileg valami igénytelen és olcsón fenntartható, megbízható városi harcost. Na most ez pont az, és az ereje és a rövid fokozatok miatt meglepően vicces tud lenni amikor 2-3-ban 4 ezer fölött tartod. -
zgospel
őstag
-
zgospel
őstag
válasz
Vesztor87 #226576 üzenetére
Tudom, hogy szívóbenzint írtál, de a 2x40 km-hez esetleg egy Kia Ceed 1.6 CRDI? A keretedből a 2012-ig tartó típus kínálatának legtetején nézelődhetsz, kettőstömegű nincs (legalábbis a 116 lovasban tuti), olcsón fenntartható, tartós, nem igazán van baja, országúton 5 alatt fogyaszt, és jól is megy. DPF mosható, nem feltétlen kell cserélni egyből. Ha visszakeresel itt a topikban akkor írtam apáméról többször.
Ha kimaxolod a 2.5 mFt-t akkor a 2013-as újabb modellek is vannak már ennyiért, bár az a kínálat alja.
-
zgospel
őstag
válasz
Vismajor01 #226505 üzenetére
Azzal kezdeném, hogy nem értek hozzá.
De () ha átugrik a vezérlés akkor a szelepek belevernek a dugattyúba, kérdés hogy mennyire ugrott át, ha csak 1 fogat, akkor a hengerfejet nem valószínű hogy fel kéne újítani, ha többet átugrott, akkor erősen benne van a pakliban.
Nekem a tömítéskészlet tűnik drágának a listából, egy gyors kereséssel amiket találtam minimum 100 ezerrel olcsóbban vannak, igaz utángyártott.
A termosztátot és vízhűtőt nem annyira értem miért kell cserélni emiatt. Vagy azokat ettől függetlenül is cserélned kellett volna már? -
zgospel
őstag
válasz
Vismajor01 #226498 üzenetére
Mondtam, hogy a vezérléssel van a gond
Viccet félretéve, húbazmeg, sajnálomAz okát tudni? Ki lett hagyva egy korábbi csere?
-
zgospel
őstag
válasz
tboy93 #226491 üzenetére
2 okoskerék van, darabja kb 50 ezer Ft. Kell mellé cserélni a 2 szolenoidot, és ha már úgyis ott van az ember, akkor erősen ajánlott a komplett vezérlést is cserélni vízpumpával. És ha már a vezérlést piszkálod, akkor miért ne cserélnéd a főtengelyszimeringet is?
Viszonylag jól hozzáférhető helyen van egyébként, könnyen szerelhető, és egy akármilyen maszekszerviz is el tudja végezni.
De mégjobb, ha olyat nézel ahol ezen már túlvannak.6 éve az én kocsim előző tulajának 300 ezerbe került ez a mutatvány, független szervizben. Akkoriban viszont még 80-90 ezer volt egy ilyen okoskerék darabja. A szervizóradíjak meg a mai árak fele
-
zgospel
őstag
válasz
tboy93 #226478 üzenetére
"H astra szívó motorjai emlékeim szerint nem túl jók nem?"
H Astrából a 116 lovas 1.6-os (Z16XER) talán a legelterjedtebb és a legjobb ezek közül, a 140 lovas 1.8 (Z18XER) ugyanaz csak erősebb és nyomatékosabb, meg ritkább. Az 1.4-et kerülném igazából, az 1.6 egy fokkal megbízhatóbb és erősebb is, ugyanolyan fogyasztás mellett. A vezérlés okoskerekeinek cseréje egy nagyobb költség, de ez átvizsgáláskor már jól hallható ha baja van. Kb 2-300 ezer km-ként egyszer jön elő.
G Astrából a nem TwinPortos 90 lovas 1.4-esek a legjobbak karbantartás szempontból, Z14XE motorkód.
2-3 deci ezrenkénti olajfogyasztással lehet mindnél számolni, az teljesen normális.Nekem az 1.8 H Astra fenntartása az elmúlt 4.5 évben átlagosan havi 19 ezer Ft volt, éves 10 ezer km futás mellé. Ebben minden benne van a benzin kivételével, tehát adók, gumi, biztosítás, szervizek, autópálya, mosás, stb. Nem tudom hogy ennél olcsóbban lehet-e üzemeltetni valami autószerűt
-
zgospel
őstag
válasz
Vismajor01 #226449 üzenetére
3MZ-FE akkor a motorkód elvileg. Így hirtelen azt találtam róla, hogy a változó szelepvezérlésnek lehetnek gondjai (ez mondjuk bárminél előfordul előbb-utóbb).
Ha szarul jár a motor, akkor az simán lehet a rossz vezérlés miatt. Lehet egy komplett vezérléscserével megúszod. Így fórumon, látatlanban persze -
zgospel
őstag
válasz
Vismajor01 #226441 üzenetére
Melyik motorkód? Mi a hiba?
Az elmúlt napokban nehezen tudtam esténként elaludni, úgyhogy unalomból elkezdtem nézegetni milyen V6-os autók kaphatók 3-6 millió között, és az maradt meg a fejemben, hogy mindegyik V6-nak a láncvezérlését előbb-utóbb ilyen kor és futás mellett cserélni kell, ami egy nagyobb összeg (néhány hirdetésben írtak számokat 800e és 1.2m között). Ezen túlmenően a Nissan 3.5-ös és 3.7-es V6-osáról azt találtam, hogy nincs típushibája se nyűgje. Csak itthon ilyen motorral szerelt autó nagyon ritka, Infinitiben is.
A Lexus GS300-ban lévő V6-ról találtam a vezérlésen túlmenően még valami ketyegő bomba problémát, de nem emlékszem már konkrétan mi volt.
Illetve a Mercedes V6-okról is a konkrét hibákra már nem emlékszem, csak annyit raktározott el az agyam, hogy a vezérlésen kívül van még valami baja.Oké, hogy ezeket 15-20 évente egyszer kell ezt így rendberakni, drágán, és utána golyóálló a következő időszakra. Csak hát na...
-
zgospel
őstag
-
zgospel
őstag
válasz
herrká #226417 üzenetére
Nézd, ha van 10 milliód kocsira, akkor elég viccesen hangzik, hogy a többszázezres potenciális javítások (amiket egyébként kb 15 évente egyszer kell elvégezni) miatt esnek ki típusok a rostán. Most nem a BMWre gondolok a csapágycserével, mert az tényleg vicc.
Pláne ha jól értem akkor igazából csak az automata és a magas építés a szempont, az évjárat és a fogyasztás nincs kikötve.
A 150 lóerő kikötésben az a csalóka, hogy amit egy 150 lovas szívóbenzin menetdinamikában nyújt, azt egy 105 lovas 1.2 TSI is tudja. A hibrideknél pedig gyakran nem a rendszerteljesítményt látod, csak a benzinmotorét, így ~120-140 ló helyett csak ~100at látsz ezért kiejted a listáról, lásd CHR.Nem kéne az Xceed hibridet kiejteni, mert a hibrid se nem kokszosodik, se a DCT nem döglik benne. Ha már itt tartunk a Nirot is megnézheted, apám is nyugdíjas és ő nagyon éli a Nirot pont a beülés-kiszállás miatt.
10 millióból ezekből bőven-bőven a fiatal és magasan felszerelt példányok közül válogathatsz.
De egyébként sem kell mind a 10et a vételre költeni, hogy utána egy esetleges nagyobb szerviz százezreitől rettegj. Pl nézelődhetsz úgy is, hogy 6 m a vétel + 2 szervizre (ha majd előjön), a maradék 2 meg kamatozik addig is
2 millióból pedig egy japán V6-ot is nagyon szépen gatyába lehet ám rázni -
zgospel
őstag
válasz
BigBlackDog #226182 üzenetére
Jobb mint a ZF?
-
zgospel
őstag
válasz
BigBlackDog #226127 üzenetére
Én azt hittem már mindenki tudja itt a fórumon, hogy kb 10-ből 9 járműajánlása trollkodás
-
zgospel
őstag
válasz
kisza25 #226083 üzenetére
Az elektromotor a váltóegységen “van rajta”, és ezt az egységet még egy külön kuplung választja el a belsőégésű motortól.
Pusztán az elektromotorhoz szerintem nem kell csúsztatni a kuplungot, mert nem tud lefulladni. Elinduláskor pedig csak ezt használja, a belsőégésűt később kapcsolja rá a motor és a villanymotor közti kuplung.
Apám Nirojával mentem párszor, nagyon economyra van hangolva minden, konkrétan padlógázt kell nyomni, ha a belsőégésűvel akarsz indulni, ilyenkor van is egy kis késlekedés és rántás. Ha normálisan nyomod a gázt akkor észrevétlenül kapcsolja rá a benzinmotort menet közben.
Van még a sportmód, akkor folyamatosan használja a benzinmotort, nem állítja le. -
zgospel
őstag
válasz
kisza25 #226071 üzenetére
A hibridnél azt gyanítom, hogy kb semennyire sincs szükség a kuplung csúsztatására, mert az elektromotor jelentősen besegít az elindulásnál, a lassú gurulásoknál pedig csak az hajt.
Mivel nincs kuplungcsúsztatás, így nincs túlmelegedés sem, ami a szárazkuplungosok fő problémája.Egyébként a DCT-ből is van olajos verzió, bizonyos típusokhoz, szóval van némi csúsztatás abban, hogy minden DCT szar
De a száraz verziókból is van több verzió, eltérő nyomatékhoz méretezve. A hibridekbe tett váltó pl bár szárazkuplungos, de magasabb nyomatékot bír, gondolom ez is hozzájárul a tartóssághoz.
A legtöbb ilyen száraz duplakuplungos váltónál egyébként is gyakori a user error, mert a felhasználó nincs tisztában a technika működési elvével, ezért nem is annak megfelelően használja az autót. Ugyanaz a sztori, mint hogy hidegen nem kéne padlózni az autót, a turbót vissza kéne hűteni, nem 1200-as fordulaton kéne emelkedőnek felfelé menni, motorfék használata, stb stb, amikkel egy teljesen átlag felhasználó nincs is tisztában.
Az elektromos autók ilyen szempontból teljesen ideálisak a nem autóbuzi emberek számára, mert a technikai oldalon semmire sem kell figyelni, csak használni kell mint egy telefont.
-
zgospel
őstag
válasz
diegho #225990 üzenetére
Amikor elkezdtem írni a választ, még nem láttam, hogy azóta többen is beírták, szóval az én kérdésem csak annyi volt, hogy a Kia Ceedet nézted-e már
A kollégáid olasz útja nekem nem mond semmit, honnan hová, tényleg 140 volt-e végig, stb, szóval ez így üres infó, nem tudok mit kezdeni vele. Spritmonitor alapján is 5 fölött van az átlag, de lényegtelen igazából, ha neked megfelel.
-
zgospel
őstag
válasz
diegho #225982 üzenetére
Kia Ceed 1.6 dízel?
5 liter alatt nincs mondjuk 140-nél, de az 5.5-öt azt tudja.
Egyébként ez az 1 óra ingázás nálam kb pont a limit még ami belefér, totál elpazarolt időnek érzem. Nem lehet közben olvasni, dolgozni, vagy akármi hasznosabbat csinálni.
Azt vedd még figyelembe szerintem, hogy az útvonal amin mész mennyire "rizikós", értem ezt úgy, hogy mennyire stabil azon a szakaszon az 1 óra menetidő. Pl az M0-n nem mernék számolni vele, főleg nem az M5 és M7 közti déli szakasszal, ahol gyakorlatilag nincs olyan nap, hogy ne lenne valami baleset, sávlezárás, stb. -
zgospel
őstag
válasz
f4lcon #225957 üzenetére
Apáméban most van 510 ezer km, és gyári a turbó. 150 ezerig céges kocsi volt, 150-490 ezerig meg taxi
Motorja bontatlan, olajat nem eszi, mai napig jó erőben van, hangja szép, nem az a kerregős csattogós dízelhang. A kiült vezetőülésen kívül nem érződik rajta a km egyáltalán. Balkáni nepperek az ilyet tekerik vissza 200 ezer környékére egyből. Elég jól sikerült az az 1.6 dízel
-
zgospel
őstag
válasz
closer #225926 üzenetére
Eléggé csapongónak érzem a kérdésedet, nem igazán értem mit is keresel. Szerintem először definiálni kéne, hogy mi is konkrétan az igény. Pl a Hyundai N-nél azt mondod nincs meg a prémium érzet, de egy Toyota GR86 meg mégis jó lenne? A Giulianál mi a kérdés?
A Model 3-nál sincs annyira prémiumság, mint a német triónál mondjuk, illetve elektromos lévén nem tudom mitől driver's car?
Egyébként a Volvot nézted már? S60 Polestar?
-
zgospel
őstag
válasz
blizzrd #225698 üzenetére
Igen, a váltókarra rá van írva hogy Powershift. Ha nincs felirat, akkor valószínű Aisin van benne, vagy át akarnak verni és lekoptatták
Kb 2018-tól a Ford saját 8 fokozatú hagyományos automatája kerül az S-Maxba, ennek a váltókar helyén tekerőgomb van, arról felismerni könnyen. GM-mel közös fejlesztésű váltó, szóval...2.2-es dízel csak Aisin automatával volt, de egyéb motorokhoz is volt ez a váltó, csak nagyon-nagyon ritkán.
-
zgospel
őstag
válasz
hobizoli #225468 üzenetére
Annak az adott alkatrésznek indul újra a garija, ami nem feltétlen egyezik meg az egész autóra adott újkori gari időtartamával. Nem minden esetben komplett váltót cserélnek, van amikor csak a váltó alkatrészeit, amire nem 5 év lesz a garancia, mert csak szimpla javításnak minősül, így lesz a javításra kb 6-12 hónap jótállás. De egy gyári felújított váltó sem számít vadiúj egységnek, erre is más gariidő vonatkozik.
Aztán kérdés az is, hogy hova hordtad szervizbe, ilyen drága javításoknál vagy cseréknél szeretnek belekötni az 1 km-es túlcsúszásokba is, vagy mondjuk egy nem szakszervizben elvégzett stabpálcacserébe.A Fordnak reklamálj, ne nekem
Szép kis sztorik ezek egyébként, hengerrepedésekkel, mindennel... Venne a tököm Fordot.
-
zgospel
őstag
válasz
hobizoli #225466 üzenetére
Elég gáz a Ford hozzáállása, főleg hogy állítólag a vezetőség tudott a konstrukció hibáiról, mégis termelésbe küldték úgy ahogy volt. Ettől még méltányosságnak hívják technikailag amikor a garancia lejártán túl is díjtalanul javítják a hibát.
A Suzuki esete azért más, mert balesetveszély miatt kellett visszahívást csinálni, az automataváltó hibája pedig nem az. Csak költséges, meg 2-3 hónapig nincs autód, de nem okoz balesetet…
-
zgospel
őstag
válasz
hobizoli #225463 üzenetére
Szét is perelték
USA-ban, Kanadában és Ausztráliában legalábbis biztosan. Garanciában meg méltányosságból is azért cserélgette ezeket a Ford rendesen. 2018-tól pedig visszaálltak a legtöbb autónál a "hagyományos" automatákra, illetve kijött a 7 fokozatú olajban futó kuplungos verzió is, ami megbízhatóbb, bár a Powershift nevet jól megtépázta.
-
zgospel
őstag
válasz
blizzrd #225461 üzenetére
A Peugeot automatája Aisin, az olajcsereperiódusok betartásával gyakorlatilag örök élet. Motorból pedig inkább a 2 ezres dízelt választanám az 1.5-ös helyett.
A Fordok 2.2-es dízeleihez is Aisin váltó van.A Powershifttel az a baj, hogy akármilyen babusgatós szervizelés meg használat mellett is csak a szerencse kérdése, hogy meddig bírja, gyári technológiás felújítás után is előbb vagy utóbb szar lesz, és itt nem sokszázezer km-es élettartamról beszélünk.
-
zgospel
őstag
válasz
hdanesz #225449 üzenetére
90-100-nál szerintem teljesen élhető, és a 110 is rendben van zajügyileg, itt 3250 körül forog a motor. Valós 130-nál viszont 4 ezret pörög, az már elég hangos. Hosszú autópályázás szerintem fárasztó vele. Felsőkategóriás olajjal vagy pl Metabond adalékkal lehet rajta valamit csendesíteni, de azért nagy csodára ne számíts.
Amúgy is eléggé le van spórolva a zajszigetelés, és a hifi is elég fapad, de hát kinek mi a komfortszintjeEgyébként megbízható kocsi, és az okoskerekek sem egyik km-ről a másikra mennek tönkre, van idő felkészülni rá bőven az első jelek hallatán. Enyém mondjuk Astra, de 370 ezer van benne, ebből az első 270 ezret 30 ezres olajcserékkel tette meg, és durván 2 deci olaj fogy belőle jelenleg ezrenként (már amennyire pontosan lehet ezt mérni a pálcáról).
-
zgospel
őstag
válasz
hdanesz #225444 üzenetére
Igen, jellemző. Azért nem megugorhatatlan a javítása, és nem is drága. Így látatlanban nehéz mit mondani, azért gondolom a kereskedő megbaszta az utolsó fillért is a javításnál
de az is lehet, hogy a kiegyenlítőtartályt cserélte szintjelző nélkülire és az a baja. Ez csak vaktában találgatás, de ez egy apróság és könnyen javítható.
Ennél a motornál az okoskerekek állapota érdekesebb, vagy voltak-e már cserélve, az ugyanis majd a vezérléscserével egy nagyobb költség lesz, viszont utána nagyon sokáig nem kell hozzányúlni. Eléggé változó, hogy mikorra döglenek meg, az enyémben pl 290 ezernél lettek cserélve, de olvastam már 150 ezer környéki cserékről is.
Hogy ebben a hirdetésben valós-e a km az passz. -
zgospel
őstag
A javasolt az szerintem túlzás
Az 1.6 CDTI motor hátulján van a vezérlés, ami bár láncos, de alultervezték (volt rá visszahívás is), így egy idő után cserélni kell. Hogy mikor az lutri, van akinek 100 ezer km-nél már kellett. A cseréhez le kell szedni a váltót, szóval egy elég drága mutatvány.
Pluszban még az olajpumpa lánca is hajlamos a szakadásra.
A 2.0 CDTI jobb motor, de az szerintem K Astrában nem is volt. -
zgospel
őstag
válasz
tboldi #225105 üzenetére
Az OPC-ben nem M32 van, hanem F40.
Az M32 Fiat fejlesztés és 320 Nm-ig jó, az F40 Saab fejlesztés és 400 Nm-ig jó. Az OPC motor pedig gyárilag 400 Nm, úgyhogy az M32 eleve kevés lenne.Amúgy az F40-nek is van baja, 1-ből 2-be váltásnál előbb-utóbb elkezdi kidobálni a fokozatot. És ugye ha már ezt javítani kell és úgyis szét van szedve a váltó, akkor nem árt újracsapágyazni meg kuplungot cserélni, így egy szép kis összeg kerekedik belőle a végére.
-
zgospel
őstag
válasz
OPiiPO #225102 üzenetére
Nem csak a J Astrákban de az Opelekben általában is gagyi a váltó. Mondjuk a jó hír, hogy újkorában is ugyanolyan lötyögős és kelletlen, mint 300 ezret futottan
Az OPC-ben még csak nem is ültem, így csak a külföldi tesztekre tudok hivatkozni, abból viszont kb mindet elolvastam és megnéztem már ami van: állítólag teljesen jó a váltója. Van jobb a kategóriában, de nincs vele különösebb gond. Shortshifter dob még rajta valamennyit. -
zgospel
őstag
válasz
pepucs #225095 üzenetére
Köszi az infókat, én csak a váltó és a motorfelújításról tudtam ami a hirdetések alapján 150-180k km-nél esedékes
A féken belül mi melegszik el? Gyárilag Brembo nyereg, azt gondolnám hogy a fém fékcsövek, folyadék és betétek cseréje után nincs vele baj.
Ha nem a költözés lenne a prioritás valószínű beleugranék egybe, még a várható költségek ellenére is.
-
-
zgospel
őstag
válasz
#48584626 #225034 üzenetére
[link] 10 másodperc volt, első találat. Már az első bekezdésben (2 összetett mondatból áll, nem nagyon kell megerőltetni magadat) ott van a válasz, ami egyébként ugyanaz mint ami itt is le lett már írva többször, magyarul. Értem én hogy nem akarsz guglizni, és az ételedet is más rágja meg helyetted, de azért na.
#225036 Shadowbull na pontosan ezekről beszéltem, idebüfögsz megint egy ilyen semmitmondó félmondatot. Ezzel mégis mit akarsz elérni? Hol a kifejtés? Hol vannak az érvek, a magyarázat, amit egyébként számonkérsz másokon (annak ellenére hogy már elmagyarázták, csak te dacból nem vagy hajlandó felfogni)?
Benzines autókban is van EGR több mint 20 éve, nem a dízelek kiváltsága. Igen, van EGR nélküli benzines is, de az elmúlt két évtizedben elég ritka, mivel az EGR-nek a károsanyagkibocsátás mellett van egy olyan jótékony mellékhatása is, hogy hamarabb bemelegszik tőle a motor.
Én azt javasolnám, hogy fejezd be a trollkodást, de amennyiben ezt teljesen komolyan csinálod, akkor némi önreflexiót gyakorolhatnál a stílusoddal és a hozzáállásoddal kapcsolatban. A motorozás kapcsán úgyszintén.
-
zgospel
őstag
válasz
#48584626 #225008 üzenetére
A motoros topikban ugyanezt csinálod/tad.
Elmagyarázzák neked a működést, te meg csakazértis szajkózod a saját elképzelésedet. A te véleményed vs a valóság. Részemről nem offolnám ezzel tovább a topikot, csak minden alkalommal akkora magabiztossággal és arroganciával állítod a saját agyszüleményed, hogy nehéz szó nélkül hagyni. Az arrogancia akkor működik, ha megvan mögötte a tudás is. De te általában csak rábüfögsz félmondatokat mindenféle érv vagy kifejtés vagy magyarázat nélkül, mint pl https://prohardver.hu/tema/milyen_autot_vegyek_2/hsz_224984-224984.html itt is, aztán most meg még te várod el azt, hogy majd mi elmagyarázzuk a te értelmi szinteden azt, amit már hárman is kifejtettünk
-
zgospel
őstag
válasz
#48584626 #225005 üzenetére
Nézd, a motoros topikos előéleted után van némi előítéletem veled kapcsolatban, de igyekszem harmadjára is nagyon objektíven leírni, plusz rajtam kívül még ketten próbálták a tudtodra adni, hogy amiket állítasz hogy "komfort feature, pl. rángatás csökkentés" az nem az oka ezen működés és az elektromos gázpedál bevezetésének.
Ülj be egy ugyanolyan típusból Euro 3 majd Euro 4 autóba, pl az említett Punto vagy Astra példákba, és érezni fogod. Nem lehet már ennél jobban elmagyarázni a dolgot, mint hogy ez az Euro 4 teljesítéséhez és a norma szerinti alacsonyabb fogyasztási adatok miatt lett bevezetve, szükségszerűen. Az, hogy egy elektromos gázpedál még ezek mellett milyen hatásokkal vagy lehetőségekkel jár, az egy más témakör, de az eredeti ok a kibocsátás volt.
Biztos meg tudta volna oldani a gyártó ezt máshogy is, de mivel olcsó autókról beszélünk, így új konstrukció kifejlesztése nélkül, piti összegért meg lehetett ugrani a szintet ezzel a "trükkel".
-
zgospel
őstag
válasz
#48584626 #224997 üzenetére
De igen, az egyik bovdenes a másik elektromos, de ezt elsősorban a fogyasztás és a kibocsátás miatt vetették be, ami elvileg váltásoknál segít. Az elektromos is tudna úgy működni, mint egy bovdenes, de a korábban említett okok miatt van ez a kitartott gázadás, ami a vezetést egy fokkal jobban kedvelő embereknek szimplán úgy jön le, hogy szar a gázreakció. Amúgy tényleg szar
Azok a típusok amik egyébként is teljesítik a kibocsátási normát nem nagyon használnak ilyen beállítást.TLDR: a fogyasztás és az euró 4 miatt ilyen.
-
zgospel
őstag
-
zgospel
őstag
válasz
mody123 #224778 üzenetére
Ellenben az előző hozzászólással szerintem a J Astrát kerüld ha mindenképp a fogyasztás a lényeg. Nehéz, emiatt a fogyó dolgok is gyakrabban használódnak el, a fogyasztása egyáltalán nem kedvező, cserébe szarul is megy a szívóbenzinnel.
Így vakon amúgy 1.4 TSI Octavia 2013-tól, ha találsz ennyiért neked elfogadhatót.
De milyen felhasználásra, mekkora futásteljesítményhez, mekkora méret, stb? Mert amit jelenleg megadtál kritériumnak az elég kevés. Miért pont sedan, ötajtós pl miért nem játszik?
-
zgospel
őstag
válasz
Ádám16 #224662 üzenetére
"éves szinten <1m a fenntartása átlagban"
Milyen időtávra? Mert ez így önmagában szerintem értelmezhetetlen, például 3 évre meg 10 évre teljesen máshogy fog alakulni a matek.A listádról a Giuliát választanám mindenképp, mert egy gyönyörű autó, és végre nem egy újabb német prémium itt a balkánon
Ezeket nézném még:
Mazda 3 benzin
Mazda 6 2.5 benzin
Peugeot 508 2.0 HDI-vel 2019-től
Kia ProCeed GTMondjuk a Lexusnak az a lényege, hogy 15-20 éves korában is ugyanolyan finoman fog működni minden, nem kell minden szirszarral a szervizbe rohangálni.
-
zgospel
őstag
válasz
NeoPampalini #224492 üzenetére
Gazdasági és megbízhatósági szempontból a Ceed a legjobb választás ezek közül. 500 ezret futott taxiként van tapasztalat egy 2011es példánnyal, és nevetségesen kevés baja volt, motor turbó bontatlan, olajat nem eszi, DPF volt kétszer takarítva de az is gyári még. Kényelemre viszont talán ez van a legalján a listádnak, az ülés elég kemény, főleg a háttámla.
Ha a praktikusság fontosabb akkor az Octaviát választanám.
Én személy szerint a Fordokat hagynám a listádról a legvégére, illetve a Peugeotnál (Citroen ugyanez) az Adblue tartállyal lehetnek gondok, ami egy igen drága javítás.Ez csak egy vélemény.
-
zgospel
őstag
válasz
NeoPampalini #224486 üzenetére
Ha a Focus és a 308 mérete megfelel, akkor Kia Ceed 1.6 dízel? Megbízható, takarékos, olcsón fenntartható.
-
zgospel
őstag
válasz
WasabiTrsr #223530 üzenetére
Az online bejelentő régóta nem működik. Én a motorom adtam el nemrég, próbáltam 4 napon keresztül bejelenteni az eladást online, és mindig valami fos hibaüzenet jött. Felhívtam a Belügyminisztérium ügyfélszolgáltatát (van ilyen is, lol) ahol mondták, hogy tudnak a problémáról, de fogalmuk sincs mikor lesz javítva. Állítólag postai levélben is be lehet küldeni az adásvételit, és azt is elfogadják mint bejelentést. Én inkább bementem személyesen, majd 2.5 fél óra várakozás után kerek 3 perc alatt készen is voltam...
A motoros topikban volt akinek már tavaly decemberben sem működött ugyanazokkal a hibaüzenetekkel.
Reptérre meg vodára van pénz, a polgárok napi apró-cseprő dolgainak karbantartására nincs
-
zgospel
őstag
válasz
szabonagyur #223127 üzenetére
Szerintem összekeversz valakivel, mert nem ezt írtam, de nem offolnám tovább a topikot.
-
zgospel
őstag
válasz
szabonagyur #223123 üzenetére
Be lehet, persze, de te kivételekről beszélsz. A sztereotípiák nem véletlenül alakulnak ki. A biztosítók is statisztikai alapon határozzák meg a díjakat, az is általánosítás, sok esetben igazságtalan, de tudsz jobbat?
-
zgospel
őstag
válasz
szabonagyur #223117 üzenetére
Magadra vetted?
Nem állt szándékomban személyeskedni, inkább nagy általánosságokat írtam. Nyilván ezek nem örökérvényű igazságok, inkább csak olyan ami mentén logikázni lehet és figyelembe lehet venni, ha már a motorba nem látunk bele.
Egyébként ültem ilyen magánszemély mögött, 20 perc után majdnem kidobtam a taccsot. -
zgospel
őstag
Szerintem azt hagyjátok ki még a gondolatmenetből, hogy a cégesautó a munkavégzéshez kellett, vagy juttatásként volt-e adva, és ha utóbbi, akkor milyen konstrukcióban.
Pl a területi képviselőt, építésvezetőt, stb mindenki felismeri a gyorsforgalmikon, ők azok akik 5 méterre jönnek a seggedben és 150-nel járnak 110 helyett, csak padlógáz és padlófék létezik számukra átmenetek nélkül, stb
Mivel munkaeszköz ezért általában hajtva vannak.
Amit juttatásként adnak persze az is lehet széthajtva ha hülye a felhasználó, de egy jó részük teljesen átlagosan használja.
A juttatásként kapott autóknál pedig szokott lenni olyan kitétel, hogy sérülés esetén a casco önrészt 20%-ig vagy X összegig a munkavállalónak kell állnia, és a kötelező éves szemlén minden ilyet összeírnak és javítanak. Nem mindig van így, azt sem tudom hogy milyen arányban, de egyre gyakoribb hogy ezt hallom. -
zgospel
őstag
válasz
Tom1939 #222828 üzenetére
Egyetértek a lépéssel, a PHEV-ek egy nagyrésze eleve az európai adózási szabályokhoz lett belőve.
Szerintem a zöld rendszám a környezetvédelem megerőszakolása a jelenlegi formájában, legalábbis itthon abszolút nem a zöldségről szól.
Egy sima 3-as Prius hibrid a maga 4 literes városi fogyasztásával, kisméretű gumijaival egészen biztosan zöldebb, mint egy 2.5 tonnás X5-ös, ami az akku kifulladásával bőven 10 liter fölött fogyaszt, a tömege és mérete miatt gyorsabban eszi az egyébként batár méretű gumikat, fékeket, stb.
Vagy pl egy VW eUP is ugyanúgy zöldrendszámmal fut, mint az említett nagy batár SUV-ok, vicces az egyenlőségjel a kettő között.Hogy ontopic is legyek, valószínű a használtárakat valamelyest csökkenti, de nagymértékű beszakadást a racionális kategóriájú autóknál nem várnék, pl egy plug-in Prius ára nem hinném hogy a földbe állna ettől. Azt gondolom, hogy a vásárló közönség miatt, mert a PHEV-nek van értelme a városi és elővárosi felhasználásban.
Az "adócsaló" SUV-oknál már jobban el tudom képzelni, hogy jelentősebb áresés következik be.
Meglátjuk -
zgospel
őstag
válasz
rbalint88 #222662 üzenetére
Ha egy Prius 2 ezen az útvonalon csúcsidőben nálad 7 liter környékén fogyaszt, akkor nem a lábad nehéz, hanem vezetéstechnikai gondjaid vannak. Ezt kérlek ne vedd személyeskedésnek, nem téged kritizállak, inkább amolyan ténymegállapítás, mert ez közel a duplája a normálnak.
Pruis 2-t használó kollégáim hasonló útvonalon ingáztak, benne sok belvárosi dugóval 4 - 4.5 liter közti fogyasztással. Ültem már vagy több száz taxiban, 3as sima és plug-in Priusok sem voltak sosem 4.5 felett az átlaggal.
Nem Prius, de a sima hibrid Kia Niro budapesti taxik fogyasztása is csak télen kezdődik 5-össel. -
zgospel
őstag
válasz
Micsurin #222129 üzenetére
Én azt gyanítom amikor ilyen árakat mondanak, akkor nem akarják elvállalni, mert a következő hónapokra megvannak munkával, ezért mondanak neked duplát, és ha elfogadod akkor az talált pénz, ha meg nem akkor is köszönik jól vannak.
Tavaly itt Kelet-Budapesten 60 ezer volt egy elem.
-
zgospel
őstag
válasz
kisza25 #222072 üzenetére
Mondjuk a Niro hibridekben másik DCT van, mint a többi Kia/Hyundaiban. Pontosabban a Niro, Ioniq és a Kona hibridek sajátja az a konkrét váltó, ami azokban van.
Apám Niroja taxiként üzemel Bp-n, most jár 200 ezer km körül, írok majd ha baja van a váltónak, de egyelőre hibátlan
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Energiaital topic
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- PlayStation 5
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- 0 km! ÚJ! Ninebot MAX G2 elektromos roller 32 km/h
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest