- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
törölt tag
válasz
Oliverda #143079 üzenetére
Srácok...srácok....
Leírtam többször a megoldást, de nem akarjátok meghallgatni.
Bemész a boltba. Azt mondod van egy domino előfizetésed és dobálja a hálózatot a sim, több telefonban is. Hátramegy, hogy hozzon egy "nyers" domino sim-et a hiba orvoslására. Ezt követően közlöd, hogy annyira nem is fontos az a szám, mert csak másodlagos. De ha már van "nyers" domino sim, akkor inkább csináljanak erre egy számhordozást.
Tátva fog maradni a szájuk...hogy nem tudnak hazudni arról, hogy nincs "nyers" sim. -
TomPack
őstag
válasz
Oliverda #143069 üzenetére
Sok sikert a Domino-ra való hordozáshoz!
Én novemberben próbálkoztam többszöri nekifutással is, de végül nem jött össze!Mindig találtak valami kifogást, ami miatt majd máskor jöjjek vissza.
(rendszerhiba, valamiért nem adja az időablakot, most hétvége van és nincsenek a központban informatikusok akik ránéznének miért nem jó valami, most nincs DominoSIM, hétfőn kapunk árut, mégsem hétfőn majd holnap jönnek a SIM-kártyák, stb)
Több üzletben is jártam, és van két otthoni Telekom szolgáltatásom, sosem volt késedelmes fizetésem. -
válasz
Oliverda #137564 üzenetére
Én például laptopba raktam 1 db MultiSIM-et, a másik MultiSIM-et a 2. mobiltelefonomba raktam; a Fő SIM pedig az 1. mobiltelefonomban van; elsődleges, másodlagos mobiltelefonok és laptop az, ahova nekem kell a SIM. Persze ha lenne még több MultiSIM, akkor azokat is tudnám hasznosítani. Anyu és a testvéreim is használják a MultiSIM-eket (a sajátjukat használják, saját előfizetésükhöz).
-
martonl
senior tag
-
martonl
senior tag
válasz
Oliverda #137566 üzenetére
Persze, te nem használod (hiszen amikor gondolkoztál rajta, akkor is csak adatmegosztásra kellett volna), de attól még nem rétegtermék, ezt el kell fogadni. Egyébként én is jellemzően olyanról tudok, aki okosórával (leginkább Apple vonal) használja. Nyilván a havi többletköltség nem számít hozzá az ilyen készülékeket használóknak. Ez van, engedjük el. Pl. lehet te padon futsz, más meg máshol, izlések és pofonok. Attól még aki máshol fut és használ ilyet, nem kevesebb semmivel. A Telekomnál is tudják ezt, azért annyi, amennyi az ára.
-
martonl
senior tag
válasz
Oliverda #137564 üzenetére
Itt is írták többen, az én ismeretségi körömben is vannak. A 10% már nem kevés, de lehet még többen igénybe veszik. Te nem találkoztál ilyenekkel, talán nem is tudtad, hogy van ilyen szolgáltatás. De attól még megvan rá az igény, ha neked nincs is. Bizonyos díjcsomagban tudtommal ingyen vannak, nyilván ott a havidíj is borsosabb. Sokan persze nem használják ki a hívás lehetőségét, hanem csak adatmegosztásra szeretnék használni. Egy ideje van erre is lehetőség.
-
slice14
veterán
válasz
Oliverda #137543 üzenetére
Én használom, mert ezzel váltom ki az otthoni netet. De már hívogatnak hogy elérhető nálam az optika. Már ideje volt. Ha lesz rá érkezésem, be is köttetem.
Annyi biztos hogy akkor a mobilnet csomagot átváltom 10GB-reés a multiSIM-et meg lemondom. Mert igy korlátlan mobilnettel ingyenes, de anélkül már 3000Ft lenne a nem korlátos verzió.
Én órához nem használok multiSIM-et, mert a teló is nálam van. Ill. az GW5-öm se az eSIM-es verzió. Nem éreztem szükségét vásárlásnál. -
TheMarci
addikt
válasz
Oliverda #137545 üzenetére
Futáshoz, sporthoz sosem viszünk magunkkal telefont, vagy a telefont csak lerakom házon belül, és az órán tudok telefonálni, nem kell mászkálni utána kertből, stb. Amikor elmegyek otthonról rövid időre, csomószor nem viszek telefont, mert úgyis az órával fizetek, ha bármi fontos van, onnan telefonálok. Kétségtelen, hogy rétegigény, de szerintem sokkal többen használják, mint gondolnánk.
-
HoaryFox
őstag
válasz
Oliverda #137537 üzenetére
Én onnan dobbantottam a T-hez, így is felüldülés a mobilnetjük a pirosakhoz képest, legalábbis ezen a környéken, ahol nagyrészt mozgok.
Munkásszállón lakok, a szállós net katasztrófa ping szempontjából, így online játékokhoz mobilnetet használok. Pirosaknál ha már kétszámjegyű volt a sebesség Mbps-ben, az ritka látvány voltT-nél csak 3 időszakban esik be, onnantól stabil min. 20 Mbps van.
Yeti szóba se jöhetett, messze van a legközelebbi bázisállomásuk. -
martonl
senior tag
válasz
Oliverda #137533 üzenetére
Használhatod az előfizetést egy másik készülékben is, pl. aki olyan melós, kivihet a terepre egy butatelefont is. Vagy autóba is lehet tenni ilyet egy hagyományos kihangosítóba. Ha valakinek telefonálásra alkalmas az okosórája, akkor nem kell mellé a telefont is vinnie. Úri huncutságnak tűnik, de sokszor jól jöhet, sokan használják. Sőt megkockáztatom, ez sokakat tart a Telekomnál.
-
törölt tag
-
p2pp
őstag
válasz
Oliverda #135293 üzenetére
Nem a puszta közepére gondoltam.
Itt csak N28 van 1/1 sebeséggel, ami hát parasztvakításnak sem jó.
Közel 30.000-es városról besz. (Esztergom) Nem titok.
Vagy bemész egy Zóne bevásárlóközpontba és pl a Sportfactoryba próbáltam gyors megnézni vmit, de ki kellett jönnöm onnan megnézni, mert bent nem tudtam.
Amikor meg bemész a Lidlbe, de az alkalmazás azon gondolkodik, h megnyíljon e?
De a Tescót is írhattam volna. A Dombok között a vasúton Piliscsaba-Jászfalutól Ürömig meg rengeteg homokóra van a vonaton, mert alig van állomás arra is.
Az alagút meg 0 telibe Piliscsaba Egyetem és Pilisvörösvár között.
(Metró meg mindenhol Fullon van BP.)
Solymár Auchan csak beltéri Pico van sajnos.
Pedig ha lenne a tetőn is bázis már sokkal jobb lenne ott is.
Meg a Solymári Vasútállomáson sem akadna meg semmi sem.
Érdekes módon Ürömtől a Nyugatiig nem akad meg semmi sem.
Soroljam még, mert éppen lenne mit.....
Melóban át kell váltani az Adatot más szolg Simre, mert érdekes módon ott csak az megy!
Csatolok pár [kép] [kép] képet. Hátha látja vki,
aki érdemben a jövőben esetleg tud rajta segíteni. -
Masato
tag
válasz
Oliverda #135199 üzenetére
Nem a sajátom, hanem ügyfélnek szereltük fel. Eddig nem volt panasz. Van egyébként még egy barkács ezekre a Huawei routerekre: szét kell szedni, a házát szétfúrni és az összes belső antennát kivezetni SMA csatlakozókon a teljes MIMO élményhez. Az 5G-seken már asszem 8 csatlakozás lesz így. Ezt még nem próbáltam, de sztem nem is fogom
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Oliverda #134615 üzenetére
Nem kell méregetés, azért ma már szerintem nem ritkaság hogy valaki azzal tölt le, akár nagyobb állományokat is.
De én még amúgy is adnék minimum 4-5 évet az itthoni Normális 5G hálózat kiépülésehez, valószínűleg a 4G-ben is lenne még bőven potenciál, de mivel az ügyfelek nagy részének bizonyos szint felett elég egy " sebesség " kategória így valószínűleg a szolgáltatók sem törik magukat hogy 1-2 éven belül kiépüljön a teljes 5G hálózat. -
Bferibörs
addikt
válasz
Oliverda #134617 üzenetére
Majd meglátjuk,ha működik majd rendesen úgy értem nem csak egyes helyeken,és ha lehet akkor majd bekapcsolom.
Mint írtam,számomra jelenleg értelmetlen,ha úgy tetszik használhatatlan,ahol használnám.
Az meg nem vigasztal,vagy nem dob fel hogy ott virít az 5G a telómon ami számomra rosszabb mint a 4G.Már csak olvasom hogy mit írtok,nem nyújtom tovább.
-
Bferibörs
addikt
válasz
Oliverda #134605 üzenetére
Per/ pillanat igen,tudtommal tesztüzem valameddig,aztán kikapcs.. Valszeg előbb,utóbb mindenki el fogja érni véglegesen.
A reklám úgy szólt anno hogy 5G képes díjcsomag,persze a legdrágábbak(,javíts ki ha tévedek), Bp. talán egyes frekventált részein voltak akkor elvétve 5G- "sugárzások".
Szóval Neked tetszik nekem nem, jól van ez így, nem vagyunk egyformák.Telefon: xiaomi12T, samsung s23 u mindkettő vinnyog hogy magas energia fogyasztás miatt kapcsoljam ki az 5G- t.
Gyakorlatban nem mértem, nálam a tmobile yettel és voda is gyér 5G- ben.
1-5 Mbit körüliek, ha műkódik egyáltalán szabadtéren. Így nincs értelme szerintem az 5G- t bekapcsolni. -
Bferibörs
addikt
válasz
Oliverda #134603 üzenetére
Fussunk neki még 1x.
Eladják az 5G képes csomagokat jó áron,aztán itt,ott van 5G is ami legtöbb helyen elég gyatra. Szerintem ezt fordítva kellene,először 5G, majd aki akar vált drágábbra, a nincsre több pénzt beszedni?🤔
Egy ismerős azt mondta,van ingatlanos ismerős aki szerez egy 5G- vel jól lefedett kéglit.Ez is egy megoldás.
Alapvetően csak az a gondom,hogy bevezetik a magasabb árú 5G-s tarifákat és 5G még szinte gyerekcipőben.🤔Nálam gyengus az 5G ha előfirdul is néha,ezért nem erőltetem,a telóm is vinnyog,hogy kapcsoljam ki mert zabálja az akksit.
Lehet,hogy tévedek én így látom.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Oliverda #134556 üzenetére
Húúú, bárcsak egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor mondtak egymásnak totálisan ellent, különböző Telekom-os ügyintézők.
Néha előfordultak elég poénos szituációk, vagy ügyintéző által rosszul kitöltött szerződés módosításba is belefutottam már, ami után futkoshattam, meg telefonálhattam egy sort, hogy megoldódjon. -
totron
addikt
válasz
Oliverda #134556 üzenetére
Nem érzik emberileg/a saját bőrükön, hogy ciki? A fizetésüket persze fel tudják venni. Miért nem szigorúbb a képzés és követelik meg jobban a tudást? Munkáltató vagy munkavállaló felelőssége-e inkább a felesleges bosszúság-okozás? Épp a napokban lett aktualitása megint, volt alkalom puffogni mégegy sort ugyanazon, ami csak nem akar eltűnni a gépezetből.
-
kchris78
veterán
válasz
Oliverda #134151 üzenetére
hát nehéz kérdés, van arra példa hogy szépen fokozatosan cserélgetik a meglévő rendszer részeit 5G SA-ra? Vagy ebben az esetben 2 rendszert egymással párhuzamosan kellene üzemeltetni? Ami még drágább mint a jelenlegi megoldás.. Még 5G NR is ritkaság nemhogy SA... Szerintem a meglévő igények mellett csak egy pénztemető lenne üzleti oldalról.
-
Cs1csó
titán
válasz
Oliverda #133933 üzenetére
Ezekből az összehasonlító értékekből SEMMI előny nem látható nem kisebb ping a sávszél nem szélesebb.
De mint írtam a fő előnye zsúfolt cella esetén domborodik ki.
Ami gond:
- 5G-s telefonok felárasak
- túltolt marketing már akkor árulták a telefonokat amikor még fasorban sem volt sőt most is a "jelentéktelen" " lesajnált" dominósokat csak teszt jelleggel engedik fel, mint ha ez a technológia valami " prémium" cucc lenne pedig nem ha a jól tudom kb. 10 éves 4G után pont itt az idő a szintlépésnek.De visszakanyarodva: zsúfolt cella esetén fog kidomborodni ennek a technológiának az előnye amiből a felhasználó lehet nem is fog észrevenni semmit max annyit hogy nem túl gyors a net (de 4G-n lehet netkapcsolata sem lenne vagy akadozna, megszakadna, vagy még lassabb lenne.)
-
törölt tag
válasz
Oliverda #133895 üzenetére
11?! Haver meg 5-ot hasznal. Es meg csak most kezd elege lenni belole, h lelottek a vibert, meg tan a messengert rajta, a bongeszovel is gond van talan, de arra mar nem emlekszem tutira. Masim ismeros meg 6-ot. Nem mkinek fontos, h meglegyen a legujabb. Nekem pl utoljara a Nokia 3220, 3230 tajan volt fontos. Komolyabb dolgokat ugyis csak a laptopon csinalok. Az ellenben elso pillanattol fontos volt, h jo laptop, es ne desktop legyen, arra hajlando voltam/vagyok aldozni, de azt sem evente.
-
MolTol
tag
válasz
Oliverda #133895 üzenetére
"A készülékpenetráció változásáról sokat elárul, hogy míg 2020 áprilisában a szolgáltató választékában szereplő mobilok közül mindössze kettő volt képes 5G-hálózatra csatlakozni, addig mára ez a szám meghaladja a 40-et, a lakossági ügyfelek 26%-a pedig már ilyen okostelefont használ." (link)
-
4Grider
félisten
válasz
Oliverda #133885 üzenetére
Nekem biztos van egy pár 5G-s eszközöm...
Alapból mennyi is ezen a nyúlfarknyi 700 MHz-es blokkon elérhető sávszélesség? Hányan is kell egyszerre használják egy (elég nagy területet lefedő) cellán, hogy az egy főre eső sávszélesség benézzen 10 Mbps alá? Gondolom nyilván tudod nagyjából a kérdésekre a választ. -
Dave1984
őstag
válasz
Oliverda #133879 üzenetére
Ezzel a 700mhz es 5g vel más baj is van,Mivel 4g hálózathoz kötött, és pl 1800 vagy 2100mhzen van 4g, akkor hiába jobban terjed a 700mhz es 5G nem fog rákapcsolodni a telefon hiába lenne még elérhető az 5G.Tehát lefedettség növeléséhez alkalmatlan.
Tehát értelmét továbbra se látom.Erre jó 4g hálózat 700mhz es hálózati bővítése,nem kéne 5G. -
totron
addikt
-
-
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Oliverda #133250 üzenetére
Tegnap bementem, ugye ott volt a telefon nálam (egy 13 Mini). Mondtam melyik kártyát akarom e-simre váltani, ő kiválasztotta a rendszerben, elkérte a telefont, beírta az IMEI számot ahova kellett. Mielött entert nyomott volna, fel kellett mászni a Minivel a Telekomos wifire. Aztán jött az értesítés a telefonra, hogy új e-sim profil érkezett. És voalá, aktív is volt az e-sim.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
Oliverda #133248 üzenetére
Nekem chaten meg az üzletbe is azt mondták, hogy csak személyesen lehet… De akkor jó tudni.
szerk:
És a legjobb, hogy ha a Telekomnál vetted a mobilt, akkor neten keresztül kiküldik rá a profilt (IMEI alapján). Legalábbis iPhone-nal így volt tegnap, Androidos mobilnál nem tudom lehet-e ilyet csinálni. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- Amazfit GTR 2 Classic okosóra dobozában töltőkábellel
- Mac mini M1 chip 8 magos CPU-val, 8 magos GPU-val
- Moza R9/KS Steering wheel eladó pedál szett nélkül
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest