- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Viszlát, iPhone SE!
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Akciófigyelő: A Banggood adja legolcsóbban a Blitzwolf okos mennyezeti lámpáját
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Különleges hátlapot kap az S25 Edge
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
stefi1969 #21469 üzenetére
Az OMV-nek nagyon minimális a rendszer igénye alapból. És debian alap. Innentől kezdve, amit feltelepítettél debiant az ugrik. Nem szabad ilyen ósdi vasakra már felgórni. Nagyon gyengék, sokat fogyasztanak, hangosak, támogatás és funkciók hiánya. De mint írtam nem is járható. OMV 7 alkalmasabb. Azt ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
-
stefi1969
tag
Sziasztok,
32 bites Debian 10 rendszerre lehet Openmediavault rendszert telepíteni?
Eddig telepítettem egy minimál Debian 10 rendszert, Puttyval elérem de az eddig olvasott cikkek alapján nem sikerült semmilyen Openmediavault rendszert telepíteni erre a 32 bites rendszerre. Van rá megoldás vagy engedjem el ezt a 32 bites elképzelést? -
sad_Vamp
őstag
Használ itt valaki OMV-t intel n100-as alapon?
-
-
szente
addikt
Sziasztok!
Használ valaki Jellyfint OMV-n? Pár napja telepítettem, minden zsír, viszont egy filmnél megnyitottam a Youtube-on a trailerét (FireTV) és azóta akár mikor megnyitom a YT-t, egyből ez a trailer indul el. Próbáltam a Jellyfint is újraindítani, meg a YT appot is, de nem segített. Valaki esetleg találkozott már ilyennel?
-
Kenderice
senior tag
Sziasztok.
Szerettem volna pihole-t konténerben feltenni OMV5-re.
Átírtam pár dolgot a konfigban és amikor rányomok a "deploy the stack"-ra, az alábbi hibát dobja:
"Failed to deploy a stack: validating /data/compose/22/docker-compose.yml: services.pihole.cap_add must be a list"Mit rontottam el, hogy nem csinálja meg a konténert?
Ez a konfig:
[link][ Szerkesztve ]
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, Proxmox alatt, VM-ben futo OMV7hez szeretnem feltenni a YAMS - Yet Another Media Servert (arr stack,stb_)
Mivel nalam (hathatos segitsegettekel) VM-ben fut az OMV mi lenne az ajanlott metodus installra?
a YAMS Debian-t ajanl, es mivel az omv is debian alapu arra gondoltam, hogy OMV alatt CLI-bol felrakom (ott ugyis van mar egy docker compose instance) csak nem vagyok teljesen biztos, jo otlet-e OMVt is hajto VM ala feltenni, nem inkabb Proxmox alatt kene egy kulon Arr stack-et csinalni.
Utobbinal meg az bizonytalan kerdes, de nagyon, hogy roffentsek-e be neki egy Debian VM-et vagy inkabb egy LXC-t. Barmelyik megoldas az OMV SMB/CIFS share-t kellene hogy hasznalja
KI mit javasol?
Koszi
Bali -
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
válasz
LLKobe #21443 üzenetére
In my case I solved it (I think) by activating backports. The OMV core project cannot recommend this, although when you install omv-extras it is common for backports to be enabled in many cases.
So what I would do is enable backports and hit apt clean in the GUI. Then update and check again if that package has been installed.
Én nem merem megcsinálni, mert azt sem tudom, mi ez a backports, szóval fosok, nehogy valamit elbarmoljakDe ha te megcsinálod, és sikerül megoldanod, akkor tudósíts!
-
Gabesz87
veterán
válasz
LLKobe #21443 üzenetére
ITT ugyanaz a probléma/hibaüezenet volt, ha jól látom, csak nem a KVM az alany, hanem az omvextrasorg. De nem annyira világos, mi lett a megoldás.
Ha jól látom, valami olyasmiről van szó, hogy az omv-extras menüben a disable backports opcióra kell nyomni!?[ Szerkesztve ]
-
divan
őstag
Most valami ilyesmi jellegű frissítés történt, én is kaptam emailt, hogy frissítés után újra kell indítanom. Újra is indítottam, de nem sikerült neki az újraindítás, többet nem értem el a guit. Kénytelen voltam előkaparni a billentyűzetet, meg rádugni monitorra, és akkor láttam, hogy a grub elején áll, és onnan nem lép tovább. Igazából egy enter kellett neki, és működik. Nem tudom miért tette ezt, elvileg pár másodperc múlva az alapértelmezett dolgot, amin áll a kurzor végre kellene hajtania.
-
Gabesz87
veterán
-
klrt
tag
Sziasztok!
Lehet olyan, hogy magától frissít valamit az omv? Tegnap este vettem észre, hogy kér egy újraindítást a rendszer. A legutóbbi frissítés után nem kérte. Eddig nem figyeltem fel ilyenre. Még a végén paranoiás leszek. -
tata93
tag
Sziasztok!
Van egy OMV7-es szerverem, amit egy éve telepítettem még az egyik lakásomban. Onnan sajnos el kellett költöznöm, ezért, amíg nem volt időm rá, hogy foglalkozzak vele, elvittem magammal Ausztriába a lakásomba, hogy tudjak plexezni róla. Majd most, visszahoztam Magyarországra és elkezdtem vele foglalkozni.
Ha plex, qbittorrent van rajta, és wireguarddal külső hálóról is rá lehet csatlakozni, utóbbit az új hálóról konfiguráltam is az új magyar lakás routeréhez. Viszont a plex külső hálózatról mégsem működik, hiába megyek rá az ipjére. feldobja németül (!), hogy nem elérhető a Plex és plex.tv oldal, próbáljam meg később.
Ami még furcsább, hogyha vpn-ről csatlakozok a hálóra, akkor netezni sem tudok, pedig korábban a plex is és a netezés is ment vpn-el. Tudtok esetleg valami megoldást? Tudtommal ilyen esetben nem kell újraraknom teljesen az omv-t, ha új helyre kerül. -
Gabesz87
veterán
Van most 4 frissítő csomag:
- libva-drm2 2.17.0-1 (Video Acceleration (VA) API for Linux -- DRM runtime)
- libva2 2.17.0-1 (Video Acceleration (VA) API for Linux -- runtime)
- libvirglrenderer1 0.10.4-1 (virtual GPU for KVM virtualization)
- libvulkan1 1.3.239.0-1 (Vulkan loader library)Update futtatás után szinte azonnal ezt kapom, és mind a 4 csomag ugyanúgy ott marad:
Reading package lists...
Building dependency tree...
Reading state information...
Calculating upgrade...
The following packages have been kept back:
openmediavault-kvm
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.
END OF LINE
Most mi a baja a KVM-mel? Hibaüzenet nem jön amúgy.
-
-
-
klrt
tag
Már nem engedte az előzőt szerkeszteni.
Közben a 6881-es port működik, vagyis működget. Ez nyitott port, hogy miért nem tudom. Új torrentnél(legalább is amit indítottam)működik. Szépen tölt le-fel.
Viszont ami már bent volt a kliensben ott nem indul meg a feltöltés.A torrent oldalon, ha belemegyek a seedelt torrentjeim közé. Mutatja, hogy aktív lettem a passzívból.ui
Siker lesz, mert kezd megindulni a többi is
(Nem értem, hogy a régi port ami működött most miért nem volt jó neki.)[ Szerkesztve ]
-
klrt
tag
válasz
Soderes #21427 üzenetére
Az az érdekes, hogy újratelepítés előtt minden működött rendesen, aktív voltam. Nem volt bekapcsolva az upnp. Nem tudom milyen hatással van a többi beállított szabályra a routerba, mert van jó pár átirányítás. Van egy zyxel nasom is, azon is tudtam engedélyezni a torrent portot és működik, aktív vagyok. A szgépen is van qbit, annak is nyitottam portot és az is működik.
-
-
-
klrt
tag
Sziasztok!
Ismét megragadtam!
Nem tudom nyitottá tenni a qbittorrent portját!
Teljesen újratelepítettem mindent. Dockerban compose(remélem jól írom) alatt fájlból felraktam a qbitet. Mindent a régi beállítás szerint vissza állítottam. Letöltés megy, feltöltés nincs.
A routerban mac cím alapján fix ip-t kap a gép, a gbit portja kinyitva TCP-n. Ugyan ez a port van a qubitben is TCP-n, upnp/nat nincs.
OMV tüzfalban nem állítottam semmit.
Mit tegyek, hogy működjön?[ Szerkesztve ]
-
sad_Vamp
őstag
válasz
Soderes #21414 üzenetére
fogalmam sincs, mi az új benne, 5ös is ugyanígy nézett ki számomra.talán a kuberenetes volt új ami szemmel látható
@szpeti40 - örülök, hogy neked működik, de akármilyen hihetetlen nálam ezt csinálja. Nem tudom mitől lehet. Simán elképzelhető, hogy nagyon gyenge az N100-as támogatás; ebbe a NAS-ba most az került. De mondom, ezt a jelszó nem elfogadást, ha rákeresel, mások is fogják írni. Majd még 1x megpróbálom újrahúzni, aztán ha nem jó, akkor jöhet a nyers debian. -
Multibit
nagyúr
válasz
BlackJack21 #21417 üzenetére
Ettől tartottam
-
Multibit
nagyúr
Keresek fájlkezelő mobil alkalmazást droidra, ami:
1. nem járatja meg az adatokat másoláskor az OMV és a telefon között, ha a forrás és a cél is a NAS-on van
2. másolás a háttérben megy, azaz nem kell kivárni a másolás végét, akár a telefont is kikapcsolhatom.Letezik ilyen?
-
-
klrt
tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék!
Újra raktam az egész rendszert. Evvel a képfájlal: openmediavault_7.4.17-amd64.iso
A telepítés szépen végig ment, de a webes felületen nem fogadja el az alap belépési adatokat admin/openmediavault. Vagy ezek változtak?
-
-
válasz
Soderes #21399 üzenetére
Nekem évekig meg egy gagyi 120GB-os SSD-ről az omv, fogalmam sincsen mi volt, mert semmi felirat nem volt rajta. Pár TB írás belement, de végig szolgálta hibamentesen. Most hirtelen fogalmam sincsen hova raktam, hogy megnézzem a smart adatokat. Csak azért cseréltem le, mert átálltam proxmoxra és azalá beraktam egy samsung pro-t.
[ Szerkesztve ]
-
soldi3r
veterán
Mi a legegyszerubb modja idonkent megosztani 1-1 nagymeretu fajlt egy kulsos felhasznaloval? Tailscale?
-
válasz
hunaqua #21400 üzenetére
Ez így van és igazad is van.
Nekem viszont vannak elveim amikhez ragaszkodom.
Lehet hogy rosszak az elgondolásaim.
Kétkedve fogadok el ismeretlen márkákat.Én igazából bevallom nem vagyok képbe milyen SSD-be, milyen vezérlő van.
Ha biztos vagy a dolgodban, akkor jól teszed.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.