Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Capella
senior tag
válasz
HThomas #21993 üzenetére
A 7.0 alatt már lehet méretarányosan nagyítani, kicsinyíteni a widgeteket a DIY Home bekapcsolásával. Nem tűnik el semmi, az olvashatóság szabna határt, meg a nagyítás-kicsinyítés sem korlátlan. Az elforgatás nálam nemigen fog játszani.
Ezen túl egymásra húzhatók a widgetek, ha kell az ikonok is, így a nagyobb üres helyekre is tudsz tenni valamit.
Ez az elmélet. A gyakorlat meg az, hogy ez tényleg jól fog-e kinézni így az adott esetben.
Nálam pl. a 3x2 időjárás óra widget kicsit nagyított, az akku szintek kijelzését alá az első oldalra nem is tudtam volna kitenni kicsinyítés nélkül. Így is van egy kis átlapolás. Az eredeti méretben pedig, ha fért volna se tettem volna oda. -
válasz
Capella #21992 üzenetére
Köszi, tényleg van, csak én a felső weather and forecast blokkot néztem, nem mentem le alulra az órásig... de egyébként ez is elét tré, mert az 5x2-es forecast widgeten simán elférne egy óra, ha már az aktuális időjárást mutatja az előrejelzés mellett... viszont az óráson meg nincs előrejelzés, így vagy a current lesz kétszer, vagy az előrejelzést nem látom. Vagy marad a forecast és külön egy óra felülre, de akkor már 5x3 helyet foglal el elég vacak helykihasználtsággal... de ott van példának a sima Clock widget is: 5x2-n kiírja a dátumot, ami tök jó, viszont ott lesz alul és felül egy nagy tátongó üresség. Ok, húzzuk össze, legyen 5x1, de akkor meg persze eltűnik a dátum.... az analognál meg pont fordítva, 2x1-en látszik a dátum, 2x2-n meg nem, nagyobbra meg nem is tudom széthúzni...
Teljes összevisszaság. Na mindegy, valahogy elrendezem, de megoldhatták volna jobban.
A hátteret elrejtettem, de korábban emlékeim szerint volt egy normálisan kinéző átlátszó háttere ezeknek, most meg kb lehetetlen beállítani, mert a legjobban átlátszó is alig látszik át. -
Capella
senior tag
válasz
HThomas #21989 üzenetére
A gyári Samsung felületről nem tudok mit mondani, mennyire jó vagy rossz, mert egy másodpercig sem volt nekem. (Egyébként szerintem korábban sem volt jó, de lehet hogy még romlott.
Persze ízlések és pofonok.)
Szerencsére semmi gond nincs az eddigi letöltött és általam használt témával.
Csak egy pontosítás, van kombinált gyári időjárás widget.
Az Időjárás widget alatt az Időjárás és óra 2x1, 3x1 és 3x2 mind ilyen.
Éppen megnézhető egy nemrégi hozzászólásomban is a 3x2, amivel a widget nagyítással megnövelt óra karakter nagyítást demonstráltam. #21979 (A screenshot tetején a 3x2 widget.)Ja, és egyes widgetek hátterét ki lehet kapcsolni, és akkor nem lesznek kapszulában.
-
Felraktam végül a 7.0-t, mert nem akarok lemaradni a biztonsági frissítésekről... hát, elég gyenge eresztés lett. A widget háttereket jól elbarmolták, az ikonok komolytalanok, az átszabott notification mondjuk nem tűnik rossznak, bár előnyét sem látom az eddigiekhez képest... Össze-vissza vannak a színek; miután beállítok egy szürke színsémát, rózsaszín lockscreen felirat fogad, az AOD-n meg narancssárga... legalább ezt sikerült némi turkálás után átállítani. Arról nem is beszélve, hogy nincs egy normális gyári kombinált clock-alarm-weather widget, hanem mindent külön kell kipakolni a hülye kapszulákból, vagy kirakhatok egy órát 4x2-ben úgy, hogy középen ott van az idő körülötte meg egy nagy kihasználatlan keret...
A kamera UI minősíthetetlen, de tényleg... elrejtik a fontos beállításokat, de közben felül ott van egy félig üres kihasználatlan sáv négy ikonnal...UI fronton egy 15 éves HTC Desire sokkal jobban és összeszedettebben nézett ki, mint ez a szörnyedvény.
-
qltsar
veterán
Azert az ilyeneket ovatosan erdemes hasznalni.
Van hasonlo alkalmazas, ami jobban testreszabhato: Battery Bar - Power Lines, ezzel egyszer eljatszottam mielott visszaraktam 6.1-et, vissza lehet vele ugyeskedni a szazalekos akkukijelzest DE: Ilyen, es ehhez hasonlo alkalmazasok, amik egy overlayt raknak a kepernyo tartalmara nem mozognak, illetve alkalmazkodnak az alkalmazasokhoz.
Tehat, mivel nem mozog ugy, mint a status bar tobbi eleme, igy szuperul be tud egeni a kijelzobe, mivel a rendszer a burn-in-protection funkciot nem tudja alkalmazni.
Mivel nem dinamikusan valtanak szint, ezert, ha mondjuk statikus feher szine az egesznek, akkor egy vilagosabb / feher alkalmazasnal nem fog latszani, vagy, ha sotet, akkor feketenel eltunik, vagy ronda es olvashatatlan lesz - ez fokent az altalam linkelt alkalmazasra igaz, ha szazalekosan iratod ki vele az akkukijelzest a status bar teruletere.
-
erzol
őstag
Akkukijelzésre előszeretettel használom az energy ring appot, ami a kamera körül jelzi a töltöttséget személyreszabható színekkel.
Hátha másnak is megtetszik. -
gjoco1
addikt
-
-
babosf
aktív tag
gyerekek mi ez a diy vagy diy home? olvasom már sokadjára.....kösz
-
Capella
senior tag
válasz
MPeter87 #21977 üzenetére
Én nem az óra widgetet használom, hanem az időjárást. Abban is van óra, és nekem így jó.
Ha nagyobb óra számjegyet szeretnél, lehet a widget méretével a számokat is növelni a DIY Home-mal. Kipróbáltam, ideiglenesen feltettem a kezdőképernyőre az egyik óra widgetet egy üres helyre a meglévő órajelzésen alá, és megnöveltem a méretét.
Szerintem egy ekkora óra már talán csak elegendő lesz. -
Probert75
addikt
válasz
MPeter87 #21977 üzenetére
Ez nekem már android 12 óta ilyen, hanem kisebb.
Másik óra widgetet használok azóta. -
MPeter87
őstag
Sziasztok,
A frissites ota ilyen miniatur lett az ora, es hiaba valtoztatom a widget meretet, nem valtozik a szamok merete. Lehet ezzel kezdeni valamit vagy masik ora alkalmazast kell nezzek a gyari helyett?
[kép] -
tylerddd
veterán
válasz
Probert75 #21974 üzenetére
Nem tudom. Korábban megvettem, egy itteni fórumtárs segített volna beállítani, de nálam nem működött úgy, ahogy szerettem volna. Igaz, akkor én az AoD-t és a kamera körüli fényt akartam volna beállítani. Megnézem ezt a lehetőséget. Köszi!
@belashx Kipróbálom ezt is! Köszi!
-
Probert75
addikt
válasz
tylerddd #21969 üzenetére
A Notification light for Samsung progival nem tudod olyanná tenni, mint szeretnéd?
-
-
klaya86
senior tag
válasz
Zsoltg4s #21970 üzenetére
Igen, szar volt az üzemidő, de tiszta telepítéssel oké lett. Ettől függetlenül ha cserélek telefont ( valószínűleg jövőre) akkor már valami 6500 mah/normális gyorstöltés kombójú telefont választok. A pletykák szerint az S26U 5500mah lesz, meg gyanítom 65w körüli töltés,amivel szintén egy óra lesz a töltési idő.
-
TODI1111
veterán
válasz
mgTerminator #21962 üzenetére
Erre volt válasz:
"Habár az Ultrák meg az akkuállapotot nem jelzik, csak a sima és a +."
Nekem S25 ultrám van. Azon mindenféle varázslás nélkül ezeket írja az akkumulátoradatoknál. Szerintem ahány ultra annyi féle One UI 7 verzió. -
Zsoltg4s
tag
Hogy legyen pozitív vélemén is az új rendszerről...
A telefont előrendelésben vettem, tehát 2.5 éves.
Nincs töltés korlátozás, csak gyári 45 wattos töltővel töltöm 100%-ra. Nincs semmi visszavéve. Csak itthon jó térerővel, wifin... Böngészés, pár kép, sok chat, youtube, közösségi médiák. Semmi nincs soha kikapcsolva, órával kapcsolat, wifi, mobilnet, nfc, gps.
A rendszer gyors, semmi akadás, ujjlenyomat olvasó jobb lett. Akku ikon nem érdekel, célnak megfelel. Ébresztő eltűnése jobban zavar.
Ilyen akku idők nem nagyon jönnek össze, de 7-8 óra mindig meg van. Telepítés után csak egy wipec volt. -
One UI 7.0 alatt megoldható valahogy, hogy a kamera UI-on visszakerüljön a képarányállító gomb? Rendszeresen használom, és nem hiányzik minden alkalommal plussz két kattintás.
-
tylerddd
veterán
Mivel nagyon hiányolom a zárolt képernyőről a korábban óra alá helyezett értesítési ikonokat, próbálkoztam azzal a megoldással, hogy a kártyánézetet állítottam be hozzájuk. Ezzel az volt a bajom, hogy látszódott egy-egy üzenetértesítés tartalma. Beállítottam, hogy ne látszódjon. Ez viszont azt eredményezte, hogy a gyári Reminder-nél is, ami ébreszti is a kijelzőt, külön háttere van nálam stb., zárolt lett a tartalom és nem látszik, hogy miért riaszt ... Fel kell oldani a telefont, hogy lássam, mire emlékeztet
Ez szerintem full gáz.
-
Capella
senior tag
válasz
TODI1111 #21949 üzenetére
Igen, erre gondolok. Az Ultráknál csak a felső 3 sor adat van, ahogy a 6.1-nél is volt. Azt hiszem az S24U topicban is írták.
Most az S21U ILO CSC-nél is csak az a 3 sor van az UI 7.0 alatt.
Nem egy nagy durranás, de ez van.
Mondjuk az akku ciklusszám a régi időkben lekérdezhető volt appal, azután már csak rootolt esetben.Neked nem Ultra van? Vagy mégis megjeleníti a többi adatot is a csillagok valamilyen együttállása miatt?
-
tylerddd
veterán
A gyári képszerkesztő tárgyeltávolító funkciójának bekapcsolásakor A15 óta elkezdi az AI pásztázni a képet és kijelöl dolgokat, amiket szerinte el kellene távolítani. Nyilván 99%-ban téved. Ilyenkor kijelöli az elemeket és vissza kell vonni, hogy bekarikázhassam, amit valóban törölni akarok. Ezt nem lehet kilőni valahogy? Nagyon zavaró és így plusz nyomogatást eredményez. Köszönöm!
-
qltsar
veterán
válasz
lasse001 #21943 üzenetére
Nem meglepo, valoszinuleg az Amoled tipus miatt.
S21U/S22U/S23U - M11
S24U/S24 - M13
Allitolag ezert is exclusive a FSAOD Wallpaper M13-al rendelkezo telefonok eseten.
#21949 : Iszonyat nagy kalamajka van S24-nel errol. Ultrakon egyaltalan nincs, viszont CSC es chipset fuggetlenul van akinel S24/+ eseten kijelzi a battery health szekciot teljes egeszeben, ahogy S25 eseten is.
-
bcl
senior tag
válasz
Capella #21940 üzenetére
Nekem a legnagyobb szívfájdalmam a Dex on Windows kinyírása. Nagyon sokat használtam, és sajnos nincs alternatíva.
A Windows link, vagy a mi a fene nagyon nem az. Itt ugye a dex csak egy ablak, SEMMILYEN adat nem került a gépre. Windowson meg...
Bár ezzel akármennyit várok, nem tudok rajta segíteni, be kell nyelni -
Probert75
addikt
válasz
lasse001 #21943 üzenetére
Biztos, hogy lehet!
Elindítod a LockStar-t. Majd a szerkesztés menüben ráböksz lenn a kékben LockStar-ra.
A felugró ablakban az Always On Display feliratra böksz.
Az AOD szerkesztésben az AOD Auto Brightness-re böksz és onnan pedig már logikus, gondolom. Majd jobbra fenn a Kész! -
Capella
senior tag
Én eléggé ellene voltam a 7.0-nak az olvasottak alapján.
Tegnap feltettem, no nem az S23U-ra, hanem egyelőre óvatos, de mégis kíváncsi duhajként egy ILO-s S21U-ra.
Azt kell mondjam, hogy kellemes csalódás, illetve nem okozott semmi problémát. A telepített fizetős témám megmaradt. Gyakorlatilag csaknem ugyanúgy néz ki minden, mint eddig.
Az ikonok megnőnek, ha a DIY Home be van kapcsolva, de ez visszavehető 90 %-ra az icon setting alatt, és akkor ugyanolyan lesz, mint volt.
Működik az a néhány régi alacsony API szintű app és a widgetje is, amihez ragaszkodom.
Amit szokni kell, az a kapszulás töltöttség jelző ikon. Ez első pillanatokban még nem is annyira zavart, de utána már inkább. De csak ezért nem raknám vissza a 6.1-et.
Van még a csökkent számú ikon az értesítési sávon, mint megszokandó visszalépés.
Viszont a DIY Home annyit tesz hozzá a testreszabhatóságban, a widgetek, ikonok egymásrahúzásában, méret csökkentésében, hogy szerintem a felület változásait összességében mégis pozitívra hozza ki.
Hallottam még fekete-fehér betű vagy háttér anomáliáról. Idáig nem jutottam, vagy a használt témámnál nem jött elő.
Volt még említve zene lejátszás alatti probléma. Ezt nem csekkoltam.
Azoknak akiknek rohamos akkumerülése lett, az szívás. Én FR-t sosem csinálok frissítés után, most sem. Még egy cache partíció törlés ráférne, de eddig az sem volt.
Az S23U-t még nem frissítettem, az vár valamennyit. -
bcl
senior tag
ILO-ra ma reggel jelzett, hogy megérkezett a OneUI7. Egyelőre halogatom...
-
mgTerminator
veterán
válasz
golyós #21928 üzenetére
Az nem számít hogy ott mennyi %-ot ír az app mellett. Nekem melegedett es merült mint a Titanic es 15%-ot írt a BlackBox appra, töröltem, újra feltettem és megszűnt a melegedés és merülés. Tegyük hozzá hogy a telefont nem használtam amikor erre figyelmes lettem. 85%-ról leette 30%ra az akkut (2-3 óra alatt) és csak 15%-ot írt.
-
klaya86
senior tag
Buds Fe-vel valakinek van tapasztalata? Mediában most 25 e Ft. A hangzás érdekelne elsősorban. Elektronikus zenéhez kellene , így fontos lenne, hogy határozott, kemény mély hangokkal is boldoguljon.
-
jodzsy
csendes tag
válasz
lasse001 #21799 üzenetére
Szia,ràjöttem a megoldàsra mert engem is zavart a halovàny AOD..Igaz csak a színt ès stílust tudtam àllítani de nekem tök jó lett. A beàllítàsok/Hàttèrkèp ès stílus/Kivàlasztod a zàrolt kèpernyőt/ráböksz az óràra és tudod méretezni/vastagítani/ès élénk színt választani.widgetet hozzáadni.Sok sikert.
-
janeszgol
félisten
válasz
mgTerminator #21926 üzenetére
FB és Aliexpress. Ez a két nagy fogyasztó van a telóján. Utóbbi még rosszabb, mint az előbbi.
-
szkutyi
addikt
válasz
mgTerminator #21916 üzenetére
Neem, nem volt DIY nélkül ennyire fent..normál lent volt..sajnos sok volt a bug csak sima frissitesnél...ezért ment a factory...
Nálad is ez van tuti -
golyós
addikt
Jött egy One ui kezdőképernyő frissítés. Csak annyit ír programhiba javítások és stabilitás.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok! Azt be lehet állítani, hogy fent ne csak kb 3 értesítés ikonja legyen, hanem mutassa mindet mint 6.1 alatt?
-
arcitec
addikt
válasz
Rigormortiis #21913 üzenetére
Van az gond is meg nem is. Ez relatív. Most nálam is 3-4 max egy éjszaka, vagy még annyi sem. De volt, hogy majd 10% és úgy, hogy egy frissítés után. A következő frissítésnél meg jó lett. Szóval a bitek rejtelmeit jó lenne látni, de az biztos, hogy van némi stabilitási probléma e szempontból is. Példul most az éjszakai alvásnál be van állítva, hogy kapcsolja ki a wifit. 3 nap után meg is csinálta. Majd a következőkben ismételten nem működik. Oszt lehet egyszer majd csak jó lesz. És úgy, hogy nem mókolok ....
-
klaya86
senior tag
válasz
golyós #21908 üzenetére
Adb-vel nézz egy akku állapotot, de meglepne ,ha 90% alatti lenne állapotban. Ilyen gyatra üzemidő vagy kuka aksi mellett lehet, bár nem igazán hallottam s23u-nál ilyet. De ahogy írtam már, szerintem factory reset helyre tenne mindent. Tuti szoftveres a probléma. Nem igazán jellemző a Samsungokra , hogy másfél-két év alatt ilyen szinten degradálódjon az aksi, hogy 4 órás sot jöjjön ki belőle.
-
golyós
addikt
válasz
csonkadavid #21904 üzenetére
Az benne a tragédia, hogy egy szar. Ha összeadod a használatot, 25%-ot sem használt összesen semmi. Nincs messze az óra, a zsebemben van .
Hidd el, ha használnám akkor nem is érdekelne. Nem telefonálok egész nap, nem netezek , (látszik is hiszen akkor lenne SOT), karácsony óta van óra, nélküle sem volt 10% különbség az akkuidőben.
Csak éjszaka energiatakarékos módba kapcsolva merül 7-10%-ot este 10 és reggel 6 között, és csak hívás jöhet be, értesítések is letiltva, meg minden szinkron erre az időre. A szándékosan kinyírt Huawei 1 %-ot merült éjjel.
Ezt ha lerakod az asztalra wifin, akkor sem megy el két napot.
Se Qhd kijelző, se játék nincs rajta, semmi nem indokolja a merülést.
Ellenben , hogy lehet másnak 8-9 óra SOT ugyanezzel a vassal? Soha nem volt 6 óra felett nálam.
A Samu telefonban és órában is akkumulátor szinten egy vicc. -
FingR86
őstag
Nekem az a 2. helyen lévő process kicsit soknak tűnik.
Olyan mintha a WiFi merítené, vagy ébresztgetné sokat. -
kokokka
addikt
válasz
csonkadavid #21904 üzenetére
Kicsit túl van már itt lihegve ez az akkumulátor téma, én is úgy hiszem. Ilyen vas eszi a teljesítményt, ezt tudomásul kell venni.
-
turho
addikt
Hol érdemes amúgy akkut cseréltetni, és kb. mennyibe fáj most?
-
csonkadavid
tag
válasz
golyós #21901 üzenetére
Komolyan nem értem mi ebben a tragédia. Lemerül, feltöltöm.
Nekem kb mindegy mekkora akksi van benne 1nap. Rengeteget telefonálok. Kocsiban van vezetéknélküli töltő, éjjeliszekrényen is meg az irodámban is. Ha kell rárakom és nem stresszelek azon, hogy kibírja -e a napot. Az Sot is kb millió dolog függvénye. Fényerő, használt programok, háttérfolyamatok, térerő, csatlakoztatott eszközök.
Van órád is látom. Ha rendszeresen messze van egymástól az óra meg a telefon az is szívja az akksit rendesen.
Szerintem simán 90% fölött van az akksid.
Az enyém most 25%-os. Az Sot 2ó 38p
Az akku 95% adb szerint. -
Diák66
őstag
válasz
golyós #21901 üzenetére
Én ma beszéltem egy márkaszervízzel, szerintük normális, ha 2 évesen csak 24 órát bír ki, de ha gondolom, vigyem be és bevizsgálják. Úgy döntöttem, majd 1 év múlva beviszem. Addigra a 3 év gari lassan a vége felé jár majd. Ebben a formában úgy érzem csak visszadobnák csere nélkül. Újonnan megvolt a két nap. FR semmit se segített akku fronton.
-
golyós
addikt
Hát , továbbra is egy tragikomédia a SOT.
Ha nem lenne benne optikai zoom már régen lecseréltem volna.
Volt FR az új szoftvernél, gyorsítótár törlés, ez egy vicc.
Nincs 2 éves.
Semmi kedvem hetekig beadni egy aksicserére, lehet inkább elviszem az Lcdfixhez , fél óra alatt megvan.
A watch 6 classic is kezd szórakozni, az sem bír ki két napot, 5 hónaposan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Alkoholista nevelde
- Yettel topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- IPhone 16 Pro 256GB gyári független 2025.03.20.Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 100% hibátlan 2025.09.30. Apple jótállás
- Gyűjtői állapotú Samsung Galaxy S10e 6/128GB kék
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest