Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
repvez
addikt
egyébként ha a visszajelzések menuben irok valamit nekik akkor arra mindig van válasz is : mert már elküldtem ugyan azt magyarul és angolul is nekik , de már 2 hete és még nem jött visszajelzés arrol se, hogy megérkezett az uzenet, se arrol, hogy esetleg meg is nézték, hogy mit lehetne tenni a probléma elháritására, vagy, hogy milyen logot készitsek, arrol, hogy könnyebben beazonosithassák mi okozza.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
bluemirage #414 üzenetére
Én úgy vagyok vele, szeretem, ha a teljes felület egyfajta szinergiában van, a színek a stílus egy egységes megjelenést ad, ami jó esetben nekem tetszik is. A miui-t mint felhasználói felületet mindig kedveltem, a régi főző romos korszakomban is előszeretettel telepítettem, ha tehettem. A fenti miatt nekem csalódás a tárcsázó és sms app nem miui, a nálunk forgalomba hozott romban.
-
Karavik
veterán
Szia, tudnád légyszi jelenteni ezt a hibát a szolgáltatások és visszajelzés aopon keresztül? Te vagy a második X15 tualj ezzel a hibával ugyanis a hivatalos X15 TG csoportban már egy valaki jelentette. Szólj ha megvan a jelentés. Mindenesetre próbáld meg gariban kicseréltetni, de a jelentés is fontos lenne. Köszi!
-
Kelecar
aktív tag
Sziasztok. Szerda óta van meg teló a Telekomtól. Ma este elkezdett egy ilyen furcsa anomáliát produkálni. A kijelző alján egy pixel szaladgál jobbról balra egymás után többször. Aránylag ritkán csinálja, de nem tudom mi triggereli, egyelőre randomnak tűnik. Tudjátok esetleg mi lehet? Emiatt van értelme valami gariztatást elkezdeni (lehet egyatalán?)
Update: azóta nézegettem még, és akkor csinálja mikor hosszabb ideig nem érek a kijelzőhöz.
-
tsilver
aktív tag
Hogyan tudom megkeresni egy applikációnak a helyét? Nem a keresés funkcióra vagyok kíváncsi, hanem arra, hogy a keresés funkcióban mondjuk például megtalálta, de egyébként melyik lapon hol helyezkedik el maga az app, hogy az tudjam mozgatni vagy törölni. Samsung-nál erre, ha hosszat nyomom a keresésben az talált ikont, van egy menü, de Xiaomi-nál nem találok ilyet.
-
válasz
captainnemo #413 üzenetére
Én is a true phone-t és textra-t használom. Azt hittem, hogy ez a parositas ritka.
Ha valaki ezeket megszokja, akkor fáj a fapados google -ra visszaváltani.
Nekem ceges telefon. Nagyon sok hívás és sms. De van akinél a telefon már inkább tablet. Klasszik hívás és sms alig. Nekik pl jók a gyári appok is arra... amire.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
captainnemo #405 üzenetére
" ... megvan a bevált dialerem és sms appom ... "
Tiszta szerencse, hogy (talán) még használható ilyen 3rd party app. Ismerve a Xiaomi mérnökeit biztosra veszem, hogy úton a "javítás" ...#398 Essien
Hát, igen. Két-három telefonból talán össze is lehetne rakni egy jót. És itt most nem a 80-100e Ft-os kategóriáról beszélünk. Tragédia. -
spect80
senior tag
Ja úgy kellett volna, ezt elrontottam. Viszont sikerült kipróbálni egy domino kártyával és azzal is szarakszik, de úgy, hogy a jelerősség közben elég jó. Sw bug gyanús, mindenesetre ez így számomra használhatatlan. Visszavinném gariba, de már előre félek a kitérő válaszoktól, hogy Vodánál vettem mit akarok Telekommal. Esetleg megvárom a következő frissítést hátha az javítja. Milyen gyakran jön xiaomira?
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo #404 üzenetére
"Én nem 100%-osan értem amit itt írtál":
- A "nem tudom a telón felvenni a hívást" úgy értettem, hogy épp nincs nálam a teló mert leraktam valahová, vagy mert meló miatt koszos a kezem és nem szeretnék zsebbembe turkálni..stb. ilyenkor nekem jó, hogy az órán fel tudom venni a hívást és tudok rajta telefonbeszélgetéseket bonyolítani.
"Ha bejövő hívás van és fülesen vagyok, ott teljesen könnyedén fel tudom venni, mert a fülesen fogadom (xiaomi buds 5 pro), a fordítottja nem megy, hogy órán indítom a hívást és a fülesen legyen ennek ellenére.":
- Ez azért van, amit már írtam, hogy amelyik kommunikációra képes telóhoz csatlakoztatott BT eszközön fogadod/indítod a hívást az kap prioritást, pl. earbuds, okosóra, autós hangredszer...stb. tehát alapból azon beszélsz, amin a hívást fogadtad vagy indítottad. Nekem ez így jó de, tudom, hogy mindekinek más a jó.
-
captainnemo
aktív tag
Persze lehet keresni, de én pont a T9 keresést tartom kényelmesnek, főleg akkor, ha egy kézzel keresek. A vicces az, ez sok éven keresztül hiányzott az iphone-ból, most végre megycsinálták, de én pár év iphone kitérő után visszamentem adroidra, és azt tapazstalom a ygári tárcsázóval ez nem működik. Mondjuk megvan a bevált dialerem és sms appom, de gondoltam miért ne használjam a gyárit. Hát így nem fogom.
-
captainnemo
aktív tag
Én pl. sok esetebnen nem tudom a telón felvenni a hívást, csak az órán, jól beadni, ha ilyenkor másik csatakoztatott BT eszközre irányítaná a telefon beszélgetést....
Én nem 100%-osan értem amit itt írtál. Ha bejövő hívás van és fülesen vagyok, ott teljesen könnyedén fel tudom venni, mert a fülesen fogadom (xiaomi buds 5 pro), a fordítottja nem megy, hogy órán indítom a hívást és a fülesen legyen ennek ellenére. Nekem gyakori az tömegközlekedem, a kezemben táska, a telefon valahol mélyen a zsebemben, a füles ilyenkor mindig a fülemben, mert állandóan hallgatok valamit, ebben az esetben, az órán nagyon jó lenne hívást indítani, úgy a hang maradjon a fülesen.
-
spect80
senior tag
Cégessel nem tudok váltani, úgyhogy feleségem telefonjában lévő telekomos esimet akartam áthozni. Viszont elkövettem azt a hibát hogy először kitöröltem abból ebbe meg már nem tudom felvenni mert a weboldal nem engedi. Telefonos ügyintézéshez meg valami kód kéne amit 6 éve adtam és fogalmam sincs mi az, úgyhogy amíg nem megyek be egy ügyfélszolgálatra addig nem tudom használni. Remek Szolgáltató!
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo #390 üzenetére
Google tárcsázó valóban megbukik T9 bevitelen, ha ékezetes karakterek vannak a kontakt névben, számtalan ezzel kapcsolatos bejelntés van már a Google felé, pl.: [link]
De ezen kívül még van keresés a névjegyzékben, kedvencek, legutóbbi hívások és gesztusra app kereső lehetőségek. Én ezt utóbbit használom ami szintén max 3 karakter beütése után kidobja a névjegyet és működik akkor is, ha pl. ékezetes a kontakt de nem ékezettel keresel rá.
Ennyi mindenben tud keresni ami testreszabható:
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo #389 üzenetére
A telón és órán is könnyedén tudsz váltogatni a BT eszközök között.
A priorítás az, hogy amelyik kommunikációra képes csatlakoztatott BT eszközön fogadod/indítod a hívást az kap prioritást, earbuds, okosóra, autó hangredszer...stb. Ez így logikus.
Én pl. sok esetebnen nem tudom a telón felvenni a hívást, csak az órán, jól beadni, ha ilyenkor másik csatakoztatott BT eszközre irányítaná a telefon beszélgetést....
-
Essien
aktív tag
válasz
migabi24 #394 üzenetére
A One UI jobb ez nem kérdés számomra így pár nap használat után . Viszont aksi ,kamera itt jobb . Egy nagyon picit jobban odafigyelnènek itt a szoftverre akkor a legjobb kompakt telefon lenne szerintem. AOD eltűnése sötétben, a 120 hz fura működése adaptiv módban, értesítés hangja ne zavarjanak módban. Ezek bosszantó dolgok, majdnem mindenre van megoldás csak fura hogy nekem kell rajta agyalni vagy segítséget kérni. A Samsungnál sose találkoztam olyan dologgal hogy bekapcsolom és nem úgy működik ahogy kéne.
-
tsilver
aktív tag
Egy teljesen amatőr kérdésem lenne. Ez az első 5G telefonom. hogyan lehet előcsalni itt Budapesten meg környékén, hogy 5G-vel menjem, mert nekem folyamatosan 4G-t írt csak ki. Kell hozzá új SIM kártya vagy valamit csinálnom még pluszba?
-
tsilver
aktív tag
válasz
migabi24 #394 üzenetére
Hát én S10-ről váltottam, az egy kicsit régebbi modell, ugye? Nagyon jó kis telefon, egyébként sokkal jobb, mint a Samsung szerintem kijelzőben, akkumulátorban, töltésben, nekem méretben is. talán két dolog hiányzik, az egyik a titkosított mappa, ami a Samsung-nál borzasztóan ki van találva, a másik pedig a programok és képernyők elrendezése szerintem itt nehézkesebb. A Samsungnál ez is jobban ki van találva. de ha ezeket megszokod meg a gesztus vezérlést, akkor szerintem egy szuper jó kis telefon. Én még töltőt is kaptam hozzá a gyárilag, úgyhogy 90 wattal megy, nem bántam meg. (Andoid autó kabellel és anélkül is szakadásmentesen megy
)
-
captainnemo
aktív tag
válasz
<Adamsky> #381 üzenetére
No teszteltem és a 3rd dialert újra, úgy működik, ahogy írtad, azaz, ahogyan kell. Lehetséges néha nem jól működik, majd figyelem. Csatlakoztatott füles esetén oda megy a hívás, mindegy hol veszem fel, és ez a hívás indításra is igaz. Az jó lenne, ha az órán indítom, és van csatlakoztatott füles azt használja. Ezt még nem sikerült kitapasztalnom telejsen, mert ha mondjuk, valamit hallgatok, és megállítom és az órán hívok valakit, mintha a fülest használná, ahogy én szeretném mindig.
-
nervex88
csendes tag
válasz
Én olyankor a voice search-ot használom. De egyébként valóban nonszensz... Aki emlékszik régről, a miui dialernek úgy tudom nem okozott gondot az ékezet. Régi szép idők (Mi9).
-
tsilver
aktív tag
válasz
Attila1007 #384 üzenetére
-
tsilver
aktív tag
válasz
én 2 hete használom a telót, Samu-ról jöttem, minden supi meg jó, , , de nekem borzalmas ez a google tárcsázó, mintha 20 éve találták volna ki, muszáj másikat használnom,
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo #382 üzenetére
Ha az okosórán fogadsz vagy indítasz hívást, akkor a beszélgetés automatikusan az okosórán keresztül történik akkor is, ha a teló eközben pl. az autó hangrendszeréhez van kapcsolódva.
-
Karavik
veterán
válasz
captainnemo #378 üzenetére
Biztos a 3rd party dialer hibája mert az alapértelmezett Google tárcsázóval szépen lehet váltogatni a BT eszközök között:
-
Attila1007
csendes tag
Alzaguard üvegfóliával tökéletesen működik az ujjlenyomat olvasó, ugyan olyan gyors mint volt csak újra fel kellett venni az összese ujjlenyomatot.
Pontosan ezt rendeltem:
https://www.alza.hu/alzaguard-fullcover-glass-protector-xiaomi-15-2-5d-uvegfolia-d12732879.htm -
spect80
senior tag
használja valaki telekom kártyával a telefont? Ha igen, nincsenek hívás indítás és fogadás problémái?
nálam mintha dobálná a telefon a 4g kapcsolatot, 2g meg elég hektikusan működik. Voda, yettel ok. SIM kártya csere után, mindkét sim slotban szarakszik, egyedül is, dual sim setupban is hibás -
captainnemo
aktív tag
válasz
<Adamsky> #381 üzenetére
Első körben azt javasolnám, hogy felejtsd el a 3rd party dialer-t (ez szemlátomást nem az a rendszer, ami elviselné a dialer, laucnher és még ki tudja minek a cseréjét).
A gyárival viszont szerintem úgy kellene működnie, ahogy írtam.Gyári google tárcsázóval nem lenne bajom, de nem működik benne a t9 keresés magyar ékezettel dialpad módban. Nekem az fontos, mert így egy kézzel is tudok keresni ha kell.
Ha bármilyen – a hívást is kezelni képes – bt. eszköz csatlakozva van a telefonhoz, akkor a hívásnak azon keresztül kellene lebonyolódnia, függetlenül attól, hogy a bejövő hívást hol veszed fel (indítani meg ugye eleve csak a telefonról tudsz).
Indítani az órámról is tudok, és itt is picit hektikus mit vesz aktív eszköznek, mivel az órám is kommunikálni képes, bluetooth eszköz.
Most már kíváncsivá tettél, hogy vajon a gyári tárcsázóval így működik-e?
Lehet kipróbálom, csak elég macerás, meg kell kérnem ilyenkor valakit erre.
Jó sok kombinációt ki kellene próbálnom hozzá.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
captainnemo #380 üzenetére
Bocsi, de nem tudtalak követni
Első körben azt javasolnám, hogy felejtsd el a 3rd party dialer-t (ez szemlátomást nem az a rendszer, ami elviselné a dialer, laucnher és még ki tudja minek a cseréjét).
A gyárival viszont szerintem úgy kellene működnie, ahogy írtam.Ha bármilyen – a hívást is kezelni képes – bt. eszköz csatlakozva van a telefonhoz, akkor a hívásnak azon keresztül kellene lebonyolódnia, függetlenül attól, hogy a bejövő hívást hol veszed fel (indítani meg ugye eleve csak a telefonról tudsz).
A telefonáláskor – a kapcsolat létrejöttét követően – viszont képes kellene, hogy legyél "forrást" váltani:
• telefon (kihangosítás)
• normál telefonálás (kihangosítás nélkül)
• bt. eszközMost már kíváncsivá tettél, hogy vajon a gyári tárcsázóval így működik-e?
-
captainnemo
aktív tag
válasz
<Adamsky> #379 üzenetére
hmmm, akkor lehet a tárcsázó hibája (right dialer), visszatettem a jól bevált tárcsázómat (true phone dialer & contacts), és megnézem majd, azzal is fenáll-e a hiba.
Mondjuk a füles rajtam van, de okosórával veszem fel akkor oda rendelődött a hívás, ebből gondoltam az a szabály amivel felveszem az lesz az aktív alapértelmezett eszköz, a híváskor.
szerk.
Csináltam egy próbát fura volt, füles volt rajtam csatlakoztatva és fogadtam a hívást, de telefonnal, a használt eszköz a telefon volt, de tudtam váltani sikeresen (ez akkor a right dialer hibája volt ezek szerint). Gondoltam ezek után legyen még egy próba, és akkor már a füles volt az aktív, nem a telefon, annak ellenére a telefonon fogadtam a hívást. Nem tudome gyértelműen mi a logika, mi a prioritás. Én amúgy azt szeretném, ha a füles csatlakoztatva van, mindig minden esetben az legyen. Ha tippelnem kéne a legutoljára használt eszközt veszi alapul, ha több lehetséges hívás fogadó van. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
captainnemo #378 üzenetére
" ... ha nem a fülessel veszem fel (...) akkor a hívás a telefon (...) rendelődik. Ez még logikus is ... "
Nekem nem tűnik annak. Legalábbis a mostani telefonom marhára nem így működik. Ha rajta van vm. bt. fej- vagy fülhallgató, esetleg hangszóró, akkor azon keresztül fog történni a beszélgetés (akárhol veszem fel), hacsak át nem váltok – a hívás megkezdése után – a telefonra. Ha átváltok, akkor az a hívás végéig úgy is marad." ... a Bluetoothra váltást nem engedi mindig vissza ugrik a telefonra. Ez valami hiba?"
Hívás közben "ugrik" vissza? Hááát ... én hibának mondanám. -
captainnemo
aktív tag
Lenne egy kérdésem. Ha fülesen vagyok és bejön egy hívás akkor ha nem a fülessel veszem fel, hanem a telefonnal, akkor a hívás a telefon mikrofonjához és hangszórójához rendelődik. Ez még logikus is, de hiába nyomogatom, a Bluetoothra váltást nem engedi mindig vissza ugrik a telefonra. Ez valami hiba?
-
Karavik
veterán
válasz
Keil Walker #374 üzenetére
Nem szükséges 120W de árban nincs különbség ezért választottam nagyobbat. Nagyobb teljesítményű töltő sose lehet gond max fölösleges, mert úgy sem lehet a telót annál nagyobb teljesítménnyel tölteni, mint amennyit az akkumulátor megenged ill. felvesz.
Én most AliExpress-en vettem de még nem jött meg.
-
spect80
senior tag
válasz
bluemirage #371 üzenetére
köszi, ezt már korábban beállítottam, de így se lett jobb
-
Karavik
veterán
Ez csak akkor működik úgy, ha az értesítések és allapotsor menüben a képernyőzár értesítés beállításnál az "Értesítés és tartalom megjelnítése" van kiválasztva:
Én ezt sose választom mert így bárki beleolvashat, ha épp nincs nálad a teló. Jobb a középső lehetőség kombinálva a face ID-s értesítések kiterjesztésével.
-
Karavik
veterán
válasz
bluemirage #371 üzenetére
Xiaomi 15-ön ez nem rejtett funkció, rendszerszinten elérhető. Ahogy rádugod a töltőt már értesítésben felaljánlja a töltési sebesség növelése lehetősget, plusz belehet állítani állandóra is, ahogy nekem van. Ez csak eredeti Xiaomi töltővel működik. Nekem 90W-os van, de most rendeltem 120W-os
-
Gyakori, hogy a xiaomi telefonban a gyorstöltés spec. szerinti maximuma gyárilag ki van kapcsolva. Több más rejtett beállításhoz hasonlóan, azonban ezt fel lehet oldani. Ez az egyik módszer rá.
-
spect80
senior tag
válasz
bluemirage #366 üzenetére
-
Essien
aktív tag
Zárkèpernyőn mondjuk van egy értesítés és ott a szélén egy kis nyíl amit más telefonnál megnyomtam és akkor mutatta a teljes szöveg pl Viber vagy gmail app-nal. Viszont itt hiaba nyomogatom a zárkèpernyőn nem nyílik meg az értesítés. Mit kéne beállítani hogy lássam . Köszönöm
-
captainnemo
aktív tag
válasz
bluemirage #366 üzenetére
Értem persze, csak fura két másik típussal megy, amiből az egyik vention. Én eddig soha nem tapasztaltam még egyetlen telefonnal sem, hogy nem működött volna együtt töltővel. legalább 7-8 töltőm van otthon, nem akarnék mindig egy újabbat venni ha vásárolok egy másik telefont. Ez lenne az előnye annak, hogy nem csomagolnak már töltőt a telefonokhoz.
-
válasz
captainnemo #365 üzenetére
Jó dolog a GAN töltő, főleg ha nagyobb teljesítményre van szükség.
Amíg nem gyári töltővel próbálsz tölteni, addig kb. passz' a válasz a legtöbb hasonló problémára.... sajnos.Én is jártam már így más eszközzel. Vagy a gyorstöltés nem ment (pedig a spec. szerint tudta azt az adott szabványt), vagy pedig eleve nem is töltött. Ez utóbbi nagyobb töltő és kisebb eszköznél volt. Kis amper felvétel, aminél a nagyobb töltő nem is kapcsold be.
Gyári' töltőknél töredékére esik mindezek esélye.... és ahogy nézem alig drágábbak a noname'-hez képest.Egyébként ha már kínai nem gyári, akkor pl. a Blitzwolf, amivel csak jó tapasztalatom van. A Baseus pl. amivel korábban szívtam. De ezeket csak NEM' telefonhoz használom. Pl. okosórák, zenelejátszó, powerbank stb... telefonhoz csakis gyárit.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
Keil Walker #362 üzenetére
Érdekes módon egy régebbi általam megvásárolt töltőt nem fogad el a telefon, míg sok másikat igen.
Vention 2-Port USB (C + A) GaN Charger (30W/30W) EU-Plug White - Töltő adapter | Alza.hu
Mi lehet az oka ennek?
ha jól tudom 30W feletti töltést, csak bizonyos gyártok (xiaomi) esetén enged a telefon, de azért kisebb hatékonysággal kéne működniük.
-
tsilver
aktív tag
Tapasztalta valaki, hogy nem kapja meg a SMS-eket Vagy 5-6 applikációnál kellett volna visszajelző sms-t kapnom, összesen egynél kaptam meg, az összes többinél nem érkezett meg. (na jó egy helyen miután nem jött meg a whatsup-ra kértem oda utána megjött)
-
tsilver
aktív tag
válasz
Keil Walker #362 üzenetére
Nálam is ez volt a dilemma és Xiaomi lett belőle.
Műszakilag összehasonlíthatatlan, szoftwaresen azért valóban a Samsung jobb, de együtt lehet élni vele.
-
Keil Walker
aktív tag
válasz
migabi24 #351 üzenetére
Én S21 FE-t készülök lecserélni S25-re vagy X15-re. Volt korábban Xiaomim (mi3 és mi10 lite), de őszintén szólva a Samu rendszere szimpatikusabb.
Viszont az akksi miatt inkább a Xiaomi felé húz a szívem. Valószínűleg a hyper-t is be tudom állítani számomra tökéletesre. Elkértem a kollégám 14T-jét, kipróbáltam pár dolgot, mindent tud elvileg amire szükségem van.
A 21 Fe akksija már fél napot sem bír, más baja nincs. Az S25-tel nem tudom mennyire lennék előrébb akksi terén. Valószínűleg 3 évig fogom használni az új telefont is. 3 év múlva szerintem a Xiaomi és a Samu is teljesen jó telefont lesz még, kivéve a Samsung akksiját.Apropó akksi. Honnan érdemes gyári gyorstöltőt beszerezni?
-
Essien
aktív tag
A yettel-nèl vágnak rá sima fóliát . Nekem az van fent , én meg vagyok vele elégedve. Ujjlenyomat olvasó hibátlan vele. Egyedül az ára sok 3 felé van és azt hiszem 6000-8500-11500 . Nekem a középső van . -
tsilver
aktív tag
válasz
captainnemo #358 üzenetére
Én pénteken vettem át az új telefonomat, és a A kereskedő azt mondta, hogy egyelőre még nincsen gyári vagy olyan fólia ami működne.
-
captainnemo
aktív tag
válasz
kalmandi #354 üzenetére
Én is most lettem csak, xiaomi 15 tulajdonos, előtte volt egy céges pixel 7 amit kipróbáltam, és egy iPhone 15 pro amit használtam, de visszamentem androidra sok év iOS után. Az ujjlenyomat olvasó valami brutál jó, villámgyorsan old és sosem téved, a pixel 7 optikai olvasója használhatatlan volt nekem. Az jó van gyárilag fólia a telefonon, de ha esetleg tönkremegy, jó lenne csere lehetőség, de nem látok sehol gyári fóliát mert semmiképpen nem akarom elveszíteni a jól működő ujjlenyomat olvasást. Szóval érdekelne a nilkin üveg fólia, hogyan muzsikál, bár az a fekete keret elvesz a képernyőből.
-
Karavik
veterán
Ma éjjel gyönyörűszép volt a hold, kipróbáltam milyen X15 szuperhold camera módja:
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #346 üzenetére
"Oda akarok kilyukadni, hogy szerintem a DND defektje miatt bizony nem tudod azt megcsinálni, hogy semmire se reagáljon (e-mail értesítő, WhatsApp, stb.) a telefon, viszont, ha – teszem azt – Édesanyád hív, akkor csörögjön."
Dehogynem:
Alternatíva 1:
'Néma üzemmód' és 'Rezgés a hívásokhoz' és 'Rezgés néma módban' + 'Ne zavarjon mód' és kivételszabály 'Csak kedvenc névjegyektől' vagy 'Csak névjegyzék' = Értesítés hang nincs csak rezgés a kívánt kontaktoktól érkező hívásáokhoz:Alternatíva 2:
Ne zavarjon mód kivételszabállyal + Értesítések hangrőt levenni nullára = Értesítés hang nincs csak csörgés a kívánt kontaktoktól érkező hívásáokhoz:Ezen felül még van a gyors időzítővel történő beállítás a Néma és Ne zavarjon módokhoz:
Stock Droid mégrosszabb, mert annak DND módja átengedi az ismétlődő hívásokat. Lányom Pixel 9 Pro-ján teszteltem. HyperOS-en ezt legalább ki lehet kapcsolni, ami számomra lényeges.
-
Essien
aktív tag
válasz
migabi24 #351 üzenetére
Amennyiben a kamera nem fontos akkor nincs rossz választás már sztem . Mindegyik nagyon gyors és mindent is tud . Az utóbbi pár hónapban volt s23 s24, pixel 9,iPhone 15 pro,s25 2 napig (elfelejtettem mennyire rossz a kamera )
Nekem a kamera fontos , beltérben a Samsung a többihez képest középkategória. Sok jót olvastam most erről így vettem egyet próbaképpen. Majd leírom a tapasztalatom erről is . Rendszer az mindegyik szokható ha türelmes vagy
Esetleg ha ez nem tetszene akkor pixel 9-re megyek vissza. Nem mindenben a legjobb de nekem a legkiegyensúlyozottabnak tünt, jó képek jó üzemidő, gyors , frissítések rendben. Röviden ennyi
-
Essien
aktív tag
Sziasztok. Ma én is tulaj lettem. Gyors kérdés
Hiába állítom a kijelző frissítését adaptivra vagy akár fix 120hz re egy jó pár app ( viber ,gmail ..stb) 60hz-en megy . Lehet még esetleg valamit állítani hogy minden simán menjen ? Köszönöm!
-
tsilver
aktív tag
át lehet állítani valamilyen programmal vagy valamivel csak a felvett hívás képernyő hátterét globálisan? Nagyon nem jön be ez a sima háttér, ez a korábban használt Samun nagyon pöpec volt
-
<Adamsky>
nagyúr
No. Szóval nálam van a "csörgés" beállítás, ami lehet:
• csörög
• csörög és rezeg
• csak rezeg (silent mode: on + vibrate)
• teljes kussba van a telefon (silent mode: on)
HyperOS-nél nem így van?
... és akkor van a DND, aminek csak az első három esetben van értelme.
Megfordítva: ha "teljes kussban" van a telefon, akkor a kivételek nem játszanak, mert az a DND-hez tartozik.Oda akarok kilyukadni, hogy szerintem a DND defektje miatt bizony nem tudod azt megcsinálni, hogy semmire se reagáljon (e-mail értesítő, WhatsApp, stb.) a telefon, viszont, ha – teszem azt – Édesanyád hív, akkor csörögjön.
Egy képernyőkép stock 13-as droid-ból:
Persze el lehet ezt az egészet intézni azzal, hogy
a) nekem erre nincs szükségem
b) milyen szép képet lő, és egyébként is milyen fantasztikus
... de ez szerintem gáz, és engem pont az ilyen a mindennapi használtat megkeserítő (ellehetetlenítő?) dolgok tartanak vissza a vásárlástól. -
Karavik
veterán
Mejött a szlovák/cseh Xiaomi promócióban szreplő 50W-os vezetéknélküli gyorstöltőm, amire Xiaomi 15 vásárlással ill vásárlást igazoló számlával lehetett regisztrálni a szlovák Xiaomi-nál. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, mert egyrészt szlovák lakcímet kellett megadni (ami nincs), és bemutatót is kellett írni a telóról Szlovákul ill. erről képernyőmentést prezentálni email címet és nevet bizonyítva hozzá, aminek egyezni kellett a promócióban lévő regisztrációs adatokkal. Tudtam, esetemben nem teljesülnek a promóció feltételei, de végül is tettetm egy próbát és mivel szlovákul nem tudok, így innen beküldtem review-ként erről a hsz-emről képernyőmentést és megadtam egy határmenti szlovák étterem címét ahová ki szoktunk járni kajálni, magyar mobilszám elérhetőséggel. És lám kiküldték a cseh Xiaomi-tól! Minden tiszteletem az övék!
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #343 üzenetére
Csak akkor kapcsolok DND mellé silent módot, amikor biztosan nem akarok app értesítés pittyegéseket. Ez esetben is működik a DND hívás kivételek beállítás, értelem szerűen ilyenkor csak rezeg ha kivételekben szereplő kontaktól bejövő hívás érkezik.
Hívásokra tökéletesen működik a Xiaomi DND módja, tök jól testreszabható (lásd képek lejjebb). Google Alvás idő módja viszont még kevésbé használható, mert ez még a kéretlen hívásokat is simán átengedi, ha az illető többször hív.
Xiaomi DND:
Az app értesítési bugot meg javítani fogják nemsokára: [link] 5. Pont
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... én a némítás módot használom a DND mellé."
Neked nincsenek olyan számok, akiknek a tulajdonosai bármikor hívhatnak? Csak, mert ha van, akkor azt nehezen tudom elképzelni, hogy hogyan állítod be.
Ne véletlen lett kitalálva a DND. Jobban visszagondolva, mikor anno megjelent a droid-ban ez a "priority mode", a Miui-nak már akkor gondja volt ezzel, ill. nem vették át egybe a funkciót. Ragaszkodtak a saját DND-s megoldásukhoz. Más kérdés, hogy akkor még legalább jól működött.
Szóval szuper, hogy a "zseblámpa" dimmelhető, de az igazán fantasztikus az lenne, ha (végre) alapfunkciók működnének. -
Karavik
veterán
Az megvan nektek, hogy a csúszka húzogatásával lehet állítani a "zseblámpa" (vaku) fényerejét?
-
Karavik
veterán
Fizikai SIM-el nem érdemes kísérletezni, egyrészt elavult a technológia, maga SIM kártya is elavul idővel, érzékeny a fizikai hatásokra, kontakt érintkezős...stb. Másrészt SIM tálca vízzáró tömítést megannyiszor gyötri az ember ahányszor SIM kártyát mozgat. Szóval fizikai SIM felejtős főleg annak tudatában, hogy dual eSIM-el nincs semmi gond.
Pár év és eljön az idő, hogy totál megszűnik fizikai SIM és a helye is a telefonon. Én nagyon várom!
Nekem a SIM tálca még nem volt kinyitva Xiaomi 15-ön és Xiaomi 14-en sem.
-
spect80
senior tag
Köszönöm a tippeket neked és @Karaviknak is.
A kimenő hívások esetén is sokszor nagyon lassan kapcsol, úgyhogy az a tippem, hogy csak az egyik kártyán (amin a mobilnet megy) van lte/5g kapcsolat, a másik ilyenkor 2g ami már csak hellyel-közzel érhető el.
Viszont a Honorral ellentétben ezen a telón nem találok olyan opciót sehol ahol mindkét simre legalább 4gt tudok beállítani
-
nnandi
csendes tag
Sziasztok,
elutaztam és sajnos nagyon ügyesen majdnem megtelt tárhellyel tettem ezt és egyszer csak egy kép készítése után lehalt a telefon (Xiaomi mi10), külföldön voltam így nem nagyon tudtam életre kelteni és a lezárt telefont csak az adatörléssel tudtam életre kelteni, van e esetleg egy bevált data recovery app vagy program amivel sikerülhet visszahozni a telefonon volt fileokat/képeket/adatokat?
Köszönöm a segitseget -
tsilver
aktív tag
Én inkább teljesen két új SIM-el próbálkoznék, mármint nem a te szolgáltatótól, hanem akár a munkatársaktól, rokontól vagy baráttól kölcsönkérve, és megnézni, hogy azzal mit csinál a telefon, és akkor egyértelműen ki lehet szűrni, hogy a SIM kártyák rosszak, vagy a telefon kezeli rosszul a SIM kártyákat.
Ezt az e-sim dolgot meg egyáltalán nem értem, (globálisan), hogy ennek mi az előnye és miért erőltetjük, (pl. nem tudom gyorsan átrakni egy másik nem eSIM-es telefonba ha baj lenne, stb).
-
spect80
senior tag
köszi.
Másik amit most vettem észre hogy a widgetek akkor sem frissülnek ha nincs korlátozásra állítom az appokat. Azt mondja hogy automatikus indítást is állítsak be, de ilyen opciót nem az alkalmazásnál sem az akku menüjében nem találok. Hol lehet? Van ilyen egyáltalán?szerk.: kirpóbáltam. Ha esim is van akkor a 2. fizikai foglalatban lévő kártyát észre sem veszi. (már ha ez a normális). Céges kártya, esimre nem biztos, hogy tudok váltani, de kipróbálom
-
-
Karavik
veterán
Én két eSIM-el használom, az egyik céges (Yettel), a másik magán (Telekom). Rengeteget telefonálok de csak akkor nem vagyok elérhető, ha telefonbeszélgetés közben a másik eSIM-en hívnak. Ilyenkor SMS értesítést kapok a nem fogadott hívásról, a hívó fél pedig "a szám jelenleg nem kapcsolható" dumát hallja.
De ez így működik az összes DUAL SIM STANDBY telónál, mivel csak egy rádió adó-vevő áll rendelkezésre.
-
spect80
senior tag
olyan jelenséggel találkozott valaki, hogy térerő rendben mégis kb. majdnem minden hívás nem fut be, csak sms-t kapok róla. a hívó közben azt hallja hogy az előfizető kérésére nem kapcsolható. dual sim, fizikai telekom és esim yettel. Telekommal csinálja. Vodafone-os teló, gyári nem mókolt ROM, verziója: 2.0.106.0.VOCEUXM
-
migabi24
nagyúr
válasz
Keil Walker #328 üzenetére
Én azt olvastam, hogy ugyanaz az akku benne csak le van korlátozva a teljesítménye, hogy valami jogszabálynak megfeleljen, hogy mi az igazság azt nem tudom
-
Keil Walker
aktív tag
Sziasztok! YouTube teszten azt mondják, hogy a global verziós 5240 mAh akksi nem Si/C, csak a kínai 5400-as.
Feltételezem ez nem igaz, mert nehezen férne bele a házba. -
natë
nagyúr
Sziasztok, van már működő workaround a sim activation service aktiválási hibára?
-
Karavik
veterán
válasz
Attila1007 #323 üzenetére
Igen, pont azért írtam, hogy jobban jársz, ha rajta hagyod a gyárit amíg bírja.
A gyári fólia berendezési forrás engem is érdekel.
-
BandiT85
aktív tag
válasz
Attila1007 #323 üzenetére
Mi a helyzet a mediamarktos fóliával? Több telefonomon volt már, nagyon jól bírták, bár azokon nem a kijelzőben volt az ujjlenyomat-olvasó.
-
Attila1007
csendes tag
Úgy tudom a 14-be még optikai volt a 15-be pedig már ultrahangos elvileg az előbbi kevésbé érzékeny az üveg-re, inkább az ultrahangost zavarja be. Mind1 rendeltem flip tokot is ha nem lesz jó majd egy darabig azt használom. Redditen olvastam hogy elvileg "csak hivatalos xiaomi képernyővédővel működik" de olyat nem tudom honnan lehet szerezni.
-
Karavik
veterán
válasz
Attila1007 #315 üzenetére
Jobban jársz, ha használod a gyári fóliát amíg lehet. Kb 1 évet kibír.
Xiaomi 14-re még tudtam venni 0.2 mm vastagságú Nillkin Amazing H+ Pro tempered glass-t, de Xiaomi 15-re nem találok ilyen vékonyat. -
xabolcsy
aktív tag
válasz
Attila1007 #315 üzenetére
Én próbáltam egy párat de nem jók
Így maradt a fólia.
Ez talán jó lenne, de már nem akarok kisérletezgetni.
-
Attila1007
csendes tag
Sziasztok!
Ki milyen kijelzővédő üveget használ? Tudnátok ajánlani egyet amivel biztos működőképes marad az ujjlenyomat olvasó?
Előre is köszi! -
<Adamsky>
nagyúr
Aha, már értem! Erről én is olvastam:
The asynchronous quantum flux stabilizer must be recursively indexed within the hypervisor’s neural lattice to prevent stochastic phase variance in the distributed blockchain mesh. Without real-time heuristic entropy dampening, the spectral harmonics of the zero-trust pipeline could destabilize, leading to catastrophic packet decoherence in edge-compute nodes.
-
<Adamsky>
nagyúr
Remélem nem "csak" ennyi volt a beszélgetés. Engem tuti nem ráztak volna le ilyen könnyen. Nem azt mondom, hogy fekete öves "support vérszívó" vagyok, de – már csak a sportértéke okán – tuti vissza írtam volna nekik.
Nem bántóan, hanem egy kedves gyógypedagógus módjára. Mondjuk azzal kezdtem volna, hogy szerinte mit jelent a DND rövidítés?Ez egyébként is egy sablon válasz (ide a rozsdásat ...), és abból is a gyengébb.
Azt írja nem hiba, sőt, ők ezt direkt ilyenre csinálták. Aztán a köv. mondatban, hogy ők folyamatosan fejlesztenek / optimalizálnak. Ugyan mit, ha azt írják, hogy ez így tuti, ahogy van? -
Karavik
veterán
Behívod a tárcsázót majd nem visszalépéssel lépsz ki, hanem kilépsz a kezdőképernyőre. Köv megnyitáskor a tárcsázóval fog megnyílni addig amíg ki nem söpröd az appot a memóriából.
#305ot93:
Ilyen nálam is. GMAIL appra a rendszerszinten elérhető betűtipus, betűvastagság állításnak nincs hatása. GMAIL app Általános beállítások > Beszélgetéslita sűrűségével tudsz játszani. -
Karavik
veterán
válasz
szabeska #303 üzenetére
Szerintem arra gondolsz, hogy itt ki van kapcsolva:
További beállítások > Kisegítő lehtőségek > Letöltött alkamzások > Xiaomi HyperAI motor
Itt csak a kIsegítő lehetőségek (Accessibility) engedélyt kapcsolod be vagy ki a HyperAI motor-hoz, de a HyperAI motor app aktivitásra nincs hatása, ezért marad az aktív appok között.
Az alábbi szolgáltatások mind a HyperAI motorra épülnek:
-
<Adamsky>
nagyúr
" .. de Lucus-t használok ... " – akkor legközelebb (akár egy séta közben) próbáld már ki légy szíves, hogy automata módban (tehát, ha a rendszerre bízod a mem. kezelését az app-nak) vajon elaltatja-e vagy sem. Indíts egy track log-olást (így lehet a legjobban tesztelni), és ha 15-20 perc elteltével nem egy vonalat látsz a kezdőpont és a jelenlegi helyzeted között, akkor nincs gond.
" ... csak akkor van AOD amikor szükséges ... "
Ezt vágom, de ez csak a kijelzőt kíméli. A kamerának és/vagy a közelségszenzornak folyamatosan mennie kell, ill. – beállítástól függően – a giroszkóp állapotát is le-le kell kérnie a rendszernek.
Anno mikor a Tasker-el játszadoztam szembesültem pl. azzal, hogy a proximity sensor-nak elég komoly fogyasztása lehet, ha túl sokat megy."Erre van hivatalos Xiaomi 15 Series-Global Telegram csoport ... "
A DND-vel kapcsolatban milyen választ kaptál? Rosszul tartod a telefont? -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #302 üzenetére
"Locus-t vagy OruxMaps-et szoktál használni?"
- OruxMaps-ot nem, de Lucus-t használok túrázáshoz rég óta."Azért ez az "okos AOD" így lehet 10× annyi energiát elemészt..."
- Pont azért okos, mert csak akkor van AOD amikor szükséges, fölöslegesen nincs kijelzés ill. nincs fogyasztás. Ez nekem kényelmes, de ezen kívül van még <MIndig> <Ütemezett> <Koppintás után 10mp> lehetőségek."Töltés hiába volt normál sebességre állítva, akkor is telepumpálta 1x perc alatt a 120w töltővel."
- Ezt X14T Pro-ra írta, itt irreleváns. Ahogy már írtam X15 stabilan normal töltés 60 perc, gyors töltés 40 perc 90W töltővel bekapcsolt telóval. X14-et 35 perc alatt szoktam feltölteni gyorstöltés módban ugyanazon 90W töltővel."Bár lenne ilyenkor egy e-mail vagy form, ahol jelenteni lehet a hibákat"
- Erre van hivatalos Xiaomi 15 Series-Global Telegram csoport és van rendszerszinten elérhető Feedback app hibabejelntésre és javaslattételre. Általában nekem szoktak válaszolni bár nem mindig kielégítően, lásd DND hibajelentésem. -
ot93
senior tag
Másnak is ilyen vékony a betűtípus gmail-ben, főleg az olvasatlan üzenetek esetén?
[kép]
Nem találtam rá a megoldást egyenlőre, de a korábbi telefonomon (mi9se) körülbelül kétszer ilyen vastag volt az olvasatlan levél, sokkal jobban kitűnt... -
tsilver
aktív tag
Valahogy rá lehet venni a telefon részt, hogy egyből a tárcsázó felület jelenni meg és ne kelljen megnyomni a jobb oldalon alul a gombot.
-
szabeska
addikt
Én ezt a dolgot nem értem, ki van kapcsolva a HyperAI csoda, de fut a háttérben...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
sharp007 #299 üzenetére
"Ha tudod mikor töltötted a telefont és akkortól a napi időket összeadod ... "
O.K., de gondolom érzitek, hogy ez még mindig a jobb kezemmel a bal fülemet ...#288 Karavik
Azért kérdem, mert azért láttunk már karón varjút. És hiába a világ összes memóriája, ha nem lehet a telefont (garantáltan) lebeszélni arról, hogy ne zárogasson be app-okat.
Locus-t vagy OruxMaps-et szoktál használni?" ... érintéssel is le lehet zárni a kijelzőt. Lásd képernyőmentést alul."
Ja, Nova alatt meg "swipe up"-ra tettem rá ugyanígy a zárást, így nem foglal (plusz) helyet."Ha asztalon van a teló és fölé hajolok felvillan - ez mondjuk érdekes, csak arcra érzékeny."
Azért ez az "okos AOD" így lehet 10× annyi energiát elemészt, mint a lesajnált státusz led, de ezt tényleg engedjük el, mert sose fog visszajönni."Mit értesz azon, hogy még "mindig szarul" működik?" – azt, amit t.imi írt:
Töltés hiába volt normál sebességre állítva, akkor is telepumpálta 1x perc alatt a 120w töltővel. Forró volt az akku." ... még pittyegnek az értesítések ... " – ez azért eléggé gyalázatos.
Bár lenne ilyenkor egy e-mail vagy form, ahol jelenteni lehet a hibákat (és nem tojik a gyártó az egészre).
Kínzó kérdés, hogy a sok "pro reviewer"-nek ez, hogy nem tűnik fel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A Xiaomi 15 legnagyobb ellenfele a Galaxy S25. Az sem változott sokat, úgyhogy ez sem. Ettől még elég jó.
- Futás, futópályák
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- 3D nyomtatás
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest