Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Google Pixel Watch 3 - képpontos idő
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- 6 Android főverziót ígér a Samsung
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Bemutatkozott a Moto G32 4G
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Vodafone mobilszolgáltatások
Hirdetés
-
Úgy tűnik, hogy lelövik véglegesen a Disney Mirrorverse mobiljáték szervereit
gp Alig több mint két évvel a globális rajt után teljesen megszűnik a játék támogatása és nem is tudunk majd játszani vele.
-
Így védené meg a fiatalokat az Instagram – elég lesz?
it Megjöttek az Instagram fiataloknak szóló fiókjai, erősebb adatvédelmi és szülői felügyeleti beállításokkal.
-
Untappd lista
lo Leginkább saját magamnak, lista ha felkerül vagy lekerül egy-hely az Untappd-re.Mostani lista:Beeráló-...
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teodor52
senior tag
válasz viktorhu #75638 üzenetére
Csak aktiválni kell a roaming szolgáltatást a x104#-el ami az esetünkben meg is volt.
Itt továbbá ír még egy feltételt minek teljesülnie kell a roaming használatához az pedig linkelt gyik egy részlete:
igénybe veheted, azzal a feltétellel, ha egyenleged - a roaming díjakhoz igazodva - eléri a számlázási alapegységnek megfelelő értéketMi az a számlázási alapegység?
Volt illetve van a sim-en 2800ft kevés lenne?
-
4Grider
nagyúr
válasz viktorhu #75641 üzenetére
Nem kell ahhoz roaming csomag, hogy külföldön netezz. Natúr csak engedélyezni kell az eszközön az adatroamingot. És akkor 19.10 Ft/MB felárral az működni is fog az EU-ban. Vagy jóval nagyobb felárral az EU-n kívül...
Ez csak akkor nem fog működni, ha kifejezett adatroaming tiltás van a díjcsomagon. Ez pedig nem automatikus... -
harley
senior tag
válasz viktorhu #95970 üzenetére
az új telefont hozzák ki.
de a tegnapi információ ellenére ma megjelent a futár egy új telefonnal.
se doboz, semmi csak egy új telefon bedobva egy zacskóba..
miért nem dobozában hozták?
most a garancia újraindul vagy folytatódik?"Olyan még nem volt, hogy ne lett volna valahogy" :)
-
Soulfly842
addikt
válasz viktorhu #97236 üzenetére
De. Az.
Vannak esetek, amikor mégis jogellenesen kerülnek beszerzésre a bizonyítékok, például a hangfelvétel az érintett személy tudta és beleegyezése nélkül, titkosan
történt. Ilyen kategóriába tartozik a zsebben tartott diktafon, vagy a rejtett kamerával történő felvétel is. Az ilyen cselekmények mindig a személyiségi jog sérelmével járnak, ez azonban a bizonyíték felhasználása szempontjából közömbös, ugyanis az igazság érvényesülésének biztosítása közérdek és a bizonyítás ezt a célt szolgálja. Azonban attól függetlenül, hogy a bíró engedélyezi az ilyen bizonyíték felhasználását a perben, a másik fél nincs megfosztva azon jogától, hogy személyiségi jogainak sérelmére vonatkozóan fellépjen. Ebben az esetben az eljárást külön perben tudja kezdeményezni, és ez nincs hatással a jogellenes bizonyíték alapjául szolgáló per eredményére. Tehát nem az a kérdés, hogy a jogellenesen szerzett bizonyíték felhasználható- e, mert a bíró mérlegelése szerint ez eldöntött tény. Azonban a személyiségi jog megsértése ettől még nem lesz kisebb súlyú, de az érintett félen múlik, hogy emiatt egy külön pert kezdeményez- e, vagy sem.
-
thomas77
senior tag
válasz viktorhu #98246 üzenetére
Érdekes megoldások vannak itt.
A Samsungnál csak akkor van kapcsoló (és csak akkor működik a VoLTE) ha magyar független vagy magyar telekomos rom van rajta. Más relációban nem képes működni.
Az iPhone-nál meg cséltem a magyar telekomos kártyát amerikai t-mobile-osra. Valamit piszmogott a hálózattal, ment föl 4G-re és azonnal volt VoLTE az európai iPhone-on Amerikában. -
Soulfly842
addikt
válasz viktorhu #98256 üzenetére
Naiv utópia ez. Túl sok paramétert tudnak a felhasználó által használt telefonról, ahhoz képest amit te gondolsz Egyszerű paraméterekkel ezek nem megkerülhetőek. Az egyszerűen a szolgáltatón múlik, hogy milyen gyártót preferál és milyet nem... Amivel nincs olyan előrehaladott üzleti megállapodása - mint a Samsunggal, vagy a Huawei-vel - ami nincs a szolgáltató kínálatában: az egyszerűen a látókörön kívülre szorul és a szolgáltatónak nem is érdeke, hogy 'foglalkozzon' vele, hogy az előnyöket élvezze.
Németországra, fejlett országokra is hiába mutatunk irányadó mérceként... Mo-hoz képest pl. 4G/LTE terén pl. le vannak maradva.
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
válasz viktorhu #98259 üzenetére
Nem írtad, hogy irányadó mérceként, de gyakorlati példaként ez került előtérbe.
A Xiaomi részéről is - az európai nyitás előtt - India került előtérbe... Ha Európában meg tudnak állapodni a szolgáltatói szférával is és normális support brutális szerviz hálózat, profi marketing mellett eltudnak indulni (ebben még most sok a 'névleges' gyarkolat, de teljeskörű support még nincs - csak külső cég), akkor talán valami változhat, de akkor is elsősorban az újonnan forgalmazott készülékekkel történhet meg ez a 'változás' (nem a régebben forgalomban lévőkkel). Bááár.. ki tudja, hogy milyen keretmegállapodásokat írnak alá a háttérben... az aktív piaci résztvevőknek is sok tényező van, ami az ő érdekükön kívül esik. Nem egyszerű játék ez, s mi csak apró morzsák, végfelhasználók vagyunk.
-
nagyúr
válasz viktorhu #98282 üzenetére
Nem kell finanszíroznia, de leírtam nálunk mennyiért dolgozott 40 kilós csomagokkal és gondolom a T-től bérelt mobilelőfizetéseikbe be van építve a szállítás. Nem tudom, csak tippelek, de érdekes lenne, ha nem lenne ebben okos üzleti megoldás. De nem érdekes, megéri nekik valamiért. Annak is megérte, aki 400 ft-os hydrofóliát küldött ingyen kicsit messzebbről, tudom, hogy ez más helyzet, de nagyban megéri ez valahogyan. Egy sim esetén meg a későbbi befolyt összegek várománya is ott van.
Abba ne is menjünk bele, hogy bőven elég bevétele van egy Telekomnak, hogy költségként leírja a szállítási költséget. Ha már ennyire ebbe az irányba mentünk.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki - #win6eR
-
Merlini
tag
válasz viktorhu #98284 üzenetére
A nemzetközi postai egyezmény alapján a magyar posta kap pénzt a kínaiaktól.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz viktorhu #98354 üzenetére
A szolgáltató szerint fontos tudni, hogy a többi egyenlegfeltöltési módhoz képest az SMS útján történő feltöltések száma alacsony, és azon belül is elenyésző a csalásos esetek száma (nem éri el az összes tranzakciószám 1 százalékát sem).
Tehát nem a próbálkozások 1%-a sikeres csalók szemszögéből, hanem MINDEN sms-töltésre vonatkozik a szám.
Ez így azért már eléggé magas arány... -
azigazimoris
aktív tag
válasz viktorhu #98356 üzenetére
Appból kezdeményezett - gondolom smsről kezdeményezettre is - feltöltésre ez a megerősítő sms jön:
" TELEKOM EGYENLEGFELTÖLTÉS! Felhìvjuk figyelmét, hogy Ön pénzfeltöltést kezdeményezett egy mobiltelefonszàmra. A megadott összeget a következö havi szàmlàjàban kell kifizetnie. Fizetendö: 3500 Ft; Feltöltendö telefonszàm: 0630xxxxxxx ; Ha jòk az adatok, küldjön SMS-t (pl. OK) a +36303444440-re! Amennyiben mégsem szeretné a feltöltést végrehajtani, kérjük, NE vàlaszoljon. Üdvözlettel: Telekom "Szerintem ez azért elég egyértelmű ....
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
DDA40X
aktív tag
válasz viktorhu #99186 üzenetére
Ez a fantasztikus válasz jött:
"Tisztelt ------ Úr, kedves Levélíró!Köszönjük, hogy felkereste ügyfélszolgálatunkat!
Hivatkozva a 2018. július 6-án érkezett elektronikus levelére, ezúton küldjük válaszunkat.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy az ügyfelek adatait – az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 158.§-ának megfelelően – a három távközlési szolgáltató bármelyike továbbíthatja a közös adatállományba, amennyiben az ügyfél folyószámláján lejárt számlatartozás mutatkozik.
Amennyiben a számlatartozást az előfizető kiegyenlíti és megfelelően igazolja a szolgáltató felé, úgy adatait a fenti törvényben meghatározottak szerint a távközlési szolgáltatók közös adatállományából a hátralék rendezésétől számított 12 hónap után törlik. Az adatbázisban szereplő ügyfelek levélben kapnak értesítést arról, hogy adataikat továbbították az adatbázisba, illetve arról is, amennyiben adatait az adatbázisból törölték.
Az adatbázisba azon ügyfelek kerülhetnek, akiknek az előfizetését az adott napon legalább bruttó 5.000 forint számla, vagy egyéb tartozás miatt megszüntettük, vagy „tartozott” megjelöléssel azon ügyfelek, akik korábban a fenti módon tartoztak, de tartozásukat az adatbázisba kerülést megelőző 12 hónapon belül rendezték.Szíves megértését köszönjük!
Bízunk abban, hogy válaszunkkal a segítségére lehettünk!
Tisztelettel:
Hajdók Daniel
Vodafone Magyarország zrt.
levelezési csoport"Na most én akkor sem kaptam levelet, amikor bekerültem az adatbázisba. Gondolom akkor sem kapok majd, ha kikerülök belőle..
-
Keem1
addikt
válasz viktorhu #99270 üzenetére
Azt én sem értem, hogy az o miért kicsi, de ez egy mozaikszó, a voice over long term evolution kifejezésre.
A vegyes nagy-kisbetűt én sem értem, lehetne teljesen nagybetűs.
Ha magyarosodna, lehetne volte, de akkor meg nem kötőjellel írjuk a toldalékot (pl. áfa).
Viszont egyelőre mindenütt az angol verziót használják. -
air
nagyúr
"csak játék a betűkkel, nem részei a helyesírásnak."
Aha, persze. Akkor minek a része?
A magyar helyesírás szabályaiban az is benne van, hogy az ilyen, idegen szavakat hogyan kell toldalékolni.
A "volte" csupa kisbetűvel eleve teljesen helytelen írásmód.
Ahogy Keem1 is mondja, ez mozaikszó, az iPhone pedig márkanév, azt úgy kell írni.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
prozodus
őstag
A szabály vjában úgy szól (a leíró nyelvtan, tehát a használat alapján megfogalmazott szabélyok alapján), h a magyar és a bemagyarosodott vegyeshangrendű szavak mély ragot kapnak, az idegen ie még nem bemagyarosodott szavak esetébenpedig az utolsó szótag magánhangzója dönti el, h milyen ragot kap: mélyet v magasat. Ennek alapján lehet pl nagyon jól belőni, h egyes szavak mikor honosodtak meg a magyarban, ld pl fotelben > fotelban.
Külön érdekesség még az az adalék hozzá, h vannak a vmikori veláris i és é miatti eredetileg vegyeshangrendű, de ma már magashangrendű, mégis -még ma is- vegyeshangrendűként működő szavak, melyek bizony még ma is mélyhangrendű ragot, képzőt, toldalékot kapnak. (Bár némelyik kezd átmenni a magashangrendű toldalékok felé, főleg Erdélyebn.) És nem is kevés ilyen "félretoldalékoló" szó van
Keem1: Azért kisbetű, mert elöljárószó alias prepozíció, és alapvetően 2 irányzat van az angolban: 1. mindent nagybetűvel ír ilyenkor, 2. csak a "fontosat" írja nagybetűvel, a névelőt, elöljárószót nem.
[ Szerkesztve ]
A minihitlerek sosem gyoznek, akkor sem, ha adminok. Magasrol!
-
nagyúr
válasz viktorhu #99952 üzenetére
Köszi, jól esik, ha ennyire idiótának néznek, bár nem írtam ide, ki lett próbálva a kód és nem működik. Talán ezért is kérdeztem itt meg, hogy miképpen lehetne megoldani....valami más kód vagy a FIX átváltása, vagy haza kell küldetnem a kártyát és vissza. Én itthon vagyok, akinél a telefon van viszont nem túlzottan ért hozzá. (wifi-je van, a lakásban tudok vele kommunikálni)
Egyébként nem tűnt fel, hogy leírom a megoldást és utána megkérdezem, hogy működik-e. A kódot meg a T chat adta meg, valami miatt nem tudom ezeket fejből és felhívtam.....szörnyű valóban.
Az válaszoljon inkább, akinek nem annyira fájdalmas, ha nem nézhet hülyének másokat értelmes válasz helyet!
Köszi előre is!
(#99951) prozodus
Sajnos mégsem.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki - #win6eR
-
Soulfly842
addikt
válasz viktorhu #101821 üzenetére
Csatlakozom, én is kötve hiszem... értékesítettem már 3 -as vég időszak, 4, 4S, 5, 5S, 6, 6c, 6s, 7-8 idejében is a Telekomnál, de ilyen nem volt... maximum olyan, hogy kisebb díjcsomaggal más volt a kezdő, mint a nagyobb díjcsomag esetében... de ott nem a törlesztőt választotta az ügyfél, hanem a díjcsomagot... és szerintem az emlékek összemosódásából generáltan emlékezhetnek többen 'választott' kezdőben... holott csak a díjcsomag predesztinálta a törlesztők ütemét
Nagyon egyedi flottákban volt/van olyan, hogy valami egyedi kedvezményt adhatott egyes készülékekre, de ezeknél is az almák kizártak voltak a legtöbb esetben.
[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz viktorhu #102168 üzenetére
Igen, a wifi ilyen tekintetben is hibalehetőség, még azok a szolgáltatók sem vállalnak semmi garanciát a wifi kapcsolatra, akik maguk adnak olyan HGW-t vagy ONT-t, ami wifi funkciót is biztosít, mert a környezeti tényezők...stb. is befolyásolják, amikre a szolgáltató nem rendelkezik ráhatással.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
válasz viktorhu #103500 üzenetére
Ellenőrzik azt, de te ideiglenes számot írsz, én pedig nem, ott a különbség, meg a részletekben.
Az utólagos ráhordozásnál is nézd meg, hogy mire írtam, ott is a részletekben van a lényeg.
A Vodafone-nál is biztos érdekesen nézne ki, ha kérne valaki - aki még nem ügyfele a szolgáltatónak - egy új előfizetést, aláírna rá 2 év hűséget és azonnal vásárolna rá hűséggel készüléket kedvezményes áron, majd később azt az új hívószámot cserélni szeretné egy másik szolgáltatós, már meglévőjére... Ez működne így ott?[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz viktorhu #103505 üzenetére
Ilyen lehívott, aztán mégsem lehívott számlafizetéses mizériám nekem is volt már a Telekomnál közel 1.5 éve, bár csak a számla befizetése kapcsán volt jelentősége, nem volt számhordozás, meg nem is csoportos beszedés volt, hanem a fiókban történt a fizetés.
Épp nem volt jókedvében a rTelekom fiók, nekem jött az SMS a banktól, hogy megtörtént a fizetés, a Telekom rendszere szerint meg nem, aztán sok telefonba került, mire megoldódott, ráadásul nem is minden ügyintéző volt képben, de volt közöttük szerencsére olyan, aki nagyjából tudta, hogy mit kell tennie.
Végül ismételten fizetnem kellett, mert hiába terhelték meg az összeget, nem vonták le végül és visszakerült a bankszámlámra, amikor letelt a zárolási intervallum.
Más kérdés, hogy ha nem vagyok kellően alapos és nem telefonálgatok, hanem hallgatok a banki SMS-re, vagy az egyik kevésbé hozzáértő ügyintézőre, akkor valós tartozásom keletkezett volna a Telekom rendszerének a hibája miatt.[ Szerkesztve ]
-
Ron Swanson
senior tag
válasz viktorhu #103673 üzenetére
Ahh köszi, sikerült, mostmár továbbenged.
Amúgy az volt a baj, hogy nem írtam be a 3. nevem. Néha megfeledkezem a létezéséről...Más kérdés: szerintetek ha leadok egy rendelést (új előfizetés + készülék) utána megoldható a számhordozás? 2 hónappal ezelőtt mentem át a Telenorhoz és most visszajönnék. Arra gondoltam, hogy online megrendelem, mert van online kedvezmény, személyesen veszem át az egyik Telekom üzletben és akkor kérvényezem a számhordozást.
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
veterán
válasz viktorhu #105689 üzenetére
Röviden: nevetségesen drága Magyarországon a mobilszolgáltatás. EU+Norvégia+Svájc összképben is negyedik legdrágább. És évek óta nem nagyon lett áttörés ebben, nem is úgy néz ki, hogy lenne.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
anadroid
senior tag
válasz viktorhu #105691 üzenetére
Ma megnéztem a DT árait és elszörnyedtem. Harmatgyenge szolgáltatás párosul rabló árakkal, úgy a vezetékes, mint a mobil részen. A legkisebb Magentájuk (a 7. hónaptól) 60 euró lenne (2 év rabsággal, ott lehet ilyet, sőt csak ilyet lehet), 750 MB mobil adatforgalommal, 50 Mbit/s vezetékes nettel (a 16 MBit/s-os is ugyanennyi), TV nélkül.
Kérd privát üzenetben a Curve és a Monese kódot 5 angol font (kb. 2000 Ft) ajándékhoz, a Wise kódot az első, max. 150000 Ft-os ingyenes utaláshoz, a Vivid kódot ingyen fém kártyához és 100 € havi visszatérítéshez! Egyes kártyák ingyen postával érkeznek.
-
Krisz1000
tag
válasz viktorhu #105873 üzenetére
heló, köszi a véleményt, részben egyetértek. arra céloztam hogyha valakinek a Bt. szerződésén van 5-10 mobilszám, akkor már gondolom simán lehet havi 100e vagy afölötti számlát csinálni. és érdekelt volna hogy azok kapnak e még érdemi készülékkedvezményeket amilyeneket mi kaptunk régebben, vagy már azok sem.
de nyilván ezt nem itt fogom megtudni vagyis elég kicsit az esélye.
azért kösz -
törölt tag
válasz viktorhu #106061 üzenetére
Persze, ez a kivétel, ami erősíti a szabályt. Egyszeri alkalom, akció keretében. Ez tiszta.
Zsolt topiktárs kérdése viszont a jelenlegi bevett gyakorlatra irányult. Fizikailag nyilván képes lenne elvégezni, de ez nem szokás - nincs a választható szolgáltatások között ilyen.
A hatályos EU (és hazai) jogszabály is arról rendelkezik, hogy adott szolgáltató a saját maga által elhelyezett SL feloldását végezze el.
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz viktorhu #107048 üzenetére
Igen azzal hasonlítottam, mivel mint írtam az én szemszögemből így néz ki. Bár egy zárójelbe orvul elrejtettem, azért odaírtam hogy az rám vonatkozik. Úgy, mint ahogyan az ő megállapítása sem általános érvényű, hanem helyzetfüggő, az enyém is.
Egyébként kiindulva abból a feltételezésből, hogy sok embernek jellemzően vannak családtagjai, nem kivitelezhetetlen dolog ezeknek az embereknek az előfizetéseit egy számla alá vonni. Persze nem kötelező, ezt nem is írtam, csak felhívtam a figyelmet ennek a lehetőségére, ami skippelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- iPad Pro M2 128GB wifi+ cellular bontatlan 1 év Apple garancia
- Apple AirTag 4-es kiszerelés Számla+Garancia
- T14s Gen2i 27% 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam gar
- P52 15.6" FHD IPS Xeon E-2176M Quadro P2000 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv új akku gar
- Zotac RTX 3050 8GB Twin Edge OC
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen