- Órával és Oreóval érkezik a Find N5
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Szerdán mutatkozik be az iPhone SE
- Így zsugorodhat az iPhone 17 szenzorszigete
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
válasz
5leteseN #1640 üzenetére
Ahogy látom, (márkától függetlenül) SOKKAL hűvösebbek a SATA-s SSD-k, főleg, ha "lassabb" darabokról van szó. De hát nincs ebben semmi meglepő. Ha NVMe lett volna benne, akkor megmérem, mi hol melegszik rajta, és szükség esetén ráragasztok egy életmentő fémdarabot/bordát. Ebben a kínai árkategóriában is van NVMe-s, 60+ fok állítólag, és 2000+ MB/s. Azért lett SATA-s, mert ha tönkremegy, rendelkezem olyan WDC-vel, ami akkor belemehet.
A sebességvitához én csak annyit tennék hozzá, hogy legjobb tudomásom szerint az oprendszer működésének sebességét nem a nagyméretű fájlok adatmozgatási kapacitása határozza meg. Amire meg én használom, oda a leglassabb SATA-s SSD is iszonyat gyors. Emlékszem még a Maxtoros, meg Quantum Firaballos időkre.
Kocka legyen a talpán, aki netezés alatt megmondja egy vakteszten, milyen SSD van a gépben.
A 8 GB memória a felhasználási célokhoz, úgy gondolom, négy évig tökéletesen elég lesz, és hat év múlva már valóban szűkössé válik. Úgy voltam vele, ha ez az - első kínai PC, amivel dolgom van - ennyi idő után működik, akkor az egy slotban kicserélem 16-osra. Vagy veszek egy akkori korszerű gépet, mondjuk 32 - 64 RAM-mal, és tíz évig tökéletesen gyors lesz. A lehető legkevesebbet akartam most rááldozni.
A borda polírozása szvsz nem overkill, nagyon sokat számít, és 15 perc munkáról beszélünk. A rajta lévő festék meg a paszta hővezető képessége a fasorban sincs még egy ki tudja milyen alumínium ötvözethez képest sem. Persze a szerelés kockázatát vállalni kell. (Fémtartalmú hővezető pasztákkal meg már nem szórakozok, és a bordán lévő festék azoknak is az útjába áll.)
Régebben - Athlon időkben - próbálgattam, és arra jutottam, hogy a gyakorlatban is igen nagy jelentősége van ennek. Akkor is, ha ez kis fogyasztású mag, a felülete is kicsi.
De az is igaz, ha nincs ilyen kiugró hűtési gondja, nem piszkálom.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
-
5leteseN
senior tag
Ennek fuss neki még egyszer!
Segít, ha az indító hsz-ben szereplő Mini-PC adatait is figyelembe veszed, és nem légből-kapott számokkal dobálódzol!
..."szakmailag"!
Ez esetben nem hülyeségeket fogsz mondani(PCIe4.0, ...)!
Mindjárt fogy a "tízszeres" is egy kicsit!Légy szives, ne szidd a Mini-PC-met
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz
5leteseN #1646 üzenetére
A hülyeséget akármeddig lehet magyarázni, de a helyzet az, hogy a SATA elméleti maximális átviteli sebessége 600 MB/s, egy modernnek mondható PCIe 4 NVMe SSD gyakorlati átviteli sebessége meg 7000 MB/s. Árak meg azonos gyártónál Samsung 990 Pro 2TB ~70e, Samsung 870 EVO 2TB ~65e. Lehetne sokkal olcsóbbat is keresni, de minek.
És mindezt úgy, hogy én 10x-es sebességkülönbséget mondtam, ami igazából még ennél is nagyobb, másrészt árban a 2/3-át mondtam, ami szintén túlzás. Mellesleg a SATA SSD-nél még az USB 3.2-es külsők is jóval gyorsabbak....Ezek után azt tanácsolni akárkinek, hogy egy apró belső térfogatú PC-be vegyen egy többször akkora SATA SSD-t, ami tizedolyan lassú, sokukba pedig egyszerűen bele sem fér, miközben majdnem ugyanannyiba kerül, hát nem tudom, miként jellemezzem.
A megoldást rég feltalálták, és alkalmazzák is a MiniPC-kben: hűtőborda. Azért ajánlani egy SATA SSD-t, mert valami hulladék MiniPC-d van, és abból indulsz ki, hogy mindenkinek, szintén megkérdőjelezhető szakmailag.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
5leteseN #1642 üzenetére
( gyors diszk)
> A hétköznapi használatban hol van 10-szeres
sebességkülönbség?
kevés memória esetén; hogyha több programot használsz egyszerre akkor
gyakori, hogy elkezd swappelni a rendszer és ott már érezhető.
( 8GB RAM egyes esetekben már nem olyan sok; és ha valaki kénytelen tartalék gépként használni - pl. egy online - meetinghez a gépet .. akkor zoom, böngésző 3-4-10 web ablak nyitva, esetleg még egy excel és egy word is kell . És ha neked kell prezentálnod, ~ megosztanod a képernyődet, akkor a programok közötti váltásnál észleled, hogy miért is fontos ez. )Mottó: "A verseny jó!"
-
5leteseN
senior tag
Kb egy éve direkt arra kérdeztem rá, hogy a helyi Prohardver-es SSD Témá-ban, hogy a 4xPCIe3.0-ák esetében az NVMe igen jól muató 3.500MBps értéke jelent-e, hol jelent előnyt a SATA-SSD-khez képest.
A válasz akkor tesztekkel mérésekkel is hivatkozva, igazoltan az volt, tőlük, hogy az képen látható...NVMe sebesség előny (felső két sor) csak a nagyon nagy, sok-GB-os
) állományok használatakor, mozgatásakor az jelentkezik, és csak abban a műveleti szakaszban.
Ezek pedig főleg az alábbi (Mini-PC-knél nem jellemző) területeken fordulnak elő: AI-MI programok(3-6-15+ GB-ok), videó állomány dekódolás(Blue Ray dekódolás=> "valamibe": hasonló méretű videó file-ok), Big-DATA...Hááát, ezek elég ritkán futnak Mini-PC-n...
Átlagos használat(net, filmek nézése, Yt, ...) az alsó két sor értékei érvényesülnek a használat 80-90%-ában.
Itt pedig átlagos felhasználó nem érzékeli a SATA-NVMe sebességek közötti eltérést, abban a viszonylag rövid (használt) időszakaszokban: "csak" nagyon gyors, vagy nagyon-nagyon gyors...
Kb...[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz
5leteseN #1646 üzenetére
Sima böngésző és médiajátszás és hasonlóknál valóban nem különösebben észrevehető a különbség a sata ssd és egy gyorsabb nvme közt. Legalábbis a sebességet tekintve, random és párhuzamos műveleteknél nem tudom van-e hátrány azonos sebességnél.
Volt egy ideig, hogy windows külső nvme ssd keretből, sima usb3.0 módban használtam (500MB/s). Mert a 3.2-es 1GB/s módban mindig beakadt a leállítás. Nagyobb fájlok mozgatásánál vagy tárhelyigényesebb programoknál valsz jobban látszik. Egészen jól ment. Persze azért inkább belső.
Arra tippelnék, hogy valsz olcsóbb pér fillérrel a sata ssd gyártása. És nem is a sebesség miatti terhelés, hanem inkább a melegedés, ami valsz sokkal kisebb a lassabb satáknál (ahogy írtad). Talán ezért tesznek ilyeneket inkább a nagyon kompakt minipécékbe. De azt meséltem t8 plusnál, hogy a gyári satában a hőmérő meg volt hamisítva... amikor nvme-re cseréltem, akkor inkább jobb hűtést is okosítottam hozzá (először hővezető gap padokkal, aztán 3d nyomtatott házzal, amibe befért hűtőborda). Amúgy nvme és nvme közt is elég nagy különbségeket tapasztaltam. A samsungok érintésre sokkal forrónak tűnnek üresjáratban is, míg a kioxia és mikron ssd-k eleve hűvösek voltak terhelés nélkül, de terhelve sem sültek azok közül, mik a kezemben voltak.
Egyébként egész kevés hűtéssel beéri bármelyik, ha picit mozog a levegő.
#1639 szaszlaci
a polírozás valószínűleg overkill voltEzeknél a kis fogyasztású prociknál sokszor nagyon hevenyészet a hűtés. Voltak olyanok, ahol youtubberek mutatták, nem ért a proci a bordához egyáltalán, hanem csak egy kis ragacs volt közéjük nyomva. Utána volt ahol külön kiemelték, van köztük kis helykitöltő réz lapka
Valsz maga a pasztázás elegendő volt. De amelyik gépen nem problémás, nem érdemes piszkálni. A tiednél láthatóan problémás volt.[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Azért jön ez kép:
...ahol még az NVMe-s SSD felé lejtő pályán sem látok sehol tízszeres teljesítményt a SATA-SSD ellenében.
A (viszonylag gyors)HDD ellenében mindkét SSD nagyon gyors, de a MiNi-PC-k mezőnyében alig jobb az NVMe-s.
Ez a teszt egy asztali gépen készült, Mini-PC-knél lehetséges(gyakran), hogy csak egy- vagy két-csatornás PCIe(3.0) áll rendelkezésre, nem pedig négy, mit a képen látható teszt esetében.Az elméleti maximum csak 3500MBps az említett típus esetében emlékeim szerint(PCIe3,0-ás alaplapi csatlakozás). tehát így sincs meg a tízszeres sebesség ennél a típusnál és ebben az ársávban.
Ezek a lehetséges 1-2-4-csatornás NVME-SSDk Mini-PC-s specialitások, amit a laptop-notebook CPU-k és alaplapok(chipset-ek) miatt örökölnek a "dobozkák".
Ezek az infók a Mini-PC(és a közös elemek miatt a laptop-notebook) kategória specialitásai.
Az indokolatlan "hülyeség"-gel dobálódzás valóban nem illik egy szakmai fórumhoz!
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
válasz
szaszlaci #1639 üzenetére
Szépen megoldottad, és jól megérdemelten
ki is alkudtad a munkád és tudásod árát! Ügyes, Gratula...
Ehhez "...Az élettartamát meg meglátjuk. SSD a noname SATA-s, nem melegszik, kíváncsi vagyok, az tényleg úgy elhullik-e, mint ősszel a legyek. "
Nekem az a tapasztalatom, hogy a belül szinte NVME-s SSD-kel azonos elemekből építkező SATA SSD-k sokkal megbízhatóbbak.
Ezt a jobb megbízhatóságot én a saját összegzésem alapján a kicsivel valóban lassabb SATA-s megoldások kisebb sebességi követelmények miatt kevésbé kizsigerelt SATA-SSD-s vezérlőiben látom, ezek sokkal kisebb hőterhelése miatt. A SATA megoldásoknál jobb, lehetőségek vannak a nagy (hűtő-)felületű fémház miatt az alacsonyabb hőmérsékletű(ezért jóval megbízhatóbb) működés biztosítására.Szerintem nincs ok aggodalomra a SATA-SSD miatt.
Autós hasonlattal: nem egy 320 km/h-s végsebességű, kényes-kockázatos üzemeltetésű "autód"(NVME-s SSD-d) lesz, hanem "csak" egy 250km/h-re leszabályzott "Turbó-Diesel"-ed(SATA-SSD-d) lesz, többségében városi forgalomba(ez az átlagos-szokásos felhasználói üzemmód a hasonlatban)....szerintem!
[ Szerkesztve ]
-
szaszlaci
addikt
Beszereztem Aliról egy Soyo M2 Plus mini PC-t, Intel N100, 8 GB, 256 GB SATA; 56 ezer forint volt. (Utána meg 49 ezer egy ideig.)
A kombinált Intel WiFi és BT kártya driverét innét és innét lehet leszedni. A WiFi-n az IPv6-ot ki kell kapcsolni, ha szakadozna és nem csatlakozna újra. A BT néha reccsen, szóval az se tökéletes.
A kártyaolvasó drivere is leszedhető, típusra rá kell keresni, és működik jól. Legutolsó Win11 24H2-t rarktam rá. De előtte javasolt a rá telepített korábbit aktiválni, meg a drivercsomagot lementeni.Egyfelől voltak egyéb bajai, amik miatt vissza akartam küldeni, de aztán inkább elfogadtam 50 % viszatérítést, és szétszedtem, hogy mit lehet vele kezdeni.
Ami itt most lényegesebb, hogy nagyon erősen ugrált a CPU hőmérséklete. Az alap 45 fok körüliről normál használat mellett is 70 közelébe. Silver Bench stresszteszt alatt közelített másodpercek alatt a 90-hez!
Hát akkor szedjük le azt a bordát! A házat feszegetni kell, hogy kijöjjön az alaplap, nem a legegyszerűbb szétszerelni. Utána a borda lecsavarozásánál értelemszerűen próbáljuk meg nem lesarkazni a CPU magot. Van YT videó.Gyári hővezető rágógumi-szerűség nem a legjobb.
A borda alja, az viszont borzalmas! Picit megcsiszolva a festéket, látszott már a marógép késének nyoma. Század milliméterekről lehet szó, de az itt ugye nagyon sok.
Szóval ezt fel kell polírozni. Csiszolópapír meg gyémántpaszta a kényszerű számüzetésem panellakásának konyhájában megoldotta.
Normális minőségű, fehér pasztával összeraktam.
De ettől függetlenül érdemes az idiótán beállított ventilátorvezérlést valami ilyesmire átírni.
Az eredmény 24 fokos szobában?
Windows tétlenség: 35 fok környéke.
Használat, youtube 4K videó: 45 fok.
Stresszteszt, beszéljen a kép, és ez nem megy feljebb.Szóval tipikus kínai. Jó, de dolgozni kell vele. És persze netre villámgyors. Nagyon csöndes, venti sebessége sem változik a beállításnak köszönhetően.
Az élettartamát meg meglátjuk. SSD a noname SATA-s, nem melegszik, kíváncsi vagyok, az tényleg úgy elhullik-e, mint ősszel a legyek.■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
Dzoli73
újonc
Sziasztok
Mini PC vásárlás előtt állok. Netezésre, neten filmnézésre használnám, szóval nem kell semmi extra gépigény. Max keret 80ezer forint. TCL 55C655 tévével használnám. Elvesztem a kínálatban, Blackview MP80-at néztem ki. Alin eléggé jó áron vannak, pl itt: https://www.aliexpress.com/item/1005008003953496.html
Itt olvastam tesztet róla:https://www.notebookcheck.net/Blackview-MP80-mini-PC-review-A-super-small-office-PC-featuring-Intel-N95-within-an-0-285-litre-case.745708.0.html
Spanyol hajózást ír, ez azt jelenti, hogy eu-szállítás és megúszom a vámkezelést? Esetleg tudtok olyan eladót, aki megbízható és eu-s szállítása is van? Esetleg másik márka, amelyik belefér a keretembe és jobban megéri megvenni?
Előre is köszönöm a segítségeteket. -
azbest
félisten
Hagyományos papír számla azt hiszem nem volt hozzá, mylink logistics francia feladó látszott a dhl küldeményen. Most, hogy mondod, német eladótól láttam eddig kb csak külön mellékelt számlát. Csak ali felüelten a tranzakciótörténet szokott lenni. Kínából jövő áfakezelősöknél meg egy tax invoicet szokott generálni, de az sem az eladótól jön.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Tanulni
A munkahelyi nem fér be fizikailag a topicba [kép]
Nem hátrány, ha kubernetes konfigurálást kockázat nélkül el tudom játszani és nem csinálok több napos kávészünetet a kollégáknak
Közben a topicban már szereplő intel n100-as router mini gép is várja, hogy pfsense kerüljön rá, meg egy erősebb mikrotik router is, hogy jobban megismerjem
Egyékbént a 4 gép és körítés (szünetmentes, router, kvm) 120w-ot fogyaszt üresjáratban, bár majd ez valsz nőni fog, ha több virtuális gép kerül rá. Az igazi szerverszoba 4.5kW-ot.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nem nagyon válogattam, megnéztem éppen mi hol van és mennyiért. Általában pcx, aqua, alza valamelyikéből, mert azoknak van csomagautomatás szállítása a közelbe. Ramból kifejezetten a szabványos változatokat vettem, ami nem spéci tuningprofilos, normál késleltetéses és feszülstégű. Bármilyen gépben kell tudniuk a hivatalos sebességüket.
A 8845hs procihoz 5600 ddr5 a hivatalos támogatott.
Az k8 plusba épp a pcx-ből vettem cruical-t, kettőt [link]Az m7-ekbe 4800-as való, abból kettő gépbe adatát [link], egyikbe corsairt [link] vettem. Hát akkor még jobb volt a forint váltás árfolyam
Persze ezeknek van 16GB-os kisebb változata is.
Az ssd-ből is többfélét vettem. Ár és sebesség alapján patriot viper 4300 lite [link], volt épp akciós kingston kc3000 (vastag) [link] ... kifejezetten nagy írás terhelhetőségű, nagy teljesítményűt kerestem. A Samsung 980 pro és 990pro is jó lenne, de nagyon elszállt az áruk. A notimban épp 990 pro van, azt lehet kiveszem, mert valsz feleslegesen erős bele, és átcserélem az egyikben lévő gazdaságos kingston nv1-re. Plusz gyűjtöttem ilyen kis kapacitású vegyen samsung, mikron és más fajtákat, Az a rendszerindító, a virtuális gépek háttértárának lesznek majd beállítva az erősebbek.
Amúgy gazdaságosabban is vannak, nem indokolt játszós, hobbi gépbe ilyeneket. Lehet valami wd black vagy blue fajta is jó, ami gen4-es és tlc, 600TBW írás garantált Terabájtonként. Kicsit utána kell olvasni, hogy az éppen kaphatók közül van-e bármelyiknek hátránya.
Ezek az m7-ek, de teljesen így néz ki a k8 plus is belül, csak felirat meg persze a ram órajel más. Ja nem, a jobb oldali aszem a k8 a képen.
Ez így most összességében elég durva volt, bár van aki egy notit vesz hasonló összköltségbőlDe nekem most kifejezetten életszerű, clusteres tanuláshoz kellett valami. Az m7-ek kifejezetten gazdaságosak, csak ugye a gpu-ja lassabb.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Nekem jónak tűnik, kb ekörül van kuponos áron.
Arra érdemes még figyelni, hogy nincs -e kiírva a leírás rész elején hogy külön szállítási díj extrát kér-e, de ahogy látom nincs. A nagyon nagy ünnepekkor a nagy kereslet miatt volt, hogy kitette.A megbízhatóságáról azt tudom mondtani, hogy rendeltem tőle egyesével 3 darab GMKtec M7 Ryzen 7 6850H barbone és egy GMKtec K8 Plus Ryzen 7 8845HS masinát is 2024 szeptember és október közt.
Kb 7-10 munkanap alatt itt voltak, állítólag spanyolországból indul, az első kb 7 nap nem látni mozgást, akkor lesz követhető, ahogy a franciáknál a dhl átveszi és utána következő munkanapra más esélyes a kézbesítés is.
Érdemes a gép belsejét jól átnézni, nincs -e benne gyártási szennyeződés. Egyik masinában a ram slotban volt valami pici fém forgács, ami nem tett volna jót, ha benne marad. Középen a tekercsek némelyik gép alaplapján kicsit ökörhugyozás párhuzamosságúak, de működnek hibátlanul
Most konfigurálom épp a három m7-en lévő proxmoxot, hogy thunderbolt portokból alkotott körhálón 25GBps sebességgel tudjanak kommnikálni [link]
A k8 pluson még esxi8 fut, de majd valsz átköltöztetem a virtuális gépeket a proxmoxokra. Még nem igazán próbáltam játékot az k8-on. De az igp-je AI-ra tényleg majd 2x gyorsabb a k8 plusnak, mint az m7-nek.Egy kis mikrotik switch is van lanon köztük (vlan támogatás miatt), valamint nanoKVM [link] + XH-HK4401 [link] 4 portos buta kvm switch kombináció, kis barkácsolással 3d nyomtatott házikóba és soros kommunikációval tudja vezérelni [link] . Így távolról is elérem a kép kimenetüket, vezérlést, telepítést. Egy alzás zsúrkocsi a "rack szekérény" [link] .
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
A saját webshopukra volt pár panasz, hogy késedelmes, meg még most van kínai holdújév, ezért lehet többet kell várni.
A diana ali shop esetén mindig meg kell nézni, hogy van-e kuponozós akció, az ali főoldalon is kinn szokott lenni, vagy az itteni fórumos srácoknak is van erre oldala.
Most is 50 eurot le lehet vonni belőle, úgy 366 euro (416-50, kupon 25LD50) a k8 plus barebone. Nála általában euroban érdemes vásárolni, mert az eu storeban az az alappénzneme és nincs annyi konvertálás.A ram és ssd általában nem olcsóbb vele, mint itthon megvenni külön és itthon azért jobb gari van rá. A vastag, kétoldalas ssd (pl kingston kc3000) is elfér benne, de a wifi antenna csatiról vastagnál le kell venni a szivacs támaszték matricát és valami vékonyabb szigetelőt tenni - nehogy lejöjjön és elszabaduljon az antenna kábel, nehogy hozzáérjen az ssd-hez. A középen lévő slotra nem emlékszem, hogy vastag is belefér-e.
[ Szerkesztve ]
-
pamesz
tag
Sziasztok! Honnan érdemes most gmktec gépet rendelni? Minimum radeon 780 legyen az integrált GPU-ja. Simán lehet barebobe is, de ahogy láttam, elég jó cuccokat pakolnak bele, így lehet megéri mondjuk 32/1tb-vel rendelni. A K8 plus modellt néztem egyébként ki. Alin megvan a Diana eu store, ott most ~178 lenne a barebone. Van ettől olcsóbb?
-
S_x96x_S
addikt
én a minisforum - rendelésemnél direkt az amazon.de -ről rendeltem,
és Budapestre is kiszállította a futár . ( és kaptam nettós céges számlát is )főleg a garanciális problémák miatt döntöttem, az amazon.de mellett
mert könyebben kiveri a jótállást - mint én a céggel direkt levelezve.valamint az amazon.de -vel garanáltabb szállítási idő is.
kevésbé mernek blöffölni a cégek.
a gmktec-et nem rendeltem az amazon.de -ről - de mint alternativaként érdemes utánanézni.
https://www.amazon.de/s?k=gmktecMottó: "A verseny jó!"
-
5leteseN
senior tag
Igen, ezek inkább kedvemre való megoldások.
Különösen EZ vitte a prímet!Erősödik bennem agy Csináld-magad Mini-PC!
Lapos-topos CPU üzemmódra átállított Ryzen, +ECC-s szerver (DDR4) RAM-okkal, + valami "meglepi-VGA"(magamnak)!
Ez egy mATX vagy ITX alaplapon könnyen begyömöszölhető egy SFF méretű és tudású házba! -
mjuti
tag
Sziasztok, aki már rendelt közvetlenül gmktech.com -ról, megnézné nekem milyen számlát kapott?
Kínai gmktech-est vagy valamilyen EU-s leányvállalatost pl. ahol a vámot és az áfát " intézik "
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Ezt a kört már lefutottam: tized CPU Passmark-pontos(CPU-teljesítmény) procik, nagyságrendileg azonos Watt-okból.
Plusz az SSF-ek sok régebbi technológiás "egyebei", amik egy része vagy nem is kell, vagy már nem tud eleget.
A "hab a tortán" az általában egyedi brand-hűségeseknek(DELL, HP, ...) tervezett tápok az egyedi csatlakozóikkal és viszonylag kis teljesítményükkel.A jelenlegi állás szerint "csak" a RAM problémát kellene megoldanom a Mini-PC-k egyik nem-SO-DIMM-es típusával.
Mindez egy (fajlagosan költség-hatékonyabb) Ryzen-nel lenne a jó!
Van válasz erre kombinációra jelenleg?
Keresgélek Gugli Barátom segítségével, de még nem jött szembe a megoldás.
[ Szerkesztve ]
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok.
Ryzen 7-es, DDR4-es mini-PC érdekelne normál (nem SO-DIMM) RAM-okkal. Van ilyen?
Kösz-kösz("előleg"
)...
-
BalaNce87
addikt
Én most nemrég vettem meg ezt. Eddig semmi gond nincs vele, minden megy tökéletesen. Az ára kb 200k körül volt 32GB RAM al és egy 2TB-os NVME SSD-vel.
Értelemszerűen ez lehet bőven olcsóbb is de ha gondolsz a jövőre akkor szerintem érdemes több memóriát belepakolni.
Az egyedüli negatívum a kis ventik zúgása amiket nem nagyon lehet szoftveresen kezelni csak BIOS ból és sajnos minden terhelésnél felzúgnak mivel a proci gondolom felboostol egy szálon akár 5GHz köré is. -
haladó
tag
Helo! Segítséget ajánlást kérnék a témában alap otthoni felhasználásra, ami netezést, online weboldal szerkesztést több ablakban és filmezést jelentene 2560x1080 felbontáson. Játék nem szempont, a hosszabb távú megtartása és a biztosan akadásmentes gyors működés igen. Nem baj ha nagyobb kialakítású. Előre is köszönet annak, aki foglalkozik a kérdéssel!
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- RAM topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Órával és Oreóval érkezik a Find N5
- Politika
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Mikrotik routerek
- Elden Ring
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest