- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ilyen konfigurációban érkezik a Xiaomi 15
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Integrálja a Honor saját asszisztensébe a DeepSeeket
- Végre bemutatkozott a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Donki Hóte #172 üzenetére
Nekem december végén jött rá a 15.
-
válasz
Bareszotron #171 üzenetére
Az android15 sokkal hamarabb megjött az Edge50 Ultra telefonra, mint a Samsung zászlóshajókra
Bár igazából egyetlen előrelépést sem tudtam beazonosítani, ami az új androidnak lenne köszönhető, így nagy hátrány nem származik, ha nem kap már új droid verziót.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
válasz
Bareszotron #169 üzenetére
Ha meg lesz neked 3-5 főverzióig akkor lehet hogy neked megéri, de az Ultra sokkal többet tud, jobb kamerák, nagyobb kijelző stb. Nálam nem fogja megérni a 16 ost, de a 14 esel is jó volt, a 15 is jó, anyira nem érdekel hogy melyik. Kinek mire van igénye.
-
Phoenixy
senior tag
válasz
Bareszotron #167 üzenetére
Az Ultra korábban jött ki, mint a Neo, akkor még csak 3 főverziót ígértek, a 3 hónappal később megjelenő Neora már 5 évet.
Motorola 4EVER
-
Bareszotron
lelkes újonc
Én úgy tudom hogy az egyik olcsóbb edge 50 szériás teló Android 19ig lesz frissíthető (edge 50 neo), de a drágább csak Android 17ig? akkor hogy is van ez? én ezt nem tudom megérteni
Vagy a Moto úgy van vele hogyha jobb telefon = akkor cserébe kevesebb frissítést fogsz kapni,
És gyengébb teló = több frissítést kapsz? -
vence
aktív tag
válasz
Phoenixy #163 üzenetére
Ebbe azért az is bejátszhat már valamennyire, hogy a 20-as akkuja öregedőben van ... és nem úgy veszi a töltést,
vagy eleve ezzel kíméli a rendszer.Egyébként pedig még mindig nem olyan rossz ez az idő!
600 EUR körül már többször láttam, érdemes kutatni, aki erre vágyik.
[ Szerkesztve ]
-
Phoenixy
senior tag
Decemberi security patch.
Motorola 4EVER
-
Phoenixy
senior tag
Best deal: Az Allegron most 598ezer forint.
Egy kis érdekesség: Az Edge 20 Pro 30W-os töltőjét használom ehhez is. Mindkét telefon 4500 mAh, a 20 Pro max. 30W-t tud, ez 125W-ot.
Edge 50 Ultra 20-100%: 38 perc (max. 38 fokos akkumulátor)
Edge 20 Pro 20-100%: 1 óra 10 perc (max. 43 fokos akkumulátor)
Az Ultra még 90% felett is 15W-tal tölt, míg az Edge 20 Pro-nál az a maximum, 90-nél pedig már az 5W-ot se nagyon éri el.Motorola 4EVER
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #160 üzenetére
Azért nem tudod megnézni, mert lemerült. De ha kikapcsolod, vagy újraindítod ugyanez a helyzet, nullázódnak ezek az adatok. Az akku figyelő alkalmazások is így működnek, bár lehet van olyan alkalmazás, amiben beállítható ettől eltérő működés.
-
válasz
Donki Hóte #160 üzenetére
Ki szoktad kapcsolni heti egyszer? Beakadt valami lehet és fogyasztott, általában a face, gugli a legnagyobb fogyasztó és a háttérben is.
-
Hogyan lehet az akkumulátor használatáról részletesebb adatokat nyerni?
Az éjszaka történt egy furcsaság, kb. 65%-os töltöttségről 8 óra alatt lemerült a telefon, miközben az asztalon feküdt. A beépített akkustatisztika mutatja a meredek kisülést, de szerinte nem volt olyan alkalmazás, ami használta volna az akkut
-
válasz
Donki Hóte #158 üzenetére
Még a szokásos tesztképeket nem csináltam meg de majd mindkettővel újra készítem mert az eddigi tesztkép helyet szétbombáztam, lakásfelújításba vagyok, ki kell majd néznem egy helyet ahol pár képet lőve legyen összehasonlítási alap. De amúgy eddig jó amiket készítettem.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
dbius
veterán
Használd egészséggel és megelégedettséggel. Kicsit irigykedve olvasom amikor azt írja valaki, hogy két naponta tölt egy készüléket
Nálam szűkösen kihúz egy napot (nem csak ez, hanem bármelyik amelyik eddig nálam megfordult), változó SOT (kijelzőidő) mellett. Van, mikor egy nap alatt kiemelkedő, 7-8, de van, amikor csak 4 óra kijelző idő mellett merül le 24 órán belül. Most épp 22 órája töltöttem, 4 óra kijelzőidő van benne, de már töltenem kell (15%-on vagyok).
Igaz, én aktívan használom és szinte minden funkció aktív (mivel szükségem van rá), ami egyébként opcionális, tehát kikapcsolható lenne. Valamit valamiért, nincs is ezzel probléma
Néha hétvégén fordul elő , hogy keveset használom, olyankor azért van, hogy nálam is kihúz két napot, vagy inkább másfelet.
-
Üdv mindenkinek! Én egy hete használom az Ultrát, eddig be jött, egy Edge 50 Prot váltott az is jó volt. Meg jött rá a 15 is már, kamerájával elégedett vagyok karcsú készülék, a lekerekített kijelző nem zavar, Novával használom és ezen jól működik, akku nekem másfél-két nap, nem lassú, játékra nem használom de szerintem kicsit mintha gyorsabb lenne mint a Magic 5 Prom, kijelző 60 hzn van meg csak 4 Gn.
-
dbius
veterán
És olybá tűnik nekem, hogy takarékosabb az akkuval is:
Tegnapelőtti adatok, aznap Anydesken keresztül is kapcsolódtam hozzá több órán át (ez benne van a kijelzőidőben), Authy autentikátorról váltottam Aegisre és az adatok átmentése miatt elég sokat szöszmötöltem vele, hála az Authynak.
Ma is volt benne több, mint 7 óra kijelzőidő, mikor töltőre került.
-
Phoenixy
senior tag
Szeretem ezt a zoomkamerát, pedig az Edge 20 Pronál pont a zoommal voltam megelégedve, de ez egy ligával följebb van (úgy, hogy itt csak 3x zoom van, az pedig 5x-es).
Extrém esetek jönnek!
50x zoom Edge 50 Ultra (49,9x, nem tudtam az 50-et pont eltalálni)
50x zoom Edge 20 Pro (itt 50x a maximum, úgyhogy nem volt nehéz):
30,5x zoom Edge 50 Ultra:
10x zoom Samsung A34 (ez a max.):
Edge 50 Ultra - Még a Holdat is le lehet fotózni (10x zoom):[ Szerkesztve ]
Motorola 4EVER
-
Nos, települt szépen gond nélkül.
A változásokból fél óra nyomkodás után csak annyit vettem észre, hogy a kijelző betűméretének állítgatása módosítja a legfelső státusz sorban megjelenő betük, piktogramok méretét is.
-
Nos, OTA is megjött a Android15 frissítés.
Respect a Motorolának a felgyorsult frissítésért
-
dbius
veterán
Nekem teljesítmény tekintetében nem volt eddig sem panaszom, gyors, fluid a rendszer. De vannak apróságok, amik bosszantóak, de ezekről már írtam.
Illetve ma azt tapasztaltam új bugként, hogy újraindítás után elfelejtette az alapértelmezett SIM kártyát a hívásokhoz. Nekem az e-SIM az alapértelmezett, be is volt állítva, de újraindítás utáni első híváskor feldobta, hogy melyik kártyával akarom indítani a hívást, újból be kellett állítani.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Igen, pontosan olyan!
Csak, mint ahogy itt is írtam, az elején nem írja ki valamilyen érthetetlen okból, hogy van lehetőség az adatok megtartására, hanem arra figyelmeztet, hogy minden adatot gyalul a frissítés során, majd miután ezt elfogadtad, akkor kb. 30%-nál mégis feldobja az ablakot, hogy meg akarod-e tartani az adatokat.
-
dbius
veterán
Még valamit vettem észre most: Én gesztusvezérlést használok, viszont ki van kapcsolva a navigációs sáv csíkjának a kijelzése.
Így viszont nem működik a circle to search, csak akkor, ha be van kapcsolva, hogy mutassa azt a kis csíkot.
A14 esetében még működött, használtam is párszor (úgy, hogy ki van kapcsolva), de a navigációs sávot nem kapcsolom vissza, felesleges.
-
dbius
veterán
válasz
Phoenixy #136 üzenetére
Tegnap este PC-n keresztül frissítettem én is, az adatok megtartásával. Végül az vitt rá, hogy valamilyen okból kifolyólag a gyorsbeállítási csempék közül szőrén szálán eltűnt a hangprofil állító gomb (hangos, rezgő, néma), és nem tudtam visszavarázsolni rá. Sejtem, hogy mi okozta egyébként, fent volt egy system tuner app, amit átnéztem, hogy milyen lehetőségek vannak benne, amiket nem érek el egyébként (sajnos nem tudom linkelni, mert leszedtem és most nem találom, szerintem f-droid alól raktam fel) és utána vettem észre, hogy nincs meg ez a "csempe", Hiába állítottam vissza a gyorsbeállítási csempéket alapra, nem jött vissza.
adb-vel elvileg lehetne állítani, de nem találtam rá a csempe nevére, hogy mit kellene adb-n keresztül engedélyezni, ezért gondoltam rápróbálok, hátha a rendszerfrissítéssel visszaáll.
Az adatok szépen megmaradtak a frissítés során és szerencsére az eltűnt csempe is előkerült.
Sok változást én sem tapasztaltam, a biometrikus azonosítás esetén (arcfelismerésnél) változott a feloldó ablak, amiben a kézi megerősítést kéri a feloldáshoz, felülről alulra került a megerősítés gomb.
Ez egyébként az eddigi összes romban szerintem nem úgy működik, ahogy elvárt lenne, mert az arcalapú azonosítás - mindig kérjen megerősítést (alkalmazáson belüli arcalapú feloldáshoz megerősítés is szükséges) akármilyen beállításon van, minden alkalmazás kéri külön az arcfelismerés után a kézi megerősítést.
Vagy csak én gondolom úgy (rosszul?), hogy ha ez a beállítás ki van kapcsolva, akkor nem kellene külön megerősítésre kattintani arcfelismerés esetén?
-
Phoenixy
senior tag
Nem tartom kizártnak, hogy leállították. Az kemény volt, hogy az egyik Motós a fórumon azt mondta, hogy van AOD és a Moto Display is hasonló, mint régen. Erre nem is nyúltak hozzá (talán az új, hogy már nemcsak érintésre és mozgatásra, hanem felemelésre is beállítható a
MotoPeak, vagyis most már Sleep Display, eddig mintha a mozgatás és a felemelés egynek számított volna, de lehet, hogy eddig is külön volt), AOD meg nincs.Amúgy az akksi állapota 97% volt és hetven valahány ciklus, most 58 ciklusnál és 100%-on van.
Motorola 4EVER
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #134 üzenetére
Az lesz.
-
-
dbius
veterán
-
Phoenixy
senior tag
Megnéztem, a PC-s appban is benne van már, szóval, ha nem érkezik meg akkor onnan is felrakhatod (az teljes törlés), de semmi értelme, ugyanaz, mint a 14-es.
Én csak a videós hang miatt vártam a 15-öt, más bajom igazából nincs vele, de sajnos nem sikerült megoldani.
Azért van pár változás. Pl. a Bluetooth kapcsoló teljesen másképpen működik. Nem ki-bekapcsolja a Bluetooth-t, hanem eszközök közt lehet váltani.Motorola 4EVER
-
ABal
őstag
válasz
Phoenixy #122 üzenetére
Az AOD nem az A15 vívmánya, mert a Neo a megjelenése óta tartalmazza A14-en, bár az lehet, hogy Ultrára most már egy csomagban lesz az A15-tel, nem vacakolnak vele külön. Egyébként a Neon már egy hónapja kint van a novemberi biztonsági frissítés is.
Nem igazán látom a rendszert abban, ahogy ezek a telefonok frissülnek, de a lényeg, hogy kapjuk a frissítéseket."Mi a rosszabb, a tudatlanság vagy a közöny?" "Nem tudom, és nem is érdekel!"
-
dbius
veterán
válasz
Phoenixy #122 üzenetére
"Egyébként úgy hallottam, hogy valójában nincs AOD 15-ben sem, csak azt a nevet adták a Moto Display-nek."
Valami hasonlót pont olvastam a hivatalos fórumon, de azt hittem, hogy csak bugos. Ezek szerint nem erről van szó...
Várom az A15-t, semmi különösebbet nem várok tőle de remélhetőleg újabb bugokat, problémákat sem tapasztalunk majd.
A hivatalos fórumon van, aki screen flickerre panaszkodik, van akinek a moto app fagy 15 alatt.
-
Phoenixy
senior tag
Megérkezett az Android 15 a Közel-Keletre és Dél-Amerikába is, szóval már csak Európa maradt.
Egyébként úgy hallottam, hogy valójában nincs AOD 15-ben sem, csak azt a nevet adták a Moto Display-nek.Motorola 4EVER
-
Phoenixy
senior tag
Tömörített képek, de így is jó (hosszú záridő, kézben fogva):
[ Szerkesztve ]
Motorola 4EVER
-
válasz
tzolee21 #118 üzenetére
Egyetlen olyan androidos telefon van ma a piacon, amelynek jobb a kamerája és olcsóbb, mint az Edge50 Ultra, az pedig a Pixel 9.
Tehát ha jó kamerás telefont keresel olcsóbban, akkor a Pixel 9 a te telefonod
Minden más tulajdonságban viszont az Edge50 Ultra a jobb
-
dbius
veterán
válasz
tzolee21 #118 üzenetére
Nálam a fényképező sokadrangú szempont volt, de arra azért nem számítottam, hogy olyan egyszerű dolgot, mint pl. egy asztalra lerakott papírlap (dokumentum), vagy egy billentyűzet, egyszerűen nem tudok vele úgy lefényképezni, hogy a kép mindenütt egyformán éles legyen.
Kipróbáltam amit a kolléga javasolt pár hozzászólásal korábban, de kb 2m magasan kellett tartanom ehhez és érdemi javulást úgy sem tapasztaltam. Baromi kényelmetlen volt úgy fényképezni. Én nem állítgatom, soha nem szoktam egyik telefonomon sem, amikor fényképezek. De szerintem ez alap dolog kellene legyen, hogy egy statikus tárgyat simán le tudjak vele normálisan fényképezni.
Olvass vissza itt a topikban. Ha nálad fontos a kamera, akkor alaposan járd körbe és nézz képeket is itt a fórumon amit ezzel a készülékkel készítettek (van külön topik mobilos képekről de ott nem fordulok meg, ezért a nevét sem tudom és linkelni sem).
-
tzolee21
csendes tag
válasz
Donki Hóte #110 üzenetére
És Android 15-tel sem fog kapni valódi AOD-t?
-
Phoenixy
senior tag
Így van, csak az indiaira van, megnéztem.
Az Android 15 ezek szerint ~800 MB-tal kisebb.
#113: Nekem is ma jött. Ez a Motoroloánál nem így van. Volt már olyan is (másik Motos telefonomnál), hogy kijött a security patch, majd másnap az új Android verzió. Akik most megkapták az Android 15-öt Indiában, nekik a múlt héten jött security patch.[ Szerkesztve ]
Motorola 4EVER
-
-
dbius
veterán
válasz
Phoenixy #111 üzenetére
A rescue toolt nem nézted még, hogy mit akarna letölteni? Állítólag azon keresztül már elérhető az A15: [link] Bár nagy valószínűséggel ott is régióhoz kötött a dolog szerintem, így ha ebben a régióban még nem lett kiadva, akkor az sem fogja tudni frissíteni.
Szerk: Most nézem, a linkelt topik címében benne van az Indiai régió, szóval ezek szerint ez is még csak rájuk érvényes.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
tzolee21 #109 üzenetére
Nekem kimondottan jó az akkuidőm
A korábban használt 4-5 telefonomnál egyértelműen jobb használati időt nyújt. Éjszakára sosem kapcsolom ki, meg nem teszem repülő üzemmódba, így is 3-5 %-ot merül csak egy éjszaka alatt.
Azt persze figyelembe kell venni, hogy nincs AOD a telefonon, nem világít permanensen az óra az értesítésekkel a kijelzőn, viszont a legkisebb megmozdításra, érintésre bekapcsolja a kijelzőt az órával és az értesítésekkel.
-
tzolee21
csendes tag
válasz
Phoenixy #108 üzenetére
És Magyarországra mikor ér ide a 15?
Nagyon szemezgetek ezel a telefonnal, de még eléggé ingadozok, viszont élőben a Media Marktban tapogatva a telefonokat nagyon leragadtam nála. A kijelző gyöngyörű, jó a fogása, tetszik a letisztult Android. Ráadásul Iphone 13-ról váltanék. Remélem az akksi ideje is jó, bár a konkurenciához képest kisebb a telep, de bízok benne h takarékos az S proci. -
Phoenixy
senior tag
Kijött a végleges Android 15 az Ultrára és a Fusion-re (egyelőre Indiában).
Motorola 4EVER
-
A kamera azon tulajdonságát, hogy az objektívtől milyen különböző távolságokra lévő részletekről tud egyszerre még éles képet készíteni, mélységélességnek hívják.
Sajnos ez a mélységélesség fordítottan arányos az objektív blendenyílásával, ami a kamera fényerejét adja.
Vagyis minél nagyobb a kamera blendenyílása, annál nagyobb a fényerő és annál gyengébb a mélységélesség
Az Edge50 Ultra főkamerájának a fényereje kiváló, hiszen kevés fény mellett is jó képeket készít. Sajnos ez az f1.6 fényerő azt is jelenti, hogy a mélységélesség kicsi. A megoldás az, hogy a periszkópos telefotó objektívvel kell az olyan képeket készíteni, ahol fontos a nagyobb mélységélességi tartomány.
Tedd kicsit távolabb a billentyűzetet, válts a 3x zoomra a kamera appban és az így készült képnek minden részlete éles lesz.
-
dbius
veterán
válasz
Phoenixy #105 üzenetére
Annyiban tévedtem (most néztem meg), hogy egy hónapja jött frissítés, de az szeptemberi security patch volt, most jött meg hozzá egy újabb patch formájában az októberi. [kép]
Nem is tudom hogy lehet ilyen egy hivatalos fórum, komolyan, tiszta depis lesz az ember, ha betéved és beleolvas egy-egy témába. Csak elveszi az ember kedvét. Ez azért lehangoló és sajnálatos.
A készülékkel egyébként összességében elégedett vagyok teljesítmény szempontjából továbbra is. Gyors, reszponzív.
A fényképező az, amivel kihívás olyan képet készíteni, hogy azon minden egyformán éles legyen. Semmi komolyra nem kell itt gondolni, de pl. egy asztalra lerakott billentyűzetről tegnap vagy 5-10 képet kellett készítsek, mire lett egy viszonylag használható: [kép] de ez se üti meg a mércét. Mondjuk nem is a fényképező miatt választottam, de azért ettől többre számítottam tőle ezen a téren
-
Phoenixy
senior tag
Én nem jelentkeztem, de a jelentkezés után a Play Store-ban a Moto AI appnál is jelentkezni kell a bétára.
Azonban a felhasználói visszajelzésekre, kérésekre való reakciók azok, amik egyre jobban meggyőznek ebben.
Hát, igen, ez sajnos itt ilyen.
Két havonta frissítenek, nekem szeptemberi van (nem is tudtam, hogy van októberi patch), tehát nekem ez alapján novemberi lesz legközelebb december 15-20 környékén. Neked akkor január 15-20 környékén lesz decemberi. Ezt csak az elmúlt évek tapasztalatai alapján írom, de most is azt írják, hogy "bi-monthly security patches".Motorola 4EVER
-
dbius
veterán
válasz
Phoenixy #103 üzenetére
Hát, nekem semmi reakció nem volt a béta teszt jelentkezésre.
Minél többször olvasom a hivatalos fórumot annál inkább nő a meggyőződésem, hogy nem lesz több Motorola telefonom.
A telefon működik, nincs vele nagyobb problémám, jött most egy kisebb frissítés is, de még mindig októberi a security patch.
Azonban a felhasználói visszajelzésekre, kérésekre való reakciók azok, amik egyre jobban meggyőznek ebben.
-
Phoenixy
senior tag
válasz
Donki Hóte #99 üzenetére
Talán volt ilyen egyszer.
#100: Megjött nekem is.[ Szerkesztve ]
Motorola 4EVER
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #99 üzenetére
-
A napokban 1-2 alkalommal előfordult, hogy 6X állásban a telefotó kamera sehogyan sem akart fókuszálni
Vissza kellett váltani 3X állásba, ott megvárni (1 másodperc) a fókuszálást, majd átváltani 6X állásba, akkor már működött.
Észrevett más is ilyesmit
-
dbius
veterán
Akkuhasználat: Nem tudom mit és hogyan optimalizáltak Motoroláék, de kifejezetten tetszik az akkuhasználat aktív használat esetén. Baromi jó ha tartósan használom, azaz bekapcsolva van a kijelző, nem csak standby-ba van.
Óránként 10-12%-ot merül folyamatos használat mellett. Azt hiszem már írtam (lehet a másik topikban), hogy nálam szinten minden funkció folyamatosan aktív (GPS, BT, NFC, WIFI/mobilnet, dual SIM, VPN kapcsolat(ok)), van kb. 150 alkalmazás telepítve. Főként olvasgatok, böngészek, fórumozok itt-ott vagy különféle programokat használok (távoli asztali elérések, home assistant, email, vpn, stb. Játszani viszont nem játszok, videólejátszás ritkán van, olyankor általában otthonról vpn-en Embyvel megy valami, zene BT fülesen napi 30-60 perc).
Ugyanezt a készenléti fogyasztást tekintve annyira viszont nem tapasztalom, egy éjszaka merül 10-15%-ot, óránként olyan 1,5-2% körüli a fogyasztás. Alapvetően ez sem rossz, de az aktív használat közbeni akkuhasználat nálam nagyon jó. Korábbi készülékeim aktív használattal többet fogyasztottak.
-
Phoenixy
senior tag
válasz
Donki Hóte #96 üzenetére
Nem használtál még bekapcsoló gombba építettet, addig nem tudod milyen az igazi.
#95: A fórumot jól látod. Sajnos ez van. Ha kifogsz egy olyan Motorolát, ami tele van szoftveres hibával, akkor jobb, ha rögtön eladod/visszaviszed, ha még lehet, mert sosem lesz javítva semmi.
Bár nekem sosem hiányzott az AoD, én ezt a Moto Display-t nagyon szerettem, mondjuk itt már nem olyan.
Az Edge 50 Neo az első Motorola, amiben van AoD (hacsak a RAZR-ben nincs). Egyébként az esetek többségében azt tapasztaltam a Motorolánál, hogyha egy újabb telefonba már van egy újítás, akkor azt a régebbi telefonok a következő főverzióban kapják meg.Van még itt egy-két érdekesség. Pl. Ha jön egy értesítés, nem rezeg, hanem inkább koppan, pedig a billentyűk lenyomására rendesen rezeg. Fura.
Motorola 4EVER
-
Ez a képernyőbe épített kanyarba sincs ahhoz képest, kb. minden második/harmadik feloldásom sikertelen ujjlenyomattal
Nekem teljesen bejön ez az optikai ujjlenyomat olvasó, egy nagyságrenddel jobban működik, mint az S21U Samsung telefonomban lévő ultrahangos olvasó
Ha a legkisebb kosz, vagy sérülés van az ujjamon, akkor a Samsung már nem old fel
-
dbius
veterán
Nekem ez az első Motorola - okos - telefonom, így nem tudom ezelőtt hogyan zajlott ez a folyamat.
A hivatalos fórum stílusa (azaz inkább a moderátorok, staff, ill. reakcióik) azonban nagyon nem szimpatikus, csak köntörfalazás van (nagyon sajnáljuk, megértjük, hogy számodra ez fontos, de egyelőre ez nincs tervben, köszönjük a jelzést, megfontoljuk, hogy későbbiekben bekerüljön-e ez a funkció, továbbítjuk a fejlesztők irányába) Kb. ennyi a repertoár amivel eddig találkoztam ott
Az sem szimpatikus, hogy vannak olyan funkciók (pl. AOD), amik más - lower range - készülékben megvannak, a flagshipben nincs. Ez teljesen érthetetlen számomra.
Ettől függetlenül maga a telefon nagyon tetszik, a design (forma, fa hátlap) nagyon jó. A lekerített 3d kijelző az pont nem, de a sík képernyővel ellentétben a készülék kézben tartását megkönnyíti. A kijelző védelme szempontjából viszont rémálom minden ilyen 3d lekerekítés.
A RAM és a háttértár mérete példaérték (bár retail árat tekintve el is várható), minden nap jó érzés úgy váltani egy appra, hogy kb. egy-két napja vettem elő utoljára és beugrik, nem tölti újra, hanem az utoljára aktív állapot ugrik vissza. Lenyűgöző. Nálam olyan 12-14GB ram van használatban általában a sok app miatt.
Szoftveresen elég fapad, a folyamatos AOD és az adatforgalom kijelzése címsorban nagyon hiányzik, de elvagyok nélkülük. 3rd party appot pedig ezekre nem akarok felrakni, mert van így is elég app, ami szívja az akkut.
Az ujjlenyomatolvasóval kapcsolatos megállapításaiddal teljesen egyetértek. A bekapcsoló gombba épített volt eddig nálam a legjobb, 100-ból talán egy-két alkalommal nem sikerült elsőre feloldani vele. Ez a képernyőbe épített kanyarba sincs ahhoz képest, kb. minden második/harmadik feloldásom sikertelen ujjlenyomattal (pedig volt amelyik ujjamat kétszer is rögzítettem vele eltérő pozíciókban, hogy minél kisebb legyen az esélye a sikertelen feloldásnak)
-
Hirtelen külföldre kellett utaznom, teljesen érthetetlen módon kb. 6 óra hosszban nem volt hajlandó a telefon fellépni roamingban a mobilinternetre
Két kártya van benne, egy telekom domino SIM, meg egy mobilinternet eSIM. Mindkét kártya járt már külföldön, működtek rendesen. Szerencsére volt nálam másik telefon, ugyanolyan domino kártyával, az 5 perccel a határátlépés után működött rendesen, ezekből gondolom, hogy a Moto rendetlenkedett.
Motót beraktam a kesztyűtartóba, nem csináltam vele semmit, csak egyszer kétszer ránéztem, aztán egyszercsak lett rajta roaming
-
Phoenixy
senior tag
válasz
ghiottone #88 üzenetére
Akkor nagyon hosszú írás jön mindenféle baromsággal.
Először is, nekem nagyon fontos a design, naponta milliószor van a kezembe, meg előttem, hát akkor nézzen már ki jól. Valahogy nekem szinte mindig csak a Motorolák designjai jönnek be, persze itt sem mind (az Edge 40 széria nagyon ronda lett, viszont nagyon jó áron voltak), de most ezt az 50-es szériát nagyon eltalálták. Egyben az egész hátlap, teljesen egységes, nem töri meg egy fekete üveg rész (ahol a kamerák vannak), hanem letisztult, egységes az egész, ez csodás. Sőt ehhez még sokat se kell költeni, hiszen jön a G75, ami ugyanilyen gyönyörű, bár amúgy az Ultránál a 2 vegánbőr opciót elrontották, ott valamiért tettek üveglapot a kamera szigetre, így teljesen tönkrevágva az egységet, éppen ezért a fahátlaposat vettem, és jajj, de gyönyörű ez.
(Már az Alzában elájultam tőle, mikor élőben megláttam, de akkor még Pro-t akartam venni, mert 400-ért durva, de végül 290-ért szerintem megérte).
Persze kinek, mi a szép. Valaki imádja az új Pixeleket, szerintem meg az elmúlt évek legrondább telefonjait sikerült kiadniuk (Honor 200 család ugyanígy).3 évig használtam az Edge 20 Pro-t és igazából most is egy teljesen jó telefon, de volt vele három problémám.
1. A főkamera - Én sokat fotózok és szeretem az élénk színeket, ez pedig fakóbb színeket tudott, mint a 2019-ben 100e Ft-ba kerülő One Hyper (ami egyébként szintén gyönyörű volt).Ezzel elégedett vagyok, pont erre vágytam.
2. Fényerő - Azért a ~ 660 nit nem volt olyan nagyszám, napon alig lehetett látni valamit, fotózásnál meg még kevésbé.
Itt már nincs ilyen gond.
3. Biztonsági frissítések hiánya - Új Android verzió nagyon már nem izgat, de az, hogy 1 év 11 hónap után már biztonsági frissítés sem jár, azért az durva, tehát már 1 éve nem volt semmi.Úgyhogy ezeket kipipálja az új.
Persze az is fontos volt, hogy minden más, ami jó volt a telefonba (mindennapi átlagos használatnál tökéletes, gyors) az legyen meg itt is, és tulajdonképpen egy dolgot leszámítva hozza is.
Az az egy pedig az ujjlenyomat olvasó, de ezt tudtam előre. A hátulra, vagy bekapcsoló gombba rakott ujjlenyomat olvasó gyorsaságával és pontosságával nem versenyezhet a kijelzőbe épített. Így is van, már csomószor volt, hogy nem tudtam feloldani az Ultrán, az Edge 20 Pro-nál meg mire ránéztem a kijelzőre már fel is volt oldva. Szerintem a 3 év alatt egyszer nem volt olyan, hogy ne oldott volna fel elsőre!!!
Valamilyen szinten hátránynak mondhatom a hajlított kijelzőt is. Tök jól néz ki, de ez már inkább a használhatóság kárára megy. Igazából így 2 nap alatt már szinte hozzá is szoktam, de azért a flat kijelző jobb.
Egyébként még hátrány lehet a Moto Display is, a kedvenc funkcióm itt már nem olyan jó. Ha jön egy értesítés nem lehet balra/jobbra húzni, hogy töröljem vagy válaszoljak, hanem rá kell bökni és akkor megjeleníti az értesítést a lock screenen. Ez nem olyan jó és fölöslegesen meríti vele az akksit.Viszont a UFS 4 hihetetlenül gyors, úgy kb. 4-szer, ez döbbenetes.
A kijelző pedig gyönyörű, ez első másodpercben feltűnt, csodaszép képe van. Pedig eddig a régivel se volt bajom, de most már az nem tetszik.
Megjegyeznék itt egy anomáliát. Mindenhol azt írják, hogy az Ultrának magas a minimum fényereje, meg is néztem mit írnak a régiről, és a tesztek alapján az sötétebb (kevesebb nit a min. fényerő), ennek ellenére ránézésre minimum kétszer, de inkább háromszor sötétebb az Ultra minimumon. A régin az Extra Dimet használtam minden este és azt is majdnem a legsötétebbre húzva, ezen be se kell nyomni, de ha beállítom ugyanolyanra, akkor már nem is látok szinte semmit a kijelzőn.
Szóval ezt nem értem, már másképpen mérik a nitet
Akárhogy is, ez is egy pozitív dolog.
Féltem, hogy majd látni fogom, hogy vibrál a kijelző, de itt az Alzában is megnéztem, nem láttam ilyet, és ezen sem láttam ilyet. PWM-re pedig szerencsére nem vagyok érzékeny (bár a gsmarena 720Hz-es PWM-et írt). Lehet, hogy nem csak egy panellel gyártják?Ami még egy hatalmas pozitívum, hogy mindhárom kamerával lehet sötétben fotózni, az Edge 20 Pro-nál csak a főkamerával lehet, bár volt egy GCam, amivel működött a zoom kamerán is, de Android 13 óta az már nem használható.
Amúgy a Pro-ban az 5x periszkópos nagyon király nappal, a színei is jók, itt ugye 3x van, és 6x, de a 6x azért nem optikai, picit gyengébb is a minőség, mint a Pro 5x-énél, de elhanyagolható, viszont a 3x miatt ez jobban használható.
Éjjel viszont ez a helyzet (5x optikai a régin, 3x + digitális nagyítás, hogy 5x legyen az újon):
Szóval elégedett vagyok a telefonnal. Gyönyörű, jobb kamerák, az is gyors volt, de ez még gyorsabb, jól működik, meseszép a kijelző, nagyon jó a fogása (sokkal kompaktabb, mint a 20 Pro - Ja, egyébként bármennyire hihetetlen a formája szinte ugyanaz, mint a régi Moto X Pure-nál, a lekerekítések a sarkokon és az alumínium keret, egy kis nosztalgia kapott el, elő is vettem), akksi ugyanakkora, de úgy tűnik jobban bírja (azért lehetett volna 5000-es igazán), és van 5G, meg VoWiFi is (az Edge 20 Pro is hivatalosan tudja ezeket, de gondolom mivel azt nem forgalmazták nálunk, ezért nem működött vele itthon).A legelején jött mindjárt 2 frissítés, a 17MB-s júniusi security patch, majd a 0,99 GB-s augusztusi a hibajavításokkal.
Minden tiszteletem, ha ezt képes voltál végigolvasni!
Hazatérés[ Szerkesztve ]
Motorola 4EVER
-
dbius
veterán
BETA tesztre lehet jelentkezni. A hozzászólásban 2-es jelű link az EU-ra vonatkozó. Elég sok adatot kell megadni és sok feltételt kell elfogadni, valamint a telefonon is be kell kapcsolni pár dolgot (Motorola adatvédelem menüpontban mindkét opció).
Én jelentkeztem, aztán elfogadják vagy sem azt nem tudom.
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #80 üzenetére
Nekem ezzel a rommal érezhetően romlott az akkuidő. Korábbi 7 óra helyett 5 óra (SOT, azaz bekapcsolt képernyő) és töltőre kell raknom. Lefekvéskor töltőre raktam (éjfél körül, de feltöltődés után az okosotthon kikapcsolja a dugaljt amibe benne van a töltő) így reggelre mire felkeltem 90%-on volt, az alvás figyelés is szívja, most délután 15.30-kor töltenem kellett megint 5 órányi SOT után.
[ Szerkesztve ]
-
Phoenixy
senior tag
Csatlakozok én is egy Ultrával.
Motorola 4EVER
-
Azta
Ezt jól eldugták, magamtól sosem találtam volna meg, köszi a segítséget
Ez bizony egy újabb hiba a Motorolánál, a Beállításokba belépve beütöttem a keresőbe a PIN szót, több találatot feldobott, de ez nem volt köztük
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #82 üzenetére
Egyszer már megtaláltam, de én is körülményesen.
Biztonság és adatvédelem - További biztonsági és adatvédelmi beállítások - Eszköz szolgáltatófüggése.
Itt jön be a SIM kártya zárolása, ahol lehet állítani a fizikai és eSIM esetében is ezt, ill. megváltoztatni a PIN kódot.
#SIM zárolása, PIN kód
-
Hol lehet azt beállítani, hogy a telefon bekapcsolásakor NE kérje a SIM kártya PIN kódját?
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #80 üzenetére
Nekem a gyári launcher nagyon fapados volt, ezért a Nova launcherre visszaálltam.
Szerencsére működik rendesen a kézmozdulatos navigációval, viszont nálam a képernyő fix álló helyzetre van állítva. Ahol kell a fekvő nézet ott a sarokban felbukkanó ikonra kattintva elfordul (ill. vissza is) a kijelző.
-
Ma megjött a frissítés OTA-n is
Nagy változást nem látok benne, az alapképernyő továbbra sem fordul el, ha 90 fokkal elfordítom a telefont
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
Egy régi Dell Poweredge T20-as gép a szerver, amin Proxmox fut, abban van többek között egy Linuxmint VM (virtuális gép), amin samba megosztások vannak és a megosztott könyvtárakba szinkronizálja a telefon a Foldersync segítségével a beállított mappákat (pro verzió, évekkel ezelőtt gombokért megvettem), de biztosan van még rengeteg hasonló a playen ami ugyanerre képes.
A csatlakozás pedig cloudflare tunnelen keresztül történik (ha nem az otthonI wifin vagyok és így én is bármikor hozzáférek ha kellene valami a szerverről vagy én akarok külön valamit oda feltölteni)
[ Szerkesztve ]
-
Gondoltam, hogy letesztelem a képernyőkivetítési lehetőséget.
Először egy kicsit szofisztikáltabb eszközzel próbáltam meg a kivetítést, egy ilyen USB HUB-ot csatlakoztattam a telefonhoz. A HUB HDMI portjába bedugtam a monitor csatlakozóját, adtam neki tápot egy töltőről, bedugtam a billentyűzet/egér bluetooth vevőjét.
Működött szépen minden, a HDMI csatin keresztül a hangot is átvitte a monitorra
Gondoltam, hogy kipróbálom egy egyszerűbb, olcsóbb USB HUB-al is.
Ezzel is működött tökéletesen a kapcsolat, sőt, ez a HUB akkor is adott képet/hangot a HDMI kimenetre, ha nem volt bedugva a tápcsatlakozó, a HUB kapott elég energiát a telefontól a működéshez.
Akinek nincs wifi képes monitora, csak HDMI csatlakozóval rendelkezik, az is megpróbálhatja ilyen egyszerű HUB-okkal a kép megjelenítését a monitoron.
-
-
dbius
veterán
válasz
ghiottone #71 üzenetére
Köszönöm!
Végig is csináltam:
Azért egy pillanatra bef@stam, mert először el kellett indítani a folyamatot annak tudatában, hogy minden adatot töröl a google fiókok kivételével:
És csak ezután dobta fel, mintegy másfél perccel később, a folyamat közben, 36%-nál az alábbi ablakot!
:
A letöltött csomag kibontva 8.3 gigabájt:A telepített szoftververzió:
A végén kért a szoftver egy user feedbacket, ott le is írtam nekik, hogy jó lenne változtatni és a folyamat ELEJÉN kellene tájékoztatni a usert arról, hogy a szoftverfrissítésre az adatok megtartásával is van lehetőség és nem csak az UTÁN, hogy tudomásul vette, hogy az adatok törlődnek a készülékről. Nem is értem ezt a logikai bukfencet az egészben.
Az adatok megmaradtak, ROM frissült, köszönöm még 1* a javaslatot. Majd visszajelzek, ha tapasztalok valamilyen változást a rommal kapcsolatban.
*Szerk: Azért kiegészítésképpen, a telefonom minden este szinkronizálja a készülék bizonyos mappáit az itthoni szerveremre, tehát napi backup készül. Enélkül előtte a szoftverrel mindent mentettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
Anno G54 Poweren használtam utoljára júniusban így a frissítést és rendben volt minden.
"ÉÍ 'AANNÍÍGÓÓ 'ÁHOOT'É" (= La verdad esta lejos de aqui)
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #69 üzenetére
Nem kirívóan sok az, Poco F3-nál is 4-4,5 giga között mozgott egy új ROM mérete. Csak azért ekkora, mert ezzel a teljes csomagot le kell tölteni, nem OTA frissítés, szerintem az megállna 1 giga körül, de lehet kevesebb is lesz, ha úgy érkezik, ki tudja.
Közben ránéztem erre a software fix-es upgradere: [link] Eszerint korábban is ugyanez a figyelmeztetés volt és folytatásra kattintva megkérdezi, hogy meg akarod-e tartani az adatokat (bár a teljes gyalulást javasolja). Azért jó lenne egy megerősítés, nem akarom ugyanis gyalulni az egészet.
-
-
dbius
veterán
válasz
ghiottone #66 üzenetére
Most itthon ránéztem, nekem ez motorola software fix néven van fent
A Rescue fülön látom, hogy van augusztusi firmware, viszont nem merem elindítani a folyamatot, mert azt írja, hogy minden személyes fájlt eltávolít, csak a Google accountot hagyja rajta. Korábban is ez volt a figyelmeztető üzenet?
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
Még a Lenovo RSA tool pc-s programmal meglehet nézni van-e frissebb, de néha előfordulnak csúszások és utána meg 1-2 napon belül jön a 2 lemaradt frissítés.
szerk.: annyi, hogy ha a pc-s program felajánl frissítést, akkor figyelni kell, mert ha nem kerül beikszelésre az adatok megtartása, akkor gyalulva rakja fel.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #64 üzenetére
Itt is ugyanez. Köszi!
-
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #57 üzenetére
Neked érkezett már rendszerfrissítés? Nálam még júniusi, nem is talál frissítést, de van olyan régió ahol már van augusztusi (és júliusi is volt).
-
bteebi
veterán
válasz
ghiottone #28 üzenetére
"Az egyik legjobb telefon volt, amit valaha használtam addig, amíg ki nem adták az utolsó főverziót rá. Onnantól már telefonálni is nehezen lehetett vele"
Ez nem bug hanem fícsör. Most komolyan gondoltad, hogy ~3 év után is ugyanazt a telefont fogod használni???
Akkor ki a franc venné meg az újabb szarokat - amik gyakorlatilag ugyanazt tudják, csak nagyobb erőforrás igénnyel - alig félmilláért?
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Predatorr
őstag
válasz
Celithrandi #41 üzenetére
Nem azt írtam, hogy megzabálja, hanem, hogy használja, pl. tárterület címzéshez, tömbként kezeléshez, infók tárolásához, pl. egy rutin adott esetben a címzett területhez képest mindig ugyanott találja a leírókat. Nem értek az androidhoz, csak egykori programozóként tippelek, valamiért szükség lehet rá, más telókban is több RAM megy nagyobb háttértárhoz.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Shyciii
veterán
válasz
Celithrandi #41 üzenetére
Azért a Win-t ne vegyük ide memóriafoglalás szempontjából, mert azt munkára nagyon sokan használják. Pl én is. 16GB van a win-es céges notimban, és most úgy, hogy meg sincs igazán terhelve, de már 12GB felett foglal.
-
Batu3
tag
A "Charging test"-es screenshot melyik app lenne? Szívesen kipróbálnám.
Sony Ericsson K310i -> K770i -> P1i -> Live with Walkman -> Sony Xperia SP -> Z2 -> Huawei P9 Lite (2017) -> ASUS Zenfone 2 Laser -> Sony Xperia XA1 --> XZ1 --> Realme GT Master Edition --> Sony Xperia 1 IV
-
-
dbius
veterán
Nekem nincs reklám 1Weather widgeten. Igaz, használok DNS alapú szűrést (nextdns.io)
-
Fall-N
veterán
válasz
ghiottone #52 üzenetére
Megvenni sem lehet? 1Weather ezerpárszáz Forintért reklámmentes. Egyébként akkor tényleg jól elcseszték. Miért nem hozza be legalább akkor a Google program Weather ablakát, mint sok más widget.
Kár így érte, mert én is szeretem a gyári Moto óra és időjárás widgeteket.
Egyébként sosem tetszett a 1weather, sokkal jobb a Weather Today.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
Csak ez nem Edge 40 és G32. Itt valamiért eltüntették a korabbi jól megszokott - talán accuweather alapú - alkalmazást és az Edge 50 ultrán már ezt az 1weathert rakták bele a gyári időjárás app helyett. Ha letiltod akkor például a gyári widgeten már nem hoz be időjaràst. Szóval ezt elcseszerintették.
-
Phoenixy
senior tag
Munkára nem használtam, de képek/videók nézegegetésére szoktam használni wifi-n tv kijelzőn a Desktop felületet, ha ez megy, akkor gondolom billentyűzettel használva munkára is alkalmas lehet. Egyáltalán nem lassú a felület.
Én egy 3 éves Edge 20 Pro-n használom (Snapdragon 870).[ Szerkesztve ]
Motorola 4EVER
-
Szerintem az ár sokaknak a szolgáltatói támogatás és részlet miatt nem fontos. A támogatás a sarkalatos pont szerintem. És jelenleg ebben a Samu droid fronton verhetetlen.
Menő a fa burkolat. De van olyan egyéni tervező aki bármilyen mobilra elkészíti keretben a fa burkolatot.Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #46 üzenetére
Köszi, hogy megnézted, azt hiszem erről kéne egy bug reportot készíteni nekik.
-
arty
veterán
-
-
Fecó 11
tag
Az összehasonlításokban miért nem az Iphone 15 Pro vagy Pro Max van? Így nem egyenlő az összehasonlítás!
-
Fa-bambusz hátlapos mobilom sosem volt. Ellenben nagyon elegáns és kivanatos. Csak az ár ami döbbenetes.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
asdf_
veterán
válasz
ghiottone #15 üzenetére
most a Pixel 7-el jobban szívok, mert ott 90-360hz között ugrál, így este nem tudom 50% fényerő alatt használni. Ez se marad nálam így, mint az Ultra se
Néha észrevehető kis minőségromlásért cserébe nincs pwm: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mlhg.screenfilter
-
dojle
csendes tag
A Ready for-t használja valaki élesben? Értem ezalatt, hogy valamilyen dokkolóval, monitorral, billentyűzettel stb. .. ha nem is napi szinten, de alkalomszerűen.
Nagyon érdekelne, hogy Ultrával ez milyen szinten működik? Erőforrás elég rá? Nyilván nem vált ki egy laptopot, de mondjuk egy köztes eszköznek használható talán. A mai böngészős világban (Google Workspace, Microsoft 365) ez már lehet egy alternatíva. -
Celithrandi
addikt
válasz
Predatorr #40 üzenetére
mármint 1tb kezelésre gondolsz. Passz, nekem a win 55tb mellett se zabál meg 16gb ramot max 1-1 4k game ami el tudja használni ezért volt fura. Most a pixel9 is már 12gb-vel jött ki, szerintem csak paraszt vakítás lehet a 16gb mint a sokszáz megapixeles kamera
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Predatorr
őstag
válasz
Donki Hóte #35 üzenetére
"nem fog öregedni a Motorola szerint a faszerű textúra"
Celithrandi: Mind a kettőre vonatkozott, nyelvtanilag. A 16GB RAM szerintem az 1GB kezelése miatt kell, nem nagyon zabálja meg azt semmi.
Pinyo16689: Hivatalos forgalmazók, működő vállalkozások. Legföljebb nem márkapartner extraprofittal, de direkt kerestem megfelelő garanciával (tehát pl. nem saját költségeden küldözgeted), stb-vel. Egyébként már 252 000-ről indul. Mellesleg semmi nem garantálja, hogy ha pl. egy zöld manóval, vagy verekedős bolttal üzletelsz (stb.), akkor korrekt garanciális elbírálásban lesz részed. Volt szerencsém többhöz + fogyasztóvédelemhez.
Várom a 14T Pro-t és a 15-öt, de 250 000 alá nem akarok lemenni, hogy aztán 30 000-et fizessek a 3. év garért. 300 körül elfogadhatónak tartok egy jobb minőségű 8g3-as cuccot, a többi nyilvánvaló lehúzás, főleg a valójában sokkal kisebb teljesítményért.
Azért vesd össze a Xiaomi 14-gyel.[ Szerkesztve ]
-
Pinyo16689
senior tag
válasz
Predatorr #31 üzenetére
Az alternatívák minősítésével azért vitatkoznék. A Honor néhány dologban egyértelműen gyengebb, de a mindenben gyengébb erős túlzás. A műanyag keret, az USB2.1, és a display port hiánya, az IP68 hiánya, egyértelmű hátrány. Kamerában sztem nem jobb a Moto, talán az ultra-széles felbonása lehet előny, és a 2.5xes helyett 3xos zomm. A kijelző jobb a Honorban. (felbontás, pwm). Az op rendszer pedig szubjektív. Egyéb tekintetben kb.ugyanaz. És olcsóbb több, mint 100 eFt-al..
[ Szerkesztve ]
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #34 üzenetére
Azt hiszem félreértettél. Nekem sem tud egyik kártyám sem 5G-re felmenni, nem ez a kérdés (pont ezért kapcsolom ki az 5G hálózatot)
Szóval ha a SIM kártyáknál az előnyben részesített hálózat 4G-re van állítva mindkét SIM esetén és ha mobilnetet váltasz egyik kártyáról a másikra akkor az előnyben részesített hálózat visszaáll nálad is 5G-re mindkét kártyán a váltás során, manuálisan kell ismét 4G-re visszaváltani?
-
janeszgol
félisten
-
-
Két kártyát használok, a fizikai SIM mellett van eSIM is.
De sajnos a fizikai SIM kártyám egy Voda TUTI kártya, így a szolgáltató "gondoskodik" róla, hogy ne menjen 4G-nél feljebb
Az eSIM kártya pedig egy SPARKS adatkártya, azon beszélni nem tudok, de az felmegy 5G-re (ez egy EU-USA global roaming kártya, itthon vagy a Voda, vagy a TKom hálózatát használja, a Yettelre nem megy fel, szóval nem gyorsabb az 5G rajta
).
-
Celithrandi
addikt
válasz
Predatorr #31 üzenetére
itt a kérdésem főleg a 16gb ramra vonatkozott, tárhelyet felhasználás függvényében mindig el lehet használni.
i9 285k, Asrock Z890 Lightning, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, Patriot DDR5 8600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
Predatorr
őstag
válasz
Celithrandi #2 üzenetére
Nem kell nagy képzelőerő, csak a házi videók és a veszteségmentes zenéim máris majdnem 400GB, ami csak több lesz.
Ha már SD foglalat nincs, legyen tárhely.
Az ajánlott „alternatívák” elég gagyik, elég a Honor 200Pro-t negnézni, mindenben sokkal kevesebb. Xiaomi 14 260e-ért többet tud.
Kár a hajlított kijelzőért.
Ezt is úgy rakták össze, mint anno a Samsungokat, hogy direkt a hajított üvegen érjenek földet? Úgy tört ripityára az S8-am tokban, védőfóliával.
Nem tudom, mennyi a gyakorlati különbség a csúcsszetthez képest, de a 8g3 teljesítménye 30(X14)-45%(S24U)-ot zuhan terhelés alatt az általam látott tesztekben (azaz 8sg3 szint), olyan telefont meg miért vegyek, amelyik vagy azért „lassú”, mert nincs kihasználva, vagy azért, mert igen.
Xiaomi legalább annyival olcsóbb.
Az említett faszeret csak én nem látom sehol?
Mondjuk furcsa is lenne.
Donki Hóte: Én Samsungnál is ezt tapasztalom sok éve, de hasonló a Xiaomi ua, vagy az Asus, PC-n is. 1 normális supporttal találkoztam évtizedek alatt, az AsRockéval, csak nem gyártanak telefont.
[ Szerkesztve ]
-
dbius
veterán
válasz
Donki Hóte #29 üzenetére
Te két SIM kártyát használsz a készülékben? (Fizikai és eSIM)
Ha igen kipróbálnál valamit? Adat SIM kártya váltása előtt állítsd 4G-re a készüléket mindkét SIM esetén, majd válts adat SIM-et, ezt követően pedig ellenőrizd, hogy 4G- maradt-e a hálózathasználat a két SIM kártyánál.
Nálam az a helyzet áll elő, hogy (fizikai DIGI SIM, valamint Voda eSIM) én 4G-re állítva használom a készüléket, mivel egyik SIM-mel sem tudok 5G hálózatot használni, így nincs értelme bekapcsolva hagynom az 5G-t.
Viszont amikor adat SIM kártyát váltok, akkor a hálózathasználat visszaáll automatikusan 5G-re, nem tartja meg a korábbi 4G beállítást, ezért vissza kell állítani 4G-re.
Ez reprodukálható és szerintem nem így kellene működnie, meg kellene tartania a felhasználó által beállított hálózathasználati módot.
Én a képernyő vibrálását egyáltalán nem érzékelem semmilyen fényerőn, viszont éjszaka vagy sötétben automatikusan abszolút minimumra veszi a fényerőt, ami nem elég, mindig emelnem kell manuálisan.
-
Nekem az az egyik bajom a telefonnal, hogy van benne pár szoftveresen elrontott, és/vagy magyarra rosszul fordított dolog.
Pl. szoftveres hiba, hogy a főképernyő nem fordul el, hiába van beállítva az automatikus elforgatás. Azért mondom, hogy szoftveres hiba, mert pl. a Edge40 pro telefonon elfordul a főképernyő.
Rosszul fordították pl. a hívásfogadásnál kiírt szöveget, a magyar szöveg szerint nem lehet elutasítani a hívást
Ezen kívül sok ilyen kisebb-nagyobb hiba van, amit lelkesen megírtam a Motorolának a telefonban erre rendszeresített menüpontban, de nem történt semmi. Már jött egy szoftverfrissítés, de ezeket a hibákat nem javították ki
-
ghiottone
nagyúr
-
drzsoo1
aktív tag
válasz
ghiottone #15 üzenetére
Moto esetén a bejelentett termék támogatás és főverzió frissítés köszönő szinten sincs a valósághoz képest. Moto z2 force általuk is elismerten hibás főverzió soha nem lett kijavitva, emiatt pl az ota frissitést is letiltották.
Csak Motorola, jubileumi 30 éve: Int. 2000(1995 február )-MicroTac 7200-Flare-d460-cd930-Timeport T250-T720i-MPX200-Q9h-Milestone-Milestone2-Atrix-Moto G 4G-MotoZ Play-MotoZ2Force&Motorola Thinkphone
-
mjani1172
addikt
Bár semmi jelentősége de a tesztben ellentmondás van.
Ezzel együtt is kifejezetten jó üzemidőre képes a telefon
Átlagosnál gyengébb üzemidő. -
kbyte1024
veterán
Nekem is tetszik. Elég a vas és szép fotókat lő. Simán vennem,de nem 4kilóért.
Csak a halott látja a háború végét. - Platón
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet. Picit drágán kezd. Szimpatikus a fahátlap és a hozzá adott tartozékok.
A jövő most van
-
sphe
senior tag
Nálam volt egy ilyen telefon egy ideig és tényleg jó a kamerája, kb s23-s24 szint, jobb fehéregyensúllyal, erősebb kontraszttal (ami ízlés kérdése). A villódzás engem nagyon zavart minden fényerőn (kimondottan rossz volt 60% alatt háttér fénytől függetlenül), mindenféle beállítást és programot próbáltam, el kellett adjam miatta, pedig van itthon öreg Pixel 2 is 240-es PWM-mel amit évekig nyúztam.
[ Szerkesztve ]
-
ghiottone
nagyúr
LinkedIn, block puzzle, booking, triple match, woodoku. Lehet az fb és a tiktok is fent volt, de abban nem vagyok már biztos - a gyári időjárás pedig ez az 1weather, aminek itt egy képernyő képe:
Nekem is fura volt, mert jó pár Motorola volt már nálam.
-
válasz
ghiottone #16 üzenetére
Igen kicsit drága lett szerintem is.
Én szeretem a hajlított kijelzőket, mert a gesztus kezelés jobb rajta és szebb is volt mostanáig.
A legjobbnak a mate 60 pro és xiaomi 14 ultra megoldást tartom, mert ott lapos a kijelző, de hajlított az előtte lévő üveg.
Így nem is torzít a széleken és kényelmes is maradt a vezérlés, na meg most az a legesztétikusabb is számomra.[ Szerkesztve ]
OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Elit3Zotya #14 üzenetére
Ennyiért nem is nagyon éri meg. 300 lenne a reális nyitóár kb. + azért az is érdekes, hogy gyárilag felraknak egy rakás kacat appot és reklám van az időjárás appukban 4 kilóért...
Nekem a túlzottan lekerekített kijelző volt még, ami nagyon zavaró volt.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Donki Hóte #6 üzenetére
Azt nem is fogod. Aki érzékeny a pwm-re, mint pl. én csak tapasztalja - szemfáradtság, szemfájdalom és rosszabb esetben fejfájás. A villódzásmentes mód nekem anno segített, de este alacsony fényerőn gyorsabban fáradt a szemem az Ultrával. Mondjuk most a Pixel 7-el jobban szívok, mert ott 90-360hz között ugrál, így este nem tudom 50% fényerő alatt használni. Ez se marad nálam így, mint az Ultra se
Ami viszont nekem nagyon nem tetszik, hogy a tegnap bejelentett Edge 50 Neo tovább kap főverzió és biztonsági frissítést, mint a jelenlegi csúcs.
-
Jó kis teló ez.!
Tiszta android mint a pixelekben, csak itt el lehet távolítani az óra widgetet és kereső sávot + vannak tényleg hasznos moto funkciók.(pl elemlámpa, kamera bekapcsolása gesztusra)
Kamerás hardver nagyon jó, lényegében koppra megegyezik az x3 fold pro-mal, bár a Vivo ennél többet kihozott belőlük.
Megvan a snapi proci is, még ha nem is a legjobb.
Az ár az, ami szerintem túl sok lett..[ Szerkesztve ]
OnePlus 13 GLOBAL 12/512GB és Iphone 12 Por Max eladó.!!!
-
heheja84
újonc
Ezer hála a tesztért! Már vártam.
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
válasz
Neurotoxin #9 üzenetére
Gyári háttér.
Kérlek, ha hibát látsz egy cikkben, ha bármilyen észrevételed van, írj PÜ-t, mert arról egyből kapok értesítést! Köszi!
-
Celithrandi
addikt
ebben igazat adok neked viszont jelenleg 8gb/128gb telefonom van és sosem éreztem, hogy bármi kevés lenne. (Pixel8) Pedig az erőforrásokra nagyon háklis vagyok, tehát én lennék kb az első aki 16gb ramra váltana ha csak megriccenne a telefon. Viszont nem játszom telefonon, lehet ezért nem értem a dolgot.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
ov64b tud sokkal jobbat is. csak nem ebben a motoban...
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Celithrandi #2 üzenetére
Először azt hittem, amikor megláttam a telefon háttérképét, ami kísértetiesen hasonlít a Win11-ére.
Egyébként a fából készült hátlap nagyon klassz lett, tetszik!
19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
paatrick
őstag
válasz
Celithrandi #2 üzenetére
Az app készítők utolérték a játékgyártókat és mindenki optimalizálatlan trágyát ad ki a keze közül.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
tms+
aktív tag
azt mindenképpen értékekem, hogy nemcsak a színekkel, hanem a használt anyagokkal is kísérleteznek a Motorolánál
múltkor megnézegettem a mobiljaikat, a műbőr hátlap annyira szuper
Galaxy S25 Ultra & Pixel9 Pro | Watch4 44mm | Buds Pro
-
-
Három hónapja használom a telefont, 95%-ban elégedett vagyok vele. A kijelző lekerekítésével nekem semmi bajom sincs, a MediaMarktban már három hónapja gond nélkül felapplikáltak rá egy kijelzővédő fóliát, se a gyári, se az utángyártott tokok nem nyomják fel a fóliát.
A kijelző lekerekítése egyébként a Samsungoknál megszokottnál is meredekebb, aki nem használt eddig 3D kijelzőt, az ne ezen a telefonon próbálja ki
A telefon kamerája tényleg csúcs, szerintem teljesen pariban van az S24Ultra kamerájával
Nekem nem zavaró fényképezéskor a kamerák eltérő színhőmérséklete (WB értéke?), de a videózásnál már zavaró ez, mert ott az objektívek váltását közvetlenül egymás után látja az ember.
-
janeszgol
félisten
Hát a Moto idén nem alakít nagyot. Nem is tudom melyik készülékét venném meg szívesen. Szerintem egyiket sem most. Ennél is, szemmel is láthatóan villog a kijelző?
A 239 Hz-es pwm nem rosszabb, mint a Samsungnál, de számít az amplitúdó.
De szemre villogni...Kamera se nagy szám. Nem szeretem az Omnivision kameráit. Nem csinálnak jó képeket.
-
Szena67
tag
Pont olyan, mint samsung korábbi szappan korszaka. Tudnám mi értelme van a lekerekítésnek? Megmaradt kijelzők olcsón esetleg több a törés miatti kijelzőcsere?
-
Celithrandi
addikt
Mi a fene tud felenni egy telefonon 16gb ramot és 1tb romot? Windows 11 fut rajta?
[ Szerkesztve ]
-
thungoozka
csendes tag
Az IP68 tanúsítvány szú, gomba és harkály állóságot is jelent?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Gigantikus tárhellyel, periszkópos teleobjektívvel és egy rakás egyéb jó tulajdonsággal bír az idei csúcsmodell az Edge szériában. Akár fa hátlappal.
- TCL LCD és LED TV-k
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Melyik tápegységet vegyem?
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest