Hirdetés
- Yettel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
-Prometheus-
tag
válasz
agent11
üzenetére
Köszi az infót, úgy látszik, nekem is segített. Annyit tennék hozzá, hogy a webes felületen a
Szolgáltatások -> SMB/CIFS -> Beállítások -> További beállítások
(Services -> SMB/CIFS -> Settings -> Extra options)
dobozba érdemes beírni a beállítást a /etc/samba/smb.conf helyett. Ahogy írja is a fájl elején egy komment, az egy automatikusan generált fájl, bármikor felülírásra kerülhet. Az említett dobozba írt opciókat belegenerálja az OMV a global szekcióba, így a végeredmény ugyanaz, viszont biztos, hogy később sem tűnnek el. -
Gaben19
csendes tag
Sziasztok van egy házi nasom omv 7 vel és nem tudom beállítani hogy működjön ce n az nfs szerver.Máshol sem látom az nfs megosztásokat.Mit rontok el?Smb megosztás megy de jobb lenne az nfs v3 v4 próbáltam van valami külön beállítás?
-
agent11
tag
válasz
Multibit
üzenetére
Én egy kicsit "tudományosabban" néztem utána és úgy néz ki, hogy meg is oldotta a problémám! A lényeg, hogy kijött a Samba v4.22-es verziója ami hozott egy smb3 directory leases nevű funkciót ami alap esetben engedélyezve van. Ez arra való, hogy cache-eli a kliens felé a könyvtárakat és ezért van az, hogy később jelennek meg a megosztott könyvtárakban a fájlok. Mivel én SMBv3-at használok, a
/etc/samba/smb.conf fájlba a [global] változó alá be kellett írnom az smb3 directory leases = no sort és újraindítanom az OMV-t. Nekem ez megoldotta a késleltetett megjelenítést! -
-
-
agent11
tag
válasz
Oldman2
üzenetére
Ezt én is észrevettem és az OMV7-->OMV8 upgrade után jött nekem elő! qbit docker-ben fut nekem is és van hogy nem jelenik meg a letöltött mappa csak x idő után, vagy már lejött a file de a file nevében még ott van a !qb kiterjesztés. Egyelőre én nem tudtam megoldani, hogy letöltés után azonnal megjelenjen jól a letöltött tartalom...
-
-
válasz
Balinov
üzenetére
A qbit Docker alatt, dockeruser alatt fut (PUID=1002, PGID=1002 helyes)
Konzolból minden fájl mappa ezekkel jön létre.
Az SMB/CIFS beállításokban be van állítva a Böngészhetőség, a Jogosultságok és az ACL öröklése. Min. protokoll verzió SMB1, a további beállítások üres (itt előzőleg voltak egyéb kapcsolók is)
Az SMB Megosztások alatt ugyanezek beállítva.A Tárolás/Megosztás/ACL alatt: hopp, a Rekurzív nem volt bekapcsolva, most átkapcsoltam, majd megírom ez volt-e a gond...

up: nem ez volt, továbbra is fennáll a probléma. A letöltés mappából SMB alól nézve már eltűnt a letöltés, a végleges helyen pedig (még) nem látható, bár a qb webui szerint és ssh-n megnézve már ott van.
kb. 5 perc után megjelent SMB alatt is
-
-
Gaben19
csendes tag
Sziasztok adott egy mini pc omv vel és 2db ce 21.3 tv box.sikerült beállítani a smb megosztást de az nfs megosztás nem akar menni valaki leírná hogyan csináljam.Bocsi kezdő vagyok.Az összefoglaló szerint telepítettem.
-
válasz
Oldman2
üzenetére
Felraktam a 8-as OMV-t, az SMB, a Qbittorrent Compose alatt megy szépen, de egy érdekes probléma még fennáll.
A QB-ben be van állítva, hogy 100%-os letöltés után pakolja át a különböző típusú letöltéseket a megfelelő mappákba.
Át is rakja, de ez Win11 felől (SMB) nem látható.
SSH-n belépve látom a helyén a kérdéses tartalmat, de a megosztás alatt nem jelenik meg.
Gondolom valami jogosultság probléma lehet, mi a fenét kellene még beállítanom?
A megdöglött rendszer alatt ment minden szépen, de mentés természetesen nem volt róla.
-
Tegnapról mára meghalt a rendszer diszk, weben már be sem tudok lépni...
Konzolról be tudtam lépni, voltak gyanús jelek... lib-eket hiányolt az apt, az fdsik nem indul el.
Bepróbálkoztam egy omv-relelase-upgrade -del, ami ugyan lefutott, de a hibákat ez sem tudta javítani.
SSH-n még elérek mindent, a qb torrent webes felület még elérhető, az adat diszkek még élnek, az SMB megosztások működnek.
Az omv-firstaid -ben van egy olyan pont, hogy "restore configuration backup", de ennek a párja hol van? Hol tudom ezt a configuration backup-ot létrehozni?
-
woodworm
veterán
válasz
Pista0001
üzenetére
Attól függ, mennyire van igény a címkézésre , kategorizálásra. A transmission remote gui-nak nem találtam használható alternatívát, amikor áttértem.
Pár hete futottam bele a qbit webui néhány korlátozásába, ami hirtelen csak scripttel tudtam megoldani (tömeges passkey csere, unregistered torrenek keresése), ill. utólag ezért feltettem a qui alternatív webui-t reverse proxy mögé. -
vadkörte
addikt
válasz
Pete55555
üzenetére
NTFS-t maximum addig használnék Linux szerver OS alatt, amíg lementem a tartalmát egy másik lemezre. Ext4 elég az OMV-nek, adatlemez formázásához nem kell gparted, a rendszer alól meg tudod oldani, de ha van rajta maradandó értékű adat, akkor ne felejtsd el lementeni.
-
válasz
Pete55555
üzenetére
Na, megvan a hiba oka.
Tápegység. Kicseréltem egy másikra (volt 1 ugynailyen itthon) azzal OK.
De felhúztam magam, úgyhogy vettem egy Seasonic 300 W TFX gold tápot.
9.000 volt + szállítás, és ez már DC-DC beles. Érdekesség, hogy a jelenleg 30W-os idle fogyasztás így tápcsere után lement 25W-ra, ami szerintem jelentős (bár nem ez volt a fő cél a cserekor, hanem hogy korszerűbb, megbízhatóbb táp legyen a rendszer alatt)
Jelenleg így "nézek ki". Harderesen most egyelőre marad. Kép1 Kép2Szoftveresen haladtam nem is olyan keveset.
Felment a 7-es.
Sikerült a gparted témát megcsinálni.
Azt a leírás nem ondta ám, hogy OMV extras-ból fel kell telepíteni a kernel csomagot, majd onnan lehet a gparted-et felrakni
Másnak biztos egyértelmű, nekem nem volt az.
Így néz ki most a SW. Kép1 Kép2Kérdés: Jó az NTFS a 4 Tb winyónak? Vagy legyen az is pl Ext4? Ha igen, gondolom Gparted-ben lehet azt is megcsinálni.
Következő lépés majd a transmission + a fájlrendszer kialakítása. Csináltam egy-két megosztott mappát, meg kínlódtam valamit transmissionnal, de egyelőre nem sikerült működésre bírni egyiket sem. Viszont csináltam egy felhasználót, és Win alól már látom az OMV-t, be is tudok lépni, csak ugye nincsenek mappák...
-
LZoli74
csendes újonc
Sziasztok Fórumlakók! Szeretnék én is tanácsot kérni, egy ideje az alábbi üzenetet küldi nekem a rendszer minden reggel:
/etc/cron.daily/openmediavault-apticron:
E: Reading first line of patchfile /var/lib/apt/lists/partial/httpredir.debian.org_debian_dists_trixie-backports_non-free_binary-amd64_Packages.ed failedÉrtem mit ír, csak azt nem miképp lehetne a problémát megoldani. Próbálkozom a hiba javításával de eddig sikertelenül. Sok fórumot átböngésztem de nem találtam megoldást rá. A /var/lib/apt/lists/partial/ mappa nálam üres, nincs benne semmi.
Ha esetleg valaki találkozott már ezzel a hibaüzenettel és sikerült megoldania kérem írja meg miképpen tette. Nagyon köszönöm! -
Feladom egyelőre. Telepítés közben újraindulgat a gép. Lövésem nincs mitől
-
ricsip
addikt
válasz
Pete55555
üzenetére
Én egyébként a 8-as rendszert raktam fel. OMV honlapon stable-nek azt hozza, de közben olvasom, hogy elvileg az még félig-meddig beta.
Lehet inkább felrakom a 7-etA végleges 8-as december legvégén, jan elején jött ki, szóval már stable-nek számít az én értelmezésem szerint. Ugyanakkor így az 1.0 után 11 évvel nekem még most 2026 elején is kicsit esik-kel színvonalúnak tűnik ez a szoftver. Nem azért mert gond lenne vele (nem használom régóta, és csak nagyon basic szinten, szóval ki merem jelenteni h. nem értek hozzá), hanem mert a hetente- 2hetente belefejlesztett dolgok miatt úgy tűnhet mintha alapvető dolgok hiányoznának belőle, amiket ad-hoc dobálnak bele hétről-hétre.
Most hogy ez jó féle fejlesztési irány, h. havonta legalább 1x érdemes updatelni, és ha valami keresztbeáll rajta akkor mi a helyzet, nem tudom. Ha olyasvalami kerül bele, ami épp kellene neked, akkor muszáj vagy az egészet updatelni, nem válogathatsz pl. az alaprendszer update-k között. Nincs tudomásom szerint olyan mód h. pl. csak szekuriti v. komoly hibajavításokat engedsz rá, de új fícsöröket csak mondjuk félévente akarsz megrizikózni, addigra már hátha kiforrotta magát. -
válasz
paizinho
üzenetére
Sejtettem, mert olvastam is, hogy a 8-as itt-ott még "béta".
Felrakok egy 7-et aztán nekiugrok újra. Egyébként az összefoglalót követve csináltam mindent (hacsak el nem rontottam valahol).#AiRLAC: Melyik extras bővítmény kellene majd ehhez?
Ui: Putty-ot felraktam, és semmi utána olvasás nélkül egyből rácsatlakoztam a NAS-ra és működött, használtam.
Apró örömök
-
paizinho
tag
válasz
Pete55555
üzenetére
Szia!
Menetközben, táviratilag.
USB pendrive-t nem javaslom, jó irány az SSD, majd leválasztás. Itt a topic összefoglalóban pontosan le van írva a menetrend, a natív OMV-met így csináltam meg évekkel ezelőtt. De a beépített plugin is működő képes.
Én a 7-st javaslom. Korábbi fő verzió váltásokkor is lassabban készültek a pluginok, néha bugosan.Docker téma megosztó.
Szerintem kezdésnek az OMV beépített módija segíthet, a doksi alapján el lehet indulni.
A topic összefoglalóban ezt is érdemes olvasni, kipróbálni.
Ha elakadsz, a topic lakók segítőkészek.Üdv.
-
válasz
paizinho
üzenetére
Köszi, olvasgattam, de egyelőre nem sikerül.
A cél egyébként a gparted telepítése lenne.Kicsit ellentmondásos amúgy nekem. Mert azt írja, a dockert rakjam fel, de ne azon a tárhelyen legyen, amin az OMV. Ok köszi, de egyelőre a HDD nincs csatlakoztatva, mert a gparted-nél azt írja, hogy jobb, ha csak 1 lemez van felcsatolva. Meg nekem most amúgy nem kell a docker (vagy igen?) csak a gparted.
Másik, hogy ott több helyen is leírja, hogy a legjobb, ha USB stick-en van az OS, merthogy arról készülhet egy image, és akkor van "mentés" az OS-ről, plusz nem kell külön SSD/HDD a rendszernek, így nem "fogy" a SATA hely. Nekem most egy 250 Gb-s SSD-n van, ezért is kéne a gparted, hogy azt a "felesleges" 200Gb-t hasznosítsam.Én egyébként a 8-as rendszert raktam fel. OMV honlapon stable-nek azt hozza, de közben olvasom, hogy elvileg az még félig-meddig beta.
Lehet inkább felrakom a 7-et
-
-
woodworm
veterán
Sziasztok!
Frissítettem az OMV6 rendszert és gondom lett az omv-extras csomaggal. Hiába törlöm és telepítem újra, folyamatosan kulcshiba üzeneteket kapok.
Chatgpt szerint: Ez nem OMV hiba, hanem egy lejárt GPG kulcs az OMV-Extras repositoryhoz az OpenMediaVault 6 rendszerben.
Lehet ezen segíteni? -
Black&White
addikt
Közben csavartam egy kicsit a felálláson:
-Konténeres Pi-hole helyett natív Adguard Home
-Caddy-t is átraktam natívra és úgy hoztam össze a CF Tunnellel
-Aztán, hogy ne legyen unalmas az élet, egy kis utánaolvasás után megléptem az OMV7->OMV8 frissítést is.Nagy drámák nélkül ment végbe, minden működik, ahogy előtte is.
-
kokopo
aktív tag
Mindenkinek koszi, sikerult megoldani
Gemini tanacsolta
Le kell allitani a:sudo systemctl stop qbittorrent-noxUtanna sima inditas: sudo qbittorrent-noxItt eloszor indul, es tenyleg a sorok kozt kiirja az ideiglenes jelszot, es elindul uresenHa ez megvan, a root .../qbittorrent.... mappabol kimasoltam a .config faljt, es felulirva bemasoltam az eddigi "eredeti" helyereIgy mar indult a szokott modon, az osszes torrentel. Mostmar csak par beallitas, es minden a regiVegre igy jo par ora szenvedes utan
Szerk: nem tudom miert ilyen formaba tette a hozzaszolast -
woodworm
veterán
válasz
kokopo
üzenetére
SSH-n programként indítva első induláskor kiírja, hogy ez egy fájlcserélő alkalmazás, blablabla...
Mint korábban írtam, szolgáltatásként indítva nem tudom, hogy megjelenik-e. Ha nem, akkor valamelyik rendszerlogban kell keresni.
Hogy ne kelljen keresned: Diagnostics>>System Logs>>Logs, a listából kiválasztod a Daemon-t. Itt megkeresed a qbittorrent-nox üzeneteit.
-
Balinov
titán
válasz
kokopo
üzenetére
Szia kokopo, igazan nem akarok belepofazni, a helyedben en sem hagynam es megprobalnek csakazertis utanajarni, de miert nem dobsz fel inkabb egy Qbit docker kontenert aztan annak a temp passwordjat OMV GUI alatt a kontenerlogbol pillanatok alatt ki tudod lesni.
Jo, nekem meg az sem ment elsore, de mikor a puid/guid-et meg a volume mappingot beallitod jol onnet megy siman.
udv
Bali -
kokopo
aktív tag
válasz
woodworm
üzenetére
Lehet hogy valamit benézek,
Az tiszta, hogy a .conf-ba kell piszkálni, amit meg is tettem, a különböző leírásokból merítve, de nem lett eredmény
Szamomra új információ, ez a "parancskimenet" Mi az? Hogy es hol tudok ránézni?
Amit pár hozzászólással ezelőtt javasoltál (Ha ssh-n indítod, akkor a kliens indításakor megjeleníti.) ez pontosan hogy? Mert a start paranccsal, csak simán elindul, es a webui-n meg megjelenik a user/password, más nem történik -
woodworm
veterán
válasz
kokopo
üzenetére
Szerintem valamit félreértesz. Az ideiglenes jelszót nem teszi be a qbit a konfigurációs fájlba. (Egyébként linux alatt conf a kiterjesztése és nem ini, mint windowson).
Az ideiglenes jelszó a qbittorrent indításakor jelenik meg, mint parancskimenet. Ezt kell a böngészőben beírni, amikor be szeretnél jelentkezni. Ha bejelentkeztél, akkor a webui-n megadsz egy új jelszót és az fog bekerülni a conf fájlba. Vagy manuálisan te szúrod be a jelszót a conf fájlba, ehhez találni pár mintát a neten. -
kokopo
aktív tag
válasz
woodworm
üzenetére
Pfuuu, remélem, hogy lesz megoldas, mert ez így elég kínos
Nem értem, hogy egy update milyen jogon írja felül a jelszavam, főleg a megkérdezésem nélkül, plusz utána napokig szopó, hogy beengedjen (értem én, hogy rengeteg leírás van a neten, de egyik sem működik nálam, az .ini-be nem teszi be az ideiglenes jelszavat, hülyén oldottak meg a QB-s fiuk, szerintem) -
woodworm
veterán
válasz
kokopo
üzenetére
Ha a #22329-ben linkelt oldalon lévő videóra gondolsz, akkor az egy qbit konténer telepítésén vezet végig. Ráadásul hiába tavaly novemberi a poszt, a videó 2019-es és egy régebbi verziót mutat be, ahol még működött az admin/adminadmin páros induláskor.
Nem csodálom, hogy nem működött.
Szolgáltatásként indítva, nem tudom, hogy a terminálban megjelenik-e a kimenet. Ha nem, akkor a rendszer logokban érdemes megnézni. Vagy maradva a faék módszernél, alkalmazod a videó alatt leírt módszert. Leállítva a szolgáltatást beszúrod a configfájlba a plusz sort, majd indítod a szolgáltatást. -
woodworm
veterán
válasz
kokopo
üzenetére
Amikor siettem és nem volt időm utánajárni, én is az LLKobe által választott brute force megoldást követtem. Mondjuk én az asztali kliensben beállított jelszóval próbálkoztam.
Utólag egyébként egyszerű a megoldás. Amíg nem adsz meg saját jelszót, addig a qbittorrent minden induláskor generál egy ideiglenes jelszót. Ha ssh-n indítod, akkor a kliens indításakor megjeleníti.
Konténeresek pedig a konténer logjában tudják megnézni. -
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Tegnap elment kb 3-4 órám a semmire
Az adott linken levő utasításokat megcsinálva, az .ini-ben nem jelent meg az ideiglenes első random jelszó, hogy betudjak lepni
Ezekutan, Google matatás, hasonló próbálkozásokkal (.ini-ben jelenjen meg a jelszó) de semmi
Utána a Gemini próbálkozott többfelé lepéseken keresztül bejuttatni a qBittorrent-be, de semmi
Utána, purge kapcsolóval uninstall, .conf file torles, újratelepítés, de semmi
Tényleg ennyi szenvedés kell egy update után? (tudom hogy nem az OMV)
Hogyan tovább? mit tudok meg csinálni? Nem szeretnem hogy elvesszen a több mint 300 torrent
Koszi -
kokopo
aktív tag
válasz
Black&White
üzenetére
Koszi
-
kokopo
aktív tag
válasz
Black&White
üzenetére
Az elérés megvan, fut a kliens, de belepni nem tudok, mert az eddigi frissítés előtti jelszóval nem enged be.
-
Black&White
addikt
válasz
kokopo
üzenetére
SSH-n/Wetty-vel ellenőrizd, hogy fut e:
systemctl status qbittorrent
Ha nem, indítsd el:sudo systemctl start qbittorrent
Ha már fut, nézd meg a portot:ss -tulpn | grep qbittorrent
Ennek a kimenetéből már összerakhatod, milyen porton éred el a WebUI-t:pl: http://NAS_IP:8080 -
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Sikeresen frissítettem 7-rol, 8-ra, es frissült a Qbittorrent is, 4 valamennyi-rol 5 valamennyire
Az a bibi, hogy nem tudom böngészőből, a szokott módon elérni
Mit kel tegyek?
A QB, csak nox módban telepítve, semmi docker (amúgy sincs semmi más telepítve, csak a QB meg a dlna) Koszi -
Gabesz87
veterán
Újrakezdtem ezt a Scanopy-s dolgot, compose file-ok törlése után sikerült is gond nélkül feltenni, elindítani, de hogy őszinte legyek, az eredményt tekintve én nem erre számítottam. Én ebből nem igazán igazodom ki, és nem látom, hogy mi hol, mihez csatlakozik.
[link] -
vadkörte
addikt
válasz
Kiskopika
üzenetére
A verzió
Szüntesd meg a második mappa megosztásait, majd töröld őket. Az OMV-re tudsz telepíteni GParted-ot. Ebbe bebotolsz, a lemezen törlöd a második partíciót - előtte az adatokról készíts mentést, ne utólag siránkozz - terjeszd ki az első partíciót, reboot. Elvileg kész vagy.
B verzió
Adatmentés mindegyik partícióról, szüntesd meg a megosztásokat (mindet!) az OMV-be telepített GParted-ba bebootolsz, törlöd az összes partíciót a lemezről, reboot, csatolod és megtormázod a régi/új lemezt, létrehozod az összes megosztást, majd visszamásolod az adatokat -
ricsip
addikt
válasz
Kiskopika
üzenetére
Windows-ból tudok rá megoldást: törlöd a 2. particion levő adatokat, majd elindítva a windows Lemezkezelő-t, törlöd a most már üressé vált teljes particiót . Utána ugyanitt a Lemezkezelőben a megmaradt 1. partición jobb kattintással kiválasztod h. partició kibővítése, és hozzáadod az előző lépésben felszabadított helyet.
-
Kiskopika
senior tag
Sziasztok
Van egy ntfs es örökölt hdd em két particioval, ezt a hdd csak torrentre használom felesleges a 2 particio.
Hogyan vonhatom ossze, úgyhogy lehetőleg ne omoljon össze az omv? Működhet ha kiveszem másik gépbe gpartedel összevonom és vissza? Vagy live usb vel bootolva? Az első particion torrentek ezt jo lenne megtartani a második régi adat nem fontos már -
motrola
aktív tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
curl -O https://raw.githubusercontent.com/scanopy/scanopy/refs/heads/main/docker-compose.ymlcurl -O https://raw.githubusercontent.com/scanopy/scanopy/refs/heads/main/docker-compose.yml
/root/.config/daemon/
bash -c "$(curl -fsSL https://raw.githubusercontent.com/community-scripts/ProxmoxVE/main/ct/scanopy.sh)"
/opt/scanopy/.env, OIDC: /opt/scanopy/oidc.tomlip cím:60072 be is lehet lépni
Talán igy. legalább is mintha ez lett volna a sorrend.
-
Gabesz87
veterán
válasz
motrola
üzenetére
Hibaüzi nálam sincs, legalább is amit kapok, a CHatGPT szerint nem hiba, csak FYI üzenet:
WARN[0000] Found multiple config files with supported names: /root/compose.yaml, /root/docker-compose.ymlWARN[0000] Using /root/compose.yaml[+] up 2/2✔ Container FingAgent Created1.5s! fing-agent Published ports are discarded when using host network mode
A probléma az, hogy annak ellenére, hogy a szükséges dolgok ott vannak a docker-compose.yaml file-ban, mégsem futnak a konténerek, csak a FingAgent
-
Pista0001
addikt
válasz
Dr.Adonisz
üzenetére
Én ez alapján csináltam (method 2), nincs gondom vele. Szerintem felesleges dockerezni.
-
wrox
őstag
válasz
Dr.Adonisz
üzenetére
Dockerben (Portainerben) telepítsd a qbittorrentet, itt egy jó kis step by step a komplett rendszer telepítéséhez. Belga a manusz, elég sarkosan beszéli az angolt, így tökéletesen érthető is.
Sajnos qbittorrenthez nem találtam, csak omv5 alá, de az alapján is meg lehet csinálni, kicsit másabb csak.
[link] - Install OMV7
[link] - Install basic config
[link] - Install Extras
[link] - Docker, portainer telepítés OMV7
[link] - qBit OMV5
meg még sok minden van nála, -
Gabesz87
veterán
válasz
python1
üzenetére
Ez a dockerezés nekem mindig okoz valami nehézséget. Kiadom a parancsokat a guide alapján:
curl -O https://raw.githubusercontent.com/scanopy/scanopy/refs/heads/main/docker-compose.ymldocker compose up -d
Viszont csak a fing-agent megy.scanopy-server,scanopy-postgres, andscanopy-daemon, ezeknek se híre se hamva.
mc-ben látom, hogy van egy compose.yaml, ebben van a FingAgent. A másik, a docker-compose.yaml, ebben van a többi, a deamon, server, postgres. De akkor miért nem indul el? -
zsirfecske
veterán
válasz
Dr.Adonisz
üzenetére
nem vagyok túl tapasztalt, de nekem a hasonló torrent klienses hibák 99%-a jogosultság miatt volt, nem volt r/w az adott userre minden mappára stb.
amúgy juteszembe, hasít az új NAS-om OMV 8-on, belőttem pikpakk az előzőből áthozott RAID5 tömböt minden nélkül, ahogy a telepítésnél, a share-ek közt is gond nélkül felismerte és minden adat okés.
feltettem OMV Extras-t + miniDLNA-t és immár hibátlanul játszik hálózatról mindent a WebOS tv-m amit próbáltam (1080p MKV-k legalábbis, 4k DoVi-ig még nem jutottam). van CPU temp kijelzés is a dashboard-on, kövi lépés a torrent kliens lesz, de ott a Docker/Portainer + scratch drive miatt még tuti kell konfigolnom majd még órákat.
-
Dr.Adonisz
tag
Üdv! Mivel még mindig elég kezdő vagyok, próbálom az összefoglalóban leírtakat mindig lépésrőll lépésre csinálni, de valami mégiscsak eltolódot a torrent kliens telepítésnél ugyani miután qbittorrentet feltettem, indult is rendesen. Eddig minden happy is lenne, de ugye ahogy kiléptem ill leállítottam a user pc-t a szerveren leállt a torrent kliens.... ok végigmentem a torrent csoport létrehozás, felhasználó hozzáadás, szolgáltatás file létrehozás bemásolás stb vonalon, de amikor kiadom
a "systemctl start qbittorrent-nox" parancsot az alábbi hibaüzenetete kapom:
Job for qbittorrent-nox.service failed because a fatal signal was delivered to the control process.
See "systemctl status qbittorrent-nox.service" and "journalctl -xeu qbittorrent-nox.service" for details." valammi 5let hogy mit és miként hozhatnék helyre? -
python1
veterán
válasz
Gabesz87
üzenetére
Nálam valahogy így néz ki.
┌─────────────────────────┐
│ OMV szerver │
│ 10G SFP+ NIC │
└─────────┬──────────────┘
│ 10G SFP+ DAC
│
┌───────▼────────┐
│ 10G/2,5G │
│ menedzselt │
│ switch │
┌───────┬───────────┬──────────┐
│ │ │ │
┌──────▼─────┐ ┌▼────────┐ ┌▼───────┐ ┌▼───────────────┐
│ Kliens PC │ │ Kliens │ │ TV/ │ │ Cisco 3800 AP │
│ 10G SFP+ │ │ 2,5G │ │ HTPC │ │ 2,5G PoE │
└────────────┘ └─────────┘ └────────┘ └────────────────┘ -
paizinho
tag
válasz
paizinho
üzenetére
És a Scanopy-ról egy összefoglaló / bemutató
Stop Drawing Network Diagrams Manually Scanopy Does It for You -
paizinho
tag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Bocs félre értettem. Azt hittem azzal az egy alaplappal tervezed megoldani a hálózatot.

Ha Te szeretnél rajzolgatni : DrawIO (online + selfhosted)
https://github.com/jgraph/drawio
online : https://app.diagrams.net/Ha hálózatot felderítő toolt keresel (selfhosted)
Netvisor volt előtte most Scanopy lett. Netvisor-ként próbáltam, elég ígéretes volt.
https://github.com/scanopy/scanopy
https://scanopy.net/
https://community-scripts.github.io/ProxmoxVE/scripts?id=scanopy&category=Monitoring+%26+Analytics
-
Multibit
nagyúr
válasz
zsirfecske
üzenetére
👍
Ha az új setup megfelelően működik (ezt hamar kiderítheted), szerintem meghirdetheted a régi vasat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- PC Game Pass előfizetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan Apple Pencil MU8F2ZM/A 2. generáció / 12 hónap jótállás
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- AMD GAMER PC! Ryzen 5600X / RX 6700XT / X470 / 16GB 3000MHz / 512GB NVMe / 650w!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Sajnos qbittorrenthez nem találtam, csak omv5 alá, de az alapján is meg lehet csinálni, kicsit másabb csak.
tradeelek11