Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Úton a Vivo V40 Android 16-os frissítése
- Google Pixel topik
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
-
Mobilarena

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz
Darth_Revan
üzenetére
-
Giga 5080 a windforce OC 462k Emagon.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
kzolee216
üzenetére
Idén szerintetek várható bármi árcsökkenés 5080-nál?
Most annyira kaotikus a helyzet, hogy nem lehet várható trendet mondani.
Az látszik, hogy pl. az Alzánál az év végére leürült készleteket valamennyire vissza tudták tölteni.
Az árak hektikusan változnak (vsz. raktárkészlet ill. kereslet függvényében), pl. az a Giga Aorus Master ami nemrég 700k felett volt (fekete) 600k lett. Nem mondanám tényleges árcsökkenésnek, mert a 700k feletti ár irreális volt (semmi nem indokolta, hogy annyival drágább legyen mint a fehér). A 600k ár viszont most jónak számít, ezért jobban is viszik.Vsz. igazán a RAM-ot ütötte meg az OpenAI spekulatív RAM felvásárlása. A VGA esetén a RAM csak 1 komponens és a VGA hordozható konfigok közt azaz itt olyan drasztikus áremelkedésre nem számítanék mint a RAM esetében.
Nem mellékesen a VGA szinte kizárólag hobbi kategória, ha valakinek régebbi van azzal is el lehet lenni, nem a munkája függ tőle (eleve a céges, de a hobbi vásárlások is év végére koncentrálódnak). -
Adi01
tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Magyar Alza-nál jelenleg az 5080-ok közül most az MSI Gaming Trio OC a best buy nem?
67 ezerrel drágább a GIGABYTE AORUS GeForce RTX 5080 MASTER ICE 16G de az nem is gaming oc? Az Msi gaming trio papír forma szerint jobb nem?
Szlovák Alza-nál mennyire problémás egy gariztatás? Pl.: a kint vásárolt terméket betudom vinni az itthoni Alza-ba? -
kzolee216
senior tag
Idén szerintetek várható bármi árcsökkenés 5080-nál? Májusra tudtam volna összekaparni az árát, erre bedöl minden...
Addig marad a 3080. -
Atom_Anti
senior tag
Valaki tudja mért ilyen gyönge a max pontom Astrallal,
ha lényegesen kisebb fesszel, fogyasztással is majdnem ugyanannyit ad?
-
cyber86
őstag
Csináltam új mérést csak most hwinfot is futtattam. BF 6 kb 33 perc game. Minden default semmin sincsen oc.
-
-
-
tomas51
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
suprim, vanguard azonos pcb 80 nál
gaming más, más blokk is van hozzá
90 nél nem tudom hogy van
matricát szépen szedd le, padokat hagyd érintetlen, használj újakat
ha ügyes vagy nyom nélkül lehet blokkal használni, később vissza lehet csinálni full gyárira, kutya nem mondja meg volt e rajta blokk
-
gaben22
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Használt piacon könnyebb eladni (feltéve, hogy kb. ugyanannyiért adod, mint a többi), nem bukod automatikusan a garit itthon se, ha bevizezed a kártyát (azaz leveszed a hűtőt bármilyen okból, nekem ezt írták, de ezt érdemes mindig külön megkérdezni, hogy legyen mire hivatkozni), power stage-t általában jobban meg szokták tolni, ami 4090-nél pont nem jött jól, mert nagyobb arányban virnyákoltak ill. 5090-re tettek 1-2 extrát. 4090-nél voltak gondok Asus-nál is (pl. eléggé elrontották a pasztázást pár batch-nél) úgyhogy amúgy nem automatikusan jobb. Cserébe ugye felárat fizetsz, hogy a végén megéri-e, jó kérdés. Most én is Astralt vettem gari miatt (wasser megy rá), 4090-ből Gigabyte-om volt, ott buktam a garit, amikor bevizeztem. Ellenben pár másik gyártónál meg szokott lenni gari kiterjesztés akár 5 évig is, ami azért nem mindegy. Ha nem nyúlsz a kártyához és sokáig fogod használni, akkor én inkább másoktól vennék.
-
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ami nekem az Astralon bejött az a minőségi összeszerelés, nagyon masszív darab és rohadt jól néz ki maga a VGA.
Viszont a Vanguard hűvösebb és csendesebb is, emellett a cw is kevésbé zavaró, nem mellesleg vagy 150k-val olcsóbb is volt, ezért küldtem vissza az Astralt.
#18391MPowerPH Semmit nem számít, ugyanúgy 600W a korlát az Astralnak is. Suprim VS Vanguard: 1-el kevesebb heat pipe van a Vanguard hűtőrendszerében minden más megegyezik a Suprimmal.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior
üzenetére
Számít? Kb. soha nem számított, legalábbis nálam. Legjobb VGA -im, alaplapjaim soha nem ezekből a szörnyekből kerültek ki.
Igazából a kérdés, hogy ha megjön a TUF, és elpasszolom, nagyjából 200EUR plusz -ért érdemes e Astral -t venni 3250EUR környékén?!Btw, e szerint a GB Gaming OC sem rossz. Viszont a Vanguard PCB -jét néztem. Tök ugyan az, mint a Suprim PCB, 23 fázist számoltam GPU -ra.

-
-
MPowerPH
félisten
-
kzkz
őstag
Sziasztok!
Van esetleg valakinek itt 5080 Phoenix GS? [link]
Nekem a sima Phoenix van (nem a V1, és nem a GS), és megpróbálnám a GS BIOS-át rátölteni. Az 5070Ti Gamerock-nál már bejött, ott ráment a GameRock OC-s BIOS-a

-
ecaddsell
aktív tag
-
PuMbA
titán
válasz
Tuco78
üzenetére
Ilyenkor jönnek a legnagyobb terhelések, mert bejön egy feladat és hirtelen felugranak nagy teljesítményű módba a hardverek, azaz alacsonyról magas órajelre, magas pillanatnyi fogyasztással.
Ezért van az, amikor azt mondjuk hogy egy tuning akkor stabil, ha asztalon hagyod a géped, csinálsz ezt-azt pl. netezel és nem fagy ki. Nem az a nagy szám, hogy benchmark vagy játék alatt nem fagy ki a gép

-
Tuco78
aktív tag
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Nekem is pontosan ezt csinálja.
Még nem raktam fel a legújabb drivert.
Holnap megpróbálom, ha nem lesz jó akkor meg megpróbálom letakarítani a drivereket DDU-val és utána felrakni a legújabbat.
Sajna a Windows újratelepítés nem opció mert a házimozirendszerem kalibrálasa is pc-ról van és ha lezúzom akkor az is megy a lecsóba és hívhatom újra VoidXs mestert 😅 -
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Tuco78
üzenetére
Volt ilyen nekem is valamelyik régebbi driverrel, random újraindult a gép - nem gyakran, sok óránként - de sosem játék közben, vagy terhelés alatt, hanem böngészés közben, meg ilyesmi, kvázi idle módban.
Nekem akkor a böngészőben a hardware acceleration kikapcsolása megoldotta, de elvileg azóta javították is a driverekben.
-
Csandi
addikt
válasz
Tuco78
üzenetére
Amúgy nekem életem legfurább ilyen PC-s jelensége az volt, amikor i5-3570K + GTX 480-as gépemmel, ha leültem használni, valamikor mindig random váratlanul de nem sokkal az indítás után újraindult és utána laggoltak a játékok ami miatt ismét újraindítottam de akkor már én és az megoldotta. Na ezt kiküszöböltem azzal, hogy bekapcsolás után én magam azonnal újraindítottam, ezzel megszűntetve azt, hogy ő magától újrainduljon bármikor és a játék lagg jelenség sem jött elő így. Ezt a mai napig nem tudom hova tenni
De voltam vagy 12-13 éves örültem, hogy meg
tudtam oldani így
-
Asbee
veterán
válasz
Tuco78
üzenetére
Ezt így nehéz látatlanban megmondani sajnos, max kizárni dolgokat. Egy friss win esetleg kezdésnek, vagy amit ajánlottak is hiba logok. Hardver gond sem kizárt. Nekem ment egyébként pár hetet alacsonyabb kategóriás 750-es Seasonic táppal, átalakítózva az 5080, igaz 9800x3d-vel, de simán elég volt, még szét stressz tesztelve proci+vga alatt is. Csak szín miatt cseréltem. Megnyugtatásképpen.
-
Ahhoz képest, hogy boltokban alig lehet kapni 5090-et, aprón azért van most jó pár darab.
-
Tuco78
aktív tag
válasz
tomas51
üzenetére
Founders edition-om volt.
A jelenlegi seasonic táp még nem 3.1 szabványú ezért az 5080-hoz adott 3 ágú tápkábellel van bekötve a táp 3 kimenetéről. A 3080-hoz csak 2 ágú tápkábel volt.
A tápcserénél mindenképpen újra kell kábeleznem amihez nem fűlik a fogam viszont lehet a direkt 12V kábel meg jó lenne a kártyának. -
tomas51
senior tag
válasz
Tuco78
üzenetére
Windows hiba naplót nézd meg, ott van hogy listázza mi történik
ha egy komolyabb 3080 ad volt akkor az is tudta a 400-450 es fogyasztást, nem mérvadó szerintem
5080 kevesebbet fogyaszt azért átlagba
nekem is volt hasonló, peakeknél le kapcsolt a gép meg vissza, nem nagy watt ugrások voltak de lekapcsolt, bench alatt semmi hiba
át dugtam a vga t egy másik kimenetre a tápon és megjavult, vissza dugtam megint le kapcsolt random,
hosszú ideig ment másik csatiról aztán lecseréltem, azóta is rendben van
Amúgy nem nagyon kell szét húzni semmit, veszel egy tápot, gép mellett rá dugod amit muszáj aztán teszt, ha jó akkor jó, ha nem akkor vissza küldöd a tápot és annyi
Nekem is embertelen a managementem megértelek, csak húzd le hagyd ott, aztán mehet rá ami kell -
Tuco78
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
A gépem:
i5 14600KF, 64GB DDR4, RTX5080, 1db 1TB M2 SSD, Cooler master cmp510 ház 4db 120mm-s ventivel és egy Seasonic focus 750w táp. RGB kikapcsolva.
Decemberben cseréltem vga-t 3080-ról 5080-ra és úgy nézett ki, hogy elég lesz a táp. A kalkulátor is okézta a dolgot összes fogyasztásban 560w-ot hozott a rendszerre. Viszont néha újraindul a gép amit nem csinált a régi 3080-as vga-val.
Viszont ezt soha nem játék közben teszi hanem akkor amikor nem igazán van erre ok. Filmnézés és sima Windows alatt amikor nem fut semmi energiaigényes alkalmazás.
Szerintetek ezt mi okozza? Persze cserélek tápot nem gond. Ki is néztem egy 1000w-os fsp-t viszont nem szarakodnék megint a kábelezéssel ha nem muszáj.
Köszi a segítséget! -
cyber86
őstag
Tetszenek a hőfokok és csak silent módba megy BF 6 alatt.

-
Asbee
veterán
Egy kis kitérő után
, bedobtam egy 5080 Aorus Ice-t. Olvasottakkal ellentétben, tökéletes, minőségi, nem nyeklik nyaklik, nem tudok belekötni. Még a kis kijelző is minden szögből középen van, majd az kiderül bedöglik-e. Putty is amennyire lehet átnézve, teljesen rendben van, de ezt írta is régebben Giga kicsit csökkentették a mennyiséget gyártás során. Abszolút prémium. Perf. bios az alapértelmezett, azon is hagytam. 950mV / 3050 körüli boost, PL 125% játékok alatt venti alapjáraton, néma csendben. Sokat nem tesztelgettem, belőttem erre azt csá. Alapon sem volt sok hangja, stressz teszt alatt picit hallani, de a nagyon csendes kategória. Gondolom silent-re kapcsolva ez sem nagyon lenne. Venti leállítást egy nagyon picit hallani, de oda kell hajolni csak úgy. Overkill ez a batár hűtés. + ventit rá sem raktam, felesleges. +1 év gari reg után is pozitív. Én most sem csalódtam a Gigában. -
jilian
addikt
Giga Gaming OC
Nem állítottam semmi mást csak MA -ban 0,950V / 2950 görbét.Miért nem megy akkor feljebb az órajel? Látszik, hogy 2760 volt a max. [kép]
Nem úgy kéne lennie, ha "nem bírja" akkor is eröltetnie kéne a beállított hz-et...de ugye el kéne hasalnia mert nem tudja tartani "V" miatt?ezek a gyári beállítások
-
gaben22
senior tag
válasz
bazccka
üzenetére
Lehet kapsz egy 5080-at meg egy bocsit
. Emag 3rd party-t biztosan nem vállaltam volna be, még Amazonról se, gariztatni vidám egy ilyen tételt nem Amazon fulfillment esetén. De így hogy belevágtál akkor már drukkolok, Amazonon is előfordul, hogy eláraznak valamit aztán simán kiszállítják. -
-
bazccka
tag
Na, megrendeltem. Majd mesêlek a hőfokokról, undervoltról, miközben üvöltve énekelem 100x loopolva zsiga angéla - girhes lettem c. számát
-
Raymond
titán
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
3000eur felett vannak az 5090-es kartyak, en nem hiszem hogy egy Bolgar ceg jopofasagbol vagy barmilyen mas okbol 2100-2200-ert adna. Meg a novekedes beindulasa elott is nemigen mentek 2300 ala meg a leegolcsobb a Pailt/Gainwards/Inno3D es tarsai se meg 19% DE AFA-val se.
-
gaben22
senior tag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Csak nehogy ebay-es kínai cucc legyen core és memória nélkül
. Legutóbb SSD topicban futottam össze egy Emag károsulttal, aki Samsung 9100-at akart venni harmadáron 3rd party eladótól, a baj az volt, hogy meg is vette, mert annyira viszketett a marka, hogy elfelejtett gondolkodni, azt hitte itt valami őrületes fogása lesz. Nem lett. Pont a bolgárokból nézem ki, hogy ők aztán tudják, hogy mi az ára ennek és nem kb. fele áron fogják eladni, lehet olcsóbban picit, de nem a feléért. -
ImpersonatoR
addikt
Csak, hogy link is legyen hozzá : [link]
Gainward GeForce RTX 5090 Phantom GS 32GB OC videókártya, DLSS4
825.613 Ft
Forgalmazza a(z): Dragtek com
Raktáron -
-
bazccka
tag
5090 825e Ft-ért bolgár cégtől emagon… hmm… merjem, ne merjem?
-
cyber86
őstag
Gyárilag az MSI Vanguardon jól emlékszem silent modba van a kapcsolója?
-
atom18
senior tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Igen bánom is azt kellett volna vennem nem gondolkodni...de mire eldöntöttem legyen már nem volt elérhető... Esetleg ha majd lesz egy jó lehetőségem az 5080at becserélem 5090re de azért az 5080al sem leszek csalódott
-
A.C.E.
aktív tag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
1.2 misièrt van egy msi vanguard fent az aprón....èn azt megvennèm a helyèben...nekem fehèr a konfigom azèrt lett csak giga master ice 5090 es de nagyon jó kàrtya...a thermal putty lètjogosultsàgàt meg majd eldönti az idő...4 èv gari van rà úgyhogy van ideje "kiforrni..."

-
-
-
Impulsivex
tag
-
cyber86
őstag
Viszlát Gigabyte 5080 Gaming oc, hello MSI 5080 Vanguard SOC

-
s.bala31
őstag
Ebben a hidegben csináltam pár mérést 3dmark-al és végül mindenhol sikerült picivel több pontot elérnem az eddigiekhez képest (legújabb driver, core voltage %: 100, ram +3000mhz, core kb +300Mhz):

-
Aprón lehet még venni jó áron 5080-at érdemes onnan nézelődni. Alzat most néztem meg, lassan annyira megdrágulnak, hogy drasztikusan csökkenni fog a kereslet.
-
atom18
senior tag
Annyit gondolkoztam hogy melyik legyen amíg az 5090 elkelt... így marad az Aorus Master Ice 5080 566k-ért lehet nem kellett volna gondolkodom semmit hanem egyből kosárba rakni de már ez van majd, azért úgy érzem rosszul ezzel sem járok ez mindenképp marad amíg nem lesz következő gen. aztán majd meglátjuk. Minden esetre köszönöm mindenkinek aki írt és leírta a véleményét.
-
Csandi
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Megjelenéskor egy Palit GamingPro-t vettem annyiért
Aztán valami 400-ért adtam el, nem életem dealje.De a ~800 ezres Vanguard 5090 visszahozza szépen a bukást

-
-
-
mvkly
senior tag
Az Ice is 720-tól indul minden boltban, az Alza valamiért leragadt a régi árnál. Nem értem miért. Sajna tényleg bestbuy, én is ennyiért vettem 3 hete (sose hittem, hogy ennyit kiadok 1 darab pc alkatrészért... mondom ezt egy 5090-es topikban
) Ha lehet hinni az Árukeresőnek, ez a mindenkori legalacsonyabb ár kb.:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- CES 2026: DRAM nélküli csúcs-SSD-ket vizionál a Phison
- Azonnali notebookos kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- 146 - 147 - 166 - 167 - 168 - 169 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)