Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Stabil pályára állt az Android 16
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
Új hozzászólás Aktív témák
-
mistar
tag
Sziasztok!
Pár napja én si X15-öt használok (előző 13, 11T, Poco ... után). Nekem tetszik.
Nem tudom viszont meghatározni, mikor nevezi az elkészített fényképet IMG... és mikor MVIMG... fájlnak. Ez miatt amúgy a képnézegető programok (PC.n) össze-vissza sorakoztatják.
Annyit látok, hogy nem az elő- vagy hátlapi kamera és/vagy lencse használathoz köthető. Térben és időben egymást követő két foto is lehet más nevű
Mitől függ ez? -
dkonka
csendes tag
Nekem egy próbát megér a dolog meglátjuk.
-
seven7
aktív tag
Hát én ránéztem a boltok google értékelésire, én itt nem vennék semmit. Reméljük nálad minden ok lesz.
-
dkonka
csendes tag
Amennyire láttam legit a bolt. Lehet náluk személyes átvétel esetén utánvéttel is vásárolni. A garancia ha minden igaz, európában nem lesz gond. Az ultrára is van kedvezmény, igaz az így is elég húzós
-
-
Terentius
őstag
Eléggé lehalt a topik. Senki nem vesz ilyen telefont?
-
danml
újonc
Üdv.
Hyper os 2 kérdés:
A Google tárcsázó helyett van előretelepített saját app? Mert nem találom. Vagy letölthető?
Ill. a Xiaomi üzenetek app tudja az RCS-t? Mert nem találok a beállításoknál erre vonatkozóan semmit...(Hyper Os 2.0.2.0. vmceuxm, Xiaomi 13)
-
Karavik
veterán
Ezek a változatok csak kínai piacon érhetők el. Tradingshanzen megbízható bolt, több Xiaomi telót is rendeltem onnan amikor még lehetett BL-t nyitni aztán Xiaomi.EU ROM-ot telepíteni rá.
CN ROM-al angol nyelven el lehet lenni, főleg hogy az összes EU mobilhálózati frekvenciasáv támogatott a CN verziós X15 szériában, de Android Auto, eSIM nem fog működni rajta biztosan, nekem ez már kizáró ok, de arra amire neked kell arra tökéletesen alkalmas.
-
McCoy20
tag
Sziasztok,
2018 decembere óta nyúzok egy Mi8-ast.
Tavaly akartam lecserélni a Xiaomi14-re, de mikor jött ez a párásodó kamera lencse téma, stronóztam. Most azon vacilálok, hogy 15-öt vagy 15 Pro-t vegyek.
Mindenképp 16GB RAM kellene, meg 512-es tárhely.
A fő kérdés, hogy jobb annyival a kamera a Pro-ban, hogy érdemesebb legyen azt megvenni? (A teló alapfunkcióin kívül a kamera az, amit szoktam használni, elsősorban természetjárás közben fotózni, de pl. az Ultra-ra tuti nem fogok költeni.)
Szóval mi a vélekedés? Illetve hogy az angol/kínai "ROM"-al szerelt készüléket tradingshanzenről érdemes rendelni, vagy inkább itthon keressem valamelyik GSM boltban a kiszemeltet?
Köszi előre is! -
-
Karavik
veterán
válasz
janeszgol #117 üzenetére
"Én nagy Xiaomi fan vagyok, de a hozzászólásod deja vu érzést keltett bennem, ezentúl tartózkodni fogok a Xiaomi termékektől."
Nem az volt a szándékom, hogy bárkit is elrettentsek a vásárlástól, hiszen Xiaomi 15-öt a legjobb telónak tartom a kategóriájában, csak a tisztánlátás kedvéért írtam, hogy ha rendszerszinten 100%-ban ki vannak kapcsolva a hirdetések fogadása mindenhol, akkor is lehet találkozni velük bizonyos rendszer appokban.
Erre egyszerű alap megoldás lehet a kellemetlen nem törölhető/tiltható appokat begyűjteni egy folderbe és nem használni pl. Mi Böngésző, Game Center...stb. Továbbá a beállításokban "Tartalomközpont" helyett a "Keresés"-t beállítani felfelé swipe-ra, az "Alkamazáskereső" helyett pedig "Értesítési felület és irányító központ" választani lefelé swipe-ra.
Haladó megoldás pedig az alábbi ADB paranccsal debloat, azaz az összes nem kívánt rendszer app törlése: Mi Böngésző, Game Center, Mi Video. Ezek mehetnek mind nyugodtan a kukába. A "Tartalomközpont" az Mi Böngésző része így azzal sem lesz gond többé. Csupán ezzel a 3 rendszer app törléssel és a fent említett beállítással az általam jelezett hirdetések/ajánlások/javaslatok már megszűntehetők.
adb shell pm uninstall --user 0 apk.pontos.neve
Ehhez nem kell sem BL-t nyitás, sem magisk/root.
Game Center az is egy okádék rendszer app, így néz ki:
-
klaya86
senior tag
Utoljára poco f2 prom volt a Xiaomi vonalon. Ugyanez volt a helyzet, hogy mindenhol reklám. Aztán rengeteg almenüben kellett kikapcsolgatni,de úgy sem volt az igazi. A végleges megoldás adb/fastboot program volt. Külföldi fórumokon nyomoztam, mik azok az alkalmazások, amelyek törölni kell. A legszebb volt, hogy volt 3-4 olyan,ami a telefon menüjében szerepelt,ikonja nem volt, alkalmazás lista nem mutatta,de a telefonon fent volt. Ezek monitorozó, statisztikai adatokat Kínába küldő ( természetesen a user tudta nélkül) appok voltak. Nem emlékszem,de szerintem 10-15 appot tuti töröltem, ezek mind rendszer appok, gyárilag nem lettek volna törölhetőek. Onnantól nuku reklám és az üzemidőnek is nagyon jót tett. Szerintem ha lenne újra Xiaomim, valószínűleg ugyanezt kéne játszanom. De 4-5 kilóért szórakozzon vele a t....
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #170 üzenetére
Már azóta a CN dev/beta/weekly vonal is megszűnt. Most már olyan ritkán jön ROM frissítés, hogy a legtöbb user kb. ölne érte.
Én tagja vagyok a beta programnak így első körben kapom meg mindig, de már ott is lincshangulat van amikor egyik régiójó ROM pl. Mi hamarabb kap frissítést, mint pl. EEA.
Már nincs stabil meg nem stabil, csak olyan van, hogy valaki előbb kapja meg uynanazt a ROM frissítést, amit más később, vagy sokkal később.
Én azt szerettem amikor minden nap volt MIUI ROM frissítés, most már kb 2 havonta van csak. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
enginev3.0 #166 üzenetére
" ... csúcs áron adják őket." – erre írtam, hogy: "... eléggé fájó, ha az ember ránéz az árcímkéjére."
#167 ddaydome
Igaz nem engem kérdeztél ...
... de, ahogy korábban írtam, nekem nem is kellene "szuper erő", de így elnézve a teljesítményét a konkurenciával összevetve talán elvárható lenne, hogy ne, vagy nagyon-nagyon minimálisan throttling-jon. Ehhez képest a konkurens Qualcomm SoC – ha jól emlékszem – throttling-al lassul arra a szintre, ahonnan a G4 indul.
+ a lassú tároló & töltés. Persze még ezek után sem mondom, hogy tuti nem, de nem is érzem a lábamba a bugit.#168 mhydas99
Tuti boomer vagyok, de le... az AI-t. Pontosabban abban a formában, ahogy a telefonokba integrálva van. Ott perpillanat csak a hátrányát látom, mert arra kell a rohadt sok RAM, és a külön AI chip-re megy el a sok mérnöki óra (amit én a pénztárnál fizetek ki ... ha kell, ha, nem).#169 Karavik
"Azért mert EEA és MI kiadások korábban és gyakrabban kapnak ROM frissítéseket"
Azért ez a frissítés is eléggé kétélű dolog. Anno úgy rémlik volt a dev. ROM meg a stabil. Előbbi talán havonta (vagy hetente?) jött ki a másik meg még ritkábban.
Azért a dev. ROM-ba voltak néha olyan dolgok, hogy égnek állt a haja az embernek. Persze fiatalon (vagy amikor az embernek több ideje van, még ez sem feltétlen gond, de azért most már nem feltétlen az az életcélom, hogy a telefon (folyamatosan) "patkoljam".
Röviden: megér ennyit ez a gyakori frissítés?"Global piacoson pedig kisebb fajta csoda kell hozzá, ez miatt ... "
Nagyon-nagyon nem tetszik ez nekem. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #148 üzenetére
"A reklámok mennyiségére gondoltam. Pl. az alkalmazás
kezelőbenkeresőben mindkettőnél ott van valamilyen kedves kis ajánlás?"
- Rendszer régió beállítás válzoztatásával én nem tapasztaltam különbséget reklámok/javaslatok/ajánlások mennyiségére vonatkozólag."Te egyébként miért nem a TW-s ROM-ot használod?"
- Azért mert EEA és MI kiadások korábban és gyakrabban kapnak ROM frissítéseket"Akkor ez nem változott a Mi 2s óta"
- Annyi változott, hogy kínai piacos telón nem lehet BL-t nyitni, Global piacoson pedig kisebb fajta csoda kell hozzá, ez miatt:
-
mhydas99
aktív tag
válasz
A CPU es GPU nem a legerosebb, az teny. De az NPU, ami az AI-ert felelos chip az bizony erosebb rengeteg masiknal. A Google pedig AI-ra megy ra. Az mas kerdes hogy a Tensor chipjei azok modositott Exynosok, mivel a Samsunggal vannak nagyon szoros partnersegben. Ezert van az, hogy a leghatekonyabb es legjobb Samsung modem, ami 2024-es, az 5400-as az az S24-ekbe nem kerult bele, mig a Pixel 9-be igen. Emiatt lassabban is merul illetve jobb/stabilabb a veteli erossege.
Kompakt telefonok kozul a legjobb kameraszett az a Pixelben van most is (nem feltetlen hardveresen, de az osszkepet nezve a legjobb fotozasban. Videozas teren nem az, de a felso ligaban versenyzik).
Szintiszta android, pontos es a leggyorsabb frissitesek szinten Pixelhez huznak.
Ha a Samsung bevezeti majd jovore az elofizeteses AI hasznalatot, akkor megint csak a Pixel lesz jobb.
Az hogy nyers eroben nem er fel az 8 elitehez meg...szerintem eleg kevesen hasznaljak ki az erejet.
Samsung S21-em mai napig porgos es pattogos. Sehol nem erzem azt, hogy lassu lenne 4 ev utan. Pedig annak a procija feleolyan eros, mint az 8 gen 3 es majdnem 1/3 olyan lassu, mint az 8 elite. -
ddaydome
senior tag
válasz
Így fizeted ki a 7 évet. Szerintem egy mai közepes hardverrel egy àtlagember el van 5-7 évig. Vagy hova kell a szuper erő?
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Két dolog zavar (dühít?) a Pixel 9 Pro-val (konkrétan az van benne a pakliban) kapcsolatban. Az egyik a Tensor G4, ami annak ellenére, hogy nem flagship (nekem nem is kellene) kb. ugyanúgy melegszik, mint a csúcs Qualcomm-ok, és ami még gázabb, kb. ugyanúgy throttling-ol is. Másképp: míg a Qualcomm-ból – kis túlzással – a k. gyors SoC-ból gyors lesz (a throttling okán), addig a G4-es közepesen gyors SoC-jából már-már lassú.
Ezen az ugyancsak lassabb tároló (UFS 3.1) sem "segít". És akkor a töltés ... (bár ez nekem kevésbé fáj).
Ez a kettő (+1) így eléggé fájó, ha az ember ránéz az árcímkéjére.
Nem emlékszem, hogy a Google mikor ku*vult el, de anno pl. a Pixel 3 egy nagy b@szó cucc volt. Olcsó, és mocsok jó. Aztán jöttek a drága, majd a drága és lassú modellek. -
ddaydome
senior tag
-
Ricardo
titán
válasz
<Adamsky> #160 üzenetére
"Az ajánlataidat / alternatívákat továbbra is várom"
Ha megvan mindenre a saját megoldás, akkor egyértlműen pixel.
Nincs akkora nyers erő, de nem annyival gyengébb, mint amennyivel jobban optimalizállt a rendszer. Üzemidőben is minimális az eltérés, kamerában hozza a szintet. Méretre hasonló. Szoftveres támogatásba, biztonságban meg magasan a xiaomi felett áll.
Lassabb a töltés, de azt a kompromisszumot (valamilyet így is úgy is kell, mert tökéletes telefon nincs) meg tudom kötni, a reklámokkal és mindenféle értesítéseket (tölts le ezt azt) feldobáló, oprendszer nézegetése viszont nem olyan amit el tudok fogadni.
Majd jönnek a "nálam nincs egy reklám se, mert én értek hozzá" típusú vélemények, d a saját tapasztalataimat ez nem befolyásolja .
Szóval én pixelt vennék. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
mhydas99 #157 üzenetére
" ... mert pwldaul Kinaban, ahonnan ez a telefon is szarmazik, rengeteg nyugati orszagbol fejlesztett appot ... "
Nincs saját "áruházuk"? Tuti van + a gyártói áruházak. Szóval a fenti szvsz. nem magyarázat a sok bloatware-re."Aztan azert, mert tudnak beletenni reklamokat, amik utan beveteluk szarmazik ... "
Ez addig megy, míg minden gyártó telef***a reklámmal a készülékét. Amint lesz (vagy marad) olyan, amelyik nem, akkor már el lehet kezdeni számolni, hogy kijön-e a matek: reklám +, el nem adott készülék –#158 Ricardo
"Máshogy állunk a kérdéshez." – ez nem kérdés"Ugye? Milyen jó ha nem tetszik ami alapból rajta van.
De jó a vas. Mások vagyunk."
Bocs, de itt lemaradtam.A "jó vas" szerintem ideig-óráig tud csak kárpótolni, ha – most kicsit túlozni fogok – egy Barbi-s témájú launcher-t kell nézegess nap, mint nap, vagy egy fapados zenelejátszót kell használj.
Egyébként ne legyen igazam, de ha a Te magyarázatodat elfogadjuk, ill. alapnak vesszük ezt a gyártói hozzáállást, akkor nem kell sokat várni a fix. (lecserélhetetlen) böngészőre, képnézőre, videólejátszóra, stb. Szép, új világ.
Emlékszem mikor még a tesztek alatt megjelentek a károgók, hogy milyen gagyi ez a laucher, milyen csúnyák az ikonok ...
... akkor még lehetett azt írni, hogy "hé, öreg, azt teszel fel, amit akarsz".
Ezt váltotta fel az, hogy fizetsz, mint a katonatiszt, pofád befogod, ez van. Nem tetszik, vehetsz mást.Az ajánlataidat / alternatívákat továbbra is várom
-
Ricardo
titán
Nem a gyári galéria a lényeg. Egy ilyen teleszemtelt valami számomra nem kelti azt az érzetet ( akármilyen erös is a vas benne)hogy egy felsőkategórias eszközt használok. Ezt nemhogy ezen az árszinten, hanem már sokkal lejebb sem tolerálom. Már a Redmi Note 9 pron sem viseltem el De ez én vagyok. Összelegóztak egy erős vasat. Dícséretes. Árban már felzárkóztak. Most már csak azoftveres szinten kellene felnőni
-
Ricardo
titán
válasz
<Adamsky> #154 üzenetére
Kinek mi. Önmagában a vas egy dolog. Ma már sokkal fontosabb a mögötte lévő támogatás ( töbszáz ezresért meg főleg)
Máshogy állunk a kérdéshez.
"
Bocs, de ezen csak nevetni tudok. Pláne egy olyan modell topic-jában, ahol még a launcher is "be van égetve" a rendszerbe."Ugye? Milyen jó ha nem tetszik ami alapból rajta van.
De jó a vas.
Mások vagyunk.
Óvszert sem úgy veszek, hogy " jó ez, mert erős, tuti nem szakad ki, csak használat előtt ki kell enni belőle az ömlesztett sajtot"
-
mhydas99
aktív tag
válasz
<Adamsky> #154 üzenetére
Azert fejlesztenek sajat appokat, mert pwldaul Kinaban, ahonnan ez a telefon is szarmazik, rengeteg nyugati orszagbol fejlesztett appot nem lehet hasznalni, mert bannolja a vezetes.
Aztan azert, mert tudnak beletenni reklamokat, amik utan beveteluk szarmazik es/vagy a sajat appjaikat/termwkeiket is promozhatjak ott, ingyen.
Az hogy akkor meg miert nem xsak Kinaban tartjak meg azt es mashova meg miert telepitik fel a sajat appjaikat szinten osszefugg az elozovel, amit irtam...
Nem veletlen, hogy a kinai telefonokban talalkozik ilyesmivel az ember (reklamokkal). -
rtrace
junior tag
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... azt gondolná az ember, hogy pont azért vesz valaki (főleg ennyiért) az adott gyártótól készüléket, mert annak a megoldásai tetszenek neki a legjobban ... "
Tuti én vagyok fordítva bekötve, de nálam ez szinte fordítva van. Én egy alapvetően kis 70 × 150 mm körüli telefont keresek ki tudja mióta.
Sarokpontok (a méret mellett)
• bőséges bt. codec támogatás (Samsung kiesik)
• ultrahangos, megbízható, gyors ujjlenyomat olvasó (egy rakás mobil szintén kiesik)
• jó üzemidő, "hűvös" SoC (elég lenne egy közép kat. is)
• a korábban írtak okán a rendszerrel kapcsolatos egyetlen elvárásom, hogy ne legyenek benne micro lag-ok, ill. gördülékenyen működjön. Vagyis utolsó utáni szempont, hogy a gyártó milyen szolgáltatások gyömöszöl bele – jó sok pénzért – a már egyébként sem olcsó telefonba.A fentiek okán a cikkben szereplő telefon esetén egyik szemem sír, másik nevet. Nevet, mert a vas jónak tűnik (bár lehetne még kisebb, de ezt tényleg el kell engedjem ...), de komolyan félek attól, hogy a rendszertől agyf***t kapnék.
Pixel 9 Pro: a másik esélyes. Klassz, hogy csak egy alap rendszer van rajta, de maga a vas szemkiszúrósan ótvarabb, mint az S25 vagy Xiaomi 15 esetén.
"Ha jóval olcsóbb lenne akkor ... "
Én biztos, hogy a PH!-s srácok helyébe már feltettem volna ezt a kínzó kérdést pár gyártónak: Miért öntenek bele egy valag pénzt saját rendszer fejlesztésébe? Vagy miért nem kérnek érte plusz pénzt? Lehetne egy Android One-os olcsóbb modell, és egy "minden földi jóval megáldott" feláras termék. Kíváncsi lennék melyik fogyna jobban ...
Így, hogy csak utóbbi van, ezt képtelenség eldönteni." ... majd lecserélek rajta mindent is."
Bocs, de ezen csak nevetni tudok. Pláne egy olyan modell topic-jában, ahol még a launcher is "be van égetve" a rendszerbe."De ennyiért már kapsz máshol is ilyen vasat ... " – igen? Tudnál ajánlani valamit a fenti paraméterek alapján?
-
Ricardo
titán
válasz
<Adamsky> #151 üzenetére
"Van az a felhasználó típus (pl. én), akinek – hosszú évek alatt – kialakított (megszokott) alkalmazáslistája van mindenre (launcher, képnéző, fájlkezelő, zenelejátszó, stb.), és van az, aki elé odatesznek valamit (akármit) és zokszó nélkül használja."
Ez teljesen rendben is van. De azt gondolná az ember, hogy pont azért vesz valaki (főleg ennyiért) az adott gyártótól készüléket, mert annak a megoldásai tetszenek neki a legjobban.
Ha jóval olcsóbb lenne akkor lehetne indok, hogy nem tetszik de jóval kevesebbe kerül, majd lecserélek rajta mindent is.
De ennyiért már kapsz máshol is ilyen vasat, ( ahol nem kell tiltogatni, ignorálni a fél rendszert) így azt gondolná az ember, hogy pont a gyártó megoldásai miatt esett erre a választás.
Ezek szerint rosszul gondoltam. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a gyártó dolgait ignorálod?"
Olvasgatva a fórumot, – vagy akár ezt a topic-ot, – látszik, hogy nagyon nem vagyunk egyformák.
Van az a felhasználó típus (pl. én), akinek – hosszú évek alatt – kialakított (megszokott) alkalmazáslistája van mindenre (launcher, képnéző, fájlkezelő, zenelejátszó, stb.), és van az, aki elé odatesznek valamit (akármit) és zokszó nélkül használja.Kicsit más: én speciel sose értettem, hogy ha egyszer ott van a Google Play vagy az adott gyártó saját alkalmazásboltja, akkor miért kell az alap rendszert teleszemetelni mindennel?
Egyébként tette már fel bárki a kérdést, hogy a gyártóknak miért éri meg (vagy mi birkák úgyis kifizetjük?) saját felületet, app-okat fejleszteni a telefonjaikhoz?
Miért nem képes egyik gyártó sem csak alap droid-ot tenni a készülékére?
Emlékszünk még az Android One-ra? A Xiaomi-nak is volt ilyen készüléke (Mi A2). Olyan sikeres volt, hogy anno mikor megkérdezték a felhasználókat, hogy akkor melyik változatot folytassák (mert volt rá Miui is), akkor a "pure" droid nyert.
Le is vették az akkor még Twitter-en futó szavazás eredményét és szép csendben elfelejtették az egészet ...A reklámokról pedig a mára már doku filmé avanzsált klasszikus azon jelenete ugrik be, mikor a csávó a 100"+ TV-jén ~40"-on nézi a műsort, mert a többi konstans reklám.
Szép lassan el fogunk ide jutni ...
-
Ricardo
titán
válasz
7Heads Drago #121 üzenetére
"Nekem Poco F5 van MIUI-val. Nincs vele reklám bajom, viszont tény hogy nem is használom a Xiaomi alkalmazásait. Sőt xiaomi fiókom sincs rajta. Miért is tenném? Nekem jobban megfelelnek a Google ajánlatai ugyanezekre. "
Ha romot cserélsz akkor sincs
De tényleg az a megoldás, hogy veszel egy telefont egy adott gyártóról (nem kevés pénzért), és a gyártó dolgait ignorálod?
Ez olyan "szeretem a bablevest, csak babot ne tegyenek bele"
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi a sok és kimerítő választ!
"De van különbség, sőt EEA ROM-nál is ha más rendszer régiót választasz ... "
A reklámok mennyiségére gondoltam. Pl. az alkalmazáskezelőbenkeresőben mindkettőnél ott van valamilyen kedves kis ajánlás?
Ez a "A közelgő halál 5 jele. Korai figyelmeztetések: 5 jel, hogy valaki rövid id ..." igazán figyelmes. Érzik ők is, hogy aki már ezt látja, az közel áll az agyvérzéshez."Hivatalosan ROM csere csak Mi Flash-el lehetséges ... "
Akkor ez nem változott a Mi 2s óta.
Te egyébként miért nem a TW-s ROM-ot használod? Az általad leírtak ( .. .a Ggyári global TW ROM a xiaomi hívás, üzenetek és hívásrögzítés ... ) alapján jobb, ill. többet tud, nem?
Gyanítom, mégsem, de akkor mi a hátrány v. a másik előnye?Ez a DND bug, olybá tűnik, hogy nem bug, hanem feature. Vicces (szomorú), hogy ez egyik tesztelőnek sem tűnik fel. Legalábbis sehol sem olvastam róla.
-
pittlaren
csendes tag
Üdv,
Ez az elő Xtelóm, alapvetően eléedett vok. vele, mondjuk a gyári appokat ahol lehet skippeltem. 2 dolog érdekelne, amiben örülnék, ha vki jártas tudna segíteni: a bekapcsoló gombról azt a qr@#$! Geminit hogyan lehet leírtani, illetve milyen vajákolás szükségeltetik, h. a 2 sim-hezeltérő alap csengőhangot applikáljak? Előe is köszi, ha vki. tud segíteni.
-
Aryon87
félisten
-
mhydas99
aktív tag
válasz
7Heads Drago #130 üzenetére
Hosszu evekig hasznaltam Huawei flagshipeket, imadtam mindet, pedig mar a P20 Pron is kezdtek megjelenni gyari appba bujtatott reklamok. Azokat speciel utaltam.
Persze az is kinai telefon volt, de meg igy is keves reklammal. De volt. Mint ahogy a Xiaomiban, Pocoban, Motorolakban is van. Es ezeket azert irom biztosra, mert volt szerencsetlensegem hozzajuk.
Le lehet tiltani. Vagy nem hasznalni. Jo esetben torolni. De nem mindig es nem mindegyiknel. Es edsig csak kinai telefonokban talalkoztam ilyennel.
Samsungnal pl. csak a Game Hubban, meg a Samsung app Storeban, de ugye azoknak az is a celja, hogy appokat ajanljanak.
De a gyari bongeszoben, fajlkezeloben, galeriaban es egyeb sajat appokban sosem lattam. Mert nincs.
Pixelben szinten nincs. iPhoneban sincs. Feltetelezem a Sonykban sincs, de azt nem hasznaltam.
Ugyhogy igen, ha Kina az arcodba tolja a reklamokat ugy, hogy mar egyaltalan nem olcsok a telefonjaik, akkor mit gondolsz, az adataid biztonsagban vannak?
Samsungnak van sajat vedelmi megoldasa, Knox. Kulon chippel
Pixelnel szinten, Titan a neve.
iPhoneoknal is van hardveres vedelem.
Tudtommal a kinaiakban nincs, de siman tevedhetek ebben. (Motoban van "Think" vedelem, azert irom igy mert nem ugrik be most mi a neve, de van, bar ha jol tudom az sem hardveres)**Megneztem, ThinkShield a neve es allitolag hardveres vedelemmel is el van latva, de nem reszletezi a Lenovo hogy ez pontosan hogyan is mukodik...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #124 üzenetére
"Idéznék a "tesztből": Reklámok ezúttal nincsenek a felületen ...
Ezután nézem a képeidet, és nem értem ... hol a kandi-kamera?"- Én bárkinek bebizonyítom kezembe adva saját telóját kb 5mp alatt, hogy amikről írtam mindenkinél jelen van azonos régiójú gyári eredeti ROM kiadás (EEA - EEA), azonos rendszer (HyperOS 2x - HyperOS 2x) és magyarországi régió beállítás esetén.
"Reklámok terén gondolom nincs különbség a TW és a nem TW-s global között"
- De van különbség, sőt EEA ROM-nál is ha más rendszer régiót választasz, annak is van hatása a reklámokra, javaslatokra, ajánlásokra.
"Az igen!
Mondjuk, ha egyszer nyitod, akkor miért zárnád vissza? Vagy, hogy van ez? Bocs, a hülye / értetlen kérdésért. OK, azt hiszem vágom."- Hivatalosan ROM csere csak Mi Flash-el lehetséges, ami zárt BL-el tiltva van, és azért zárom vissza mert kell a SafetyNet, GPay, Widevine L1. (1 évig korlátnalnszor nyithattam zárhattam ua. a telót).
"A Magyarországon kapható készülékeken (most a 15-ről beszélek) melyik ROM van? Lehet ezt biztosan tudni? Vagy előfordulhat, hogy – teszem azt – az Alza-s változaton TW-s global van, míg a MM-ban a nem TW-s?"
Ha magyarországon hivatalos forrásból veszed akkor az Global EEA ROM-al jön. TW ROM-ot csak ROM cserével tudsz megoldani.
"LOL. És ez mióta van így? Mondjuk nálam az okosóra okán folyamatosan némítva (nem DND) van a telefon."
- HyperOS 1 valamelyik kiadásától
-
Karavik
veterán
és #137Aryon87:
Nem csak full képernyős telibeverős reklámokra korlátozódott a bezsélgetés hanem bármiféle reklámok, ajánlások és javaslatok témakörre.
Te böngésződ kezdőlapja át van állítva egyszerű módra, holott írtam hogy a szokásos kezdőlap beállításról van szó.
Az alkazmazáskeresőt itt találod:
Tartalomközpontot pedig itt:
A tartalomközpont maga egy nagy reklám szemét, szerencsére mindkettő helyett lehet választani mást. Tartalomköpont így néz ki:
Én is úgy kerülöm el a reklámokat, ajánlásokat, javaslatokat, hogy nem használom ezeket egyiket sem: Mi Böngésző, Mi Video, Tartalomközpont, Alkamazáskereső de attól még rendszerszinten léteznek, ez tény, attól függetlenül, hogy minden lehetséges helyen ki van kapcsolva a kezdeti beállításokat is beleértve.
-
<Adamsky>
nagyúr
... és az alkalmazás kezelő?
-
stingy2
senior tag
Évekig Xiaomi telóim voltak, első dolgom volt debloatolni. Ezután soha egyetlen reklámmal se találkoztam. Van rákülön program (pl. [link] , vagy [link] ). Elérhetők listák, hogy mit szabad és mit nem ajánlott letörölni, pl. [link] .
Böngészők közül olyat kell használni, amibe lehet importálni reklámszűrő listákat (mint pl. PC-n az uBlock Origin.
Én pl. a Vivaldit használom, 0 reklám, sőt találtam olyan listát, amivel a YT és a YT Music sem jelenít meg reklámot (persze csak böngészőből). Ha több kell, arra ott van pl . az AdGuard. -
István971
tag
Xiaomi 15 ultra teszt mikor jön ?
szerintem a most a legjobb kamarás telefon. -
Aryon87
félisten
Ja a böngésző esetén a főoldalnál ha a hírekre gondolsz, az mindegyiknél jelen van. Huawei, Honor és Samunál is. Én a Chrome-t használom, annak is a főoldalán ott figyelnek a hírek.
Én meg úgy képzeltem el azáltalatok emlegetett reklámokat, hogy nézitek az adott tartalmat, majd telibeveri az egészet full képernyőben az ajánlást, ahogy teszi nálam az egyik app is, vagy minimum egy kis sávba beugrik. Erre ezek meg kis lófingok, amik nem reklámokLegalábbis nálam.
Na ez a reklám:
-
Aryon87
félisten
Akkor nézzük:
Ez itt üres
A játékos rész a Game centerre irányít a telon belül, szerintem nem reklám
Itt sincs semmi
A Mi videók leltöltése résznél szinten átvezet máshová, de nem hiszem hogy az is reklám lenne, mert nem böngészőt nyit meg.
Mi videók pillanatok alatt nálam nincs reklám, vagy 30 videót görgettem végig, semmi nem jött elő..
Azt az alkalmazás keresőt nem találtam meg, igy azt passzolom. Ennyire van tele a gyári alkalmazásaim a híres reklámokkal amiket mondtok. Amúgy meg nem használom ezek közül egyiket sem.
Ja igaz, ez egy X14Ultra -
pittlaren
csendes tag
válasz
janeszgol #134 üzenetére
Megoldódott, köszi. Annyi volt a gond, h. ahogy eddig csináltam - mind a régi, mind az új teló usb-n pc-re kötve, direktben egyikről/másikra másolva közvetlenül - nem működik, hanem első lépésben régiről pc-re, majd onnan második lépcsőben az új masinára másolva már ok.
-
-
pittlaren
csendes tag
Üdv,
Beújítottam egy ilyen masinát, Samu A54-ről költöznék Az mitől lehet, h. nem enged MP3 file-ot átmásolni az X15re? Beállítom, hogy USB-file átvitel, aztán akkor sem történik semmi,nem másol. Nem tartom magam (teljesen) analfabétának, jópárszor cuccoltam egyik készülèkről a másikra, sosem volt ilyen gond. Köszi, ha vkinek van vmi tippje. -
janeszgol
félisten
válasz
7Heads Drago #130 üzenetére
Igen megkérdezi a témaválasztó első indításkor.
YT Prémiumom van. Appban nem látok reklámot, csak videó ajánlást. Sokszor küldöm is a "nem érdekel a csatorna" visszajelzést. Elég béna, és az ember ezért fizet.
FB-m nincs már.
TV-t nem nézek, isten mentsen tőle! A tévé műsorokat máshol beszerzem, ami érdekel.Igen a rendszerben sokkal jobban zavar a reklám. Nekem a telefon a rendszerben és az alap appokban ne reklámozzon.
Az adatainkkal kereskednek is. Még VPN-t üzemeltető cég is kereskedett vele már.
-
FuRiONight
addikt
válasz
7Heads Drago #128 üzenetére
Ez nem volt a kérdés. 15 ultrát néztem és az kérdésem hogy koppra ugyanez a reklámokkal teli rendszer van fent?
Chrome-ot egyébként is utálom, bovitmenyeket pedig nem is támogat.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
janeszgol #129 üzenetére
Most ezt nem értem. Azt mondtad hogy a fent említett app első indítása után ezt megkérdezi. De tegyük fel hogy nem kérdez semmit. A telefon bekapcsolása után egy alap tudatlan user már a belakással se fog boldogulni. A reklámok kikapcsolása youtube videó alapján nem sok idő. A Youtube reklám miatt lehet csak több. Ezt meg aki beállítja neki simán megtudja tenni. Hiába mondjuk hogy van olyan gyártó ahol nincs reklám mert ez nem igaz. Épp csak app függő. Ezek szerint nálad a Youtube meg a Face nem reklámos?
Mellesleg nem csak és kizárólag a Xiaomi csinálja ezt. Rendszer menüben zavar a reklám a facen, youtuben, vagy bármilyen böngészőben vagy az utcán, a tvben meg nem? Sokkal nagyobb probléma szerintem az hogy az adataink mindenhol szivárognak és igazából a hatóságok is leszarják. -
janeszgol
félisten
válasz
7Heads Drago #126 üzenetére
Mert a Xiaomi fordítva ül a lovon. Fordítva legyen. Ha nem kapcsolod ki a reklámokat, mérve ugye meg tudják mondani mennyit nézed, akkor mondjuk a Xiaomi saját felületén jár neked ingyen egy fülhallgató. Vagy 1 éves Xiaomi adatfelhő. Vagy bármi.
Jelenleg valaki a kezébe veszi, nem olvassa el a beállításokat, a reklám kikapcsoláshoz picit lejjebb kell görgetni, akkor máris megkapja kéretlenül a reklámokat a drága telójához. Persze ez lehet legyinteni azzal, hogy aki hülye így járt, csak ez ennél bonyolultabb. Ez az emberek átbaszása. Pont.
És utána is marad reklám a felületen, amiket még további beállításokban kell kikapcsolni. Már ha ki lehet mindet. Még az se biztos. -
7Heads Drago
veterán
válasz
FuRiONight #127 üzenetére
Miért nem lehet Chromet használni rajta?
Jómagam már legalább 5-6 gyártó teloját használtam és egyszerűbb ha mindig ugyanazt használom és abban legalább megtalálom a keresési előzményeket, jelszavakat egyebeket a bejelentkezés után. Arról nem is beszélve hogy az androidba bejelentkezve máris tud mindent. -
FuRiONight
addikt
Sziasztok!
Jelenleg ideiglenesen egy Redmi Note 13 Pro 5G-t használok.
A kérdésem az hogy teljesen ugyan ez a rendszer fut a Xiaomi 15/Ultrán is?
Leginkább Mi böngèsző zavar az tele van reklámokkal.
-
repvez
addikt
válasz
<Adamsky> #124 üzenetére
csak azt akartam vele mondani, hogy bármilyen készüléket is veszel azon valamilyen formában lesz reklám és nem fognak segiteni a gyártók, hogy hogy kerüld el öket.
A PocoF6 nál is volt , hogy folyamatosan dobálta fel az ajánlásokat és letörölve az appot másnap uj ajánlás volt helyette.
Aztán a forumban kaptam rá infót, hogy hogy lehet ezeket az ajánlásokat letiltani, azota nem jönnek .A másik, meg igaz hoggy nem vagyunk egyformák ,de napi használatban nem érzem semmi hátrányt és bosszuságot miattuk, van egy mappa amibe összegyujtottem a letörölhetetlen ,de felesleges appokat amiket nem használok és elvannak nem zavar ott engem.
A böngészöben meg a YT on meg a PC-n is jönnek a reklámok meg a GDPR és cookies szarok , ugyhogy az se a készülék hibája, tehát ha a reklámok miatt nem veszel egy készüléket az nem hiszem, hogy jó ötlet mert a másikban is ugyan ugy ott lesznek és rosszabb esetben csak akkor derül ki amikor már megvetted. akkor meg már késő, hogy lehet mégis jobb lett volna a xiomi olcsobban esetleg vagy több funkcioval -
<Adamsky>
nagyúr
Idéznék a "tesztből": Reklámok ezúttal nincsenek a felületen ...
Ezután nézem a képeidet, és nem értem ... hol a kandi-kamera?Rendesen kezd elmenni a kedvem ettől a telefontól. Ebből így lehet inkább Pixel lesz ...
" ... bootloader nyitás engedélyért. Előzőleg 1 évre kaptam meg."
Az igen!Mondjuk, ha egyszer nyitod, akkor miért zárnád vissza? Vagy, hogy van ez? Bocs, a hülye / értetlen kérdésért. OK, azt hiszem vágom." ... neked jó altarnatíva lehet a Ggyári global TW ROM a xiaomi hívás, üzenetek és hívásrögzítés miatt."
Reklámok terén gondolom nincs különbség a TW és a nem TW-s global között." ... csak addig nyitottam ki BL-t amíg ROM-ot cseréltem ... "
O.K. tegyük fel, hogy még mindig foglalkoztat a vásárlás, de "tutira" akarok menni.
Készülék nélkül kérhetek bl. nyitó kódot? Gyanítom nem.
A Magyarországon kapható készülékeken (most a 15-ről beszélek) melyik ROM van? Lehet ezt biztosan tudni? Vagy előfordulhat, hogy – teszem azt – az Alza-s változaton TW-s global van, míg a MM-ban a nem TW-s?" ... DND módban az app értesítések nincsenek elnémítva ... "
LOL. És ez mióta van így? Mondjuk nálam az okosóra okán folyamatosan némítva (nem DND) van a telefon.#117 janeszgol
" ... végre egy szakmai tartalom."
A hozzászólások olyanok, amilyenek. Viszont, hogy a tesztből sem derül ki egy csomó minden, vagy épp az ellenkezőjét állítja, mint a valóság ... nonszensz!
Utóbb én a teszteket már el se olvasom. Nagyon max. átfutom. Jövök inkább a fórumba, mert itt több és hasznosabb infót lehet begyűjteni. Szomorú ...#118 repvez
Nekem Karavik nem tűnik átlag user-nek, és ott virítanak a kis "diszkrét" reklámok a képernyőmentésein.
Ha én 400e+ Ft-ot kiadok egy mobilért, akkor nem akarok ilyesmit látni az alkalmazáskezelőben. -
janeszgol
félisten
válasz
7Heads Drago #119 üzenetére
Na ez messzire vezet.
De tud olvasni, viszont telefont bárki vehet. Igen szerintem is meg kellene tanulnia mindenkinek alap szinten ismernie azt a technológiát, amit használ (én sem értek minden általam használt eszközhöz). Pl régen ha letetted a kreszt, akkor alapvető autómotor-szerelői tanácsokat, eljárásokat is megszereztél. Ma erre nincs szükség, ma már a lámpaégőt nem tudod kicserélni benne. Amit amúgy hosszú évekig ki lehetett cserélni.
A telefon ugyanez. Változott már annyit, hogy bizonyos dolgokat nem vagy nehezen lehet (látod rom csere), és ki tudja mit hoz a jövő. Ma még ki lehet kapcsolni a reklámokat, de ki tudja meddig lehet?A Windows-ba is megérkeztek a reklámok, még csak szolidan. De el tudom képzelni, hogy majd lesz olyan verzió, ami ingyenes, de már nem visszafogottan reklámos, és lesz a fizetős (egyszeri, havi), ami reklámmentes. De ehhez mindig kell értenie egy laikusnak? Aki csak használni szeretné az eszközt.
Nem egyszerű téma ez.
-
7Heads Drago
veterán
Nekem Poco F5 van MIUI-val. Nincs vele reklám bajom, viszont tény hogy nem is használom a Xiaomi alkalmazásait. Sőt xiaomi fiókom sincs rajta. Miért is tenném? Nekem jobban megfelelnek a Google ajánlatai ugyanezekre. És mindegy hogy pc-n vagy telefonon dolgozom látom az előzményeket. Viszont ugyanezen alkalmazásokat bármely másik gyártó telojára telepítjük gondolom ott is reklámosak lesznek. Mint ahogy nagyon sok más alkalmazás is az. A reklámokra épül az egész piacgazdaság. Nem tudjuk kikerülni őket.
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #115 üzenetére
" ... mert kvóta és time limit van." – erről már hallottam, agyrém!
"Nekem most jár le marcius 10-én." – ez akkor mit is jelent?- Azt jenti, hogy újra kell jelentkeznem bootloader nyitás engedélyért. Előzőleg 1 évre kaptam meg. Remélem hivatalos beta team szerepem miatt könnyen megkapom most is. Képernyőmentés lejebb.
"És melyiket használod? Itthon vetted a készüléket? A bl. nyitás vs. garancia kérdés, hogy néz ki? Root-al próbálkoztál vagy csak ROM-okat cserélgettél és ott is csak gyáriakat?"
- Gyári Global EEA/EU HyperOS 2 ROM-ot használom, de neked jó altarnatíva lehet a Ggyári global TW ROM a xiaomi hívás, üzenetek és hívásrögzítés miatt.
- Itthon vettem, garancia nem gond, csak addig nyitottam ki BL-t amíg ROM-ot cseréltem, aztán új ROM telepítéssel zártam is vissza. Nekem szüksges SafetyNet pass, GPay, widevine L1. Ezért is nem használok Magisk/root-ot, sem custom ROM-ot már. Kiléptem a xiaomi.eu csapatból is, bár ennek más oka volt..." ... még sw bugokban is koppra megegyezik."
Mik most a legdurvábbak (számodra)?"- Legidegesítőbb bug, hogy DND módban az app értesítések nincsenek elnémítva csak a hívást némítja. Képernyőmentés lejebb.
- Értesítési terület (notification shade) layout issue ami random néha előjön. Képernyőmentés lejebb. -
7Heads Drago
veterán
-
repvez
addikt
válasz
janeszgol #117 üzenetére
nem azzal van a baj, hogy beleteszik , hanem hogy az átlag felhasználo nem igen tudja vagy találja meg, hogy hogyan lehet kikapcsolni ha ki lehet egyáltalán ezeket, mert ha adnak is használati utasitást az nem tér ki ilyen részletekre.
Sőt semilyen részletre sem.
Ezért irtam , hogy a tesztelök sem akinél ott van fizikailag a készülék ök se irják le a tényleges tapasztalatukat, hanem a PR szöveget lenyomják és ugyan azt a cikk formátumra ráhuzzák a aktuális adatokat, de semmi többet.
igy a vásárlo ugyan olyan vakon veszi meg a készüléket, mintha nem olvasta volna el a cikket. -
janeszgol
félisten
Köszi szépen. Olvastam a többi hozzászólásod, végre egy szakmai tartalom. A tied szakmai (reklám, BT multipoint). Az nem szakmai, hogy nem, nem, nincs reklám sehol, aztán kiderül, mint ahogy én jártam a múltkor, hogy a gyári appokat rajtam kívül senki nem használja és halvány fingjuk nincs a témáról. Ráadásul a nem, nem, nincs reklám, aztán a tesztelők kezében, akik kikapcsolják a beállítás elején a reklámra hivatkozó opciót, mégis felbukkan. Erre az szokott lenni a szakmai hozzászólás, hogy "de nálam akkor sincs".
Én nagy Xiaomi fan vagyok, de a hozzászólásod deja vu érzést keltett bennem, ezentúl tartózkodni fogok a Xiaomi termékektől. Fájó, mert amúgy nagyon jó ajánlatai van a cégnek, a telefonok piacán is, tabletnél meg egyértelműen uralják az androidos piacot ár/érték arányban.
-
Karavik
veterán
válasz
janeszgol #112 üzenetére
Hivatalos global ROM-on, magyar régió beállítással és hyperOS 2.0-tól felfelé, ha rendszerszinten az összes reklámmal kapcsolatos lehetőséget kikapcsolod mindenhol, akkor is jelennek meg nem kívánt reklámok, ajánlások ill. javaslatok, pl:
1. Alkalmazáskereső:
2. Mi Video - Pillanatok (online videók között). Itt a gond már ott kezdődik, hogy az online tartalomszolgáltatást ki sem lehet kapcsolni
3. Mi Video - helyi:
4. Mi Video - letöltések:
5. Mi Böngésző - profil:
6. Mi Böngésző főoldal (szokásos kezdőlap) :
-
<Adamsky>
nagyúr
"Már más idők járnak ... " – ezt igencsak keserű szájízzel veszem észre.
Egy 4-500e Ft-os telefonon olyan szinten be van korlátozva az ember, hogy ha ez PC-s vonalon történne, az emberek – kis túlzással utcára vonulnának. A telefonok esetén viszont szépen, lassan "főztek meg" a gyártók, így ma már (főleg mondjuk a Z-generációnak) mindez már fel sem tűnik." ... mert kvóta és time limit van." – erről már hallottam, agyrém!
"Nekem most jár le marcius 10-én." – ez akkor mit is jelent?"Global piacos telóra bármely Global ROM-ot fel lehet tenni én már végigpróbáltam az összeset."
És melyiket használod? Itthon vetted a készüléket? A bl. nyitás vs. garancia kérdés, hogy néz ki? Root-al próbálkoztál vagy csak ROM-okat cserélgettél és ott is csak gyáriakat?"Dual eSIM nekem fontos, meg annak ... " – remélem nem értettél félre. Iróniának szántam (rámutatva, hogy egy telefonos tesztben mi, mennyire fontos manapság ...)
" ... még sw bugokban is koppra megegyezik."
Mik most a legdurvábbak (számodra)? -
repvez
addikt
az elso képen az eszköz vááltást azt hol találom ?
Illetve az Android autonál , még mivel lehetne probálkozni, hogy tudjak kapcsolodni ?
Már probálkoztam 3 különbözö tipusu és hosszu kábellel, Meg 3 különbözö Hyper OS verzioval is de nem ismeri fel a a telefont .
Ugyan az a kábellel a mix2s és a mi10 es simán kapcsolodik az autohoz és megy rajta az android auto, de a PocoF6al nem. tehát a telefonnal és a szoftverrel van gond és nem a kábel vagy a kocsi rendszerrel .
Vagy valami menu beálitás kell vagy valami speciális kábel ami másabb mint a gyárilag hozzáadott? -
janeszgol
félisten
Pedig ott van. A témaválasztóban alapból be is van kapcsolva a reklám, és neked kell kikapcsolni. Igaz amikor legelsőnek megnyitod, rögtön feldobja az ablakot, ahol ki tudod kapcsolni. Ha véletlen elnyomod, akkor lesz reklám, de utólag is kikapcsolható.
Viszont az elv az nem jó. Ha olcsóbbak lennének az eszközök és reklámos lenne nem lenne gond. De így nem okés. Mondom én elnézem, mert kikapcsolom, tudom hol kell, de egy laikus nem biztos, hogy tudja vagy akar ezzel foglalkozni. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #109 üzenetére
Már más idők járnak, BL nyitás is szigorúbb lett. Pl. kínai piacos telón esélytelen BL-t nyitni, Globál piacos telón pedig sok szerencse kell hozzá és türelem mert kvóta és time limit van. Nekem most jár le marcius 10-én.
Gloabl TW ROM = Global Taiwan ROM. Global piacos telóra bármely Global ROM-ot fel lehet tenni én már végigpróbáltam az összeset.
Dual eSIM nekem fontos, meg annak aki nem akar 2 telót hordani és hallani sem akar fizikai SIM-ről, mint én. Fizikai SIM-et már rég száműzni kellet volna mindenhonnan, még a lehetőségét is.
Nekem Xiaomi 14 van. Xiaomi 15 copy-paste Xiaomi 14 egy kis "ráncfelvarrással". Funkciókban pl. csak DC dimming-ben tér el, még sw bugokban is koppra megegyezik.
-
Karavik
veterán
Ha okosóra és 2db füles van csatlakoztatva egyszerre (tehát 3 forrás) és beülsz a kocsiba akkor a megosztott fülest leválasztja és csatlakozik a kocsihoz autmatikusan. Így marad az óra + fő füles és a kocsi. Nem kell párosítást megszünteni tök jól kezeli ezeket.
Két egyszerre csatlakoztaott fülesnél egymástől függetlenül is lehet hangerőt beállítani.
Az okosórán tudsz számot léptetni vagy kiválasztani, hogy az óra vagy teló legyen a forrás gond nélkül.
Témához kapcsolódó képernyőmentések:
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... nem engedélyezett a hozzáférés 3rd party launcher-nek - ezt engedd el ... "
Az a baj, hogy anno, mikor a Mi 2s-ről váltottam P10-re, elengedtem a root-ot. Most meg már engedjem el azt is, hogy bármilyen launcher-t rátehessek a saját telefonomra?
"Szuper", hogy ezt – úgy látom – igen könnyen lenyomták a többség torkán, és mára már marginális igénnyé vált a telefon testreszabhatósága.
Anno még vicceskedtünk az első Miui-k esetén, hogy ez előbb-utóbb olyan lesz, mint az iOS. És tényleg! Jó úton halad utóbbi zártsága felé.
Ha már szó esett, hogy mi nincs benne egyetlen tesztben sem, hát ez sincs." ... a Global TW ROM-ban Xiaomi-s cucc van hívásrögzítéssel."
Bocsi, a hülye kérdésért, de "TW" az mi (a global-t értem)?
"Az ujjlenyomatolvasó ultrahangos érzékelős az biztos."
Igen, ezt én is tudom, csak oda akartam kilyukadni, hogy a cikk / teszt "megíródott", oszt' le van ... az egész. Korábban még legalább az elején be-be néztek, hogy van-e valamilyen elírás, amire az olvasó felhívhatja a figyelmet."Plusz infó amit eddig senki nem beszélt, hogy dual eSIM képes."
Miért lenne ez fontos? Ez csak egy telefon.Neked most ilyen telefonod van?
#107 repvez
" ... és mi a helyzet ha két forrásod van és egy fülesed?"
Erre írtam, hogy olyan füles kell, ami tudja a multipoint-ot. A tiéd sajnos nem olyan." ... ha beulök a kocsiba tud e kapcsolodni a kocsihoz BT-on és zenét lejátszani , hogy az orával is szinkronizáljon és tudja a hivást jelezni?"
Egy dual-bluetooth-os eszköz esetén elvileg igen, de, hogy hová megy ki a hívás / csörgés, jó kérdés. Ezt gyakorlati tapasztalat híján nem tudom megmondani."Pár éve nem volt gond, mert csak a telefon és a füleshez kellett a kapcsolat."
Ahogy írod. Sokat változott a világ. Erre a bt. nincs felkészítve, ill. vannak dolgok, amiket nem lehet – csak úgy – automatizálni.
Illetve lehetne (Tasker, Nfc tag), de mint láthatod egy 4 "kilós" telefonon manapság a launcher-t sem lehet lecserélni, és ez így OK. -
<Adamsky>
nagyúr
Ezt csúnyán benéztem. Valamiért azt hittem, hogy neked ilyen telefonod van. Na, mindegy...
A fejhallgatód egy olcsóbb / egyszerűbb modell(nek tűnik). Ha a kézikönyv nem említi a multipont-ot, akkor nem tudja. Fej- és fülhallgatók esetén ezt azért nem szokták elhallgatni.
-
repvez
addikt
és mi a helyzet ha két forrásod van és egy fülesed?
Tehát van az okosora és a telefon, a telefonhoz csatlakozik a füles és amikor az orárol akarom elinditani a zenét akkor átkapcsolodik az orához a telórol vagy nem ?ha rajtam van az ora és a telefon nálam , ha beulök a kocsiba tud e kapcsolodni a kocsihoz BT-on és zenét lejátszani , hogy az orával is szinkronizáljon és tudja a hivást jelezni ?
Ha ezt a 3-4 készüléket nem képes egyszerre kezelni , hogy automatikusan váltson a kapcsolatok között akár manuálisan akár automatikusan , anélkül, hogy a párositást megszuntetném, akkor az egész BT ökoszisztéma kezd megbukni a használhatóság terén.
Mivel manapság elég sok ember használ okosorát és BT fülest , plusz a kocsihz is csatlakozik vezetés közben . Pár éve nem volt gond, mert csak a telefon és a füleshez kellett a kapcsolat. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #100 üzenetére
1 Q: "3rd party launchere esetén működik a gesture navigáció? "
1 A: Nem, MIUI 12 óta rendszer szinten integrált lett a gesztussal történő navigáció és nem engedélyezett a hozzáférés 3rd party launcher-nek - ezt engedd el, nem fog működni soha.2 Q: "dual-bluetooth tényleg azt jelenti, hogy egyszerre két hangkeltőt is képes megszólaltani?"
2 A: Igen, ezt már Xiaomi 14 is tudja lásd képernyőmentés lejjebb.3 Q: "a dialer vm. Xiaomi-s cucc. vagy a Google-é? Hangrögzítési lehetőség?"
3 A: Global MI, EEA ROM-ban Google cucc van hívásrögzítés nélkül, a Global TW ROM-ban Xiaomi-s cucc van hívásrögzítéssel.4 Q: "Azt se tudjuk meg, hogy az android autoval mennyire muködik egyutt ... "
4 A: De tudjuk, vezetékkel AA tökéletes és stabil. Vezeték nélküli AA-val azt tapasztaltam, hogy néha pillanatra megszakad a kapcsolat amikor elmegy a térerő, de automatikusan gyorsan újra csatlakozik.5 Q: "Így van! Plusz kapunk mellé pár fals infót is (pl.: " ... az ujjlenyomat-olvasó pedig optikaira váltott ... ")."
5 A: Az ujjlenyomatolvasó ultrahangos érzékelős az biztosPlusz infó amit eddig senki nem beszélt, hogy dual eSIM képes. Ezt Xiaomi 14-ben hiányoltam nagyon, mert csak egy eSIM -et tud kezelni.
Dual-Bluetooth:
-
repvez
addikt
még annyit hozzátennék, hogy a kijelzőnél mindent irnak , hogy mi mennyi hány méter, de azt egy szoval se emlitik se itt se másik telefonnál se, hogy annyira tükröződik a kijelző, hogy hiába a nagy fényerő szinte semmit nem lehet látni a fényképezni akart témárol, hogy milyen a kompozicio, mert csak a visszatükrözödö képet látod a kijelzőn és nem azt amit a kamera mutat.
MEg mindenhol elmondják, hogy még csak USB A csatlakozos a töltö és akkor mi van, ? gondolom alapbol a többség még ilyen töltöt és kábelt is használ, de ha már nem talál otthon ilyet akor is max 2k bol tud venni egyet , egy 400k-s telefonnál ne emiat legyenek már fennakadva.
MEg minden teszten megemlitik, hogy nincs SD kártya bövitési lehetőség? és mikor már 128/512 GB alapbol a tárhely és a felhobe szinkronizál , akkor kinek hiányzik , hogy legyen egy SD kártya ami esetleg ugyan ugy meghibásodhat? Vagy tárhelyben nem lesz sokkal nagyobb mint alapbol. Vagy ha 128GB os verziot venne és lenne SD bövithetőség akkor venne bele egy 128 as SD kártyát 10k-ért anyni erővel megvehetné az alapbol 512gb os modelt is, ha anynira kell a tárhely.
Ugyan csak megemlitik még mindig a 3,5 jack csatlakozot miközbe már élő ember nem használ még csak vezetékes fülest sem ,nem hogy jack csatlakozosat, akkor minek emeli ki? akkor irja bele a tesztbe ha van rajta és hogy ez egy plusz extra, de már évek öta nem ez a trend akkor minek emeli ki ,hogy nincs ilyen csatlakozo a telefonokon? jó hogy nem arra panaszkodnának még mindig ,hogy nem cserélhető az akksi.
-
ddaydome
senior tag
válasz
janeszgol #96 üzenetére
Talàn egy reklàmot làttam a xiaomi 13t-n, de azt sem tudom hol. A messagesben sincsen.
Lehet, hogy a Redmi Noteban van, de azt nem ismerem. Tehàt, ha felső kategóriásat nem ajánlasz emiatt, akkor gondold àt az ajànlàsod, mert nem fedi a valóságot.
A rendszere nem lassúl a hyper os meg elég jó.
A portré fotózàsa a telefonnak gyengébb, mert belassul. -
<Adamsky>
nagyúr
" ... a xiaomi watch S1 active miért csak akkor tud csatlakozni és párosodni a BT fuleshez, ha a telefonrol elötte leválasztotam?" – mit? A fülest, vagy az órát?
A fülesről nem írtál semmit. Ha tudja a multipoint-ot, akkor egyszerre két eszközhöz is tud csatlakozni. Persze egyszerre nem fog szólni mindkét forrás, de ha az egyiken elindítasz valamit, akkor a másikon (elvileg) meg fog állni a lejátszás. Tele a YT ilyen videókkal (nézz / olvass utána).
Ha nem tudja (a multipoint-ot), akkor teljesen normális, hogy csak egy eszközhöz tud kapcsolódni a füles.
Nem ismerem az említett órát, de az én Garmin-omhoz külön tudom párosítani a fülhallgatót. Ha az órán elindítom a zenét, akkor az bizony onnan fog szólni (más kérdés, hogy én nem szeretem, mert elmarad attól a minőségtől, amit megszoktam). -
repvez
addikt
válasz
<Adamsky> #100 üzenetére
" ... egy okosora meg egy BT fules az azért nem zárja ki egymást ... "
Csak ezek nem egyszerre csatlakoznak, ill. nem ugyanazt a protokollt használják. Ezt a "100 éves" Huawei P10-em is tudja. A fentebb említett dual-bluetooth elvileg másra való / képes.Akkor a xiaomi watch S1 active miért csak akkor tud csatlakozni és párosodni a BT fuleshez, ha a telefonrol elötte leválasztotam? nem tudok a menuben az orán kiválasztani, hogy az orárol szoljon a zene van benne memoria és rá is lehet másolni , tehát fuggetlen a telefontol. DE ha a fülest bekapcsolom akkor a telefonhoz csatlakozik és onnan játsza a zenét az orával csak léptetni tudom a számokat ,de nem játsza le az orán lévöket mivel nem oda csatlakozik a füles. LEhet ez nem a BT hibája, de akkor is fura , hogy nem tud igy muködni, hogy automatikusan ahhoz a készülékhez kapcsolodjon és párosodjon amit kiválasztok vagy ahonnan hangforrás adatot ad.
-
<Adamsky>
nagyúr
"tetszik a készülék és a tudása."
No, akkor kérdezném:
• 3rd party launchere esetén működik a gesture navigáció?
• a dual-bluetooth tényleg azt jelenti, hogy egyszerre két hangkeltőt is képes megszólaltani?
• a dialer vm. Xiaomi-s cucc. vagy a Google-é? Hangrögzítési lehetőség?"Érdekes modon a Wifi BT meg egyéb kapcsolatok max sebességét nem tesztelik ... "
Ez tényleg hiba, hiányosság." ... egy okosora meg egy BT fules az azért nem zárja ki egymást ... "
Csak ezek nem egyszerre csatlakoznak, ill. nem ugyanazt a protokollt használják. Ezt a "100 éves" Huawei P10-em is tudja. A fentebb említett dual-bluetooth elvileg másra való / képes."Azt se tudjuk meg, hogy az android autoval mennyire muködik egyutt ... "
Jó, és sarkalatos kérdés!"A kamerákrol is betesznek fotokat, de zérő info hozzájuk ... "
Nekem ezzel kapcsolatban az a meglátásom, hogy "point and shoot" módban tesztelnek mindent, és ettől várják a létező legjobb fotót. Lehet így is tesztelni, de ezzel max. azt lehet megmutatni, hogy a jpeg "motor" és/vagy az AI. mennyire ügyes (és nem azt, hogy a "vas" mit tudhat valójában).
Előbbi esetben fölösleges az ISO, záridő, blende ..." ... nem tudunk meg a készülékekről annál, mint amit a gyártó a promo anyagban lead ... "
Így van! Plusz kapunk mellé pár fals infót is (pl.: " ... az ujjlenyomat-olvasó pedig optikaira váltott ... "). -
repvez
addikt
tetszik a készülék és a tudása.
A teszt még mindig számomra rejtély, hogy kinek és miért készül.
Kit érdekelnek a fényerő adatok nitre pontosan , hogy azokat méréssel is le kelljen csekkolni? mikor változtatni ugysem tud rajta senki sem, az egy fix érték és amugy sem tudja ellenörizni otthon senki ,hogy valoban anyni megvan e mint amit a tesztben is mértek vagy amit gyárilag irtak.
Érdekes modon a Wifi BT meg egyéb kapcsolatok max sebességét nem tesztelik, hogy valoban tudják e azt amit ráirtak, vagy , hogy van e bármilyen érezhető elönye haszna, hogy a memoria UFS 4 vagy csak 3.5 stb..BT esetében, hogy lehet e több eszközt is egyszerre csatlakoztatni és használni vele, mert azért mostanában ha van egy okosora meg egy BT fules az azért nem zárja ki egymást, hogy ugyan arrol a telfonra csatlakozzon és hogy tudjak anélkül zenelejátszási forrást változtatni , hogy a telefonon meg kelljen szakitani a másikkal a csatlakozást.
Azt se tudjuk meg, hogy az android autoval mennyire muködik egyutt, mert például a POCO F6 a gyári kábellal különbözö ROM esetén se ismeri fel a kocsit és nem csatlakozik hozzá, csak tölteni lehet a kocsival.A kamerákrol is betesznek fotokat, de zérő info hozzájuk, hogy Exif infot látnánk rola, igy meg kicsit olyan mintha az almát a citrommal hasonlitanánk, össze föleg ha másik készülékhez nézzük.
Nem tudunk meg semmit sem, hogy a képek mekkora rekesz értéken ,mekkora ISO értéken és fokusztávolsággal készültek.Az meg megint egy fals összehasonlitás, hogy amikor készitenek képeket akkro rányomják az automata képkészitést és igy lesz a kép, aztán ha van két készülék akkor az egyik más ISo, más Apertura értéken késziti az automata képeket és emiatt lesz más a kép vagy zajosabb.
Olyan képeket meg nem készitenek, ami a végleteket mutatná be.
Ugy értem ha két készüléket vagy két féle kamerát tesztel és mutat rola képet ,de az egyiknek a minimum APerturája csak F1,9 es a másiké F1.6 akkor készitsenek vele ilyen képeket, hogy lássuk, van e valami kézzelfoghato különbség , hogy ennyivel érzékenyebb a szenzor. vagy manuálisan beállitani azonos F értékre, hogy legalább egyenlo esélyekkel küzdjenek meg.
Ugyan igy egy éjszakai fotonál az egyik készülék csak ISO12500 mig a másik 64000, nézzük megéri e ez a tudás .
Vagy zársebességbelui eltéréseket.
Az , hogy csinálok pár képet automatán és felteszek párat belöle ,hogy a csikkbe legyenek képek is és nöljön a tartalom terjedelme informáciok nélkül annak sok értelmét nem látom.Semmi plusz infot nem tudunk meg a készülékekről annál, mint amit a gyártó a promo anyagban lead, más szavakkal kicsit bövebben körülmagyarázva ugyan azt .
-
Aryon87
félisten
válasz
janeszgol #93 üzenetére
Az az app hibája, nem a Xiaomié. Nekem 1 app reklámozik, de ugyanezt teszi a Honoron és Huawein is. Ja hogy gyári? Pl? Mert 1x se találkoztam ilyennel.
Manokaki: mindegyik gyűjt adatot. Még a nagy Alma is. De itt is az appok gyűjtik az adatot, pl Facebook, Google, Siri, Alexa és társai. Ami megintcsak nem Xiaomi.
-
Aryon87
félisten
Lassan 4 éves Xiaomi 12X és közel 1 éves X14Ultrán egy alkalommal se találkoztam reklámmal, ahogy a korábbi Xiaomik esetén sem. Biztos hibás telefonjaim vannak hogy nem dobott fel egyet se. Ja nem, csak még a belakásnál már ott a külön oldal hogy akarod-e a reklámokat vagy sem... Aki rohanva lapozgatja azokat a részeket első bekapcsolásnál, ne csodálkozzon...
-
joelke HU
senior tag
Én bizony a Vivo esetében sem találkoztam reklámmal, pedig nem a fél millás kategóriából való a mobilom.
Viszont a 15-ről épp néztem videót, a főképernyő keresősávját húzta le a srác és bumm ott is felugrott a reklám. Még az olcsó modelleknél csak-csak belefér, de a felső polcra szánt cuccnál azért elég gáz a xiaomitól.
-
7Heads Drago
veterán
Ez is csak app függő. Mert a facen az iPhoneal is reklámot fogsz nézni. Viszont a Samun is van reklám emlékeim szerint. Azon appok amiknek van fizetős és ingyenes verziója azok mind reklámosak. Ios vonalon ez nincs, ott vagy megveszed vagy nincs és kész. Erre én nem verném a mellemet.
-
mhydas99
aktív tag
Vegyel, mindenki azt vesz amit akar.
Reszemrol tobbe nem veszek kinai telefont.
Hiaba adnak egyre tobb szoftvertamogatast a keszulekeikre, csak naluk van a teljesen indokolatlan, engedely nelkuli appajanlas, hatterben telepitgetes, reklamok tomkelegei...
Tobb szazezres keszulekeken hadd ne nezzek gyarilag feltelepitett reklamokat es en donthessem el, mint akarok telepiteni.
Bar nem ketlem hogy 5 ev mulva mar szinte az osszes telefonon majd reklam fog futni...
Lassan tenyleg az van, hogy a Google, iPhone meg Samsung csak azok, akiknel nincs ilyen gond. De valoszinuleg a Pixelek maradnak meg android fronton csupasznak csak... -
manokaki
addikt
Egy szakértő esetleg megtudja momdani , hogy egy 5200mA-es telefonnak miért hosszabb a beszélgetés ideje mint egy 6000mA-es telefonnak , ugyan ott , 4g-n , jó akijelző nagysága nem egyezik , de beszélgetésnél ez mindegy , és beszélek itt 30%-os különbségről , hogy lett ez ennyire magas a Xiaomi 15-nél összehasonlitva már telefonnal ???
-
xabolcsy
aktív tag
Valaki meg kapta a porszívó?
Mert én regisztráltam, de még semmi.
Még email se jött. -
-
ddaydome
senior tag
válasz
MikeWazowski #69 üzenetére
A Xiaomi 14 most nagyon jó árban van, 300e alatt.
-
nikilauda
senior tag
válasz
MikeWazowski #69 üzenetére
Múlt évben is ennyi volt a 14, szerintem.
Igazából felnőtt a többiekhez minden téren. -
MikeWazowski
veterán
400k az alap xiaomi... eszem megáll....
-
-
helixP
nagyúr
-
hapakj
őstag
fos
-
7Heads Drago
veterán
Már nem azért de szerintem az iPhone 16 is kisméretű telefon, sőt a 6.3 collba még a I16 Pro is belefér.
-
xabolcsy
aktív tag
Csatlakozók én is!
-
Fred23
nagyúr
Olyan lett, mint vártam, vagyis bitang nagyszerű. Droidos vonalon számomra ennél jelenleg nincs is jobb, az ára viszont fájdalmas. Ilyenkor kezd el az ember azon gondolkodni, hogy esetleg jó alternatíva lehet a Xiaomi 14 is olcsóbban, vagy éppen lemondani a droidról, és beruházni egy iPhone 16e-be.
Az iPhone 16e tesztet már írja valaki?
-
Findzs
addikt
"Reklámok ezúttal nincsenek a felületen, azokat a Xiaomi a Redmi cuccoknál erőlteti csupán"
1 hete vettem Redmi Note 13 -at. Reklámok nincsenek benne és adtak hozzá 33w os töltőt és kábelt is.
"Type-C kábelt, aminek viszont a másik fele USB-A, ami hát na…"
Én kimondottan örültem az USB-A végnek mert van egy régi többportos gyors töltőm ami olyat fogad. -
novinyul
veterán
válasz
Sterilzona #51 üzenetére
Első szériába volt párásodás, azóta semmi.
-
Sterilzona
senior tag
Sziasztok
Esetleg valaki tudja, hogy a tavalyi 14 meg parasodik ? -
Tekergő82
tag
Bírom amikor leírják, hogy bivalyerős a hardver, minden látószögben lehet videózni 4K 60FPS nél. Az a baj, hogy ezt egy iphone már 4 vagy 5 éve is tudta😁 Meg, hogy az előlapi kamera még mindig nem tud 4k 60fps-t az is nevetséges😁
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
janeszgol #43 üzenetére
Telefon kamera esetében talán az a fő faktor, hogy kellemes lesz-e ránézni a júzernek a képre. Ezt kell ügyesen megszerkeszteniük, mert szemlátomást hiába a millió pixel, meg a technikai kamu; megkaparva mind egy halom fos. Namost az utóbbi pár évben (mondjuk 4-5) nekem csak a pixelek hozták azt az érzést (néha az apple mellett), hogy "de jó kis kép". Belepiszkálva az is roncs, de a kis képernyőn nagyon kellemesen hazudik. Jelenleg egy OP12-t nyúzok - megkockáztatom semmivel nem kellemesebb ránézni a képeire, mint az előző LG Velvetemnek, tehát többnyire lelombozó. Hasselblad, meg megapixeláradat, meg zoom ide, vagy oda.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
scyllarus #33 üzenetére
Összecsukva 5,5"-os Oppo Find N-ről váltottam erre a készülékre két hónapja kb, de tényleg nem egy kezes és nem is kicsi, de egyszerűen (ma már) ekkora egy kvázi csúcs hardverrel szerelt kompakt telefon. De ezen legalább tudok gépelni, de még mindig lehetne egy kicsit kevésbé hosszúkás, de szélesebb. Akkuidő tényleg brutál, 80-ig töltöm, 30-40 körül dugom rá megint, miközben eltelik 24 óra.
-
Mind a specifikáció és külcsín is rendben van, tetszik.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bluemirage #41 üzenetére
"A spec szerint: bluetooth, 5.4/6.0 ... " – ez honnan van?
... és LC3, LDAC? Kétlem, hogy pont utóbbit ne támogatná. Előbbit pedig illene.Ennek talán lehet hinni. → SBC/AAC/AptX/AptX HD/AptX Adaptive/LDAC/LHDC 5.0/LC3
Ez így korrekt (korrektebb, mint pl. a S25 esetén ...).
Már csak egy kérdés. Mi az a "Dual-Bluetooth"? Úgy sejtem, hogy egyszerre két hangkeltővel tudok a telefonhoz csatlakozni. Próbálta ezt már valaki?
Szívesen olvasnék ilyesmiről is egy tesztben, nem csak a 200. kamerás elemzésről ... -
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... az ujjlenyomat-olvasó pedig optikaira váltott ... " – ultrahangosra, nem?
" ... csak éppen korlátozzák az elérhető kapacitást, hogy megfeleljenek a légifuvarozási előírásoknak."
Ezt valaki magyarázza el légy szíves, hogy ha szoftveresen kisebbre veszik az akkumulátort, akkor az most tényleg kisebb lesz?
... és ha ez szoftveres, és így OK, akkor azt a szoftvert – miután leszállt a gép – nem lehetne újra lefuttatni, hogy újra nagyobb legyen az akkumulátor?
Valami nem kerek ezzel így nekem ...Bluetooth: tudom ez rajtam kívül senki sem szokott érdekelni (a vásárláskor, max. utána), de jó lenne tudni, hogy milyen bt. codec-eket támogat a telefon.
Kicsit off: 3rd party launcher-ekkel mi a helyzet mostanság a HyperOS 15 esetén?
Telefonos beszélgetésre van-e "valahogy" lehetőség a global ROM esetén? Tudom-tudom GDPR, de nem erre vagyok kíváncsi. -
válasz
creathall #29 üzenetére
Sem a telefon gyártójának székhelyétől, sem a gyártás helyétől nem függ a telefon és töltő kapcsolata.
Az X15 bármilyen töltővel amit a két legelterjedtebb telefonmárka függelten szabványt támogatja (PD3, vagy QC3+), tökéletesen működik. Nyilván mind a kábelnek, mind a töltőnek az adott teljsítményt tudnia kell. A cikk szerintem erre utalt, hogy ha a gyári maxon akarod tölteni és így gyorsabb tempóban lekukázni az akksiját, akkor a keress PD3, vagy QC3+ szabványú bármilyen töltőt, ami legalább 90W-ot is le tudja adni. Aztán, hogy ez Blitzwolf, vagy Xiaomi, vagy amit csak akarsz.... az mindegy.
For all...
De, hogy szubjektív is legyek, a kamerasziget nem szép... de még így is szebb, mint a xiaomi 15 ultra-nál. Az a kör alakú bazári bumszli, amit sem Iphone, sem a Samsung nem merne a telefonra rakni. Ezt a két vezető gyártó (Apple 27%, Samsung 23% világpiaci részesedéssel) nagyon nem így csinálja.
Megj.: A Xiaomi csak TOP3, a maga 11%-os részesedésével és a Pro modellre mégis azt a krumplit rakja hátulra. Egy kicsit ezzel szembe megy a fősodorral... De hát legyen szerencséjük.Xiaomi 12X-et fogom majd Xiaomi 15-re cserélni, mert tetszik a hosszabb üzemidő, a továbbra is kompakt méret, a már megszokott UI és a 12X-nél megtapasztalt problémamentes... lassan 3 éves együttlét.
-
tn90
csendes tag
válasz
Roland861010 #25 üzenetére
Pont ugyanezt akartam írni én is, hogy a képek hozzák a 2010-es évek elejének színvonalát, a faágakat és a leveleket olyan gyönyörűen szétmossa az algoritmus, a színek-kontraszt iszonyatosan túltolva, agresszív túlélesítéssel.
Lassan eljutunk oda, hogy egy 400.000 Ft-os telefonnal már fényképezni sem lehet, egy 4-5 évvel ezelőtti csúcskészülék a szimpla 12 megapixeles, kb. 1/1,7"-os szenzorral sokkal konzisztensebb teljesítményt nyújt fotózás terén, mint ezek a mai 50-180-200 megapixeles csodaszenzorok... Legalábbis a Samsung-Xiaomi-Apple triónál ez látszik. -
scyllarus
veterán
"Egy ilyen, relatív kis méretű telefont sem lehet minden esetben fogásváltás nélkül kezelni" -végre valaki leírta.!
Most mindenki arról áradozik, hogy ez egykezes telefon. Nem, nem az. 190 cm vagyok, kifejezetten nagy kezekkel, de az egykezes telefon az 5,8-6". -
Attila1007
csendes tag
válasz
Attila1007 #4 üzenetére
Azóta az emagnál megjelent az 512-es változat.
-
válasz
creathall #29 üzenetére
Ez föleg a Samsungra nem igaz, mert alig találni olyan töltőt ami a Samsung "szupergyors" 25/45 wattos (
) töltését tudja a Samsung töltőkön kivül. Tehát ha van egy Samsungod, egy Asusod és egy Apple telefonod (egyik se kínai) akkor pont háromféle töltő kell hozzá, hogy max sebességgel tudjad tölteni mindegyiket. Miközben egy 100 wattos PD3-as töltővel a kínai telefonok bármelyikét tudod tölteni legalább 45/60 wattal, addig egy Samsungot ha megszakadsz akkor se tudsz 45 wattnál gyorsabban tölteni, de a 100 wattos PD3-as töltővel még annyival sem, ha nem ismeri a töltő a Samsung saját töltési szabványát IS.
-
gusthy
veterán
válasz
creathall #29 üzenetére
Ez nem így van.
Nekem pl egy Honor-om van, amit legalább három különböző töltővel töltök (Huawei, Dell, Asus) 65W-on, és tökéletesen tölt mindegyikkel.
Persze lehet, hogy van olyan kínai eszköz, amire ez nem igaz, de nem állíthatjuk, hogy minden kínai teló szabványtalan. -
creathall
kezdő
A Kínai telefonok semmivel nem kompatibilisek magukon kívül! Szóval ha van 4 szerközöm mint nekem, akkor ha azt akarom, hogy a telefon 50 W felett töltsön, akkor a saját töltőjét és kébelét kell magammal hordozni, mert amúgy a kínaiak, igazából a PD3-al nem kompatibilisek egészen.
Ellentétben pl a Samsunggal, Apple-val. Szóval ha van 4 eszközöm, akkor 4 töltő? Mert ha szabványt nézek, akkor a kínai telefonok sem sokkal gyorsabban töltenek mint pl egy S2x Ultra. -
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Roland861010
veterán
Ez jó?
Most vagy az oldal gáz vagy maga a képek nagyon vackok.
Mi az az 5* nagyítás? Mint valami festmény.Remélem péntek ha megjön az ultra az lesz olyan mint az X200Pro mert ha nem akkor ez így elég ócska év lesz.
-
h4h01
senior tag
válasz
csakany2001 #22 üzenetére
A többit még talán ide sorolom, de az x200 pro? Az nagyon másik kávéház..Az s25 meg igenis ennek az alternatívája..hivatalos ára az kb ugyanaz, meg főleg a mérete miatt is..Nem véletlenül hasonlítja mindenki egymáshoz ezt a kettőt..
A pixel 9pro az 465 ezren, a 16 pro az kerek 500 ezren nyitott tavaly..mindegyik azért feljebb van/volt pozícionalva mint a Xiaomi..
-
nikilauda
senior tag
A 14-et nem vettem meg a párásodás miatt, de ez teljesen rendben van, úgy tűnik. Szerintem nyár elején veszek egyet.
-
csakany2001
senior tag
Sima S széria jó ideje nem csúcskategóriába tartozik.
Ennek az ellenfele az X200 Pro, a Pixel 9 Pro és az iPhone 16 Pro.(ára is ezek felé konvergál)
Felsoroltaknál előbb venném, a Xiaomi 14-ről amúgy én is ezért mondtam le tavaly, amúgy azt vettem volna, nem a i15P-t. Bár a mostani árán ezek ellenére is abszolút best buy.
Ha ennek is beesik szintén jó vétel lehet, jövőre érdemes azoknak elgondolkozni, akiknek ez megtetszik, mert kb. feleződik.(olyan, mint az LG csúcstelefonok régebben)Ami a telefont illeti, izig-vérig csúcstelefon és sajnos mindegyik telefonra jellemző, hogy a tesztelő az előrendelő user és kb. fél év múlva már kijavítanak mindent, de ez igaz az összes gyártóra. Ezért nem tudom okolni a Xiaomi-t sem, csak ne legyen azért olyan hibája, ami zavaró.(kamerán biztos javítanak, a 14 is sokat fejlődött szoftveresen)
-
válasz
túró:gombóc #17 üzenetére
Beletehetné az Uniós jogszabály életbe lépését követően is, mert nem vált tilossá a töltő adapter hozzácsomagolása. A döntéshozók azt írták elő, hogy lehetővé kell tenni a töltő nélküli csomagolást is, tehát választási lehetőséget hagytak a gyártók részére, akik erre logisztikai okokból úgy reagálnak, hogy inkább maradjon egy féle csomagolás, ami töltő nélküli.
Házon belül ezt Bog magyarázta el ebben a videóban: [link] , de számos egyéb hír is született a témában, mindenféle portálon.
-
h4h01
senior tag
Ez azért egy jóval kiforrottabb gép lett mint a tavalyi..Ott azért 400 ezerért még otthon párátlanítgatni kellett ..Értem én, hogy nem volt egy nagy kunszt, de azért
Engem ez tavaly el is tántorított a xiaomitól, pedig direkt egy kompaktabb csúcs telót kerestem elsősorban..Az alap S25-nél ez szerintem mindenben jobb, mondjuk az más kérdés, hogy sufni gsm azt már 265-től hozzádvágja..Illetve a samsungot kuponkunyerával már 400 ezernél jóval olcsóbban is be lehet szerezni, gondolom..
-
samu74
addikt
Korrekt lett a teszt,a telefon se rossz. A videó rész ennyi pénzért lehetne jobb az biztos.
-
Kis elfogultságot érzek ki a tesztből a Samu irányába. Míg az S25 kirívó problémái elegánsan lettek közölve, addig ebben a tesztben minden apróságért beleállnak a készülékbe, és a hangnem is hagy kívánnivalót maga után. Bocs!
-
manokaki
addikt
Majd ha ujra lehet rátenni Nova launcher-t akkor lesz ujra
-
pittlaren
csendes tag
A teszttel ellentétben a Telekom oldalán azt írjàk IP68, és az adatlapon az szerepel, h. van a csomagban töltőfej.
-
hdavid1
tag
Kár hogy a Pro nem jön. Mondjuk csökkentett akksival nem sok értelme lenne.
-
Kormi76
aktív tag
válasz
enginev3.0 #9 üzenetére
Erre lenne jó a Pro. Jöhetne az is Magyarországra.
-
p2pp
őstag
A tárhely, stb sebességére leszek kíváncsi?
Vajon olyan gyors lesz, mint az Ultrában? -
Szerintem brutál szép, nekem nagyon tetszik, de nem akarok kisebbet a mostani 6.67"nal
Ahjjj már, nem hiszem el
Megnézem még élőben hátha megtetszik annyira hogy ez legyen -
tms+
aktív tag
ezt a töltő dolgot el lehetne engedni, mivel ez már sztenderd, nem?
-
mhydas99
aktív tag
TechMo par oraja tesztelte YouTubeon...osszehasonlitva akksiban es kameraban par masikkal. Ahhoz kepest, hogy mekkora es uj tipusu akksija van ennek, kb. 30 perccel birta tovabb, mint a Pixel. Es ugy 50 pwrccel tovabb, mint az S25. Persze ezek jo ertekek, minden perc szamit es nyilvan nem valos hasznalatot mutatott be egy nap alatt, megis jobbat vartam volna a 15-tol...
-
Ez egy jó telefon, tetszik.
-
DS39
nagyúr
Szimpatikus telefon.
Az ára is csúcs persze.
Ez a szilícium és szén akku mennyire kiforrott technológia? -
Attila1007
csendes tag
Arról van valami info, hogy elérhető lesz-e Magyarországon az 512gb-es változat? Vagy max majd behoznak más országokból ilyen "szürkeimportos" gsm boltok vagy hasonló? Mert látom, hogy pl a cseh alzán van 512-es model.
-
jeni
félisten
Miért az S23 telohoz van hasonlítva mikor az már 2 típussal korábbi?
-
novinyul
veterán
Most jó vétel a Xiaomi 14
Tényleg az akkumulátor és a proci ami változott.
-
mhydas99
aktív tag
Pár észrevétel:
Az alcímben az S25 lenne az ellenfél, nem az S23, ahogy írtátok, ugye?
Illetve NEM IP67, hanem IP68 a védelem.
Javítsátok légyszi, ha jól gondolom. Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Xiaomi 15 legnagyobb ellenfele a Galaxy S25. Az sem változott sokat, úgyhogy ez sem. Ettől még elég jó.
- Tőzsde és gazdaság
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- BestBuy topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- One mobilszolgáltatások
- Mini-ITX
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- Iphone 14 Pro Max 256GB Deep Purple
- Motorola Razr 40
- Honor Magic6 Lite 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Xiaomi 11T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- KIEMELT AKCIÓ: kitűnő állapotban lévő iPhone 12 Pro Pacific Blue 128 GB szuper áron eladó !!! (14)
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Xiaomi 10W töltő nem használt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest