Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
L alakú panel lakásunk van a második routert a konyha melletti kis szobába teszem ami a nagy szobai fő routertől 2darab 15cm és 2db 4centis vasbeton falra van így ha oda sétálok a konyhába a kis szobai router annyival erősebb hogy kérdés nélkül váltott
Innen tudtam mert a wifi jel egyből újra maxon lett -
zacci
senior tag
válasz
TeeJay
üzenetére
Mindig a legerosebb jelu halozatra csatlakozik ? Es ezt honnan tudod ?
nem arrol van szo, hogy nincs net, hanem arrol, hogy nem teszi rendesen a dolgat a mesh.
Rajta marad a gyengebb jelu routeren, mind1 hogy az eppen a host vagy a node.
Igy a savszel is kisebb, mint lehetne. -
Cifu
félisten
válasz
zsolt501
üzenetére
RT-BE88U esetén is ez a helyzet, de ez nem meglepő, hiszen az ASUS szoftvere egységes, úgy lehet rá tekinteni, mint egyfajta operációs rendszerre, amin az alap működések egységesek, a részletek téren el a HW különbségek miatt. A logolás nem ilyen.

Ezzel együtt nem igazán értem a problémát. Aki Enterprise szintű elvárásokat támaszt, az válasszon olyan megoldást, az olcsóbbak között meg ott van a Mikrotik. Csak azt meg nem olyan egyszerű összekattingatni, mint egy ASUS rendszert.
Zacci nyavajgását is ezért nem tudom hova rakni, hozzá teszem ahol én eddig láttam AiMesh-t működni (két RT-AX88U-val) ott gond nélkül és szépen működött. Onnan jött az én ötletem is, hogy két RT-BE88U-t rakok össze itthon. Csak aztán kiderült, hogy tök felesleges, mert egyetlen eszköz is kiszolgálja az egész házat. Szóval especiel számomra eddig abszolút pozitív az ASUS router tapasztalat...
(Hozzá teszem olvasgatva ezt a topicot és más külföldi topicokat, azért az emberek oroszlánrészének megfelelően működik az AIMesh, persze ez nyilván nem vigasz, ha éppen nálad nem működik) -
zacci
senior tag
Eleg fos ezaz Asus. Az aimesh egy hulladek. Annyi esze nincs, hogy a rendszer a jobb, erosebb kapcsolattal rendelkezo routerre terelje a klienst. Csak egy ujracsatlakozassal kerul a megfelelo routerre.
Ilyet azert a Xiaomi nem csinalt. Ott mindig a legjobb kapcsolattal rendelkezo routeren volt a kliens. -
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Csak kiegészítem a leírtakat, szerintem az újabb modellek esetén sincs ez másként.

-
válasz
junkpod
üzenetére
Na igen, és erre találták ki többek közt a remote log szervert, vagy egyszerűbb esetben a log külső tárolóra irányítását, hogy adott esetben egy reboot, vagy váratlan fagyás, stb. során se vesszen el a tartalma. Bár azt hiszem az ASUS gyári fw-ben csak az előbbi opció érhető el.
-
junkpod
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
hát akkor ez a log fájl nem sokat ér... mindenesetre kösz i a segítséget!
-
-
válasz
junkpod
üzenetére
Én sajnos csak elméleti opciókkal tudtam segíteni, de ezekre már nem tudom a választ, többek közt mert pár éve nincs már ASUS routerem, és alkalmazással soha nem is használtam azt, régen se. Azt sem tudom, hogy vajon egy újraindítás során megmarad-e normál esetben a log, vagy mindig törlődik. Ez attól függ ugye, hogy hova írja a router. Ha csak tmpfs-re, akkor minden indítás után új log készül, szóval bár az app-os bejelentkezést így akkor már nem láthatnád, de annyit tudhatsz, hogy dec. 30.-án újraindult a routert.
-
válasz
SztiviVander
üzenetére
Jogos, de biometrikus azonosításnál csak ritkán van szükség PIN kódra.
Én a biztonság kedvéért megváltoztatnám a PIN kódot is.
Meg elbeszélgetnék a gyermekkel, hogy nem nyúlunk a másik telefonjához a megkérdezése nélkül. Nálam az a privát szféra megsértése. Én pl. nem nézegetem a gyermekeim telefonját. -
junkpod
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a router log december 30-al indul, előtte dátumról nincsenek adatok... ez is gyanús...
az app bejelentkezés az "rc_service" lehet?
az időzített blokkolás alkalmazása a "start_nat_rules" lehet?
(viszont az applikációban nem látok napló törlési gombot, csak a webes felületen, tehát akkor mégi a webes felületen kellett belépnie a router jelszó ismeretében...) -
válasz
junkpod
üzenetére
Ilyen, vagy hasonló bejegyzést keress a logban:
Jan 2 10:12:45 rc_service: httpd 2720:notify_rc restart_firewall;Kipróbáltam, hogy telefonos appon beállítottam egy kliensre az időzített blokkolást, majd töröltem és a fenti bejegyzés került be a logba.
Javaslom a telefonra az ujjlenyomatos zárolást, ha van rá lehetőséged, mert azt nem tudja ellesni sem
. -
-
junkpod
nagyúr
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Tehát a szülői felügyelet kikaocsolasahoz be kellett lépnie a router jelszó ismeretében, vagy a telefonom pin kódja ismeretében az Asus router appon keresztül (az már nem kér új bejelentkezést).
Jim74 erre gyanakszom, ismerte (múlt idő) a pin kódot... Igen, user error, my bad.Kérdés: rendszer napló rögzíti a bejelentkezések időpontját? Mit keressek benne?
-
Alex91
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
En el tudok, nalam - szerintem - aramszunet (esetleg FW frissites) utan a dhcp reservalasok szalltak el, ugy, hogy a tobbi beallitas maradt…
-
válasz
junkpod
üzenetére
Nincs rá más megoldás. Nagyon ritkán hiba során előfordulhat, hogy reset-elődik a router, törlődnek a beállítások, de akkor minden, nem csak ez. Esetleg az lehet még, hogy reset-elte a routert, és a többi dolgot visszaállította, kivéve a szülői felügyeletet. De gondolom ez sem valószínű. Olyat hibát, hogy csak a szülői felügyeleti beállítások törlődjenek, én nem láttam, és nem is tudok elképzelni.
-
junkpod
nagyúr
Ac57u router van itthon, aktív szülői felügyelet blokkolasi idopontokkal. Valahogy ez a blokkolás lista törlődött a routerbol.
Ezt csak jelszó ismeretében, belépéssel tudta törölni drága gyermekem vagy van erre más módszer is? -
Inkább ITT érdeklödjél.
-
polberto
tag
Sziasztok. A Média Markt hogy kezeli a garis Asus routert? Egy hónapja vásároltam. Elküldik szervízbe vagy helyben elbírálják és ha indokolt cserélik? Köszönöm
-
bacskait
tag
Sziasztok!
Tetőteres házban (szintenként kb 100m2) szeretném rendbe tenni a hálózatot, mivel januártól többször is előfordul majd, hogy hárman is dolgozunk itthonról. A jelenlegi wifinél rendszeresen előfordul, hogy pár pillanatra elveszítik a jelet az eszközök (ipad és notebookok is).
A bejövő net egyelőre Yettel 5G mobilnet (a saját Tp-link NX510V routerével és egy 5G antennával a padlástérben). Ehhez van egy switch téve, ahonnan a felső szintre egy régi Asus Rt-N18U adja a wifit, a földszintre pedig ethernet-kábellel egy Synology RT1900ac router adja. Mindkettőnél ugyanaz az ssid és a jelszó (tudom, hogy nem jó megoldás, de jó ötletnek tűnt korábban
).
A falak téglafalak (a fsz-en 30-40cm tégla, a tetőtérben 10-12cm tégla), a födém beton.
A Yettel tv külön kábellel és még a saját routeréről megy. A tv-n netflix, youtube amit nézünk (itt van a jelenlegi Synology, kábellel a tv-hez). A többi kliens 3-4 notebook, 2 ipad és 3 telefon, plusz a klímák, termosztát, robotporszívók, okosizzók, ilyesmi. Ettől csak akkor van több, ha vendégeink vannak, de akkor a notebookok nem nagyon mennek. Játék vagy ilyesmi nincs.
A keret nincs meghatározva, szeretném megúszni nagyon max 100-150e-ből (az jó lenne, ha sokkal olcsóbban lehetne). Szeretném, ha pár évig még jól használható rendszer lenne.
Amiket első körben néztem: Tp-link Deco (x10, x20, x50 3-as pakkok), illetve valamelyik wifi7-es router, összerakva mesh-be (cudy vagy Asus).
Mit javasolnátok? Kellene a wifi7? Vagy valamelyik Aimesh routerek kombója elég lenne? -
kpityu2
addikt
válasz
rostiron
üzenetére
Csak annyit kell csinálnod, hogy kimented egy text fájlba, majd keresel egy olyan sort a problémás eszköz MAC címével amit fentebb írtam. Ott választja le az eszközt. Utána meg kell keresned, hogy hol csatlakozik vissza.
Miután beállítottad a routerben a Roaming assistant-ot újraindítottad a routert? Illetve a 2.4 Ghz és az 5 Ghz sávokon külön is megcsináltad? (Feltételezem, hogy a Smart Connectet kikapcsoltad, sok kliens nem szereti). -
TeeJay
félisten
Nálam 2db Asus mellett Samsung A54 telefon villám gyorsan átváltott panelban amint gyengült a jel.
Nagyon frankó volt
-
kpityu2
addikt
válasz
rostiron
üzenetére
A fő router, mert ő a vezérlő. A routernek kell kezdeményezni, mert a kliens oldali váltás az más. Az tényleg csak a klienstől függ. Meg kellene nézni a router logban, mert lehet, hogy ledobja a router, de a kliens valamiért ugyanoda csatlakozik vissza, nem az erősebb node-ra.
-
rostiron
őstag
válasz
zsolt501
üzenetére
A párom telója akkor vált csak, ha teljesen elmegy a jel. Ez így elég gáz.
Pedig azt mondják hogy az asus Aimesh milyen jó, mert rugalmas stb....
Hát nem tudom. A huawei routereimmel nem volt ilyen .
Szerk: A fő router vagy a node felelős inkább a váltásért ? A node beállításai elég szegényes ilyenkor. -
kpityu2
addikt
válasz
rostiron
üzenetére
Normális. Várd meg amíg átdobja a node-ra. És az se jó ha túl közel van, mert interferencia/közelhatás/ beamforming miatt gyengébb lehet a jel mint a távolabbi routeren. Tedd le egy kicsit távolabb, várjál és a router logban figyeld, hogy mi történik.
Normálisan kell egy <roamast: rai0: disconnect weak signal strength station [MAC cím]>
bejegyzésnek lennie amikor node-ot vált. Vagy telóról a WiFiman app segítségével figyelheted. De mindenképpen kell egy kis idő amíg eldönti magában, hogy érdemes-e megszakítania a kapcsolatot. Így néz ki WiFiman-ben amikor vált, nekem -60 dBm-re van állítva. Átmentem egyik szobából a másikba, olyan 10 mp után váltott.
-
rostiron
őstag
Az normális, hogy a telefonom a node mellett van 30cm-re, és mégis a fő router-re csatlakozik ha bekapcsolom a wifit a telón ?
A roaming is úgy működik, hogy már kb-75dBm környékén áll át a másikra.
Hiába állítok itt bármit.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Van egy asus BE58U router amin a 2,4 és az 5 Ghz ketté van választva, plusz van egy VLAN az IoT eszközöknek. Jött mellé egy AX56U amit beállítottam mesh node -nak.
Már mindent próbáltam, reseteltem vagy kétszer a két routert és ujra konfigoltam, de mindig az a vége, hogy az IoT eszköz vagy nem akar a csatlakozni a hozzá közel lévő routerhez, vagy nem is kap ip címet. Szóval a VLAN -al van gondom.
Mit rontok el ? -
Hátha valakit érdekel itt is, felhegesztettem egy Debian chroot-ot a GL-MT6000 routerre Tomato64 firmware mellé. Kis hozzáértéssel, a szükséges dolgok módosításával akár FreshTomato, Merlin, vagy gyári ASUS rendszerre és más router típusra is feltehető.
Debian chroot telepítése Tomato64 firmware-t futtató routerre
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Nem hinném hogy ez melegedés gond lenne, mert az azonnal jelentkezne, én is hardveres hibára gondolok, de én a memória kezelésben keresném a hibát, csak ezt nem tudom hogyan lehet kideríteni egy routeren, még PC esetén erre léteznek tesztelési lehetőségek, router esetén nem tudom ez hogyan járható.
Ha garanciális a router még akkor ezt az utat választanám. -
Peetmeli
csendes tag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
A játék fokozás van bekapcsolva, meg a Qos ( adaptív qos, automatic settings) szintén hogy a játékot részesítse előnyben. 3.0.0.4.388_23860 fw van rajta. Telekom Technicolor router van előtte, azon nincs bridge mode sajnos.
-
Kicsirics77
veterán
-
Peetmeli
csendes tag
Sziasztok! Van egy Asus Tuf AX3000 V2 routerem, ami 4-6 naponta belassul. Nem töltenek be a weboldalak, vagy csak nagyon lassan, olyan, mintha nem lenne rajta internet. A 2,4 Ghz-es eszközöket is rendszeren eldobja, csak az újraindítás után lesz jó, de megint csak néhány napig. Kipróbáltam Tomato fw-el is, a hiba megmarad. Gyakorlatilag új kora óta ezt csinálja. Esetleg valakinek van valami ötlete, mi lehet a gond?
Gondolkodtam, hogy lecserélem egy AX4200-ra, vagy ha valami mást ajánlotok kb. 50 000 Ft-ig, akkor arra. Jó lenne valami hosszú távon megbízható eszköz. Válaszotokat előre is köszönöm! -
odipapa
senior tag
Hmmm... érdekes, úgy néz ki megoldódott. Engedtem neki a 2,4GHz/5GHz beállítást és így jó lett. Pedig a termosztát leírásában az van hogy kifejezetten csak 2,4-es hálózatra kapcsolódik. Ezért is kezdtem only 2,4GHz-es beállítással.
-
Cifu
félisten
válasz
odipapa
üzenetére
Úgy kezdődik, hogy nézd meg a két okoseszköz leírását, hogy milyen feltételrendszerben csatlakozik. 2.4Ghz csak vagy 5Ghz? Milyen biztonsági kapcsolódást támogatnak - itt lehet a gond, már többször találkoztam azzal, hogy max. a WPA1-et támogatnak, miközben az ASUS már általában WPA2-őt szokott alapból beállítani (miközben már a WPA3 lenne a standard jelenleg).
Ez alapján állítsd be a routert. -
odipapa
senior tag
Sziasztok!
Frissen telepített RT-BE58U-hoz két "okoseszköz" (termosztát, napelem inverter) sem akar kapcsolódni. A létrehozott IoT-re sem, és a főhálózatra sem. DHCP hibát ír ki az invertelnél. Merre keresgéljek? Köszi. (régebbi routerekre csatlakoznak gond nélkül) -
Johnzy
tag
válasz
kpityu2
üzenetére
Köszönöm az infót!
Azért is szerettem volna kideríteni, mert egy másik helyen egy AX88 dolgozik. Tudom, hogy "szánalmas megoldás", de most működik, hogy az 5GHz-es vendégwifi-t REpeater kliensként visszafogja, így "kábelesítem újra", majd ez kering a hálózatban VLAN-ként és megy más helyekre. Ezt szeretném kikerülni úgy, hogy az AX88 közvetlenül kidobja a LAN portra VLAN-ban. OpenWRT nekem már sok, nem is sikerült átállni rá...
Most az AC88-on ez a "hiba" (hogy LAN-ra kirakja a vendéghálót VLAN-on), nekem most nagyon jól jön, csak ott annyira kevés eszköz van rajta, hogy ha nem lenne, az se lenne baj, mert ott csak 2-3 eszköznél érzem előnyét.
De szerettem volna az AX88-nál elérni, mert ott a Vendéghálónak több helyszínen kéne ott lennie, 20-30 IoT-s eszköz számára. -
gippazoid
őstag
válasz
siposjozsef
üzenetére
Örülök! Rengeteget szívtam már ezzel én is.
-
siposjozsef
csendes tag
válasz
gippazoid
üzenetére
akkor ebből bizony formázás lesz...

Mi lenne az ideális fájlrendszer? idáig NTFS-ben volt, de közben váltottam Mac-re és így pl nem is tudok mappát törölni Mac-en úgy látom.
ExFAT-Ra tudom formázni? vagy mit javasoltok? azzal elboldogul elvileg a router, windows,mac is
Vinyó: WD My Passport 1TB -
gippazoid
őstag
válasz
siposjozsef
üzenetére
Volt ilyen hiba a nyáron is, asus szerver oldali hiba volt.
Próbáld meg a régi router-rel, hátha azzal még működik! Ha ott sem, akkor hátha tudod uninstallálni a régivel.
Végső esetben a hdd-ről törölj le minden könyvtárat amit nem te hoztál létre. Ekkor "uninstallálod" végül is.
Aztán próbáld meg az új router-rel feltelepíteni. -
odipapa
senior tag
válasz
siposjozsef
üzenetére
Hasonló cipőben leszek pár nap múlva, de nem is gondoltam rá hogy ne formázzam le amikor az új routerre csatlakoztatom a régi HDD-t. Egyébként is 1-2 évente meg kell csinálni, mert nagyon sok "szemetet" összeszed.
-
siposjozsef
csendes tag
Sziasztok,
BE58-U routers vásárolva alakítottam ki itthon egy RTAC68-Uval, amely megvolt korábban egy AiMesh rendszert. Nagyon szuperül működik, tetszik is ez a megoldás.
Egy probléma van csak. A korábbi AC68-hoz volt csatlakozva egy NTFS-ben formázott külső vinyóm, amire torrenteztem a router beépített kliensével.
A vinkót átdutgtam az új BE58-ba, látja is a hálózat, Samba, médiaszerver stb.
De az USB alkalmazásoknál hiába írja , hogy a torrent kliens telepítve, nem tudom azt megnyitni. Se unistallni, csak letiltani ill. feloldani tudom a Download Mastert, merthogy nem tud a szerverhez csatlakozni.
Van valakinek tippje? ha visszadugom a régi rolterbe a vinyót úgy működhet? a régi routerre kötve uninstall download master és reinstall az új routeren? Nem akarom leformázni az 1 TB-s külső vinyót csak ezért....
nagyon köszönöm !!
Kellemes Karit minden fórumozónak
-
válasz
bigdigit
üzenetére
Ha más nem, recovery módból biztosan lehet.
-
bigdigit
addikt
Adott RT-AX52-őt vajon lehet downgradelni? Mióta frissült eldobálja a mesht. Ha nyomok gyári alapot majd újra csatlakoztatom a GT-AX6000-hez 1-2 hétig jó aztán megint kezdi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Watch GT3 46mm Rozsdamentes acél váz, számlás, dobozos
- JBL Boombox 2 Brutális hang, számlás, dobozos, patika állapot
- Apple iPod Video (5. Gen) 30GB - A1136 - Wolfson DAC - Gyűjtői állapot!
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal! (~600 expo)
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.
).

Gubek-Einste