- Magisk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- iPhone topik
- Megvan a tizedik Redmi Note 12 is
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
-
Doky586
nagyúr
válasz polonic #132787 üzenetére
Ezt azért tisztázni kéne. Mert mi van ha (1) akinek küldöm csak 1órával később kapcsolja be a telefonját és kiderül hogy a készüléke nem RCS képes? A DT szervere kukázza az üzenetet vagy inkább hagyományos sms/mms ként kézbesíti? Mert ekkor biztos nem ingyenes, hiába küldtem rcs-ként.
Mi van ha (2) más ország más telefonszolgáltató, más rcs szolgáltatóhoz (DT vs G) tartozik a címzett?Ez le van valami szolgáltató által írva? (nemcsak egy noname blogger vagy tippelő pistike által)
[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
válasz csako #132789 üzenetére
Értem, úgy tudom nincs spec. kedvezményem. Nem igazán van konkurens szolgáltató a környéken. Köszönöm!
4Grider: Azt hittem azt lehet kérni nálunk hogy Voda SIM-et vagy Telekomos Sim-et kérek. Akkor viszont tágytalan. Vagy valami ilyesmit hallottam, de lehet hülyeség
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz madle #132788 üzenetére
Ha nincs mobil, akkor nincs magenta. Ha átváltod az otthoniakat a legújabbakra, akkor elvben csak 12.5%-ot emelkednek az árak a magenta elvesztésére (hacsak nem egy spec. kedvezményes helyen laksz, ott nem tudom).
Holnap országszerte 10 fok várható. Ebből 2 Budapesten, 1 Győrött, 2 Miskolcon...
-
madle
őstag
Sziasztok,
olyan kérdésem lenne, hogy még régen Magenta 1 csomagba szerződtem erre:
- 1 mobil L és 3 otthoni (TV, net, telefon)
- később lett hozzá másik címen (TV, net)
Mivel árat emelt a Telekom nézelődtem és találtam egy másik csomagot, ami kicsit off így a végére hagyom a részleteit. Ha kiveszem a mobil csomagomat akkor megszűnik a Magenta kedvezmény? Vagy a másik címen lévő további előfizetéseim miatt megmarad a kedvezmény?
Másik csomag a Netfone-nál van, úgy tudom nem flotta, Telekom hálózatot használnak és a nevemen mararadna a számom. 3990 Ft a korlátlan beszélgetés + 4 GB net, amiért most 7350 Ft-ot kell fizetnem. -
polonic
félisten
Az RCS nem kerül pénzbe a felhasználónak.. Egyébként a szolgáltató szerverein meg keresztül megy, mert ő biztosítja a a rádiós, core, net elérést, ő az első kapocs a felhasználó és a külvilág felé.
Ha pl Samsung készüléken a saját üzenetek appot használjátok, akkor az a DT saját RCS szervereit használja. Ha google messages appot, akkor az a google féle jibe szervert.
-
Doky586
nagyúr
válasz Doky586 #132784 üzenetére
Pontosítok:
"Az RCS díjazása
A szolgáltatás aktiválása ingyenes, nincs egyszeri és időszakos díja. A chat-üzenetek és fájlok küldéséhez Wi-Fi-t, mobil mobilinternetet vagy SMS/MMS kapcsolatot használ a mobil díjcsomagodnak megfelelő díj felszámításával."Magyarán az RCS olyan mint a Wifi hang (vowifi) - wifin is lehet mobil térerő nélkül sms-t küldeni; annak az SMS megfelelője. (De árban ugyanannyi ft/db)
-
Doky586
nagyúr
válasz kovacsmi_74 #132783 üzenetére
"Az RCS díjazása ... nincs egyszeri és időszakos díja." [link]
-
kovacsmi_74
senior tag
Domino - Kiegészítő szolgáltatások:
"Beszélgetés, SMS, szórakozás"Az SMS-re mondjuk rá lehet húzni a Most opciót akár, de a szórakozásnál mire gondolt a költő?
(Eddig nem így voltak itt a megnevezések.) -
vacs
veterán
A Telekom mobil appban most olvasom, hogy aktíváljak ajándék 2 giga netet, de dominó számra nem engedi?
Az előfizetéses számon van havi 4 giga, oda már nem fontos, nekem!(^)(>.<)(^)
-
kchris78
veterán
válasz Nagyonbolond #132766 üzenetére
A baj az hogy a korlátlan adatforgalom az egyáltalán nem sportkocsit jelent. Technológiai oldalról nagyon nem indokolt a létezése, maximum fair use policy mellett (hogy ez mennyit is jelent azt meg azt meg az dönti el hogy mire van méretezve a hálózat tehát innnen indokolható a dolog, hogy a szolgáltató még annyit sem tesz bele hogy normális általános használat mellett minőségi szolgáltatást kapjon az ember). Persze a marketing anyagokon jól mutat hogy "korlátlan" nem pedig 1-2-500GB, amit az átlag ember nem bír értelmezni.
-
Oliverda
félisten
válasz lubrinczerik #132773 üzenetére
Igen
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Landsmann
addikt
Milyen teljesítménnyel nyomják a románok? A hálózatok között megjelent a vodafone ro 2G. Légvonalban is 34,5 km a határ legközelebbi pontja, de biztos nem ott a senki földjén van a bázisállomás.
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
lubrinczerik
csendes tag
Sziasztok!
Kanári szigeteken (Gran Canaria) is az EU díjzónás feltételekkel internetezhetek, telefonálhatok?
Honlapon az Európai Unió külbirtoka közé sorolja.
Köszi -
kchris78
veterán
az mondjuk egy kérdés számomra hogy bárhol a világon hogy lehet rádiós távközlésben sebességet garantálni ami olyan elven működik hogy "bárki bekiabálhat a közös csatornába", illetve interferenciát okozhatnak... Igaz az 5G előrelépett ebben a dologban de ott is másik QoS/SLA szint kellene arra hogy a többiekhez képest kiemelt szinten legyél. Illetve ha van egy területre 100 vagy bármennyi Mbit akkor abban hogy garantálsz minimumot úgy hogy az előfizetők szabadon mozognak... Fix optika vagy kábel az egy teljesen másik sztori ott tudsz méretezni hogy ha a többiek csöndben vannak megkapod az 1Gbitet de ha mindenki aktív akkor is jut mindenkinek csak mondok egy számot 50Mbit végig a T hálózatán, onnantól meg nem a T sara ha nem elég vastag a cső. Szóval lehetne a rádióra is garantált sebesség de annyi (még csak nem is kamu hanem technológiailag indokolt) kivételt lehetne felsorolni hogy a garancia nem érne semmit.
[ Szerkesztve ]
-
DDA40X
aktív tag
válasz 4Grider #132752 üzenetére
Oh, sejtettem én, hogy a pénz a lényeg. De mivel kötelesek megtenni, azért meg is kellene tenniük. Ezért jelenteni is lehetne őket, nem? Mert mi az már, hogy csak azt végzem el a munkámból, amihez kedvem van? Szépen is néznénk ki, ha mindenki így tenne!
Nagyonbolond: Tudatlan, lusta, és a pénz érdekli csak, semmi más. Mintha Magyarországon lennénk, nem?
-
Doky586
nagyúr
válasz Nagyonbolond #132768 üzenetére
Mert ez volt az indokod hogy ezért..
-
Doky586
nagyúr
Németeknél mennyi a mobilnet garantált minimum sebessége ?
[ Szerkesztve ]
-
UHHH
senior tag
Pécsett nem volt korábban 5G? Vagy csak álmodtam?!
-
kchris78
veterán
válasz zelikocc #132761 üzenetére
En az olasz szolgaltatast neztem meg, es ott az van hogy igazabol nem nagyon letezik igazi korlatlan csomag. Olcso a 100GB-os csomag 20EUR prepaidben. Ha ilyen egy orszagban a csomagstruktura sokkal kevesbe lesz kifektetett a halozat akkor is ha olcso. Nem jelenik meg az a reteg aki megveszi a korlatlant es akkor hajra, "hasznaljuk ki ha mar kifizettem". Hasonlokepp a hotelek svedasztalos reggeliztetesehez...
[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
válasz 4Grider #132760 üzenetére
De hat logikus amugy, ahogy itt szo kerult rola az elobb hogy ha egy 700MHzes cella/szektor tud QAM256-as modulacioval kb 100Mbitet, azzal km2-eket fednek le... Hany elofizeto esik bele... Aztan eleg ha ebbol csak 10-en dontsenek ugy hogy 10Mbittel mozizzanak mobilon vagy mobil routerrel es mar meg is ettek a teljes kapacitasat, orakra. Nyilvan mar ez sem relevans adat mar mert regen volt, de osszehasonlitaskepp anno 300Mbit berelt kapacitasunk volt egy viztoronyba atlove egy kisvarosban es tobbszaz elofizetonek fokent webezesre eleg volt... Szoval mondhatni elegge megvaltoztak a felhasznaloi szokasok, most bele sem merek gondolni hogy mekkora szivas lenne mert a szolgaltatas wifivel volt megoldva (bar azota ott is lett sok uj szabvany joval nagyobb sebessegekkel)
-
zelikocc
senior tag
válasz 4Grider #132760 üzenetére
A sebességeket tekintve erősen benne van az is, hogy nálunk az egyik legdrágább az egységnyi mobilnet, így nincsenek annyira kifektetve a hálózatok (már ahol...), mint az olyan helyeken ahol olcsóbb a mobilnet.
Ez a jelenség nem azért van, mert annyival minőségibb lenne a magyar hálózat.A cellmapper szerint n28, n1, n78-al van lefedve az ország (már 1 évvel ezelőtt is így volt) ebből csak az utóbbi korlátozódik a nagyvárosokra.
A helyzet inkább az, hogy több éves lemaradásban van az 5G kiépítettsége Magyarországon Nyugat-Európához képest.
Nálunk mit fognak kiépíteni? Ugyanazt, csak több éves késéssel.Mindezt úgy, hogy előre be volt harangozva, hogy hú most megmutatjuk a világnak hogy mekkora ötgé nagyhatalom leszünk és akkor majd megnézhetnek minket....
-
4Grider
nagyúr
válasz zelikocc #132759 üzenetére
Ne akarjatok itthon ilyen 5G-t. Ez ui. majdnem olyan óriási sebességű, mint a hazai voda 5G NSA DSS-e, amit nem sokat ér. Eddig pedig ugye a sebességről értekeztünk...
Szerk.:
Mivel közben betetted a hazai Telekom 5G térképét, ami ezen rózsaszín, az a fenti térképen szinte az egész. 4G-n is beszívta az ország nagy része a gyorsan megépült B20-as (800 MHz-es) hálózatot, ahol B3-al kombinálták, ott volt már csak használható 1-2 év múltán a hálózat.[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz DDA40X #132744 üzenetére
Bármiből bármibe lehet számot hordozni a négy szolgáltató között. Csak az a feltétel, hogy hordozás közben az előfizető adatai nem változtatnak. Persze oka van, ha egyik-másik ügyintéző elhajt, ha feltöltősre akarsz váltani. Az ok egyszerű: prepaid ügyintézésért a partner alig kap valamit a szolgáltatótól, így jutalékot sem tud ebből a dolgozójának adni. Jutalék nélkül meg senki nem szeret dolgozni annyit, amennyi egy új számhordozásos szerződéskötéssel jár. Ezért aztán domino SIM-et sem rendel eleget a boltok egy része, hogy ne legyen olyan munkájuk, ami ráfizetéses. A helyzetet az oldaná meg, ha fizetőssé tennék a számhordozást, erre viszont egyelőre nincs sok esély.
-
Ace Ventura
addikt
válasz DDA40X #132750 üzenetére
Mi az, amit intezhetsz meghatalmazással, es mi az amit nem.
Az alap kérdésedre visszatérve létezik feltöltőkártyas számhordozás.
Csak az a személy intézze, akinek a masik szolgáltatónál is a nevén van.Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
DDA40X
aktív tag
válasz Ace Ventura #132749 üzenetére
Itt mit kellene látnom?
Bármit is, azt mondd azért el te is, hogy miért mondható fel a szerződés egy másik cég weboldalán indított számátvitellel, míg egy meghatalmazással nem? Mi ebben a bonyolult? Viszed a kórház papírt, hogy éppen félholt az előfizető, és szeretné csökkenteni a költségeit. Csak éppen nem tudja, mert egy fafejű brigád egy másik világban él.
[ Szerkesztve ]
-
DDA40X
aktív tag
válasz AnonymusX #132747 üzenetére
Dombóvár. Partner üzlet van csak nálunk. Ha lenne másik, akkor mennék oda. Pár éve apám előfizetését szerettem volna átváltani kártyásra, mert nyugdíjba ment, de ezzel egyidóban kórházba is került stroke-al. Így hát elég terhes lett az előfizetői díj hirtelen!
Bementem ugyanide, de az ügyintéző "hölgy", aki szinte biztos hogy ugyanez volt, nem akarta megtenni azt sem. Azt mondta, "az előfizetőnek is itt kell lennie". Nnem volt neki elég a meghatalmazás. Mondtam neki, hogy az illető, aki amúgy családtag, még jódarabig nem fog mászkálni, tekintve, hogy egyáltalán nem tudott menni sehogy...
Aztán egyféleképpen tudtam megoldani. Felmentem a Telenor oldalára, kértem egy számhordozást, és láss csodát, pár nap múlva már Telenoros is volt. Előfizu letudva.
Na most akkor ezek miért nem tudták megoldani? Gondolom mert nem is akarták...
Azt sem értem, miért nincs a Telekomnál netes számhordozás ügyintézés.Ettől függetlenül én vissza akarok menni, mert jobban jönnék ki a percdíjakkal.
szabonagyur: Igen, tudom. Már néztem. De minden infó nem derül ki.
Oliverda: A hozzáállásukban is.[ Szerkesztve ]
-
DDA40X
aktív tag
Hali! Meg tudnátok mondani, hogy tényleg átvihetek-e számot kártyás Yettel-ről kártyás Telekomra? Mert én úgy tudom, hogy igen.
Viszont amikor benn voltam a helyi üzletben, akkor azt állította, az affekta nőstény hogy ilyet ők nem tesznek.
Most akkor csak lusta volt?[ Szerkesztve ]
-
kchris78
veterán
4G, iphone azt mutatja hogy B28. Speedtest kapasbol felugrik 150-250Mbitre. Nem hasznalja ezt a cellat senki vagy igazabol CA-t hasznal?
-
Nikaré
őstag
Jó reggelt!
Domino Day ma
100 perc -
kchris78
veterán
válasz Kicsirics77 #132730 üzenetére
Kolleganak volt ez a kerdese, lehet rossz helyre ment a valasz... Android nalam se jatszik .
-
Kicsirics77
veterán
válasz kchris78 #132727 üzenetére
Nem is beszélt ilyen app-ról senki,egyébként meg sokkal részletesebb,de gondoltam nem szemetelem vele tele a topikot.
Jó az android jó, de nekem olyan mint a zsiráf, otthonra nem kéne..... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
kchris78
veterán
válasz Kicsirics77 #132725 üzenetére
kiegészítés: iPhone-on app normál usermódban semmi ilyesmit nem tud kiolvasni.. Ilyenekhez Android kell .
-
Oliverda
félisten
válasz Kicsirics77 #132725 üzenetére
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Kaba
veterán
válasz Salamander #132723 üzenetére
Nem hordozás lesz, hanem dominóra váltás.
-
bb.bocs
őstag
sziasztok.
a mobilszolgálatásomat szeretném lemondani és egy sima feltöltőkártyásként ugyanazon számmal továbbvinni? mi a teendő? -
4Grider
nagyúr
válasz Kicsirics77 #132717 üzenetére
Ugye erről pont a lényeg hiányzik, csak az derül ki belőle, hogy a 4G alapsáv 20 MHz-nyi az 1800 MHz-en. Kettő-hárommal fentebb Polonic Samsungja tökéletesen mutatja, hogy nála az alapsáv 15 MHz-nyi 2100 MHz és azon van a 700 MHz-es 5G (NR28).
Ilyen sebességgel jó eséllyel nálad is a nyúlfarknyi sávszélességű ám jó lefedettséget biztosító NR28 lesz... -
Oliverda
félisten
válasz Kicsirics77 #132717 üzenetére
Ez melyik app?
-
4Grider
nagyúr
válasz Kicsirics77 #132710 üzenetére
Na, az utóbbi biztosan nem DSS. Jó eséllyel nem optikán érkezik meg a városba a hálózat és/vagy vacak a vezetékes internet szolgáltató. Ilyenkor természetes a túlterheltség...
-
Kicsirics77
veterán
-
4Grider
nagyúr
válasz Kicsirics77 #132708 üzenetére
FullHD tartalom online streameléséhez bőven sok, 4K-hoz már kicsit kevés. Ennek ellenére nem mondanám gyalázatosnak, főleg ha DSS az az 5G.
-
PROHARDVER!
Az OFF-ot, a politizálást és a személyeskedést kéretik befejezni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest