- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
Doky586 #144838 üzenetére
Kontextusból kiemelt válaszra nem szándékozom reagálni, mivel olyan nézőpontot kellene onnantól magamévá tenni, ami eredetileg sem állt szándékomban.
Nem tudom, hogy mi végül is a probléma az IPv6-tal. Milyen publikusan elérhető szolgáltatást tudnék mondani, aki önző módon kizár akár csak 10% potenciális vásárlót? Ennek a kérdésnek nincs relevanciája. Egy dolog biztos, ha nem is kezdjük használni, akkor az 50 év is kevés lesz.
Én csak segíteni szeretnék annak, aki szeretné használni, ezért léptem be a PH család oldalaira, tanulni és segíteni.
-
válasz
Doky586 #144835 üzenetére
Ha automatikusra érted, akkor se az igazi. A CGNAT is a publikus címek hiánya miatt van, így a CGNAT mögött is több felhasználó van, akinek minden kapcsolatára ez az egy cím és a hozzá tartozó 65535 port van. Abból meg csak ne kérjen a felhasználó magának pár ezret, mindenféle ellenőrzés nélkül.
Mit nyújt az ipv6 mobilon? IPv6-ot. Az egy másik világ, más routinggal, más (persze sok átfedésel) elérhető szolgáltatásokkal. Meta, netflix, Google mind preferált IPv6 irányba.
Azért a mobilnet, amit mobilokhoz adnak, ott tényleg feltételezhető, hogy nincs befelé várt forgalom.
-
válasz
Doky586 #144818 üzenetére
Az UPnP multicast alapú felderítést csinál, amit jó esetben semelyik eszköz sem továbbít a nyílt internet felé.
Ismerek olyan szolgáltatót, ami CGNAT mellett is nyit ki néhány portot kérésre, de ez sem UPnP alapú. Mobilos IPv6 portszűrés állítólag minket véd, ha szükséges, ha nem. -
-
kchris78
veterán
válasz
Doky586 #134230 üzenetére
Ki tudja, nincs reprezentativ mérési eredményem, de szerintem kevesen értenek hozzá ennyire. Az talán eljut hogy az EUn belül annyi mint itthon de az adat lehet kevesebb. Illetve a roaming hálók úgy vannak priorizálva hogy a legtöbb szolgáltatást adó hálóra lépjen fel a telefon. Pl Telekomosként minden országban a Telekomra fog fellépni a telefonom, vagy partner hálóra, nem "ellenséges" hálóra
. Ott meg van 4-5G, VoLTE is ha már elindult.
-
csaszi75
senior tag
válasz
Doky586 #134223 üzenetére
Nem gondolod, hogy akkor mindegyik országban agyon lennének terhelve a legkisebb MNC-vel rendelkező operátorok?
Amit írsz, az igaz is volt a 2G korszakban. Azóta azonban változott ez a készülékeknek hála, s mellesleg ott van a roaming steering is..
Nah meg létezik olyan, hogy a modem oldalán állítanak fel prioritási listát.
Nah meg olyan is létezik, hogy a SIM kártyára eleve bent van égetve pár eu-s ország preferált szolgáltatója.
Más minden ok -
kchris78
veterán
válasz
Doky586 #134223 üzenetére
Nem az eredeti szolgáltató állapít meg egy prioritást? Olaszországban pl TIM (Telekom) áll be, átválthatsz másra is de pl az EU roaming bevezetése után már nem mindegyik működik ugyanúgy, pl Telekomosként az ottani Voda hálón nem kapsz adatot csak hivást indithatsz (az is valami szükség esetén..). Addig működött minden, hiszen fizettél az adatért (vagy csomagod volt).
-
kchris78
veterán
-
Gubu0101
veterán
válasz
Doky586 #133478 üzenetére
Igaz nem nekem cimezted de bele vau
Inkabb bontott kent aruljak az ilyet.Van minden online vasarlasra,csak lehet van aki inkabb eladja,gondolom azert,mert penz nem szamit vanVagy mert igy egyszerubb,mint vissza kuldozgetni.
Mindenben van kockazat,abban is mikor kilepsz az utcara.Azert kell megvalogatni kitol mit vesz az ember,meg szemelyesen ha megoldhato. -
kchris78
veterán
-
Gubu0101
veterán
válasz
Doky586 #133473 üzenetére
Hude sokan vannak.Mint most is mikor az S23 ultrat diakkedvezmenyel stb kihoztak aztan relativ kis haszonnal meg tovabb adtak.Nekem van par elofizetesem,mindegyiken ketyeg valami reszletfizetes.Igy jobb meg kenyelmesebb barmit is megvenni.Bankokkal nem foglalkozok.Telefonon kivul meg talan ora az amit tovabb adok 1-2 even belul,minden mas marad a csaladban pl. tv,tablet stb.
-
st6969
őstag
válasz
Doky586 #133406 üzenetére
Köszi, akkor ez gyárilag be lehetett kapcsolva, mert én ilyen beállítást nem is találtam.
De az továbbra is érdekes, hogy mi alapján "mondja" azt a telefonom, hogy egy hívás spam. Mivel nem vettem fel, így nem tudom, de valószínűleg egy újság előfizetést akart újra ránk tukmálni egy cég (más számról később elért). Tehát úgy tűnik, jól működik a beazonosítás. -
válasz
Doky586 #133278 üzenetére
és Tompika777,
Az user tudja, hogy nem eu-s ország, csak 75 éves, és nem egy telefonbubus, nem ilyen kütyümókus. Használni tudja a telefont, de a beállításokban elveszik.
Azért vicces valahol, hogy 2023-ban egy távközlési szolgáltatásnál az a megoldás, hogy a felhasználó manuálisan tiltsa le, ami egyébként egyszerűen központi beállítás kérdése lenne (mint ahogy volt régen is, nem győzöm hangsúlyozni).Egyébként szokás szerint a felhasználó a hibás, ez szerintem mehet aláírásba vagy összefoglalóba, ne kelljen állandóan leírni.
4Grider: "mindenkinek 2-3 roaming zóna tiltást kellett rakassak a telefonjára" Ez nekem is tök jó megoldás lett volna, csak nem tudtam megoldani a szolgáltatóval.
-
4Grider
félisten
válasz
Doky586 #133278 üzenetére
Annyira alap az embereknek, hogy mindenhol működik a telefonjuk, hogy a mi off szolgáltatónál lévő flottánkban mindenkinek 2-3 roaming zóna tiltást kellett rakassak a telefonjára, mert simán összehoztak alkalmanként néhány 10000 Ft-os számlát.
Most meg hívogatnak, hogy miért nem tudnak Egyiptomban, Szerbiában, Törökországban netezni... -
Cs1csó
titán
válasz
Doky586 #133170 üzenetére
Mivel ez nem naptól napig hanem bekapcsolástól bekapcsolásig megy. tehát ha bekapcsolod január 1-jén reggel 7-kor akkor február 1-jén reggel 7-kor kikapcsol és utána már akár fél órával is emelt díjon telefonálhatsz tehát pl. február 1-jén 8-kor már emelt díjjal ilyenkor - korábban - ha bementem az appba egyből be is tudtam újra kapcsolni. -
-
Landsmann
addikt
válasz
Doky586 #133032 üzenetére
Nem tennék semmit kötelezővé. Én is a normál hanghívást preferálom. Iagz, ha olyannal kell beszélnem, akinek nem tudom a számát, de facebookon ismerős, vagy tudom, hogy fent van, akkor szoktam azon keresztül hívni, de a normál telefon az elsődleges. A havi perc keretbe bőven belefér, nem sokat szoktam telefonálni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Doky586 #133024 üzenetére
Az enyém elérhető hasonló platformon
A lényeg inkább az volt, hogy az általános telefonhívás a múlt. Cégesem ingyen van és korlátlan, mégis megnéztem mióta nálam a telefon (1,5 év) nincs 5 óra az összes beszélgetési időm, és ebbe benne van amikor a különböző ügyfélszolgálatokra várok 10-20 perceket.
-
kinder93
aktív tag
válasz
Doky586 #132842 üzenetére
Szerintem sem váltódna ki.
1) Az emberek ragaszkodnak a jól bevált dolgokhoz, el sem gondolkodnának, hogy váltsanak RCS-re. Illetve, ha igen, akkor a gyerekbetegségek és az onnan elmaradozó ismerősök miatt nem használnák és maradnának az appoknál.
2) Még iOS környezetben is rengeteg ismerősöm használ inkább Whatsappot meg Messengert mert azt normálisan tudja minden gépen használni, ökoszisztémán kívül. -
polonic
félisten
-
kovacsmi_74
senior tag
válasz
Doky586 #132794 üzenetére
Arra van kapcsoló a Messages-ben, hogy SMS/MMS-ként ne próbálja meg elküldeni, ha egyébként RCS-ként is tudná. kép
A tegnapi költői kérdésemnél én inkább Telekom TV vagy egyéb streaming szolgáltatásra gondolok a "szórakozás" alatt. Ha már átnevezték a dolgokat, valami oka biztosan van. De ez csak egy tipp.
-
-
válasz
Doky586 #132784 üzenetére
Pontosítok:
"Az RCS díjazása
A szolgáltatás aktiválása ingyenes, nincs egyszeri és időszakos díja. A chat-üzenetek és fájlok küldéséhez Wi-Fi-t, mobil mobilinternetet vagy SMS/MMS kapcsolatot használ a mobil díjcsomagodnak megfelelő díj felszámításával."Magyarán az RCS olyan mint a Wifi hang (vowifi) - wifin is lehet mobil térerő nélkül sms-t küldeni; annak az SMS megfelelője. (De árban ugyanannyi ft/db)
-
-
TeeJay
félisten
-
glaci
őstag
válasz
Doky586 #131687 üzenetére
Cellmapper nincs most a kezem ügyében, de a Samsung saját diagnosztikája ezt mutatja itthon a nappaliban:
LTE-BASIC Info
Band:3 BW: 20MHz
DL & UL Frequency: 1500 / 19500
MIMO Mode/MIMO RI: TBD / --
Serving Cell ID:3 (PCI:311)
Registered PLMN: 216 30
RSRP:-113 RSRQ:-11 RSSI:-94
TAC:790 SINR: 1
RRC: IDLE
Tx Pwr: --
Ant RSRP Diff:-1(Avg:-3)
CA:NONE, SC_NUM:0
(Van tovább is, de az már nem tűnt érdekesnek.)VoWIFI -t használnék szívesen, de sajnos csak a Digis kártyával megy, a Telekomossal nem. (Éljenek a szabványos dolgok, amik FW frissítés nélkül is működnek elsőre minden szolgáltatóval.)
Egyébként a VoLTE ott sem megy, ahol jó a térerő. A 3G lekapcsolás előtt meg ment mindig, mindenhol. (Csak tudnám mi köze lehet a kettőnek egymáshoz ... A Sz@r térerőn kívül.)
-
akaszajanos
tag
válasz
Doky586 #131689 üzenetére
A térerővel jellemzően nincs is probléma, az a mi lakásunkban valami egyedi jelenség lehet, hogy csak EDGE van (bár nem hinném, hogy a város egyik fontos részén ez rendben lenne, de mindegy is). Inkább a túlterheltség a problémás: hiába van a központban is maximális térerő, sokszor nem jön le 1 megabit sem, csak ilyen 0,7-0,9 körül mozog. Ennél pedig a legelső 3G hálózatok elméleti maximuma is magasabb tudtommal.
Nem több száz megabitet várok el, csak hogy legyen használható. És nem értem, miért nem foglalkoznak azzal, hogy legalább egy weboldal be tudjon tölteni egy ilyen város központjában. Most ráadásul turista sincs sok szerintem.
Ha legalább a 10 megabit meglenne, nem háborognék.
A Yettel itt különösen jó, de persze ők meg máshol szörnyűek, ahol a T nem. Ördögi kör. -
MadMancs
veterán
válasz
Doky586 #131679 üzenetére
Ugyanúgy mintha normál módban lennél.
VoWifi kapcsolat miatt a hálózat számára ugyanúgy aktív vagy. Csak USSD kódok nem fognak működni (átiranyítás is az ) mert ahoz le kellene váltani 2G/3G re ami nem fog menni repülő mód miatt.
4G hálón is ugyanúgy levált ha USSD-t használsz. -
gabor9991
addikt
válasz
Doky586 #131558 üzenetére
"Tavaly vettem a lányomnak egy telefont, és egy Domino SIM kártyát hozzá 1000Ft-ért. "
Nekem ebből azért kiderült hogy nagyjából ki használhatja.
Nem feltételeztem hogy annyira fontos a szám változatlansága, de kiderült hogy mégis fontos, így a javaslatom nem volt jó ötlet, ugorhatunk. -
st6969
őstag
válasz
Doky586 #131558 üzenetére
Igen, agyaltam én is ezen. Kiszámoltam, hogy most 3000Ft-ért kapja kb. ugyanazt 1 évig, mintha vennék egy kártyát 1000Ft-ért. 2000Ft spórolás nem ér annyit, hogy megváltozzon a száma
.
Valóban, nem ő indít hívásokat leggyakrabban, de azért sokat beszél a családtagokkal, barátokkal (vissza is hívjuk, ha úgy van...nekem pl. flottás céges van, az meg unlimited). Viberen is ez a szám van.
Jövőre, vagy talán 2 év múlva lehetséges, hogy kap majd valami alap előfizetést. Meglátjuk, hogy alakulnak a dolgok.
De köszi azért a javaslatot -
MadMancs
veterán
válasz
Doky586 #131361 üzenetére
Nem. Sms nél nincs olvasási visszaigazolás. Az csak RCS vel jött be. Tiltottam saját céges számom. Küldtem sms magamnak arról. Csak simán elküldve volt a státusz. Megnyitottam blokkolt mappaból sms direkt egy jó félóra múlva, másik telón egyből jött értesítés hogy kézbesítve, és egyből kézbesitettre váltott státusz.
-
-
coco2
őstag
válasz
Doky586 #131338 üzenetére
Nem találtam ilyet a telefonon. Egyébként angol, de nincs beállítások alatt semmi üzenetekre hajazó almenü. Alkalmazásként van messages, de ott nincsen 3-pötyi "others" / "menu" / semmi se. Kotortam, de kulcsszavak híjján google-t nem tudtam hatékonyan használni. Amit meg talált, az nem volt hasznos, mert nincs ott olyan - valami elavult doksi az a lap.
-
martonl
senior tag
válasz
Doky586 #131340 üzenetére
Én arra emlékszem, amit írtam, de nem is lényeges. Angolul talán "validity period" volt a neve, amit aztán ki tudja, melyik telefonban hogy fordítottak. Lényeg, hogy éjszakára ki szoktam kapcsolni a telefont, valaki meg rendszeresen küld rá olyankor SMS-t, amit nem kapok meg. Viszont azt nem tudom, milyen telefonról küldi és elképzelhető, hogy a hagyományos telefonján rövidre van állítva az időtartam. Amit Kbali és 4Grider írtak, az alapján utóbbi a valószínű.
-
martonl
senior tag
válasz
Doky586 #131338 üzenetére
"Némelyik telefonon az időtartama is beállítható pl max 3óra, ha addig nem érkezik meg a telefonjára akkor sikertelent jelent."
SMS érvényességi idő. Ezt manapság melyik telefon tudja? Én már nagyon rég nem láttam ilyet. Régen lehetett állítani, de szerintem mostanra (szerintem) szolgáltatói nyomás miatt kivették ezt az opciót és a legrövidebbre vették az időtartamot. Erre azért gondolok, mert állítólag ha átteszem a SIM kártyát egy régi készülékbe és ott beállítom a max. időt, akkor csak addig él a beállítás, amíg vissza nem teszem okostelefonba.
-
coco2
őstag
válasz
Doky586 #131335 üzenetére
Ha program olvas be mp3-at a túloldalon, akkor hívásidő indul, amit nálam kijelez a telefon, és nem eleve a központ jelzi ki, hogy nincsen olyan hívószám. SMS küldésnél visszaigazolás - ez valami beállítható dolog? Samsung Galaxy telefon, angol kulcsszóra rákeresek, ha írsz olyat.
-
Soulfly842
addikt
-
Soulfly842
addikt
válasz
Doky586 #131320 üzenetére
A megtévesztés foka eltérő, s ő konkrét célra vonatkozóan érdeklődött.
"Ezen a számon előfizető nem kapcsolható"
Értsd, nincs senkihez sem a szám rendelve.
ha csak ki van kapcsolva (jelenleg nem elérhető), vagy a szolgáltatónál fel van függesztve a hívószám, akkor az előfizető átmenetileg nem kapcsolható. Fantom játék lenne a cél
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- X1 Carbon 11th 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Latitude 5290, 12,5" HD, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- LOQ 15AHP9 15.6" FHD IPS Ryzen 5 8645HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte B850 AI top ATX+R9900X+Kingston 128gb 5600 kit "4x32gb"
- Latitude 5420 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill új akku gar
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged