Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Füstös rózsaszínben is elérhetők a Sony csúcsmodelljei
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Hirdetés
-
iGPSport iGS800 kerékpáros óra: egyből a csúcsra tör
ph A kínai netes áruházakból indult útjára az iGPSport, akiknek új csúcsmodellje a legkomolyabb készülékek között is megállja a helyét.
-
Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
ma Prémium kivitel, pontosabb szenzorok, új egészségszolgáltatás, régi hiányosságok.
-
Premier dátumot kapott a Two Point Museum
gp A PC-re és konzolokra szánt játék megjelenése jövő tavasszal várható.
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
viktorhu
veterán
válasz Teodor52 #75635 üzenetére
Lehet, hogy a kikapcsolt adatroaming, amit KI állásba kapcsoltál? Ha jól emlékszem, amikor még telekomos voltam, nem is aktiválta magától a roaming adatot a telekom, ha nem vettem külön adatroaming csomagot, szóval nem volt kockázata annak, ha bekapcsolva hagytam az adatroaming engedélyezését - nem tudom, hogy most hogy van, mert telekomos sem vagyok egy ideje és mms-t sem küldtem már régóta, szóval nem tudom kikísérletezni. Mindenesetre (nagyon) régen biztosan küldtem MMS-t külföldről, bekapcsolt adatroaminggal.
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz neo-geo #95908 üzenetére
Az a 14869 az nettó a számlaképen. Ha ellenőrizni akarod, akkor add össze a 27%-os áfakulcsú tételeket. Én még a távszámlás időben voltam telekom mobilos, akkor ott le lehetett tölteni csv formában is a számlát, így excelben könnyű volt szétdobni az adatokat - nem tudom, hogy telekom oldalról ez hogyan működik.
-
viktorhu
veterán
válasz PauseVonPlay #95921 üzenetére
A többi helyen is várnod kéne, ha a gyártó támogatására van szükség. A különbség csak az lenne, hogy igazolnod kellene, hogy te vagy a telefon és az előfizetés eredeti tulajdonosa, be kellene menned, kivárni a 20 perc sort, és utána mondanák meg, hogy majd értesítenek.
-
viktorhu
veterán
válasz GeneraL_XTX #96894 üzenetére
Ha angol számot hívsz, a hívás mindenképpen Angliába megy az ő szolgáltatójához, és onnan fog visszajönni Magyarországra. Szóval Te ténylegesen Angliát hívtad akkor is, ha ő itt volt.
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz dragon1993 #97014 üzenetére
Az nmhh nem így értelmezte a dolgot, hanem hogy nem lehet bizonyos típusú adatforgalmat előnyben részesíteni, pedig az eredeti probléma nem ez volt, hanem hogy pl. bizonyos amerikai szolgáltató a netflixnek kevesebb szávszélességet adott, hogy akadozzon, hogy a netflixet arra kényszerítse, hogy fizessen nekik.
De ha az nmhh értelmezését vesszük alapul, akkor meg semmi értelme nincs ennek a "ha van még szabad adatforgalmad, akkor lehet korlátlan tematikus csomagod is, ha nincs, akkor nem lehet" megoldásnak, de ehhez már végképp semmi köze az eu szabályozásnak, csak az itthoni értelmezésének.
Szerk: és igen, pl. a korlátlan böngészésnek nem lenne szabad problémának lennie, amíg nem mondják azt, hogy csak bizonyos weboldalakat lehet korlátlanul böngészni.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Donki Hóte #97058 üzenetére
Szerintem ezt fejtsd ki egy kicsit bővebben Ha másik szolgáltatónál van a szám, akkor áthordozhatod, és új előfizetés lesz a telekomnál, köthetsz rá hűséget is.
Szerk: nem Neked szól a "fejtsd ki bővebben", hanem Tamás34-nek
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz Black_Raven #97235 üzenetére
Én is erre gondoltam. Egyáltalán nem egyértelmű a bírósági gyakorlat.
-
viktorhu
veterán
válasz sketchifun #97345 üzenetére
Sok ilyen hely van hivatalos beltéri lefedettséggel, ahol egy tereptárgy a falu egy részén takarja a tornyot, és nincsen térerő. Lehet, hogy a 3G messzebbről jön és túlterheltebb is.
-
viktorhu
veterán
válasz nyuszó #97617 üzenetére
Ha nem változtatsz, nem emelkedhet, de itt változtattál (megszüntetted a kedvezmény alapját). Megpróbálkozhatsz azzal, hogy belengeted a felmondást, de a telekomra nem jellemző az ügyfélmegtartó kedvezmény. Szerintem nem kell félni a váltástól, ez egy üzleti döntés neked is, a Neked megfelelőbb ajánlatot kell elfogadni.
-
viktorhu
veterán
válasz Soulfly842 #97755 üzenetére
Nagyon nehéz rendszereket egyesíteni, főleg, ha hasonló szolgáltatásról van szó.
Egymást kiegészítő rendszerek esetén kicsit könnyebb a helyzet.
A rendszerek egyesítése itt is évekig fog tartani. A Telekomnál is nagyon sokáig tartott a négy különböző szolgáltatás integrálása, de attól még közös csomagokat tudnak nyújtani akkor is, ha azok elemeit még külön rendszerekben érik el.
-
viktorhu
veterán
Igen, mindenképpen a gyártó adja a firmware-t, de a szolgáltatóktól kell egyedileg megkapnia hozzá a beállításokat - ezt nem lehet manuálisan beállítani, mint az APN-eket. Majd talán idővel kiszivárognak a beállítások, és lesznek olyan custom romok, amikben a felhasználó be tudja ezeket állítani, meg a megszerzett infók alapján a kínaiak is beteszik majd a telefonjaikba az adatokat, de ezzel már a nyilvános APN-eknél is szokott probléma lenni. Láttam már videóban másodvonalbeli kínai telefont VOLTE logóval telefonálni németországban, szóval biztosan elindul ez is, de első körben szerintem a nagyok között zajlik a játék (nagy gyártó, akit a szolgáltató megkeres, vagy nagy piac, ahol a kisebb gyártónak is megéri utána járni).
-
viktorhu
veterán
válasz Soulfly842 #98257 üzenetére
Biztosan soha nem írtam a német mobilhálózatról "irányadó mérceként", de tény, hogy nagy piac, India meg még nagyobb, ahol sok ilyen "third party" készülékgyártó is kiharcolja magának a voltét, nálunk pedig erre még nyilván várni kell, míg sorra kerülünk.
-
viktorhu
veterán
válasz Soulfly842 #98260 üzenetére
Szerintem az lesz a megoldás, hogy a szolgáltatóknak egyre inkább érdekük lesz a volte használata, hogy ne kelljen annyi GSM és WCDMA sávszélességet fenntartani (Magyarországon a Telekom egyedül küzd még ma még a voltéval, vagyis nincs még akkora nyomás), és rá fognak jönni, hogy ez a titkolózós-egyedi megállapodásos modell erre nem a leghatékonyabb választás
Szerk: soha nem fogom megérteni, hogy hogy "felejthették ki" az LTE szabványból a telefonálást mint funkciót, hogy ezt miért utólag kell ilyen bonyolult módon belehackelni.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz ubyegon2 #98280 üzenetére
Gondolod, hogy a GLS finanszírozza a Telekomot? Az miért érné meg nekik? Ez nem olyan, mint a posta, hogy amúgy is van egy csomó kézbesíteni valója a házban, itt miattad kell odamennie valakinek kocsival, vagy kisebb településeken lehet, hogy aznap a faluba is csak miattad megy el, ennek meg költsége van.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz ubyegon2 #98283 üzenetére
Részvénytársaságnak nem éri meg költségekkel elrejteni a bevételt, ha ilyesmire gondoltál, mert a tőzsde nagyobbat harap, mint a nav, ha lefelé megy az árfolyam, drágább a finanszírozás, és kisebb a főnök jutalma is.
De pont arról beszéltünk, hogy megérheti nekik 500 forintot odaadni egy ügyfélért, aki utána a piac legmagasabb percdíjait kapja, ráadásul el is kérnek érte 1000 forintot.
És igen, a kínai csomag más kategória, ott a magyar postáé a veszteség, mivel a csomagok nagy része erre jön, a feladó a kínai postának fizet, amelyik egy nagy konténerben elküldi az egészet Európába, szóval a költség itt keletkezik a szétválogatással meg a kézbesítéssel, a bevétel meg Kínában,és nincs ellenoldalú forgalom, ami az itteni postákat kompenzálná.
-
viktorhu
veterán
válasz Vangelis #98285 üzenetére
Nem nagyon. A postai levelezés korában a levelek nagyjából kiegyenlítetten mentek az országok között két irányban, így az lett a postai egyezményekben, hogy az indító országé a bevétel, és akkor amit Kínába küldünk, az a magyar postáé, amit Kínából ide, az meg a kínaié. Most, hogy az egyensúly felborult, a kínai posta szinte ingyen feldolgozza a csomagokat (a fast selling platformon a logisztikai cégek maguk dolgozzák fel feladás előtt a leveleket, a posta megkapja a feldolgozott kupacot akár kész konténerben, és már mehet is a repülőre). Csak súly után van költség, darab után nem, mert nekik így mindegy, hogy 100 db. 10 grammos levelet, vagy egy darab egykilósat tolnak fel a repülőre, viszont az itteni postának nem mindegy, hogy egy vagy 100 helyre kell őket széthordania.
-
viktorhu
veterán
válasz #08205312 #98355 üzenetére
Köszi! Jó lenne azért pontosabbat tudni (mennyi az 1% sem, mennyi az a kevés sms feltöltés, hány százaléka ez az összes feltöltésnek stb.) Mennyire egyértelmű vajon az üzenet a megerősítésről? (Pl. ha fel akarja tölteni a xxxxx számhoz tartozó egyenleget az előfizetése terhére, küldje a..... szót a yyyyy számra)
-
viktorhu
veterán
válasz Soulfly842 #98446 üzenetére
Legalábbis az NMHH-féle interpretáció alapján. Mert más EU-s országokban csak annyi volt, hogy meg kell nyitni ezeket a csomagokat másoknak is, pl. ha a TVGo korlátlan, akkor legyen lehetősége a Netfixnek meg a Youtube-nak is bejelentkezni (vagy a Mytv-nek akár), és akkor ők is korlátlanok lesznek.
-
viktorhu
veterán
Magyarul volte, ahogy írom - és vegyes hangrendű szavakhoz alapesetben mély hangrendű toldalék jár: matekos, baleknak, Volte-val / voltéval - igen, ez a marketinges kevert nAGYkisbeTű sem része a magyar helyesírásnak, szóval ha jelezni akarod a tulajdonnév jellegét, akkor az első betű nagy, ha intézménynév lenne, akkor lenne komplett nagybetű is, de az ilyen iPhone meg VoLTE csak játék a betűkkel, nem részei a helyesírásnak.
-
viktorhu
veterán
Nincs olyan szabály, hogy a mozaikszavakat nagybetűvel kellene írni, csak bizonyos esetekben, pl. akkor, ha az azt alkotó szavak is nagybetűsek, például mert egy intézmény nevét adják (MÁV), de: szja, taj-kártya. A toldalékolás ettől függetlenül kötőjellel történik. Szóval volte ha mozaikszó, Volte ha tulajdonnév, a VoLTE angol helyesírás szerinti (elöljáró szó kisbetűvel, egyébként minden kezdőbetű nagybetű - de nem magyarul!)
A márkanév pedig tulajdonnév, így a kezdőbetűje nagybetű, a többi kicsi.
-
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
válasz ubyegon2 #99956 üzenetére
Működnie kellene, így elég logikus volt, hogy tényleg az a kérdésed, amit leírtál (és amire kipróbálással kaptad volna meg a választ, illetve meg is kaptad).
A következő kérdés az, hogy kaptál-e hibaüzenetet, melyik hálózatra csatlakoztál, elfogadta-e a kódot és utána telefonálni nem tudsz vagy el is utasította az aktiválást.Közben ezekre válaszoltál is, akkor a következő: érdemes lenne megpróbálni 2G-re kényszeríteni a telefont, és úgy beküldeni a kódot.
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz szabogabor10 #100676 üzenetére
Svájc nem is igazi EGT tag. Izland, Norvégia, Liechtenstein 1-es díjzóna.
-
viktorhu
veterán
Nekem "bornyú" lett így eladó. Talán a Heves megyei hírlapban. Nem hiszem, hogy visszaélés volt, inkább elírták a mobilszámot, mindenesetre az azt követő két hét hívásai igen érdekes néprajzi merítést adtak.
- Megvan még a tehén?
- Nem is volt, téves a szám, valaki véletlenül az én számommal adta fel a hirdetést.
- Akkor nincsen tehén?
- Nem, Budapesten élek egy harmadik emeleti lakásban, itt az erkélyen nem nagyon férnének el
- Jaaaaa, ééértem! ... És bivaly sincsen? -
viktorhu
veterán
válasz 4Grider #100978 üzenetére
Szerintem is a megszüntetésről. És mivel opció volt, simán vissza is vonhatnák, csak lehet, hogy félnek a reakcióktól. Így viszont szépen lassan mindenki egyszer majd elfelejti meghosszabbítani, meg egy csomóan már az elején elveszítik (elfelejtik / nincs idejük az appal vacakolni / funkcionális analfabéták, akik sms-ben meg tudták rendelni, de az appos regisztráció nem megy). Le is írja az sms-ben, hogy ha az app nem tetszik, akkor keresd az aktuális ajánlatokat, szóval nem is lesz más módja a hosszabbításnak.
-
viktorhu
veterán
Nekem még akkor szervusz díjcsomagom volt, 3000 forint körüli havidíjjal, ami mellé 10 ezer körüli induló részlettel adták az ericsson a1018 telefont (ez volt a legolcsóbb a listában), de ezen felül még talán 1500 forint havi készüléktörlesztést kellett fizetni, ami lebeszélhető volt.
A percdíj jóval 100 forint fölött volt, kivéve hálózaton belül 16 óra után és hétvégén, amikor 40 forint, talán az SMS is 40 forint lehetett. Ehhez képest az akkor még nem versenypiaci vezetékes díjszabásban tizenvalahány forint lehetett csúcsidőn kívül egy távolsági hívás, szóval akkor mobiloztunk, amikor muszáj volt.
Internet meg szóba sem került, 2002-ben lett először GPRS-képes mobilom, amihez vettem adatkábelt, mert költözéskor pár hétig használtam internetmodemként is - főleg chatelésre, a böngészőben viszont letiltottam a képeket, mert másképp megfizethetetlen lett volna, azt hiszem, havi 2000 forint volt a net, de akkoriban még valami vicces adatkeret járt, de már nem emlékszem, hogy mennyi (a 30 meg az 50 mega már később volt).
[ Szerkesztve ]
-
viktorhu
veterán
válasz #08205312 #101782 üzenetére
- Szia Petr, indítanánk a digi mobilt, hogy letörjük végre az áraitokat. Nem akarsz nekünk bedolgozni? Fizetni nem nagyon tudunk, érted, mert a Te ügyfeleidet akarjuk elvenni, de ahhoz meg olcsóbbnak kell lennünk nálad.
- Szuper ötlet, úgyis túl sok az ügyfelünk, csak a bajnak vannak. Mikor kezdjük? -
viktorhu
veterán
válasz ForRedGlory #101820 üzenetére
Én is úgy vettem a 4s-t annak idején a Telekomtól, hogy lehetett választani kezdőrészletet, és attól függött a későbbi havi részlet - a végösszeg és a futamidő ugyanannyi maradt, szóva nagy jelentősége nem volt a dolognak. Más a helyzet a vodánál, ahol nem kamatmentes a törlesztés, szóval jobban járhat, aki nagyobb kezdő összeget vállal.
-
viktorhu
veterán
Gondolom nem akarják a sok bizonytalan minőségű wifi kapcsolat miatti hibákra a reklamációkat kezelni, bírság is kinézhetne a hívások minőségromlásából.
Pedig sok helyen tényleg segíthetne - nekünk azért kellett családilag otthagynunk a telekomot, mert anyunál bent a házban nem volt telekom térerő.
-
viktorhu
veterán
Képzeld el egy hotel free wifijét amin százan lógnak, mindezt egy xdsl kapcsolaton. És ha megszakad a hívás, az megy a szolgáltató hivatalos statisztikájába, aminek következményei vannak. Meg a user nem a wifit fogja szidni, hanem a telekomot. Szóval megértem, hogy jobban bíznak a saját hálózatukbam, aminek a működése csak rajtuk múlik, és van is hozzá jó lefedettségük. Az USA-ban elsőként vezette be a wifi hívást a t-mobile, mert ott komoly lefedettségi problémák vannak, és nincs is olyan minőségi elvárás, mint nálunk.
-
viktorhu
veterán
válasz Aaron14 #103069 üzenetére
Ez az elállásos sztori tényleg képtelen helyzetet teremt. Sajnos sokan vannak, akik ezt otthoni kipróbálási lehetőségként élik meg, itt a fórumokon is rendszeresen írja valaki, hogy megrendeli, aztán ha nem válik be, legfeljebb visszaküldi. A másik oldalon meg ott van a kereskedő, aki nem tudja, mit kezdjen a visszaadott több százezer forintos telefonnal - ami mondjuk minden járulékos költséggel együtt egy alkalmazott havi bérköltségét kiteszi, és nyilván nem egy ember adja vissza a telefont.
Én szivattyút kaptam úgy, hogy látszott rajta, hogy ezt már visszahozták (szerelési nyomok), de mivel az nem egy telefon, és ha működik, akkor teljesen mindegy, elfogadtam így is, ment is minden gond nélkül.
De egy drága telefont újonnan karcokkal megkapni kellemetlen, szerencséd volt az apple id-val, mert ez bizonyította, hogy használtat kaptál. Nem tudom, milyen ember az, aki megvesz egy drága eszközt, kipróbálja, és inkább visszaadja, hogy fizesse más az ő tévedését, csak mert joga van hozzá. Az élet sok területén nem tiltja törvény, hogy halálra szívassuk egymást, de az nem menti fel a szememben emberileg az elkövetőket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Úgy tűnik, hogy jön a Horizon Zero Dawn Remastered
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- Hardcore café
- Formula-1
- Autós topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Füstös rózsaszínben is elérhetők a Sony csúcsmodelljei
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen