- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
ZTE GRAND X In
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Keeperv85
nagyúr
Ez a cella készenléte nem tűnik nekem normálisnak... Főleg úgy, hogy csak akkor írja nálam, ha nincs vagy gyenge a hálózat folyamatosan...
Hogy mi a hiba? Ha tudnám, már segítettem volna nektek fixálni. A lehető leghalványabb fogalmam nincsen. Ráfogtam már pár dologra, de egyik sem jött be. Teljesen adatmentes üzemmódba használtam (se wifi, sem mobilnet), így kizárt, hogy pl. a Google frissít a háttérben. Sőt Még a sim sem volt benne egy hétig. Akkor is merül...
-
Keeperv85
nagyúr
"Az Android OS viszi a pálmát a merítésben. Kernel eredetű a betegség, de sajnos az a szomorú, hogy nem mindenkinél."
Az a normális, ha az OS van elől. Ő az üresjáratos folyamat ugyanis. Tehát mikor nem megy semmi, akkor csak az OS fut, mondjuk az esetek túlnyomó többségében: ezért van ő elől.
Nem kernel bug amúgy a merülés. Ha az lett volna, akkor megoldja, hogy visszarakom a B03 alatti kernelt pl., amivel nem merült.
-
Canonfan
senior tag
Így van, pont nálam is ez a helyzet!
Nekem sem változtak a felhasználói szokásaim, és már jó ideje küszködök ezzel a problémával én is.
Pedig több FR és a V3 is megvolt de semmi változás, még magára az aksira is gondoltam már, de akkor nem lenne ilyen magas az Android OS ill a kernel részaránya elvileg...
Pedig a V3 elég jól bírta még belakatkanul, nem tudom lehet megérne egy Factory Reset úgy hogy utána az appokat visszarakni de nem frissíteni semmi google cuccot, vagy inkább az összes google rendszer appnak eltávolítani a frissítését és utána restart, mit gondoltok?
-
heidricha
őstag
Volt azóta rengeteg Google app frissítés! Nem változtatott valami alapértelmezést?
Nálam a helymegosztás mellett pl. egy napot is csak akkor bír, ha hozzá se érek. Amúgy sem hiszem, hogy 3 nap alatt 50%-ot hozná valaha, de egy munkanap (10 óra mindenestül) 15%, az létezhet.
Ha a hálózati helymeghatározást sem használnám, még nyerhetnék - kivéve, ha valami appnak kell hely-adat, mert akkor az GPS-t fog használni, így meg csak az 1mp-es GSM/WiFi helyet kéri, ha az is elég - és időjáráshoz pl. elég kell legyen.
-
tonyqa23
senior tag
Az durva. Nemtom mi a gebasz van vele. Az adatkapcsolatot én hagynám bekapcsolva, lehet,h erölködik valami, aminek az is kéne, mégha csak olyan kevéske is, ami elmenne korlátozott nettel is.A nextv3 zip fájl rendben lejött, ahonnan leszedted? Mert én multkor úgy jártam,h hibásat raktam fel.Olyat másoltam felhőből az sd kártyára, ami még nem volt rendesen szinkronizálva. Full bugos lett, nem jött elő billentyűzet meg ilyeneket csinált. Biztos, h jó recovery-vel van felrakva? Én azt csinálnám, h recovery-ben wipe cache, aztán advanced menüben wipe dalvik cache, majd wipe data/factory reset, aztán az újraformázott microsd-ről install nextv3, amit újbólletöltenék és ellenőriznék, nehogy hibás legyen maga a rendszer. Az ilyen fagyasztás meg ilyenek nekem nem szimpik, nálam a nextv3ból csak a google+ és a google play music van törölve, de az is total commanderrel a system/app-ból.
-
tonyqa23
senior tag
Nem normális, az biztos. Használhatatlan. Próbálj ki egy Nextv3at, vagy már megvolt? Nekem appdrawerben 6 oldal van tele appokkal, mégis ma sok wifivel 94-68-ra esett 17 óra alatt. Szerintem az az Alarm manager mindig a lista elején lesz, nekem is 47,8 mp (693). nemtom mit jelent de ez van elöl. mire ezt megírtam már megint emelkedett. Ez az Android OS hol vezeti a listát? A Beállítások--->Akkumulátor?
Ilyen,h wifi, bluetooth... nem maradt bekapcsolva, igaz?
-
ggeleven
őstag
Sztem használd kicsit pl mobilaréna vagy index átfutása, FB, meg ilyenek, hogy ne csak az asztalon álljon és meglátjuk, h reggelre mennyit merül és hogy mi használja az akksit. Egy plusz progit feltehetsz: Gsam battery monitor! Ez tételesen listázza, h mi hányszor ébresztette fel a telót.
-
Keeperv85
nagyúr
Nálam is ezt csinálja újabban, azért voltam rá kíváncsi. Nekem mondjuk nagyon sok cucc van rajta, de meggyőződésem, hogy nem azok miatt merül így... csak még nem jöttem rá mitől. Elképzelhetőnek trtom, hogy valamelyik gyári app frissítése hülyíti meg, de nem sikerül megfognom. Tuti, hogy a szoftver, csak nem tudom miért...
-
ggeleven
őstag
Tudom, h elég kényelmetlen, de első körben csinálnék egy gyári visszaállítast vagy ami még jobb, teljesen nulláról újrarakni vagy a B06ot vagy a Next v3at és ezután semmi más progit ne tegyél vissza 2-3 napig! Ha ekkor is nagyon merül, akkor vinném a szervízbe.
Ha nyomozni szeretnél, akkor pedig egyesével tedd vissza a dolgokat és várd meg,h milyen hatásuk lesz. -
heidricha
őstag
Már a Google+-ban van a hely megosztás. Az a Google hálózati helymeghatározással együtt durva merülést okoz. Mondjuk az utóbbi időben a G+ nekem max 20 mp után kilép, eddig legalább tudtam küldeni a fejlesztőnek a jelentést, most már fel sem ajánlja!
Szerencsére annyit valahogy egyszer kibírt, hogy kikapcsoljak minden ilyesmit.
Nekem nagyon bevált a Wakelock Detector. Szépen összeszedi, hogy mi mennyi ideig, és hány alkalommal ébresztgeti a telefont!
-
Canonfan
senior tag
Szia!
Már fent is van a V3, eddig nagyon tetszik, bár még nem igazán tudok róla véleményt mondani, mert kb fél órája van fent, de természetesen beszámolok majd hogy megoldotta-e a merülést majd ha már lesz releváns tapasztalatom, én is leginkább ezért raktam fel.
Most az a terv, hogy 1-2 napig a V3-at is alap alkalmazásokkal használom majd, és ha úgy ok, akkor fogom csak belakni, aztán kiderül hogy változik-e valami jó irányba...
-
Canonfan
senior tag
Én is pont ezen gondolkodom most, épp tegnap csináltam rajt Factory Resetet (rootolt gyári B04) és próbaképp nem telepítettem rá semmit (egyedül a Gsam-ot raktam vissza mentésből de aztán le is töröltem hogy ne zavarjon be a képbe) csak google fiók szinkronizáció volt a telefonszámok miatt de semmi más, még a gyári appokat sem frissítettem, és ugyanúgy merül nekem is mint előtte...
Nekem is ugyanígy van, én is Novemberben vettem, és kb 1 hónapja szenvedek az aksimerüléssel én is...
Ezért gondoltam arra én is, hogy kizárásos alapon vagy az aksi, vagy a telefon lehet inkább a hiba oka, de nem tudom hogy lehetne eldönteni, hogy melyik.
Én szívem szerint előbb cseréltetném az aksit mint a telefont, mert pl a gyári adatkábel csatija nálam is széttöredezett már, és így egybe azt is cseréltetném gondoltam hogy ha úgy is csak zacskós darabok vannak csereként, akkor így lenne legrosszabb esetben egy új aksim, ha utána kiderül hogy a telefont is cseréltetni kell.
Ezért én is ezt szeretném kérdezni tőletek, hogy szerintetek lehetséges hogy az aksival van a gond, illetve megérné cseréltetni első körben csak az aksit, nem a telefont?
Bármilyen infót előre is köszi!
-
tonyqa23
senior tag
Már úgy értve, hogy a recovery-ben való feltelepítés után is merül? Nem tudom, nekem most meg mintha megjavult volna, már 16 órája megy és még 81%-on van a teló, igaz nem használtam sokat...nincs ötletem. Gyári update.zip-es cuccnak normális merülést kéne produkálnia.
Bennedek
Neked meg alapból hibás a készüléked. Ne csodálkozz, ha néha csinál fura dolgokat, mert valszeg vmi rossz benne, ha kikapcsol magátol. 1 kikapcsolás után vinném vissza és verném az asztalt,ha tudom,h olyan helyen volt a teló, ahol semmi sem tudja kikapcsolni a gombjával.
-
tonyqa23
senior tag
De a meglévő programok közt lehet egy olyan, ami egyszercsak bepörög, úgy,h egy ideig jól műxik.Vmi bug lehet. Vagy nekem csinálta ezt widget is egyszer, valamiért a shazam widgetje xart be.Tedd fel az update.zip-et a recoveryből, ne a beállításokból. Előtte wipe data meg wipe cache, én így szoktam.
-
tonyqa23
senior tag
Nem biztos,h egyesével ha visszaállítgatod, akkor észre fogod venni.Arra gondolok, h pl egy alkalmazás, ami a háttérben dolgozik, nem fog kiugró változást mutatni. Minden egyes ilyen alkalmazás egy kicsit hozzátesz ahhoz, h jobban merül az akksi. Én úgy vettem észre eddigi rövidke kis androidos pályafutásom alatt, h elkerülhetetlen az, hogy minél több alkalmazás van fent, annál jobban merül az akksi. Ilyen widget, olyan widget, szinkronizálás a háttérben, időjárás frissítés a háttérben... mind-mind egy csipetnyivel hozzájárul a készenléti idő csorbulásához...
-
Robbertho
aktív tag
Az akksinak semmi baja nem lesz az USB-s töltéstől
Tovább tart a töltés, ennyi az egész.
A töltési ciklus végén még 500 mA-rel sem engedi tölteni a akksit a telefonban lévő elektronika, így az sem igaz, hogy nem tudja maxra tölteni USB-ről.
Az elején (kb. 0-70%-ig) korlátoz, hogy csak 500 mA árammal tud tölteni, de utána már nem igazán. -
kfz81
tag
A galaxy sII miatt a kialakítás olyan, hogy nem teljesen sík a hátlap, és az egyik végétől kb. 1 cm-re beljebb van a háta tehát ott vékonyabb az SII, ezért ott egy kicsit feszül, meg a kamera a Grand X-en kiáll, és ott pedig nincs hely kialakítva így ott is feszül egy picit, de beletettem, ráztam, és nem esett ki belőle, ezt használom most is az autóba , de jól végzi a dolgát! És annyi pénzt megér, mert én is ebay-ről rendeltem és mindennel együtt egy ezres volt!
-
andyTM
őstag
- ha nem feltétlen ragaszkodol a tapadókorongos kiviteltől, akkor én ezt ajánlanám neked (is):[Dension ] [Dension UniMount]
-
-
Bembee12
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Vicces képek
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged