Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Yettel topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Mi a MT mobilnet IPv4 tartománya?
Egy vezetékes routeren szeretnék portforwardot beállítani, de nem akarom hogy a bárki a világon bejuthasson. Szűrni akarom hogy csak a MT mobilnet hálózatára legyen érvényes. Tehát az a cím (tartomány) kell amit a mobilnetet használó telefonja mutat a whatismyipaddress.com címet felkeresve.
-
-
-
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
köszi
-
-
Amióta 5G térerő van, azóta alig látom a madarakat az Örs vezér téren, valóban megtizedelték a térerő miatt.
Kb. 30-50 darab szarka helyett alig egy darab szarka madárt láttam, szemetes zsák szaggató szürkésfekete varjú sehol. 
-
snooze
veterán
5G-vel lefedett területen miért csak 4G+-t ir ki a telefon?poco x4 pro 5G..
-
Soulfly842
addikt
válasz
akaszajanos
üzenetére
Az is lehet egyébként, hogy direkt futattják kezdetben tesztüzem/alacsonyabb teszt sebességgel és fokról fokra engedik rá csak a terheléses tesztet.
-
akaszajanos
tag
Gyulán egyelőre – egy iPhone 13 Minivel méregetve – nem túl acélos az 5G. A térerő, lefedettség egész jó már, de még mindig sokszor mérek 1-2-3 megabitet rajta, max térerővel is. Bizakodom azért, hogy ez javul majd idővel, elvégre hivatalosan június 1-jétől lesz majd éles a dolog. Meg hát, gondolom, később tovább tuningolják majd új sávokkal.
Túl a számokon, amit észleltem, hogy már sokkal gördülékenyebb a lossless streaming, a zenék lapozásakor (nincs lementve semmi a telefonra) nem telnek el másodpercek a városban, hanem szinte azonnal megtörténik minden. Tehát jobb, még ha a mérések nem is ezt mutatják. Bár érdekes módon a ping sem javult a Speedtest szerint, ugyanazt hozza, mint a 4G.
Egyelőre itt, ahol már van, a Yettel sokkal jobb 5G-ben: 500 megabit környéki a letöltési sebesség, de az LTE-t is kipofozták, azzal 150-180 megabit jön most le.
Kíváncsi leszek, hogy alakul, hétköznapi felhasználó – aki nincs rágyógyulva a Speedtestre – már érezheti a pozitív változást most is. -
onetwo
tag
Sziasztok!
Másnál sem működik az telekom alkamazás? Azaz megy, csak a számok napok óta ugyanazt mutatják.. -
Bl.Gyo.
őstag
Valaki használ itt még realme készüléket? Még mindig nincs 5G az enyémen. Igen tudom június 1.én van az időpont az 5Gre, de szinte már mindenkinek él, csak nálam nem. Még a Motorola készülékemen is elsők között megjelent.
Vagy telefonszám szerint megy? A realme-ben egy kb. 2020 környékén bevezett telefonszám van 30 017..., Szóval lehet ezért az utolsók között lesz aktiválva rajta, sorba mennek. 🤔 -
Soulfly842
addikt
Na, ezzel spekulálok én is, hogy így legyen

A Note 9 8GB RAM 512GB tárhelyes telómtól nem akarok megszabadulni. Kitartok mellette amég lehet!:
Utoljára anno a Note 2-esemhez ragaszkodtam ennyire
Meg talán az LG G2-höz (talán az volt az utolsó korszakalkotóan jól sikerült LG telefon a piacon. Optimizáltságban jócskán felülmúlta az átlagot anno) -
Azt tapasztalom több helyen is, hogy mióta elérhető lett az 5G, jobb lett a 4G térereje, de főként a sebessége.
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
"túltolt marketing már akkor árulták a telefonokat amikor még fasorban sem volt"
+
#133946lugosi "Akkor is tele voltak a fórumok az "én maradok 3G-n, minek az" felhasználókkal, a 6G-nél meg tele lesznek "én maradok 5G-n, minek az" felhasználókkal."Az egyik első fecske a Xiaomi 11 5G volt 2021 tavaszán, az 5G NE meg 2021 őszén jött.
Akkor vettem, mert úgy tolták az 5G reklámot, mintha már a napokban rá lehetne menni bárkinek. 2 év telt el mire igen.
Régen, amikor csak 2G volt, meg 3G, remekül működhetett az a stratégia, hogy megvette az ember a 3G-s telefont és sok évig használhatta minden további biztonsági probléma nélkül a 4G elterjedéséig, mert nem okostelefon volt.
Maximum a garancia járt le.Most ezzel szemben, megvetették sokakkal az 5G-s telefont - nem volt kötelező, de eléggé megvezető volt a marketing, mert azt nem mondták, hogy vegyétek meg aztán majd 2023 közepén majdnem már használhatjátok is - és pl a garancia az már vagy lejárt, vagy lejáróban van, de lassan ezeknek a készülékeknek a terméktámogatásának több mint a fele leketyegett. Ma nem igazán lehet kihúzni az 5G támogatás teljes ciklusára, mert nemcsak biztonsági frissítések nem lesznek addig, hanem majd a mobilapplikációs elkezdenek megfogyatkozni, amikor már nem lesz elég az Android 13 nekik.
-
Ma reggel megpillantottam, hogy végre 5G lett a Deutsche Telekom Tphone Pro mobiltelefonomon az Örs vezér téren!

UI.: Habár nagyon erősen ingadozik az 5G térerő.
-
rushty
őstag
Valamit dolgoznak
-
kl122
tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
"zsúfolt cella esetén fog kidomborodni ennek a technológiának az előnye amiből a felhasználó lehet nem is fog észrevenni semmit max annyit hogy nem túl gyors a net "
Aha...
Bedugult a 4G, ezért lehalt az 5G is
Állítólag majd 5G SA esetén lesz ez amit írsz. -
bociusz
aktív tag
válasz
Bl.Gyo.
üzenetére
Az állapotsorban lévő 5G sajnos egyáltalán nem jelenti azt, hogy valóban van 5G kapcsolat. Nálam egy, csak 4G képes toronyra történő handovernél is még jó fél percig kint marad az 5G ikon.
A gyakorlatban így az ikon csak annyit jelent, hogy az elmúlt fél percben voltál olyan toronyhoz csatlakozva, ami tud 5G-t.De a Netmonster se szentírás, ha megnézed 1800+2100+700+800-at ír, pedig Telekomos kártyával biztosan nincs 800 MHz CA-ban a Dunántúlon. Alatta a BW-nél már jól írja, hogy 3 sáv van csak valójában használatban.
-
skroy
senior tag
Vásárosnaményban is megjelent az 5g. 2 sim van a telóban, az egyik régebbi csomaggal, azon nem elérhető. A másik az új csomagok közül a legkisebb, azon elérhető.
-
rin33
senior tag
Ma megjelent az 5G Orosházán is. 20-90 mbit között van a sebesség. Legtöbbször 30 körül. Ez csak N28 sztem. A 4G sokkal gyorsabb.
-
jbl
senior tag
Köszönöm
-
csaszi75
senior tag
-
thomas77
senior tag
Roaming helyzetben is működhet a frissen bekapcsolt 5G? Domino kártyával tesztelnék...
-
jbl
senior tag
Telekom üzleti mobil XXL nem fizetés után mik a lépések?
Mennyi idő után tiltanak?
kimenő hívás tiltás: ?
bejövő hívás tiltás: ? -
Oliverda
félisten
válasz
Cs1csó
üzenetére
Ezek az összehasonlító mérések nem sokat érnek ebben a formában. Egy-egy ilyen teszt finoman szólva sem reprezentatív.
A dominósok meg mindig is másodrendű ügyfelek voltak és lesznek. Bő fél évig használtam főszámnak dominót, januárban tettem vissza postpaidre, és, hát mindenhol akadnak különbségek, a nyilvánvalón (pl. eSIM) túl is.
-
válasz
slice14
üzenetére
Akkor is tele voltak a fórumok az "én maradok 3G-n, minek az" felhasználókkal, a 6G-nél meg tele lesznek "én maradok 5G-n, minek az" felhasználókkal.
Valószínű, amikor eleink megalkották a gőzmozdonyt, sokan voltak, akik maradtak a postakocsinál, mert minek az. Mindig van ilyen. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
Cs1csó
üzenetére
"zsúfolt cella esetén fog kidomborodni ennek a technológiának az előnye"
Ebben egyetértünk.
"5G-s telefonok felárasak"
Ezt nem látom, hogy valóban így lenne.
"a "jelentéktelen" " lesajnált" dominósokat csak teszt jelleggel engedik fel, mint ha ez a technológia valami " prémium" cucc lenne"
Érdekes, hogy mennyire eltérően érzékeljük ugyanazt a dolgot. Te csupa negatívumot sorolsz, szerintem pedig jó dolog, hogy a feltöltőkártyás ügyfelek is kipróbálhatják. Nem láétok se lesajnáltságot, se jelentéktelenséget őket illetően. emellé érdemes figyelembe venni, hogy a nem-korlátlan csomagos havidíjasok (köztük én is) vélhetően csak a teszt idejére érik el az 5G hálózatot.
Nem látom olyan borúsnak a helyzetet, mint ahogy lefestetted. -
Cs1csó
titán
válasz
Oliverda
üzenetére
Ezekből az összehasonlító értékekből SEMMI előny nem látható nem kisebb ping a sávszél nem szélesebb.
De mint írtam a fő előnye zsúfolt cella esetén domborodik ki.
Ami gond:
- 5G-s telefonok felárasak
- túltolt marketing már akkor árulták a telefonokat amikor még fasorban sem volt sőt most is a "jelentéktelen" " lesajnált" dominósokat csak teszt jelleggel engedik fel, mint ha ez a technológia valami " prémium" cucc lenne pedig nem ha a jól tudom kb. 10 éves 4G után pont itt az idő a szintlépésnek.De visszakanyarodva: zsúfolt cella esetén fog kidomborodni ennek a technológiának az előnye amiből a felhasználó lehet nem is fog észrevenni semmit max annyit hogy nem túl gyors a net (de 4G-n lehet netkapcsolata sem lenne vagy akadozna, megszakadna, vagy még lassabb lenne.)
-
Ja tényleg. Anno a '90-es évek végén, 2000-es évek elején tapasztaltam a Mátrában ... ott manapság sincs normális sem vezetékes, sem mobilinternet. 1999-ben Vodaone-os volt, ami a Westel illetve a Pannon hálózatát használta. Galyatetőn a Vasas utcában Pannon volt, a "Szot - szállónál Westel, a kettő között félúton semmi ... De az adott helyszínen is kültéri volt a lefedettség, ablakban kellett telefonálni, meg erkélyen
Az ismerősünk CB rádión kommunikált a gyöngyösiekkel, ami hát nem mondható valami nagyon privát megoldásnak. Pár hónapja, rákerestem, hogy milyen Internet szolgáltatás érhető el, Telekom, Vodafone, DIGI terén, hát semmilyen. Viszont TV-ből volt akkor Parabola ... még nem a havidíjas, hanem ingyenes verzió. Tehát magyar adók nem igen ... azok csak földfelszíni a maximum az RTL volt
-
-
-
adam1400
tag
8.ker mennyire lesz 5g?
-
-
AnonymusX
őstag
válasz
mihaczitomi
üzenetére
Felmondhatod, de ha felmondod a szolgáltatást, amihez a készüléket vásároltad, akkor ki kell fizetni a készüléket és a büntit is (azaz például a kedvezményt is, amit kaptál a készülékre). Szóval onnantól nincs tovább részletfizetés.
-
mihaczitomi
tag
Nem tudom ,valaki Tudna e segíteni ???
Felmondható -e hűségidő alatt a mobilszolgáltatás ???Ha igen ,akkor hogy tudom tovább fizetni a készülékrészletet ???
Köszönöm ,ha valaki tud segíteni ......
-
4Grider
félisten
Igen nagy eséllyel DSS, azaz a sávokat mind a két generáció használja. Ott van nagy különbség a két generáció között, ahol az 5G olyan sávot használ, amit a 4G nem. Ilyen egyelőre csak egy van, az N78 (3600 MHz). Az viszont nagyon pontszerű, épületekben a bázistól 1-200 méterig működik.
-
-
qantum
senior tag
Sziasztok! Régen vettem már telefont szolgáltatótól. Emlékeim szerint úgy van, hogy nem kötik a készüléket a szolgáltatók, függetlenek?
-
Nekem még mindig 4G.
-
pourri
aktív tag
Baján is megjelent már az 5G, lehet már korábban is volt, de én ma vettem észre.

-
Bl.Gyo.
őstag
nem tudom írta e valaki, mert össze vissza 5G téma van most itt...
de domino-n is van már 5G.
motorola telómon meg jelent az 5G ikon, realme Gt masteren meg nem.
van rá esély hogy ezen is menni fog? -
-
-
Gyuree91
tag
Pozitívum:
- Végre érezhető 5G lefedettség
- Tiszántúl nincs lemaradvaNegatívum:
- Sebességben, válaszidőben kuka eddig.
- Környező területek, települések szépen lefedve, míg a megyeszékhely (Békéscsaba) belvárosa, keleti része kimarad a “jóból”…
-
apuci04
tag
WoLTE,WoWIFI eltünt,régota nem volt semmi gond vele.Lehet ,hogy a fejlesztések miatt? Másnak jó?Dél Pest.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Projektor topic
- Raspberry Pi
- Gaming notebook topik
- Sziklaszilárdan őrzi első helyét az USA kapitánya
- Milyen videókártyát?
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 pro 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3755, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kb. 30-50 darab szarka helyett alig egy darab szarka madárt láttam, szemetes zsák szaggató szürkésfekete varjú sehol.

van rá esély hogy ezen is menni fog?
Bp.XV
dptrsk