Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjelent a Realme GT7, a márka legolcsóbb csúcsmobilja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
-
Mobilarena
Fontos: aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Telekom készülékcsere akció a készlet erejéig vagy visszavonásig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Churpik #56304 üzenetére
Magyar Evolveo Support elérhetősége: tamogatas@evolveo.hu
-
Churpik
tag
Egy lehetséges vásárlást befolyásoló kérdés
Az Evolveo Easyphone FM le tudja játszani a 3gp kiterjesztést? (Korábban egy 2007-es Sony-Ericsson-nal lettek felvéve memóriakártyára.) Az online használati utasításban szerepel a videofelvétel és lejátszás, de semmi nincs a formátumokról.
-
qltsar
veterán
válasz
Fancy-boy #56301 üzenetére
Az a baj, hogy akkor meg ugrik a "detox" lehetősége, mert ott a böngésző, mobilnet, egy-két alkalmazás is elkegyeg még KaiOS-en, de akkor már inkább egy AGM M7 4G.
Digitális detox szempontjából, ha csak email kell, és megoldható, akkor jobb egy "sima Nokia" szerintem.
-
-
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
Graphics #56296 üzenetére
Szia!
Qubo P280
KaiOS rendszerű. Wifi, 4G, Hotspot, GPS, DualSIM, stb...
Német Amazonról rendelhető kb. 57,72€ + szállítási költség.AGM M7 4G
Érintős és nyomógombos Mobiltelefon
Android rendszerű, IP68, Kártyafüggetlen, Dual Sim, Fekete, Wifi Hotspot, stb...
Végül azért tettem be, mert nincs Google Play, így korlátozottan használható "okos" funkciókra. Mobilaréna teszt.Energizer E282SC
Kinyitható, KaiOS rendszerű. Wifi, 4G, Hotspot, GPS, DualSIM, stb...Gigaset GL7
Kinyitható, KaiOS rendszerű. Wifi, 4G, Hotspot, GPS, DualSIM, stb...
Alza napok kóddal csak 20.080 FtBlackview N1000
KaiOS rendszerű, Ütésálló, 3300mAh akku, Wifi, 4G, Hotspot, GPS, DualSIM, stb... -
Sziasztok!
Fura kérdés jön.
Nekem olyan telefon kéne, egy kis detoxikációhoz, hogy email menjen rajta, más nem érdekel.Lehet nyomógombos, érintős, de más funkció ne. És nem akarok androidos telót, mert ott a lehetőség hogy ránézzek.
Csak email. 4G képes.
Van ilyen?
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
husztiimi #56291 üzenetére
Szia!
A választott árkategória eléggé leszűkíti a lehetőségeket.
Én ennyiért nem is igazán tudnék/szeretnék ajánlani semmit sem újonnan.Genova1983 kolléga által linkelt modell megfelelő lehet, amennyiben a halk hangszóró probléma nem jelentkezik.
Esetleg annyit tennék hozzá, hogy a MediaMarktban is ennyi az ára.
(ha az szimpatikusabb cég vagy könnyebb lenne onnan beszerezni)Viszont keretbővítés esetén az AGM M9 4G lenne az ajánlásom.
-
qltsar
veterán
válasz
husztiimi #56293 üzenetére
Bar nem sok, de egybehangzoan arukereson azt irjak, hogy halk a telefon, kihangositva pedig a mikrofonja sem a legjobb.
Tippre nincs benne zajcsokkento mikrofon, ezert gondolom extrakent kihangositva meg "visszhang" is van.
En azert meg varnek egy kicsit a helyedben, hatha ajanlanak jobbat is a tobbiek.
-
husztiimi
csendes tag
válasz
Genova1983 #56292 üzenetére
Köszi, szerintem apunak jó lesz. Nem filozofálok rajta tovább, holnap meg is veszem. Ha jött volna más alternatíva is mástól, akkor elgondolkoznék (hogy melyiket a sok közül?), de ha nem jött mástól, akkor megkockáztatom ezt.
-
husztiimi
csendes tag
Sziasztok!
Apukámnak vennék olyan nem okos telefont, aminek a rendelkezésre állási ideje egy töltéssel viszonylag sok. Extraként elegendő van benne óra, naptár, esetleg fényképező. De más nem kell. Nagyon hasznos lenne, ha eme készülék kártyafüggetlen lenne.
- Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező)
10e forint- Használt vagy új
Új- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Ugye nagyon nem mindegy, mert az árak teljesen különbözőek.
Webshop- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
2-3 évre- Mire használnád? (ez egy másik sarkalatos pontja a választásnak, hogy körülbelül miről van szó, azt alul lejjebb olvashatod)
Csak telefonálásra- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Nem is kell rá oprendszer- Milyen kialakítású telefont keresel? (bar, slide, flip, stb..)
Téglatest alakú megfelel, erre vonatkozólag nincs elvárás -
n0rbert0
senior tag
válasz
idegen lény #56288 üzenetére
Az lesz, mert válaszolt a support és sajnos nincs ilyen beállítás.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
n0rbert0 #56285 üzenetére
Szia!
Szerintem ez biztosan nem állítható.
Olyan telefonnal még nem találkoztam aminél ezt lehetne paraméterezni.
Próbálj írni a supportnak vagy ha nagyon problémás, akkor új készüléket kellene keresni. -
n0rbert0
senior tag
Sziasztok,
Nemtudja valaki véletlenül, hogy myPhone Halo 3-nál a billenytűzár kioldási idejét lehet e növelni? Arra az időtartamra gondolok, amikor megnyomom a hivásindító feletti gombot, majd utána van kb. 4-5mp, hogy megnyomjam a csillag gombot és utána oldja fel a telefont. Sajnos, sokszor kevésnek bizonyul a gyárilag beállított idő a mamának... -
martongunar
junior tag
Itt a Yettel és a One vowifi szokott sanszos lenni, de az wifi hiányában úgyse játszik. Volte tényleg szinte minden készüléken szokott menni és a Telekom vowifi is.
Azt nem értem, hogy a Yeti és a One miért nem tudják bevezetni ugyanazt az általános vowifi profilt mint a Telekom, de hát ki vagyok én.
-
arcszesz
aktív tag
E miatt kár aggódni. A Yettel ZTE hálózati eszközeivel is ugyanúgy működni fog ahogyan a One Huawei eszközeivel is.
Már a leggagyibb 7 ezer forintos TCL-el is simán megy a VoLTE. Mindhárom szolgáltató kártyájával teszteltem. Drágább telefonokkal meg pláne. Legfeljebb a One kissé darabos éjszakai energiatakarékos sávlekapcsolgatós sémájától szoktak leszakadni néha a hálózatról.
Akkora eltérés nincs a butatelefonok között ebből a szempontból, mert szinte mindben ugyanaz az Unisoc T1x7 chipset van.
-
Fancy-boy
Topikgazda
-
zzola
titán
válasz
Fancy-boy #56279 üzenetére
Lényegtelen, hogy mi van a Telekomnál, nekem Yetteles kártyám van. Telekomnál egyes készülékeken már akkor elérhető volt 4G hang, amikor a másik kettő még sehol nem volt.
Jól sikerült az Ericsson hálózaton a VoLTE implementációja.
Jó eséllyel a nevezett készülékkel azon a hálón lenne HD hang, a másik kettőnél közel sem biztos.
De egy próbát megér, egyébként tetszetős a mobil, szeretem az ilyen strapa telefonokat. -
Fancy-boy
Topikgazda
Szerintem ilyen lista már nincsen, hogy csak ezt vagy azt a típust támogatják.
A Telekomnál a szinte ismeretlen Aligator nevű telók is hibátlanul tudják a 4G Hangot.(VoLTE)
Viszont az előfordulhat, hogy kérned kell az ügyfélszolgálatot a szolgáltatás bekapcsolását a készülékhez.
A Telekomnál elég ilyenkor egy SMS-t küldeni. A Yettelnél nem tudom létezik-e ilyen mód, vagy fel kell venned velük a kapcsolatot. -
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
Én a Sonim XP100 készüléket ajánlanám.
Jelenleg akciós a MediaMarktnál. Kevesebb mint a felére csökkentették az árát.(átmenetileg)Új modell. 4G/LTE képes, strapabíró, Corning Gorilla üveg, Type-C
Az imént megkérdeztem a gyártói chaten a kihangosítást is. és rendelkezik vele:
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
martongunar #56272 üzenetére
A probléma az ajánlásoddal, hogy állítólag az AGM telefonokban nincsen kihangosítás funkció. Neki arra szüksége lenne, tehát nem lenne jó.
Persze az árukereső szerint minden telóban van. Tegnap este kicsit körbenéztem az Amazon oldalain a felhasználói vélemények miatt.
Ajánlom figyelmedbe az AGM M6-nál írtakat:A lényege az, hogy a nagyméretű hangszóró ellenére, nem lehet kihangosításra használni.
Ezek után sanszos, hogy az olcsóbb tesójába(M9) sem raktak. -
martongunar
junior tag
válasz
martongunar #56272 üzenetére
AGM M sorozat Legtöbb nálunk is kapható. Javaslom az itteni vásárlást, hogy biztosan itteni lokalizációs legyen.
-
martongunar
junior tag
Magam részéről (lehet egyedül vagyok a véleményemmel) kizárólag az AGM telefonokat tudom ajánlani. A legjobb hálózati támogatás (legtöbb támogatott frekvencia ideértve a B28-as sávot is), VoLTE stb. ezekben van. A magyar menü fordításától sokat ne várj (rezgés = masszázs és hasonlók, de legalább vicces). Cserébe sajnos nem a legolcsóbbak.
-
zzola
titán
Sziasztok!
Egy nyomógombos mobilra lenne szükségem, amiről csak telefonálnék, Yettel SIM-mel.
A márka, ár, szín, kialakítás másodlagos, nekem pár dolog van, ami fontos:
Jó minőségű és hangos beszéd hangszóró és kihangosíthatóság, 4G és VoLTE támogatás, a többi nem érdekel.
Mi lenne a javaslat?
Köszi. -
quailstorm
nagyúr
válasz
idegen lény #56269 üzenetére
Annak idején a Nokia C1-01 és C1-02 se tartalmazott "earpiece speakert". Egy műanyag alagút vitte a hangot a hátsó hangszóróból a füledhez elég kis hatékonysággal. Az volt rá a hack hogy le kellett ragasztani a hátlapon belülről a hátulsó hangszórórácsot és akkor több hang ment előre.
-
idegen lény
addikt
válasz
arcszesz #56267 üzenetére
Már az Alcateleknek is a hangszórói voltak a gyengéi. Az Alcatel OT-316-ok még ma is hibátlanul működnek, a mai napig használom őket, 1400 forintért nagyon jó vételek voltak, de van egy hatalmas hibájuk, az elejére nemes egyszerűséggel nem tettek hangszórót.
[link] Ezért állandóan panaszkodnak, hogy alig értenek, ha megfordítom, akkor meg én értem őket nehezebben, de azért használható még így is, imádom.
-
zsolt501
nagyúr
myPhone HALO 4 LTE- használ itt valaki?
Milyenek a tapasztalatok, és meddig bírja 1 feltöltéssel? -
arcszesz
aktív tag
válasz
janeszgol #56265 üzenetére
Nekem a kis tesója van, egy TCL 4041. A hangszórói annak is kukába valók. A kihangosító/csengő pocsék és halk, a beszéd hangszóró simán halk. Nem használom a készüléket.
Valamivel drágábban a myPhone 6410-nek viszont kifogástalanok a hangszórói. Szépen és hangosan szól. A hangminősége szerintem összemérhető a lapos telefonokéval. Pedig ez sem került egy vagyonba.
-
janeszgol
félisten
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
janeszgol #56261 üzenetére
Ha a "múltkor" alatt az év végére gondolsz, akkor igen.
Mert ezek szerint a 14 napos elállási időnek is lőttek. (két hónap telt el)Miért nem veszel neki egy normális nyomógombos telefont?
Nagyon sokan úgy állnak hozzá a vásárlás előtt, hogy ez nem érintős, jó lesz 10-ért vagy 5-ért...
Remélem csak poénból írtad a végére azt amit...bár még úgyis erős egy kicsit. -
janeszgol
félisten
válasz
janeszgol #56261 üzenetére
Ja igen. A hangerősségre panaszkodtak pár értékelésben. Na az nincs. A gyári csengőhang még ok hívásnál, de az sms hang az maxon is jelzésértékű. Mármint egy suttogással ér fel.
Szerkesztettem neki csengőhangot (nem tudtam a formátumot, sem a kézikönyv, sem a net nem írt semmit erről, így hangfelvevővel rögzítettem hangot és megnéztem annak a formátumát), de az sokkal halkabb, mint a két gyári csengőhang. Szóval kuka. -
janeszgol
félisten
Nos, a múltkor írtam. Megvettem azt a TCL-t. Tök vagány, 2 sim, mindkettő(!) VoLTE rögtön, nem kell beállítani (de ez kikapcsolható). De! A hangminőség gyenge. Oké 10 ezer ft. volt, de akkor is. Alapjáraton ha én bent vagyok a szobában és hívom a TCL-t az visszhangzik, ki kell hangosítania muternek, és akkor jó lesz. De nem teheti le maga mellé, mert ugye nem vonalkapcsolt, hanem csomagkapcsolt a hangátvitel (VoLTE) és bakker egy idő után olyan a hang, mintha beszívott volna a muter. Tök lassított lesz a beszéd. Vicces.
Minden előkeresek neki egy normálisabb dualos okostelót, megfenyegetem, hogy ezt kell használnia és kész, nincs panasz és ennyi. Ezt meg kidobom (a TCL-t).
-
martongunar
junior tag
Jövőre a Yettel fogja kiszolgálni a Telekom 2G-t használó ügyfeleket is. Nem tudom, ez majd a gyakorlatban hogy fog kinézni, már hogy mennyire lesz terhelt a GSM, lesznek-e hívásfelépítési gondok ill. hogy milyen codecet fognak engedni, milyen lesz a hangminőség. Feltehetően egy 5 éves távlatban akár teljesen le is kapcsolhatják a GSM-et, de találgatni persze könnyű. Ennek fényében én 2G-s készülékbe már nagyon nem ruháznék be. Saját lakhelyemen is rosszabbnak érzem egy ideje a Yettel 2G hangminőségét, de lehet az én hallásom is romlik.
-
LOTR
addikt
válasz
quailstorm #56249 üzenetére
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Fancy-boy #56257 üzenetére
Azon rajta volt az akku alatt a címkén a gyári product code. A legtöbb telefonon nincs rajta. Meg én úgy voltam vele mindig, a CyanogenModozásnál is, hogy ha kis baja van a telónak akkor vissza lehet tenni a gyárit mielőtt szervizelteted. Ha nagy baja van akkor meg úgysem kapcsol be és nem tudják megállapítani.
#56256martongunar: igaz, pontatlan voltam. Ott pl. a hívásrögzítés engedélyezése miatt szoktak váltani régiót.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
quailstorm #56255 üzenetére
Azért kérdeztem, mert annak idején ha átírtad a Nokia telón a Product Code-ot és utána frissítetted a szoftvert, akkor az már illegális szoftveres beavatkozásnak minősült.
Hiába úgymond gyári szoftver volt rajta, de más régiós/szolgáltatós... akkor jelzett a szervizesnek és ugrott a gari. -
martongunar
junior tag
válasz
quailstorm #56255 üzenetére
Gyári firmware cseréjekor nem billen a knox sem.
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Fancy-boy #56254 üzenetére
Cloud phone meg gyári appok (Gameloft játékok) terén még van is értelme a régiózásnak. A zenelejátszó viszont teljesen érthetetlen számomra hogy miért kerülhet ki belőle. A chip ugyanaz a két telefonban, tehát nem arról van szó, hogy ne tudná...
Attól még hogy lecseréled a firmwaret, gyári marad. Ezekben nincs KNOX hogy bejelezzen.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
quailstorm #56253 üzenetére
Én úgy értelmezem, hogy egyik 4042 sem tartalmazza a zenelejátszót.
Egyszerűen csak egy általános leírást tettek az "Entertainment" részbe, ami egyes modellekre igaz, másokra meg nem.Persze a másik opció amit Te mondasz, hogy régió függő.
De annak meg mi értelme lenne, hogy régiónként elérhető a lejátszó vagy nem.A Te kinyithatós telód(4043) itteni régiós firmware-el támogatja az MP3-at.
Akkor az itteni régiós candybar 4042 miért ne tenné? Ugyanaz a régió... de mégse tudja.Meg aztán ha megbuherálod a firmware-t, mi lesz a gyári jótállással?
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Fancy-boy #56252 üzenetére
Azt kéne kitalálni melyik régiós melyik verziójú firmware-ben van benne meg hogy azt otthon hogy tudod rátenni a mobilra ingyen.
Telegramon most arra tanítgatják egymást hogy kell másik régiós szoftvert tenni a Nokia 110 4G 2023-ra, hogy menjen rajta a Cloud Phone.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
quailstorm #56249 üzenetére
Érdekes, mert a 4043 használati utasítása szerint nem támogatja az MP3-at.
"Audio supported formats: AMR-NB, AMR-WB, MID"
Illetve mindkettőnek a leírásánál a következő lényeges mondat olvasható az "Entertainment" menüpont alatt:
"depending on the device you purchased."
Tehát a készüléktől függően tartalmazza a felsoroltakat. Ezek szerint a 4043 típusba berakták ezt a funkciót, a 4042-be pedig nem. -
quailstorm
nagyúr
A kézikönyv alapján viszont ugyanúgy kéne legyen zenelejátszó benne, mint a 4043-ban.
Firmwaret lehet rajta cserélni, de hogy mennyire ingyenes, azt passz.
-
martongunar
junior tag
Játszottam picit a Cellmapper-rel, találomra Yettel-lel. Nem is gondoltam, hogy a B20 és a B28-as szektorok másképp vannak beállítva. Vannak kisebb területek, amit a B28-as szektor fed le és a B20-as nem ér el oda. Akkor lehet tényleg nem lenne rossz, ha nem hagynák el ezekből a telókból a 28-as sávot. Gondolom a méret is gond, ehhez a sávhoz kell a legnagyobb méretű antenna, ami lehet már nem fér el a készülékben. Bár az AGM elvileg ezt megoldotta, náluk látok B28-at is.
-
quailstorm
nagyúr
Alert! A 4042s-ben úgy néz ki tényleg nincs zenelejátszó!!!
TCL OneTouch 4043 MP3 lejátszó:
A szórakozás alatt van a zene, rendes MP3 lejátszó app mint a 2000-es évek második felének telefonjain. Annyi benne a vacak, hogy csak az SD kártya "Audio" mappájában lévő dolgokat indexeli és az összes zene az ömlesztve tényleg az összes zene, szóval nincs albumlista meg előadók szerint rendezés és a többi. A fájlkezelőből is indul egy fájlra rányomva, az lehet az Audio mappán kívül is. Viszont gyorsan lehet létrehozni saját lejátszási listát amibe vagy számonként pakolsz vagy egy egész mappát. Szóval mivel egy album amúgy is egy mappa szokott lenni, viszonylag gyorsan át lehet pakolni lejátszási listákba és onnan már kb. olyan mint bármelyik másik lejátszó.
ID3 tag támogatás van. Valamennyire van albumborító is. De ahogy nézem abban válogatós, a fotón olyan van, ami amin épp látszott.Csengőhangnak is be lehet állítani MP3-at. A zenelejátszóban mikor megy a zene, akkor opciók, beállítás csengőhangként és ott ébresztő vagy csengőhang.
Képek:
-
Fancy-boy
Topikgazda
Szia!
A TCL-el kapcsolatban esetleg próbálj érdeklődni quailstorm kollégánál.
Dobsz neki egy privát üzenetet, biztosan szívesen válaszol.
Neki a kinyitható változata van, (4043) de ugyanaz a rendszer fut rajta.Egy Nokia-HMD készülék jó választás lehet, mivel akár pár év múlva is könnyedén található hozzá akkumulátor.
A Nokia 215 4G (2024) jelenleg elég baráti áron kapható 13.989 Ft-ért: [link]
Amennyiben nem zavar a viszonylag nagy méret és az egy síkban lévő nyomógombok.
Kameramentes.A legújabb telefon páros a cégtől: HMD 110 4G (2024) és a HMD 105 4G (2024)
Különálló billentyűzettel. A 110 nagyobb felbontású kijelzőt is kapott.
Az áruk még magas és kevés helyen kaphatóak. Egyes helyeken Nokia néven forgalmazzák. -
LOTR
addikt
sziasztok
nyomógombos telefon után érdeklődnék
a topikban többször ajánlott TCL onetouch 4042S megfelelő lenne, amennyiben mp3 lejátszást is tudna (havi 1-2 óra podcast hallgatáshoz)
[link]
itt az értékelésben azt írták, hogy csak át kell írni a kiterjesztést amr-re és működik is
(gyanús, de csak ennyi lenne?), mert ha tényleg, akkor ezt a kritériumot teljesítette ismiután a normális nyomógombos telefonok kikoptak, utána valami blaupunktot használtam erre a célra, de 2 évet bírt és felpúposodott az aksija, a jelenlegi alcatel 2003, pedig most romlott el (nem küldi el az sms-eket, fogadni tud), tehát úgy tűnik, hogy ezeknek a mostaniaknak kb ~2 év az élettartamuk, így árban is 10k körül gondoltam
a nokia 110 és 215-öt néztem még esetleg (mediamarkt és euronicsban egyszerűen megvehetők)tehát nagy igények nincsenek, csak a következő pár évre tudjuk le a dolgot
tudnátok ajánlani valamit erre a célra?
köszönöm -
martongunar
junior tag
válasz
Fancy-boy #56245 üzenetére
Persze, vannak lehúzások hasonlóan a sugárzásvédő matricához. Hihetetlen, hogy ez utóbbit még mindig elsütik amikor tizenéve köztudott, hogy semmi értelme nincs. Az elektromágneses hullámok élettani hatása nyilvánvaló, de ezekkel a módszerekkel sajnos nem lehet kikerülni ezeket.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
martongunar #56244 üzenetére
Nyilván az elektromágneses sugárzásra gondolnak, ami tény, hogy létezik:
"A fej- és fülhallgatók (a vezeték nélküli kapcsolattal működők több okból is) szintén elektromágneses hullámokat bocsátanak ki, s ennek lehet hatása az agyra, különösen akkor, ha valaki tartósan ki van téve az elektromágneses hullámoknak."Kaphatóak speciális fülesek például az airtube. Ezek a fejhallgatók megakadályozzák, hogy az elektromágneses mezők a fülben lévő idegekbe kerüljenek a szokásosan használt fémzsinóron keresztül.
A sugárzásmentes EARS-nél a fémhuzal körülbelül 15 cm-re megáll a fültől, és ezen a ponton az elektromos jel egy gumicsőben levegőrezgéssé alakul. Ekkor az árammezők nem vezetnek a fülbe.
Levegőcső használatával az EM sugárzás nem a füléhez vezető vezetékeken vezet, mint a hagyományos fejhallgatók esetében. -
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
betyarr #56230 üzenetére
Szia!
Én ezt az Aligator A910-et ajánlanám az Alzától.
Már vásároltak belőle a fórumról.- 4G/LTE/VoLTE támogatással
- Tiszta és különálló gombok, SOS funkció,
- Töltőállvány, USB-C.
- Magyar menüsVagy a nagyobb kijelzővel és GPS vevővel szerelt A930-at, valamivel magasabb áron.
Telekom esetén:
VoLTE:
"a +4GHANG kód elküldésével a 1414-es számra kezdeményezheti a funkció bekapcsolását."
Aligator készülékkel tesztelve. -
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
martongunar #56229 üzenetére
Korábban Én is úgy tudtam, hogy vezetékes headset úgymond biztonságos, de már mást állítanak:
"Sajnos a vezetékes fülhallgató sem általánosan ajánlott, mivel a mobiltelefon sugárzását a kábelen keresztül közvetlenül a fülbe továbbítja, és gyakran még a SAR-érték romlását is okozza."
-
martongunar
junior tag
-
idegen lény
addikt
-
nuskingb
csendes tag
válasz
idegen lény #56226 üzenetére
Próbáltam, nem segített. Mivel szinte az erdőben élek, elég kevés körülöttem a sugárzás, térerő is alig van. Nem tudom mi az összefüggés, okostelefonok fárasztanak, fejfájás stb, a régi készülék nem, és nem vagyok ezzel egyedül. Nem olvastam, tapasztalom....
-
betyarr
veterán
válasz
idegen lény #56232 üzenetére
igen, ezt figyeltem, de a képről nekem úgy tűnik, hogy a billentyűzet gombjai mintha eléggé közel lennének egymáshoz. vagy csak megtévesztő a kép?
martongunar: az nem opció, nincs szükség a menüre, mert a telefonkönyvet sem fogja használni. neki ez olyan lesz, mint egy régi vezetékes nyomógombos telefon. fel lesznek írva a telefonszámok egy papírra. nem akar már ilyeneket megtanulni vagy megjegyezni.
-
martongunar
junior tag
válasz
betyarr #56230 üzenetére
Nem leszek népszerű a véleményemmel, de a legjobb egy régi Nokiát kikukázni valahonnan és felújítani. Amíg használható a 2G, addig én jobb alternatívát nem találtam. Szegény 80+ -os szomszédommal futottam nem kevés kört emiatt, volt ott is minden.
Végül egy Nokia C2 mellett kötött ki, amit persze SIM lockos volt. Némi tortúra árán sikerült függetleníteni, és állítólag ezt most tudja használni. Ennek nem túl nagy a kijelzője, de el tudja olvasni. Ami az újabb telefonokkal baj volt, az a menürendszer. A régi Nokiáknak olyan, mint a faék és normálisan le van minden fordítva. Aztán hogy ténylegesen igaz-e, amit mond azt nem tudom, lehet csak engem akar nyugtatni, mert azóta is mindig a vezetékeséről hív.
-
betyarr
veterán
sziasztok!
idős édesanyámnak keresek mobilt. semmi másra nincsen szükség, csak arra, hogy tudjon vele telefonálni (hívást fogadni és indítani), lehetőleg nagy kijelzője és nagy, minél jobban elkülönülő billentyűzete legyen. jó lenne, ha lenne rajta egyértelműen gomb a hívás fogadására és befejezésére. üzemidő nem árt ha minél hosszabb és stabil legyen a mobil működése.
köszi szépen előre is a segítséget! -
martongunar
junior tag
válasz
idegen lény #56228 üzenetére
Kábeles headsetre nem megy ki a mobilantenna jele. Meg persze vannak bt. headsetek is. Nyilván azok is sugároznak, de nagyságrendekkel kevesebb teljesítménnyel. De mint írtam, ki is lehet hangosítani. Csak ne úgy, ahogy mindenki csinálja, hogy beszéd közben a telefon alját a szájához tartja, mert a mobilhálózati antennát most már általában a készülékek aljára helyezik.
-
idegen lény
addikt
válasz
martongunar #56227 üzenetére
A headsetek még rosszabbak, azok az egész fejet besugározzák.
-
martongunar
junior tag
válasz
idegen lény #56226 üzenetére
Ezek a matricák teljesen felesleges pénzkidobások, semmit nem érnek. Ki kell hangosítani a telefont és a fejtől távolabb tartani vagy headsetet kell használni.
Ez még mókás vezetékes telefonra konvertálja a mobilt. Meglepően jó a hangja, de sajnos nem olcsó. Meg helyhez is kötött. -
idegen lény
addikt
válasz
nuskingb #56224 üzenetére
Nem hiszem, hogy az okosságon múlna a fejfájás. Nekem a butatelefonálástól is megfájdul a fejem egy idő után. Vagy az okostelefonok jobban sugároznának? Miért? A Wi-Fi hullámok sajnos körülöttünk vannak állandóan, ha telefonálunk, ha nem. A telefonok sugárzáskibocsátására meg lehet kapni matricákat, amiket fel lehet ragasztani rájuk. Ezek állítólag megszüntetik azt. Egy felmérés szerint egyébként a kínai mobilok sugároznak a leginkább, Xiaomi és társaik.
-
nuskingb
csendes tag
válasz
Fancy-boy #56223 üzenetére
Igen, megdöbbentő hogy mennyire kevés a lehetőség. Mintha szándékos is lenne, terelgetve ezzel az okoskodás irányába. Nem sikerült még olyan okostelefont használnom, amitől ne fájna a fejem pár perc beszélgetés után. Van készülékem, hiszen a funkciói hasznosak, amikor kell, 2 hetente 1-1 utazás alkalmával, azon kívül soha nem érzem szükségét. Nyilván unortodox vagyok.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
nuskingb #56222 üzenetére
Csak hogy ne legyen félreértés.
Mind a három "ajánlott" készülék remekül működne itthon.
B8-at például nem is használ a Telekom...
Egyedül a QIN F21 Pro-val lehetnek problémák egyes helyeken. (elsősorban vidéken) mivel nem támogatja a B20-at. A többit igen. (nem EU piacra készült.)
Már többen vásároltak belőle a fórumon, így van róla visszajelzés és ezt leszámítva, korrekt darab.
Természetesen ennek utána kellene nézned, hogy ez neked problémát jelentene-e.
(már amennyiben egyáltalán gondolkodtál benne)Sajnos ilyen gyér a választék. Lenne igény ilyen "félokos" nyomógombos telefonokra, de valahogy nem akaródzik a gyártóknak csipkedniük magukat.
A QIN-ből még készült egy utód a 22 Pro, de az sem EU és bár pletykálták, de egyelőre nincs újabb modell. -
nuskingb
csendes tag
válasz
martongunar #56221 üzenetére
Igen, hasznos info...hála
-
martongunar
junior tag
válasz
nuskingb #56214 üzenetére
Ahogy a felhozatalt elnézem, mindenképp az AGM-re szavaznék. Olyan telefont meg nem ajánlanék, amiből bármelyik hazai 4G frekvencia hiányzik. B1, 3, 7, 8, 20, 28. Ha jól tudom, ezek vannak használatban. A 8, 20 és a 28 használatos pont a mélységi beltéri lefedésre, ezek közül bármelyik hiánya korlátozhatja a beltéri, vagy cellától távolabbi használatot.
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
qltsar #56216 üzenetére
Valóban nem egy rossz darab. Sajnos nem is igazán találni hasonlót a kínálatban.
Így "akármennyit" kérhetnek érte.
Pedig jó lenne valami alternatíva a KaiOS készülékek helyett.nuskingb
Szívesen.
Jó szívvel egyiket sem, mivel mindegyiknek megvan a maga hátránya.
De mivel szükséged van a hotspotra, ezért kompromisszumot kell kötni.
Az AGM M7-et pont a mobilaréna és személy szerint Bog tesztelte.
Érdemes elolvasni, talán könnyebb lesz a választás.A három közül azt választanám, viszont nagyon magas az ára.
Blackview N1000 videóteszt.
AGM M7 videóbemutatóPéldául nézd át, hogy melyiknek a sebessége, kialakítása szimpatikus. A KaiOS nem egy villám. Neked elég lenne-e, illetve az AGM talán bumfordi kicsit, viszont azt lehet érintővel is kezelni.
Szükséged lenne-e asztali töltőre stb...
Előfordulhat, hogy a Qubo is tökéletesen elég a számodra, akkor meg felesleges többet kiadni.Vagy még opció lehet egy QIN F21 Pro.
Többféle kiadásban kapható:
Fekete-Fehér, memória mérete, Google Play támogatással vagy nélküle. -
nuskingb
csendes tag
válasz
Fancy-boy #56215 üzenetére
A felsoroltak közül melyiket ajánlanád jó szívvel? Jelenleg a legolcsóbb Nokiát használom, nem is kellene semmi több, csak a hotspot szolgáltatás lenne fontos, minden mást a net megosztás miatt nyilván az okostelefonon tudnám intézni, ha annyira kell utazáskor...csakis akkor. Nem ismerem az általad linkelt termékeket, nyilván szeretnék egy megbízható alaptelefont, mert pl a nokia ultra gyönge térerőben, hangminőségben, 4g ide oda, márpedig ugyebár telefonálni szeretnék a telefonnal
-
Fancy-boy
Topikgazda
válasz
nuskingb #56214 üzenetére
Szia!
Qubo P280
KaiOS rendszerű. Wifi, 4G, Hotspot, GPS, DualSIM, stb...
Német Amazonról rendelhető kb. 57,72€ + szállítási költség:AGM M7 4G
Érintős és nyomógombos Mobiltelefon
Android rendszerű, IP68, Kártyafüggetlen, Dual Sim, Fekete, Wifi Hotspot, stb...Blackview N1000
KaiOS rendszerű, Ütésálló, 3300mAh akku, Wifi, 4G, Hotspot, GPS, DualSIM, stb...
A gyártó webshopjából rendelhető. -
nuskingb
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetekre, tapasztalatotokra lenne szükségem.
Olyan nyomógombos telefont keresek, ami hotspot képes, és kapható isVan egy okostelefon, ami sim nélkül kizárólag gps-ként van használva, és jó lenne neki a net utazás közben, s mindig át kell tegyem a nyomógombos telefonból a kártyát hogy működjön. Ezt a műveletet szeretném megspórolni, így olyan egyszerű gombos készüléket szeretnék venni, ami képes net megosztásra, de nem bízom a leírásokban, valódi tapasztalatra lenne szükségem. Más kritérium nagyon nincs, nyilván alap telefonálási képességek úgyis lesznek. Köszönöm
-
HoTaZo
addikt
válasz
Gyula1111 #56187 üzenetére
Mi, a legelején cseréltünk be egy fiókban elfekvő készüléket egy ilyen Nokia 110 4G-re. Szintén csak telefonálásra, de olyanokat reccsen bele a hangszóró amikor a másik fél beszél, hogy párom visszasírja az Evoleo-t.
A másik fél semmit nem hall ebből a reccsenésből, de mellette ülve is ijesztő a hang. -
hiddenroth
csendes tag
Milyen ársávban mozog manapság egy 8800 szürke? Hol érdemes és milyen fajta akkumulátort venni?
(Nem tudom ilyen kérdést fel lehet-e itt tenni, ha nem akkor majd nyilván törlitek.)
-
Fancy-boy
Topikgazda
Mindenkinek köszönöm, aki segített Gyula1111 kollégának megoldani a problémáját. Viszont teljesen zavaró és akár félrevezető lett volna itt hagyni a megoldáshoz vezető hozzászólás áradatot.
A 4G hang funkció aktiválásának mikéntje bekerül az összefoglalóba.
Akinek kérdése, véleménye van a Telekom szolgáltatásáról vagy magáról a 110 4G-ről az megteheti a megfelelő topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Aki OKOSTELEFONT szeretne, kérem, fáradjon át ide!
-------------------------
Előzmények I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest