Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
heidricha
őstag
Na, így nem jártam még korábban...
A telefon ébren van napok óta, és egyetlen tool sem mutatja ki, hogy mitől. Mármint amit próbáltam, úgy mint:
akksi állapot, ami azért ilyen esetben el szokta trafálni, hogy mi hajtja,
wakelockdetector, ami még inkább, illetve
systempanelapp, amin meg meg lehet látni, ha valami ott van, ami nem szokottNa most semmi. Persze reboot lesz, csak pihenésképpen írom ezt most.
-
heidricha
őstag
válasz
ZTE_luky #18252 üzenetére
A töltős dolgokkal kapcsolatban kellene cserélgetni dolgokat, elsősorban a kábelt, a rendelt kábelekkel nekem nagyon vegyes a tapasztalatom. A gyári teljesen jó, még ha szét is mállott a nagyobbik oldalán a műanyag keret.
Az akksi... nekem ugyanezt a köpönyeg widget okozza, pont repülő módban - végtelenségig próbálja a GPS helymeghatározást, hálózat híjján a rendes GPS-szel, ami meg a hálószobában sosem jön össze. Ilyenkor meg kellene nézni az akku statisztikákat, szerintem valami csak beszorul. Az e-mail is csinált már ilyet nekem.
Rádióval sajnos nincs mit tenni.
Zseblámpa app van hozzá (gondolom ehhez kellene a vaku, nem a fényképezéshez, mert ott felteszem, hogy működik), az általánosak nem szoktak rendesen működni, mert nem tudják, hogy kapcsolgatni kell. Azért a hűtés hiánya miatt csak óvatosan vele!
Lilulás valamennyi nekem is van, de ahogy tanult kollégám már megjegyezte, olyan helyzetben, amikor a fény miatt amúgy sem látnék szinte semmit, vagyis nem zavaró.
Nyomásra nekem épp nem történik semmi, de többen jelezték, hogy van ilyen jelenség.
-
heidricha
őstag
válasz
Tigryss76 #18177 üzenetére
Érdekes volt... a 30.-ai frissítést kipróbáltam, szar volt. Feltettem a tabletre, ott persze jó volt, viszont este megint frissített!
Ezután tettem vissza a GXI-re, és most nem lépeget ki. Szerintem két frissítés volt tegnap. Mondjuk ettől még látnod kellene, hogy ha aznapi, de frissebb létezik. Gondolom...
-
heidricha
őstag
Mintha a tegnapi GooglePlus végre működőképes lenne!
-
heidricha
őstag
válasz
Csapoati #18062 üzenetére
Nem egyszerűen sok, elképesztően rengeteg! Általában a GPS purcant ki régebben, egyszerűen elfelejti néha, hogy van benne ilyen hardver. Mostanában ez a jelenség nincs. Ezen kívül csak a hálózatot (komplett mobil hálózat, nemcsak a net) dobta el néha, de ilyen sem volt már jó régen.
Ha a mobilnet lenne csak, azt gondolnám, hogy a szolgáltató rázta gatyába a hálózatát. Ez amúgy sem kizárt persze, és az sem, hogy mindez összefüggésben van a GPS-szel, hisz net nélkül csak küzd, mint disznó a jégen, ki tudja, hogy nem tudja-e valamilyen hálózati hiba teljesen kiakasztani!?
Akárhogy is, mostanában egész jól működik a telefon, én a két hetes uptime-mal teljesen elégedett vagyok, bár még növekszik.
-
heidricha
őstag
A cella készenlét egy érdekes dolog. Jelenleg otthon pihen a Blade, pillanatnyilag két gyerek közt munkanélküli. Új akksi van benne, két nap alatt ment le 80%-ra a töltés. Persze alig nyúl hozzá valaki, SIM sincs benne. A legfőbb fogyasztó a "Cella készenlét".
A GXI jelenleg nálam két hetes uptime-hoz közelít - ilyen szerintem sosem volt még. Baja csaknem zéró, talán egyszer volt lockscreen fagyásom a 2 hétben, akkor is csak 10mp-es. Hálózat (mobil) van, WiFi jelszó mindig van.
Nem tudom, hogy van-e összefüggés, de
- a Wifi-t kikapcsolgatom, ha épp nem kell,
- amikor csak mobilnet van, a szinkron van kikapcsolva (smart sync)
- eltávolítottam jópár alkalmazást, ami hajlamos nagy memóriát használni service-ként (pl. Timely - 45M)Utóbbit mindenkinek javaslom, akinek a telefonja hajlamos "lustulni" - pl lassabban indulnak az alkalmazások.
Szinte minden nap 70% körül van, vagy feljebb, amikor a munkanap végén hazaérek.A legutóbbi gondot az e-mail okozta. ahogy a Blade-en rendszeresen, most itt akadt be, folyamatosan pörgött, nem tudtam lebeszélni róla. Le kellett vennem a postafiókom, és még reboot-olni is. Ez volt két hete kb.
-
heidricha
őstag
Volt azóta rengeteg Google app frissítés! Nem változtatott valami alapértelmezést?
Nálam a helymegosztás mellett pl. egy napot is csak akkor bír, ha hozzá se érek. Amúgy sem hiszem, hogy 3 nap alatt 50%-ot hozná valaha, de egy munkanap (10 óra mindenestül) 15%, az létezhet.
Ha a hálózati helymeghatározást sem használnám, még nyerhetnék - kivéve, ha valami appnak kell hely-adat, mert akkor az GPS-t fog használni, így meg csak az 1mp-es GSM/WiFi helyet kéri, ha az is elég - és időjáráshoz pl. elég kell legyen.
-
heidricha
őstag
válasz
tonyqa23 #17902 üzenetére
Végül - gondolom ideiglenesen - úgy oldottam meg, hogy a zene mappákat áttettem egy másik kezdő-mappába az SD-n belül. Gondolom, ha csak átnevezem, akkor is ugyanez lett volna az eredmény.
Egyszerűen nem lehetett ébresztő hangot állítani, 5 perc alatt nem jutottam el a "T" kezdetűektől a "B"-sekig!
-
heidricha
őstag
válasz
k_imre #17903 üzenetére
Van ilyen mappám, négy is. Viszont nem csak azok választhatóak, ami itt van. Messze nem.
Nem az a kérdés, hogy hova tegyem, hogy biztosan megjelenjen, hanem fordítva: hogy oldjam meg, hogy ne jelenjen meg minden?
Lehet, hogy nem értetted félre, de akkor valami nagyon másképp működik Nálad, mint nálam!
-
heidricha
őstag
Nos, ez nem GXI specifikus, de hogy is lehet megoldani, hogy ne jelenjen meg mind a 3000 zeneszám, amikor hangot választok? Jelenleg csengőhangnak és értesítőnek is mindet felkínálja.
-
heidricha
őstag
Régebben (?) többeknek volt olyan, hogy a mobilnetet elengedte a telefon, és újra kellett indítani!
Jelentem, nekem 10 hónapig nem volt ilyen, de most egy pár napja kettő is. Hol visszajött egyszercsak, hol ki kellett kapcsolna az egészet.
Volt erre valami indoklás, megoldás, workaround, bármi? Akkor jött elő, amikor hosszú idő óta először repülő módba tettem estére. Másnap volt az első ilyen, utána restart, semmi repülő, aztán megint ugyanez. Következő napon már semmi hiba...
Mintha inkább a szolgáltató sara lenne!
-
heidricha
őstag
válasz
Statik01 #17876 üzenetére
Én vagyok az egy!!
Valahogy nekem annyira nem jött be sosem... Nem tudom, hogy miért, nem elsősorban lelkiismereti kérdés, bár ez is benne van.Be-On-Road szerintem nagyon príma OSM-mel! A térkép persze messze nem annyira teljes, viszont sok esetben frissebb, akinek meg hiányzik valami, felszerkesztheti! Ez itt a reklám helye!
Munkára (pl. fuvarozás) nem biztos, hogy alkalmas, de munkára meg nem warez app kell, még akkor sem, ha vannak előnyei!
-
heidricha
őstag
válasz
Tomacko #17878 üzenetére
Ez csuda érdekes!
Lehetnek egyéni eltérések, nekem a mai napig is az van, hogy ha nincs net - akár csak a szolgáltató csuklik egyet - akkor lényegében nincs GPS sem. Persze van, de elég speciálisan. Álló helyben 2-15 perc, mozgásban 10+ perc, vártam már tesztként autóban egy órát is - és még mindig semmi, viszont minap reggel 40 perc kerékpározásnak több, mint a felét sikerült rögzíteni, pont 13 perc volt a fix, látszik a trekken - aznap sokat betegeskedett a mobil net.
Egyébként üzemidőben megtáltosodott a telefon az utóbbi időben, 40 perc GPS, és 7 óra készenlét (net igen, WiFi nem) után 92% körül áll, volt, hogy 85%-kal mentem haza. Lehet, hogy mostanában többet dolgozom, és nincs időm fárasztani szegényt?
-
heidricha
őstag
válasz
Gabee76 #17873 üzenetére
Mindez egy dolog, ennyi féle telefon közt ternészetes sajnos, hogy vannak modellek, ami a cég szempontjából nem úgy jön be, ahogy tervezték, nem fordítanak rá egy adott erőforrásnál többet.
Ami ennél is jobban hiányzik, az a források publikálása. Csak hát, ha lenne pl. CM a GXI-re, ki venne helyette új telefont egy év után? Ha az ismert gondok egyszercsak megszűnnének, vagy legalább esély lenne rá, akkor a telefon a hw képességei és ára alapján még 2-3 évig komoly játékos lenne a piacon, de a gyártásban már váltottak, vagyis ellenérdekeltek abban, hogy a user (mi) még évekig ugyanazt a készüléket használja! Mág akkor is, ha e-miatt páran eltávolodnak a ZTE-től, ezek a geek-ek szám szerint sosincsenek olyan sokan, hogy figyelembe kellene venni őket komoly piaci elemzásben!
Legyünk üdvözölve a piacgazdaságban!
-
heidricha
őstag
válasz
heidricha #17841 üzenetére
Csak érdekességképpen. Minden alkalommal, ha repülőben van, fennakad a GPS... ennek oka kell legyen, gondoltam. No, van is.
A köponyeg widget csinálja. Nem ragaszkodik a pontos pozícióhoz, így napközben pillanatok alatt megvan, mert a hálózati hely gyorsan megvan. Ilyen persze repülőzéskor nincs, viszont valamit mégis akar, így sikerült neki 6,5 órán keresztül GPS-t, telefont, mindent ébren tartani.
Írtam nekik, gyorsan válaszoltak, remélhetőleg javítják.
-
heidricha
őstag
Árban vannak eltérések rendesen, nekem ezt javasolta valaki:
http://www.tmallbox.com/mobile-phone/15267-mtk6589-lenovo-s750-ip67-quad-core-960540-1g4g.htmlerősen gondolkodom rajta, csakhogy nekem főleg a GPS lenne az érdekes, az meg nem jobb ebben sem, mint a GXI-ben (már eltekintve attól, hogy a GXI néha teljesen elfelejti, hogy van neki GPS-e, néha más szenzor tűnik el, pl. az iránytű szintén szokott hiányozni - tegnap este pedig egy teljesen új jelenség lépett be: nem kapcsolta ki a GPS-t, de nem is mutatta a status-on, hogy aktív lenne, jól le is merült reggelre)
És nem fognak meg mindent, kollégám tegnap vette át a tabletjét az AntELife-tól, semmi vám/áfa nem volt rajta.
Persze könnyen lehet, hogy jobban odafigyelnek, mint korábban!
-
heidricha
őstag
Ez teljesen érthető, én is hasonló számokkal úszom meg a napot, és szintén nem szeretek lemerülni, pedig az esély mindig megvan egy kis eksönre, amikor kellene a power, de honnan is?
Na erre szerintem teljesen jó egy kis külső power (főleg, ha nem felejti az ember a kocsiban). Ha lenne dupla (vagy legalább jelentősen többet bíró) akksi, az még jobb lenne, de tudtommal jelenleg ilyen nem létezik. -
heidricha
őstag
Vihetsz tartalék akksikat is, de ez a szétszedési módszer nem alkalmas szerintem a cserélgetésre. A plusz kütyü nem olyan rossz, a nagy dilemma mindig a méret és a kapacitás lesz. Nekem jelenleg egy 2200mAh-s van, nagyon kicsi, és könnyű, de kb 70%-ot tud emelni - és egyszer megszopatott, mert ezzel való töltés után 70% alá nem ment a kijelzés, annyit mutatott akkor is, mikor szó nélkül kikapcsolt!
Kedvencem a 4x18650 akksis cucc a dx.com-ról, nagyon nézegetem. 1-4 akksiva elmegy, nekem ilyen kell a zseblámpába is - és tölteni is tudja őket, ott is mindegy a darabszám. Ezzel csak annyi baj lehet, hogy egy akksival is megy, vagyis felfelé nyomja a feszkót gondolom; ilyenem eddig egyszer volt, de az spec nagyon bénán oldotta meg.
http://dx.com/p/4-x-18650-batteries-emergency-charger-w-led-illumination-light-usb-port-for-iphone-ipad-white-128888
-
heidricha
őstag
Köszi, de sajnos nincs ilyesmi sem. Meg szoktam adni rendesen a jelszavakat, korábban is Chrom volt a böngésző, de nem volt ez a dolog. Nyilván valamelyiket elronthattam, de bosszantó, hogy nem derül ki, melyiket. Mindig akkor jön be, amikor a szinkront bekapcsolom - vagyis nem én, hanem a WiFi miatt a smartsync. Korábban viszont mindezek voltak már, a jelenség meg csak az újrahúzás óta van.
Valami nem úgy sikerült, mint szokott. Majdcsak rájövök, vagy letakarítom megint. -
heidricha
őstag
Hali,
Nem kimondottan csak GXI, de hátha. Óránként megjelenik az értesítések közt, hogy engedély kérése az egyik gmail fiókhoz, de ha rányomok, nem jön be semmi. El lehet dobni, de visszajön. Jól birtam eddig, de kezd idegesítő lenni, honnan lehetne megtudni, milyen alkalmazás erőlködik?
-
heidricha
őstag
válasz
#40993792 #17686 üzenetére
Köszi, így már világos... ettől még érdekes, hogy hogyan állhatott elő ez a fura helyzet, hogy nem érzékelte az akksi merülését, egészen addig, míg teljesen ki nem zsigerelte. Még jó, hog yaz akksiban van mélykisütés elleni védelem (?) - volt olyan HTC S200 utángyártott akksim, amit ilyenkor bikázni kellett lapos elemmel!
Más: próbáltam 4-4 órát Cover Lock-kal, vagy nélküle. Ekkora távon nincs érzékelhető extra fogyasztása az alkalmazásnak, és a szenzornak. Valójában még mintha akkor lett volna kisebb a fogyasztás, mikor be volt kapcsolva, de nincs két egyforma 4 óra, azok a fránya hívások össze-vissza jönnek! Munkanap végén 80% körül mentem haza, ami nálam elég rendkívüli - rendszerint sokkal "rosszabb" a helyzet. 3G folyamatosan, WiFi néha. SmartSync van fenn, a WiFi-hez van kötve a Sync. Ha a gép mellett ülök, felesleges a telefonra is mindent megkapni, így napközben rendszerint nem használom.
Mostanában sem Alarmmanager, sem Power_manager rendszer komponensek nem szabadultak el valamiért.
-
heidricha
őstag
Hali!
Gondoltam letesztelem jobban, mint eddig, hogy a CoverLock (CL) mit is eszik. Épp kirándulni indultunk, de bekapcsolva maradt. Az akksi meg fogyott, mint állat - mondom, így nem lesz jó, estére nem lesz benne semmi, pedig lenne még másfél nap azután, amit ki kellene bírni készenlétben.
A WakeLockDetector (WLD) szerint az Android fogyasztott el mindent, azon belül is a power_.manager
Kikapcsoltam a CoverLock-ot, a fogyasztás megszűnt!
Ez akár HepiEnd is lehetne, de nem...Most nyugisabb helyzetben a fentiek után néhány restarttal (ld. következő kérdés) szintén rajta van a CoverLock, de nem is fogyaszt sokat (legalábbis messze nem annyit, mint pénteken - azért még a következő 4 órát megvárom, most kapcsoltam ki a CL-ot, hogy össze lehessen vetni a fogyás ütemét), power_manager-t nem is találom a WLD listájában.
Mi a rosseb lehet ez?
És a másik: túrázás, akksi lemerül, külső hordozható power fel. A hordozható töltőt teljesen kimerítettem ebben a formában, fel is nyomta 74%-ra. Aztán persze levettem, egy darabig semmi extra, de egyszercsak feltűnt, hogy nem fogy a töltés, jó sokára is 72%, vagy ilyesmi volt... majd egyszercsak kikapcsolt a telefon. Egy darabig próbálkoztam, aztán megsejtettem, hogy lemerült, csak épp nem jelezte semmi előre. Se a kijelzett százalék, se a dudák!
És a töltés hozta csak helyre a dolgot, képtelenség volt bekapcsolni, szegényt kétszer is szétszedtem az akksi ki/be miatt, pedig felesleges volt.Ilyenkor is felesleges szerintetek akksi statisztikát törölni?
-
heidricha
őstag
Üdv a Való Világban!
Kicsit olvass vissza, GPS jelenségek vannak szép számmal. A Jellemző nem az mondjuk,m hogy gyenge a jel, az nekem pl. többnyire akkor van, ha tényleg gyenge a jel, pl. front betöréskor erős felhőzet alatt.
A jellemző az, hogy van jel, sok hold látszik, de nincs belőle pozíció. Ez akkor van, ha
1. nincs mobilnet engedélyezve/elérhető állapotban
2. néha egyébként is, de igen ritkán, esélyes, hogy a net állapotától is függHa ilyenkor mindenképp kell a GPS, akkor érdemes nyugton maradni, mert menet közben (pl. kerékpár, autó) van, hogy soha (mondjuk fél óra alatt) nem áll össze.
FasterGPS nekem lelkileg segít, nem vagyok teljesen biztos benne, hogy valóban okoz jelentős különbséget.
A helyszolgáltatások-nál a Műholdak, és az A_GPS legyen engedve! Ha sosem lesz net alatta, akkor az A_GPS mindegy szerintem, de akkor a fenti egy helyben állós megoldás lesz a mondás többnyire, az egyébként elérhető 10mp fix, nem fog összejönni, csak szökőévenként egyszer. -
-
heidricha
őstag
A G+ működik valakinek? Nekem gyári reset után is kilépett. Nem fc, a rendszer nem észleli rendellenesnek, nem tudok jelentést küldeni. Csak kilép. Berágtam és kidobtam, de mindenki másnak működik, vagy senkit nem érdekel?
Akit érdekel, a rendszer semmivel sem fogyaszt kevesebbet G+ nélkül. -
heidricha
őstag
válasz
madkiller #17539 üzenetére
Hali,
Nem az adat áll meg, pontosabban nem csak az. Ilyenkor mintha nem lenne a telefonban telefon hardver, még vészhívás sincs, a térerő jelző szürke, kis x az adatkapcsolat típusa, vagyis nincs lefedettség. Hálózat keresés esetén "hiba lépett fel". Repülő nem használ, csak a reboot. -
heidricha
őstag
Hosszú hónapok után csak kezdett lassulni a gép, ami ennél sokkal rosszabb, kezdte naponta kb. egyszer eldobni a mobil hálózatot. Ma épp a kezemben volt, kiderült, hogy a Wifi is dobódik ilyenkor, csak az hamar visszajön.
Egy backup/wipe/restore után egyelőre látványosan gyorsabb, a rádió gondokra kíváncsi leszek hosszabb távon!
Érdekes volt, hogy a rendszeralkalmazássá tett exdialer, meg a GPS config túlélte a wipe-ot, de hát hogyne élte volna! :-) -
heidricha
őstag
Már a Google+-ban van a hely megosztás. Az a Google hálózati helymeghatározással együtt durva merülést okoz. Mondjuk az utóbbi időben a G+ nekem max 20 mp után kilép, eddig legalább tudtam küldeni a fejlesztőnek a jelentést, most már fel sem ajánlja!
Szerencsére annyit valahogy egyszer kibírt, hogy kikapcsoljak minden ilyesmit.
Nekem nagyon bevált a Wakelock Detector. Szépen összeszedi, hogy mi mennyi ideig, és hány alkalommal ébresztgeti a telefont!
-
heidricha
őstag
válasz
valikund #17377 üzenetére
Így van, adatkapcsolat. Illetve csekkold le, hogy a hely szolgáltatások között a 2 középső (műhold, A-GPS) be legyen kapcsolva!
Persze hiába van adatkapcsolat engedve, ha a környéken meg nincs használható adat-képes lefedettség. Legalábbis szerintem nekem ilyen is volt egyszer!
-
heidricha
őstag
válasz
neo-geo #17383 üzenetére
Ilyenkor (le-/felcsatlakozás) elvileg bekerülnek valamilyen automatikus mappába, nem vesznek el teljesen és azonnali hatállyal, a file név az teljesen zagyva lehet, de ettől meg lehet találni, ha pont képekről van szó. Ha van egy Linuxod, az nem foglalkozik a nevekkel, a file tartalmát akarja azonosítani, vagyis a képeidet ugyanúgy mutatja, mintha az eredeti .jpg lenne a "kiterjesztése".
Aztán erre nem mernék megesküdni, de így emlékszem. Az biztos, hogy USB-n még nem sikerült rendes megoldást találni a GXI és a PC között az adb kivételével, és még azzal is voltak már bajaim - igaz, nem a file átvitellel, hanem eleve azon a ponton, hogy kapcsolódik, vagy nem! Viszont ilyenek jellemzően akkor vannak, ha elfelejtem, hogy nem mindegy a PC-n melyik portot használom, és hogy nem lehet benne még hosszabbító sem!
Ami teljesen bevállt, az az ES File explorer beépített FTP-je. Mivel amúgy is ezt használom, mert minden benne van, amit csak el lehet képzelni, és teljesen ingyenes, reklám mentes - így nem is kell egyebet telepíteni mellé.
-
heidricha
őstag
Sejtettem, hogy valami globális jelenség zavarja a GPS-t! A szokásos útvonalon szokásos zsebben szinte teljesen megszűntek a kilengések.
Ilyesmivel foglalkozó weboldalt nem tud valaki?
-
heidricha
őstag
Nem kimonddottan GXI, de azért egy kicsit mégis...
Ha a helymeghatározási lehetőségekben az első pipa, a Google GSM/WiFi alapú cucca fel van engedve, akkor az NLP (Network location provider - gondolog) támájú rendszer modulok állandóan ébresztgetik a telefont. 4-5 óra alatt 20 éber percet és valami 900 alkalmat sikerült összehozni.
Ez normális? Amúgy pedig kellemes volna ez a fícsör, de ennyit nem ér! Így nem lehet pl. hely alapú időjárást használni, mert a GPS-t akarja használni, de az irodában csak gerjed több percen át, annyi esze nincs, hogy legalább valami használható idő alat ráébredjen, hogy hiába dolgoztatja.
És amikor kikapcsolom, akkor kikapcsolja az A_GPS-t is!! Ezt végképp nem értem, korábban csaknem főbelőttem magam, hogy "miért halt meg a GPS"... pedig nem halt meg, csak visszatért a gyökerekhez, meg kellett volna állni, és 15 perc küröl összehozta volna a pozíciót. Talán.
Persze vissza laehet kapcsolni, de a szívatáson kívül ennek az árukapcsolásnak mi lehet az értelme?
-
heidricha
őstag
válasz
Canonfan #17348 üzenetére
Hali!
Nekem van a gyári email alatt két IMAP és egy exchg fiók, és nincs velük semmi gond. Egyik sem a Google fiók, én direkt nem akartam keverni. V3 természetesen.
Más. Most remek volt a GPS mindenre, viszont be lehetne írni a telefon gepkönyvébe, hogy klímás autó is kell hozzá. Egyáltalán nem lehet tölteni, órákkal azután sem, hogy mindent leaállítottam. Szerencsére nem igazán kellett a navi, viszont a szufla így 0-ra fogyott a táp ellenére, pedig a telefon azért kellett volna. Jelenleg ezt tartom a legbosszantóbb jelenségnek.
-
heidricha
őstag
válasz
Joe Cockroac #17249 üzenetére
A GPS nekem is ezt művelte, itthon, de szokatlan helyen. Toronytól függhet? Vagy csak a net volt a gond, mert világ végén jártunk?
Neked volt neted arrafelé? Mert nélküle ez normális sajnos. A komoly melegedés is megvan, meg hogy ilyenkor töltést sem vesz fel. És nem kell hozzá napra tenni, elég, ha nincs klima az autóban. -
heidricha
őstag
Nekem egy teljesen jól használható, bár nem hibátlan készülékem van, szívesen cserélek, de csak a közelben (Csongrád megye) és olyannal, akinek szintén megy a Telenoros kártyával a készüléke!
CWM backup-on keresztül át lehet költöztetni a telefont? Vagyis mindkettőn kikapcs, CWM, teljes mentés, kikapcs, SD csere, full wipe, restore.
-
heidricha
őstag
válasz
airwawes #17138 üzenetére
Na az nekem is! Bár ott is volt néha, hogy akár 2 hétig is fenn volt ugyanaz a ROM, de ez elég ritkaság számba ment!
Amúgy érdekes lenne egy olyan kísérlet, hogy egy hibás és egy hibamentes hardvert (?) elcserélne a gazdája, és beállítani a hibamentes illetve hibás környezetre, valamint ott használná, ahol szokta. Szörnyen érdekelne, hogy a hardver, vagy az egyebek határozzák meg elsősorban a végeredményt - ha van egyáltalán elsődleges ok.
-
heidricha
őstag
válasz
Ed3r_X_ #17106 üzenetére
Kicsit olyan, mint a Blade volt eredetileg. Két éves technika olyan kijelzővel, ami túlterheli a rendszert.
Annyira nem rossz szerintem, de tényleg csájna-áron kell adni, különben nagy anyázás lehet belőle!
Ezt a HD-őrületet a magam részéről ugyanúgy nem értem, mint a Mp háborút a fényképezőgépeknél. Egy felbontás felett teljesen mindegy, hova növeled, nem emeli a használhatóságot egy picit sem (szerintem szebb sem lesz, de lehet, hogy a szemem nem elég jó), viszont komoly teher. Full HD a 22" monitor előttem, nemrég kaptam ismerőstől egy 5" telefonról screenshot-ot... ilyesztő volt inkább, mint meggyőző.
Ebben a 4,3-4,5 méretben a QHD mindenre tökéletesen alkalmas, és egy ma közepes hardver elég jól elkezelgeti. Az 1280x800-as 10,1"-es tablet sem kíván nagyobb felbontást - szerintem.
-
heidricha
őstag
válasz
Tigryss76 #17101 üzenetére
Bizony, ebben van valami! Olyan komoly összeg egy ilyen eszköz életciklusában a (tovább-) fejlesztés, hogy komoly összegeket lehet megspórolni - a hiányán!
Mondjuk mostanában simán 4.2-vel jönnek ki ilyesmi processzorral csájnafonok tömegével, ezt a részt a fene se érti, de a ZTE irgalmatlan nagy cég, valszeg a fejlesztési/tesztelési ciklus egy ilyesmi termékre hosszabb valamivel, mint a kisebbek esetében - meg aztán a szolgáltatók is rendelkeznek nem rövid teszt protokollal. Bár ez a független megjelenést nem kellene, hogy befolyásolja, viszont a terjesztési cél szerintem ilyen esetekben inkább a szolgáltatókon keresztüli csatorna, vagy a ZTE esetében nem ritkán a "brand-elés".
Ezért lesz a következő telefonom csájnafon - ha valami nagyon meg nem változik a közeljövőben. Mondjuk a GXI még nagyon gyerek nálam, nem egyhamar cserélem le, ha nem vagyok kényszerítve!
-
-
heidricha
őstag
válasz
nobiand #17084 üzenetére
És nem Te tetted repülő módba? Elvész a mobil jel (adat, telefon dettó) és csak a restart segít?
Nekem is van ilyen néha, de eddig alighanem magam voltam ezzel a jelenséggel. Leginkább akkor jön elő, ha fix 2G-re korlátozom a mobil adatot, ha hagyom "ahogy alakul" állásban, akkor szinte sosem. Már nagyon rég nem volt szerencsére, ahogy lock fagyás sem. Valódi megoldást nem tudok rá, csak teljes restart oldotta meg eddig, helyhez 90%-ban köthető, de ott sem mindig jön elő - és a 2/3G sem teljes megoldás, csak kezelhetővé teszi.
Most a GPS miatt anyáztam erősen... már megszoktam, hogy ha van mobilnet, akkor f@sza a GPS, erre most, hogy kiszabadultam ládázni, negyed órákat szerencsétlenkedett... pedig már visszakapcsoltam az összes Guglis helybecslést, hátha az segített neki.
És még rendszer sincs a dologban, mert volt, hogy minden bekapcsolt opcióval (kivéve google helyfüggő találatok) is 10 perc volt, volt, hogy mobil net nélkül 20 mp. Mindez pár 100 m-re egymástól, tehát még a hálózat sem nagyon hibáztatható. Erdő többnyire volt felettem, de ez korábban nem okozott komoly gondot.
Aztán ma meg... egyszer minden rendben, egyszer 2 perc, egyszer 10. Aztán elvész a jel egy kereszteződésben, és csak kézben, szabad ég alatt, újabb percek alatt kerül elő....
Ha nincsenek velem a gyerekek, alighanem erősebb kifejezésekre is ragadtatom magam, így csak nyeltem, nem keveset.
-
-
heidricha
őstag
https://play.google.com/store/apps/details?id=by.zatta.agps&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwyLDEsImJ5LnphdHRhLmFncHMiXQ..
Most próbálgatom majd, csak szabaduljak ki az irodából!
Nem Qualcom platform, bár azt írja elsősorban. de a weblap szerint sok egyéb esetben is használható. Nagy bajt aligha fog okozni!
-
heidricha
őstag
Nekem repülőben pont ennyi. Egyszer megnézem, hogy ha marad a mobil bekapcsolva, akkor mi van.
A WiFi elég sokat fogyaszt, ha rajta hagyom a WiFi-t napközben (ébrentartás: csak töltés alatt), akkor 20% alatt kerülök haza, ha nem, akkor 60-70 körül. Mondjuk az igaz, hogy ha a WiFi nem aktív, akkor leveszem a Sync kapcsolót is (ha el nem felejtem).
-
heidricha
őstag
válasz
bsanzika #16867 üzenetére
Mindig így volt, vagy csak mostanában? Épp most keresek okot hozzá, hogy miért lett ilyen pontatlan, de lehet, hogy a napfolt tevékenység lesz a ludas, nem? Mintha lett volna mostanában valami extra ezzel kapcsolatban.
Amúgy egy remek leírást találtam a GPS-ről remekül benne van a cold- és a warm start. meg hogy mit meddig őriz meg, és nincs elbonyolítva:
http://www.maptoaster.com/maptoaster-topo-nz/articles/how-gps-works/how-gps-works.html
-
heidricha
őstag
válasz
sil3ntbeatz #16860 üzenetére
Ebben lehet valami. Akkoriban, mikor a Nokia telefonhoz használtam külső BT GPS vevőt, amiben ugye semmi NET kapcsolat nem volt - bár fel tudtam tölteni az D-GPS adatokat PC-ről - az kellett, amikor indult, hogy hagyjam békén egy helyben jó kilátással. Ha egyszer magára talált, utána nem volt vele semmi gond, de az első fix eltartott 10-15 percig is. Ha nem túl rég volt aktív, akkor kevesebb.
Viszont ez nem életszerű egy telefonnál, ahol mondjuk autóban izzítanád, mert egyszercsak kiderült, hogy olyan helyre kellene menni, amihez GPS kell. Nem tarthatom a tetőn egy helyben állva negyed órán át... Ettől még lehet az a helyzet, hogy maga a GPS technika ilyesmire képes, aztán jónapot. Örülhetünk, hogy ha van NET, akkor mennyire frankón működik!
Volt a jelenlevőknél már GLONAS képes vevő? Azzal mi lehet a helyzet? Van annyival jobb, ahogy sejteni lehet?
Másik:
Ez az audio-out ébrentart kérdés engem is foglalkoztatott már, ez mégis mi a csoda lehet. Sosem hallgatok zenét a telefonon!
-
heidricha
őstag
válasz
gole69 #16847 üzenetére
Hali!
Ez nem a betűk számán múlik. Nem a térképhez kell a net, hanem hogy legyen meg a pozíció. Lehet, hogy ebben vannak eltérések, bár kétlem - nekem csak akkor jött rendbe, amikor net is lett, és teljesen mindegy, miért és milyen alkalmazásnak kell a pozíció - a lényeg, hogy GPS holdas pozíció kelljen neki, nem GSM tornyos, vagy WiFi-s. Mondjuk a WiFi-shez is kell net, met annak meg az adatai vannak a Google-nél, de annak jó a WiFi is természetesen.
Amúgy meg nem warezoljunk kollégák, online térképnek ott a G, vagy a Waze, offline-nak a g:hu, meg pár osm-es, vagy openmaps-es kliens alkalmazás.
Amúgy a tétel bizonyításához nem kell semmilyen térkép, a GPS test, vagy a GPS status is megteszi, vagy akár csak a GPS info widget, vagy ilyesmi. Türelmes legyen, és akarjon pontos pozíciót.
-
heidricha
őstag
válasz
neo-geo #16840 üzenetére
Alighanem attól, hogy bugos... nekem is ezt csinálja, hol elküldi, hol meg nem. Mondjuk lájkolni többnyire enged, de hozzászólni többnyire nem.
A Fast notification is ilyen meseszerű. hol értesít, hol nem. Pedig eleinte nagyon jónak tűnt, el is kezdtem reklámozni, mert a hivatalos fb app használhatatlan mostanában, a Friendcaster meg elvadult a reklámokkal!
-
heidricha
őstag
válasz
curtis2 #16830 üzenetére
Ilyen korszak nekem is volt. Ha nem volt alatta net, akkor pár perc alatt többynire összeállt - vagy mégsem. A gond a "vagy mégsem" volt, a 2-5 perc fix idő, bár nagyon kellemetlen, de meg lehetett volna szokni. A gond az, hogy volt nem kevés alkalom, amikor 30 perc sem volt elegendő.
Ha összeáll valahogy, akkor utána nem volt vele semmi gond, az tény. Most is az van, hogy csak akkor kell nagyon a net, amikor a GPS éppen indul, utána már teljesen mindegy, hogy van, vagy nincs. Nekem sem világos, hogy mi a vérnek kell neki a net ENNYIRE, de a tapasztalat teljesen egyértelműen mutatja, hogy kell. Az A_GPS ilyesmiről szól (gyorsabb, ha van kapcsolat), de arról azért nem, hogy a normál pár perces idő helyett "végtelen" ideig is tarthat egy pozíció összekaparása!
Röviden: teljesen egyetértek TBG kollégával! Kellene mennie...
-
heidricha
őstag
Ez érdekes... Nekem, ha nem piszkálom a telefont, vagyis nincsenek az elején a felhasználói appok, mindig az "Android OS" van az első helyen! Minden egyéb jelentősen lemaradva!
És sokkal jobban is merül, szerintem két napot sem bírna akkor sem, ha a kezembe se venném, és az első olyan alkalmazás, amit végülis kikapcsolhatnék, ha értelme lenne, mondjuk 3%-ot jelent a fogyasztásban.
-
heidricha
őstag
válasz
tonyqa23 #16822 üzenetére
Ez fura...
Nekem az órát eddig minden normálisan mutatta. Az időjárás frissítését lehet állítgatni, hogy hogyan kezeli le az app, hogy ha ÉPP akkor nincs neki net, mikor kellene, azt nem tudom. Ez persze csak az időjárásra vonatkozik, ettől az időnek még illik frissülni.
Nekem a BW bejött, még valamikor az elején megvettem, akkoriban a Fancy sokat fogyasztott a Blade-en. Mondjuk én az aktuális időjárást nem szoktam feltenni, ki tudok nézni az ablakon.
Van pár hasznos kiegészítés is benne, mint a "timed silence" ami mítingekre, meg mozihoz remek, nem felejti az ember lenémítva a telefont.A várhatóra jobb volna valami pontosabb, de a hazaiak még nem tartanak ott kinézetre, hogy elviseljem őket, így nem tudom megítélni, hogy pontosabb volna-e, mint a jelenleg használtak, vagy nem.
-
heidricha
őstag
válasz
Jano_023 #16805 üzenetére
Hali!
De mennyire! Semmi sem talál jelet, ha nincs mobilnet, legalábbis nálam ez a helyzet kezdettől fogva! Rontani lehet a helyzeten, javítani nemigen sikerült eddig. Nettel tökéletes, általában 10mp sincs egy fix, de ha valamiért nincs mobilnet (WiFi nem jó) akkor már rég beértem a melóba (35 perc) és sehol egy fix!
Ha közben jön meg a net, az nem jó. Közben már elmehet, az nem gond, de kereséskor mindenképp kell.
Nem az alkalmazás keresi vagy találja a pozíciót, ő csak kéri a rendszertől. Imádom, mikor valamilyen navihoz, vagy iránytű alkalmazáshoz beírják, hogy "szar, lassan talál jelet, így csak egy csillag"...
-
heidricha
őstag
Na, mondom kipróbálom, hogy folyamatos wifi nélkül mi jön ki a telefonból... Hát érdekes, de talán jobban merül a szokásosnál is, a statisztika szerint a mailfárasztja le. Ilyen volt a Blade-en is elég rendszeresen. Akkor volt exchg acc-om is, most csak egy IMAP van. Mintha nem bírná, hogy nem tud azonnal szinkronizálni... képek itt:
http://db.tt/jMC3O6JX -
heidricha
őstag
Hali!
Jól sejtem, hogy a töltőáram nem tudható a GXI esetében? A Current Widget pl. nem tudja megmondani.
Azért érdekelne, mert az utóbbi időben egyre inkább az a tendencia, hogy a telefont rettenet hosszú idő alatt lehet tölteni, ha egyáltalán lehet, mára virradó este pl. teljes 6%-ot bírt rajta tölteni egy 500mA USB, miközben a teló repülőben volt.
Az autóban pl. sikerült valamennyit tolni rajta, de most is fenn van egy USB-n, és 9 óra óta nem sikerült feltölteni még 90%-ra sem!
Korábban is úgy tűnt, hogy a kábelre elég érzékeny, toldóval pl. szinte reménytelen bármennyit is beletölteni... most főleg az érdekelne, hogy ilyen gondja van-e valakinek? -
heidricha
őstag
válasz
tonyqa23 #16702 üzenetére
Ez azért vicces, mert nekem minden újratelepítéskor úgy tűnt, mintha jobb lenne a tapi, mint előtte, aztán ha előre mentem, ha vissza minden alkalommal ugyanezt éreztem, a vége meg az lett, hogy ugyanolyan túlérzékeny minden rendszer alatt, még a Touchscreen booster sem tudja teljesen rendbetenni, bár valamennyit mintha javítana.
Emlékezetem szerint amikor kijött a 6, legtöbben azt jelentették, hogy jobb lett az érzékenység.
-
heidricha
őstag
válasz
Tomacko #16688 üzenetére
Nekem ugyan nem rémlik semmi eltérés a 4 és a 6 között, de a fenti fogyasztást szerintem ez a telefon akkor sem tudja, ha repülő módban van.
Azért komolyan megnézem egyszer, hogy ha kikapcsolok minden netet, akkor mi lesz az eredemény.
- FB-on (Fast for FB, plusz Fast notification) nem kapok értesítést, csak a privát üzenetekről. Jól működik, még sosem volt az "első 100"-ban az áramfogyasztási listán, nem ébresztget...
- Google+ dettó - nem fogyaszt, csak előtérben
- GPS statusz végképp nem fogyaszt, ez teljesen fals irány (tudom, már volt, más mást tapasztalt, mindenesetre nekem sosem fogasztott még egy elektront sem, ha nem indítom el kézzel. Pedig még az üzenet sorban is aktiválódik, ha a GPS feléled!)A "push notification" nagyjából arra jó, hogy nem kell az alkalmazásnak aktív figyelem miatt ébren tartani a telefont, ha nem térnek el az ajánlásoktól, akkor nincs is ezzel semmi gond. Nyilván nem mindenkinek sikerül ezt tökéletesen kivitelezni. A G+ semmivel sem rosszabb, mint maga a Gmail, vagy a Viber. Egyik sem fogyaszt szinte semmit, ha nincs elrontva.
A Skype korábban fogyasztásra igen rossz volt, az tuti, most az újról még nincs semmi tapasztalatom, csak tegnap óta működik.
A Google Maps az más kérdés, ha be van állítva a helymegosztás, akkor még a telefon is használhatatlan lesz - nem sikerült a fogyasztását megtippelni, mert hamarabb lefagy tőle a rendszer. Viszont ha csak ott van, és vagy megnézem, vagy nem, akkor vagy fogyaszt, vagy nemNálam van még akksi jelző (MIUI style), és Auto cover lock, ami miatt a fénymérőnek élnie kell, ezekkel lehetne még játszani - főleg az utóbbival, mert az akksijelzőt nemigen vélem kockázatosnak, főleg, ha nem animálja a töltést.
Ja, van pár widget, ami esélyes, hogy dolgozgat a frissítésekkel, mint a ZTE clock, vagy az AIX weather. Ezeket lehet állítani, és pl. nem tudom, hogy hatással van rájuk a sync ki/bekapcsolás, vagy nem! Tudja valaki esetleg?
-
heidricha
őstag
Használ valaki Google hely megosztást?
Sokáig nem volt a telefonnal semmi komoly bajom, tegnap felengedtem ezt a cuccost (helyközlés, helymegoszás helyelőzmények).
Ma belefagyott egy hívásba, előtte alig akart felkelni alvásból, 2-3 alkalommal is neki kell menni a power gombnak. Aztán a hely cuccokat ki akartam kapcsolni, de a G map FC-vel kiszállt. Alig bírtam akksi berhelés nélkül újraindítani.
Régebben is volt ilyen elég rendszeresen, és rendszerint be volt kapcsolva a fenti cucc is.Csak érdekelne, hogy valaki használja-e, mert akkor nem egyszerű a következtetés.
-
heidricha
őstag
válasz
golyós #16496 üzenetére
Ez tényleg vicces, hogy meglehetősen régi és olcsó Nokiákban egész használható kamera bírt lenni.
Persze akkoriban még nem dúlt a pixelháború ilyen komoly mértékben, inkább beletettek egy normális 3MP kamerát, mint egy 8MP-nek nevezett agyon "digitalizált", ki tudja milyen fizikai felbontású cuccot.
Ugyanakkora felületen SOKKAL jobb 3MP CCD létezik, mint 8MP, ezt nem nehéz belátni, és hiába nőttek meg a telefonok fizikailag, a kamera részt nem tudom, hogy növelték-e bármennyivel. Persze a spec modellekre hivatkozni most nem ér!
Az tényállás, hogy viszonylag drága, és márkás (?) Androidos telefonok esetében is többnyire lehúzták a kamerát, és nem feltétlenül fényképezőgépekhez képest, hanem inkább csak a korábban hasonló kasztba sorolt telefonokhoz képest. Nyilván a kamera költsége viszonylag kicsi az egészhez képest, ráadásul a hagyományosabb telefonok esetében a vége felé már nem nagyon volt mit fejleszteni, maradt a kamera...
Reggel vettem észre, hogy tegnap délután óta tök ratyi képeket lehet csak csinálni... aztán megtisztítottam a kamera ablakot...
-
heidricha
őstag
válasz
Joccc07 #16406 üzenetére
Nekem legfeljebb időlegesen, idővel visszajön minden!
A YT-os zenehallgatás nem csoda, hogy melegszik, de mintha nem is lett volna a user meglepve! Ha használjuk, azért tud melegedni rendesen, pl, Goo világa kimondottan olvasztja a ragacslabdákat! Háttérben nekem még sosem melegedett jelentősen, csak valami képernyőző előtér alkalmazás csinált eddig ilyet, mint a navigáció, vagy a játékok!
A ZTE időjárás modulban meg lehet oldani, hogy ne a gyári ébresztőt indítsa az órára koppintva?
WiFi nekem nem dobálózik, de nagy ritkán tényleg újrakéri a jelszót. Részemről nem gáz, sokkal jobban zavar a touch fagyás, amikor épp van.
Ja, WiFi... Viber hajlandó ébren tartani a WiFi-t ha kérjük, és egész kulturáltan teszi. Nem vészes a fogyasztása, bár nyilván több, mintha hagynánk kikapcsolni néha.
-
heidricha
őstag
Na ezért félnek sokan az "okos" telefontól... békésen játszik az ember, amikor hívás jön... semmi baj, felveszem... de csak venném, mert csontra fagy a rendszer, illetve csak majdnem,mert éppen még a kikapcsolás úgy-ahogy összejön kb. 2 perc alatt...
-
heidricha
őstag
válasz
tonyqa23 #16346 üzenetére
Nekem volt talán egyszer, lehet, hogy kétszer... power gomb kétszer lenyomva megoldotta - nem reboot, csak elment a kép, elnémult, ahogy illik, aztán meg visszajött, utána fel lehetett venni.
Arra fogtam, hogy a zsebben a telefon önállósítja magát, a fene tudja, miket összeszedett, mire a kezembe vettem. Eddig minden ilyen jelenség megoldódott a fenti módszerrel.
És valóban nem, ez nem a fagyás. Olyankor mintha nem is lenne kijelző. Valami kép látszik, de szerintem az sem frissül. Ugyanakkor a BT headset-tel ilyenkor is fel lehet venni, arra már nem emlékszem, hogy ennek van-e nyoma a kijelzőn, de tartok tőle, hogy hamarosan megtudom, ahogy mostanában állnak itt a dolgok a fagyásokkal!
-
heidricha
őstag
Hetekig nem volt egy screen fagyásom sem, de pár napja sikeresen előkerült. Ritka bosszantó egy jelenség, olyan jó volt elfelejteni!
Valami lehet a hálózattal... WiFi-k teljesen ugyanazok, mint korábban, legalábbis, amire kapcsolódom is, persze lehet olyan a szomszédban, ami korábban nem volt.
Épp tegnap, már rég nem voltam a céges WiFi hatása alatt, mikor telefonnak éledni kellett volna, de nem... viszont azt mutatta, hogy WiFi full-on van, és kapcsolódva is (kék). Aztán elmúlt a fagyás, és gyorsan le is dobta a mobil hálózatot - reboot...
Most cseréltem megnéztem, mi van, ha nemcsak bekapcsol a teló, ha fényt kap, de fel is old, így sikerült átélnem az első olyan fagyást, amikor semmi lock nincs a környéken sem, de a fentiekkel együtt olybá tűnik, hogy nem az érintő fagy le, hanem a kijelző mindenestül, még a kép sem frissül, ami megjelenik.
Jó volna az a javítás, ami ezt megoldja, lényegében az egyetlen bajom mostanában, amit a telefonra foghatok.
-
heidricha
őstag
válasz
illes.bence #16332 üzenetére
Wifi nem jó erre. Nem internetezni akar a GPS, legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom. Amíg nem volt mobilnet, szar volt a GPS, azóta teljesen rendben van. Ha véletlen épp pillanatnyilag nincs, akkor manapság sem jön meg a hódak jele - pontosabban hódak vannak, pozíciót nem számol belúle valamiért. Ki kell lépni az aktuális GPS-ből (mindből, hogy engedje el a hardvert) aztán vissza működő net mellett.
Nekem csak ez vált be...
Más, de rokon téma, aki GPS fix, vagy hasonlót használ, az szerintem csak annyit tesz, hogy tartja a GPS-t, mintha valami ténylegesen használná. Erre szvsz jobb a GPS info widget, annak valami tartalma is van, és a widget-en keresztül lehet kapcsolgatni. Azért azt mindenki sejti, hogy a GPS életben tartása, az némi fogyasztással jár. A GPS, meg az alvás akadályozása nincs ingyen!
-
heidricha
őstag
Csak nekem csinál mindenféle érdekességeket a zsebemben?
Ma pl. kikapcsolta a GPS-t és repülőbe tette a telefont, aztán bement a PowerAMP-be, megnyitott valami lejátszási listát, és ott rezgett, mint állat, mikor kivettem... Ilyenkor rendszerint rengeteg érintést összeszed, azokat próbálja talán felgöngyölíteni.
Lehet, hogy legalább mintával le kellene zárnom? Mondjuk azon nem segítene, mikor becsöng a zsebemben és ott "felveszi" a zsebem...
-
heidricha
őstag
válasz
Keeperv85 #16262 üzenetére
És mi volt pontosan a bűne? Az akksi történet nem mutatott ébredéseket...
Én Alarm Clock Plus-t használok, de inkább csak mert megvettem valamikor. A GB ébresztője elég béna volt, pl. nem tudott emelkedő hangerőt, meg szünetet az ismétlések közt. A mostani teljesen használható. Nem nehéz moplettebbet elképzelni, de ami kell, végülis benne van.
-
heidricha
őstag
válasz
formengil #16223 üzenetére
Nem a talapített alkalmazásaid jelennek meg automatice? Mert nekem igen, a jelenlegi play-ben nem lehet kikapcsolni ezt a fícsört! Legalább nekem nem sikerült...
GPS fix - az egy szputnyik!! Rég mosolyogtam ekkorát, mint a szürke pötty izén!
Akinek nem talál gyorsan jelet: van engedélyezett, teljesen működő mobilnet? Nekem csak akkor műxik a GPS, ha van, de akkor nagyon. Sosem kell 10 mp, pláne több. Lehet 2G, 3G, az mind1, csak legyen!
-
heidricha
őstag
válasz
sittes79 #16213 üzenetére
Semmi praktika nem használt, mint wifi ébrentartás, vagy regpon?
Nekem így elviselhető, hogy "csak töltés esetén" van a WiFi ébrentartva. Pár hetente egyszer, ha fagy az érintő, de lehet, hogy annyit sem. Mondjuk épp tegnap úgy sikerült, hogy nem múlt el magától, ami az első ilyen eset volt, hanem egyszercsak dobott egy reboot-ot. Ezt egyelőre mérési hibának tekintem, mert sosem mutatkozott eddig ez a jelenség.
-
heidricha
őstag
válasz
Csapoati #16207 üzenetére
Remélem nem bántottalak meg a nyugissal..
Nem bántásnak szántam, ahogy azzal sincs semmi baj, ha valaki az idő 99%-ában normál telefonnak használja, van 3-4 napos töltési ciklusa. Aztán ha kell akkor majd okosba használja, előveszi a GPS-t, meg bekapcsolja a netet, meg ilyesmi! Ismerek ilyet.
Amúgy ilyesmire gondoltam valóban, nem is a ROM csere, mert az ugye direkt árt az uptime-nak, de ha van egy beállt app konfigurációd, az eleve egyfajta nyugis berendezkedés. Én nem töltöttem még el 3 napot sem telepítés/törlés nélkül szerintem. Az uptime is ennyi körül szokott csúcsosodni. -
heidricha
őstag
válasz
tonyqa23 #16072 üzenetére
GPS status leírásában benne van, hogy hibásan érzékelik a fogyasztását. Ha nem indítod el, semmit sem fogyaszt, ha elindítod, akkor sem közel végtelen a fogyasztása, ahogy ez vélhető lenne az adatok alapján.
Amúgy tényleg érdekes, kenek mi az átlagos. Nekem, ha csak rákukkantok a leveleimre (ez 20-30 is lehet egy nap, de nem mindet a telefonon nézem meg), és valamennyit telefonálok, meg elütök 10-20 percet böngészéssel, vagy játékkal, akkor 60% körül megyek haza. Mire beérek reggel, rendszerint 90 alatt van kicsit a GPS miatt.
WiFi nem folyamatos, mert akkor fagy a feloldó, a 3G viszont folyamatos, mert 2G állásban nekem gyakrabban dobálja a hálózatot, mint automatán, és a fogyasztás sem lett hajde sokkal jobb.
Nekem a fény is automatán van, akárki akármit mond. Ha teljes fényen van, az benn zavaró, ha meg nincs, akkor kinn nemigen látom, és ha nem látom használni, akkor nem látom fényesíteni sem sajnos.
Aprópopó GPS: ma reggel az az érdekes jelenség volt (talán másodszor a V3 használata alatt), hogy a Friendcaster bénázott a helymeghatározással párszor. Összejött volna szerintem 5mp alatt egy nagyvonalú, de nem várt, csak 1-2 mp-et, majd kijelentette, hogy még otthon vagyok. Ezt vagy 3x megismételtettem vele, mert gondoltam csak lesz annyi esze, hogy kicsit többet vár - persze nem lett. Utána viszont akármi kérte a GPS-t, az nem indult el, reboot-olni kellett sajnos.
Holnap megpróbálom megismételni, érdekelne, hogy a szerencsétlen app volt, ami ezzel a ráncigálással (vagy ki tudja mivel) az agyára ment a rendszernek, vagy eleve volt már valami stikkje, amitől az app ilyen gyagyás lett. Nem jellemző, hogy becsekkolnék ilyen FB klónokkal, így nincs tapasztalatom, a rendes GPS appok, a trekkerek, a navik, vagy a G:HU nemigen szokott ilyet csinálni, az ha bekapcsolja, akkor ott is hagyja, nem rángatja eszetlen módon. Nem is értem, hogy mit gondol, milyen eredmény lesz 1,5 mp alatt!?
-
heidricha
őstag
Itt van ez a sok tapasztalt harcos. Hol lehet annak utánanézni, hogy china-tablet vásárlásakor mire kell figyelni?
SoC, gyártó - ajánlott, kerülendő... Nem vagyok extrém költség korlátozott, de nem szeretném a legdrágábbat sem minden áron.
Találtam dolgokat, de inkább specifikusan egy adott típussal kapcsolatban, mint pl. a PIPO M9, ami egy jelölt. Viszont érdekelne, hogy Rockchip, Allwinner, Mediatek és társai általában véve mennyire alkalmasak a mindennapi együttélésre. Mert az alap adatok lehetnek nagyon szépek, ha valami egyéb info, vagy a tapasztalat felülírja...
-
heidricha
őstag
válasz
dshadowz #15982 üzenetére
Azt tényleg fontos tudni, hogy pár 10 ember panaszkodik itt (engem is beleértve), ki tudja hány ezer meg vidáman használja. Persze olyan is van, aki némán szenved, ezek számát sem tudjuk meg soha.
Nekem elég sok bajom volt, ebből alig maradt. Részben a frissítés (2 mp várakozás) részben valami beállítás (lockscreen fagyás - wifi alvás) oldotta meg, vagy épp annak az elfogadása, hogy a GPS csak akkor működik normálisan, ha működő mobilnet is van hozzá.
Jelenlegi helyzet:
- lock fagyás kb. 1 db per két hét
- GPS nem talál jelet - szinte nincs is, olyan, hogy működő net mellett ilyen lenne, talán egy hónapban egy, vagy annyi sem.
- hálózatvesztés. Ilyet senki nem panaszolt, nekem előfordul, de ha nem korlátozom 2G-re a mobil adatot, akkor nagyon ritkán. Semmi nem használ, csak a reboot.
- Belassulás, annyira, hogy a telefon alkalmazás pl. nem működik. Még csengési visszhangom sincs (másik oldal fel is vette)... power hosszan - reboot. Na ilyen is kb havonta egy van, vagy inkább annyi sem. Ilyet sem hallottam senki mástól.Ez rossznak tűnhet, de mind olyan ritka, hogy a gyakorlatban 95%-osnak mondanám a telefon használhatóságát, ami okostelefonok esetében - és az én használatomban - igen jónak tekinthető! Ha valaki kevésbé nyúzza szegényt, szerintem még ennél is ritkábban jönnének elő, ha meg valami fél évente egyszer van, az már végképp "mérési hiba".
Vagyis szerintem, ha amúgy tetszik, belefér a keretbe, meg minden ilyesmi, ne tartson vissza a sok sírás. A néma tömegek nem szenvednek!
-
heidricha
őstag
Nem rossz az, ha minden értesítést kikapcsolsz, akkor már csak a GPS-t kell kivenni alóla, mert akkor is piszkálja, ha le van amúgy tiltva benne a helyközlés. Amúgy használatban tényleg jó, nekem most mégis Friendcaster van, mint amikor még az eredeti hulladék fb volt.
Liluláshoz. Ma a durva napfényben forgattam a kijelzőt kicsit. Létezik olyan állás, ahol lilás, de abban a tartományban, amiben amúgy is alig lehet látni bármit a napsütésben. Bár tudnám, mindenkinek ugyanígy viselkedik-e! Nálam csak teljesen életszerűtlen körülmények között lehet látni, akkor sem durva.És a lock fagyás: nekem a wifi alvás átállításával egy időben jött helyre. Azóta eltelt vagy két hét és talán egyetlen alkalommal volt.
Azért kíváncsi leszek arra a javításra, ami elvileg ezt is megoldja. Amúgy mit is még?
Ja wifi jelszó. Nekem sosem felejtette el. Ha nem kapcsolódik, eddig minden alkalommal a routert kellett újraindítani!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A jövő hónapban debütál a ZTE Intel Atom processzor köré épülő, Android 4.0 Ice Cream Sandwich alapokon nyugvó okostelefonja.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ Sapphire / Gigabyte RX 7700 XT / RX 7800XT 16GB / 7900XTX 24GB videokártyák 3 év 27%
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest