Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
scream #228638 üzenetére
Mondjuk a 6-os az egy jó kocsi. Nekem volt cégesnek egy rövidebb időre, de csak a gyenge benzines motorral (140 ló?), az egy picit kevés volt bele, de amúgy egy nagyon-nagyon jól összerakott, kényelmes autó. Olyan japán minőség
Ha automata lett volna, meg kombi, meg normális motor lett volna benne (a 190-200 lovas) akkor kajak sajnáltam volna hogy KIA-t kaptam helyette
-
Opel Corsa E 2016 1.4 90 le, manuális váltós autót néz a sógornőm, ismeri itt valaki a típust? Mennyire betegágy a motor - váltó?
-
-
válasz
BigBlackDog #227374 üzenetére
Ezt átgondolom, meg számolok egyet. Eléggé a végét járja már a büdzsé.
-
válasz
BigBlackDog #227371 üzenetére
Hát akkor már kb a szegélyezést is érdemes lenne megcsinálni
Különben bemossa az eső a szélét. Pénz kéne, sok!
Plusz probléma, hogy a hátsó kertben még lesz mit csinálni, valszeg kell majd bemenjen oda még teherautó, addig nem lehet megcsinálni a kocsinak a beállót amíg hátulra nagygép kell tudjon bemenni, mert ha átmegy rajta abból sok jó nem fog származni.
-
válasz
ParmaBoy #227363 üzenetére
Off topik, de most lesz aktual ez a problema nalam is, koltozunk, egyenlore az udvarban homok van, meg fu sincs. Jelenleg ugy gondolom a 2 kocsi legalább 2 evig itt es igy fog parkolni, talan jovo ev masodik feleben, de inkabb 2027 amikor egy terkoves beállóig el fogok jutni.
-
kia 1.2 cvvt motorjáról mit lehet tudni? 2012 körüli rio-ban
-
1 millió körül (csak autóra számolva, plusz kiadások külön) mit vennétek 25 éves nőként első autónak?
Én eléggé meg vagyok lőve, nagyon elment a piac. baseball sapi swiftből van ennyiért értelmes, nem porrá rohadt példány? WagonR, Ignis szerintem nem megemészthető nőként.
Felhasználási mód, napi 2x25km Szszm-BP XIII. Tud jól vezetni, de műszakilag nyilván nem sokat ért a dolgokhoz, azt majd megoldjuk helyette.
-
válasz
Sasi82 #226225 üzenetére
Szia!
Ha TGDI akkor szerintem inkább 1.5, kevesebb problémáról hallani. AMi előfordulhat az a trafó hiba, gariban szokták cserélni. DCT váltónál a kuplung lehet problémás, ezt KIA-nál legtöbbször gariban cserélik, legalábbis KIA facebook csoportban én még olyat nem hallottam hogy fizetős lett volna. Hyundai oldalon hallottam innen onnan, hogy kibújnak a gari alól. Szóval franc tudja, tény hogy zsebbenyúlós lehet a csere, ha saját költséges. Koksz lesz, mint minden direkt befecsis motornál. Szerintem érdemes úgy számolni, hogy 100e km körül el kell vinni az autót egy diózásra. De ez tényleg márkafüggetlen dolog, a technológiából adódik. A korábbi GDI motoroknál ez a technológiai probléma meg volt fejelve 30 ezres olajcsere periódussal, ami rátesz még egy lapáttal, ott lyukadtak is át szépen a dugattyú tetők. Itt szerencsére 1 év / 15e km a csere. Fogyasztás tekintetében nekem Bp agglo - Bp az 8 liter átlagban, autópályán nálam 6 körül elvan (5.8-6.5), de pályán én simán elvagyok 125-130 tempomattal, az automata és a dugó-forgalom követés NAGYON kényelmes
Ja, nekem a BC csal lefele kb 1 litert, az említett fogyasztási adatok azok rátankolással mértek, a BC kevesebbet mutat (van hogy 4.7-et). Nekem 2022-es kia ceed kombi van, kényelmes, 2 gyerkőccel élhető autó, a hátsó lábtérre lehet azt mondani hogy kicsi, cserébe szerintem a csomagtartó igen kellemes méret és én szeretem a rekeszeket is benne. Sőt, még pótkerekem is van
Amúgy futóműben a kia kicsit keményebb, sportosabb, a hyundai pedig puhább és kényelmesebb. A 160 lovas a DCT-vel szerintem jó menetdinamikával bír, megpakolva sem kevés. A fényezés kényes, kavicsok eszik a lökőst, meg a szélvédő is puha, kavics nyoma hamar meglátszik.
-
válasz
szabonagyur #225813 üzenetére
Hengerfej probléma önmagában talán javítható 1-200-ból. Nagyon durva árak vannak manapság.
-
válasz
szabonagyur #225811 üzenetére
Haha, motor felujitast nyugodtan szamithatod 5-600k korul
Astra G gyuruzessel volt nemreg ennyi, a mitsu is hasonló lehet arban.
-
válasz
FrankMonzano #225796 üzenetére
Ha nem is értéknövelő, de legalább a rossz motor nem ertekcsokkento
-
válasz
FrankMonzano #225787 üzenetére
Bele kell írni az adásvételibe, hogy eszi. Buksz rajta igen, de azon is buksz ha megcsináltatod. Töltögetni a legolcsóbb sajnos. Amikor meg már brutál sokat kér, akkor ahogy itt is említették, megcsináltatod vagy eladod. Megértem a problémád, mert engem sem hagyna nyugodni
Amilyen hülye vagyok biztos beleállnék a generálba, mégha nem is az a racionális.
-
válasz
molnarpeter #225775 üzenetére
~
Én azért sírnék már ilyen olajfogyinál. Egyik autóm sem ette így (amíg nálam voltak).
-
válasz
BigBlackDog #225531 üzenetére
Ha nem vagy területi képviselő nem hiszem hogy probléma. Na meg persze panelben lakva sem jatszik.
-
2015-2016 körüli nissan leaf vásárlásánál mire kell fokozottan figyelni?
-
válasz
#48584626 #225113 üzenetére
Szerintem nem az. Főnökömnek volt GLE, csaladi autonak. Ujonnan vette, 35 ezret rakott bele, 80%-at teljesen elektromos uzemben Erd - Bp XI kozott ingazva. A maradekot hosszu tavon autopalyan rakta bele, ahol baromi jol jott a dizelmotor.
Napelemrol toltotte amugy. Azota mondjuk mar e-tron + model y kombo van neki otthon, de kellett a phev hogy beleszeressen az elektromos autozasba.
-
válasz
lockdown90 #225070 üzenetére
Nem tudom. Ott a dizel + mhev kombotol felnek, ha ugyanaz mint a kia-nal, akkor időzített bomba. Valami feszítő görgő tud benne tonkremenni, ami rantja magaval az egesz motort. Gyönyörű sztorikat lehetett rola olvasni egy idoben a kia csoportban.
-
válasz
Micsurin #225066 üzenetére
2gen i30 1.6 dízele van az autószerelőmnek (akihez az opelt hordom). Ő nagyon szereti, 250e km-el vette kb, rögtön cserélni is kellett a kuplungot, kettős tömegűt, most pár tíz ezer km után vezérlést, illetve diózni is kellett, mert konkrétan 98%-ra el volt tömődve valamelyik szenzornál korommal. Azt mondták rá neki a diózásnál, hogy ilyet még nem láttak
Szóval már alkatrész árban is borult rá szerintem milla körül és ő ugye majdnem mindent meg tud magának csinálni, szóval munkadíj kb zérő (csak a szabadidő megy beel). Amúgy üa rendszerrel semmi gondja nem volt (még). Azt hiszem gen végi, ilyen 2017-es példány lehet talán, még éppen 2. generációs.
-
válasz
Ádám16 #224743 üzenetére
7gen-em volt, így nem tudom összehasonlítani. 7gen-hez képest anyagminőségben, térben előrelépés az Octavia, zajban nem, műszaki finomságban és összeszerelési pontosságban pedig egyértelműen az Accord nyer. A Skoda illesztési hézagjai néhol kritikán aluliak (pl. kormány burkolat). Amúgy már csak egy ajtó csukás hangjából is megmondod, melyik-melyik autó. Futóműben megintcsak nem lehet összehasonlítani, az Accord kettős keresztlengőkaros felfüggesztése klasszisokkal jobb mint az Octi McPherson-ja. Az Accord egyszerre sportos, mellette kényelmes is, nagyon szerettem. Nyilván a Skoda sokkal modernebb és ma már én is inkább egy jól felszerelt Octáviában ülnék, mintsem egy 17-18 éves Accordban, futómű meg zajszigetelés ide vagy oda, azért a CarPlay, a DSG és a többi hatalmas kényelmet jelent.
-
válasz
oldfabius #224741 üzenetére
Én csak az új octaviáról tudok nyilatkozni (2023), abból is a dízelről. Az úttartása szerintem megfelelő, inkább kényelmesre hangolt, mintsem sportos. Nekem személy szerint egy picit túl puha, de a nagy többségnek szerintem megfelelő. Kellemesen elnyeli az úthibákat, nem is hangos. Ha ki tudsz fogni egy DSG váltósat azt is ajánlom, gyors, pontos, nagyon kényelmes. A dízel motorral nem voltam megelégedve, szerintem hangos, nagyon traktor, cserébe parádésan keveset eszik. 1.5TSI-vel venném személy szerint, az sem eszik rosszul, nem szokott panasz lenni rá megbízhatósággal kapcsolatban sem, inkább apró-cseprő elektronikai gondok szoktak előfordulni.
-
válasz
szőröscica #224696 üzenetére
En 180cm-el is szukosnek ereztem elol-hatul. Nem egy csaladi auto, munkatarsamnal volt siras rivas, amikor a mazda6 utan otthon kellett hagyni a kis biciklit
-
válasz
Ádám16 #224662 üzenetére
Volt szerencsem Guliabol alap benzineshez es dizelhez is, kerdes nelkul az alap benzinest vennem. A dizel nagyon nem illik ahhoz az autóhoz. Egyébként, az alap motorral is fickos es élvezetes. Nagyon jo futómű van alatta, a pilóta fülke rad van huzva, igazi drivers car. Viszont nem eszik keveset a benzines.
-
válasz
scott_free #224341 üzenetére
Dizel. A Kia / hyundai szivo benzinesei abban az eraban nem a legjobbak, fokepp az 1.4-1.6 kula. A gazolajos jo.
-
válasz
zolnagy #224101 üzenetére
Alapvetően én is azt mondnaám, hogy menjen a céges, de itt azért több ponton sem találom optimálisnak a konstrukciót.
Eleve, akárhogy csűrjük csavarjuk, egy 4 fős családnak azért nem a legoptimálisabb egy A3. Értem, hogy nem vagytok nagynövésűek, de azért az a 300 literes csomi, az egy 2 napos wellness hétvégére is kicsi tud lenni, ha olyan a zasszony.
Másrészt, az évi 13e km az akkor oké, ha mondjuk te évi 5 ezret mész, de ha évi 12-t akkor már annyira nem, mert bármi lehet, mi van ha lesz egy olyan év hogy mennétek 2x külföldre? Hopp 2x1500km, aztán majd elfogy a km keret és lehet ráfizetni / spórolni a km-ekkel az év hátralévő részében? Nem árt ha túl van biztosítva kicsit, mert általában a km túlfutást k.rva drágán mérik a lízing cégek.
Fontos kérdés, hogy a végén kivásárolható-e a kocsi.
100e Ft amúgy manapság sajnos nem sok pénzt, a céges kényelemért én talán meglépném a dolgot, ha a fentebbiek nem zavarnak.
-
válasz
BigBlackDog #223723 üzenetére
Amúgy van ezekből hahun ilyen 3-400 ezret futott is
-
válasz
H A M M E R #223730 üzenetére
Magas felszereltség ide vagy oda, attól még pl. a műanyag az ugyanaz lesz a beltérben.
-
Ezeket a panamerakat mennyire durva fenntartani?
-
válasz
runner 125 #223500 üzenetére
Yaris Cross, szerintem az egy eleg kiforrott, noies (asszem van bordoban), racionalis auto. Nagyon jok ezek az uj toyota hibrid hajtasok, jomagam is mentem mar vele, iszonyat kenyelmes varosban. A crossover mivolta meg az idosebb holgyek zsanere (az en 50+ anyamnak mindenkepp). Azt ugyan nem irtad, hogy hol es mire hasznalna, de ha nem autopalya az elsodleges akkor szerintem megfelelo lesz.
-
Ilyen 2017 körüli 1.6 benzin megane az mennyire tapósóakna? Motor / váltó milyen azokban? Attól eltekintve, hogy nem lehet valami szélvész.
-
válasz
szabonagyur #223038 üzenetére
Ez ilyen 2. eves szerviz? Kia Ceedre ez 110k volt.
-
válasz
SoundX #222929 üzenetére
Volt baráti társaságban 2db 1gen xc90, mindkét tulaj újonnan vette. 400 felett kezdődtek a problémák, a 6-8 éves autókon. (Igen, nagyon sokat mentek vele éves szinten)
Turbó, automata váltó hullott szét, hűtés problémák. Ezek amik megmaradtak. Amúgy szerették mindketten a kocsit, mindkét helyen 3 gyerek volt, igazi családi autó, kényelmes, nagy.
Az egyiküknek később lett új XC90 is (2gen), na az sokkal szarabb volt, 4 év lízing alatt 2x volt benne motorcsere.
-
válasz
ArthurShelby #222888 üzenetére
Egyáltalán nem biztos, hogy jobban el fognak férni egy ilyen suvban mint a kombi golfban
"asszony suv-ot akar, nincs apelláta"
Kérdezd már meg havert, hogy mégis ki hordja otthon a nadrágot
-
-
válasz
Tothgera30 #222257 üzenetére
Fú, 1,6-ért ez viccnek is rossz. Jézis isten milyen árak vannak
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest