Hirdetés
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Poco F9 Ultra – diszkófény
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Fotók, videók mobillal
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Vivo X200 FE – fenséges méret
-
27689 - 27601
27689 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-18 07:45 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
És Intruder2k5
Igen, a fork esélye még megvan. De azért ritka az ennyire elhivatott, ÉS jó munkát végző "lelkes amatőr".
Ahogy fentebb is írtátok, nem pénzkérdés a dolog nála, viszont az Asus igenis léphetne. Szerintem azokkal az erőforrásokkal simán beleférne valamilyen "advanced" verzió, vagy valami olyan, amit karbantartanak, de nem a default.
Baromira megdobná a cég ázsióját - legalábbis ÉN így gondolom...
Aztán lehet, hogy annyit nem hozna, hogy megérje.
Akkor sokan majd megyünk tovább. Én 2013 óta Asus-ozok... bár most a BE92U-val van egy apró nyűgöm, azért így se rossz.Réges-régen a DD-WRT firmware-el volt hasonló kezdeményezés, amolyan félig hivatalos támogatás, de ez is elhalt. Főleg gondolom mert a DD-WRT fejlesztése is behalt.
http://promos.asus.com/US/ASUS_DD-WRT/ (webarchive link, kicsit lassú lehet) [kép]
-
bcl
senior tag
Én is végigolvastam és egyetértek veletek. Van esély rá, hogy vége lesz, de nem most, Eric még évekig fogja supportálni a jelenleg támogatott Wifi6 és 7 eszközöket.
Aztán vagy jön valaki aki átveszi folytatja forkolja...Magánvéleményem, hogy az Asusnak kellene legalább silentben pénzt beletennie ebbe, még ha hivatalosan nem nem is fog sosem felelősséget vállalni a MerlinWrt-ért.
És Intruder2k5
Igen, a fork esélye még megvan. De azért ritka az ennyire elhivatott, ÉS jó munkát végző "lelkes amatőr".
Ahogy fentebb is írtátok, nem pénzkérdés a dolog nála, viszont az Asus igenis léphetne. Szerintem azokkal az erőforrásokkal simán beleférne valamilyen "advanced" verzió, vagy valami olyan, amit karbantartanak, de nem a default.
Baromira megdobná a cég ázsióját - legalábbis ÉN így gondolom...
Akkor sokan majd megyünk tovább. Én 2013 óta Asus-ozok... bár most a BE92U-val van egy apró nyűgöm, azért így se rossz. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Én szerencsére jól megvagyok Flint 2-n Tomato64-el, a folytatás meg lehet, hogy Flint 4 lesz, de ez még odébb van.
-
petakpa1
őstag
Mondjuk ahogy mondani szokták mindenkinek megvan az ára, és gondolom az ASUS-nak ez is nem is lenne nagy összeg, de a thread végén pont erről is írt Merlin, hogy más gondok is vannak, illetve főleg más gondok vannak, szóval a pénz nem minden.
Igen olvastam, nem anyagi kérdés ez nála. Szerintem több (2-3-4) fős fejlesztő csapat kellene akiket Asus hátulról silentben támogat, de majd meglátjuk mi lesz.
Worst case vissza kell térnem OpenWrt-re, de az még évek.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Én is végigolvastam és egyetértek veletek. Van esély rá, hogy vége lesz, de nem most, Eric még évekig fogja supportálni a jelenleg támogatott Wifi6 és 7 eszközöket.
Aztán vagy jön valaki aki átveszi folytatja forkolja...Magánvéleményem, hogy az Asusnak kellene legalább silentben pénzt beletennie ebbe, még ha hivatalosan nem nem is fog sosem felelősséget vállalni a MerlinWrt-ért.
Mondjuk ahogy mondani szokták mindenkinek megvan az ára, és gondolom az ASUS-nak ez is nem is lenne nagy összeg, de a thread végén pont erről is írt Merlin, hogy más gondok is vannak, illetve főleg más gondok vannak, szóval a pénz nem minden.
-
petakpa1
őstag
Simán lehet, hogy valaki más továbbviszi a projektet. A Padavan és a Tomato fejlesztését is többen csinálták már az évek alatt, és hát a Merlinnek is vannak már forkjai. Sajnos az ilyen egyszemélyes projekteknek ez a hátulütője.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Simán lehet, hogy valaki más továbbviszi a projektet. A Padavan és a Tomato fejlesztését is többen csinálták már az évek alatt, és hát a Merlinnek is vannak már forkjai. Sajnos az ilyen egyszemélyes projekteknek ez a hátulütője.
-
bcl
senior tag
Ha már Merlin, itt azt írja, hogy a Wifi 8-at nem vállalja, a meglévőket támogatja minél tovább.
Az RT-AX58U routerem már 7. éve támogatott, kíváncsi vagyok, hogy meddig húzza még.Végig olvastam a thread-et. Van még jópár év benne, de valóban, vége lesz.
Azt hiszem, sokan hálásak lehetünk neki. Na meg az Asus is... -
FF23
őstag
Ha már Merlin, itt azt írja, hogy a Wifi 8-at nem vállalja, a meglévőket támogatja minél tovább.
Az RT-AX58U routerem már 7. éve támogatott, kíváncsi vagyok, hogy meddig húzza még. -
Jim74
nagyúr
Arról esetleg van valakin3k tapasztalata, hogy Merlin fw alatt a wifi roaming jelerősség beállítások ugyanazok-e, mint a gyári fw-nél?
Azért kérdezem, mert a gyárihoz nem kellett nyúlnom és tökéletesen roamingolnak az eszközök. Egy esetleges Merlinre váltásnál nem szeretném ezt a jó működést "veszíteni". -
szaboi6512
addikt
-
Jim74
nagyúr
Merem ajánlani A Merlint. Évek óta az van az Asus routereimen...
Még támogatott egyelőre...
Úgy látom az AX86S nem Merlin képes, az AX86UPRO igen.Köszi az infót
Az AX86S is támogatott ugyanaz a firmware kell rá, mint az AX86U-ra (sima, nem pro).Supported models
...
RT-AX86S (same firmware as RT-AX86U)
... -
szaboi6512
addikt
-
Jim74
nagyúr
SSH alatt kell megcsinálni, de ott egyszerű a történet, mert adottak a különböző eseményekhez kötött script futtatás funkciók. Bár maguk a scriptek nem feltétlenül, szóval a JFFS-t itt is engedélyezni kell, aztán létrehozni a /jffs/scripts/services-start scriptet, és abba beírni a fentebbi "cru a..." parancsot, de ennyi. Ja, meg ugye még futtatási jogokat adni scriptre. chmod +x /jffs/scripts/services-start
Magamat ismerve tuti biztos, hogy mindegyikre cfw-t tennék, de amúgy a node-ra nem feltétlenül szükséges, gondolom az úgyse sok mindent csinál, és amúgy alapjait tekintve ezek meg úgyis azonos szoftverek.
Köszönöm.
Ha rávettem magam az fw átállásra, akkor megcsinálom és jelentkezem.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Köszönöm

Akkor visszatörlöm azzal a két paranccsal, amit írtál.Igen, nem akartam rebootot feleslegesen, de kínlódni sem szeretnék. Lehet, hogy megpróbálkozom a Merlinnel.
Ott is SSH-n keresztül kell ezt megcsinálni, vagy abban van menüpont PPPoE ütemezett bontásra?Ha AiMeshben van egy AX86UPRO és AX86S, akkor gondolom mindkettőre Merlint érdemes tenni, ugye?
SSH alatt kell megcsinálni, de ott egyszerű a történet, mert adottak a különböző eseményekhez kötött script futtatás funkciók. Bár maguk a scriptek nem feltétlenül, szóval a JFFS-t itt is engedélyezni kell, aztán létrehozni a /jffs/scripts/services-start scriptet, és abba beírni a fentebbi "cru a..." parancsot, de ennyi. Ja, meg ugye még futtatási jogokat adni scriptre. chmod +x /jffs/scripts/services-start
Magamat ismerve tuti biztos, hogy mindegyikre cfw-t tennék, de amúgy a node-ra nem feltétlenül szükséges, gondolom az úgyse sok mindent csinál, és amúgy alapjait tekintve ezek meg úgyis azonos szoftverek.
-
Jim74
nagyúr
Akkor valószínű tényleg nincs jffs, szóval a továbblépéshez kéne valami usb háttértár.
Biztosan egyszerűbb lenne, mert gyári fw alatt ez csak kínlódás, de azzal kezdted, hogy azt nem szeretnéd... Illetve hát, ha már így kérdezed, én biztosan Merlin-t tennék fel, és ha esetleg az új abból sem működik jól nálad, akkor keresnék belőle egy régebbit, de biztos nem szívatnám magam a gyári fw-vel.
Az NVRAM-ban elvileg megmaradt a változó, azt kell törölni:
nvram set script_usbmount=""
nvram commitKöszönöm

Akkor visszatörlöm azzal a két paranccsal, amit írtál.Igen, nem akartam rebootot feleslegesen, de kínlódni sem szeretnék. Lehet, hogy megpróbálkozom a Merlinnel.
Ott is SSH-n keresztül kell ezt megcsinálni, vagy abban van menüpont PPPoE ütemezett bontásra?Ha AiMeshben van egy AX86UPRO és AX86S, akkor gondolom mindkettőre Merlint érdemes tenni, ugye?
-
I
tag
Sziasztok
Router vásárlás előtt állok, és tanácsot szeretnék kérni: a két router közül melyikkel járok jobban?
Szinte azonos árban vannak (Alza) Ami különbséget látok:
Asus TUF-BE6500:
WiFi 7 (802.11be) (5GHz): up to 5764 Mbps
vagy Asus TUF-BE9400:
WiFi 7 (802.11be) (5GHz): up to 2882 Mbps
WiFi 7 (802.11be) (6GHz): up to 5764 Mbps
6 GHz-es eszközöm, telefonom nincsen, csak 5 GHz-esek.
Viszont a jövőre gondolva, elbizonytalanodtam, hogy legyen inkább a BE9400-as? Viszont annak alacsonyabb az 5GHz adatátviteli sebessége, de lehet még kiszolgálja az eszközeimet.🤔
Ami wifis eszközeim vannak: több IoT eszköz (amik inkább 2,4GHz-esek), nyomtató (2,4 GHz), két médiabox (5 GHz Wifi), és három mobil (5 GHz) amit ki kell kiszolgálnia (jelenleg) Esetleg egy TV, de az most kábelen kapja a netet. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Nem, azok nem voltak meg.
Az első parancsra ezt írja:chmod: /jffs/scripts/wan-cron.sh: No such file or directoryGondolom ez jelenti azt, hogy nincs mégse jffs
.Lehet, hogy egyszerűbb, ha beállítok, minden péntek hajnal 3-ra egy router reboot-ot és kész.
Amiket parancsokat kiadtam, azokat vissza kell csinálni, vagy egy reboot után úgyis el fogja felejteni a router?
Akkor valószínű tényleg nincs jffs, szóval a továbblépéshez kéne valami usb háttértár.
Biztosan egyszerűbb lenne, mert gyári fw alatt ez csak kínlódás, de azzal kezdted, hogy azt nem szeretnéd... Illetve hát, ha már így kérdezed, én biztosan Merlin-t tennék fel, és ha esetleg az új abból sem működik jól nálad, akkor keresnék belőle egy régebbit, de biztos nem szívatnám magam a gyári fw-vel.
Az NVRAM-ban elvileg megmaradt a változó, azt kell törölni:
nvram set script_usbmount=""
nvram commit -
Jim74
nagyúr
Megvoltak az utána következő parancsok is?
chmod +x /jffs/scripts/wan-cron.shnvram set script_usbmount="sh /jffs/scripts/wan-cron.sh"nvram commitHa igen, akkor elvileg lehetne próbálni, hogy megmarad-e reboot után minden.
cru lNem, azok nem voltak meg.
Az első parancsra ezt írja:chmod: /jffs/scripts/wan-cron.sh: No such file or directoryGondolom ez jelenti azt, hogy nincs mégse jffs
.Lehet, hogy egyszerűbb, ha beállítok, minden péntek hajnal 3-ra egy router reboot-ot és kész.
Amiket parancsokat kiadtam, azokat vissza kell csinálni, vagy egy reboot után úgyis el fogja felejteni a router?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Megvoltak az utána következő parancsok is?
chmod +x /jffs/scripts/wan-cron.shnvram set script_usbmount="sh /jffs/scripts/wan-cron.sh"nvram commitHa igen, akkor elvileg lehetne próbálni, hogy megmarad-e reboot után minden.
cru l -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Van a gyari fw-ben jffs? En ugy tudtam abban nincs csak a merlin/ftomato -ban.
Hmm, jó kérdés, de fentebb úgy nézett ki írható volt a /jffs könyvtára. Amennyi ASUS routert használtam az utóbbi években, főleg gyári fw-vel, én is elég vakon vagyok a témában, de próbálkozunk.

Ha nincs, akkor viszont marad az, hogy kell a routerre egy háttértár.
-
Jim74
nagyúr
Akkor próbáld így, egyben bemásolva, és a végén ENTER:
cat > /jffs/wan-cron.sh <<'EOF'#!/bin/shLOCK=/tmp/wan-cron.lock[ -e "$LOCK" ] && exit 0touch "$LOCK"cru d weekly_wan_reconnectcru a weekly_wan_reconnect "0 3 * * 5 /sbin/service restart_wan"logger -t wan-cron "WAN reconnect cron job installed"EOFBemásoltam, nyomtam egy entert, root# hoz jutottam, de nem írt ki semmilyen üzenetet.
Hogyan tovább?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Köszönöm
.Ezeket egyesével adjam ki és enter, ugye?
Honnan fogom tudni, hogy egy esetleges reboot után benne maradt a script?
Szerk.:
Acat > /jffs/scripts/wan-cron.sh <<'EOF'#!/bin/shLOCK=/tmp/wan-cron.lock[ -e "$LOCK" ] && exit 0touch "$LOCK"cru d weekly_wan_reconnectcru a weekly_wan_reconnect "0 3 * * 5 /sbin/service restart_wan"logger -t wan-cron "WAN reconnect cron job installed"EOFkiadás után eltűnt a /root# és csak egy > jel volt a sor elején és egyik parancsra sem adott ki semmi válaszüzenetet.Akkor próbáld így, egyben bemásolva, és a végén ENTER:
cat > /jffs/wan-cron.sh <<'EOF'#!/bin/shLOCK=/tmp/wan-cron.lock[ -e "$LOCK" ] && exit 0touch "$LOCK"cru d weekly_wan_reconnectcru a weekly_wan_reconnect "0 3 * * 5 /sbin/service restart_wan"logger -t wan-cron "WAN reconnect cron job installed"EOF -
SztiviVander
addikt
Akkor próbáld meg így:
mkdir -p /jffs/scriptscat > /jffs/scripts/wan-cron.sh <<'EOF' #!/bin/sh LOCK=/tmp/wan-cron.lock [ -e "$LOCK" ] && exit 0 touch "$LOCK" cru d weekly_wan_reconnect cru a weekly_wan_reconnect "0 3 * * 5 /sbin/service restart_wan" logger -t wan-cron "WAN reconnect cron job installed" EOFchmod +x /jffs/scripts/wan-cron.shnvram set script_usbmount="sh /jffs/scripts/wan-cron.sh"nvram commitVan a gyari fw-ben jffs? En ugy tudtam abban nincs csak a merlin/ftomato -ban.
-
Jim74
nagyúr
Akkor próbáld meg így:
mkdir -p /jffs/scriptscat > /jffs/scripts/wan-cron.sh <<'EOF' #!/bin/sh LOCK=/tmp/wan-cron.lock [ -e "$LOCK" ] && exit 0 touch "$LOCK" cru d weekly_wan_reconnect cru a weekly_wan_reconnect "0 3 * * 5 /sbin/service restart_wan" logger -t wan-cron "WAN reconnect cron job installed" EOFchmod +x /jffs/scripts/wan-cron.shnvram set script_usbmount="sh /jffs/scripts/wan-cron.sh"nvram commitKöszönöm
.Ezeket egyesével adjam ki és enter, ugye?
Honnan fogom tudni, hogy egy esetleges reboot után benne maradt a script?
Szerk.:
Acat > /jffs/scripts/wan-cron.sh <<'EOF'#!/bin/shLOCK=/tmp/wan-cron.lock[ -e "$LOCK" ] && exit 0touch "$LOCK"cru d weekly_wan_reconnectcru a weekly_wan_reconnect "0 3 * * 5 /sbin/service restart_wan"logger -t wan-cron "WAN reconnect cron job installed"EOFkiadás után eltűnt a /root# és csak egy > jel volt a sor elején és egyik parancsra sem adott ki semmi válaszüzenetet. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Akkor próbáld meg így:
mkdir -p /jffs/scriptscat > /jffs/scripts/wan-cron.sh <<'EOF' #!/bin/sh LOCK=/tmp/wan-cron.lock [ -e "$LOCK" ] && exit 0 touch "$LOCK" cru d weekly_wan_reconnect cru a weekly_wan_reconnect "0 3 * * 5 /sbin/service restart_wan" logger -t wan-cron "WAN reconnect cron job installed" EOFchmod +x /jffs/scripts/wan-cron.shnvram set script_usbmount="sh /jffs/scripts/wan-cron.sh"nvram commit -
Jim74
nagyúr
Szerintem ezt gyarin nem fogod tudni megoldani, vagy nem egyszeruen es/vagy nem tartosan. Bar talan valami kulso taroloval (pendrive vagy usbs hazban hdd/ssd) meg entware-el mukodhet, de en gyari fw-re ilyet nem mokoltam soha. Eleve nem is hasznaltam gyari fw-t kb egyik asusomon se
Ha van a tipusodra (amit nem tudunk mi) merlin azzal egyszerubb lenne, vagy ha van ra freshtomato is azzal meg meginkabb.Köszönöm
.
Az a probléma, hogy erről a firmware-ről nem szívesen jönnék el, mert ez stabilan működik. Kb. 2 hete frissítettem a legújabbra és az IoT eszközöket ledobálta WiFi-ről utána, úgyhogy mehettem vissza a régi fw-re és állítgathattam mindent be újra. -
Jim74
nagyúr
Szia!
Működik ez a parancs terminálban?
service restart_wanIlletve van cru a firmware-ben?
cru a wan_restart "0 3 * * 5 service restart_wan"
cru lMondjuk ez a dolgok egyszerűbb része, a nehezebb az, hogy gyári fw alatt ezt miként tárolod el, hogy újraindítás után se vesszen el. Lehet kéne hozzá egy pendrive. Vagy esetleg van rákötve külső tároló?
service restart_wan működik. A chatgpt-vel eljutottam oda, hogy manuálisan sikerült ssh-n a PPPoE kapcsolatot restartolni.
cru is van a firmware-ben és cru a wan_restart "0 3 * * 5 service restart_wan" parancsot is sikerült futtatni.
Az volt a probléma, hogy egy router restart után a cru 1 nem adott vissza semmit, szóval eltűnt, amit beállítottam.
Most mindent visszaállítottam, amit a chatgpt-vel próbálkoztam.
SSH-t hagyhatom only lan-on, amíg ezzel a témával fgolalkozom néhány napig? Vagy nem biztonságos?
-
Jim74
nagyúr
Akkor kérdés még, hogy a jelenleg használt firmware törli-e a script_usbmount változót az nvram-ból, vagy még békén hagyja. Ehhez futtasd SSH-ban az alábbi parancsot:
nvram set script_usbmount="/bin/touch /tmp/yesitworks"Majd kb. fél perc várakozás után a következőt, és nézd meg, hogy benne van-e a kimenetben az előbbi parancs, vagy már üres:
nvram get script_usbmount
Illetve van-e írható jffs tároló:
mkdir -p /jffs/scriptsnvram set script_usbmount="/bin/touch /tmp/yesitworks"
Erre nem írt semmit ki.Fél perc után a
nvram get script_usbmountparancs ezt adta vissza:/bin/touch /tmp/yesitworksmkdir -p /jffs/scripts
Ezen parancs kiadás után sem történt semmi. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Akkor kérdés még, hogy a jelenleg használt firmware törli-e a script_usbmount változót az nvram-ból, vagy még békén hagyja. Ehhez futtasd SSH-ban az alábbi parancsot:
nvram set script_usbmount="/bin/touch /tmp/yesitworks"Majd kb. fél perc várakozás után a következőt, és nézd meg, hogy benne van-e a kimenetben az előbbi parancs, vagy már üres:
nvram get script_usbmount
Illetve van-e írható jffs tároló:
mkdir -p /jffs/scripts -
Jim74
nagyúr
Szia!
cru lMondjuk ez a dolgok egyszerűbb része, a nehezebb az, hogy gyári fw alatt ezt miként tárolod el, hogy újraindítás után se vesszen el. Lehet kéne hozzá egy pendrive. Vagy esetleg van rákötve külső tároló?
Köszönöm
Service restart wan kézzel működött, cru is van, ütemezni is tudtam, csak újraindításkor elveszik az infó.
Hozzáteszem teljesen kuka vagyok a témához, chatgpt copy paste módban jutottam el eddig is.
-
SztiviVander
addikt
Szerintem ezt gyarin nem fogod tudni megoldani, vagy nem egyszeruen es/vagy nem tartosan. Bar talan valami kulso taroloval (pendrive vagy usbs hazban hdd/ssd) meg entware-el mukodhet, de en gyari fw-re ilyet nem mokoltam soha. Eleve nem is hasznaltam gyari fw-t kb egyik asusomon se
Ha van a tipusodra (amit nem tudunk mi) merlin azzal egyszerubb lenne, vagy ha van ra freshtomato is azzal meg meginkabb. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Szia!
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Gyári firmware-en szeretném megoldani, hogy minden pénteken hajnal 3-kor a PPPoE kapcsolat újrainduljon.
Hogy tudom ezt megoldani, hogy ne az ütemezett újraindítást használjam?Köszönöm a segítséget
. -
tobias40
veterán
Nem teljesen ertem azt a reszt hogy "belső hálóról saját appjával megy rtsp-vel Vlc-n nézve". Most vagy a sajat tapo appal nezed (bar amennyire emlekszem ha nincs internet elerese a kameraknak akkor az app offline-nak mutatja oket es nem lehet megnyitni oket) vagy vlc-vel, a kettonek semmi koze egymashoz. Ha minden mast elersz akkor nyilvan nem a vpn-el van a gond,.plane ha amugy a kamerak ip-it tudod pingelni is vpn-en at. A kameraknal (nekem is tapo-k vannak) a bellitasok-halado menupontban kell a kamera fiokot engedelyezni es usernev/jelszot beallitani (mindegyiken, egyesevel), az rtsp csak igy fog menni kulso appal (pl pc-rol vlc vagy telon en az rtsp player appot hasznalom mert abban beallithato hogy tcp-n menjen a stream ne udp-n, a telefonos vlc appal emlekeim szerint nekem se ment). A steeam cime az appokban igy kell kinezzzen: rtsp://usernev:jelszo@kamera_ip_cime/stream1 , bar a te tipusodat nem ismerem de szerintem ez minden tapo kameranal azonos formatum lehet.
Megoldódott,megycsináltam mindent és működik a tailscale-vel,amit a minipc-ről futtatom OMV alatt.
Köszi mindenkinek a segítséget!
-
kpityu2
addikt
Sztem nem megy a server nélkül a saját appjával.
Ezért próbáltam rtsp-vel Vlc lejátszóval de nem megy a wg-vel úgy ahogy minden más eszközömet szépen elérem egyszerűen.
(belső hálóról saját appjával megy rtsp-vel Vlc-n nézve úgy hogy le van tiltva a net elérése,de nem ez a cél,ez csak fél megoldás)Rtsp fiókot kellene létrehoznom a AI szerint de ilyet nem tudok csinálni mert már hoztam létre fiókot a Tapo servereihez,másikat nem enged,nincs rá menüpont!
Tailscale-t még nem próbáltam,van egy minipc-m OMV-vel azzal próbálkozzam?
Erről tudnál írni részletesebben hogy mit hogyan állítsak be?
Kicsit elvesztem a dologban ,azt gondoltam hogy nem nagy művészet lesz ez,de feladja a leckét.

És az is bonyolítja a helyzetet hogy 1 lan-n és 3 wifin kapcsolódik.A lényeg az lenne nyilván hogy ne lássa a fél világ az én kamera képeimet csak mi akik itt lakunk...

A mai kamerák képeit alapból nem látja a fél világ, mert titkosítva van az adatfolyam. Hacsak nem valami noname kamerát használsz. Pont ezért szokták már tiltani a szabad rtsp elérést is. Ha a LAN-on nem látod a kamera képét a kamera appon kívül, akkor a VPN-se segít rajtad, mert a VPN csak azt csinálja, hogy a távoli gépeid is úgy viselkednek rajta keresztül, mintha LAN-on lennének.
-
SztiviVander
addikt
Ezért próbáltam rtsp-vel Vlc lejátszóval de nem megy a wg-vel úgy ahogy minden más eszközömet szépen elérem egyszerűen.
(belső hálóról saját appjával megy rtsp-vel Vlc-n nézve úgy hogy le van tiltva a net elérése,de nem ez a cél,ez csak fél megoldás)Rtsp fiókot kellene létrehoznom a AI szerint de ilyet nem tudok csinálni mert már hoztam létre fiókot a Tapo servereihez,másikat nem enged,nincs rá menüpont!
Kicsit elvesztem a dologban ,azt gondoltam hogy nem nagy művészet lesz ez,de feladja a leckét.

És az is bonyolítja a helyzetet hogy 1 lan-n és 3 wifin kapcsolódik.A lényeg az lenne nyilván hogy ne lássa a fél világ az én kamera képeimet csak mi akik itt lakunk...

Nem teljesen ertem azt a reszt hogy "belső hálóról saját appjával megy rtsp-vel Vlc-n nézve". Most vagy a sajat tapo appal nezed (bar amennyire emlekszem ha nincs internet elerese a kameraknak akkor az app offline-nak mutatja oket es nem lehet megnyitni oket) vagy vlc-vel, a kettonek semmi koze egymashoz. Ha minden mast elersz akkor nyilvan nem a vpn-el van a gond,.plane ha amugy a kamerak ip-it tudod pingelni is vpn-en at. A kameraknal (nekem is tapo-k vannak) a bellitasok-halado menupontban kell a kamera fiokot engedelyezni es usernev/jelszot beallitani (mindegyiken, egyesevel), az rtsp csak igy fog menni kulso appal (pl pc-rol vlc vagy telon en az rtsp player appot hasznalom mert abban beallithato hogy tcp-n menjen a stream ne udp-n, a telefonos vlc appal emlekeim szerint nekem se ment). A steeam cime az appokban igy kell kinezzzen: rtsp://usernev:jelszo@kamera_ip_cime/stream1 , bar a te tipusodat nem ismerem de szerintem ez minden tapo kameranal azonos formatum lehet.
-
tobias40
veterán
Nekem az ilyesmi úgy megy, hogy az egyik linuxos otthoni gépemen fut egy tailscale és az route-ol a belső hálózatra. Vagyis minden gép amelyik a tailscale vpn-re csatlakozik, gyakorlatilag a LAN-on van. Ilyen célra akár egy RaspberryPi-n keresztül. Bár azt nem tudom, hogy kamerastreameknek elég lenne-e a sávszélesség. A tailscale wg alapú, tehát wg-vel is megoldhatónak kellene lennie a dolognak. A lényeg, hogy egy site-to-site hálózatot kell létrehozni, hogy minden ami a vpn-re csatlakozik, egy virtuális LAN hálózaton legyen. A többi meg a Tapo-tól függ, hogy működik-e önállóan LAN-on, távoli szerver elérés nélkül.

-
kpityu2
addikt
Van egy mesh hálózat 2db. ASUS EBM68 router és egy Asus AX53,vezetéken kapcsolódva.
Van 4 db Tapo CWS520 kamera amit úgy szeretnék üzemeltetni hogy kívülről a wg vpn-el érem el samsung telo és tabletről a wg kliens-el.
Ezt úgy szeretném hogy a 4 kamera kívülről ne legyen elérhető hogy ne tudjon bárki hozzáférni csak én a vpn serveremen keresztül.(3 wifin kapcsolódik,1 pedig vezetéken)
Letiltom a Mesh beállításoknál a kamera internet elérését de így nem kapcsolódik kívülről se a telefonról sem a tablet mobil netről.
Minden más eszközt elérek a wg vpn-el csak a letiltott kamerát nem.
A Tapo saját appjával próbálom de már próbáltam rtsp-vel is vlc-vel de így sem működik ha letiltom a kamera net elérését.Megoldható ez amit szeretnék vagy nem,ha igen hogyan?
Nekem az ilyesmi úgy megy, hogy az egyik linuxos otthoni gépemen fut egy tailscale és az route-ol a belső hálózatra. Vagyis minden gép amelyik a tailscale vpn-re csatlakozik, gyakorlatilag a LAN-on van. Ilyen célra akár egy RaspberryPi-n keresztül. Bár azt nem tudom, hogy kamerastreameknek elég lenne-e a sávszélesség. A tailscale wg alapú, tehát wg-vel is megoldhatónak kellene lennie a dolognak. A lényeg, hogy egy site-to-site hálózatot kell létrehozni, hogy minden ami a vpn-re csatlakozik, egy virtuális LAN hálózaton legyen. A többi meg a Tapo-tól függ, hogy működik-e önállóan LAN-on, távoli szerver elérés nélkül.
-
tobias40
veterán
Van egy mesh hálózat 2db. ASUS EBM68 router és egy Asus AX53,vezetéken kapcsolódva.
Van 4 db Tapo CWS520 kamera amit úgy szeretnék üzemeltetni hogy kívülről a wg vpn-el érem el samsung telo és tabletről a wg kliens-el.
Ezt úgy szeretném hogy a 4 kamera kívülről ne legyen elérhető hogy ne tudjon bárki hozzáférni csak én a vpn serveremen keresztül.(3 wifin kapcsolódik,1 pedig vezetéken)
Letiltom a Mesh beállításoknál a kamera internet elérését de így nem kapcsolódik kívülről se a telefonról sem a tablet mobil netről.
Minden más eszközt elérek a wg vpn-el csak a letiltott kamerát nem.
A Tapo saját appjával próbálom de már próbáltam rtsp-vel is vlc-vel de így sem működik ha letiltom a kamera net elérését.Megoldható ez amit szeretnék vagy nem,ha igen hogyan?
-
Jim74
nagyúr
-
kmarci25
veterán
-
Jim74
nagyúr
Sajnos továbbra is ugyanaz a problémám, pedig azt hittem a kábel volt a hibás. Most már egy teljesen új kábelt használok a szolgáltatói és az Asus routeren összekötésére. Mégis, időről időre az Asus wifijén megszűnik az internet kapcsolat. Ilyenkor a szolgáltatói router sem pingelhető a hálózatból. Ilyenkor ha a lan kábelt kihúzom és visszadugom, az megoldja a problémát. Mitől lehet ez? Táphiba okozhatja,
Ez az infó nem lesz elég a hiba felderítéséhez.
Meg kellene nézni a logot, hogy amikor elmegy a net, akkor milyen bejegyzések vannak a logban. -
kmarci25
veterán
Sajnos továbbra is ugyanaz a problémám, pedig azt hittem a kábel volt a hibás. Most már egy teljesen új kábelt használok a szolgáltatói és az Asus routeren összekötésére. Mégis, időről időre az Asus wifijén megszűnik az internet kapcsolat. Ilyenkor a szolgáltatói router sem pingelhető a hálózatból. Ilyenkor ha a lan kábelt kihúzom és visszadugom, az megoldja a problémát. Mitől lehet ez? Táphiba okozhatja,
-
blakey
titán
Elvileg lehet mókolni gyári fw alá is valami custom ddns megoldást, és akkor talán működhet az ipdns.hu is. Merlin esetében meg ugye nincs kérdés, ott simán megy.
Nincs rá szükség, mert működik a szolgáltatásom, csak nem a DNS-O-Matic-on keresztül. Lényegében minden marad, csak most már a közvetlen szolgáltatókon keresztül. duck.org, dynu.com. Ezeket eddig a DNS-O-Matic-ba csoportosítottam, de most már nem fog működni, egyelőre ennyi történt. Az EBM68 FW-je elég sok DDNS szolgáltatót ismer, nem nagyon kell "mókolni"
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Elvileg lehet mókolni gyári fw alá is valami custom ddns megoldást, és akkor talán működhet az ipdns.hu is. Merlin esetében meg ugye nincs kérdés, ott simán megy.
-
blakey
titán
Na szuper, ennek is vége
:Dearest Devoted Denizens of Dynamic IPs,
We are writing to inform you that the DNS-O-Matic service will be officially discontinued in 30 days.…
Szerencsére a dynu.com működik asus alatt és a címem ua., csak át kellett állítanom a szolgáltatót. -
Kicsirics77
veterán
Kipróbáltam, nem volt pingelhető a szolgáltatói router. Úgyhogy kábelt cseréltem és azzal működött.
Az fura, hogy az elméletileh rossz kábel is működik, azzal kötöttem össze routert és a tv-t, mert az nem annyira lényeges.
Lehet, hogy valami érintkezési hiba volt? Ilyen előfordulhat LAN kábel esetén? Vagy meg van törve valahol és ha épp olyanja van, akkor érintkezik, aztán nem...?
Lényeg, hogy most működik. Köszönöm a segítséget!
Szerk.: mégis a kábel a rossz, a tv wifin csatlakozott fel.
Akkor dobd ki a kábelt vagy ha kell még és megéri foglalkozni vele akkor egy számtech üzletben krimpeltesd újra mind a 2 végén a dugókat.
-
kmarci25
veterán
Igen. Mivel azt írtad, hogy az asus lan hálózata működik, így az első amit meg kéne próbálni, a szolgáltatói eszköz lan ip címe. Ha az már nem érhető el, akkor a hiba nyilvánvalóan a két eszköz közti kapcsolatban van. Ha viszont ott még kapsz választ, akkor már egy, az interneten lévő címmel kell próbálkozni. Amit így hasból tudok mondani, és tudom is, hogy válaszol a pingre, az a 8.8.8.8. Ha ez is elérhető és válaszol, miközben mégsem működik a net, akkor jön képbe a dns hiba.
Kipróbáltam, nem volt pingelhető a szolgáltatói router. Úgyhogy kábelt cseréltem és azzal működött.
Az fura, hogy az elméletileh rossz kábel is működik, azzal kötöttem össze routert és a tv-t, mert az nem annyira lényeges.
Lehet, hogy valami érintkezési hiba volt? Ilyen előfordulhat LAN kábel esetén? Vagy meg van törve valahol és ha épp olyanja van, akkor érintkezik, aztán nem...?
Lényeg, hogy most működik. Köszönöm a segítséget!
Szerk.: mégis a kábel a rossz, a tv wifin csatlakozott fel.
-
kmarci25
veterán
Igen. Mivel azt írtad, hogy az asus lan hálózata működik, így az első amit meg kéne próbálni, a szolgáltatói eszköz lan ip címe. Ha az már nem érhető el, akkor a hiba nyilvánvalóan a két eszköz közti kapcsolatban van. Ha viszont ott még kapsz választ, akkor már egy, az interneten lévő címmel kell próbálkozni. Amit így hasból tudok mondani, és tudom is, hogy válaszol a pingre, az a 8.8.8.8. Ha ez is elérhető és válaszol, miközben mégsem működik a net, akkor jön képbe a dns hiba.
Köszi, mikor hazaérek rápróbálok
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
kmarci25
veterán
A hiba felderítéséhez sorban kifelé próbálnám pingelni a címeket, elsőként a szolgáltatói eszköz lan oldali ip címét, ha ez rendben van, akkor pedig jöhetne a fentebb javasolt dns szerver pingelése.
Tehát csatlakozzak egy eszközzel az Asus hálózatához, és arról pingeljem meg a szolgáltatói router és a többi eszköz belső IP címét?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
A hiba felderítéséhez sorban kifelé próbálnám pingelni a címeket, elsőként a szolgáltatói eszköz lan oldali ip címét, ha ez rendben van, akkor pedig jöhetne a fentebb javasolt dns szerver pingelése.
-
kmarci25
veterán
OK, csak az első posztotban az volt, hogy
az Asus wifi hálózatáról rendszeresen eltűnik az internet szolgáltatás
.Bocs, rosszul fogalmaztam az első posztban, igazad van. Nem csak a wifiről, hanem az egész hálózatról. Miközben a szolgáltatói routeren továbbra is van internet elérés.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
OK, csak az első posztotban az volt, hogy
az Asus wifi hálózatáról rendszeresen eltűnik az internet szolgáltatás
. -
kmarci25
veterán
Ez több dologtól is függ, ha pl. az Asus routert használják dms szervernek, és azon nem jól működik a szolgáltatás, akkor igen, tűnhet úgy, hogy minden kliensen megszakad az internet kapcsolat, ezért lenne jó tudni, hogy olyankor ip alapú kapcsolat van-e, vagy tényleg megszakad minden.
Illetve akkor ezek szerint a kábelen kapcsolódó eszközökkel is van probléma.
Igen, kábelen is. A NAS kábelen csatlakozik (máshogy nem is tudna) és arról kapom azzal kapcsolatban jön az értesítés, hogy megszakad a kapcsolat. Ez a synology központi szolgáltatása, azaz akkor is jön pl. amikor áramszünet miatt áll meg a NAS.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ha jól emlékszem a NAS-on az van beállítva. Az általad említett hiba okozhatja, hogy minden eszköz ugyanabban az időpontban veszíti el a kapcsolatot? Nem volt internet tegnap este a kábelen csatlakoztatott NAS-on, és a vezeték nélkül csatlakozó telefonon és media boxon.
Újraindítottam az Asus-t, viszonylag sokáig jó volt, de ma reggel ismét jött az értesítés, hogy a NAS kapcsolata megszakadt. (Majd csak délután megyek haza.)Ez több dologtól is függ, ha pl. az Asus routert használják dms szervernek, és azon nem jól működik a szolgáltatás, akkor igen, tűnhet úgy, hogy minden kliensen megszakad az internet kapcsolat, ezért lenne jó tudni, hogy olyankor ip alapú kapcsolat van-e, vagy tényleg megszakad minden.
Illetve akkor ezek szerint a kábelen kapcsolódó eszközökkel is van probléma.
-
kmarci25
veterán
DNS hibára gondolok, szóval első körben megpróbálnék beállítani valami 3rd party DNS szervert a klienseknek, akár a router DHCP szerverében.
Ha jól emlékszem a NAS-on az van beállítva. Az általad említett hiba okozhatja, hogy minden eszköz ugyanabban az időpontban veszíti el a kapcsolatot? Nem volt internet tegnap este a kábelen csatlakoztatott NAS-on, és a vezeték nélkül csatlakozó telefonon és media boxon.
Újraindítottam az Asus-t, viszonylag sokáig jó volt, de ma reggel ismét jött az értesítés, hogy a NAS kapcsolata megszakadt. (Majd csak délután megyek haza.) -
Intruder2k5
MODERÁTOR
DNS hibára gondolok, szóval első körben megpróbálnék beállítani valami 3rd party DNS szervert a klienseknek, akár a router DHCP szerverében.
-
kmarci25
veterán
Olyankor ip alapon sincs kapcsolat? Tehát mondjuk pingre kapsz választ a 8.8.8.8 címről?
Sajnos mostanában keveset vagyok otthon, így csak akkor tudok ránézni, mikor néha hazaesek. A hiba is úgy derült ki, hogy a synology jelez, hogy a hálózatra kötött NAS-on megszakadt a kapcsolat. De megnézem, ha legközelebb otthon leszek.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Telekom a szolgáltató, a szolgáltatói router WAN portjára van kötve egy Asus RT-AX58U. Nem bridge módban. Az elmúlt napokban az Asus wifi hálózatáról rendszeresen eltűnik az internet szolgáltatás. Azaz az otthoni hálózatot látom, de internet nincs rajta. És ez teljesen random, van hogy 10-20 perces a kimaradás, van hogy néhány órás. Aztán ugyanez úgy, hogy van internet pár óráig, aztán megint nincs. Ezt okozhatja annak a LAN kábelnek a hibája, amivel a szolgáltatói router és az Asus van összekötve?
Olyankor ip alapon sincs kapcsolat? Tehát mondjuk pingre kapsz választ a 8.8.8.8 címről?
-
kmarci25
veterán
elképzelhetö, de én elsösorban a router tápját nézném meg illetve ha volt frissítés a routeren akkor a beállításokat.
A legfrissebb firmware van rajta, ami tavaly októberi és a hiba a hét közepén kezdődött. A táp hibát ki lehet szűrni csere nélkül? (Nem akarnék venni egy új tápot, ha nem az a hiba oka...)
-
Kicsirics77
veterán
Telekom a szolgáltató, a szolgáltatói router WAN portjára van kötve egy Asus RT-AX58U. Nem bridge módban. Az elmúlt napokban az Asus wifi hálózatáról rendszeresen eltűnik az internet szolgáltatás. Azaz az otthoni hálózatot látom, de internet nincs rajta. És ez teljesen random, van hogy 10-20 perces a kimaradás, van hogy néhány órás. Aztán ugyanez úgy, hogy van internet pár óráig, aztán megint nincs. Ezt okozhatja annak a LAN kábelnek a hibája, amivel a szolgáltatói router és az Asus van összekötve?
elképzelhetö, de én elsösorban a router tápját nézném meg illetve ha volt frissítés a routeren akkor a beállításokat.
-
kmarci25
veterán
-
Wasquez
senior tag
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Van egy RT-AX58U routerem meg egy Asus nas, amin transmission futott, mindkét eszközre jött új firmware és onnantól a portnyitás nem működik , egyelőre csak azt tudom, hogy a nason lévő transmission portforwarding nem megy, eddig nem is kellett hozzá! Nem látok kintről egy megnyitott portot sem! Történt valami galiba a frissítésekkel kapcsolatban? Router már resetelve lett, de ugyan az a hiba van! Van ilyenre valami külön topic, a RT-AX58U-t nem láttam a témák közt!?Telnettel letesztelted a portokat?
-
zsolt501
nagyúr
-
Wasquez
senior tag
-
nOvOp
senior tag
Szetszedve persze cserelheto. Kerdes hol kapsz hozza valot, ebay-en talan. Vagy veszel pigtailes sma aljzatot, beepited azt es akkor onnantol csavarsz ra barhol kaphato wifi antennat. Es az letorni se fog csak ugy magatol. Vagy ha nem akarsz vele sokat foglalkozni akkor fogod aztan visszaragasztod a letortet, ragasztopisztoly/pillanatragaszto szerintem mindketto megfogja.
Hm, reméltem, hogy könnyen lehet hozzá venni másikat, de akkor nem bonyolítóm, megpróbálom inkább megragasztani. Köszi!
-
Jim74
nagyúr
Sziasztok!
Van egy RT-AX58U routerem meg egy Asus nas, amin transmission futott, mindkét eszközre jött új firmware és onnantól a portnyitás nem működik , egyelőre csak azt tudom, hogy a nason lévő transmission portforwarding nem megy, eddig nem is kellett hozzá! Nem látok kintről egy megnyitott portot sem! Történt valami galiba a frissítésekkel kapcsolatban? Router már resetelve lett, de ugyan az a hiba van! Van ilyenre valami külön topic, a RT-AX58U-t nem láttam a témák közt!?Szia!
Nem lehet, hogy a szolgáltatód NAT-ba rakott?
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Dlna kliens sajna csak multicast felderitessel talalja meg a szervert, az meg alapbol csak a sajat alhaloztban mukodik. Nem allitom hogy lehetetlen lenne osszekalapalni ket router kozott, de en anno feladtam (telefonrol akartam az otthoni szerverrol filmet nezni, de openvpn tap kepes klienssel becsatlakozva se tudta megtalalni a dlna szervert) tobb ora szopas utan. Inkabb beallitottam az emby-t, ahhoz vpn se kell.
Vagy Samba megosztást kell használni, ha a kliensen megoldható VLC, vagy bármi más kompatibilis lejátszó alkalmazás. Az meg simán átmegy bármelyik VPN-en.
-
Wasquez
senior tag
Sziasztok!
Van egy RT-AX58U routerem meg egy Asus nas, amin transmission futott, mindkét eszközre jött új firmware és onnantól a portnyitás nem működik , egyelőre csak azt tudom, hogy a nason lévő transmission portforwarding nem megy, eddig nem is kellett hozzá! Nem látok kintről egy megnyitott portot sem! Történt valami galiba a frissítésekkel kapcsolatban? Router már resetelve lett, de ugyan az a hiba van! Van ilyenre valami külön topic, a RT-AX58U-t nem láttam a témák közt!? -
SztiviVander
addikt
Dlna kliens sajna csak multicast felderitessel talalja meg a szervert, az meg alapbol csak a sajat alhaloztban mukodik. Nem allitom hogy lehetetlen lenne osszekalapalni ket router kozott, de en anno feladtam (telefonrol akartam az otthoni szerverrol filmet nezni, de openvpn tap kepes klienssel becsatlakozva se tudta megtalalni a dlna szervert) tobb ora szopas utan. Inkabb beallitottam az emby-t, ahhoz vpn se kell.
-
tobias40
veterán
Plex kivulrol elerheto ha be vagy jelentkezve plex fiokkal (meg ha elofizetsz), az enby ezt egyelore ingyen tudja. Onnantol mindegy hogy egymas mellett van a ket router vagy a vilag ket vegen. De amugy azt lehetne vpn-el is hasznalni, tv klienseiben is meg lehet adni a lokal szerver ip-t amit lat ha ossze vannak kotve pl vpn-el.
Én itt az ingyenes változatra gondoltam,így is használom ha nem vagyok itthon de még 2 router között nem próbáltam vpn-el hogyan tudna működni!
(csak kliens és az otthoni routeremre kapcsolódva wg-vel) -
SztiviVander
addikt
Plex kivulrol elerheto ha be vagy jelentkezve plex fiokkal (meg ha elofizetsz), az enby ezt egyelore ingyen tudja. Onnantol mindegy hogy egymas mellett van a ket router vagy a vilag ket vegen. De amugy azt lehetne vpn-el is hasznalni, tv klienseiben is meg lehet adni a lokal szerver ip-t amit lat ha ossze vannak kotve pl vpn-el.
-
kircsike
tag
Hát bizony ez DLNA lenne csak elfelejtettem írni.
Már azt hittem hogy ez a VPN ez megoldja a gondomat.
Szuper akkor erre tuti hogy nem jó a Wireguard se??? .-(
Szomorú lettem.
-
tobias40
veterán
Ha dlna-val nezed a filmeket akkor felejtos az otlet. Ha a nas mondjuk egy synology es plex vagy enby szerver a media kiszolgalo, a tv-ken meg van hozza kliens akkor mukodik, de azok meg mennek vpn nelkul is.
Ha két külön publikus IP címen vannak,akkor hogyan találja meg pl. a Plex?
Vhogyan össze kellene kapcsolni vpn-vpn kapcsolattal,nem?Vagy félre értem hogy fizikailag 2 külön helyen van a 2 hálózat?
-
SztiviVander
addikt
Szetszedve persze cserelheto. Kerdes hol kapsz hozza valot, ebay-en talan. Vagy veszel pigtailes sma aljzatot, beepited azt es akkor onnantol csavarsz ra barhol kaphato wifi antennat. Es az letorni se fog csak ugy magatol. Vagy ha nem akarsz vele sokat foglalkozni akkor fogod aztan visszaragasztod a letortet, ragasztopisztoly/pillanatragaszto szerintem mindketto megfogja.
-
nOvOp
senior tag
Szerintem nem cserélhető...
YouTube-on mintha lenne videó is róla. Mármint szét kell szedni a routert, de lehet cserélni sztem.
-
szaboi6512
addikt
Sziasztok!
Van egy AX58U routerem és 2 antennája csak úgy elfáradt és letört. A hűtő tetején van, senki nem piszkálja, éppen ezért furcsa számomra. A kérdés, hogy tudtok ajánlani oldalt, ahol tudok venni hozzá antennát? Gondolom ki lehet cserélni. Pontosan milyet vegyek és hol érdemes? Köszi a segítséget!Szerintem nem cserélhető...
-
SztiviVander
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni Wireguard beállításában.
Alapgondolat:
Adott két Asus RT-AX88U router Merlin firmware-rel
- 1. router 192.168.0.1
- 2. router 192.168.1.1
Természetesen két külön publikus IP címen vannak.
A 2. router hálózatában van egy NAS 192.168.1.10 lokális IP-n amiről a helyi hálózat szépen streameli a letöltött filmeket.
Az 1. router hálózatában van 3 TV (192.168.0.4,45,152 lokális IP címekkel).
A cél az lenne hogy ezt a három TV-t "áttegyem" VPN-en a NAS-es hálózatba és úgy dolgozzanak mintha egy lokális hálózatban lennének így ott is lehetne nézni a NAS tartalmát.
Megoldható?
Csinált már valaki ilyet?
Ehhez szeretnék hozzáértőtől how to-t kérni.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat.Ha dlna-val nezed a filmeket akkor felejtos az otlet. Ha a nas mondjuk egy synology es plex vagy enby szerver a media kiszolgalo, a tv-ken meg van hozza kliens akkor mukodik, de azok meg mennek vpn nelkul is.
-
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Van egy AX58U routerem és 2 antennája csak úgy elfáradt és letört. A hűtő tetején van, senki nem piszkálja, éppen ezért furcsa számomra. A kérdés, hogy tudtok ajánlani oldalt, ahol tudok venni hozzá antennát? Gondolom ki lehet cserélni. Pontosan milyet vegyek és hol érdemes? Köszi a segítséget! -
kircsike
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni Wireguard beállításában.
Alapgondolat:
Adott két Asus RT-AX88U router Merlin firmware-rel
- 1. router 192.168.0.1
- 2. router 192.168.1.1
Természetesen két külön publikus IP címen vannak.
A 2. router hálózatában van egy NAS 192.168.1.10 lokális IP-n amiről a helyi hálózat szépen streameli a letöltött filmeket.
Az 1. router hálózatában van 3 TV (192.168.0.4,45,152 lokális IP címekkel).
A cél az lenne hogy ezt a három TV-t "áttegyem" VPN-en a NAS-es hálózatba és úgy dolgozzanak mintha egy lokális hálózatban lennének így ott is lehetne nézni a NAS tartalmát.
Megoldható?
Csinált már valaki ilyet?
Ehhez szeretnék hozzáértőtől how to-t kérni.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat. -
kezo0
addikt
Az AX92U-tulajoknak írom, hogy megint van rá új firmware:
-
zsolt501
nagyúr
Manapság kb. minden gyártó esetén legalább kétszer meg kell gondolni egy SW/FW frissítést (auto update eleve off), mert tele van minden update hibával. Kapkodnak, összehányják, AI...
Ez alól az ubiquiti sem kivétel sajnos, saját tapasztalat...az Asus ezen a vonalon még rosszabb mutatókkal rendelkezik.

Asus esetén sajnos ezt évek óta tapasztalom, borzalmasan elkezdett a cég szoftverileg lecsúszni.
-
ffodi
veterán
Manapság kb. minden gyártó esetén legalább kétszer meg kell gondolni egy SW/FW frissítést (auto update eleve off), mert tele van minden update hibával. Kapkodnak, összehányják, AI...
Ez alól az ubiquiti sem kivétel sajnos, saját tapasztalat...az Asus ezen a vonalon még rosszabb mutatókkal rendelkezik.

-
zsolt501
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
-
27689 - 27601
27689 - 27601 27600 - 27501 27500 - 27401 27400 - 27301 27300 - 27201 27200 - 27101 27100 - 27001 27000 - 26901 26900 - 26801 26800 - 26701 26700 - 26601 26600 - 26501 26500 - 26401 26400 - 26301 26300 - 26201 26200 - 26101 26100 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bemutatták, ezeket az újdonságokat hozza az Apple iPhone 18 Pro
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Háztartási gépek
- Diablo IV
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Filmvilág
- Lexus, Toyota topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Toshiba PC300 SATA merevlemez garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED SATA merevlemez garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Seagate Barracuda SATA merevlemez garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD Purple 3,5" SATA merevlemez csak kibontott garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Konfig Ryzen 7 8700F 16GB DDR5 1TB SSD RX6700XT 12GB!
- Dell Latitude 5310,13.3",FHD,i5-10210U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B660M i7 12700KF 32GB DDR4 500GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Lian Li Vector V100 ADATA
- Xiaomi Redmi 15C 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i5-1235U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 500W
.
Ha van a tipusodra (amit nem tudunk mi) merlin azzal egyszerubb lenne, vagy ha van ra freshtomato is azzal meg meginkabb.
(belső hálóról saját appjával megy rtsp-vel Vlc-n nézve úgy hogy le van tiltva a net elérése,de nem ez a cél,ez csak fél megoldás)

:
Gubek-Einste