- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
Canonfan
senior tag
Köszönöm szépen a hasznos infót!
Beleolvastam én is a topicjába, sajnos elég volt az utolsó oldalt elolvasnom hogy felmérjem a helyzetet...
Ez most sajnos elszomorított, ő volt a jelöltem kezdettől fogva, de így tényleg felejtős, sajnos.
Pedig máshol, és a Moilarena TV-ben dicsérik...Alternatív megoldásként eddig a 2014-es Moto G, és az LG L90 ami felmerült, majd meglátjuk, még addig mikorra tervezem a dolgot változik-e a helyzet.
A 2014-es Moto G-ről igazából még sok mindent nem olvastam, eddig egy gsm boltban találtam 60-ért de magyar tesztet, felhasználói tapasztalatot még nem olvastam, remélem mire telefont veszek elterjedtebb lesz több boltban is, és korrekt tapasztalatok is lesznek vele. Az előző Moto G-t azt tudom hogy sokan szeretik, de nekem a bővíthetőség miatt fontos az új verzió.
Az LG L90 meg pár dologban visszalépés, illetve stagnálás lenne a GXI-hez képest, gondolok pl. a kijelző változatlan felbontására, és a fényérzékelő, illetve az értesítő led hiányára, ami nem tudom mennyire zavarna. Az LG viszont szerintem egy megbízható márka, állítólag a szervizük is korrekt, így őbenne elsősorban ezért gondolkodom, semmi nagy extra, de amit tud az kiforrottan tudja.
A Hongmi 1S-t viszont nagyon sajnálom, ezért úgy vagyok vele, hogy mivel úgyis leghamarabb novemberben tervezem a váltást, annyi esélyt még adok neki, hogy akkor még ránézek a fórumára, és megkérdezem változott-e a helyzet, mert addig lehet kijön rá a 6-os MIUI, vagy az 5-öshöz valami nagyobb hibajavítás, meg olvastam ott valami készülőben lévő CM romról is, bár azt nem tudom meg lehet-e oldani a Xiaominál garivesztés nélkül. (Alapból magyar úton tervezem a dolgot, Kínából nekem túl lutri, főleg így. )
Ha nem, akkor sajnos a két alternatíva valamelyike az esélyes...
-
Keeperv85
nagyúr
Hivatalosan igen. a B05-öst visszadobta a T még a teszt alatt, fogalmam nincs miért. Elég hamar B06 lett így ti már azt kaptátok meg. Nem szabadott volna őket békén hagyd: valószínű akihez került,az nem nézte meg szinte sehogy a készüléket. Másnak meg itt bevizsgálás nélkül cserélgettek. Magánvélemény: ha nem szeretném megtartani ezt a számom, már felbontottam volna a szerződésem velük...
-
Keeperv85
nagyúr
"A random hálózateldobás típushiba, ami csak a T-Mobile szervizeiben NEM jelentkezik (tapasztalat), akárcsak a hívás közbeni hangproblémák. "
Kezdődik előröl úgy látom a történet. Nem: nem típushiba. Nálam pl. nem dobálja el a hálózatot és már vagy 5 hónapja nem indult volna újra, ha néha nem venném ki az SD kártyát, hogy rátegyek ezt-azt...
"Közel két éve szenvedek ezzel a készülékkel. Ott rontottam el, hogy..."
...helyette ott, amikor nem vitted vissza a hibás példányt, inkább szívatod magad vele és elméleteket gyártasz a magad menyugatására arról, hogy azért ilyen mert mind ilyen. Hát nem: nem mind ilyen... Egy bosszantó hiba volt nálam: elfelejti a wifi jelszavakat. Milyen meglepő: ezt pont az idézi elő, amivel a wifi hibáit akarták orvosolni >> B06-os szoftver. Mivel én a B05-öst használom, így köszöni szépen a készülékem, de ő boldog nyugdíjas korába lépve is elég jó egészségnek örvend!
-
Benyo0210
csendes tag
Szintén pécsett voltam hasonló problémákkal, annyi hogy nekem már olyat is csinál hogy 1-2 perc beszélgetés után random (tehát nem ugyanazzal az emberrel) eltűnik a másik fél, és nem hallom. A szervízes idióta egy szót nem szólt hátrament rakott bele egy másik akksit és annyit mondott rá hogy így már jó lesz... Nyílván nem lett jobb, de nem érdekelt különösebben nem is vártam többet ezektől + kövi héten mentem pestre úgyis, gondoltam akkor majd ott normálisak lesznek. Westendben voltam, rögtön mondták hogy csere de várjak 2 hetet amíg rendelnek másikat... Na ez a két hét épp ma telt le én már ugyan hazajöttem de fennhagytam a testvéremnél a telefont azt mondták nem gáz hogyha nem én viszem vissza. Őt elküldték annyival hogy még nem érkezett cseredarab és másra meg nem cserélik esetleg hagyja benn javításra!
Ennyire hülyének nézik a vásárlókat... Hozzá teszem platina kártyás vagyok! Köszönöm T- mobile!
-
zeg
őstag
Könnyen megúsztad!
Nekem két hónappal a megvétel után bedöglött a Motorola Defy hangszórója. Aztán bedöglött a kijelző(egyik gomb világítása). Majd egyszer nem kapcsolt be, alaplapcsere, majd eladás előtt pár nappal még egy hangszórócsere garisan. Eladtam a telót egy jóbarátnak, miután a gari lejárt. Leejtette a telót és bedöglött az egyik gomb világítása kicseréléte a kijelzőt, majd később neki is megdöglött a hangszóró, azt is kicserélte. Természetesen én hordtam be a mobilját a külvárosból BP belvárosába, az általa választott szervizbe.
Motorola Defy, IP akárhány védelmű strapateló, 2 hetes javítási időkkelHozzá képest a kicserélt GrandX egy álom, ráadásul a defy-t ~100 ezresért vettem, persze 2 év havirabsággal, havi majd' 5 ezres törlesztővel.
-
madkiller
őstag
Zacsiban volt, kijelző lefóliázva az egész telefon szép, karcmentes. Hátlap, aksi a régiről került rá.
Raktáron volt ezért egyből kaptam.
Nem nézték meg a telom. Levették a hátulját kikapták a cuccokat belőle átrakták és ennyi. Vissza raktam a mentéseimet és kész megy tovább az élet
Jah és B04el volt, azt még frissítettem. -
89BDave89
tag
Nem javítják a készüléket, azonnal cserélik ha olyan a probléma.
Más típusra csak akkor cserélnek, ha nincs már cserekészülék Grand Xből, és akkor is csak olyanra, ami 5ezer forinttal drágább vagy olcsóbb eredetileg. Hogy milyen árat néznek nem tudom, de érdemes a készülékárat, illetve a saját csomagod árát megnézni.
Ezen kívül, ha nagyon erőlteted, és nem értesz egyet a garanciális javítási móddal, akkor visszavásárolják a telefonodat. Legalábbis van aki már így intézte.
-
heidricha
őstag
"Backup to email" az működik.
Annak csak az a baja, hogy visszaállításkor nem lehet neki korlátot szabni, mindig mindent vissza akar tölteni!
https://play.google.com/store/apps/details?id=backup.email.inapp&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImJhY2t1cC5lbWFpbC5pbmFwcCJd
-
ggeleven
őstag
Én egyszerűn kipróbáltam gyakorlatban!
Az, hogy mit mond egy status checker progi még nem biztos, hogy fedi a valóságot sajnos.
Ment a TB, meg a Root Explorer meg az USB OTG Helper, de volt pár, ami meg nem...Szóval a root megvolt, de volt olyan alkalmazás, ami rossz helyen kereste az su binárist és ezért nem működött.
-
Mate
nagyúr
Vagyis amíg épp nincs maximális fényerőn, tűző napon, egy bizonyos szögből érkező napsugarak hatására lilul?
Hát ezzel együtt fogok tudni élni
Az, hogy nem látható eléggé napfényben a kijelző az igaz. De ez minden telefonra, kijelzőnél így van. Ha 1-10-ig kellene pontoznom ezen a téren kapna egy 7-est, ami szerintem nem rossz.
-
gonorrea
senior tag
az szerintem csak a gyorsindítót tudod személyre szabni, ha az ujjad nem rajta hagyod, hanem elhúzod valamerre, akkor 6 lehetőséget ajánl fel, hogy mit szeretnél csinálni, és nem kell külön felnyitni a képernyőt, és elindítani az app-ot!
Zsolt: Az lesz, csak várom a színes ikonokat, amúgy frissítés már megvan! Nem lenne baj a spremással, csak hogy rezeg egyet felnyitáskor, idegbaj kapok az ilyentől! Nálam csak ha hívnak, akkor rezegjen a telefon
-
kelzsoca
félisten
A B06hoz való ROOT csomag mit csinál?
Mondjuk rootol?
A művelet végére a boot partíció teljesen gyári állapotba kerül.
Root Browser, Root Explorer, Total Commander stb..
ui: a root folyamat azonos a régivel, de már a friss kernel-el (Keep-nek köszönöm a feltöltött kernelt) történik mindez.
-
pakkerpista
csendes tag
A megoldás egyszerűbb volt, és csak magam okolhatom
Néhány hete volt egy újratelepítés és nem került vissza a driver. Feltettem, és pikk-pakk megoldódott a dolog, a B04 fent is van.Valaki másnak írta azt a szoftverfrissítő a frissítések ellenőrzésénél, hogy "Indítás, kérem próbálja meg később!"? Ezzel így elvan egy jó ideje, de semmi sem történik, akárhányszor nézek rá.
Wifi van, mobilnet detto, de semmi. -
illes.bence
tag
Értem. Akkor felsorolok párat, hátha valaki próbálta már ezeket. Ami kellene nekem: Asphaltok, NFS, Fruit Ninja, GTA Vice City. Temple Run, Pou, Monopoly, Wreck It Ralph, Ski Safari, Granny Smith, Gameloftos HD játékok, Catan, Szókereső, Logo Quiz, NBA 2K13, Fontosabb Appok, Sygic.
Aki innen próbált már valamit, az nyugodtan írja
Akkor ehhez a kérdéshez, kapcsolódik, hogy: Hogyan viszi a játékokat? Gondolok, a nagyobb, HD játékokra
-
tonyqa23
senior tag
-
andyTM
őstag
- ebben a Keep. módosított macedóniai romja van, de már töltöm neked a gyárit, egy pill.
- közben már fel is kúszott: [GXI_Macedonia_update.zip]
-
andyTM
őstag
- a drop összeomlott a feltöltésnél, drive-ra töltöttem:
[Macedonia all in one (rar-ba csomagolva)]
- amit tartalmaz:
- Keeper85-féle custom rom (mfld_pr2_01_sign_macedon.zip)
- Macedonia_recovery.zip
- GXI_macedon_root_NGT.zip
- update_mc_maps.zip- szólj, ha kész vagy, hogy törölhessem...
-
ASRMartyn
tag
Én tegnap vettem észre, hogy egyszer csak ledobott mobilnetről, ma is próbáltam és semmi, nem tölt be semmit, nem frissít semmit, a térerő jele szürke, a H vagy 3G vagy E jel, pedig minden esetben zöld. Nem értem miért van
A Wifi témához én azt tenném hozzá, hogy dec 18-a óta, mióta megvan GXI, lock screen fagyás nekem sem jött elő, wifi itthon be van kapcsolva, és nem fagy, viszont mindvégig ébren van a "Soha (növeli az adatforgalmat)" funkció alatt. Egyébként router, ha ez számítana: tp link WR542G
-
-
spinkler
tag
Sziasztok! Ehhez a képernyőzár problémához én is hozzászólnék. Nekem kétszer fordult elő, ha jól emlékszem és egyik alkalommal sem volt bekapcsolva a wifi. Először nemsokkal utána, hogy megvettem a telefont, másodszor pedig mostanában, éjszaka. Hiába nyomkodtam nem oldott a zár, viszont ráböktem a Segélyhívásra, bejött a tárcsázó, majd visszaléptem, és máris oldott. Lehet pont akkor érzékelt a képernyő, vagy ez is egy ideiglenes megoldás lehet a problémára. Nem rootoltam, nem piszkáltam a telefont
Ha már a problémánál járunk.. Nálam olyan fordulgat elő ritkán, hogy valamilyen programból kilépek (mindegy melyik), akkor betölt rengeteg alkalmazást amit legutóbb használtam, pl: böngésző, kamera, beállítások menü, játékok stb. Úgy kell visszalépkedni. Olyan is előfordult már, hogy belépek a gyári kamera alkalmazásba, és nem tudok képet készíteni mert "lefagy", a vakunak az ikonja üres marad, nyíllal nem tudok visszalépni, csak a home gombbal. Nem tudom mi okozhatja. Az ICS Camera program nálam nem hajlandó videót felvenni.
Egyelőre ennyi jut eszembe. -
paletoqbu
csendes tag
Képzeld utánanéztem mielőtt megvettem, csak egyszerűen azt nem bírom felfogni, hogy a készüléken sehol nem találom hogy 4 GB lenne, míg a Blade III-nál (csak azzal tudom összehasonlítani, ugyanaz az Android van rajta, de nem nem akarok olyat, ha olyat szeretnék olyat vettem volna) 2.5 GB-ot írnak és valóban ott is van, látom hogy mennyi tárhellyel rendelkezik. És ezt a 2.5 GB-ot PC-n is látni (hogy abból mire mennyit használhat azt nem tudom). Míg nekem a 4 GB-ot sehol nem találom, és PC-n is csak 511 MB-ot ír.
1.5 GB-al semmi gondom, biztos elég lesz nekem amire kell. De az zavar hogy nem látok a tárhelyből közel 2 GB-ot.
SD kártya is biztos lesz, de tanuló lévén nincs mindig felesleges 9-10e Ft-om.
Csak azt szeretném ha valaki megnyugtatna, hogy az előbb linkelt képen lévő adatok normálisak, mindenki készülékében ezt látni. -
andikaaa
aktív tag
Köszi mindenkinek a gyors választ! Sokkal okosabb lettem!
Ezt gondoltam repülésnek... nyan-droid
-
kelzsoca
félisten
ez az Atom proci nagyon erős.
Annak fényében meg pláne, hogy ennek a testvérét szerelik a mai napig be netbookokba is, ott meg komplett asztali OP rendszert (pl: Windows 7-et) is kiszolgál, nem egy kis Androidot.
Már csak fel kellene nőnie a ZTE-nek szoftveresen is a nagyokhoz (pl: Samsung)
-
snyper990
őstag
azért olyan szempontból nem mindegy, hogy ugyebár RAM-ról beszélünk, ami annyit tesz, hogy pár órajelenként ki kell olvasni és visszaírni a tartalmát, különben elvész, mint kikapcsoláskor. és ilyenkor nem mindegy, hogy 200 megát vagy egy gigát kell kiolvasnia-újraírnia párezerszer másodpercenként... fogyasztásban meg kell mutatkoznia
-
atillaahun
veterán
Hát 512 MB RAM-mal az LG ICS alólam lelkiismeret furdalás nélkül kirúgja az Opera-t ha picit több oldal van megnyitva mint jónak látja. Szereti még kilövöldözgetni a rádiót is mikor hallgatom a háttérbe, meg rendszeresen legyilkolni a launcher-t. Az 512-es telefon még elviselhető volt 2.2 meg 2.3 alatt, de úgy látszik a nagy ICS fejlesztések közepette csak annyira futotta a Google-nak hogy növelje a natív programok ram meg akksifogyasztását, hogy aztán a kitűnően optimalizált rendszer "passzoljon" a legújabb vasak teljesítményéhez. Dehát biztos kap elég jutalékot a gyártóktól, hogy megérje.
Szóval őszintén szólva baromira nem várom a JB-t. -
apeelme
addikt
Ez egy nagyon régi történet és mindig viszakanyarodunk ide...
Semmi köze ehhez a szolgáltatónak.
Azok a karakterek nem léteznek a 7bit-es GSM "ábécé"-ben, így 16bites UCS2 kódolással kerül elküldésre az üzenet amivel a maximálisan felhasználható karakterszám egy üzenetben 70 a 160 helyett.
Külső alkalmazás nélkül használj fordított ékezetes karaktereket.(egy jó régi olvasmány nokia balhé miatt)
-
kelzsoca
félisten
Átdolgozták a pontrendszert, tehát az sem mind1 hogy melyik készüléken éppen melyik verzió fut, még 4.0.4-el a régi pontozás szerint az S3 12k-t hoz.
Illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a két készülék kijelzője között vannak különbségek, 960x540 vs. 1280x720.az S3 15.600 pontot hoz a legfrissebb AnTuTu-val.
-
Torento
tag
-
89BDave89
tag
Igen a wifi nekem is húzza, már ha használom, de nekem mintha alvó módban nem maradna bekapcsolva, hiába jelöltem be a beállításokban hogy maradjon meg.
A mobilnettel is egyetértek.Nekem valszeg szerencsém van, mert még semmi említett probléma nem húzta az agyamat. Leszámítva a kijelző érzékenységét, amit meg meg kell szokni.
Amúgy ha már itt épp tapasztalatokat írok:
Elégedett vagyok (így 2 hét használat után), mind a hangerőkkel, a teljesítménnyel, és én még a kamerával is. Van egy kis kompakt digitális fényképezőm, ha nagyon fontos dolgot akarok fényképezni, vagy videózni, akkor azt úgy is viszem magammal, ez meg vész esetére tökéletes.
ha úgy csinálom hogy éjjel töltésen van, akkor 1nap+1éjszaka+1nap -ot kibír, persze estére könyörög az etetésért. Nem folyamatosan használom a netet, csak hébe hóba, de olyankor pl játszok is (Szókirakós, az egyik kedvencem) itthon viszont folyamatosan be van kapcsolva a wifi, (meg egyetemen is), és azért barátnővel elég sokat beszélek napközben, néha fél órát egyhuzamban. Apu is rendszeresen keres
. Néha egy gyors térképes helykeresés, útvonaltervezéssel, meg van amikor egy fél órás Navigáció is becsúszik, ha mennem kell valahova.
A szoftverhez még nem nyúltam, megkaptam a gyárilag frissebb B04et, és én semmit se tettem még rá. Root se volt.(remélem valakinek meghoztam a kedvét ehhez a telefonhoz, ezzel a kis beszámolóval.)
-
Jano_023
őstag
Igen fizetős, de nagyon megéri. Bár most látom, hogy 1000ft, én nem ennyiért vettem hanem akcióban 100ft-ért. De szerintem az ingyenes is jó lehet. Ráadásul mindig van akcióban, mióta megvetem 3x biztosan volt akciózva 1$-ra. Ki kell fogni. De érdemes egy jó billentyűzet progit megvenni. Azt tuti mindig használni kell.
tonyqa23: Szerintem arra gondolt, ha kérdeztél volna és nem a telefont állítód be szarnak az kicsit másképpen jött volna ki... ennyi, ha nem tudsz valamit kérdezz. Szívesen segítene itt az emberek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged