- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
k_imre
tag
válasz
heidricha #17904 üzenetére
Mivel választod ki? Az android rendszeres mindent mutat, ha telepíted pl. az esfile explorert, és azzal választasz, akkor az csak az általad betallózott mappában lévőket.
(Nem értelek félre, én is szívtam vele, aztán a fiam kiokosított.)Ja, és még valami. eddig nextv3 volt fenn. Aztán valami miatt recovery kellett. Nextv2a-m volt, azt tettem vissza. Mindkettővel jó az általam leírt metodika.
-
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #17841 üzenetére
Csak érdekességképpen. Minden alkalommal, ha repülőben van, fennakad a GPS... ennek oka kell legyen, gondoltam. No, van is.
A köponyeg widget csinálja. Nem ragaszkodik a pontos pozícióhoz, így napközben pillanatok alatt megvan, mert a hálózati hely gyorsan megvan. Ilyen persze repülőzéskor nincs, viszont valamit mégis akar, így sikerült neki 6,5 órán keresztül GPS-t, telefont, mindent ébren tartani.
Írtam nekik, gyorsan válaszoltak, remélhetőleg javítják.
-
TBG
senior tag
válasz
heidricha #17830 üzenetére
Nem a tartalék akksi a lényeg. Azt sem akarok magammal vinni. Főleg úgy nem, hogy azokhoz meg valami asztali töltő kellene. A gyáris akksi nekem a mostani felhasználással estig 60% körülre esik le, ami jó, de volt egykét extrémebb nap, amikor 20% alá is benézett és éppen nem volt a környéken töltő(nálam sem). Szóval, nekem csak azért kellene nagyobb akksi, hogy egy extrémebb nap után is tuti 40-50 között maradhassak...a kis lelkem megnyugtatása végett
-
xSide
őstag
válasz
heidricha #17773 üzenetére
A home-ot tartsd nyomva, ott megjelenik olyan Adja meg email címe jelszavát?
A beta chrome és más google összekapcsolást igénylő alkalmazás kért már többször ilyet, nem adtam meg természetesen. Közben a beta chrome megnyitásakor felbukkanó friss verzió elérhető idegesítő szöveg (holott legfrisebb volt fenn) miatt repült is. Azóta nem jött elő nálam a jelenséged... -
voci
tag
válasz
heidricha #17438 üzenetére
A G+-ba be sem voltam jelentkezve. Most csak ezért bejelentkeztem, és kikapcsoltam a helymegosztásra vonatkozó dolgokat. A Wakelock Detectorban csak annyit látok, hogy az
Android Rendszer-nél van egy csomó ébresztés(?) (1313x; AlarmManager), de időben semmi sem mutat sokat. 3 perc körüli a legmagasabb érték.
A Better Battery Statsban az elmúlt 16h 40m időtartamban az Awake 4h 25m, Screen On 10m 7s. A Kernel Wakelockban a mid_pmu van az élen 3h5m30s-el. A Partial Wakelockban az AudioOut_1 3m 54s-el az első. -
Canonfan
senior tag
válasz
heidricha #17368 üzenetére
Igen, rendben van elvileg minden, de manuálisan sem csekkorlja le, (automatikusat egyből kivettem mert nem állandóan van bekapcsolva a net).
Tegnap felraktam a K9 Mailtl az elsőre lehozta elsőre mindkét fiókot rendesen úgyhogy most azt használom, de furcsa hogy a gyári miért nem akar működni V3 alatt -
TBG
senior tag
válasz
heidricha #17103 üzenetére
Kicsit hibás megközelítés szerintem.
Csájnafón, adott a vas és adott egy csupasz Android. Felrakják, oszt jónapot. Jobb cégek meg optimalizának az adott vasra.
Én pont ezért fogok következő telefonként (ne kövezzetek meg) Window8-at választani. Mivel véleményem szerint ott az adott vasra van kitalálva az oprencer. Konkrétan Nokia a következő célpont.
A GXI ki fog tartani még vagy másfél évig, de aztán én befejezem a Droidos pályafutásom. Nekem használatra kell a telefon, nem hekkelgetni. Ettől függetlenül desktop/noti gépre sosem fogok saját magamtól Windowst tenni, de a telefon az egy másik történet.
-
tonyqa23
senior tag
válasz
heidricha #16807 üzenetére
Nincs task killerem,gyári B04 rootolva,de ez nem is lényeg, mert nextv3-nál is rakoncátlankodtak a widgetek.BW-m nincs, lehet,h kipróbálom, vagy a Fancy-t még,de már egyik óra widgetben sem bízom, mindig meg kell néznem a jobb felső sarokban is az időt, az a biztos,mert sosem tudom, h mikor áll meg a widgeten az óra.Pár perce, ahogy visszaléptem főoldalra, lefrissült a gyári zte widget, az idő rendben beállt, míg az alján maradt a felhő mögé bújt napocska.Nem értem miért szarakodnak nálam ezek. Jobb alsó sarokban a frissítő gombra nyomtam és átváltott holdra...
-
tonyqa23
senior tag
válasz
heidricha #16703 üzenetére
Ez most nekem B06-ról B04-re a legérezhetőbb különbség. Mikor kijött a Nextv2A,akkor iszonyat rossz lett a képernyő érzékenysége. Szerencsére a B06-tal nekem sokkal jobb lett. Kíváncsi leszek erre a fogyasztásra...De nem hiszem,h tudnám produkálni ezt a 96-ról 87%-ra több, mint egy nap alatt eredményű fogyasztást.
-
xSide
őstag
válasz
heidricha #16407 üzenetére
Még mindig nem tapasztalok itt említett problémákat az egy háztartáson belüli két Grand X-en...
A kamerám néha akadozik, de kis ütögetésre helyre jön (porszem lehet belül).
Wifi Netgear, amin egyszerre rajta van néha 5 teló és 2 laptop is, hálózati megosztás van, megosztott mappákat bárki eléri akár smb szervert indítva hálózati eszközként minden eszközön (olyan, mint egy külön meghajtó) vagy ftp-n keresztül... -
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
heidricha #16267 üzenetére
com.alarmclock.xtreme.free
351ms running, 7 wakeups
2 alarms: act=com.anglelabs.alarmclock.free.ALARM_ALERT flg=0x14
4 alarms: act=CSR flg=0x14
1 alarms: act=ALM flg=0x14
com.android.email
114113ms running, 3289 wakeups
3289 alarms: flg=0x14Szerintem ő hajtja az email-t azon a 14-es flagen, mert az magától nem kergül meg így. Bár nem biztos, hogy igazam lesz...
-
formengil
tag
válasz
heidricha #16251 üzenetére
Nem, nem a telepített alkalmazások azok. Más alkalmazásokat reklámoznak, amikről még csak nem is hallottam. De most letöröltem egy csomó felesleges ingyenes appot, remélem azok közül csinálta valamelyik.
Amúgy be lehet állítani most is hogy ne tegye ki a telepített alkalmazásokat: Play Áruház-Beállítások-Modulok automatikus hozzáadása a ... innen kell kivenni a pipát.
-
tonyqa23
senior tag
válasz
heidricha #16078 üzenetére
Hibásan érzékelik?
Elég volt az is, ha csak fent volt a telón, akkor is úgy merült, mint állat, anélkül,h hozzányultam volna.Természetesen azért teszi fel az ember,h elindítsa és használja, de utána kilép és kész. Nem használtam, csak néztem,h mitől merül ennyire a teló, akkor mondták,h ettől... -
Garry84
tag
válasz
heidricha #15281 üzenetére
Az első készülék nekem is ezt csinálta, annak csere lett a vége. Az új nem szakadozik, csak simán pocsék a hívások minősége 2G-n. Páran itt azt tippelgették, hogy annyira neccesen van belőve a 2G rádiója, hogy a T pocsék hálóját nem tolerálja a készülék.
Ez utóbbihoz egy kérdés: ugyanazon a környéken szakadozol, vagy véletlenszerűen? Nekem pl. mindig melóhelyem környékén dobálta, próbált GPRS és EDGE között váltogatni, majd megunta, és eldobott mindent. Szóval valami összefüggés biztos van...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
heidricha #15012 üzenetére
Csak nyelvtanilag: az a mondat nem úgy kezdődött, hogy "ha", hanem ezt használtad kötőszónak, amitől teljesen más az értelme, ha nem érzed, akkor tőlem elemezhetjük is, de én kezdem nagyon unni!
Viszont mivel semmi rendszerszintű belenyúlás nincs, ha a telepített alkalmazások pl. mennyisége okozza az instabilitást, az még mindig rendszer hiba!
Itt a megállapításod arra vonatkozott, hogy HA nincs rendszerszinten belenyúlva és pl. a telepített alkalmazások mennyisége instabilitást okoz, az bizony rendszerhiba. Egyébként nem az: az még mindig user error, Windows alatt is. Itt meg pláne nem helytálló a feltételezés sem, mivel ilyen hiba nincs, nem is volt, remélhetőleg nem is lesz. Amikor teleszemeteled a rendszered, akkor TE magad ELFOGADOD azokat a kis kitételeket, amit azok a rosszul megírt alkalmazások feléd támasztanak. Utána kár azzal előállni, hogy a rendszer szar: a rendszer nem csinál magától semmit. Csak azt, amit TE mondasz neki. Mivel nem A.I. így nincsen döntési joga helyetted. Ha te szétszeded a korábbi példánál maradva a Ferrari motort, majd nem tudod összerakni, nehogy aztán már a motor legyen szar....
de csinál is ezt-azt
Nem, nem csinál semmit, amire TE nem kéred meg, nem adsz neki engedélyt. Csak van.
mivel ezek zömmel felhasználói alkalmazások, szerintem a működésükből sem kellene gond legyen, egy jól működő keretrendszer esetén
Ó, dehogy is nem kellene. Elég egy hanyagul megírt kódsor, máris két vállra teszi a legjobb rendszert is. Eleve ezekbe az alkalmazásokba egy rakás kódrész csak azért van, hogy a felhasználói hibákat lekapja. Mondok egy példát, hogy érthető legyen:
Kiírom, hogy a "Adja meg a PIN kódot, 4-8 szám", mellé bekapcsolok egy teljes billentyűzetet. Na ná, hogy a hülye gyerekének ki kell próbálni mi lesz akkor, ha ő a nevét írja oda...
Vagy egy másik: számológép: nullával osztás... stb..stb.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
heidricha #14999 üzenetére
Tévedés: hiába van neked tökéletes motorod, ha benzin helyett cukros vízzel tankolsz, akkor nincs az a technika, ami megmentse. Olyan értelemben a példa persze szélsőséges, hogy ez kimeríti a nem rendeltetésszerű használatot, ám sajnos az Androidos programok között bőven van ilyen "cukros adalék", ami még nincsen szűrve. Az már csak a másik fele a dolognak, hogy nyilvánvaló tény, hogy ez a rendszer sem tökéletes, de attól nem fog belassulni, mert tele van tömve mindennel és te bizony megállapítottad, hogy, idézem:
"...ha a telepített alkalmazások pl. mennyisége okozza az instabilitást, az még mindig rendszer hiba!"
Most meg azzal jössz, hogy nem a mennyiség.
"Amúgy nem gondolom, hogy az alkalmazások mennyisége a döntő, inkább azt gyanítom..."
Igen. Végig arról volt szó, hogy nem a mennyiség a gond de sebaj...
A Windows belassul a sok telepítés után, a Linux és az Android nem. Mivel itt ugye nincs registry, ami elhízna a sok mocsok alatt. Ám ha valamelyik ipari végtermék beletapos a rendszerbe, akkor ez sem élvez semmi előnyt...
@mate3553:
Nekem is csak a készülék járt, minden nélkül. Ám mikor említettem, hogy a kábel is rossz, rögtön adott másikat a srác helyette.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
heidricha #14927 üzenetére
"Viszont mivel semmi rendszerszintű belenyúlás nincs, ha a telepített alkalmazások pl. mennyisége okozza az instabilitást, az még mindig rendszer hiba!"
Értsétek meg: ez nem Windows. Magasról nem érdekli a rendszert mennyi cuccal tömöd tele, még van szabad ram. Ahogy elfogyott, ott elkezdi őket megölni, legyen akármilyen jó az a rendszer. Viszonyításképpen mondom, hogy a Windows ugyan ebben az esetben detto ezt csinálja, csak nem automatikusan, hanem megkér szépen, hogy ugyan lődd már le valamelyik app.-ot. Az már más kérdés, hogy erre éppen képes vagy-e, vagy merevre fagy addigra...
92 óra uptime-ban vagyok éppen. Kicsit sem lassul. Sőt...
-
GvFh
csendes tag
válasz
heidricha #14923 üzenetére
848:41:27 jelenleg
Ca. 9-10 óra kimenő telefonálás havi szinten (6 Ft a percdíjam) + ennek 3x-osa a bejövő. Net-ezés wifi-n napi 20-40 perc (böngészés inkább, mail-eket, egyebeket laptopon intézek, fészbukkon meg nem vagyok fenn, úgyis mindent tudok a friss infókról, mert az asszony az összes kismacskát megmutatja, aki posztolja magát - by South Park)
Egyebek: szókereső, mah-jong, stb. ha nagyon ráérek. Mobilnetet csak akkor használom, ha nincs wifi a közelben, GPS meg van a kocsiban kínai multimédiás 5.0 vince képében.
Telefont max. lenémítom, nem kapcsolom ki soha (repülőbe sem), mert olyan a melóm, hogy 24 órában el kell érjenek. Ja, és rászoktam a telefonnal fotózásra, napos időben túl szép képeket csinál ahhoz, hogy fényképezőgéppel vacakoljak.
Szóval nem nyúzom agyon pl. a kijelzőt (mert elsősorban telefonálásra használom), de nem is alszik állandóan a telefon... Van, hogy minden nap töltöm, van, hogy két napra forog ki az akksi... De ennek nincs köze az Up-time-hoz. Sztem csak jó példányt fogtam ki... -
airwawes
tag
válasz
heidricha #14886 üzenetére
Ez nekem is előjött párszor, akkor volt ilyesztő mikor fullra lemerült és nem töltött semmit se. Ilyenkor lehúzom a töltőt általában, és 10-15 percet várok, utána jó. Szerintem valami az aksival van, mert próbáltam úgy is, hogy az aksimat egy másik telefonba áttettem, és ott sem akart tölteni. Aztán vissza a sajátomba, és töltött. Érdekes dolog ez.
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #14707 üzenetére
Mégsem a füles volt a tettes...
Csomó minden elmászott, pl a média hangerőt nem lehetett állítani, beszéd közben is a csengetés hangerejét állította. Ha sehol nem volt a BT a környéken, akkor sem lehetett kihangosítani.Reboot lett, most rendben van a BT, és a normál kihangosítás is. Meglátjuk, hogy ismételhető, vagy valami app okozta, aminek a hangot kellett volna állítani, mint a Quick settings pl. - ezt legalábbis nem ismerem, csak ami korábban ezen e néven létezett, de vagy megszűnt, vagy nem kompatibilis a 4-es Robottal - csak a Quicker van, ami szintén nem rossz, és már évek óta megvettem
-
counterbill
senior tag
válasz
heidricha #14704 üzenetére
nekem van egy nokia bt fülesem azzal vígan megy .tegnap este használtam is. van egy nokia bt-s hangfalam azzal is tökéletesen ment órákon át. illetve a kocsiban lévő nokia kihangosító szett is tökéletesen ment.
Nekem v3 alatt a vlc direct és minden más stream progi haldoklik..mennek egy 20-30 másodpercig azt leállnak a streamel sajnos. -
heidricha
őstag
válasz
heidricha #14617 üzenetére
hmmm... korábbi kedvencem a Backup to Gmail, ami jó ideig nem ment nekem ICS alatt, most lehet, hogy megemberelte magát. Tény, hogy írja a leírásban, hogy IMAP-ot kéretik felengedni... Szerintem nekem sosem volt tiltva, hacsak nem ez lett a default valamikor. Mindenesetre nemrég kellett vackolnom, e-miatt állítottam ezt-ezt (bár tudnám, hogy mit) és most egyelőre elindult ez is. Persze nem az első alkalommal szokott FC-t dobni, hanem menet közben az automata mentésekkor - majd meglátjuk, ez visszaállításkor enged korlátot szabni - és már MMS-t is tud, az sokáig nem ment nekik. Nem mintha egy évben egynél több MMS-t kapnék...
-
xSide
őstag
válasz
heidricha #14372 üzenetére
Ez nagyon állat, nem hiszem lett volna szó róla.
Bluetooth eszközként win7-el laptopon lehet telefonálni, telefon media hangját hallgatni, wifin hálózati eszközként (Root+SMB) tökéletes a fájlkezelés win7 intézőben, végre vannak miniatűrök is ami ugye nem volt ftp-s kapcsolaton és én alapból utáltam a böngészős (html) megoldásokat.Szerk.: véletlen választ nyomtam új helyett
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
heidricha #13482 üzenetére
Felteheted nyugodtan, de a wipe automatikusan lemegy. Vagy így, vagy úgy. Azért lett ez a vége, mert előfordul, hogy még akkor sem jó a data wipe, ha ki van választva szabályosan a korábbi leírás szerint.
A script bővítés többek közt az egyik oka, hogy az egész romot kicseréltem. A másik a Maps hiba volt, ami minden próbálkozásom ellenére sem akart megjavulni, hiába javítottam a tényleges hibát.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- Xbox Series X|S
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- iPhone topik
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest