Új hozzászólás Aktív témák
-
deathcrow42
aktív tag
Számomra eddig elég “meh” a 5090 FE, ez egy 4090 Ti Super kártya, nem új generáció.
5080/5070Ti még megmentheti a generációt, de ez így szerintem enyhe csalódás 2 év után.
Marad a 4080 olcsón simán veszek 4090t
[ Szerkesztve ]
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
veterán
Te szenvedsz itt egy tök egyszerű kérdéssel.
A fogyasztás és hő valahol mindig ott lesz.
Ez tényleg érthetetlen?Több, nagyobb radiátor, több venti, nagyobb ház, több hő a szobában amit ellensúlyozni kell ha nem kívánatos (tehát nem télen).
A vizezést se a manók csinálják. Energiabefektetés, fogcsikorgatás.Az más kérdés ,hogy ebből valami, vagy valamik éppen megütik-e a zavaró szintet.
A fogyasztás tényező annál aki ezt a kártyát veszi?
Tehát továbbra se teljesen mindegy a fogyasztás.A pénzt totálisan kivéve az egyenletből se mondható az ,hogy teljesen mindegy.
Gondolkodni kell. Nem fáj.
Tehát ha a user milliárdos és venne egy 5090-et, de ahhoz olyan hűtés kell, ami az adott hiper-szuper kézzel épített, egyedi házba nem fér el, akkor az már bosszúság.Tehát a milliárdos user-t igazából érdekelte a fogyasztás.
Vagy ha nem vesz hűtést, akkor meg hangos lesz az FE gyári megoldás. Szintén gond a fogyasztás.
Akkor alulfeszeli. De neki kellett volna az az utolsó 2-3%-nyi fps is.
Szintén nem mindegy a fogyasztás.capiche?
Nincs olyan ,hogy mindegy.Ahogy mondjuk egy OLED kijelző tulaját is érdekelheti a fogyasztás.
Mert mondjuk bizonyos fényerőnél már kellhet aktív heatsink.
Vastagabb monitor, esetleg venti. Tehát őt se a villanyszámla zavarta.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
Landon
őstag
Valóban, megoldás helyet lehet folyamatosan szenvedni is a dolgokon.
Ha víz van a cpu-n, gpu-n, 360 vagy akár 420-as radiátor, jobb féle ventiknek. Plusz van a házban mondjuk 6x140-es venti, mi fogja a zajt generálni zavaró szint felett? Vagy a ház ventiknek ebben az esetben is 80% kell tekerni hogy 4-5c-vel lenyomja a gpu-t?
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
veterán
de amit leírtál az mind megoldható
Pont ,hogy nem.
Mindenképpen plusz zajjal jár a több fogyasztás. Csak kérdés ,hogy hol a körforgásban.Ha nem a vga ventiknél, akkor a ház ventiknél.
És a fogyasztás hő, amivel a szobában is kell kezdeni valamit.Nem nehéz egyenlet ez.
Akkor se teljesen mindegy a fogyasztás, ha a pénz része teljesen irreleváns.Ezt vagy megértjük, vagy értetlenkedünk.
Vagyis ne akadjunk fenn azon, hogy valaki más fennakad a fogyasztáson.
Erre a válasz továbbra is igen.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
válasz tomas51 #2323 üzenetére
A hotspotot már "megoldották"
NVIDIA has removed “Hot Spot” sensor data from GeForce RTX 50 GPUs
EA: It's in the crate!
-
tomas51
senior tag
Ja biztos elég a 90 en hűtő...
94 fokos a ram, vadi új kártya csak nem szarok a padok...
77 fokos gpu val már a hotspot is jó lehet
nem tudom miért akarja egy gyár feltalálni a kereket, updateltek volna az előd kinézetén és kész, ez a slimesítés nagyon jól sikerült -
Landon
őstag
válasz Csokifalo #2318 üzenetére
Értelek és erre a válaszra számítottam de amit leírtál az mind megoldható ha valakinél nincs "kicentizve" a PC hogy éppen még az 5090 belefért de a minőségi, zaj mentes hűtésre nem telik. De tegyük fel, hogy melegszik a kártya jobban mert nem lesz egy ideig rá blokk. És? Amíg a tervezési tolerancia belül van addig magasabb hő fokokat látsz OSD-ben. Esetleg, talán 10 évről 7-re csökken az élettartam.
There are no traffic jams along the extra mile.//\\Never argue with stupid people. They will drag you down to their level and beat you with experience.//
-
fatal`
titán
Kiszivárgott AIB árak:
RTX 5090Asus ROG Astral OC: $2799.99
MSI GAMING TRIO OC: $2349.99
MSI SUPRIM LIQUID SOC: $2499.99
MSI SUPRIM SOC: $2399.99
Asus TUF GAMING: $2449.99
MSI VENTUS 3X OC: $2199.99
MSI VANGUARD SOC LAUNCH EDITION: $2379.99
MSI VANGUARD SOC: $2379.99
RTX 5080:
Asus TUF GAMING OC: $1699.99
Asus ROG Astral OC: $1899.99
MSI GAMING TRIO OC: $1199.99
MSI Inspire 3X OC (Gold) - $1169.99
MSI GAMING TRIO OC (white): $1199.99
Asus PRIME: $1399.99
Asus PRIME OC: $1499.99
MSI VENTUS 3X OC PLUS: $1139.99
Gigabyte GAMING OC: $1199.99
Gigabyte WINDFORCE SFF: $1369.99
MSI SUPRIM SOC: $1249.99
MSI SUPRIM LIQUID SOC: $1299.99
MSI VANGUARD SOC: $1229.99ASUS-nál elég kemény anyagot tolhatnak.
-
Csokifalo
senior tag
Szerintem ez már párszor volt téma, a lényeg itt nyilván nem azon van, hogy 2000 Ft-al több a villanyszámla, nálam pl asszonynak szoli, ingfra szauna, klímák stb 70k alatt nem igazán van de kétlem hogy itt mindenki más is alapdíjat fizetne hanem az a sz@r a nagy fogyasztással hogy azt a hőt elvezesd ami eleve venti hegyek, +zaj stb. Arról már nem beszélve hogy az nvme ssd slot, cpu is kap rendesen a hőből ami felfelé száll, amit megintcsak hűteni kell így szerintem marhára nem mindegy hogy 350W-ot vagy 650W-ot fogyaszt egy vga játék alatt#2312gabor0928 210kWh alatt tudsz maradni gratuálok itt a szomszédság is ahogy sötétedik már megy aludni, nagyváros és olyan sötétedés után mint csernobil, az asszony meg még tüntetőleg bekapcsolja január végén a fronton még a Karácsonyi ledfüzért csoda ha havi 1000-ből nem vagyok meg?
[ Szerkesztve ]
-
tomas51
senior tag
válasz Impulsivex #2299 üzenetére
nekem pl nincs másfél éves, és be regisztráltam anno, 4 vagy 5 év gari van rá összesen
nem tudom már hogy volt a policy akkor a Zotacnál (1 vagy 2 évet adtak pluszba)
szóval ha el akarom majd adni akár 2.5-3 évesen akkor is lesz rá bőven gari, és jól járnak vele -
janoska123
csendes tag
A benchmarkok alapján az rtx 5080 22%-al erősebb az rtx 4080-nál és 19%-al lassabb a 4090-től. Ezek persze csak szintetikus tesztek. Játékok alatt leszek rá kiváncsi.
[ Szerkesztve ]
-
Landon
őstag
válasz gabor0928 #2307 üzenetére
Köszönöm a véleményed! Persze, az ár az egyelőre mindenképp komoly gondnak tűnik. De msrp közelében húznám a ravaszt. Nagyon kíváncsi leszek még az 5080-ra. Persze csodák nincsenek.
-
gabor0928
aktív tag
Én is azt mondom hogy sok esetben jobb a minőség, legalábbis 4K felbontáson. A Transformer model már a CyberPunkban tesztelhető, nem kell hozzá 50-es széria. Én is megnéztem és eddig a performance módról nem volt jó véleményem, de most sokkal jobb lett ezzel a modellel.
Nálam annyira tényező a fogyasztás, hogy egy 4090-nel is 7-8 ezer ft a villanyszámlám Ezért használom a DLSS-t + FG-t 120 fps-re vsyncelve. A kártyát pedig -20% TDP-vel.
Nem a kártya teljesítményével van gond, hanem az árazásával. Egyelőre annyira nem győzött meg.
-
gainwardgs
veterán
Most volt nemrég új doom bemutató, hiányoltam az új Mfg trailer-t hogy milyen fasza egy 5070-en a 300 kamu frame
-
Landon
őstag
Nem tudom TPU-nal mennyire a reklám helye de:
"In the past there were a lot of debates where DLSS upscaling image quality is good enough, some people even claimed "better than native"—I strongly disagree with that—I'm one of the people who are allergic to DLSS 3 upscaling, even at "quality." With Blackwell, NVIDIA is introducing a "Transformers" upscaling model for DLSS, which is a major improvement over the previous "CNN" model. I tested Transformers and I'm in love. The image quality is so good, "Quality" looks like native, sometimes better."
Ha igaz, akkor ez nem hangzik rosszul.
Kérdés: 5090-nel itt mekkora % ugrást vártak az emberek a 4090-hez képest? Ha a TPU natív összehasonlítását nézem akkor:
AW2: 35%
HL: 42%
SW Outlaws: 37%
Dragon Age: 24%Ha az ártól és fogyasztástól teljesen függetlenül nézem (az ár majd remélhetőleg beáll az msrp köré. A fogyasztás tényező annál aki ezt a kártyát veszi?) akkor ez annyira rossznak számít? Nyilván a jelenlegi várt áron csalódás.
-
Na, itt szépen látszik, hogy mennyire bullshit az FG: [link]
Igen, nagyon meg tudja növelni az átlag FPS-t, akkor a többszörösére is, de a min FPS alig nő.Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Impulsivex
tag
Amugy szerintem 600-650 et gari nelkul vagy esetekben 1-2 ho garis 4090 mar nem olyan jo vetel. Ott azert mar 3 evet nyuzott kartya , sztem ott azert megvan a veszelye annak hogy meghibasodjon . En inkabb inkabb olyat vennek amire meg biztos van 3 ev gari - ja es nem 3000€ 5090
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
-
SzlobiG
félisten
Végig néztem a techpowergenyó tesztet, éreztem én hogy jó döntés volt a 4090 vétele még dec elején.
Nekem ez a frame gen nem adja úgy se, ahova kevés lesz a 4090 oda elég a DLSS amit tud. De az hogy közel 600W-ot egyen a vga, egy vicc. Várom az UV-s teszteket, hogy mennyire lehet levinni számottevő teljesítmény vesztéssel.
-
veterán
válasz Busterftw #2290 üzenetére
Igen, ettől függetlenül az 5090 is lehetne jó, ha nem drágult volna közben.
Nincs rossz termék, csak szar ár.
Ha az 5080-at 600 dolcsiért adná az Nvidia és lenne belőle készlet szarásig, akkor minden idők legjobb vga-ja lenne pillanatok alatt.
[ Szerkesztve ]
-
UDPSendToF
tag
válasz Laraxior #2288 üzenetére
Egyedül a 2 slotos kialakítás tetszik benne (szemben a jelenlegi 4 slotos tégla 4090 Suprim X-szel ), de amúgy sem használnám az eltakart PCI-E slotot, szóval kb lényegtelen. Azon kívül amennyivel gyorsabb, annyival többet is zabál, így ez a generáció kihagyós. Kb ugyanígy éreztem a Raptor Lake Refesh / Arrow Lake-nél, jó lesz még ez a 13900K + 4090 konfig egy ideig.
-
Laraxior
titán
válasz UDPSendToF #2285 üzenetére
Hát még azoknak mekkora csalódás lesz, akik megőrültek az 5070 állítólagos teljesítménye hallatán.
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
veterán
Igen, a 411W vs 587W is szar az 5090-re nézve. Mert annyival gyorsul amennyivel többet fogyaszt.
Ezt meg tényleg úgy hívják ,hogy 4090Ti.Azt várták sokan ,hogy bár 575W a TDP, de majd ez csak peak érték lesz.
De a tesztek alapján zabál mint a disznó az 5090.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Igen, ez lehetséges csak az alma alma, körte körte hasonlítás miatt hoztam ezt ugyanarról az oldalról.
De a tényen nem változtat, ez így lónak a nemesebbik szerve. Kíváncsi leszek rá, később biztos lesz aki teszteli azonos fesszel, úgy érdekesebb lesz mennyit is gyorsult az elődhöz képest, mert most nem igazán látni az előrelépést csak úgy, hogy 30%-al több erő 30%-al több fogyasztással. Ez meg így nem igazán előrelépés. (persze az MFG az hoz előrelépést)Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
UDPSendToF
tag
Hát ez így csalódás, marad a jó öreg 4090.
-
veterán
Ez nem pontos.
Gondolom a legelső 4090 tesztből van, de ott még 5800x volt a proci.
Tehát nem lett kitaposva a 4090 lelke.Ezért a nagy eltérés, furmark vs gaming.
A többi tesztelő már ekkor 5800x3d-vel tesztelt.Itt a friss tesztben, játék alatt 411W vs 587W.
[ Szerkesztve ]
-
Enigma1945
őstag
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
nagyúr
-
gainwardgs
veterán
Jó nagy csalódás ez a gen
Marha jól járt aki 600k vagy az alatt vett jó kis 4090-et -
nagyúr
Ez a komoly
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
veterán
Ott a 10-szer annyi fps a 4090-hez képest egyébként.
Tehát nem hazudott az Nvidia azzal a bizonyos 30 vs 240 fps-el. Itt 31 vs 305 fps.
[ Szerkesztve ]
-
Bossp
addikt
válasz BerserkGuts #2265 üzenetére
Azért nem átcimkézés de ja. Nem nagy előrelépés ez a 4x FG... A sima FGt sem használom. Ha nincs meg FG nélkül a stabil 60 ami az 1% lowot jelenti. dobhatsz be akarmilyen FGt nagyon laggosnak fog kinézni az egész 4090, 4080 al bőven skippelhető ez a generéció főleg hogy a jó frissitéseket mind megkapjuk. Na de mikor is jön az új driver ?
"1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
BerserkGuts
őstag
válasz deathcrow42 #2219 üzenetére
én is 4070ti-t
ez a generáció egy átcímkézett átverés bár szokásos ezt eljátszották már
5080/4080-at nem veszek 4k-ra nem elég úgysem és ott lesz feltűnő az átcímkézés
Az 5090 meg nagyon drága mégiscsak a 4090 lett volna a megoldás de azt gari nélkül bevállalni merész dolog.Azt hittem valamiben jobb lesz majd pl: raytracing. Az FG nem érdekel szoftveres mókolásuk csak
A techspot ki se merte rakni a 4k full grafikás teszteket csak 1440p-ig van pár ebből itt a legismertebb játék:
[link] https://www.techspot.com/review/2944-nvidia-geforce-rtx-5090/
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/Hisense 65" 144Hz 65E7KQPro/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
Laraxior
titán
Volt olyan prototípus az 5090ből, hogy asszem full GPU az összes shaderrel, és két 12vhpwr csatival van szerelve. Azon a sárga fekete oldalon van, nem ugrik be a neve, persze nem is találom
Asszem arra írt 800W TDP-t. Nem is csodálom, hogy került gyártásba.*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
gery14
senior tag
4090 nativ vs 5090 natív teszt már van kint ?Engem az érdekelne Szarok én a kamudrágaFrémekre.
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
warcat
veterán
Na és talált -e már valaki nem FE tesztet?
Mert ma lennének az msrp áron kijövő verziók tesztjei is. Ha nagyon gyanakvó lennék azt mondanám, hogy ezek szerint nem lesz egy darab seEA: It's in the crate!
-
VTom
veterán
Nekem ez jött le a számokból is már, hogy ez egy 4090 on steroids.
Annyival erősebb, anniyval fogyaszt többet, amennyivel többe is kerül.Egyedül a MFG javít a képen, de azt gondolom tudná a 4090 is, csak ott nem engedélyezik, mert akkor az MFG-t támogató játékoknál is feljönne 30% körülre.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Laraxior
titán
[link] guru3d teszt.
6 játékből 5-nél, bő 50% FPS többlet van 4K-ban a 4090-hez képest.#2255DeathAdder: Natívban úgy alatta lesz, mint a huzat
Le is vettem hirdetésből a 4090-et. Marad az még nálam jó darabig.[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
a ma látottak alapján kijelenthető már, hogy az 5080 borítékolhatóan fasorban sem lesz a 4090-hez képest sem?
-
őstag
4090Ti, felejtős 4090-ről, kivéve ha kell a 2x fps kamufrém
-
veterán
Ez a baj itt alapvetően.
Hol a gen - gen ugrás? Konkrétan sehol. RTX30 és RTX40 között egyértelmű volt, hogy bár az áruk szar, de volt előrelépés.
5090 egyértelmű csalódás.
Ugyanitt vennék 4090-et 400-ért.[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
És még mindig elég a 3.0 x16 is egyébként.
-
VTom
veterán
Jay is megjött negyed órája a teszttel.
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
warcat
veterán
válasz Sontir Fel #2246 üzenetére
HUB videó elején vagyok még, ATX ház 21 fokos szobában 1 óra terhelés után 73°C GPU, memória 88 fok, ventik 1600 rpm, saját eleve halk házventik mellől nem hallatszott ki
Ez alapján jó lett FE, aki tud venni, és akar is 5090-at, érdemes lehet azt választani ha a többi több száz euróval drágább lesz
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Fogyasztás elég szar.
FPS lock részt érdemes megnézni.Tehát szimpla brute force ez a kártya így. Nincs előrelépés. Több mag, több W, több fps, több pénzért. És ezek kb így arányosak. Annyival gyorsabb és többet fogyaszt, amennyivel drágább.
Jah és kell mellé a 9800X3D.
Alapból 4K kártya ez. 1440p-n elég érdekes limitekbe fut.[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
-
gabor0928
aktív tag
Épp próbálgatom a DLSS4-et a CP alatt, elsőre a legfeltűnőbb hogy nem bántja a szememet a performance üzemmód, szebb a kép, élesebb részletgazdagabb, ghosting eltűnik szinte teljesen ha átváltok CNN-ről Tranformerre. Rácsos szerkezetek is szebbek.
-
bobalazs
nagyúr
válasz Attix82 #2232 üzenetére
A framegen, a DLSS egy része, és nem kötelező a használata.
A DLSS egy upscaler, kisebb felbontásból nagyobbat készítő skálázó. Egy Nvidia szuperszámítógép dolgozik a DLSS minőségének és teljesítményének a javításán. Igy ebből adódoan a DLSS 4.0 minősége is jobb mint az előzőeké. Ugye érted már? -
warcat
veterán
Nézegetem nvidia redditet, még tegnap volt amcsi 'árszivárgás'
RTX 5090 "MSRP" 1999$. nálunk ugye ez minimum 2329€ erre jön a AiB felár
Asus ROG Astral OC: $2799.99 (+800!!!USD)
MSI GAMING TRIO OC: $2349.99
MSI SUPRIM LIQUID SOC: $2499.99
MSI SUPRIM SOC: $2399.99
Asus TUF GAMING: $2449.99
MSI VENTUS 3X OC: $2199.99
MSI VANGUARD SOC LAUNCH EDITION: $2379.99
MSI VANGUARD SOC: $2379.99
RTX 5080: 999$
Asus TUF GAMING OC: $1699.99
Asus ROG Astral OC: $1899.99 (+899 USD!)
MSI GAMING TRIO OC: $1199.99
MSI Inspire 3X OC (Gold) - $1169.99
MSI GAMING TRIO OC (white): $1199.99
Asus PRIME: $1399.99
Asus PRIME OC: $1499.99
MSI VENTUS 3X OC PLUS: $1139.99
Gigabyte GAMING OC: $1199.99
Gigabyte WINDFORCE SFF: $1369.99
MSI SUPRIM SOC: $1249.99
MSI SUPRIM LIQUID SOC: $1299.99
MSI VANGUARD SOC: $1229.99
[ Szerkesztve ]
-
RI/OS
őstag
Olasz tomshardwaren kint a teszt
[link][ Szerkesztve ]
-
Attix82
addikt
válasz ScomComputer #2231 üzenetére
Generált kép az generált kép ezen nem lehet szépíteni sajnos....karakter mozgása körül lesz észrevehető leginkább. Engem nem zavar a 3080-al, igénytelen vagyok
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
Cyberpunk 2.21-This update adds support for DLSS 4 on PC !
Jókat röhögtem a fake videókon, akik már Dlss4-el tolták a fake/fos tesztjeiket, de van aki benyelte...xDxD -
arabus
addikt
Van aki már megvette,driver még nincs hozzá.
[link]Útálom az AMD által gyártatott szemeteket,és azokat is útálom akik nem útálják ezeket!
-
Chalez
őstag
Lassan megy fel apróra a Suprim X 4090-em, de nem aprópénzért
-
Csokifalo
senior tag
válasz Busterftw #2218 üzenetére
Itt most arra céloztam hogy sokan mellette tették le a voksot 5080 ellenében...egy hét múlva "elvileg" itt az 5080, mégis erőteljesen fogy a maradék 4080 super
Ha annyira good alternatíva lenne az 5080, a kutya nem venné meg a 4080 super maradékot egy héttel launch előtt[ Szerkesztve ]
-
deathcrow42
aktív tag
Feldobtam én is apróra a 4080-t, aztán amikor egyre több hír jött a magas árakról meg a nem túl acélos plussz teljesítménytől marha gyorsan levettem inkább
A Blackwell chipeket az Nvidia valszeg most a Csillagkapuhoz (SICC!) szállítja, meg a többi mókához, a gamer réteg most másodlagos
Ex frostshock.eu szerkesztő :)
-
Szabi020
tag
Ha akarnák akkor lenne készlet. Jó példa a samu. Ott mindig tartják.
Komolyan vicc, hogy ilyen áron sem lehet kapni.
Én is az 5090-re megyek majd ha lehet is kapni. Max 1.1-et vagyok hajlandó adni érte. Nekem tökéletes a Gainward Gs. Anno 4090-ből volt szerencsém több példányhoz. Gw gs. Trio. Inno. Tuf. Gaming oc. Hát a tuf volt a legszánalmasabb ezek között.De úgy érzem ebből külföldi rendelés lesz, mert az itthoni ársáv...
-
Csokifalo
senior tag
"Fogalmazzunk úgy, hogy most még trollkodásnak néz ki"
Sokan még most is reménykednek "olcsó" 5090-ben...álomvilág, főleg hogy kurva nagy az olló ebben a generációban a 80 és 90 között, és az 5080-as alig jobb mint a 4080 super és még annak is horror ára lesz, így az "olcsó" 5090-et el lehet felejteni[ Szerkesztve ]
-
RM007
addikt
Trollkodás volna, ha azt kérném valaki készítsen nekem 4080-ra 5080-as biost?
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W) Éljen Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin !!!
-
warcat
veterán
Ez már nevetség tárgya??
OverclockersUK : szó szerint pár darab van 5090-ből (<10), az indulásig talán lesz belőle két számjegyű darabszám; 5080-ból pár száz van
Large UK retailer holds “single-digit” stock of GeForce RTX 5090 a week ahead of launch
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Most nézem, hogy ez csak egy eladó, az sem biztos, hogy bolt, sőt. Szóval inkább csak trollkodás. Némelyik rtx5090 hirdetést még az ebay is leszedte, ahogy ránéztem, el is tűnt.
-
Laraxior
titán
Elkezdhetne a Samsung is VGA-t gyártani, mert ott én még nem láttam csúszást egyszer sem. Tegnap bemutatták az S25 szériát, már mindenhol van előrendelés, fix kiszállítási dátummal.
Ezek meg már most szólnak, hogy el is kureltak valamit a beszállítók, partnerek, meg amúgyse lenne elég készlet, ha minden flottul megy.
[ Szerkesztve ]
-
KRoy19
őstag
válasz Csokifalo #2202 üzenetére
Valószínűleg részben ez is az oka a kezdeti magas áraknak. Meglátják az emberek, hogy 700K egy 5080, aztán azt mondják, hogy akkor inkább veszek 4080 Supert 500k-ért. Aztán majd amikor elfogyott az összes, akkor leviszik erre a szintre az 5080-akat is. Jó kis bukó mentes készletkisöprési stratégia.
-
Csokifalo
senior tag
azt nem tudom néztétek-e azért, hogy szépen lefogyott a 4080 az alzáról is pl. 3 hete úgy 12 féle újból volt 5+ db, most 3-ból, a többi visszaküldött. Illetve pl a gaming oc amit vettem én is 520-ért most 543, mentek fel az árak is ( ennyit nem emelkedett az euro ). szerintem elég sokan mozdultak rá, mikor látták hogy 800+ körül lesznek az extrább 5080-ak
Új hozzászólás Aktív témák
- Az Office-t is elengedi a terméktámogatás nélküli Windows 10-en a Microsoft
- iPhone topik
- Lexus, Toyota topik
- Ford topik
- HMD Skyline - jó szerelés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kuponkunyeráló
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...