- Sokat fejlődött az új Snapdragon 6 Gen 4
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Vivo Y28 - okkal marad az árnyékban
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- AI: keményen kiosztotta Európát az amerikai alelnök
- Lenovo Vibe Z2 Pro - csillagromboló
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
Erre A NAS-ra szeretnék biztonsági másolatot csinálni egy Synology NAS mappáiról. A NAS üres. próbálkoztam rsync-el és webDAV-val.
rsync-nél ki tudom választani, hogy hova készüljön a mentés, de aztán a hitelesítésnél elakad.
WebDAV-nál már a helyet sem tudom kiválasztani, mert elakad.
Elvileg engedélyezni kellene az rsync-et, de ilyen opciót nem találok.
WebDAV engedélyezett.Mit csinálok rosszul?
-
GrandS
senior tag
A meglévő 3TB-os mellé betettem egy 4TB-os merevlemezt. Szeretném 2. kötetként használni, tehát összesen 7TB-ot akarok. Amikor kötetet adok hozzá, egyből RAID-et ajánl fel, így nem látom külön kötetként. Hogy kellene csinálnom?
-
Tonyk
veterán
"Nem teljesen értelek"
Ezen sajnos nem tudok segíteni.
A DDNS szolgáltatásnak pl. valami.ddns.net pont az a lényege, hogy a DHCP által osztott IP címet frissítse és a név mögött mindig az aktuális címed legyen.
Tudom mire való a DDNS. De ahhoz, hogy a ip-cím aktuális legyen a DDNS-kiszolgálón, a kliensnek, azaz a te eszközödnek (router, nas bármi), frissíteni kell a ddns kiszolgálón a címet. És mivel a szolgálatói címek 99.99%-ban dinamikusak, ezért változnak. Ezért kell a kliensnek (az eszközödnek) frissíteni, ha változás van. Erről másképp a DDNS nem értesül.
Ipv6 engedélyezve van a tm-ben?
"rpc-bind-address": "::",
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
MuKi^
csendes tag
Nem teljesen értelek. A DDNS szolgáltatásnak pl. valami.ddns.net pont az a lényege, hogy a DHCP által osztott IP címet frissítse és a név mögött mindig az aktuális címed legyen.
Korábban IPv4-re volt állítva a modem és ott nem kellett a Transmission json fájljába piszkálni, csak beállítani a megfelelő port nyitás és forwardot és működött. Csak ez nem a legbiztonságosabb megoldás.
Most annyi a különbség, hogy IPv6 címet ad a router az eszközöknek, amelyet MAC addresshez rendelhetek a host exposure szabállyal és a megadott porttal.
Kintről nézve a DNS beállítások megfelelők, azonban mégsem éri el a 9091-es porton a Transmission admin felületét, belső hálóból sem. Belső IP-vel megadva bejön egyből.
-
Tonyk
veterán
Ha 9091, akkor a Transmission admin portját akarod elérni.
Ahhoz , hogy ez menjen is a transmissionhoz tartozó settings.json-ban is szükség van konfigurációra. Nézz ennek utána. (Előtte le kell állítani a tm-et,szerkeszteni majd újra elindítani!)
Azt hogy most csináltál egy ddns címet egy ip-re, az egy dolog. Ez a cím változhat. Ezt automatikusan kéne frissíteni ha címváltozás van.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
MuKi^
csendes tag
Sziasztok! Kezdem feladni, hátha találkozott már valaki ezzel. Amit szeretnék, hogy a NAS-t elérjem távolról is. Amit csináltam:
Amit csináltam:
- NAS-on a hálózati interface-nép engedélyeztem az IPv6 configot, automata módban
- Putty-al kinyertem a NAS IPv6 címét (ezt mutatja a NAS belső beállításában is)
- Ezzel az IPv6 címmel létrehoztam egy DDNS hostot a noip-n
- Ezt a DDNS host-ot beállítottam a NAS-on
- A Vodafone-os routerben beállítottam a IPv6 Host Exposure szabályt a 9091-es portra
- Kikapcsoltam a router tűzfalát, majd visszaViszont hiába hívom meg a DDNS URL-t, a pontszámot is megadva semmi. A NAS IPv4 belső címe fix. Kikapcsolt router tűzfalnál is semmi.
Esetleg valakinek ötlet? Köszönöm előre is!
-
krealon
veterán
válasz
bunnyhu #6613 üzenetére
"amúgy is laptop winyó az szűk szellőzetlen helyre van amúgy is tervezve."
Annyira szellőzhetetlen helyen vannak a laptopban, hogy direkt kontaktusban, a számítógépház vezeti el a hőt.
Legalábbis a kompakt, fémházas modelleknél (IBM, Lenovo).
Egy kezembe került, rosszul tervezett Dell XPS-ben pedig, főtt már meg HDD. -
bunnyhu
senior tag
-
bazsy1981
tag
BUÉK
létezik nas326-hoz csendesebb rendszer hűtő venti? tud valaki esetleg linkelni egy bevált ventit?
Hiteles épületenergetikai tanúsítvány készítése rövid határidővel! [www.energetikatb.hu]
-
bazsy1981
tag
sziasztok, elkezdtem használni a polcon porosodott nas326-ot. gyakorlatilag csak hálózati meghajtóként használom, minden egyéb szerver funkciót kikapcsoltam. arra lettem figyelmes hogy ennek ellenére rohadt sokat melózik és mint kiderült probál thumnail-eket gyártani ez a rohadék. a poén az hogy ezt is elvileg eltávolítottam a nasról de mégis visszamászik. hogy lehet ezt végkép leőlni?
Hiteles épületenergetikai tanúsítvány készítése rövid határidővel! [www.energetikatb.hu]
-
morfeusz1
csendes tag
Sziasztok tudna valaki segíteni mit kellene beállítanom mert a laptop nem látja a nast,win 11 home,megosztás bekapcsolva smb bekapcsolva és semmi ,többi ezközön laptop asztali gép csak windows 10 re való telepités oldotta meg a problémát.
kösziTibcsi
-
kg.andras
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném frissíteni a Plex-et, de sajnos nem megy. Letöltöm a frissítést, leállítom a plex szervert, feltöltöm a fájlt, rákattintok az install-ra, majd ezt írja:
Mit csinálok rosszul?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Ugyan 325 v2-vel kapcsolatos a kérdés, de:
Mi van, ha full elfelejtettem a beállított usernevet és a jelszót?
Sok éve hozzá se nyúltam, éshát ez van.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
Tonyk
veterán
Pl.: windows explorer címsorába írd be, ha pl a nas 192.168.1.25 -ös címen van:
\\192.168.1.25
Elképzelhető, hogy a hálózaton tallózás nincs engedélyezve, ezt rögtön tudatja is veled, engedélyezd. (Ezek után felveheted az egyes megosztásokat akár meghajtóként is.)SMB v1 / SMB v2 is okozhat problémát. Erre nem látok rá mi megy nálad és mi nem. SMB v1 bekapcsolásához a legegyszerűbb módszer, hogy powershell alatt kiadod ezt a parancsot:
Enable-WindowsOptionalFeature -Online -FeatureName SMB1Protocol
vagy
WIN+R és írd be:
OptionalFeatures.exe
Itt pedig így állítsd be:[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
Mit is szeretnél?
Azt, hogy a számítógép meghajtói között megjelenjen egy-egy megosztása külön-külön?
Azt, hogy hálózati eszközök között megjelenjen? (ennek már ott kéne lenni, ha be vannak kapcsolva a megosztáok a nas menüjében)Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Origó
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy kell beállítanom, hogy NAS számítógépként látszódjon a hálózaton?
Köszönöm előre is.
-
GrandS
senior tag
SATA III-as merevlemez mehet Bele?
-
Ferrari fan
tag
Összefoglalóba, Zyxel NAS Repository csomagok telepítése 10. pontjával lehet telepíteni
-
mokus1
addikt
válasz
Ferrari fan #6585 üzenetére
Hogy tudom a nasbna lévő hddket Sentinellel csekkolni?
-
Ferrari fan
tag
válasz
Ferrari fan #6585 üzenetére
Nah a MetaRepository és az FFP újratelepítése megoldotta, visszaállt a rend, megy minden
de hogy és mitől a fenétől szállt el...
utókornak itt hagyom clone, disk, partíció, hdd csere kulcssszavakkal könnyebb keresés érdekében -
Ferrari fan
tag
Szaisztok!
Hát nem gondoltam volna hogy írnom kell ma, de még is....
Az elsődleges régi 1TB HDD-m kezd haldokolni a NAS-ba (néhány bad sectora van hdsentinel szerint), lett egy új 2TB. (Amúgy 2X1TB volt külön kezelve, nem volt RAID)
Klónoztam a régi HDD-t az újra(találtam régebbi hozzászólásokat hogy először az újat a NAS-sal inicializálni kell), de az 1,81TB-ből csak 1TB lett felhasználva, a többit formázatlanul hagyta a program, ezért többprogit is kipróbáltam, 24h ráment már, este is dolgozott a gép.
Amikor lehetett az újon a particiót bővítani méretileg, akkor problémás volt a NAS-ba elveszett minden beállítás, teljesen új HDD-ként látta.
Úgyhogy ennyi idő után visszaraktam a régi HDD-t, hogy akkor jó, majd folytatom máskor, ráment az egész nap. Visszarak az eredeti HDD felállás és azt taapsztalom, hogy a Transmission alkalmazások nem tudnak csatlakozni, NAS-ba belép és azt látom, hogy csak a gyári alkalmazások elérhetőek, az ffp, Tweaks, Plex ikonjai hiányoznak, nem elérhetőek. Alkalmazásoknál, szintén csak a gyáriakat látom
A HDD-n fizikailag rajta van ami eddig is, nem töröltem semmit. Újraindítás nem segít, sőt a lementett konfig beállítás se hozta vissza a szolgáltatásokat.
Mi a fene történhetett?Ez költői kérdés nyílván,
de még amikor elsőre klónoztam, ki is próbáltam, ment az 1TB-re klón 2TB is, meg az eredeti 1TB HDD-vel is midnen működött minden...
Kötetet látja, lemezt látja a NAS...
Valahogy életre lehet kelteni az utólagos alkalmazásokat, teljes re-install nélkül? -
RJános
újonc
-
RJános
újonc
Sziasztok! Úgy sejtem nem a NAS-al hanem a Sony TV-kel van a probléma, de hátha tud valaki ötletet a megoldásra. Két TV-m van, az egyik a nappaliban, a másik a hálószobában. A nappaliban levő TV csak a fotó és zene könyvtárat látja a NAS-on, a videó könyvtár nem jelenik meg annak ellenére, hogy a Twinky serveren megjelenik a TV. A hálószobában levő pedig minden könyvtárat lát, de az egy könyvtárban levő videóknak csak töredékét, pedig mindegyik MP4 kiterjesztésű és a Codek is ugyanaz mindegyiknél (saját videók túrázásokról és családi eseméynekről). A NAS felületén Twinky server beállítások gondolom mindkét tv-re egyformán vonatkoznak, nem lehet, hogy ott van megkülönböztetés a két tv között. Mi lehet a megoldás?
-
passat77
tag
Sziasztok, még augusztusban frissült a Zyxel Drive alkalazás. És láss csodát, végre tökéletesen működik...
Felhőn keresztűl lehet oda-visza másolni és még a fényképeket is lementi a nas-ra ha bekapcsoljuk ezt a funkciót benne.
Másnak is feltünt már?
-
Tonyk
veterán
-
Beecy
csendes tag
Sziasztok! Olyan gondom van, hogy ráraktam a nasra egy 2Tb usb vinyót, amire hetente 1x csináltam biztonsági mentést! A gondom az, hogy kiírta, hogy megtelt a vinyó. Van 943 fájl, ami dátum szerint 06.10 312 db fájl, utána 6.17 312 fájl, majd 06.24 szintén 312 fájl. DAR kiterjesztés.
Ha jól gondolm ez 3 mentés... És azóta nem csinált semmit....
Hogy lehet ezt jól beállítani? -
mokus1
addikt
Használom FTP-re a NAS-t. Viszont aki rátölt valamiért csak 5 MB-tal tud ami lassú. Ha adminnal lépek be az megy többel is. Mitől lehet ez?
-
Nekton
aktív tag
Sziasztok!
Elfogyott a tárhelyem. Érdemes még ebbe a NAS-ba venni HDD-t? 2Két darab 8 TB-os kellene. A kompatibilitási listából már hiába keresek. Elég, ha veszek két pl. WD RED vinyót?
-
mokus1
addikt
Valamiért az egyik pc eldobta a nast.
Semmilyen változás nincs a hálózatban.
Azt írja, hogy hibakereső, hogy megtalálja a hálózaton de nem válaszol. Viszont más géppel simán látom és tudom használni.
Kicsit tanácstalan vagyok, mit kéne beállítani? Restartok már voltak minden oldalról. -
kelna91
senior tag
válasz
zsiga68 #6559 üzenetére
Azóta arra rájöttem, hogy nem úszom meg adatvesztés nélkül. Konkrétan nem fogok tudni mindent lementeni, nincs sem annyi időm, sem annyi tárhelyem, szóval egy jó nagy adag adat veszni fog (azért van duplikátum, de ez akkor is gáz).
Na de arra nem gondoltam, hogy a programok is elvesznek! De csak az, ami az App Centerben ott van az installed fülnél, ugye? Szóval maga a rendszer azért megmarad, nem történik gyári visszaállítás, igaz?
-
zsiga68
őstag
válasz
kelna91 #6558 üzenetére
Szerintem adatot kell menteni a betelt merevlemezről és ha beteszed az új merevlemezt akkor tudod a kettőt egyesíteni. Ilyenkor minden adat elveszik a merevlemezekről!
UI: azért 16 tb helyre ne számits, egy része elvész. Illetve minden programot ujra fel kell tenni a nasra. Még firmwaret is frissíthetsz ha már ujrarakod.[ Szerkesztve ]
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Van egy 8 terás lemez a NAS-ban, már jó ideje. Betelt, most szeretnék mellé tenni egy másik 8 terásat, hogy legyen még hely. Beraktam, de nem tudom kiterjeszteni a kötetet. Mit lehet tenni, hogy kell csinálni? Annak idején direkt úgy csináltam, ahogy a leírás szerint bővíteni lehessen.
Van egy disk groupom, ami basic, és azon van egy "volume on disk group". De hiába megyek akárhova, csak azt látom, hogy vagy RAID1-et csinálhatok a meglévőből, vagy mellé tehetek egy újabb, különálló egylemezes disk groupot/volume-ot. Nekem viszont egy egybefüggő 16TB-os tárhely kell.
-
zsiga68
őstag
-
zsiga68
őstag
válasz
silver-pda #6553 üzenetére
"Felmerült 1-2 új kérdés."
Bennem is: Miért nem olvasol vissza? -
silver-pda
aktív tag
Felmerült 1-2 új kérdés.
- mivel gyári repokat kikapcsolták, ha kiveszem a két lemezt és belerakok 2 újat, ami üres, akkor használhatom, be tudom állítani ezeket? dlna/twonky használható? vagy metarepo kell ehez is?
- MidnightCommander-t tudom telepíteni, ha bemásolom a zpkg file-t a /i-data alá és módosítom a ZYPKGS file-t? Vagy ami itt van az már a telepített alkalmazások csak?
Vagy admin mappa alá másoljam?
Vagy metarepo kell és akkor annak segítségével tudom telepíteni?- lehetne a régi kisebb lemezt egy nagyobbra dd-zni és utána GPT-t javítani, hogy használja az egész lemezt?
@gabka86 köszi
[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
Most nézem van frissítés, érdemes telepíteni?
Legújabb firmver-verzió: V5.21(AAZF.18)
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
Tonyk
veterán
válasz
Tiédetis #6549 üzenetére
External port start: Külső port -amin be tudnak jönni- kezdete
External port end: Külső port -amin be tudnak jönni- vége
Internal port start: Belső port - ahová a külső portra érkező kérés továbbításra kerül - kezdete
Internal port end: Belső port - ahová a külső portra érkező kérés továbbításra kerül - végePl. El akarod érni kívülről a 12345-ös porton a nason lévő és 8888-as porton futó szolgáltatást:
External start: 12345
External end: 12345
Internal start: 8888
Internal end: 8888Ha olyan szolgáltatást akarsz elérni, ami több portot használ, pl kívülről a 12345-től a 12349 -ig kellene elérhetőnek lenni, belül pedig a 8888-8892-es fut, akkor:
External start: 12345
External end: 12349
Internal start: 8888
Internal end: 8892Ha ugyanazon a port(ok)on akarod elérhetővé tenni:
External start: 443
External end: 443
Internal start: 443
Internal end: 443kb így. de ez nagyon nem NAS téma
[ Szerkesztve ]
-
Tiédetis
senior tag
Sziasztok
Egyszer már kaptam segítséget a beállításokhoz.
Pár napja váltottam vodafone netre. Kaon ont-t kaptam.
Próbáltam átírni a telekomos beállításokat, de ez más felülettel bír és hát ez (is) magas nekem.Szóval a pf-nél ez a kép fogad, itt kell beállítani? De hogyan ha igen?
[ Szerkesztve ]
Szellem bullok, T. rollok hozzászólásait ahogy eddig, ezek után sem olvasom
-
gabka86
csendes tag
válasz
silver-pda #6544 üzenetére
Nem vagyok nagyon szakértő de szerintem igen. Amennyiben mégsem akkor kiszeded a meglévő vinyókat és beteszed az újakat, beröffented vele a nast aztán leszedsz valami Linuxot (én Linux mint-et használtam erre a célra ha jól rémlik) ami pendrive-ról fut és külső dokkolóval hozzáférsz majd a fájlokhoz PC-n.
Próbáltam Win alatt is menteni a fájlokat különféle progikkal amikkel elvileg látható lett volna de használhatatlanok voltak. -
Berci77
tag
válasz
zsiga68 #6469 üzenetére
Szia!
Ki kellett cserélnem az egyik vinyót a NAS-ban, utána kezdeném az egész telepítést, konfigurálást elölről, erre nézem, hogy a gyártó lelőtte a gyári appcsomag letöltését.
Amit itt olvasok az elmúlt párszáz hozzászólásban nagyrészt kínai nekem, de látom, hogy többször osztottad meg a programválogatásodat, viszont rendre lejárt a letölthetőségi időkorlát. Fel tudnád tenni újra kérlek?
Adnék még egy esélyt ennek a masinának, köszönöm. -
silver-pda
aktív tag
Sziasztok!
NAS-ban 2 db 2TB-s hdd van. 2 különálló kötetnek van megformázva, nincs RAID (se 0, se 1). Sztem JBOD sincs. 1 hdd 1 kötet.
Ha kiveszem a hdd-t, akkor mondjuk sata-usb interface-ra rakva olvasható a tartalma? (ext3/4 nem probléma)
Cserélném 2x4TB-re. Van vmi gyors, egyszerű átmigrálás? -
Tonyk
veterán
válasz
Tapai66 #6537 üzenetére
winscp-n, a 22-es(12200) porton keresztül (SSH?)
(a dyndns kiszolgálón; SCP protokol)
Belülről 22, de kívülről a 12200-on érhető el. Ha erre gondoltál akkor jó.
Az hogy milyen dinamikus DNS szogláltató, az teljesen irreleváns.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Prego
senior tag
Ingyenes ssh autentikációs megoldást esetleg tudtok?
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
Tapai66
lelkes újonc
sajna nem tudom
nem próbáltam
az ugyanúgy dyndns szolgáltató?
a my.noip.com-nál már régóta van fiókom... örültem hogy legalább ez működik
pedig most megnéztem, és van regisztrációm zyxel.me - nél is
... de egyelőre egy problémát oldjunk meg.... most megint formatálom a winyókat, meg resetelem a NAS-t.... -
Tonyk
veterán
válasz
zsiga68 #6531 üzenetére
FTP-t már ne ajánljunk! SFTP vagy FTPS! Az FTP titkosítatlan. Elég egy nyilt wifiről történő belépés ahol valaki rosszindulatúan jelen van, már meg is van a tiszta szövegesen küldött név és jelszó.
Ott a winscp, hazsnálatában ugyanaz, sőt....Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
zsiga68
őstag
válasz
Tapai66 #6533 üzenetére
Kell hozzá egy külső fix ip cím, vagy dyndns szolgáltatás. fix ip a nasnak és az ftpszerver portjának az átirányítása. Ez alapból a 21-es port.
Kell egy ftp kliens hogy rá tudj csatlakozni a szerverre. Ez van a totalcommanderben is. Androidos verzióban is..
Ez fájlmegosztás. Tehát azokat a fájlokat amit megszeretne nézni le kell tölteni.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz
Tapai66 #6525 üzenetére
"-ha a 80 nincs forwradolva, akkor elérem a NAS-t kintről? "
Admin felületet? Na pont ezt nem kéne. VPN mögül érd el ha erre mindenképpen szükkséged van, hogy kívülről nézegesd az admin felületet.
"9091-et nem forwardolom ettől még a Transmission mőködni fog?"
9091 admin port. Ezzel tudod a TM-et adminisztrálni, torrentet hozzáadni, stb. Ha erre nincs szükséged kívülről, akkor ne tedd ki. Ha kell, akkor egy kívülről egy másik porton legyen elérhető, és az egyen beforwardolva a 9091-re. JELSZAVAZA MINDENKÉPPEN LEGYEN!
Igen, ha ez nincs kiforgatva, ettől még működik."ennél a NASnál be lehet állítani hogy csak megadott IP-ről tudjanak belépni??
vagy ezt a routeren lehet?"
Annál a portnál amit kívülről akarsz elérni, ott a routerben beállítod, hogy milyen külső ip-ről engedjen hozzáférést. De ha ez a külső cím dinamikus, akkor szopacs van, ennek értelme csak fix külső címről van értelme.
Esetleg, ha tudod , hogy milyen szolgáltató címtartoományából fogsz rendszeresen belépni, akkor egy netmask megadásával (ha engedi a router) beállíthatod, pl. 84.236.0.0/16 vagy 84.236.0.0 255.255.0.0 maszkkal vagy amiben a szolgáltatód van."NAS-t elvágom a külvilágtól, akkor kezdi értelmét veszteni (távolról e szétszóródott család hozzáférjen a dolgainkhoz"
VPNNincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tapai66
lelkes újonc
köszönöm a tanácsokat.... megpróbálom megérteni, de kérem vegyétek figyelembe, hogy ha valaki nem ebben él minden nap akkor nem biztos hogy mindent ért
alapvetően ennek úgy kellene működni mint bármilyen eszköznek körülöttünk amit méregdrágán megvesz az ember és nem kell kiképeznie meagát szakemberré a használatához....amit látok:
-Az SSH-t is kintről a 12200-ás porton lehet elérni
-UPNP-t ki van kapcsolva a routerenkérdésem:
-ha a 80 nincs forwradolva, akkor elérem a NAS-t kintről? pl DDns szolgáltatón keresztül?
-a 9091-et nem forwardolom ettől még a Transmission mőködni fog?ennél a NASnál be lehet állítani hogy csak megadott IP-ről tudjanak belépni??
vagy ezt a routeren lehet?Látom a Synology is küzd a démonaival... vagyis az se egy biztos megoldás....
de ha ezt a NAS-t elvágom a külvilágtól, akkor kezdi értelmét veszteni (távolról e szétszóródott család hozzáférjen a dolgainkhoz....)köszönöm!
-
Tonyk
veterán
válasz
Tapai66 #6517 üzenetére
Már megint a 80.... Minek van az kirakva? TM 2.8x admin porton (9091) sebezhetőséget tartalmaz. Legalább kintről ne a 9091-en legyen hozzáférhető, + legyen lejelszavazva. És persze SSH-t is kintről ne a 22-es porton legyen elérhető. Alapból ott keresik.
Nézd meg , hogy a routeren az UPNP-t ki van-e kapcsolva. Ha nincs kapcsold ki. Qrva nagy kockázat, hogy bármi ami a gépeden van, portot nyithat magának a tudomásod nélkül.
Ezért a gépeket és mindent is át kellene nézni, a LAN-oladlon, hogy nem-e van valami fertőzött eszköz. Akár egy telefon is lehet ilyen. (Gyerek letölt valami fasza programot/játékot, az meg szépen dolgozik a háttérben.)
"az egyetlen gép ami viszonyleg folyamatosan rajta volt"
Ehhez nem kell ilyen gép, hogy folyamatosan ott legyen. Elég egy-két perc is.[ Szerkesztve ]
-
Tapai66
lelkes újonc
válasz
Freezee #6516 üzenetére
persze, elképzelhető.... de az egyetlen gép ami viszonyleg folyamatosan rajta volt (ezen keresztül próbáltam újra feltenni rá az előtte is rajta lévő anyagokat) azon végig futattam ma este egy vírusírtót és nem talált rajta semmit.
Fix IP címe van, ugyanaz mint előtte volt.... lekorlátoztam a PORT-okat, három maradt forwardolva: 80, 22 (12200) és a 9091... de lehet hogy ez is sok volt
az a baj hogy egyszerű felhasználóként elég korlátozottak az ismereteim (hogy finoman fogalmazzak)
-
Freezee
senior tag
válasz
Tapai66 #6515 üzenetére
Nem lehet hogy ez nem a NAS felől jön be? Amint újra húztad (és ahogy vissza olvasom már más van rajta) egyből megint megtalál? Változott az IP címed ( dinamikus gondolom a szolgáltatótol kapott) változott rajta a szoftver, stb, és mégis egyből megtalál pont megint téged... ez eléggé úgy fest másik eszköz irányából jön, vagy nem szedted le jól.
-
Tapai66
lelkes újonc
sajnos másik NAS után kell néznem
Pedig nagyon szerettem a 326-ost... előtte is ZYXEL volt....
De most ismét zsaroló vírus lepte el az egyik HDD-t , és írta felül az összes rajta lévő fotónkat
kb 1 hónapja már történt ilyen, akkor mindent legyalultam, reseteltem, és kezdtem újra felépíteni a nas meghatóit ... itt a fórumban is sokan, sokat segítettek.....
de erre ma ismét beszivárgott
már nincs kedvem megint heteket tölteni ezzel, azt hiszem megnézem ezt a Synology DiskStation DS223j NAS-t... már csak az a 80eFt kell rá
Ha bárkinek van jó/rossz tapasztalata a Synology-val akkor ossza meg.... -
hcs57
addikt
Nem hagy nyugton a zsarolóvírus.. nézelődtem, s egy ilyen NAS úgy tűnik, megoldás erre a problémára is: Synology DS223J 1GB hálózati adattároló NAS.
. A fejlett Btrfs fájlrendszer a fájlok önjavítási funkciója révén segít az adatok sérülés elleni védelmében, és a gyors pillanatfelvétel-technológia segítségével lehetővé teszi a nem szándékos vagy rosszindulatú módosítások visszafordítását.
. A Synology Drive a számítógépes mappák valós idejű vagy ütemezett biztonsági mentésével segít megvédeni adatait a zsarolóprogramos támadásokkal vagy a véletlen törléssel szemben.Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
zsoleszke
csendes tag
Sziasztok !Régi firmwaret hogy tudom vissza rakni??
-
Bigape
csendes tag
Jelenleg itt tartok én is. Semmit nem tudok telepíteni a resetelt újra formázott rendszeremre. Szerintem az 5.21 AAZF18. firmware a tervezett elévülés része lehet, mert a zsarolóvírus is azután jött, hogy feltettem. Lehet, hogy ez az én összeesküvés elméletem része, de nem lepődnék meg nagyon, ha beigazolódna. Synology forever, a kicsi meg megy a dobozba vissza a polcra.
-
Origó
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy a gyári csomagban lévő alkalmazások közül nem tudok semmit telepíteni (Transmission, Tftp), mert a telepítés 45%-nál leáll. Azt szeretném kérdezni, hogy mi lehet a baj és hogy tudom javítani?
Firmware: 5.21 AAZF18.Köszönöm előre is.
Sziasztok.
-
GrandS
senior tag
Firmware-t frissítettem (volna) de nem megy végig. Működik a NAS, csak amikor be akarok jelentkezni, nem engedi mondván hogy folyamatban van a frissítés. Ez este óta van így. Gondolom nem lenne szerencsés kikapcsolni. Mit lehet ilyenkor tenni?