Hirdetés
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Titokzatos OnePlus telefon és óra közeleg
- iPhone topik
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Siker
Bar az egyik elofizetesemhez minden aron postan akart kuldeni simet.Igy a masikhoz igenyeltem.Most meg 30 perce csori ugyintezo probal nekem generalni QR kodot a multisimhez,mert azt termeszetesen megint nem kaptam 
Ez sikertelen.Rendszerhiba van megint es nem tudnak QR kodot kuldeni
Mar megint kifogtam
-
Köszi mindenkinek!
Igen, telefonnal/telefonról készített kép.
Az a VoWiFi is olyan költség mint a normál "hálózati" csak jobb a minőség? -
4Grider
félisten
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Nagyjából ez, mert éppen VoWiFi-n vagy...
-
domper2015
senior tag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ez a telefonodról készített kép?
Mert azon ott a Vowifi ikon. -
Landsmann
addikt
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Szolgáltatói oldalról is be kell kapcsolva lennie a szolgáltatásnak. Alapértelmezetten (prefrerált a mobilhálózat használata) a mobilhálózatot használjka. Ha nincs, vagy rossz a lefedettség, de van wifi, akkor azon keresztül valósul meg a hívás.
-
-
Gubu0101
veterán
Az esim melle kerheto tabletes multisim az fizikai sim
Meg akartam rendelni,de postán akartak kiküldeni
-
válasz
Doky586
üzenetére
és Tompika777,
Az user tudja, hogy nem eu-s ország, csak 75 éves, és nem egy telefonbubus, nem ilyen kütyümókus. Használni tudja a telefont, de a beállításokban elveszik.
Azért vicces valahol, hogy 2023-ban egy távközlési szolgáltatásnál az a megoldás, hogy a felhasználó manuálisan tiltsa le, ami egyébként egyszerűen központi beállítás kérdése lenne (mint ahogy volt régen is, nem győzöm hangsúlyozni).Egyébként szokás szerint a felhasználó a hibás, ez szerintem mehet aláírásba vagy összefoglalóba, ne kelljen állandóan leírni.
4Grider: "mindenkinek 2-3 roaming zóna tiltást kellett rakassak a telefonjára" Ez nekem is tök jó megoldás lett volna, csak nem tudtam megoldani a szolgáltatóval.
-
törölt tag
válasz
lugosi
üzenetére
Te csak ne adjál tippeket, mert a görög kártyámon pl pontosan így van, minidg is így volt, h ha lejár a netem, elidítja automatikusan a q drága napinetet... Párszor már megszívtam vele... Addig örülj, amíg a tré legalább nem mindenütt csinálja így, és legalább ezeket leállítja. Persze, nyilvánvaló, h pénzszerzés a cél, akkor is, ha ilyen extra pofátlanul.
És ha jól emlékszem, Szerbiában még hívást fogadni is drága...
De azt én sem értem, h ott miért nem lehet lehet kikapcsolni/nemhasználni/nemroamingolni. Ennyire sötétek csak nem lehetnek... Tudom, h de, de utazás előtt a szájukba kell rágni, h v így, v különben sokat fognak fizetni, a pénz szavát ők is meg szokták érteni. V előre kauciót beszedni tőlük? -
totron
addikt
Igazatok van, magamból indultam ki, itt se screen, se SIM-védelem nincs.
A szerencsére részt nem értem. Próbálom kiszűrni a saját, esetleges maradiságomat, de nem látom az eSIM előnyét, annyira semmiképp amennyire a feltétlen hívei ajnározzák és várják a teljes elterjedését. Lásd lugosi érvei, mint józan paraszti ész szerinti érvek. Van, aki nagyon hisz a szolgáltatótól való függésben - és annak feltétlen működésében - én annyira nem. Nyilván egy biztosabb működés és érdemi fókusz jellemzi az eSIM-műveleteket majd az elterjedéssel arányosan, de még akkor is vannak effektív helyzetek, mikor a fizikalitás hiánya hátrány lesz, lehetetlenséget szül vagy sokszoros többletenergiába kerül egy módosítás/ismét használhatóba fordítás.
Láttam, hogy iPhone-ról van szó és tudom, hogy csak ilyen értelemben dual SIM-esek és logikailag továbbra sem az eSIM előnyéről szól a példa, csak hogy a te esetedben ilyen formán tud 2 kártya 2 szolgáltató felé üzemelni, de nem lényeg.(#133285) AnonymusX, volt pedig ilyen mókasorozat pár éve, sikerült is lehúzni párakat, létező. Azóta nem tudom módosult-e, szabályozódott-e.
-
AnonymusX
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Milyen beérkező emelt díjas hívás fogadására gondolsz?
Én úgy tudom hívásfogadáskor nincs olyan, hogy emelt díjon számláznak csak mert fogadtál akármilyen hívást (és itt nem a roaming szituációra gondolok, amikor hívásfogadásért számíthatnak díjat, de ezt nem is hívjuk emelt díjasnak). Emelt díjas híváshoz az emelt díjas számot kell hívni.
-
-
Oliverda
félisten
válasz
totron
üzenetére
Írtam feljebb, hogy iPhone-ra vonatkoznak a megállapítások. Abba jelenleg csak eSIM+fizikai SIM (vagy eSIM+eSIM) kombóval érhető el a DualSIM, max. pár év és majd csak eSIM-et lehet tenni a készülékekbe. Nyugi, az Android platform is el fog jutni ide, szerencsére.
Hogy csinál számlát a tolvaj, ha le van zárva készülék?
Fizikai SIM-mel sokkal egyszerűbben csinálhat számlát a tolvaj, ha ki van kapcsolva a PIN.
-
totron
addikt
-
-
4Grider
félisten
válasz
Doky586
üzenetére
Annyira alap az embereknek, hogy mindenhol működik a telefonjuk, hogy a mi off szolgáltatónál lévő flottánkban mindenkinek 2-3 roaming zóna tiltást kellett rakassak a telefonjára, mert simán összehoztak alkalmanként néhány 10000 Ft-os számlát.
Most meg hívogatnak, hogy miért nem tudnak Egyiptomban, Szerbiában, Törökországban netezni... -
-
Oliverda
félisten
válasz
lugosi
üzenetére
Én két előnyét látom az eSIM-nek (iPhone-ban): Ha illetéktelen kezekbe kerülne a telefon, nem lehet olyan egyszerűen megszabadítani a mobilhálózattól, ami esélyt adhat a megtalálására. Ezen felül, ha EU-n kívülre utazok, nem kell nélkülöznöm az elérhetőségemet, ha teszek a készülékbe egy helyi kártyát az olcsóbb adatért/telefonálásért.
Azt nem tudom, hogy a Telekom eSIM miért egyszer használatos. A Vodafone és a Yettel "kártyáit" akárhányszor újra tudod aktiválni.
-
Tompika777
senior tag
válasz
lugosi
üzenetére
Értem amit írsz,de ha itt akarati kérdésekről van szó,akkor az is csak akarat kérdése,hogy az a valaki aki használja a készüléket,az EU-n kívüli területen egy gombnyomással kikapcsolja a mobilnet elérését,és úgy biztosan nem generál semmiféle adatforgalmat...Azt azért ne mondd,hogy ez az adott felhasználótól irreális,és a képességeit meghaladó elvárás.
-
válasz
kchris78
üzenetére
Az EU-s mobilnetre van csomagja az előfizetésében, ezért ezt illogikusnak érezném letiltani. Van EU-n kívüli mobilnet csomag is (világjáró?), ilyenje azonban nincs. Ehelyett van a szolgáltatónak a forgalmi díj alapú verzió, ahol 1 mega fejből olyan 3300 Ft. Ezt nem értem, hogy miért kapcsolják be. Illetve, hogy miért nem lehet kikapcsolni/lemondani. Régen egyébként úgy volt, hogy ha nem volt roaming csomagod (még EU előtti időkben volt), akkor nem volt mobilneted külföldön, nem volt ez az automatikus forgalmi díj alapú verzió.
"Illetve kérdés ha egy nemzetközi adat csomag lejár akkor valószínű megáll az adat amíg nem vesz nagyobbat."
Pont, hogy nem. Ha EU-n kívül vagy, és nincs kikapcsolva az adatforgalom, akkor elkezd számlázni 300 valahány Ft-ért 100 kilobyte-onként. EU-n belül leáll az adat, de itt most EU-n kívüli verzióról volt szó (átutazás van EU-n kívüli országon).
"de akkor a telefonálást is le kell tiltani mert véletlenül sokat beszél és az is nagy számlát generál"
Nyilván te is tudod a különbséget aközött, hogy indít vagy fogad egy hívást (ott egyértelmű emberi akarat és cselekvés kell hozzá), és aközött, hogy a telefonja a háttérben minden beavatkozás nélkül szinkronizálja a különböző fiókokat. Tehát a beszéd és a mobilnet ebből a szempontból teljesen más kategória.
Egész egyszerűen az lenne a megoldás, hogy ahova van csomagja az előfizetőnek, ott van forgalmazás (EU-s mobilinternet), ahova nincs csomagja, ott nincs (EU-n kívül). Ez szimplán akarat és beállítás kérdése. Mint ahogyan belföldön, mikor elfogy az adatkereted, akkor leáll az adatforgalom, mert nincs már rá kereted (csomagod). Ennyi erővel csinálhatnák azt is, hogy a belföldi netcsomag kimerítésével itthon is elkezdenek számlázni egy forgalmi díj alapú csomagot, de nem teszik, egyszerűen nincs mobilnet. Ugyanennek kellene megtörténnie külföldön is, ha nincs csomagod, nincs net.
Gondolom így érthető mire gondoltam. -
kchris78
veterán
válasz
lugosi
üzenetére
ezt nem értem. nem akarok kötekedni de akkor a telefonálást is le kell tiltani mert véletlenül sokat beszél és az is nagy számlát generál… irónia off. Vagy én értem félre? Adatroamingot szolgáltató oldalon le lehet tiltani de akkor EUban sem fog menni az adat. Illetve kérdés ha egy nemzetközi adat csomag lejár akkor valószínű megáll az adat amíg nem vesz nagyobbat. illetve meg egy dolog, EU-s adatmennyiség kevesebb szokott lenni a normál adatmennyisegnel.
-
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Én visszaváltottam egy ideje fizikaira, akkoriban is valami nyűg volt az esim legenerálásával online. Ha bármi megadja magát a telefonnal kapcsolatban, akkor így nem vagyok meglőve. Van egy vodafonos esimem, az a másodlagos, amolyan “veszhet”.
-
-
törölt tag
Olyan déjavu-érzésem van az utóbbi pár hsz kapcsán... Vanda... roamingos net...
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
üzenetére
Soha nem használnék már fizikai simet. Ezer ok szól az e-sim mellett, legfőképpen az, hogy nem lehet törölni sok telefonból még sima resettel sem.
Az én telómban a sim pin ki van kapcsolva. Ha most elvesztem, vagy ellopják cseszhetik, az e-sim mindig aktív marad, nem tudják kilőni. A mobilnet mindig aktív (wifit kb nem is használok), szóval mindig betudom mérni. (Meg ugye kikapcsolt állapotban is) -
Oliverda
félisten
válasz
Soulfly842
üzenetére
Szerintem ez az egész remekül tükrözi az illetékesek inkompetenciáját. Tökéletesen értem a miértet, a megoldás viszont csapnivaló. Miért nem tesznek be egy többfaktoros azonosítást inkább? Pl. e-mailben küldött egyszer használatos kód plusz az ötjegyű ügyféljelszó valamely három számjegye? Csodás lesz, ha egy eSIM cseréhez is az üzletekbe kell majd rohangálni…
-
-
Roaminggal kapcsolatos kérdésben segítsetek légyszi.
Az egyik céges számunkkal fognak utazni, és az világos, hogy EU-n belül fel tudja használni az adategyenlegét.
Ha EU-n kívüli országot is érint, akkor ott mobiladat terén mi a helyzet? Nem lesz mobilnet, amíg nem kapcsoljuk be a Telekom weblapján lévő 2 gb-os csomagot? Vagy van valami forgalmi alapú mobilnet alapesetben? Ezt nem szeretnénk, mert ennek ahogy elnéztem, horribilis az ára. Az lenne a jó, ha EU-n kívüli országban egyáltalán nem lenne mobilnetje, nehogy a különböző e-mail és egyéb fiókok háttérben történő ellenőrzése elvigyen pár tízezer forintot. -
Oliverda
félisten
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Szerintem sokan örülnének, ha vandácskának ez lenne a legnagyobb hiányossága.
-
Oliverda
félisten
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Bámulatos, hol tart már a tudomány!

-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Tegnap bementem, ugye ott volt a telefon nálam (egy 13 Mini). Mondtam melyik kártyát akarom e-simre váltani, ő kiválasztotta a rendszerben, elkérte a telefont, beírta az IMEI számot ahova kellett. Mielött entert nyomott volna, fel kellett mászni a Minivel a Telekomos wifire. Aztán jött az értesítés a telefonra, hogy új e-sim profil érkezett. És voalá, aktív is volt az e-sim.
-
Oliverda
félisten
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
"És a legjobb, hogy ha a Telekomnál vetted a mobilt, akkor neten keresztül kiküldik rá a profilt (IMEI alapján)."
Ezt pontosan hogyan kell elképzelni? -
kakuk.tamas
addikt
válasz
Oliverda
üzenetére
Nekem chaten meg az üzletbe is azt mondták, hogy csak személyesen lehet… De akkor jó tudni.
szerk:
És a legjobb, hogy ha a Telekomnál vetted a mobilt, akkor neten keresztül kiküldik rá a profilt (IMEI alapján). Legalábbis iPhone-nal így volt tegnap, Androidos mobilnál nem tudom lehet-e ilyet csinálni. -
Oliverda
félisten
válasz
kakuk.tamas
üzenetére
Telefonon engedik. Az imént küldtek újat miután beszéltem velük.
-
Oliverda
félisten
Már csak ügyfélszolgálaton lehet új eSIM-et generáltatni?
-
törölt tag
válasz
kovacsmi_74
üzenetére
És vban!

Mindenesetre itt csak a fiókot említi, mint lehetőséget, sms-t nem.
Viszont ami érdekes, h az előzményekből előszedve, nem volt a végén #most, a böngi anélkül tárolta el.
-
Bondix
aktív tag
.
-
kovacsmi_74
senior tag
válasz
üzenetére
Gondolom erre az oldalra írtad. Mobilon már régóta visszafelé ugrál, mikor görgetnél lefelé.
Az a baj vele, hogy a linkben benne van a végén a "#most".
Ha kitörölnék a végéről, akkor nem ugrálna visszafelé görgetéskor.Az eredeti link: domino-elonyok#most
#most nélkül: domino-elonyok
-
Onderon
senior tag
válasz
Tompika777
üzenetére
Oh igen, bocsánat! Csak a TELEKOM-ig jutott el az agyam…
-
w751230
tag
Üdv. Domino Day-t sms-ben melyik kóddal lehet aktiválni nagyinak.
Köszi szépen a válaszokat.
-
kchris78
veterán
válasz
polonic
üzenetére
Ez igy van de a VoLTE azert szamunkra erdektelen olyan tekintetben hogy alapvetoen percdijas es "vonalkapcsolt" dolgot latunk, nem akad mert megkapja a megfelelo prioritast kapacitast.. Az hogy a szolgaltato azt csomag alapon implementalja mar az "az o dolga". A skype stb meg szamunkra es a szolgaltato szamara sima adatforgalmat jelent, ki tudja milyen minosege lesz, mert port/csomagmeret alapjan esetleg kap prioritast de ez sem biztos.
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Domino Day ma
60 perc -
Onderon
senior tag
Sziasztok,
Budapest belváros, a Telekom állítólag készen van a házban a hálózat kiépítésével. Állítólag, mert én nem láttam itt senkit, a szomszéd mesélte, valamint semmilyen szórólapot vagy értesítést nem dobtak be, ami nekem kicsit fura. Előfizetni még nem lehet, mert nem az a vállalkozás köti össze a házban kiépített hálózatot, az utcán futó hálózattal, hanem egy másik vállalkozó, amit egy másik tenderen kell elnyernie. Próbáltam információt kérni a Telekomtól telefonon és emailben is de mindkét esetben eléggé PC választ kaptam, annyit mondtak, hogy igen, a két kiépítés között eltelhet akár 6 hónap is. Van valakinek itt a fórumon ebben tapasztalata/rálátása ezekre a dolgokra, ez valóban így van? Lehetséges hogy senki nem tudott semmit a házban a hálózat kiépítéséről és egyszer csak megjelentek itt a Telekom által megbízott vállalkozás emberei és behuzigáltak kábeleket? Vagy azért a közös képviselőnek erről tudnia kellett csak nem szólt senkinek? Vagy nem szólt mindenkinek? (Valaki csak beengedte őket a házba meg a pincébe gondolom).
-
atirag
őstag
Üdv. Véleményeket szeretnék kérni a telekom szolgáltatásokról. Mivel lejárt a hűségem így gondolkoztam újra szerződésen. Viszont jelenleg azt az infot kaptam,hogy amennyiben újrakötöm akkor csak drágábban tudják adni a jelnelgi csomagot. Mivel ezek nem élnek ebben a formában. Van egy fő szám ami xl csomagban van míg a többi L csomgagban . (6 előfizetés) Mind korlátlan nettel. A fő szám az 11494 míg az L.es csomagok 8574ft-ért vannak.
Ehhez képest van valakinek tapasztalata a másik szolgáltatóknál? Már ha ide érdemes ilyet írni
-
Bferibörs
addikt
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Lejárt sim is jó hozzá nekem a nokia 6310i ilyen.😂 Pont ezt csináltam vele telefonkönyv, hívás lista, sms törlése.
-
-
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Nincs telefonod amiből át tudod rakni 10 percre..?

"SIM nélkül nem megy bizonyos funkciók"
Konkrétan? -
törölt tag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Függő a telefon? És nincs trés ismerős?
-
törölt tag
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Milyen célból? Csak egy szimpla simet akarsz, h hívható legyél, v használni/feltölteni is akarod?
-
Oliverda
félisten
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Hardveraprón
-
4Grider
félisten
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Nem találtam olyan sim-et, amiben ne lenne legalább 500 MB net és 40 perc beszélgetés, az pedig minimum 990 Ft.
-
n@p@lm
addikt
Az adategyeztetős form már megin egy igazi fostalicska....nem fogadja el se a személyit, se a jogsit.
Gratulálok telekom. -
4Grider
félisten
válasz
Rodzser Mór
üzenetére
Üzletekben kétféle Domino csomag van:
Domino Fix Quick SIM-csomag 990 Ft-ért, 40 perc lebeszélhetőséggel, 500 MB adatforgalommal, továbbá Domino Fix Extra Quick SIM-csomag 1.990 Ft-ért 80 perc lebeszélhetőséggel és 1 GB adatforgalommal. -
Rodzser Mór
senior tag
Hellló!
Hol vásárolható a legolcsóbb Domino kártya (ami nem neten vásárolt)? És mennyibe kerül?
-
polonic
félisten
Észrevettem, hogy az eddig b3-as sávot lecserélték b1-re ugyanazon a helyen. Mellette b20 maradt ca-ban. Lehet, hogy akkor hamarosan jön az 5g dss is erre az állomásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Házimozi belépő szinten
- Windows 11
- localhost: Hatvan időegység. [Update 65]
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen videókártyát?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Macbook Pro 16" A2141 2019 Astro i7 (2020 végi gyártás)
- Macbook Pro 13" M1 A2338 16GB 2020 (2021 végi gyártás)
- MacBook Pro 13" (2022) M2 / 16 GB RAM / 512 GB SSD
- Macbook Pro 13" M1 A2338 8GB 2020 (2022 gyártás)
- 845 G11 14" FHD+ IPS Ryzen 5 PRO 8540U Radeon 740M 16GB 512GB NVMe magyar vibill ujjlolv gar
- OUKITEL G1 Mobiltelefon 24/256Gb dupla sim
- Apple iPhone XR / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 95% akku
- Jura Impressa S90 Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Bar az egyik elofizetesemhez minden aron postan akart kuldeni simet.Igy a masikhoz igenyeltem.Most meg 30 perce csori ugyintezo probal nekem generalni QR kodot a multisimhez,mert azt termeszetesen megint nem kaptam
Meg akartam rendelni,de postán akartak kiküldeni
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

dptrsk