Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
-
Mobilarena

NVIDIA Blackwell széria - RTX 5090 (GB202) és RTX 5080 (GB203) kártyák témája
Az 5070 / 5070Ti topic [erre található]!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ImpersonatoR
addikt
válasz
Hegasus
üzenetére
Bármit raksz az 5080 an kivül bármelyik pcie slotba jutalmad pcie 8x lesz 16x helyett ha jól tudom.
Sőt még ssd vel is le tudod felezni.
Ha asus x870e Hero d van akkor esetleg slimsas -> pcie átalakítóval meg tudod kerülni de kötve hiszem, hogy ér ennyit az egész.
Egyébként nem úgy volt, hogy megoldották a physix dolgot ? -
Minek?
Pár hónapja visszarakták a driverbe a PhysX 32 bit támogatást. -
Hegasus
senior tag
Sziasztok!
Építek a jelenlegihez képest egy inverz gépet (amd cpu, nvidia gpu), folyamatosan jönnek az alkatrészek, lassan elkezdem összeszerelni. Az anusz x870e deszkához kaptam a Resident Evil Requiemet, amit már aktiváltam is, de a múlt héten érkezett az
5080 és akkor még szintén Resi Requiem járt hozzá, gondoltam majd eladom a kódot, de most nézem, hogy ha most venném akkor már a Pragmata járna hozzá, ami nyilván jobban kell.
Szóval a kérdés hogy mindig csak egy aktuális kódot lehet aktiválni nvdiánál a lényeg hogy 50xx kártya legyen, tehát most már a Pragmatát tudnám aktiválni, vagy csak az a megoldás, hogy végrehajtom életem első elállását, és megrendelem újból, de most már az aktuális akciós játékkal?Meg egy másik kérdés: használja valaki egy régebbi kártyával a 32bites physix miatt? Néhány régebbi játék(batman, borderlands, mirrors edge) kimaradt, és most elkezdeném őket. Van egy 1050ti-m az arany időkből, az közel tökéletes lenne erre a feladatra, redditen csináltak is tesztet, mindenképp megéri.
Van-e itt valakinek tapasztalata ezzel, beteszem egy másik pcie slotba, felteszem a legújabb drivert 5080hoz, driverben kiválasztom, hogy az 1050ti számolja a physixet, és kész is? -
Laraxior
titán
válasz
abridabri
üzenetére
Akkor sincs különbég, ha mászkálsz a nagyvilágban?
Mert nekem Pax Dei-ben (UT5 motor éppenséggel) már ha aktiválva van a frame generation 4x, akkor is érezhetően, és láthatóan később tölt be a grafika. Persze nem olyan szép, de elviselem, minthogy napi 800W-on menjen a gép, mert így elvan az RTX 5090 ca. 250W-ból...
(high preset, felette még van két beállítás)
De ha átlövöm a számomra szimpatikus full-full megahigh csillámpóni cimenaticra (cinematic a max graf részletesség) , frame gen off, akkor tol a kb 5-8 millás gépem 40FPS-t, de cserébe az agyamba van már minden láthatóság a nagyvilágban.... és meg kell hagyni nem egy Stalker 2- féle Pripjaty, ahol azt gondolod, hogy felmész egy emeletes ház tetejére, és majd jól benézed a várost, mert "lfsz"-t sem látsz a tetves motor miatt...
Itt azért masszívan benézel a térképen valamit és az ott is van a láthatáron.
Mindezt 17 euróért a steamen...
Ez a high - 4x FG ~220W
Ez meg a cinematic, DLSS kikapcsolva, tud kb 30-40FPS-t.
500+W
-
válasz
abridabri
üzenetére
DLSS Qualityt mondott a srác én úgy emlékszem. Akkor ki nem nézte meg a videót?

Amivel én megnéztem Star Wars Outlaws, Ultra grafika, max RT-vel.
A különbség FPS-ben volt úgy 3 %, a távolabbi helyeken szemcsésedés látható és megjelent a shimmering is.
Úgy látom másnál is minimális a különbség. -
+Képminőségben nem látok én sem difit
Crimson Desert maxon+RT +DLSS Balanced
M (109 fps)
E (132fps wow ez biza 21% fps többlet)
-
Valóban eget rengető a teljesítménytöbblet , de azért mérhető
Doom The Dark Ages (DLSS Q , nightmare settings +RT+PT)
preset M
vs
preset E
Cyberpunk (DLSS Q /ultra/psycho + RT) /PT hez kellene RReconstruction is ,ami meg sajnos saját DLSS presetet használ pres D /
preset M
vs
preset E
Avatar Frontiers of Pandora ( DLSS Q / RT)
M
vs
E
-
-
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Egész nap BF6 -oztam ,nem érek rá tesztelgetni
240FPS (hz ) van ígyis úgyis ebben 
-
-
-
válasz
abridabri
üzenetére
Ühüm, magában a Low grafika már, hogy is mondjam, kicsit elmarad egy ultrától, nem sokkal ugye, csak egy hangyafa**nyit.

Tehát van egy király felsőkategóriás videókártyám, de én inkább low grafikán játszom, mert csak azért fizettem érte ennyit, mert volt miből.
Aztán ha mégiscsak felteszem Ultrára és max Ray Tracinget is akarok, akkor a különbség csökken is azzal a lendülettel közel 0%-ra. -
válasz
tomas51
üzenetére
EngineRE Engine miatt biztosan jó lesz jobb mint ha megint egy újabb UN5 unreal engine fost adnának ki.
Elég jókat is írnak róla de ennyit számít ha nem amatőrök készítik el hanem igazi programozók normális munkával:
Pragmata was developed in Capcom's RE Engine.[16] It supports ray traced global illumination for indirect lighting and ray traced reflections. On PC, the game supports path tracing to enable multi-bounce lighting and higher quality ray traced reflections.[17] Engine development support manager Masaru Ijuin said that path tracing "fundamentally transforms game visuals" with it enabling "cinematic quality visuals" in Pragmata "reminiscent of high-end sci-fi films".[18] Capcom spent 18 months working with Nvidia on implementing path tracing in Pragmata.[19] Shader Execution Reordering (SER), first introduced with Nvidia GeForce RTX 40 series GPUs, is utilized for Pragmata's path tracing to save frame time. The initial SER addition without compaction increased frame time to 23.5ms which was reduced to 16.9ms and later 13.3ms through respective optimizations on the engine and driver side. Nvidia recommends SER for future path traced titles as SER was added to DirectX Raytracing (DXR) 1.2.[19] ReSTIR Global Illumination is used to reduce noise from indirect lighting as Capcom found that denoising using DLSS Ray Reconstruction produced ghosting artifacts.[19] Scenes in Pragmata could be lit entirely with Image-Based Lighting (IBL) which reduced noise. Accurately lighting RE Engine's strand-based hair in Pragmata with path tracing was a challenge. Diana's long hair diverged too far from the regular proxy mesh used as a fallback in the ray tracing bounding volume hierarchy (BVH). Full strand geometry, on the other hand, is included in the BVH for path tracing.[19] Path tracing enables sharper, more stable reflections that are physically accurate in Pragmata's highly reflective environments such as its lunar base.[20] Path tracing is only available on Nvidia GPUs due to forcing DLSS Ray Reconstruction without a fallback to another denoiser.
most csak 10percet csinált ahogy megszabták mert Resident-nél ez miatt tiltották le
-
tomas51
senior tag
Elég komoly ez a Pragmata, ja meg aktuális is (artemis 2)
-
gery14
senior tag
Sziasztok !
Resident evil kód aktiválásban tudna valaki segíteni (több pozitívval rendelkező fórumtag)? haverom 5090ére azt írja a hardever használt ha másnál sem jo akkor a promo kód a szar
. Nagyon köszönöm. már csak pár mapig lehet aktiválni
-
valami godot engine nice fps
-
MPowerPH
félisten
válasz
Walter_White
üzenetére
Nekem abből a szempontból mázlim volt az AM4 spec Magnitude blokkal. AM5 -re felment.
-
gaben22
őstag
válasz
Walter_White
üzenetére
CPU block azért könnyebb és látok is jó dolgokat a témában levegő és víz esetén is. A 13-14 éves Noctua NH-D14-emre még mindig ingyen kapom az új lefogatókat, most kaptam meg LGA1851-re is (vésztartalék, ha vízzel gond lenne). Wasser CPU blockom Aquacomputer, tőlük is a héten jött meg az átalakító potom pénzért, hogy az Intel 1700-as blockot rá tudjam rakni AM5-re (volt nekik sima meg offsetes is átalakító is).
-
Walter_White
senior tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
az biztos... nekem is pihen a szekrényben egy FTW3-mas 3080Ti blokk... ahhoz hogy el tudjam adni, valakinek kell legyen ugyan ilyen VGA-ja, akkor épített vize, akarjon blokkot rá
.. annyi tényezőtől függ hogy inkább nem is foglalkozom vele.
VGA blokkok a legnagyobb bukták.
1700-as Inteles EKWB blokkom is csak a szekrényben pihen... hirdettem, még azt sem viszik, pedig... kb ajándék áron volt.. -
gaben22
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
EKWB is árat emel rövidesen (ott ugye téves management döntések/... is képben van). Sajnos ez az ára az EU-ban gyártásnak míg pl. Alphacool Kínában (is) gyárt. Innovációval kellene ezt a hátrányt kompenzálni csak hát ami nálam pl. egy egyértelműen jelentős innováció lenne, ha megoldanák, hogy 1 GPU block több generációt is le tudna fedni (külön vásárolható adapterekkel, ami kell), esetleg mellé valami nagyobb prémiumot fizetve is.
-
MPowerPH
félisten
Már írtam korábban is... Tök jó, impresszív, de ezt maximum azok veszik meg, akik nem tudják mire költeni a pénzüket. Mint minden vízhűtő blokkból, ebből is vagy papírnehezék lesz 2 év után, mert jön at új gen, avagy eladod az újkori ára töredékéért. Ez egy 200EUR blokk esetén is fájó, de ezzel jár az épített vízhűtés. Drága hobbi. De egy 700EUR blokknál óriási a bukta.
-
-
jimpo
senior tag
-
tusi_
addikt
válasz
deathcrow42
üzenetére
Jo hogy nem a favagast tanulta rajta... Marha
-
HaZsolt
őstag
Resident evil kód aktiválásban tudna valaki segíteni (lehetőleg több pozitívval rendelkező fórumtag)? AMD kártyám van, de RTX VGA-val lehetne aktiválni
. Nagyon köszönöm. -
MPowerPH
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nehéz szavakat tapálni... És valószínűleg egy okos, művelt emberről van szó, mert volt pénze ilyen VGA -ra.
-
IT Darwin Díj - MSI 5090 Lightningen (1.75 millás kártya a legutóbbi hírek szerint, köszi SzlobiG, kucc kucc) gyakorolgatja a forrasztgatást, aztán valami nem sikerült

-
MPowerPH
félisten
válasz
SzlobiG
üzenetére
1,1 -ért beszámol bármilyen 5090 -et... Kihagyhatatlan.
Bár szavunk nem lehet, mert mellette ott a Matrix 2 millióért, ami ugye minden téren is alsóbb polcos, mint a Lightning. Ha ennyit el akarnék költeni VGA -ra, nem kérdés, melyiket venném még úgy is, hogy azonos áron vannak.
-
1.75-ért van már a Lightning, na senki?
-
válasz
Laraxior
üzenetére
remek játék csak rosszul fut mert UE5 és open world hatalmas laggok, bugok vannak botok ellen is:

DLSSQ-val 3200x1800-ban nincs 100fps se helikopterrel utazva elég meredek itt megy le az fps az egyik legalacsonyabbra egy RTX5080-al
de lehet 5090-el menne rendesenMondjuk ellehet vele lenni mert ez nem a tarkov ez kezdő barát van külön PvE ott mindent meg lehet csinálni.
Na meg hatalmas potenciált hagytak ki vagy nem tudom mikor akarják a ground zero-t megcsinálni ami a map közepe hát ott bármit lehetne csinálni ami feldobná a játékot. -
gaben22
őstag
Nem tudom mennyire tudjátok, de Youtube-on kisebb háború zajlik már pár éve, erre szakosodott zugügyvédek, indiai hulladékok... szerzői jogi panaszt nyújtanak be Youtube-on olyan videókra, amikre igazából nincs jogtulajdonuk, sokszor azt csinálják, hogy ők maguk nyúlják le a videót, töltik fel, majd azon az alapon nyomják a claimet az eredeti videó tulajdonosára. Eddig ez jellemzően olyanok ellen ment, akik mögött nincs akár százfős jogi ügyosztály (Bloomberg jelentkezik...), hát most Nvidia is belekacsintott egy ilyenbe bár valószínűleg ebben az esetben nem szándékosságról van szó, egyszerűen ennyire béna sajnos ez a védelmi "rendszer", elavult szabályozások még az internet előtti időkből...
-
Laraxior
titán
Akkor ezt kihagyom.
En a Pax Dei-t tolom. Akciós volt steamen, 17€ körül. Lassan benne lesz 200 óra, bazi jó vetel volt, legalabb kompenzalódik a cyberpunk meg a bf6-os vakvágány
Most jött hozzá update eddig high volt a legmagasabb grafika, most jött 2 fölé, a max cinematic nevű, nem tudom mit csinaltak vele, de amúgyis 4x frame gennel játszok, de igy csak 80FPS körül adja, es a VGA 0.95V-on is bőven 550W felett pedálozik. Durva.
-
-
Laraxior
titán
Valakinek megvan a Gray Zone Warfare? Milyen a game? Akciós steamen, megvenném, ha érdemes
-
jilian
addikt
CP 4k ultra nativ (saját bench /fps/)
1.07V-- 370W-- 2925 Mhz-- 63.30 fps (full stock / gpuz max érték)
0.920V-- 320W-- 2925 Mhz-- 67,39 fps (AB 0.920V limit / Gpuz max érték)
0.995V-- 366W-- 3142 Mhz-- 69.21 fps (AB 1.00V limit / Gpuz max érték)1.07V-- 430W-- 3322 Mhz-- 71.93 fps (+410 core / tdp +25%)
Cp 4k ultra DLSS 2X
0.915V-- 295W-- 2925 Mhz-- 107.12 fps (AB 0.920V limit / Gpuz max érték)
0.995V-- 336W-- 3157 Mhz-- 111.09 fps (AB 1.00V limit / Gpuz max érték)Steel Nomad [kép] [kép]
0.920V (Ab limit 0.920V) <---> 1.07V (Ab +410 core +25% tdp)
9360 <---> 9906Konkluzió részemről:
-ha a CP saját tesztje nekem végig megy akkor sehol sincs crash-em 3dmark / furmark / játékok....
És ami brutál látványos az a gyári érték vs alul feszelt érték vs alulfeszelt dlls 2x, hogy a dlss bekapcsolásánál + 40fps és -25W fogyasztást produkált. -
-
tomas51
senior tag
Akit érdekel esetleg: DS2 elég durva a grafika
Pár natív képernyőkép: [link]
1 kép kivételével: 3440x1440 all max, dlaa + 2x fg és 90fps lock -
-
Garsza
veterán
Felraktam az 572.47 Drivert semmi freki ingadozás az egész teszt alatt végig
3217-3225 közt és 370-380W fogysztás. Semmi power limit.
-
Garsza
veterán
válasz
ColdBoot
üzenetére
Ez így jó. Nincs freki ingadozás. Csak a folyamatos csökkenés ahogy melegszik de az normális. De ez AMD -vel van gondolom. Mennyi volt a gpu fogyasztás?
Ez viszont alátámasztja hogy nálam valami gebasz van.Megköszönnék valakitől egy mérést Asus lap intel CPU -val.
Tudom ez csak egy banch, de ha itt van ilyen akkor ez simán játékoknál is lehet. -
Garsza
veterán
válasz
ColdBoot
üzenetére
És nem is a 4k érdekel. Engem az alap beállítás érdekel és elég a 3d markt végeredmény ablakról egy kép. Ahol látszik a freki görbe.
Amelyik jó az nagyjából egyenes. Nálam hullámos.
Esetleg az alaplap proci páros. És mikor bios.Zeb eredmény képén látszik a freki vonala mimimális killengéseket produkál. A rózsaszín vonal.
Jah és ne legyen végig power limiten. Pontosabban ha GPU-z szefint power limit van de valójában számok alapján nincs. Mondjuk ha 400w a power limit és 370w -nál nem megy feljebb a kártya az ugyan az a jelenség mint nálam.
-
zebra_hun
veterán
válasz
ColdBoot
üzenetére
Sztem Garsza ilyenre gondol, ahol ráteszed az egeret a legjobban beeső részre. Hiába 3060MHz, ha volt szakasz, ahol 3015MHz. A max sosem érdekes, hanem a legrosszabb szitu a lényeg.
Nekem viszont nincs 50-es széria. -
Garsza
veterán
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Nekem nem az a bajom hogy nem meg 400W a kártya.
Nekem az a bajom, hogy Speed Way alatt 360w fogyasztál és 3230MHz mellett vannak szakaszok ahol egyszercsak azt mondja power limit és visszaesik 320W -ra és 3000MHz alá. Pedig valójában ezt semmi nem indokolja. És ezmiatt a pontszám is kevesebb.
Azzal nincs gond hogy nem 400w végig.
Egyikk fórumtárs írt hasonló ügyben az Asus -val Nv -vel és Intelllel is. Ő azt mondta az eggyik ME firmwer frissítéssel jött ez a gond. Kimondottan Intel -NV párosításnál.
Ezt akarnám kideríteni, hogy ez van e nálam is. De nem kapok a fórumtársaktól speed way teszteket hogy elemezni tudjam. Annyi kéne hogy lássam a freki görbét külömböző configokon. -
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Nemes egyszerűséggel 4K-ra kell állítani a Speed Wayt és akkor van 4K és RT egyszerre.

-
válasz
Garsza
üzenetére
4k max beállítás kell hozzá és játékfüggő a 3dmarknál meg steel nomad kell a speed way csak 1440p hiába RT
tudok mondani egy biztos 400W fölötti játékot war thunder de 4k-ban mondjuk driver függő mert az a szar visszafogott 595.71 nem volt a szokásos fogyasztás se feszültség
-
Garsza
veterán
válasz
jilian
üzenetére
Ezek a kártyák gyarilag 360W TDP -vel jönnek. És gyártó, model függő melyikre mennyi pluszt lehet adni.
Aszem van olyan amire semennyit van amire 11% az 400W és van amire 25% az 450W.
Nekem egy Asus RTX5080 Prime van az gyárilag 400W -ig kitolható. De működik Strix, TUF és Noctua biossal is azokk 450W -ig kitolhatók. -
jilian
addikt
válasz
Garsza
üzenetére
Ezeket a bios-okat honnét szeditek? Ez gari vesztéssel jár? Mert itt említitek,hogy 360,450W -os bios stb...
Nekem volt mérésem ha jól rémlik majd 470W-tal akkor nekem milyen bios-om van?
A gyári a plusz 125%-el vissza számolva olyan 380W. Ennél is van feljebb? Gyárilag? Vagy más márka bios-!t is fel lehet pakolni?
5080-as egy "450"-es bios-szal majdnem 600W-ra rugna... -
w1n1x
tag
válasz
Phobion
üzenetére
Sziasztok! Tudom kicsit off-topik, de legalább segítséget nyújthat talán azok számára, akik a Pragmata gépigényére kíváncsiak 4K felbontáson. Max beállítások, 0 dlss, 0 multiframegen, nyers raszter teljesítménnyel így fut egy 5090 mellett (90% tdp, alulfeszelve, +1800 Mhz memóriára ) . A videóban az ingyenes demo látható, ami bárki számára elérhető steamen keresztül.
A videó saját, kommentár nélkül.
-
-
-
BeZol
őstag
válasz
Garsza
üzenetére
TUF 5070-esem ilyen.
250W gyárilag, 300W-ra kitolható.
Speed Way alatt 205W fogyi.
OC-zva (extra feszt is adva, ami ennek ellenére is csupán 1005mV, holott 1040-1070mV-os példányok szoktak lenni, a "legéhesebb chipek" pedig 1125mV-on mennek!!!) 255W fogyi.
Nem tudsz vele 300W-ot etetni, mert annyira alacsony feszültséges példány.EVC2-vel ránéztem, és 1180mV-nál evett 300W-ot végre
SzlobiG:
Forza Horizon 6 május 19-én érkezik.
Utána nyáron mindig pangás van, szokásos mélypontot várnám árakban, aztán augusztus közepétől indul a drágulás.
Next gen nem jön egyhamar (2027 vége - 2028 eleje),
a 4090-esek is szép áron tartják magukat,
talán az 5090 is szépen tartaná az árát.
Még amit érdemes lehet, hogy azért váltani, hogy egy új kártyával megint 0-ról induljon a garanciaidő.Én csak rosszul érezném magam 1M Ft feletti videókártyával, de már egy 5070 Ti árát is sokallom mint "beruházás". Anno a 4080-asomat is eladtam pár hónap után, hogy ne ácsorogjon a pénz benne.
A racionális gpu nálam a sima 5070-es: 499€ volt, BF6-ban 1440p lowon DLSS és framegen nélkül 140fps környéke.
Az 5090-es 280fps környéke.
Ha feltekerem ultra-ra a grafikát, akkor 5090-nel is 140fps van.
Ha berakom 1440p lowon a dlss és framegent az 5070-nek, akkor ott is megvan a 280fps mint az 5090-nel
Persze ez "csöves" megoldás, mert annyira nagyon érezni nagyobb akciók közben h mennyivel folyamatosabb érzetre a játék az 5090-nel, mint a hasonló fps-mennyiségre feltekert 5070-nel, hogy már ilyen Counter-Strike-szerű feelingem kapott el az 5090-nél többször is 1-1 szitu közben/után, míg az 5070-nél soha nem éreztem ezt a "vajsimaságot". -
-
Garsza
veterán
Ez magyarázza meg nekem valaki Asus RTX 5080 gyári bios 360W 11% kitolható 400W és a Speed Way végig power limiten 340W körül. Ha teszek rá 450W biost ugyan ez a jelenség csak feljebb mennek az arányok. Ugyan ez van W10 Revin is.
https://youtu.be/Mpd4CKIlWiE
Steal Nomad végig 400-410W a 450W biossal. -
Kicsit körbe néztem én is, valóban kifogyóban az 5090 készlet mindenhol. Lehet hamarosan visszaváltok 5080-ra, egyre kevesebbet használom ki az 5090-et.
Jön valami jobb cím mostanába?
-
w1n1x
tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Igen, volt már részem feltört account-ba. Vártam, de nem válaszolt a csavaros kérdésekre. Akkor gyanús volt, vártam majd visszaírt a valódi eladó, hogy elnézést kér az egészért, feltörték a fiókját. 500k körül akarták amerikában adni a felhasználójával a tuf 5090-eket.
Az én esetem teljesen legit volt, több IT-s cuccot adott el, végig pörgettem a revieweket. Minden rendben volt. Még ajándék haribo gumicukrokat is tett bele olyan rendes volt. -
VoltanIgor
aktív tag
Egy nagyon láma kérdés, bocsi.
Felraktam az 595,79 studio drivert - mert azt a tippet kaptam, hogy azok a legstabilabbak, viszont persze ebben nincs benne az adaptív frame gen opció, meg egyéb apróságok. Ha lecserélném a game ready driverre, illetve, ha vissza szeretnék menni korábbira, akkor érdemes DDU-t használni, vagy csak simán installáljam felül a meglévőt a másikra? -
Laraxior
titán
En is ebayen adtam el a 4090-et, vizesblokkal, a hűtőt mellékelve, a gyökér egy hónap után ír, hogy hianyzik a VGA.
Mondom tudod te hogy mi az anyukádért adtál 2100eurot, vagy meg se nézted mit veszel...
-
dx9-re van valami megoldása annak aki szokott játszani ilyennel?
40-80fps között ugrál az AAPG bármit állíthatok játékban nem lesz jobb és amikor olyanja van és beesik maga a halál ez egy multis játékelvileg normális phyx nincs benne mert ki lehetne kapcsolni akkor meg elvileg ha a CPU-ra rakom nincs probléma nem terheli a kártyát
-
-
gaben22
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Ez amúgy azt jelenti, kb. 670 000 + ÁFA volt az ára annak az eBay-en vásárolt 5090-nek. Vagy 850 000 ÁFA nélkül csak ugye az költségvetési csalás lenne, olyat meg senki se csinál.
-
-
Ennek meg 6 és csip csup pár tízezer forintos cuccok. Erre bumm egy 5090 gyanús előző hirdetéssel. Ez más szint rizikóban azért… olyan emag bolgár boltos szint

Ebayben meg sok a hackelt account és scam-sell, onnan az első filter, hogy csak akkor, ha az eladó eladott cuccai közt sok az IT, vagy lehet személyesen találkozni.
-
MPowerPH
félisten
Bátor voltál eBayen vásárolni.
Én anno a 3090 -el megjártam, és bár kaptam visszatérítést, 2 hét volt, és nem kis idegeskedéssel, és még több üzenetváltással járt. Most már nem merném, tudva, ha kapsz is kártyát, lehet, hogy kopasz pcb lesz a dobozban, és ez a jobbik eset. -
w1n1x
tag
válasz
deathcrow42
üzenetére
850-ért vettem szállítási költséggel együtt egy Gaming Trio 5090-t bontatlan állapotban tavaly októberben ebay-ről. Lehetséges, csak nézni kell aktívan a piacot. Akkoriban még kifoghatóak voltak 800k körül legitben.
-
kzolee216
senior tag
Nálam is minden rendben.
-
válasz
VoltanIgor
üzenetére
Nálam stabil , nyomtam már CS-t , Cyberpunkot ,meg BF6 ot ma vele.
-
VoltanIgor
aktív tag
Az új driver stabil? Tudomásotok szerint nincs vele gond?
-
Trio,TUF,Gaming OC, PNY mehet nyugodtan, ár/értékben PNY mindenki lenézi kb. közben meg tök jók a kártyák.
-
Végre upgradelték a RayReconstruction-t is 4.5re. Erre vártam már mióta
[ NVIDIA DLSS 4.5 - Ray Reconstruction 4.5 - Automatic Shader Compilation (Beta) - 6X Dynamic MFG ] -
gaben22
őstag
válasz
ImpersonatoR
üzenetére
Most épp a világvége hullám van, 2 napja én is ránéztem a helyzetre, gondolom most majd kilőnek az árak, azt már nem fogja venni senki, megint gyűlik némi készlet, lemegy az ár... vagy esetleg tényleg ennyi volt az 5-ös szériának. Amúgy memóriaárak esetén lehet történik jó is a közeljövőben, igaz a top RAM-ok még mindig problémásak. OpenAI meg ha végre bedől, akkor ott a vége mindennek.
-
ImpersonatoR
addikt
Alza -n mi történt az RTX 5090 készlettel ?
Eddig mindig ment a riogatás hogy így világvége meg úgy AI de mindig volt készleten de most csak 1 darab vizest látok és kész.
Máshol sem jobb a helyzet iPon pl.
Bár ott legalább "kapni" csak 2+ mihálytól -
-
TBT
addikt
RTX 5080 felhozatalból melyik a jobb vétel mostanság? (vagy inkább várjak amíg kicsit lemennek az árak)
MSI GeForce RTX 5080 16G GAMING TRIO OC
ASUS TUF GeForce RTX 5080 O16G GAMING
ASUS PRIME GeForce RTX 5080 O16GEsetleg Gigabyte, Gainward, Palit, Zotac, PNY?
-
gaben22
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Itt van keresésre megtaláltam, feltételezem világgákürtölte volna, ha bejött volna ez a világraszóló deal úgyhogy akkor tippre nem jött be neki. Kérdés mennyire nem, annyira, hogy már szégyelni kell vagy nullszaldósra ki tudta hozni a veszteséget
. Tegnap itt járt az oldalon, úgyhogy a bolgár embercsempészek legalább nem csalták tőrbe
.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Legyen inkább 1,2-1,3, de akkor boltból papírokkal és én bontsam ki.
-
válasz
gaben22
üzenetére
Ja valami 800 ezres 5090-re emlékszem, igaz nem Astral, hanem fapados gainward vagy ilyesmi szint. Az, hogy bolgár vagy honnan van a kereskedő mintha rémlene, de lehet másik ügy.

900k-1misit így 5090-re csak akkor, ha egy bontatlan kártyát kapok, de még pláne így, hogy külföldről rendelt meg jön a futárrsal... na lol. Anno a 4080 Noctuát úgy vettem, hogy német amazon papírja volt és bontatlanul adta innen HA-ról az egyik srác. És az értékeléseiben több 4080/4090 eladás volt, ezért léptem meg a vásárlást.
Ennek nézzétek meg az eladási történetét, és erre jönne egy ilyen 5090... full skip.
-
-
gaben22
őstag
válasz
SzlobiG
üzenetére
Írni sem szabadna ilyeneknek, több okból se, már maga a tény, hogy valaki egyáltalán ilyenekre rámegy és ír nekik aggasztó... Amúgy emlékeztek rá pár hónapja valaki berendelt Emag marketplace-ről egy szintúgy über gyanús (bolgár?) boltból egy túl olcsó 5090-et? Nem emlékszem rá, hogy végül írta volna mi lett vele, esetleg mondta valahol, hogy mi lett a vége?
-
Újra fent van az Astral 920-ért... Érdekes válaszra sem méltatott, majd jegelte, és most megint felkerült.
Nem meglepő módon külföldön van a kártya. 
#20424ColdBoot Így van, akkor még nem volt külföldön a kártya, most meg már igen, milyen érdekes.

#20425gaben22 Az a bolgár rendelés mivel nem jelentkezett a vevő az én nézetemben bukta volt.
-
Garsza
veterán
válasz
Szinyák
üzenetére
Ez érdekes. Nálam a Speed way alatt 3250-2950 -ig össze vissza ugrál a GPU freki. Úgy hogy a hő és TDP limit közelében sincs.
Ha van itt olyan felhasználó akinek 5080 van Z790 lappal csinálna egy speed way tesztet.
Nagyon az a gyanúm hogy alaplap miatt csinálja nálam. -
válasz
MPowerPH
üzenetére
Kifoghatsz abból is olyat ami csendben van, de amúgy igen Asusnál jelentkezik leginkább.
Terhelés függő, de általában magas FPS szám mellett szokott jelentkezni. Nem rég linkelt itt valaki egy vidit pont Asussal.
Szóval inkább örülj, hogy pont kifogtál egy csendes darabot.

-
Asbee
veterán
Egy hete nyúzok megint egy Giga Gaming OC 5080-at. Elég szépet megy mindennapi profillal. 975mV 3150 max boost/ memória +1500. Totál csendben, játékokban ventik alapjáraton. +nem néztem utána giga milyen tekercseket használ, de extra coil whineos gépemben, amiben 10/9 kártya vonyít, a Giga kártyák szinte néma csendben vannak ilyen téren is. Pedig elmúlt hónapokban több 5070ti, 5080 járt nálam. Volt egy Phoenix 5080 is a Giga előtt, egész csendes volt, venti morgása sem volt, de azon is visítottak a tekercsek, meg nagyon furán boostolt, vette vissza a beállított feszt.
-
Szinyák
őstag
Akkor csináltam pár speed way tesztet is.
OC profil :
Daily profil:
-
Szinyák
őstag
válasz
Broken heart
üzenetére
jaja sima dlss engedem ,de ez már túlzás nekem. akkor latency.-vel jár, hogy öröm nézni ..
ha kevés a sima dlss az isten.... + -
tomas51
senior tag
Megérkezett! [link]
Ahogy nézem egyenlőre csak globálra engedi, külön gamek re nem
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7330 - i5-1235U I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Logitech G502X Lightspeed gamer egér
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- Infinix Hot 12 Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(high preset, felette még van két beállítás)

E (132fps wow ez biza 21% fps többlet)

Cyberpunk (DLSS Q /ultra/psycho + RT) /PT hez kellene RReconstruction is ,ami meg sajnos saját DLSS presetet használ pres D /
vs
240FPS (hz ) van ígyis úgyis ebben