Hirdetés
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Akciófigyelő: Dömpingáron adja az Earfun a zajszűrős fejhallgatóját
- Elirigyelte a Vivo az Oppo 10x-es zoomkameráját
- Az S25-ön is kipróbálható a One UI 9
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Hogy bírja a Xiaomi 17T Pro az egész napos városnézést?
- Mobil flották
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2022-07-25 14:42 Téma összefoglaló
Ebben a témában VPN-el kapcsolatos kérdéseket lehet megbeszélni, különféle VPN szolgáltatók, és VPN képes eszközök, pl. VPN-t is tudó routereken, NAS-okon a VPN használata. Különféle VPN típusok (PPTP, L2TP, OVPN, WG, SSTP, stb...), pl. melyiket érdemes, mik a különbségek, előnyök-hátrányok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tylerddd
veterán
-
4Grider
félisten
Nem fogyott el a havi adatkereted? Nálunk utána csinálja ezt...
-
Aweriot
aktív tag
-
tylerddd
veterán
Egyszerűen pörgeti, tölti, de nem tölt be.
@4Grider Az ipcim.com szerint Budapesten vagyok. De egyébként nem a fővárosban. De Mo-i település természetesen. Most pl. ezt a kommentet se tudtam elküldeni, amíg be volt kapcsolva.
-
4Grider
félisten
Üdv! Előrevetítetem, nem vagyok otthon VPN-ben. Bitdefenderhez van, azt használom kíváncsiságból. Magyar területen oszt automatikusan IP-t és pl. gyereknek Kréta, Redmenta, de már akár a google.com sem nyílik meg mindig, ha be van nyomva. Ha kikapcsolom, betöltenek. Hogyan kellene beállítani, hogy ezek is működjenek? Köszönöm!
Kréta csak magyar ip címmel működik, nem vagyok benne biztos, hogy a BD VPN neked mindig magyar ip-t ad. Szóval először ezt kellene kideríteni. (Az ipcim.com weboldal megnyitva böngészőben megmondja, hogy épp milyen publikus ip cím felől látszol a neten.)
-
Aweriot
aktív tag
Üdv! Előrevetítetem, nem vagyok otthon VPN-ben. Bitdefenderhez van, azt használom kíváncsiságból. Magyar területen oszt automatikusan IP-t és pl. gyereknek Kréta, Redmenta, de már akár a google.com sem nyílik meg mindig, ha be van nyomva. Ha kikapcsolom, betöltenek. Hogyan kellene beállítani, hogy ezek is működjenek? Köszönöm!
Ha ezek blokkolták a VPN-t (a public VPN-ek úgy működnek hogy egy IP-t használsz együtt nagyon sok emberrel) akkor sehogy.
A nem nyílik meg hogyan jelentkezik pontosan? Az oldal kiírja hogy nem jösz be pajti, vagy a böngésző közli hogy dns resolve problem?
-
tylerddd
veterán
-
Lauda
titán
Pillanatnyinak vélem, de ha pl felveszed hogy próbálkozol, és felveszed a supporttal a kapcsolatot, akkor megoldják.
Én már nem merem kizárni a furcsaságokat:
Mikor jött be a protonpass "bankártya adatért" 1 évet ingyen adtak annak prémiumából hírleveles linkkel, kuponosan. Monjuk ez indult épp blackfriday után.
Meglett, használtam, de vége előtt egy hónappal lezárásként rányomtam, hogy "ne újjítsa meg!".
A következő blackfidayre meg olyan akciót kombóztak, hogy akinek volt futó előfizetése, az a black friday alatt ingyen, kérdés nélkül átváltották a csomagját valami duóra, vagy family-re, ármegtartással....
.... igen ám, de az átváltás nekem a kapcsolót vissza-ütötte megújjulóra, viszont a periódusom eloszlása nem változott, be nem léptem, mert minek, nem láttam, így az újba lépéskor simán kiszámlázták a teljes árat.Szerencsémre akkor már volt revolut, amiből volt a kártya adva ki, ami meg fagyasztva volt... Szóval pénzem ki nem került. A support meg mondjuk 3 oda-visszás üzi körben lerendezte magában...
De azért ha egy ilyen megtörténhet, akkor más is. -
UserX
addikt
-
ledgeri
nagyúr
Pillanatnyinak vélem, de ha pl felveszed hogy próbálkozol, és felveszed a supporttal a kapcsolatot, akkor megoldják.
Én már nem merem kizárni a furcsaságokat:
Mikor jött be a protonpass "bankártya adatért" 1 évet ingyen adtak annak prémiumából hírleveles linkkel, kuponosan. Monjuk ez indult épp blackfriday után.
Meglett, használtam, de vége előtt egy hónappal lezárásként rányomtam, hogy "ne újjítsa meg!".
A következő blackfidayre meg olyan akciót kombóztak, hogy akinek volt futó előfizetése, az a black friday alatt ingyen, kérdés nélkül átváltották a csomagját valami duóra, vagy family-re, ármegtartással....
.... igen ám, de az átváltás nekem a kapcsolót vissza-ütötte megújjulóra, viszont a periódusom eloszlása nem változott, be nem léptem, mert minek, nem láttam, így az újba lépéskor simán kiszámlázták a teljes árat.Szerencsémre akkor már volt revolut, amiből volt a kártya adva ki, ami meg fagyasztva volt... Szóval pénzem ki nem került. A support meg mondjuk 3 oda-visszás üzi körben lerendezte magában...
De azért ha egy ilyen megtörténhet, akkor más is. -
Lauda
titán
Proton vpn-nél alap, hogy képtelenség lemondani előfizetést/törölni fiókot (valami rosszul sült el üzenettel elszáll), vagy csak pillanatnyi üzemzavar?
-
Aweriot
aktív tag
Erre a legegyszerűbb (és legolcsóbb is) ha a saját otthoni routered lesz VPN server/ha van otthon NAS vagy bekapcsolva hagyható PC akkor tailsclae.
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Par het mulva Angliaba utazok, ott pedig nem fog mukodni az F1 TV-m
Van erre valami megoldas? A VPN jutott eszembe, de nem ertek hozza sajnos
-
kapitanj
csendes tag
Üdv.
Szerintetek ez így jó? Eset tűzfalat használok, mikor kérdezte, hogy nyilvános vagy magánhálózat, akkor ráböktem a nyilvánosra. A vpn működik, viszont az Esetben azt írja nincs csatlakozva.

-
ledgeri
nagyúr
Köszi szépen! Nincs ingyenes fiókom, mint írtam, előfizettem egy hónapra és ebben a fiókban látom, hogy milyen díjakért tudnék előfizetni 12 illetve 24 hónapra. Ezek a díjak jóval magasabbak, mint egy új előfizetésnél. Még átgondolom hogy legyen, szerintem a legegyszerűbb, ha készítek egy email címet és azzal előfizetek nulláról.
Jó-jó, csak sok az opció, és van 1-2 kulcs pont. Már nem tudom, hogy a VPN plus mit ad, de pár lépésnél létrejöhet az "egyszerre két ingyen fiók, egy gépről, nem nagy közzel belépve" szitu, ha nem átfedéssel áll átdolgozik az ember!
#3736 5leteseN
Ha 2fa-zva is van a fiókod, és rendesen kilépsz belépsz, ha eléred az eszközlimited, akkor nem hiszem hogy szól. A google ilyen szempontból "nagyon buta vagy, így a te érdekedben"-re vitte a szintet a sok "nem hozzáértő" miatt. A protonnak is van dashboardja, az más kérdés, hogy szerintem nem fogsz rajta látni hosszan vissza dolgokat, mert privacy policy... De beállítható, hogy IP-t is rögzítsen! -
Lauda
titán
Ezt nem próbálva, csak a rendszert ismerve:
-Technikailag ASZF ellenes, hogy egyszerre 2 ingyenes fiókod legyen (Ezt csak a lehetséges időablak miatt írom// volt hogy nekem is volt oda vissza belépegetés, és nem töröltek, de pl az ingyen tárhely halmozósdit nem szeretik ők sem!).
-Ha van fiókod, és nincs benne, rajta semmi, akkor azt törlöd ha gondolod, másikat, újat kreálsz arra befizetsz kész. (Az külön kérdés, hogy ha az emailcímed külsős, akkor mennyire szűrik, nézik jó címmel, hogy ugyanazzal próbálkozol (törlés esetén)... Viszont ha pl outlookod, vagy egyéb belső, könnyen cserélhető aliasos emailfiókod van, akkor meg 5 perc megcsinálni egy új címre az új fiókot. // ha protonos cím megléte, és fiók kezelése nem baj, akkor meg csak egy új reg 0-ról és kész [bár ezt hiszem teló vagy email így is kell másodlagosnak!])
-Ha van fiókod, és pl drive megosztások nincsenek, de pl protonPass vagy simplelogin emailcímek vannak, akkor azokat át lehet nyomni új protonpass/simplelogin fiókba, szóval ha az új prémiumos, akkor a régieket át lehet játszatni SL-nél biztos, PP-nál "ha jól emlékszem".
-Ha a fiókodban vannak megosztások, és bejáratott protonmailes aliasok, na akkor szerintem be vagy kötve, és nem tudsz könnyen mozdulni.
De support tapasztalatból azt mondom, hogy ha a meglévő fiókodból írsz egy kedves levelet, hogy a szolgáltatás ennyire, meg annyira tetszik, és volt előfizetésed -ha volt- , csak hát kint jobb akciók vannak, és jaj de jó lenne, akkor simán kinézem, hogy mert kérted kapni fogsz kedvezményes tarifát. Egyfelől fizetsz ahelyett, hogy elmennél, másfelöl logikailag a fentiek valamelyikét megjátszhatód, szóval benne van... ha említed, jelzed is, hogy nem vagy lüke, nekik meg így is úgy is a vevőmgtartás a céljuk akkor adja magát!
Bárhogyis, azért majd a végeredményt áruld el! Érdekel, hogy mennyire trükközhető/vagy emberi hozzáállású a proton. (Mert írom: a supportjuk [elsősorban a simplelogines] az pro kategóriás volt, mikor gondom volt velük!!)Köszi szépen! Nincs ingyenes fiókom, mint írtam, előfizettem egy hónapra és ebben a fiókban látom, hogy milyen díjakért tudnék előfizetni 12 illetve 24 hónapra. Ezek a díjak jóval magasabbak, mint egy új előfizetésnél. Még átgondolom hogy legyen, szerintem a legegyszerűbb, ha készítek egy email címet és azzal előfizetek nulláról.
-
5leteseN
őstag
Ha már proton: Az ingyenes proton-mail nézi, hogy melyik PC-ről lépek be magamhoz? A "gugli" mintha nyekeregne, ha nem ugyanarról a gépről használom, amin regisztrálta, vagy a miről legutóbb.
Valami olyan lenne jó, ami ingyenes, és naplózza, hogy mikor lépegetek ki-be, és használhatom több gépről is.
(Nem találtam a Ph-keresés után aktív email-es témát.
) -
ledgeri
nagyúr
Helló!
Nézegettem a proton vpn-t, gondoltam kipróbálom egyelőre egy hónapra a vpn pluszt 9.99 dollárba került. Jelenleg akcióban az egyéves előfizunál a havi 3.99, a kétévesnél 2.99 dollár. Viszont ha a fiókon belül szeretnék előfizetést módosítani, akkor a havi 6.99 és 4.99 dollár egy illetve két évre. Ha megtetszene, hogy érdemes akkor ebből váltani, törölni az előfizetést és kötni újat, vagy van más mód is?
Ezt nem próbálva, csak a rendszert ismerve:
-Technikailag ASZF ellenes, hogy egyszerre 2 ingyenes fiókod legyen (Ezt csak a lehetséges időablak miatt írom// volt hogy nekem is volt oda vissza belépegetés, és nem töröltek, de pl az ingyen tárhely halmozósdit nem szeretik ők sem!).
-Ha van fiókod, és nincs benne, rajta semmi, akkor azt törlöd ha gondolod, másikat, újat kreálsz arra befizetsz kész. (Az külön kérdés, hogy ha az emailcímed külsős, akkor mennyire szűrik, nézik jó címmel, hogy ugyanazzal próbálkozol (törlés esetén)... Viszont ha pl outlookod, vagy egyéb belső, könnyen cserélhető aliasos emailfiókod van, akkor meg 5 perc megcsinálni egy új címre az új fiókot. // ha protonos cím megléte, és fiók kezelése nem baj, akkor meg csak egy új reg 0-ról és kész [bár ezt hiszem teló vagy email így is kell másodlagosnak!])
-Ha van fiókod, és pl drive megosztások nincsenek, de pl protonPass vagy simplelogin emailcímek vannak, akkor azokat át lehet nyomni új protonpass/simplelogin fiókba, szóval ha az új prémiumos, akkor a régieket át lehet játszatni SL-nél biztos, PP-nál "ha jól emlékszem".
-Ha a fiókodban vannak megosztások, és bejáratott protonmailes aliasok, na akkor szerintem be vagy kötve, és nem tudsz könnyen mozdulni.
De support tapasztalatból azt mondom, hogy ha a meglévő fiókodból írsz egy kedves levelet, hogy a szolgáltatás ennyire, meg annyira tetszik, és volt előfizetésed -ha volt- , csak hát kint jobb akciók vannak, és jaj de jó lenne, akkor simán kinézem, hogy mert kérted kapni fogsz kedvezményes tarifát. Egyfelől fizetsz ahelyett, hogy elmennél, másfelöl logikailag a fentiek valamelyikét megjátszhatód, szóval benne van... ha említed, jelzed is, hogy nem vagy lüke, nekik meg így is úgy is a vevőmgtartás a céljuk akkor adja magát!
Bárhogyis, azért majd a végeredményt áruld el! Érdekel, hogy mennyire trükközhető/vagy emberi hozzáállású a proton. (Mert írom: a supportjuk [elsősorban a simplelogines] az pro kategóriás volt, mikor gondom volt velük!!) -
Lauda
titán
Helló!
Nézegettem a proton vpn-t, gondoltam kipróbálom egyelőre egy hónapra a vpn pluszt 9.99 dollárba került. Jelenleg akcióban az egyéves előfizunál a havi 3.99, a kétévesnél 2.99 dollár. Viszont ha a fiókon belül szeretnék előfizetést módosítani, akkor a havi 6.99 és 4.99 dollár egy illetve két évre. Ha megtetszene, hogy érdemes akkor ebből váltani, törölni az előfizetést és kötni újat, vagy van más mód is?
-
ledgeri
nagyúr
Ha az elég, akkor majd kiderül arról, hogy mikor nem az!
Egyébként a vpn általában csak IP cím csere, aztán kb 1/8, 1/10 arányban valami extra is.
Szerintem mindegyik szóbakerülőnek van appja (bár nem windows, hogy egyik után, abból kilépve könnyű legyen indítani a másikat, ha mobil). -
krizoli
tag
Az operába építettnél miben kéne több, ha az megy?
Ha Vietnám, mint közeli kibúvó jó, akkor van még a windcribe ingyenesen, email reggel 10, nem emailes 1 giga/hó, viszont van split tunneling.
Ha nem p2p dologra kéne, nem baj, hogy ha bekapcsolod, akkor minden kommunikációd oda lyukad ki [nincs split tunneling], akkor van proton, ami korlátlan mennyiség, esetleg picit korlátolt sebesség, és van japán kimenetel (szerver).
Mind a kettő ingyenesen. Fizetősen tudják, amit a másik igen, de ők ingyen nem (split tunneling, meg unlimit.
Ha más nem, megnézed mindet 1-1 hónappal, és meglátod melyik jön be hosszútávon.
(Ha nem belépős dolog, esetleg még a tor-browser is játszhat, bár azzal nem kontrollálod, hogy honnan kilyukadva nézelődsz, viszont lehet, hogy kifogsz egy olyan régiót ami megint jó!)Szeretném ha telefonon is működne. Ott viszont (valószínűleg csak saját butaság) nem használok opera-t. De akkor lehet elengedem.
Kíváncsi lettem volna még mire lehet jó számomra. -
ledgeri
nagyúr
Általában olyan üzenetet, hogy blokkolja a kommunikációt. Volt hogy 403-as hiba.
Ha opera beépített vpn-t bekapcsoltam és ázsiára állítottam, akkor nem volt ilyen üzenet, hanem betöltötte az oldalt.
Ezért gondoltam, hogy jó lenne egy dedikált, és ezt találtam kipróbálásra még legolcsóbbnak.Az operába építettnél miben kéne több, ha az megy?
Ha Vietnám, mint közeli kibúvó jó, akkor van még a windcribe ingyenesen, email reggel 10, nem emailes 1 giga/hó, viszont van split tunneling.
Ha nem p2p dologra kéne, nem baj, hogy ha bekapcsolod, akkor minden kommunikációd oda lyukad ki [nincs split tunneling], akkor van proton, ami korlátlan mennyiség, esetleg picit korlátolt sebesség, és van japán kimenetel (szerver).
Mind a kettő ingyenesen. Fizetősen tudják, amit a másik igen, de ők ingyen nem (split tunneling, meg unlimit.
Ha más nem, megnézed mindet 1-1 hónappal, és meglátod melyik jön be hosszútávon.
(Ha nem belépős dolog, esetleg még a tor-browser is játszhat, bár azzal nem kontrollálod, hogy honnan kilyukadva nézelődsz, viszont lehet, hogy kifogsz egy olyan régiót ami megint jó!) -
krizoli
tag
Általában olyan üzenetet, hogy blokkolja a kommunikációt. Volt hogy 403-as hiba.
Ha opera beépített vpn-t bekapcsoltam és ázsiára állítottam, akkor nem volt ilyen üzenet, hanem betöltötte az oldalt.
Ezért gondoltam, hogy jó lenne egy dedikált, és ezt találtam kipróbálásra még legolcsóbbnak. -
ledgeri
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom releváns-e itt megkérdeznem, de hátha valaki futott bele ilyenbe.
Szeretném kipróbálni a VPN-t, hogy japán tartalmakat is el tudjak érni, de nem vagyok biztos benne mennyire lehet hasznos a valóságban, ezért a NordVPN-t néztem, mert a német amazonon ez elég jó áron található.
A probléma csak annyi, hogy valamiért nem tudom megvenni onnan. Kosárba bemegy, fizetésen átmegy, de tranzakció már nem történik, így termék sincs. Nem egyszer próbáltam de sajnos mindig ez történt.
Valaki vásárolta már onnan ezt a terméket esetleg? Tudtok rá valami tanácsot adni?
A segítséget előre is köszönöm!Milyen féle ellenállásba, akadályba ütközöl alap elérési probálkozásaid során?
-
mrobes
tag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni a VPN-t, hogy japán tartalmakat is el tudjak érni, de nem vagyok biztos benne mennyire lehet hasznos a valóságban, ezért a NordVPN-t néztem, mert a német amazonon ez elég jó áron található.
A probléma csak annyi, hogy valamiért nem tudom megvenni onnan. Kosárba bemegy, fizetésen átmegy, de tranzakció már nem történik, így termék sincs. Nem egyszer próbáltam de sajnos mindig ez történt.
Valaki vásárolta már onnan ezt a terméket esetleg? Tudtok rá valami tanácsot adni?
A segítséget előre is köszönöm!Próbáld meg VPN hozzáférésen keresztül!
(Bocs) -
krizoli
tag
Sziasztok!
A segítséget előre is köszönöm! -
MzperX07
tag
Sziasztok.
Akit érdekel: a proton VPN-nél 65% (1évre) és 70% (két évre) kedvezmény van.
Vettem 2 éves előfizetést, havi 3euro, összesen 71,76euro, de én átállítottam USD-ra, ami szintén 71,76usd, így összesen 2 év ProtonVPN Plus 24753Ft volt.
Ehhez csak annyi kellett, hogy új emaillel új fiókot csináltam, mert a régivel belépve persze csak az 50%-os kedvezményt akarta adni. -
mrots
tag
Megszűnés: 2024. december 31-én a kormányzat megszüntette, feladatait széttagolva, 2025. január 1-jétől több szervezet (pl. NISZ Zrt., Digitális Magyarország Ügynökség) vette át.
Az egyéb oldalak szűrésének módját sem ismerem, tehát a "másképp" nekem nem ad semmiféle információt. A lényeg, hogy olyan oldalt is szűr ami csaknem üres jelenleg, meg olyat is aminek nem tudom mi lehet az oka - viszont ha ismerném a logikáját, hogyan választja ki a szűrendő dolgokat, és a szűrés módját, azzal talán közelebb lennék a megoldáshoz. VPN persze simán kikerüli, de jobb lenne ha anélkül is menne."Az egyéb oldalak szűrésének módját sem ismerem"
Roviden: az allam amikor megallapitja, hogy egy oldal elerheto, aminek nem kene, akkor az IP cimet BGP-n behirdeti a magyar ISP-knek akiknek azt kotelezo fogadni es kezelni. Ez alapjan a forgalom nem a legoptimalisabb uton fog az adott IP cimhez jutni, hanem az NMHH rendszeren keresztul, ahol pedig egy DPI csak a relevans tartalmakat szuri az adott IP cimrol, de nem mindent az adott IP cimrol.
-
ekkold
Topikgazda
Megszűnés: 2024. december 31-én a kormányzat megszüntette, feladatait széttagolva, 2025. január 1-jétől több szervezet (pl. NISZ Zrt., Digitális Magyarország Ügynökség) vette át.
Az egyéb oldalak szűrésének módját sem ismerem, tehát a "másképp" nekem nem ad semmiféle információt. A lényeg, hogy olyan oldalt is szűr ami csaknem üres jelenleg, meg olyat is aminek nem tudom mi lehet az oka - viszont ha ismerném a logikáját, hogyan választja ki a szűrendő dolgokat, és a szűrés módját, azzal talán közelebb lennék a megoldáshoz. VPN persze simán kikerüli, de jobb lenne ha anélkül is menne. -
mrots
tag
A KIFU nem megszunt?
A kerdesre valaszolva, azt nem tudom, hogy ok mikeppen szurnek, de meglepne, ha maskeppen, mint ahogy szerencsejatek es egyeb oldalak blokkolasat implementalta az nmhh, vagy az sztfh, vagy valamelyik gittegylet.
-
allein
addikt
Sziasztok, marad a VPN, 50MB/S letöltési sebességem van egy HU szerveren keresztül, nem rossz ez, marad így
-
Aweriot
aktív tag
Igazából tényleg csak kíváncsiságból próbálom ki, a Bitdefender-hez járt a cucc. Ír pl. hirdetésblokkolást, nem tudom ezt hogyan kell elképzelni. Böngészőben használom az AdGuard-ot, ezzel elvagyok. Eddig nem éreztem szükségét magának a szolgáltatásnak, szerintem ezután is megleszek nélküle.
DNS alapon szűri a reklámokat. Azok negyedmegoldások manapság.
-
ekkold
Topikgazda
Sziasztok. Tudja/ismeri valaki, hogy a KIFÜ milyen logika alapján választja ki, amikor blokkol bizonyos weboldalakat, és azt milyen technikai módszerrel valósítja meg?
-
tylerddd
veterán
Semmi nem lesz. Normális VPN szolgáltatót használj, ram only szerverrel akkor meg aztán végképbb tök 0 a lehetősége a lebukásnak (ami itt ugye ismét nehezen értelmezhető). Arra azért készülj fel, hogy VPN-ekre szűrni nem egy nagy kunst, simán lehet hogy elkezdik őket üldözni ha olyanjuk van.
Igazából tényleg csak kíváncsiságból próbálom ki, a Bitdefender-hez járt a cucc. Ír pl. hirdetésblokkolást, nem tudom ezt hogyan kell elképzelni. Böngészőben használom az AdGuard-ot, ezzel elvagyok. Eddig nem éreztem szükségét magának a szolgáltatásnak, szerintem ezután is megleszek nélküle.
-
Aweriot
aktív tag
Semmi nem lesz. Normális VPN szolgáltatót használj, ram only szerverrel akkor meg aztán végképbb tök 0 a lehetősége a lebukásnak (ami itt ugye ismét nehezen értelmezhető). Arra azért készülj fel, hogy VPN-ekre szűrni nem egy nagy kunst, simán lehet hogy elkezdik őket üldözni ha olyanjuk van.
-
tylerddd
veterán
-
Aweriot
aktív tag
-
tylerddd
veterán
-
Aweriot
aktív tag
Üdv! Nem igazán van/volt szükésgem soha VPN-re, de most az antivírus szoftverem mellé kedvező árban kaptam a sajátjukat. Az érdekelne, hogy lehet-e ezzel törvényt sérteni olyan szinten, hogy ha olyan oldalt használok/látogatok, ami egyébként nem elérhető itthonról. Most pl. egy amerikai szerverre vagy mire csatlakoztam, amivel elérek olyan USA-beli oldalt, amit egyébként nem. Köszönöm!
Törvényt nem, ÁSZF-et igen.
-
tylerddd
veterán
Üdv! Nem igazán van/volt szükésgem soha VPN-re, de most az antivírus szoftverem mellé kedvező árban kaptam a sajátjukat. Az érdekelne, hogy lehet-e ezzel törvényt sérteni olyan szinten, hogy ha olyan oldalt használok/látogatok, ami egyébként nem elérhető itthonról. Most pl. egy amerikai szerverre vagy mire csatlakoztam, amivel elérek olyan USA-beli oldalt, amit egyébként nem. Köszönöm!
-
allein
addikt
Egyébként, privát tracker esetén, (mag) célszerű VPN, vagy nincs jelentősége?
-
4Grider
félisten
Saját routeren működő WG-vel én 90-100 MB/s-el mentek két internetes végpont között (mindkettő 1000/1000 Mbps-os optikai hozzáféréssel rendelkezik). Nyilván fontos a WG router típusa is, hiszen léteznek 200-300 és több ezer Mbps-ot tudó WG routerek is.
-
Aweriot
aktív tag
A VPN egyfelől esélyesen lassab lesz, másfelől a WireGuard nagy általánosságban egy kevesebb erőforrást fogyasztó opció, ami egy NAS-nál fontos.
-
allein
addikt
Sziasztok, Synology Download Stationnél ProtonVPN használata mellett jelentősen alacsonyabb letöltési sebességet tapasztalok. Van-e valakinek tapasztalata vagy megoldása arra, hogy hogyan lehet ezt optimalizálni? Esetleg érdemes WireGuard vagy egy konténeres megoldás felé menni?
-
korfa
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos nincs vezetékes net nálunk, a microhullámu szolgáltató pedig megállt 10 éve, az akkor még elfogadható max 20 Mbit (bár azt felfelé is tudja) sebességnél.
Ezért váltottam Telekom Mobilnetre, ez 100 Mbit-et tud lefelé, felfelé is hozza 20at.
Minden jónak tűnik, csak a VPN nem megy kívülről, megnézve itt persze CGNET-es 10.x.x.x
IP címet kapok, így hiába az Asus DDNS címem, nem működik.
Úgy látom nem adnak lakosságnak static IP címet. Van valakinek tapasztalata, lehet-e más megoldás (nem CGNAt cím) technika ami átlép ezen?
Router Asus RT-BE58U (ezt most vettem, mert a régi még nem tudott USBn netet fogadni, és amúgyis mesht akartam.)
köszönömmi a cél?
-
mrots
tag
Sziasztok!
Sajnos nincs vezetékes net nálunk, a microhullámu szolgáltató pedig megállt 10 éve, az akkor még elfogadható max 20 Mbit (bár azt felfelé is tudja) sebességnél.
Ezért váltottam Telekom Mobilnetre, ez 100 Mbit-et tud lefelé, felfelé is hozza 20at.
Minden jónak tűnik, csak a VPN nem megy kívülről, megnézve itt persze CGNET-es 10.x.x.x
Úgy látom nem adnak lakosságnak static IP címet. Van valakinek tapasztalata, lehet-e más megoldás (nem CGNAt cím) technika ami átlép ezen?
Router Asus RT-BE58U (ezt most vettem, mert a régi még nem tudott USBn netet fogadni, és amúgyis mesht akartam.)
köszönömcgnat mogul csak kezdemenyezni tudsz vpn-t, fogadni mas kezdemenyezotol nem. vagy forditsd meg a kapcsolat iranyat, vagy keress egy koztes pontot (VPS).
-
ket_kerek
csendes tag
Sziasztok!
köszönöm -
Edorn
senior tag
192.168.88.0/24 a távoli, elérendő hálózat ip tartománya, ahol az elérendő gépek vannak.
10.17.0.0/24 innen oszt ki ip-t a távoli elérendő hálózat router-e a VPN számára ezt nevezem VPN ip tartománynak...[Interface]PrivateKey = 0HgQpG7Abb******Kymg=ListenPort = 24855Address = 10.17.0.20/32DNS = 10.17.0.1[Peer]PublicKey = 9bIpVKcWIj*******kUQuXRhWFU=AllowedIPs = 10.17.0.0/24, 192.168.88.0/24Endpoint = hg***.sn.mynetname.net:24855Helyi hálózat, ahonnan csatlakoznék: 192.168.0.0/24
Elérendő gép: 192.168.88.212 (Gépnév: Tesztgep) és így név alapján szeretném valahogy elérni: \\Tesztgep
Ahogy guglizok jópáran keresnek erre választ, de nem nagyon kapnak...
Egy helyen javasolnak ilyet Interface részbe:DNS = 192.168.88.1, 1.1.1.1, 8.8.8.8, localdomain.tld
De itt a "localdomain.tld" az konkrétan a gépnév lenne, vagy pl máshol így javasolják: "gepnev.local" -
4Grider
félisten
Próbáltam mindkettőt, de egyikkel sem sikerült...
AllowedIPs-t korlátoztam a távoli, elérendő hálózat ip tartományára, illetve a VPN ip tartományára. AllowedIPs = 10.17.0.0/24, 192.168.88.0/24
Interface részen beállítottam a DNS-t többféleképpen is: DNS = 10.17.0.1 || DNS = 10.17.0.1, 192.168.88.1 || DNS = 192.168.88.1Pingelni tudok ip-t, net is működik, de név alapján nem érem el a megosztásokat.
Az allowed ips sorban csak az elérendő távoli alhálózatot kell megadni. Mit jelent nálad a vpn ip tartománya?
-
Edorn
senior tag
Próbáltam mindkettőt, de egyikkel sem sikerült...
AllowedIPs-t korlátoztam a távoli, elérendő hálózat ip tartományára, illetve a VPN ip tartományára. AllowedIPs = 10.17.0.0/24, 192.168.88.0/24
Interface részen beállítottam a DNS-t többféleképpen is: DNS = 10.17.0.1 || DNS = 10.17.0.1, 192.168.88.1 || DNS = 192.168.88.1Pingelni tudok ip-t, net is működik, de név alapján nem érem el a megosztásokat.
-
4Grider
félisten
Olyat be lehet állítani valahogy, hogy számítógép névhez ip cím rendelés?
Ha például nem egy ip tartományban van a két gép mondjuk wireguard vpn-en van az elérendő gép és gépnév alapján szeretném elérni. Hosts fájlban, vagy valahol meg lehet adni, hogy adott gépnevet milyen ip-n lehet megtalálni?Több lehetőséged van, az egyik a hosts fájl szerkesztése. A másik, hogy a távoli oldal dns kiszolgálóját használod...
-
Edorn
senior tag
Olyat be lehet állítani valahogy, hogy számítógép névhez ip cím rendelés?
Ha például nem egy ip tartományban van a két gép mondjuk wireguard vpn-en van az elérendő gép és gépnév alapján szeretném elérni. Hosts fájlban, vagy valahol meg lehet adni, hogy adott gépnevet milyen ip-n lehet megtalálni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- PC bontás - NZXT H630, Seasonic Plat 860W, X99, i7-6900K, NZXT Kraken, 64Gb, GTX 980Ti, 6TB
- Red Faction PC - NZXT, B450, Ryzen 5 3600X, 16Gb, RTX 2060, 1,25Gb tárhely - Windows 11
- 13600k 32gb ram 750w táp 420mm aio 1tb nvme 5tb hdd
- Surface 5 - i7-7.gen 8 GB RAM/256 GB SSD + 101 gombos bill, touchpad
- Sony A7IV (Váz)
- Több darab MacBook Pro 14" M1 16 GB RAM/512 GB SSD - 27% Áfás
- HP P5Q58AA Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Sivatagi titán karcmentes 90% akku 412 ciklus
- VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 256GB Tüzes Ezüst gar:2028.02.09.
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Van erre valami megoldas? A VPN jutott eszembe, de nem ertek hozza sajnos

)