Hirdetés
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Kis méret, nagy változás a Motorolánál
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz
ggabor02
üzenetére
Egyszer engem valaki háromszor egymás után felhívott, hogy ő a Bélát keresi
Minden alkalommal egyre dühösebb volt, hogy megint én veszem fel, én meg minden alkalommal nyugodtan elmondtam, hogy ez még mindig nem Béla száma
. Harmadszor már káromkodva szidott engem, úgy tette le a telefont. -
viktorhu
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Én a vezetékes számokkal jártam mindig így (ahányszor netszolgáltatót váltottam, mindig új vezetékes számot kaptam, nem érdekelt annyira a dolog, hogy hordozást kérjek). Oda persze nem sms érkezett, a vezetékes sms nem terjedt el, de mindegyikt hívták cégek hetente többször is, mindig ugyanazt a számunkra ismeretlen nevű egyént keresve.
-
viktorhu
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Arra reagáltam, hogy két tanú, ügyvéd / közjegyző szükségesséről írtál - ez nem áll fenn, szalvétára is felírhatják, ha a két fél aláírta, a szerződés érvényes. A szóbeli szerződés sem semmis, tételesen szerepel a ptk-ban a lehetősége (pl. ha későbbi emailezésben elismerte az eredeti eladó az üzlet létrejöttét, vagy tanúk vannak stb., akkor akár betartható is lehet, nincs ilyen semmisség meg közjegyző előírása stb.
-
viktorhu
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Ennyire nem nyilvánvaló, a PTK szerint szóban is lehet szerződni (jognyilatkozat szóban, írásban vagy ráutaló magatartással tehető), csak a bizonyítás nehéz. Az írásbeli szerződésnek sincsenek alapesetben formai követelményei (Ha e törvény eltérően nem rendelkezik, a jognyilatkozat akkor minősül írásba foglaltnak, ha jognyilatkozatát a nyilatkozó fél aláírta.). Aláírás van, a szerződő felek nem tagadják a szerződés létrejöttét. Ráutaló magatartás is van (kp és telefon gazdát cserélt).
Innentől nem az a kérdés, hogy magánszemélyként valaki milyen garanciavállalásra köteles, mert az előírtakon felül önként vállalt kötelezettséget a két fél megállapodása tartalmazhat.
Nagyon szomorú vagyok, mert itt az eredeti eladón kívül mindenki jóhiszeműen átvert fél, és a köztes eladó az üzlet létrejötte érdekében plusz kockázatot vállalt más tevékenységéért. Ha ő nem áll helyt, akkor a végső vevő lesz az átvert fél, ha helyt áll, akkor a köztes vevő. Nem tudom, hogy egy veszteségmegosztáson utólag meg tud-e a két fél állapodni, ill. van-e valamilyen írásbeli nyoma (emailes levelezés), ahol az eredeti tulajdonos elismerte az eladást (pl. ahol magyarázkodik), így a ráutaló magatartás ott is igazolható lenne.
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
Renwick
üzenetére
Pedig még a kétezres években azzal dicsekedett a telekom, hogy egyesítették a beszerzést az anyacég szintjén, így nagy tömegben tudnak beszerezni és tárgyalni a beszállítókkal. Akkor nem vált be ez a stratégia? Az európai piacon belül még a technológia is egységes, logikus volna, hogy egy multi ne országonként tárgyaljon.
-
viktorhu
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Mert még nem látom magam előtt, hogy hogy fogom ezt elmagyarázni
Netes simet könnyű váltani a lehúzós menüből, de hogy a beállításokba beküldjem... Ha (nagyon) EU-n kívülről el lehet küldeni a kódot, akkor a családja megcsinálja neki még otthon, ezt fogjuk megpróbálni akkor
Köszi 
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Miből gondolod, hogy ha a 3G frekvenciáján 4G-t adnak majd, akkor az csak foltokban lesz, ha a 3G most jó?
seger: nem váltottak volna régen, pont ahhoz kell kivezetni, hogy válthassanak. Attól ugyanúgy fizetik a frekvenciák utáni díjakat, vagyis ugyanúgy használni fogják majd. Nem fog mágikusan eltűnni a térerő, ha 4G lesz a 3G helyett. (Egyébként eddig is váltottak sok helyen, variáltak a frekvenciákkal, pl. az 1800 MHz eredetileg 2G-re volt, most 4G megy rajta, a voda a 900-on 3G-t tol, a 2100-on meg 4G-t stb.)
-
viktorhu
veterán
válasz
attiati
üzenetére
Az sms-hez is roaming kell külföldön. Egyszerűbb lenne bekapcsolva hagyni. Ha EU-n kívüli országba mész, majd akkor a telefonod menüjében a roaming adatforgalmazást kikapcsolod.
4Grider: akkor viszont gondolom nem akarnak költeni rá
Mindegy, a legjobb bekapcsolva tartani a roamingot, kivéve, ha valaki a szerb vagy ukrán határon lakik. -
viktorhu
veterán
válasz
anderledani
üzenetére
Nem lehet személyes átvétellel rendelni? Én annak idején későig nyitva tartó pick pack pontra rendeltem, és ott szépen megnézték a személyimet, és ideadták a terméket.
-
viktorhu
veterán
válasz
ANDROID???
üzenetére
Vandára gondoltál? (Nem látom a törölt előzményt.) Azért a régi menürendszerhez képest eléggé felgyorsította a folyamatot.
Azt meg már többször megírtuk, hogyan kell beszélni vele. Csak egy vagy két szóban, hogy mit szeretnél, utána meg igennel vagy nemmel kell válaszolni a kérdéseire:
- Hiba.
- Jól értem, hogy hibát szeretne bejelenteni?
- Igen.
- A vezetékes szolgáltatással kapcsolatos a bejelentése?
- Nem.Kb. ennyi, már kapcsolja is.
Ha elkezdesz vele beszélgetni, hogy "elnézést, az volna a gondom, hogy nem jönnek be az oldalak, most is már fél órája várok a .... betöltésére, és tuti nem a telefonnal van a gond, mert a barátnőmével se megy", akkor persze nem fog érteni semmit.
-
viktorhu
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nálam optikán már a pppoe sem megy kora délután óta. Elég komoly hálózati gondok lehetnek, ilyen hosszú kiesést még nem tapasztaltam.
-
viktorhu
veterán
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Dual sim miatt van az e-sim? Mert dual sim mellett sok telefonnál nem megy az 5G.
-
viktorhu
veterán
A számlázás nem fog komoly adatforgalmat bonyolítani, főleg, ha a rendszer küldi ki mailben, és nem neked kell mondjuk pdf-ben letöltened és a telefonról kiküldened emailben - de még az sem okozna borzasztó adatforgalmat.
Szóval attól függ, hogy azon túl mire használod még - ha eddig nem volt koppra kihasználva, akkor a navi, út közben némi spotify mellett az online számlázás bele fog férni.
-
viktorhu
veterán
válasz
Lackooo84
üzenetére
Azért ez régen egyszerűbb volt, amikor a fogyasztóvédelemnek volt hatásköre beavatkozni az ilyen vitákba. Most egy szavatossági ügyben hat hónappal a vásárlás után már neked kell bizonyítanod, hogy a termék már az átadás pillanatában is hibás volt. Szóval ha azt mondja a gyártó, hogy normális, hogy ennyi használat után már csak x százalékot bír az akku, akkor ha nem jótállás, hanem szavatosság alapján jársz el, bizonyíthatod, hogy gyártási hiba miatt csökkent így a kapacitása mondjuk másfél év után.
-
viktorhu
veterán
válasz
lugosi
üzenetére
Persze, de akkor az iphone sem került 500 ezerbe, meg olyan percdíjak voltak a 10 ezer forintos havidíj mellé, hogy bőven kifizetted vele a telefont. Szerintem jobb így, én annyira nem rajongok az egyéb szolgáltatásba elrejtett árakért, legyen világos, hogy mi a szolgáltatás és mi a készülék ára, legfeljebb nem a szolgáltatótól vásárlom a készüléket, de nem is lesz a percdíjaimba beépítve.
-
viktorhu
veterán
válasz
Intel fan11
üzenetére
És gondolom kiváló magyarsággal fogalmazott a google translate

-
viktorhu
veterán
válasz
zsinnyegtet
üzenetére
Ez sehogy sem látszik előre, nincs előzetes jele a számhordozásnak. Ha nem teljesül, akkor holnap fogsz sms-t kapni az elutasításról, ha jól emlékszem, reggel. Ha teljesül, akkor meg arról kapsz sms-t, hogy elfogadta a régi szolgáltatód a hordozást.
Az 5000 forint kötbért megkérdezted?
-
viktorhu
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Mondjuk a pinget nem is speedtesttel kell mérni. De ez nem is igazi 5G még, viszont mobilhoz képest nem rossz késleltetés.
-
viktorhu
veterán
válasz
Pityu.
üzenetére
Ha magadnak akarod függetleníteni, akkor az első kódot beírhatod, amikor megkapod (csak meg kell nézned, hogy melyik sim slot tartozik ahhoz az imeihez, hogy jót írjál be).
Sajnos a függetlenítő programok fizetősek lettek, és visszajelzések alapján a nagy részük átverés. Szerencsére most már évek óta nem volt függő telefonunk, így nincs aktuális tapasztalatom a kérdésben.
-
viktorhu
veterán
válasz
üzenetére
Azért írtam, hogy elvileg, mert írta, hogy a vodához kellett. Nekem külföldről vásárolt telefonnal volt olyan, hogy kézzel kellett beírni az APN-t, mert pl. a vodához a vitamaxosat ismerte, a telenorhoz meg valami régit. Lehet pl. régi is a telefon. Amikor eljöttem a telekomtól, még a web'n'walk volt az érvényes apn - az működne még például? Mert ha nem, akkor egy akkori mobilon manuális beállítás kellene.
-
viktorhu
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Ahol a Telenoré a 800-as bázis, ott nem tud a Telekom 4G+-t adni rajta.
-
viktorhu
veterán
Early adopter ár
Most még nem tudnának jelentős forgalmat átcsoportosítani az 5G hálózatra, viszont akinek most 5G-s telefonja van, azt egyrészt valószínűleg érdekli az új technológiában való részvétel, másrészt nem fél ezért a pénztárcájába nyúlni sem, így őket át tudják a drágább díjcsomagokba csábítani.Szóval nem az 5G-t féltik, hanem ezt a réteget megpróbálják magasabb költési szint felé terelni.
A Vodafone is egyelőre ezt csinálja, de ott nagyobb a frekvenciaínség, várhatóan hamarabb rákényszerülnek arra, hogy az 5G-t felhasználják a normál adatforgalom átterelésére is.
-
viktorhu
veterán
válasz
blackmajesty
üzenetére
A Telenor üzletben mondták a három munkanapot, én is kettőről tudtam. De valószínűleg neked van igazad, mert szombaton adtam le az igényt, és szerda este történt a számhordozás.
Belgrádiak mesélték, hogy náluk napon belül megtörténik a hordozás, talán 4 órás határidőt mondtak.
-
viktorhu
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Itt technikailag teljesen külön megy a domino szolgáltatás, az előfizetősnél sokkal elavultabb rendszeren.
-
viktorhu
veterán
Igen, ez Telenor-specifikus probléma. Én is elég sok sim kártyát kezelek. Nem volt 2FA gond Telekom-Vodafone és Telenor-Vodafone hordozáskor, viszont épp most nem tudtam megkapni egy 2FA sms-t a Vodától Telenorra hordozott számomon, így megadtam a céges - eredetileg is telenoros - számomat átmeneti megoldásként.
-
viktorhu
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Az ő érdekük lesz, hogy minél többen használják az 5G-t is az egyenletesebb hálózati terhelés miatt, szóval ha elterjed, úgyis minden díjcsomagban engedélyezni fogják. Ez most csak plusz marketing egy szűkebb réteg számára, aki tud és akar is költeni a technikai újdonságokra, így összekapcsolják a drágább díjcsomagokkal, hogy váltsanak.
-
viktorhu
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Én nagyon sokat használom a mobilnetet, nekem a mobilom az elsődleges számítógépem. Nem is foglalkozom sokat a netfogyasztással, van tartalékban másik simen is 4 giga, csak még nem kellett átváltani, pedig megy a spotify amíg navigálok, és nem telik el úgy egy óra nálam, hogy ne neteznék valamit, meg szinkronizál is egy csomó fiókom.
Attól még az 5 gigás keretem nem fogy el, és nem fogok magasabb adatcsomagra váltani. Ha olyan szolgáltatást szeretnél, amelyik a hálózati fizikai korlátokkal nem nagyon törődve olcsón szórja az óriási adatcsomagokat, arra is van megfelelő szolgáltató Magyarországon.
Csak Téged tudlak idézni: "próbáljunk már el elszakadni a saját szokásainktól, mert én lehet nem úgy használom mint te".
-
viktorhu
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szerintem ezt (#117679) enginev3.0 hozzászólására akartad válaszolni.
Ott hangzott el az, hogy ami nem a Te szokásaidhoz illeszkedő csomag, annak értelme sincsen, mert csak majomkodás.
-
viktorhu
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Nekem nem szokott elfogyni az 5 giga, pedig elég sokat használom. Navi, böngészés, alkalmi youtube, gyakorlatilag az a típus vagyok, aki azonnal utánanéz online, ha kell valami, volt már másfél órás skype meeting is mobilnetről wifit adva a gépnek...
-
viktorhu
veterán
válasz
sifarr
üzenetére
Nincs semmi speciális oka szerintem. Mindegyik szolgáltató minden évben lezárja a csomagjait és újakat ír ki, így próbálják új hűség aláírására késztetni az embereket, mivel már nem lehet csak a hűség lejárta miatt árat emelni. Évek óta nem volt olyan, hogy a három mobilszolgáltató közül legalább az egyik ne jött volna ki valamelyik évben új csomagokkal. Olyan sem volt még évek óta, hogy ne ment volna a találgatás, hogy az mi miatt van éppen (emlékeztek, amikor csomóan biztosak voltak benne, hogy a Digi mobil miatt van?).
-
viktorhu
veterán
válasz
kchris78
üzenetére
Ez fordítva is így van, a határ túloldalán meg a magyar hálózat akar bejönni, és az ottaniaknak nincs térerejük. A domborzat nem törődik a határokkal.
2010-ben a Telekom a szlovákokkal kitalált egy jó megoldást, elosztották a határ mentén a 3G frekvenciákat, így nem zavarták egymást, és lehetett rendes térerő.
-
viktorhu
veterán
válasz
üzenetére
Erről beszélt ő is, hogy az 1080p-hez elég, annál többre meg nem is a mobilnet való jelenleg (és a mostani 5G-pályázat is csak szűk helyekre fogja ezt elhozni). Soha nem lesz annyi frekvencia egy szolgáltatónak (meg még összesen sem), mint madzagon, így soha nem fogja a mobil a vezetékest utolérni.
-
viktorhu
veterán
Feleségem a korlátlan mobilnetén még a zenét is youtube-on hallgatja, ritka, hogy ne menjen nála egy stream, és itthon sem csatlakozik a wifihez. 30 giga körül van a havi forgalma.
Semmi sem annyira rossz a mobilnetnek, mint a torrent, ami mert egyedül az törekszik automatikusan a rendelkezésre álló sávszélesség maximális kitöltésére egyszerre fel és le irányban is, ráadásul azt folyamatosan.
-
viktorhu
veterán
válasz
glacious
üzenetére
Annyira kis összegről van szó, és cserébe annyira jó ajánlatról, hogy akinek nem kell sok adat vagy valamilyen típusú korlátlanság beszédben, annak nemigen van most a mostnál jobb ajánlat publikusan. A gond inkább a macera - havonta rendelni a mostot, mellé az évi adategyeztetések, feltöltögetés...
-
viktorhu
veterán
válasz
csacsi67
üzenetére
Egy nyugdíjas ismerős pont így járt, valami hülye indokkal segítséget kértek, kb. vak már, de abban élte le az életét, hogy nem szabad nemet mondani, így hiába tudta, hogy átverik, aláírta, amit alá kellett írni. Utcáról vadászták le, rutinosan ment az egész az üzletben.
Aztán jött a számla a részletfizetésről, szolgáltató széttárja a kezét, hogy hát aláírta, pedig gondolom nemcsak ő panaszkodik, és vissza lehetne vezetni üzletkötők nevére az ismétlődő eseteket.
Szerencsére a felnőtt gyerekük segít intézkedni (rendőrség, készülék letiltatása stb.), de ő írta alá a szerződést. Ha nem érnek el semmit, fizetni fogják a feleségével a számlát akkor is, ha nem nagyon esznek addig, és ha nincs a lányuk, a vevő lehet, hogy gondtalanul használná az olcsón vett alig használt vagy kamionról leesett telefonját.
-
viktorhu
veterán
válasz
Lackooo84
üzenetére
Tőlem a Telenor új előfizetőként kért 20 ezer előleget készülék nélkül. Mondjuk annyira nem érdekelt. Akkor a Novára fizeted most a részleteket? Lehet, hogy azért nem ad másikat előleg nélkül, mert már folyamatban van egy. Ha jó áron van 18 ezerért, amit venni akarsz, ez nem egy nagy összegű előleg, amin megérné hosszan mérgelődni. Döntsd el, hogy kell-e, aztán lépj aszerint, több energiát ez szerintem nem ér. 200 ezer forintnál már megéri gondolkozni, más kérdés, hogy annyit meg soha nem adnék telefonért. A Vodánál meg nem kamatmentes a hitel, szóval ott tényleg nem éri meg a részlet.
-
viktorhu
veterán
válasz
üzenetére
Zárolva van még a pénz? Nem fogsz SMS-t kapni a feloldásról, és visszautalást sem fogsz látni, mert az a pénz el sem hagyta a számládat, egyszerűen csak eltűnik a zárolt tételek közül, és az elérhető egyenlegben újra benne lesz az összeg. Eltarthat egy hétig is, amíg feloldják.
A feltöltést meg újra meg kellene próbálnod, ha nem akarod elbukni a kártyát. Nem fogják utólag manuálisan átutalni a telekomnak, ott meg manuálisan hozzáadni az egyenlegedhez, szóval ha sikertelen volt, akkor sikertelen volt.
Ha valami csoda folytán mégis megtörtént volna a tranzakció (jellemzően pár nappal a vásárlás után látható), akkor a telekomnál tudsz majd utólag reklamálni, de szerintem nincs itt semmi megoldani való probléma.
-
viktorhu
veterán
válasz
tibor23
üzenetére
Én pár éve telefonváltáskor tapasztaltam ezt meg. Átmenetileg egy noname kínai (Elephone P8 mini) telefont használtam (egyébként ár-érték arányban a mai napig az volt amivel a leginkább elégedett voltam eddig), és az sokszor a B20-at preferálta, és pl. útközben kihangosítóval sokszor messengerrel telefonáltam, ami teljesen stabil megoldás volt.
Aztán jött a Galaxy S8, és ahogy átraktam a simet, mindenütt a rosszabbul terjedő B3-at kaptam, így ahol addig vígan messengereztem, elkezdett szakadozni a hívás (pl. M0 észak).
-
viktorhu
veterán
válasz
szemesi69
üzenetére
Remélem, hogy mindenki felsorolja most, akitől nem kértek előleget. Látod, tőle meg igen, szóval ez rajta nem fog segíteni. Az pedig, hogy a hitelkerete egy részét kimerítette egy idei vásárlással, elég valószínű magyarázatát adja annak, hogy második hitelt már nem kapott.
Nyilván a hitelkeret nagysága sok mindenen múlik. Amikor vettem még szolgáltatótól mobilt, nekem is futott párhuzamosan több készülékvásárlás sokszor, de sokan panaszkodtak már, hogy akár magentában sem engedte a másodikat párhuzamosan. -
viktorhu
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Nem a költözést értettem szociális kérdés alatt, hanem hogy azért kellene szerinted fizikát változtatni, mert az embereknek a környéken nincs jó vezetékes elérésük. Egy-két ember számára meg lehet oldani, hogy a mobilnet pótolja a vezetékest, de akkor az nem lesz olcsóbb, mint a költözés. Egész lakótelep számára viszont jelenleg nincs ilyen megoldás.
Abban nem látok semmi félrevezetőt, hogy az ember a telefonjáról bárhonnan használhatja a netet, de ez nem fogja az otthoni netet kiváltani.
A torrent pedig igenis speciális abban, hogy állandó hálózati terhelést okoz, és a feltöltést is bedugítja, míg pl. egy netflixen csak letöltesz, és csak addig, amíg nézed a filmet, utána pedig le is állítod, ráadásul csak a szükséges szávszélességet foglalja, nem a lehetséges maximumot. Ha a torrentezés azt jelenti, hogy 5 perc alatt letöltesz egy filmet, aztán ki is kapcsolod, senki nem fog érte szólni.
Ahhoz viszont, hogy mindenkinek működjön a környéken a mobilnet, muszáj valahogyan menedzselni a hálózatot, és az extrém felhasználást korlátozni.
-
viktorhu
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Most te itt szociális szempontok alapján szeretnéd a fizikát felülírni. Nem, attól még Pistike nem fog tudni repülni, hogy ritkán jár a busz.
Nem kretén, aki torrentezni szeretne, de a mobilhálózat akkor sem erre való, ha nincs rendes vezetékes net.
-
viktorhu
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ez még mindig egy speedtest-es mérés, nem egy valós ping teszt.
-
viktorhu
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Két külön dologról beszélünk, ill. háromról is.
1. A tesztelés technológiájáról írtam (speedtest.net alkalmatlan a valós pingtesztre), egy sima ping parancs kell hozzá.
2. Te most arról írsz, hogy mit kellene pingelni, hogy valós eredményt kapjunk. Igen, a valós eredmény a másik oldalon lévő alkalmazásszerver lenne, nem a bix.hu
3. Ez viszont már technológiafüggetlen kérdés - a 4G vs 5G közötti különbséget közeli szerveren tudjuk tesztelni, távolabbi szervereken már nagyon sok idő hozzáadódik rajtunk és a szolgáltatón kívül álló technikai okok miatt (pl. távolság). Ez a rész majd az implementáció felelőssége lesz, hogy ahol valós idejű alkalmazás kell, a szerver is közel legyen és jó válaszidővel és gyors kapcsolattal rendelkezzen. -
viktorhu
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Egy rendes ping tesztet például? Mondjuk a bix.hu-ra pár percen keresztül hagyni menni a pinget, aztán megnézni az átlagot.
-
viktorhu
veterán
válasz
enginev3.0
üzenetére
Azt a speedtest.net-es mérést sebességmérést nevezed ping tesztnek? Ugye nem?
-
viktorhu
veterán
válasz
glacious
üzenetére
Publikusban 7990 a Go Talk, ami a legolcsóbb korlátlan, abban csak egy giga net van + a közösségi pakkok. 5 giga nettel 9990, ott már a video is korlátlan (Youtube, Netflix stb.), az már nemcsak belföldi számokra, hanem EU-s számok hívására is korlátlan. Ügyfélmegtartó flottában 5490-ért ajánlottak belföldre korlátlant 5 giga nettel.
-
viktorhu
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Szerencsére tévedsz, mobilnál szükséges a fair use policy, de pl. UPC-nél vezetékesen is van ilyen.
-
viktorhu
veterán
válasz
anglergab
üzenetére
A Telekomnak elég sok felhasználója is van, nem 2-3 ember jut egy cellára, kisebb települések esetén meg akár több falu is lehet egy cellában. A feltöltést meg hamar le lehet foglalni, abból messze nincs akkora kapacitás. A letöltésről: páran elkezdenek még youtube-ot meg online tévét nézni, és máris vége a sávszélességnek. És az aktív használat, nem passzív, a háttérben futó szerveres erőforrás-lekötés, mint a torrent, tehát nyilván inkább a szerverüzemeltetésre (torrent) fognak lecsapni, amikor a felhasználók panaszkodnak, hogy akad a netflix, meg nem töltődnek fel a fotóik.
A Telenornál a HD csomagokkal sikerült sok helyen megölni szépen a hálózatot, pedig a kapacitásuk hasonló a Telekoméhoz, miközben felhasználójuk sokkal kevesebb van hozzá.
-
viktorhu
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Ha 3 perc alatt letöltesz egy filmet, az nyilván nem extrém használat. Ha fent hagyod a seedet, az már inkább, ha mobilról beszélünk
Nyilván nem lesz fix érték, hanem ahol bedugul a hálózat, ott megvizsgálják, hogy ki csinálja, és azt fogják korlátozni. -
viktorhu
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Ott van ferob idézetében, amire válaszoltál. Ott a régi és az új változat is, ha összehasonlítod a két szöveget, pont ez lesz a különbség.
-
viktorhu
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Pedig ott van az, nézd meg a régi és az új szöveg különbségét, pont ezt a sebességkorlátozást vették ki belőle.
-
viktorhu
veterán
válasz
Tompika777
üzenetére
Megbüntették őket a torrent és a vpn korlátozásááért, ezért helyette az extrém adatforgalom lesz, amire figyelniük kell majd.
-
viktorhu
veterán
válasz
tibor23
üzenetére
Főleg, hogy sokan még mindig úgy kérdezik, hogy 30-as vagyok-e
Igen, az vagyok, egy Vodafone-hoz hordozott számmal.Engem is zavar, gyakorlatilag csak ismerősi körben indulok ki abból, hogy ingyenes a hívásom, ha nem ismerem, akkor feltételezem, hogy fizetek. Én pl. főleg pirosra festett 20-as és 30-as számokat szoktam hálózaton belül hívni, hetvenes jóval kevesebb van köztük.
-
viktorhu
veterán
válasz
Vangelis
üzenetére
Nyilván mert nem szabad neki. Történt egy visszaélés, valaki a te költségedre vett telefont, ezt ki kell vizsgálni, meg nyilván a telefon nem lesz meg, szóval a Telekom bukik rajta egy csomót. Ez rendőrségi ügy és T oldalról is nyilván menedzsment jogköröket érint. Pl. nyilván a cég nem tudja, hogy nem volt-e benne a csalásban az ügyintéző, így ezt nem ő maga fogja intézni.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Újszerű!! Lenovo T14 GEN2 / i5-1145G7 / 16GB RAM / 240GB SSD / EU v.bill
- Újszerű!!! Lenovo L14 GEN5 / Intel Core Ultra 7 155U / 16GB RAM/ 512GB SSD / Win 11 / EU v.bill
- Lenovo Tab M10 PLus 3rd gen. TB128XU + Lenovo Folio Case
- P15s Gen2i 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1185G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv
- Asus Vivobook X412U (i3 7th, 4 GB 120 GB SSD) laptop leárazás!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- CORSAIR K100 AIR
- LG UltraGear Gaming Monitorok : BLACK NOVEMBER -30%
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3495, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 128GB Silver Titanium- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 98% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Minden alkalommal egyre dühösebb volt, hogy megint én veszem fel, én meg minden alkalommal nyugodtan elmondtam, hogy ez még mindig nem Béla száma

dptrsk