Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 7600 mAh-s az aksi az iQOO új mobiljában is
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android szakmai topik
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Szerényebb kivitelben is elérhető a Realme GT 8 Pro
-
Mobilarena
Köszöntünk az 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók Topikjában!
A topik gamer - jellemzően virtuális térhangzású - vezetékes és vezetéknélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
allnickused
üzenetére
Nyilván így van hangolva a térhatás miatt, hogy a hallás alapján az agy a megfelelő módon dolgozza fel az információt.
Persze hogy nem így használja senki, csak tényszerűen írtam, és abban maximálisan igazad van hogy úgy lenne életszerűbb, ha a mások oldalon is jobban lehetne hallani
-
atee
őstag
válasz
allnickused
üzenetére
Igen úgy játszunk. Ez is egy skill, hogy ki tudja gyorsabban emelgetni a fülest a jobb tájékozódás miatt. Keress rá vannak tutorial videók és majd belejössz.
-
allnickused
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
De ha le kell venned a jobb oldalról a fejhallgatót, hogy halld a bal oldalit annyira halk, akkor az kvázi a semminek a fele. Tehát érzésre nem szól. Bocsánat, de nem tudtam, hogy itt mindenki (rajtam kívül) úgy játszik, hogy dinamikusan emelgeti le a füléről egyik-másik oldalon a fejest, ahogy a hangok jönnek jobbról vagy balról...
-
bbmt
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Úgy van ahogy írod, nagyon leegyszerűsítve úgy működik, hogy lehet hallani mindkét fülben és a szoftver szabályozza a dolgokat.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
allnickused
üzenetére
Alapvetően azonnal rávágtam volna, hogy teljes mértékben igazad van, mert valóban így hallani, ahogy leírod!
Viszont nem hagyott nyugodni ez a dolog, és most tesztelgetem ezt kicsit...pl. Xbox-on most kipróbáltam 2-2 fejessel minden kategóriából pár játékban, és meg kell hogy cáfoljam ezt a tézist. Teszem azt jobbról jön a hang, és ha csak a bal fülrészt hallgatom, abban is hallani a jobbról jövő hangot, csak jóval-jóval halkabban. Mondjuk itt megy a Dolby Atmos, lehet az a kulcs a dologban, majd PC-n is teszek erre egy próbát, Atmos nélkül

-
allnickused
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Ezzel egy kicsit vitatkoznék, mert a játékokban például ha jobbról jön valaki, akkor csak a fejes jobb oldalából hallod a hangot. Míg az életben ha jobbról van bármi hang azt hallod a bal füleddel is csak halkabban/máshogy. Ez döbbenetesen szar és egyben elkeserítő megoldás 2025/26-ban. A 20 ezer forintos és a 800 dolláros fejhallgatóm is ugyanúgy (fentebbi kijelentés) viselkedik minden játékban, ezért 100%-ra mondom, hogy nem a fejes hibája (és nem is a dac-é) és nagyon szomorú dolog ez.
-
tomee007007
Topikgazda
Alapvetően az elmúlt 5 évben nagyon sokat fejlődött a gamer fejesek térhatás alkotása, ma már alsóbb kategóriákban is kiváló munkát végeznek a virtuális tér létrehozásáért felelős szoftverek és jelfeldolgozó egységek. Az általad írt kombóhoz képest nagy előrelépés lesz majd a ROG térhatásban
-
L4D1K
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Koszi.
A hangfalaknal minden halkabb lesz
Amugy a terhangzas mennyire valtozott az evek alatt?
Az utolso kombo amit hasznaltam az egy creative X-Fi music kartya + sennheiser HD555
Most meg latom van mar D Atmos is, meg fejkovetes
Kicsit lemaradtam. -
tomee007007
Topikgazda
Valamennyi mindegyikből kihallatszik, ez nyilván függ a hangerőtől is, illetve hogy a környezet mennyire csendes.
De a ROG alapvetően a jobban izoláló fejesek között van. Bőrpárnával jobban fog izolálni ki és be, adni fog egy kis dinamikát neki, a plüssel nagyobb lesz a hangszivárgás, és kiegyensúlyozottabb a hangkép. -
16sziszi
csendes tag
Sziasztok!
Sajnos a tegnapi nap úgy döntött a HyperX Cloud vezetékes fejhallgatóm, hogy tönkremegy és e helyett szeretnék most egy újat venni (amúgy is eléggé kopott volt már, legalább 7-8 éves). Szeretnék tanácsot, illetve ajánlást kérni, hogy milyen fejhallgatót ajánlanátok.
A keret 30-50 ezer között, új vezetékes fejhallgatót szeretnék, fül köré illeszkedőt és zárt kialakításut szeretnék elsőkörben (ilyen volt az előző is), valamint mikrofonosra lenne szükségem, ha nem is eltávolítható, mint a HyperX-nél, de lehessen legalább felhajtani vagy valami (főleg online oktatás, előadások, értekezletekhez lenne rá szükség szóval anynira nem fontos a minősége).
A gépemben van egy Sound Blaster Z SE, ezzel hajtanám meg. A fejhallgatóban ilyen meg olyan térhangzást, 7.1-et imitáló dolgok nem érdekelnek, nem hond ha van, de nem szempont úgysem fogom használni. A fejhallgatót főleg PC-n játszásra, videó illetve filmnézésre használnám, meg néha zenehallgatásra (rock, metál, punk), a szinezett túlzó mélyekre szerintem nem lesz szükség.
Előre is köszönöm!
-
L4D1K
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Szuper - es akkor ebbol nem hallatszik ha megy a harc?
-
tomee007007
Topikgazda
A Rog-ban van BT és 2,4 GHz is, ahogy ma már szinte az összes gamer fejesben.
Ami hasonóan természetes hangkarakter, az a Sennheiser-Epos H3Pro Hybrid, de az hangzásban azért egy két kategóriával lentebb van, mint a ROG.
A Fractal közepesen erős V-karakter, nagyon jól szól azokkal a játékokkal, aminek a hangmotorjával össze van hangolva. A Ghost of Tsusima pont nem ilyen, nem annyira ajánlom hozzá a Fractalt.
Amik még árban-színben szóba jöhetnek, azok mind erős, vagy nagyon erős V-hangkarakterek.
Dell Alienware Pro lehetne még jó, van is belőle fehér, de most az is 100ezer körül van, és annál a Te ízlésednek jobb a ROG.
Razer Barracuda Pro, és Kraken V4 is jó lenne a természetes, immerzív karakter miatt, de az csak feketében van.Én a ROG-ot venném, mondjuk itt 70-ért, feketében, ez most elég jó ajánlat.
A fejeden lesz, úgy sem látod, milyen színű
-
L4D1K
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Koszi!
A feher / szurke tetszik is, illetve hogy nem BT hanem 2.4GHz.
Viszont en csak 100e korul lattam.
Hogy tudjak meg nezelodni, milyen alternativakat tudok meg osszehasonlitani? Pl ilyen feher szinben lattam a Fractal Scape-t is.
Koszi
-
tomee007007
Topikgazda
Szia!
Játékra nekem is hasonló az érdeklődési köröm

A legtöbbi játékidőm az elmúlt évben a Ghost of Tsusima/Yotei-el telik
Végigolvasva a preferenciádat, első körben az Asus Rog Delta II-t javasolnám:
- ez a legkényelmesebb, és egyben a legnagyobb hangtérrel rendelkező zárt fejes jelenleg,
- jár hozzá egy bőr és egy plüss párna szett,
- egész jó a mikrofon, levehető,
- EQ beállítás terén szerintem az egyik legnehézkesebb gamer fronton, és rengeteg múlik ennek beállításán, de ebben tudok segíteni,
- az általad megjelölt hangképnek megfelel, semmi V karakter, minden frekvencia természetes, és nagyon részletes is.
70 ezer körül most itthon beszerezhető.AZ60-hoz lehet venni Fiio, vagy Sennheiser dongle-t, de hangkésést az sem fogja megoldani

-
L4D1K
őstag
1. Milyen legyen a csatlakoztatás módja; vezetékes, vagy vezetéknélküli?
Vezeteknelkuli (kb 4 - 4.5m tavolsag, egy teglafal)
2. Milyen platform(ok)on játszol?
Csak PC
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális keretösszeg?
Nem vagyok tisztaban az arakkal. Sztem 70-80e realis.
3. Milyen stílusú játékokkal játszol? Zenére mennyire használnád, zenei teljesítménye mennyire fontos?
Csak single. Zenet nem hallgatok fejhallgaton.Most pl Ghost of Tsusima, elotte GoW. Szoval sztoriorientalt single.
4. Mi a preferált hangkarakter, amit szeretsz, vagy elvárnál?
Egy Sennheiser HD555 van itthon, illetve napi szinten egy Technics AZ60m2 hasznalok (AZ 100 erkezik). Szoval ezeknek a hangkepet szokta meg fulem, illetve zenere itthon monitor audio silver 100 7g. Nem szeretem az eles magas hangokat, a kiemelt melyeket illetve a tipic V vagy W karaktert. Viszont szeretnem ha fejhallgato "levallna a fejemrol," vagyis legyen nagy ter, szeparacio,.
5. Mik a mikrofonnal szemben támasztott elvárásaid?
Ha van ilyen, legyen leveheto. Lehet neha hasznalnam meetingre szoval ha jobb mint egy macbook air microfonja az elony. Illetve ha van benne NC. Fogalmam sincs milyen elvarasokat tamaszthatok egy fefhallagato mikrofon fele.
6. Milyen egyéb funkciókat, jellemzőket vársz el?
Sosem volt meg "gamer" fejhallgatom. Azert akarok venni egyet, hogy ne zavarjam a csajom mikozben jatszom keso este, szoval csak zart johet szoba.Ne vilagitson, ne csipogjon stb.
(Amugy a technics AZ60m2-t nem lehet valahogy osszekotni a geppel egy normalis dongle-al? )
A sennheisert nagyon szerettem de eladom mert evek ota nem hasznalom. A fulparnara illetve a kialakitasra erzekeny vagyok. Kerulnem a bor / mubor megoldasokat es pluss parnat preferalok amit kitudok mosni / vagy cserelni. De megegyszer semmi tapasztalatom nincs, szoval nyitott vagyok mas megoldasra.
Koszonom a segitseget
-
tomee007007
Topikgazda
Az ezüst Corsair Virtuoso Max (PC/PS változat) most Corsair eu shopban akciós, 230€.
-
Gzula[HUN]
addikt
válasz
adamkaa777
üzenetére
A cooling gel-esek inkább nyáron jók. Bőr/műbőrös párnánál nem lesz "zártabb" megoldás. +1 az aliexpress mellett.
-
EmThor
addikt
Csaliexpressz?
-
adamkaa777
senior tag
Sziasztok !
Körülbelül egy hónapja vettem egy a50 gen 5 öst és nagyon meg vagyok vele elégedve ( leszámítva a dokkolóba néha bele kell hajtogatni a fülest
Fülpárnát szeretnék cserélni egy picit zártabb jobban jönne mint a gyári . Honnan érdemes rendelni kinek mi jött be ? Illetve olvastam valahol van ilyen zselés az mennyire jó ? -
SaMURaIDrAkE
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
A héten megrendelem, csak még a színen vacilálok

-
válasz
tomee007007
üzenetére
Megcsináltam. Kíváncsi leszek, mert volt mikor 2 napig rendben csatlakozott a PS5-höz, de volt olyan, hogy délelőtt már újra kellett a dongle-t csatlakoztatni és délután megint. Aki nem tudja, a hiba az volt, hogy ilyenkor a bal oldalon hang kb. 80-20 % arányban erősebben szólt mint a jobb oldalon. Dongle ki és vissza megint jó lett. Viszont ezt szinte naponta kellett ismételni.
-
tomee007007
Topikgazda
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Kipróbálom, mert nekem pont ilyen gondjaim vannak.
-
tomee007007
Topikgazda
Fractal Scape-hez érkezett firmware update:
Scape dongle firmware update 03.21.00 & Scape headset Firmware update 03.35.00
Addresses issue some users have experienced with connection and noise issues after starting up their Playstation 5. This firmware update is intended to make the usage more stable after start.
-
4nick8
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
atk se tud róla még.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
SaMURaIDrAkE
üzenetére
Érdekes, biztosan tudnak valamit, amit mi nem

Az ATK oldalán viszont még csak a Pro és Ultra van fent
Mondjuk nem egy termék szivárgott már ki sellerektől, meg webáruházakból, szóval esélyes a dolog
Rendeltél Te is végül? -
SaMURaIDrAkE
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Amikor írtad, hogy megrendelted, akkor ránéztem az Alin és én már akkor megtaláltam ezt a képet, amit most is kiraktam.
Visztont nem minden sellernél van berakva ez a kép, most is többet meg kellett néznem, hogy megtaláljam. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
SaMURaIDrAkE
üzenetére
Köszi, hogy beraktad, ez nagyon hasznos!
Érdekes, amikor én rendeltem, akkor minden sellerél úgy volt, hogy volt a Pro és Pro Ultra.
Amikor csináltam a tesztet már nagyrészt csak Pro volt, Ultra vagy Ultra+.
Tegnap reggel direkt ránéztem az ATK honlapjára mielőtt kiraktam a tesztet, és akkor még nem volt ott az Ultra+ oszlop...de akkor az egy teljesen más cucc lesz
-
Mephike
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Jól látszik, hogy az ATK építkezik, ahogy azt már az egér+billentyűzet vonalon megszokhattuk. Gondolom most nézi a visszajelzéseket, és ha rendben lévőnek találják azokat, akkor idővel fognak olyan termékkel is jelentkezni, ami egy polccal feljebbre való.
Az N9 Pro-t ezek után érdeklődve várom majd.
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Végre!!!!!
Egy ár- érték (?) bajnok kínai!

Köszönöm a tesztet! Nem vártam volna de na!

Egy pár képet kérhetnénk?
-
tomee007007
Topikgazda
ATK N9 Ultra teszt
Eljött az új év, és az ATK piacra dobta legújabb, ha jól tudom második és harmadik gamer fejesét a Neptune N9 Pro és Ultra személyében. És itt le is kell szögeznünk, hogy egy dologban tér a Pro és az Ultra (egyes helyeken Pro Ultra, vagy Ultra+ néven fut, de az Ultra a hivatalos elnevezés), az pedig a hangkeltő meghajtók. Mindkettő 53 mm-es dinamikus driverekkel büszkélkedhet, viszont amíg a Pro PET membrános, az Ultra titánium bevonatos, illetve frekvenciaválaszban is eltérek; Pro sztenderd 20Hz-20kHz-ig, míg az Ultra 10Hz-40kHz-ig.
Óriási "szavak" és adatok ezek ebben a kategóriában, de mint tudjuk, a puding próbája az evés
Kicsomagolás
Az élénk narancs-fekete dobozt már a raklapról kiszúrhatjuk, tudjuk, ATK-val van dolgunk. Szokásos szép nyomatok a dobozon, de a kibontás, és a belső tartalom már kicsit fapadosabb, mint az ATK M1 Mercury esetében. Ezúttal elmaradt a kiváló narancs varrásos, fekete plüss puch tok (szütyő), és legnagyobb sajnálatomra a nagyon ötletes megoldású és igényes usb-c dongle is, be kell érnünk egy egyszerűbbel, de legalább jár usb-a átalakító. Eddig nem vagyok boldog, csak arra tudok gondolni, hogy minden pénz az új driverre ment el. Kapunk viszont egy kis megmosolyogtató ötletességet, mégpedig a fejest egy fekete, jó masszív karton "állványon" találjuk a dobozba, amit kivéve, még asztali állványnak is megállja a helyét, egész pofás, ezt díjazom, de a szütyő és a dongle downgrade nem esik jól. Az "állvány" kinyitható, benne a szokásos leírások, kábelek, semmi extra.Anyagminőség, kényelem
A Pro klasszikus feketében és fehérben érhető el, az Ultra rikító narancsban és fehér-rózsaszínben, én a narancs mellett tettem le a voksom, bár az utóbbinak kislányom jobban örült volna
Kézbe véve a fejest, meglepődve tapasztaltam, mennyire könnyű. Aztán papíron azért mégsem pehelysúly a kb. 270 grammos tömegével, de a kiváló súlyelosztás miatt nem érezni ennyinek. Viszont kicsit ismét lefelé görbül a szám, az anyaghasználat sajnos nem éri el az M1 szintjét sem. A műanyag felületek texturáltabbak, érdesebbek az M1 selymes hatású műanyagjai helyett (ami nem lenne gond, csak érezhetően vékonyabbak és ridegebbek is), sőt, még az autóiparban a 2010-es évek második felében előszeretettel használt "kamu bőrvarrást" is megkapjuk a műanyagba belenyomva. Messziről, hunyorogva nem néz ki rosszul, maga a design egyébként nagyon tetszetős. De nem is ez a gond, hanem, hogy érezhetően gyengébb minőségű anyagok kerültek felhasználásra.
Hátralépés történt a műbőrök terén is, érezhetően gyengébb minőség képviselteti magát, a fejpánt felső része pedig valami nagyon rossz, szintetikus, de puha anyagból van. A fülpárnák belső, velúr felületének is búcsút kell mondanunk, érezhetően kevesebb anyag is jutott a tömésbe. Nem baj, gondolom magamba, biztos a driverre ment el a pénz
Az illesztések alapvetően rendben vannak, az a pár gomb azért jobb minőségű, mint az M1-nél, bár a hangerő gombok elég nehezen nyomhatók be. A fejpánt és a csukló rész egy-egy alumínium darab, ami nem csak jól néz ki, de azért a tartósságnak is ad egy megnyugtató búcsúcsókot.
Mindent összevetve anyaghasználatban én visszalépést érzek az M1-hez képest, de bármilyen hihetetlen is, a kényelem javult a kiváló súlyelosztásnak, és kisebb szorítóerőnek hála. A passzív zajszigetelésben az M1 sem jeleskedett, az N9 követi a példáját, talán még több hang szivárog be a fülhöz.Szoftver
Kissé félve mentem rá az ATK honlapjára az M1 rossz tapasztalatai után, de pozitív csalódás ért; ugyan a webes kliens még mindig nem működött nálam a fejessel, és továbbra sem lehet az ATK HUB-ot "tisztán" letölteni, viszont nagyon sokat javult a szoftver már csak az utóbbi 1,5 hónapban is. Nincs már felbukkanó kínai írásjel sehol, összeszedett, letisztult a fejes kezelőfelülete. Továbbra sincs sok beállítási lehetőség, csak a szükséges minimum. EQ mikrofonhoz nincs, eltűntek a mókás (?) hangtorzító effektek, van viszont sidetone, a hangzáshoz jópár gyári EQ, és saját magunk is készíthetünk, de csak csínján vele, mert ha kicsit is túlhúzzuk valamelyik frekvenciát, az bizony erős torzulást fog okozni, tehát extrém EQ nem alkalmazható. Van viszont külön egy 7.1 Surround fül, amit olyan szempontból nem nagyon értek, hogy a sima EQ-k is térhatásban szólnak. A 7.1-en belül viszont nincs EQ állítás, csak a hangtér változtatható zárt és nyitott hangzás között. Nekem az összes közül ez utóbbi vált be a legjobban.Funkciók
Sok mindent nem lehet felsorolni, van a ma már alapnak számító BT kapcsolatunk, ami sajnos nem csatlakozik egyszerre még a háttérben sem 2,4 GHz-es dongle mellett, szóval manuálisan kell váltogatni, de a kapcsolódás legalább gyorsan megy.
Papíron 120 órás akkumulátoridőt a valóságban inkább 70-80 óra közé tenném.Mikrofon
Az M1 nem lecsatolható, de felhajtható mikrofonját felváltotta egy levehető, nagyobb jack-es boom mikrofon. Gondolnánk, hogy az eredmény jobb is lett, de sajnos itt is csalódnunk kell. Összehasonlítva az eddigi felvételeimet, míg az M1 éppen hogy elmaradt mondjuk a Nova 5 mikrofonjától, addigra az N9 már jó 30%-al, tehát érezhetően gyengébb minőségben továbbítja hangunkat. Nem baj, gondoltam magamba, biztos a driverre ment el a pénz!Hangminőség
Eddig úgy gondolom, inkább történt az ATK részéről egy downgrade a gyengébb mikrofon, gyengébb anyagminőség miatt. De nézzük, akkor, amit borzasztó izgalommal vártam, hogy ha ennyi mindenen spóroltak az előző modellhez képest, és drágább fejest kapunk, akkor mégis mire ment el a pénz???? A driverre?
Segítek! IGEEEN!
Még a bemelegítés előtt, és alatt is hallgattam, amennyit csak tudtam, és nagyon tetszett az eredmény, és ez csak javúlt, ahogy puhultak be a membránok.
A basszuskezelése érdekes, kicsit olyan, mintha itt a frekvencia görbe alul lenne exponálva gyárilag, ahol várnád, hogy legyen, nem akar annyira megindulni a rezonancia, aztán ha megérkezik, tisztán, átütő erővel jön. Van pár basszus-teszt hanganyagom, ott a fejem behorpadt. De játékoknál, filmeknél ez inkább kontrollálva van. Mindenesetre a basshead-ek is elégedetten csettintenek majd, de sem a szubbasszus, sem a középső basszus tartomány sem tolakodó, és üt, ahogy kell. A középfrekvenciák jól elkülönülnek, és ami ugye az M1 legnagyobb hibája volt, azt itt sikerült kiküszöbölni, és ehhez az árért cserébe részletes, Nova-san ropogós középfrekvenciákat kapunk. A magas hangok tiszták, jól kivehetőek, a természetes mellett enyhén hideg tónusúak. Amiben már az M1-et is dícsértem, az a téralkotás, és precíz pozícionálás. Az N9-nek ezt sikerült túlszárnyalnia. Open hangbeállítás mellett lehengerlően nagy a hangtér, nagyon közel van a Fractal-hoz és az AWP-hez, és két kategóriával fentebbi a térábrázolás, térhatás, és a pozícionálás is.
PS5 Pro-n és Nintendo Switch 2-n is remekül működött a fejhallgató: PS-en PC-hez hasonlóan közepes dinamikával szóllal meg, és az ott tapasztalt óriási hangtér is megmaradt. Nintendon nagyon dinamikus, de veszít a középső frekvenciák részletességéből egy kis hányadot, és a hangtér is valamelyest csökkent. Xbox kompatibilitásunk sajnos nincs.
Viszont nagy kérdés, hogy mit tud a jelenlegi - nálam alsó-középkategóriában eddig éllovas - Turtle Beach Stealth 600 Gen3 ellen, ennek a Sony konzolján jártam utána:
Egyik legnehezebb összehasonlításom volt, mert nagyon közel áll a két fejes teljesítménye, de azért a két hangszín eltér: a 600 nyilván tipikus TB Stealth, meleg tónusokkal, az N9 inkább hasonlít a Novák hangzására, kicsit talán a Nova 7-re, ropogósabb, szellősebb, tagoltabb. Nagyon jó hangzással bír a 600, de az összehasonlító teszt alatt azt vettem észre, szívesebben rakom a fejemre az N9-et, és nem csak a kényelem, hanem a hangzás miatt is. Bár a 600 dinamikusabb, kissé sötétebb, meleg hangzású, öblösebb basszussal bír, a hangtere viszont jóval kisebb, mint az N9-é. Ezekkel a 600 tökéletes immerzív hangzás nyújtana, mégis az N9 adott nagyobb "wow" élményt a térhatásban. A pozícionálás precizitásában döntetlent tudok hírdetni, játéktól függ, éppen melyik volt a jobb, de mindkettő kiváló munkát végzett. A közepes frekvenciák a 600-nál természetesek, de a meleg tónus megmarad, míg az N9-en is természetesen jeleníti meg, mégis szeparáltabb, tisztább, kissé hidegebb, de nem nyújt mindig részletgazdagabb hangzást, mint a 600. Ugyanez mondható el a magas hangok esetében is. Zenében az N9 egyértelműen jobban szólt, tisztábban jelenítette meg az egyes frekvenciákat. Alapvetően hangzásban közel áll a két fejes, ez már inkább egyéni preferencia, ki milyen hangjellemzőket részesít előnyben, nálam a hangzás-versenyben az N9 vitte el pálmát. Viszont ha számít a mobilapp, az extra funkciók, és a jobb anyaghasználat, akkor a TB fejese lesz a jó választás.Verdict
Itt kicsit nehéz most okosnak lennem, bár ezzel tisztában voltam, amikor az itthon jelenleg hivatalosan nem forgalmazott Ultra verziót választottam. Külföldről rendelve, egy kis kupon felhasználásával ez bizony 19-19.500 forintért bezsákolható. Bizony, 20 ezer magyar forint alatt! A Pro jelenleg itthon 23-25.000 forint magyar garanciával, ami elvitethatatlan előnye (külföldről 16.000 körül), de a gyengébb driver miatt gyaníthatóan gyengébb hangteljesítménnye is van. Márpedig az ATK N9 Ultra-ban ez a legnagyobb selling point, ami miatt megéri a pénzét, az, ahogyan szól. Márpedig hangzásban nem tudok olyan fejest mondani 40-45 ezer alatt, ami ennél jobb hangteljesítményt nyújt jelenleg.
Az M1-hez képest azért történtek visszalépések, még ha nem is nagyok, ez sosem jó, de ez egy árérzékeny szegmens, és az ATK úgy döntött, inkább kicsit visszavesz más területeken, de hangzásban erősít, nem is kicsit. És milyen jól tették! -
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Lehet a hordozható zenelejátszó miatt van. Egy Sony-m volt előtte, EQ, sok basszus. Amióta ezt a "komolyabb" lejátszót használom, nincs bekapcsolva az EQ. Egymás után hallgattam meg a két lejátszón ugyan azt a számot és a Sonyé ez mellett "piszkosnak" tűnt. Jobban szeretem, mikor valami, közelebb van a valóságos hangzáshoz. A PUBG-ben a Maxwell a JBL 910 után... Pontos irány, pontos távolság érzet. A menüjében nálam 3-ra van állítva a zenei hangerő, de az a tisztaság és hallani olyan hangszereket is, amiket eddig nem hallottam.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Igen, azt írtad az előzőekben, hogy hordozható lejátszóhoz használod, offtopikban is írtam, hogy majd pár szót írj, gondoltam, hogy zenére lesz

Iszonyat jól is néz ki, gondolom a hangzás is fenomenális lesz
#31234ericdrawen74: Nekem Atmos nélkül kicsit vérszegény, hiányzik a dinamika, de ízlések és pofonok

-
kchryss
veterán
SteelSeries oldalán az Arctis Nova 3X Wireless most 25 379,40 Ft
[link] -
ericdrawen74
senior tag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
+ Mert a Maxwell qrva jól szól a saját szoftverével is, nem kell hozzá Dolby Access "varázslat" sem.
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
A Regal nem pc-hez lesz. Az a hordozható lejátszómhoz, nincs pc-s vonatkozása. Csak a planar miatt említettem meg.
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Állva is jó.
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Ez remek hír
Ha jól látom mobilos appból is jött ki új...A Regal-ról, ha megjön, mindenképp írj egy pár sort, ha időd engedi, kíváncsi vagyok
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tud esetleg ajánlani műbor alternatívát SteelSeries Arctis 7-re? (nem Nova) A jelenlegi épp mállik szétfelé, a webshopjukon meg csak az Airwave változat kapható.
Köszi!
-
ericdrawen74
senior tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Nagyon jók a planár meghajtók. Most, hogy megvan a Maxwell a hordozható zenelejátszómhoz is rendeltem egy planáros fülest egy Shanling Regal-t. Kíváncsi vagyok, ott mit produkál.
A Audeze az új füleshez frissítette a szoftverét, akinek az van, ajánlom keresse fel az oldalát, mert nem frissült autómatikusan. Végre át lehet nevezni a profilokat!
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Ez a Rog nagyon komoly lesz
Ehhez már kell egy rendes DAC is
-
ericdrawen74
senior tag
ASUS ROG x Hifiman Kithara bejelentve
Maxwell 2 = Maxwell 1.2 A fejlesztők szerint az igazi Maxwell 2 az év második felében fog megjelenni. 480$
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
SaMURaIDrAkE
üzenetére
Az M1-nél lényegesen jobbnak tűnik elsőre
Aztán ma állok neki kicsit jobban, de elsőre meglepően jól sikerült fejes, kérdés, mit tud majd a RiG 600 Pro és TB Stealth 600 Gen3 ellen. -
SaMURaIDrAkE
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Első tapasztalás milyen?
-
F.B.I.
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Tesztet a bestiáknak!
-
simmate17
újonc
Sziasztok!
Új fejhallgató után néznék, mert a Hyper X Cloud Alphám kezdi megadni magát.
1. Milyen legyen a csatlakoztatás módja; vezetékes, vagy vezetéknélküli?
Örülnék a vezeték nélkülinek, de nem fő szempont. Ha vezetékes, akkor viszont hosszú kábellal kell rendelkezzen.
2. Milyen platform(ok)on játszol?
Leginkább PC, de egy PS5 is van a háztartásban, amihez lehetne használni, de arra a célra még működhet a HyperX.
3. Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális keretösszeg?
60-65ezer körül szeretnék megállni.
3. Milyen stílusú játékokkal játszol? Zenére mennyire használnád, zenei teljesítménye mennyire fontos?
Legtöbbbször FPS, illetve MOBA, MMORPG játékokat nyomok.
Zene mellékes, háttérzajnak szokott menni youtube.
4. Mi a preferált hangkarakter, amit szeretsz, vagy elvárnál?
Jobban szeretem a mélyebb hangzású dolgokat, de ez itt bem szempont, játékokhoz legyen kiváló.
5. Mik a mikrofonnal szemben támasztott elvárásaid?
Discordon beszélek a legtöbbet, legyen tiszta és szép hangja, illetve a háttérzajokat csökkentse amennyire lehet. (Tv, pakolászás stb.)
6. Milyen egyéb funkciókat, jellemzőket vársz el?
Semmi csicsás dolgot nem szeretnék, letisztult a setup. RGB nem mérvadó, ha van nembaj, ha nincs az sem baj.
Nem volt még semmi “extra” fejhallgatóm, szóval ezen kívül sokat nem tudok kérni
Minden más perifériám LOGITECH márkás, ha számít, egészen megkedveltem a szoftverüket is, de nem ragaszkodom.
-
tomee007007
Topikgazda
ATK is megérkezett

-
válasz
tomee007007
üzenetére
Akkor biztonságban érezte magát, reméljük jó hanggal honorálja
-
válasz
tomee007007
üzenetére
Életveszély, nem kötötted be neki a biztonsági övet...
-
tomee007007
Topikgazda
Őt most azt hiszem elviszem pár körre

-
Mephike
őstag
válasz
tomee007007
üzenetére
Most tesztelek egy MCHOSE egeret, és használtam már billentyűzetet is tőlük. Nem piacvezetők, de tisztességes iparosmunka kerül ki mostanában a kezük alól.
Szóval ha én ennek a topicnak a gazdája lennék és tesztelném a fejhallgatókat, tuti kipróbálnék egyet
-
tomee007007
Topikgazda
válasz
EmThor
üzenetére
Na ez még szebb
Az a nem szép mondjuk az Alin, hogy pl Razerből nagyon sok a hamisítvány, és kb nem lehet kiszűrni, mert a boltok is úgy adják el, hogy 70%-a eredeti, 30% hamisítvány.A McHose egyébként szerintem sem szólhat rosszul, de ki tudja...hivatalos oldalon ilyen 150€... Alin meg a fele
-
EmThor
addikt
Ez az mchose v9 turbo még akármi is lehet!
Sony pulse elite copy
[link] -
bbmt
senior tag
válasz
ericdrawen74
üzenetére
Szia,
Igen, nagyon kényelmes. -
tomee007007
Topikgazda
válasz
tomee007007
üzenetére
A Dell Alienware Pro Headset teszt margójára egy pontosítás:
Az ambient/természeti-környezeti hangokat háttérbe szorítása kizárólag PC-n volt tapasztalható.
Illetve még egy fontos dolog, ami kimaradt: az AWP PC-n eszeveszett hangos. Nem kicsit. Nagyon. Ha eddig egy játékot pl. 60%-os hangerőn hallgattad, ezzel a fejessel 20-25%-on fogod maxiumum. Tehát ha valakinek szempont a magas hangerő, a Dell fejesének ebben nincs párja. Legalábbis a mai nappal érvényes firmware mellett. -
tomee007007
Topikgazda
Nagyon rég nem láttam már ekkora koppintást, mint az egy hét múlva debütáló McHose V9 Turbo-n:

Fractal töltőbázis, Dell dongle, Blackshark V2/V3 mikrofon, tekerőgomb, pánt és fejhallgatóház, Logi G Pro X2 csukló...
Ehhez azért pofa kell...és még csak nem is kicsit hasonlítanak az egységek, hanem egy-az-egyben ugyan az...
Komoly
-
tomee007007
Topikgazda
Dell Alienware Pro Headset teszt
Jó hosszúra elnyúlt ez a tesztem, pedig nem jellemző rám, de elég sok minden összejött nálam sajnos az elmúlt két hónapban, így végesek voltak a kapacitásaim, ezt a tesztet így most pótolom a Dell jelenlegi gamer fejesével (továbbiakban AWP):
Kicsomagolás
Kézbe véve a dobozt nincs semmi hivalkodó, ez az "élmény" a kibontás után is folytatódik; semmi csicsa, minden letisztult, középen a fejes, alatta a szokásos alien-logós dobozban a tartozékok; jack-es boom mikrofon, szokásos kábelek....de amivel engem megfogtak, az a legkisebb usb-c dongle, amit valaha láttam, nem mértem le, de mondjuk a legkisebb Razer vagy Steelseries dongle-knek az egyharmada
Plusz jár hozzá egy usb-a átalakító. Eddig jár tőlem a pirospont.Anyagminőség, kényelem
Jelenleg két színben elérhető a fejes, a fantázia nevek mind a Holdra utalnak, nekem a "Dark Side of the Moon" fantázianevű változatot sikerült beszereznem, ami a képek alapján fekete, de a valóságban ez egy elegáns grafitszürke szín. Kézbe véve a fejest érezni, mennyire jó a súlyeloszlás, a tömege valamivel 300g fölött, szóval az is rendben van. Következő pillanatban azt vettem észre magamon, hogy nem tudom a kezem levenni a bőr felületekről, annyira puha, bársonyos, jó tapintású. Azonnal a Bang&Olufsen fejhallgatóm báránybőr bőrözése jutott eszembe, de végül az illat elárulta, itt bizony "csak" műbőrrel van dolgunk, de abból is az egyik legjobb fajtából, ami a fejpántot is borítja. A fülpárnák nagyon jó tömésűek, memória habos; a kényelemre nem lehet panasz. Szerencsére nem vagyok izzadós típus, de azért egy HyperX Cloud alatt nekem is kezd fülledni egy idő után, pár óra használatot követően ezt sajnos az AWP esetében is tapasztaltam. Nem volt annyira füllesztő, mint egy Cloud, de az átlag fölött fűtött valamivel. Éredekes megoldás, hogy a pánt és a csukló rész mindkét oldalon egy-egy merev, mart alumínium darab, így valószínűleg nem törés, vagy műanyag-repedés által fog a Dell fejese kínhalált halni, ebből adódóan viszont nem hajlíthatóak a fülpárnák, cserébe viszonylag kis helyet foglal, nálam a legkisebb fejhallgató tokba belefér. Ennek ellenére nagyobb fejhez is ideális, az én 59 cm-es fejkerületemhez alig kellett a minimum felé mennem az állításban. Műanyag kizárólag a fejhallgató ház külső burkolatán van, az is meglehetősen prémium érzetű. Összeszerelés, illesztés hibátlan. A gombok jó nyomásúak, nem nagyon tudok belekötni, egyedül a hangerő tekerő érzete lehetne jobb, ami egyébként szabadon futó, ez nem a kedvencem, és konzolokon sajnos nem is működik jelenleg. A jack-es boom mikrofon viszont nem olyan passzentos, mint más fejesek esetében; nem lóg, nem lötyög, de azért vehették volna kicsivel beljebb a tűrést.Szoftver
Ezt a pontot ha akarnám sem tudnám túlírni...kapunk egy PC-s Dell szoftvert, aminél már láttam bonyolultabb 100-as szöget is. Semmi flanc, de még állítási lehetőség sincs nagyon: szoftver update, mikrofon sidetone és AI szűrés, kikapcsolás időzítő, ANC ki/be/TP....ééééés ennyi. EQ? Hát az nincs...
Viszont jó hír, hogy az AWP hivatalos Dolby Atmos licensszel rendelkezik, így az EQ-t, térhatást abban állíthatjuk, ez a csatolt társalkalmazása, amit ingyen meg is kapunk.Funkciók
Sok tesztben ódákat hallottam zengeni az AWP ANC teljesítményéről, ez engem a gyakorlatban nem győzött meg, legalábbis a magasabb frekvenciájú hangok kiszűrésében semmiképp, ebben jelenleg nálam sereghajtó a mezőnyben, a Nova Pro alatt van a zajkioltás teljesítményében, a passzív hangizolációja átlagos.
Amiért viszont nagy dícséret jár, az a Transparency (TP) mód, nem emlékszem olyan gamer fejesre, ami ezt jobban oldotta volna meg. De mind az ANC, mind a TP átlagnál nagyobb "háttér-sistergést" generál.
Sok egyéb funkcióval nem büszkékedhet a Dell fejese; nálam a mobilapp hiánya már szájhúzásra okot adó tétel alsó-közép kategóriától kezdve felfelé, itt nem is kapjuk meg, de ami talán még fájóbb, az a 2,4 Ghz-es kapcsolat és BT egyidejű kezelése. Azt megértem, hogy nincs egyidejű lejátszás, bár ezért az árért szerintem már elvárható lenne, de az, hogy még az egyidejű kapcsolat sincs meg, az dühítő, pláne, hogy egy, már 20 ezres fejes ezt tudja manapság. Sajnos ugyan azt a megoldást alkalmazták mint a Fractal-nál a Scape esetében, vagyis csak akkor kapcsolódik a telefonunkhoz - mondjuk hívásfogadásra - az AWP, ha egy tolókapcsolóval átváltunk BT-ra, ami megszakítja a 2,4 Ghz-es kapcsolatot, ami mára már nem elfogadható.
Nem tudok elképzelni olyan italmennyiséget, amely elfogyasztása után egy Fractal-Dell közös csapatépítő bulin a mérnökök együtt kitalálták, hogy ez milyen jó lesz....Nagy feketepont!
Akkumulátor üzemidő szerintem mindenre elég, nagyjából 60-70 óra ANC nélkül, azzal a fele.
Mikrofon
Nem vagyok nagy mikrofon guru, de ebben az árkategóriában ilyen mikrofont hozzárakni a fejeshez számomra ismételten nem elfogadható, egy Nova 5/3 mérföldeket ver rá hangminőségben; sárosan, messziről szól, rezonál minden hang.Hangminőség
Nézzük talán a legfontosabb részt, a hangminőséget. Kapunk vadiúj fejlesztésű, 50mm-es, grafén bevonatú drivereket, hivatalos Hi-Res minősítést, és Dolby Atmos hangolást. Sok teszt - a Fractal Scape-hez hasonlóan - az egekig magasztalta az AWP hangzását, és nem minden alap nélkül, de ahogy megszokhattátok, én ebben a pontban mindig szigorú vagyok
Kezdjük a kompatibilitással: ha már Atmos licenszt megvették, és érezhetően arra is van hangolva az egész rendszer (akárcsak a Microsoft konzolja), egy Xbox kompatibilitás már beleférhetett volna ebbe az árba, ezt kihagyott ziccernek érzem, így marad a PC, és a többi konzol platform, és jelen esetben ezzel is fogom kezdeni, nem véletlenül.
PS5 Pro-ba dugva az apró dongle-t rögtön felismerte a Sony konzolja, sikeres kapcsolódás. Hozzá teszem, a két hónapnyi tesztben egyszer sem volt probléma a kapcsolat minőségével, mindig stabil volt. De milyen a hangzás? Röviden: fantasztikus!
Egészen zseniálisan tudja az AWP ötvözni azokat a hangzásbeli jellemzőket, amiket én szeretek egy gamer fejesben; végtelen dinamika, lenyűgöző immerzivitás és térhatás, részletesség, tiszta, tagolt, természetes hangfrekvenciák, és amit a legjobban csinál, az az egyensúly, amit megteremt az egyes hangkarakterek határmezsgyéjén táncolva.
Talán a basszusnál volt a leginkább érezhető a szeparáltság; tűpontosan, de mégis természetesen adagolta a szubbasszus, és a középbasszus tartományokat is, jól elkülönülve, és nagyon erősen, energikusan, mégis tisztán. Pl. Borderlands 4-ben minden egyes, nagyobb kaliberű töltény kilövése mámort okozott, annyira átütő erővel szóllalt meg minden, de mégis meg tudta őrizni a természetességét, akárcsak a középfrekvenciákon; minden nagyon részletes, enyhén ropogós hangzásvilágot adott, tökéletesen ötvözte ebben a hangtartományban a természetességet és a dinamizmust. Ugyan ilyen egyensúlyt éreztem a magas hangok esetében, pont azon a határon mozgott minden hang, ami még kellően tiszta, jól kivehető, de nem csap át fémesen hidegbe, vagy meleg, sáros fátyolosságba, de megmarad természetesnek.
A hangtér megalkotásánál ugyan ez az egyensúly jellemző; nem túl tömör, nem túl szellős, pont középen helyeszkedik el, és ezzel egy nagyon természetes, immerzív élményt nyújt, a hangszínpad mérete pedig zártak közül a legjobbak között van, valahol a Fractal szintjén. Még PS-en is - az Atmos-ra való hangolás ellenére - kiváló volt a térhatás, aminek fentről kellett jönnie, fentről jött, aminek alulról, az alulról. A pozícionálás jó, de nem kiemelkedően precíz, inkább az immerzivitást helyezi előtérbe, nem ezzel fogsz CS, vagy BF6 versenyeket nyerni.
Nintendo Switch 2-n is hasonlót nyújt, nyilván a hardver miatt visszafogottabb hangteljesítménnyel.
PC-n számomra viszont már nem adta ugyan azt az élményt, mint PS-en; kicsit minden frekvencián eltűnt a varázs, és ez a természetesség-dinamka egyensúly eltolódott a természetesebb hangzás irányába, így a "bugi" kicsit mérséklődött. Ami viszont érezhetően tovább javult, az a részletesség; a selymes, finom határok még inkább különváltak, mégjobban előjöttek, több részlet került elő. Dolby Atmos nélkül nagyon visszafogott az AWP PC-n, igényli a bekapcsolást, és az EQ-t is. Viszont bárhogy állítjuk az EQ-t, azt a dinamizmust, a gyors hangváltásokat nem fogjuk megkapni, mint PS-en, bár nagy lemaradás nincs.
Ami viszont kritika részemről a hangzást illetően, az az, hogy a Dell fejese hajlamos a főleg ambient/természeti-környezeti hangokat háttérbe szorítani. Ennek javítására segítségül hívhatjuk az Atmos EQ-ját, megemelve a 250 Hz - 2kH közötti értékeket, de lesznek kivételek, ahol ez sem fog segíteni (pl. Ghost of Tsushima, Forspoken). Nem annyira hektikus a teljesítménye, mint a Fractal-nak, de 1-2 játéknál ezzel számolni kell.
Zenei teljesítményben nagyjából a Fractal-lal van egy szinten, bár az AWP kicsit dinamikusabb, így most a Maxwell után ők ketten állnak nálam a Zenére Legjobb Gamer Fejes dobogójának második lépcsőfokán.Verdict
A Dell Alienware Pro közel sem egy hibátlan fejes; fapados funkciók és szoftver, gyenge mikrofon. De talán a hang, kényelem, és minőség lesz, akit kárpótol.
PC-n azt kell mondjam, hozza az ára alapján felső-középkategóriába besorolt szintet, de nem tűnik ki annyira, hogy leuralja ezt a kategóriát.
Viszont ha konzolt - de főleg PS-t nézzük, nagyon erős felsőkategóriás hangzást nyújt, amivel nehéz versenyezni, főleg ennyiért. Jelenleg elég magas, nagyjából 90-100 ezer forintos áron kapható, de még ezen az áron is, azt kell mondjam PS-hez az egyik legjobb vétel. Nem egyszer lekúszik viszont 70-75 ezer forintra az ára, ennyiért PS-re egyértelmű BestBuy nálam, és már PC-re is megfontolandó vétel, amennyiben valakinél elengedhető szempont a mikrofon minősége. -
atee
őstag
válasz
Bosco1978
üzenetére
Nekem is rendben megérkezett a TBS700gen3. Kicsit töltenem kellett mert fullra le volt merülve.
Ezt leszámítva a beüzemelés simán ment. Szép minőségi cucc.
Beyerdynamic dt770 pro fülest váltott. Amit nagyon szeretek a mai napig, de a kábel kiváltás áldozata lett. Köszönöm neki a 10 évet 1 fülpárna cserével.
Kicsit tartottam tőle, hogy nem lesz olyan jó utána a TB, de kellemesen csalódtam.
Mivel nálam a játék elsődleges ezért a mikrofon is plusz pont mert így egyszerre 2 kábelt mellőzhetek.
Eddig a mikrofonra sincs panasz, discordon teljesen jól használható.
Játékkal és zenével próbálgattam. Elégedett vagyok vele.
Bízom benne, hogy tartós lesz és nem kell 1-2 év múlva másikat venni. -
Bosco1978
tag
válasz
tomee007007
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- VR topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Haditechnika, harcászat
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- VoIP telefonálás
- További aktív témák...
- Alienware 500Hz Gaming Monitor AW2524HF 27% áfás
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 6600K / 16GB DDR4 / GTX 1660 6GB / 128SSD + 1TB HDD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4427
- Új Asus TUF Gaming 15.6 FHD 144Hz Ryzen9 AI 8945H 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kicsit lemaradtam.

Szia.