- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy Note20 Ultra - a tollnak nincs ellenfele
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
totron #139815 üzenetére
Persze tudom mi az ami a szemük előtt lebeg: a komm cégek ugye kiszámolják, hogy összes költség/ügyfélszám= kb. 5k HUF és ezt ha töri ha szakad be akarják vasalni mindenkin.
És mivel NINCS verseny (csak kialakúlóban volt de ugye az előbb leírtam mi lett belőle)
ezért miért is törekedjenek másra: plusz/minsz pár százalákkal alá/fölé lőnek a versenytársaknak és kész is.A gonet az volt az adatlassítós? Az is egy korrekt az a pár kybte bőven elég volt gondolom híroldalak böngéazésére, emailek olvasására még akár pár képet tartalmazó.oldal betöltésére.
Nyilván aki Instát, tiktokot, jutubot akar pörgetni az fizessen többet. -
-
yogibear
addikt
válasz
totron #139416 üzenetére
Bárki, aki nem akar súlyos ezreket költeni előfizetésesre... mert keveset telefonál...
Mert nem lóg napi 24 órát a fácsén meg nem dumál órákat feleslegesen...
Ráadásul a T az egyetlen, aki nem időkorlátos netet ad: Maraton 5Gb 4ezerért...
A másik kettőnél csak időkorlátosak vannak, ami ha lejár, ugruk a rajta maradt net...
Pont ezért hoztam át a számokat a T-hez...
Ha ehhez aktiválod az egy napos DD netet (ha éppen azt adnak), sokáig elég a net, nekem speciel így 10 hónapig tartott ki az 5Gb Maraton...
Arra kell hogy útközben menjen pl a netrádió, mert a beépített FM xart sem ér, vagy bármi netes zene, plusz megnézni a menetrendet, vagy a bolt oldalát, hogy adott termék van-e náluk, vagy csak a másikban, vagy más bolt kínálatát, vagy éppen a hiperben a weboldalukon egy adott terméket, ha ott állsz előtte és nem tudod, megéri-e... sokszor jön jól, a mobilnet, plusz a kártyás fizetéshez is kell, ha más nem azért, hogy az app feljelentkezzen és letöltse a tokeneket...
Ha meg netalán beszélgetni akarok vkivel, arra ott a MobilVoip, a régi regben átírtam a vonalas számról a mobil számára, feltöltök kb 14 eurót és ha feltétlenül mobilon kell beszélgetni, kb 7 forint/perc díjért teszem, plusz a feltöltéstől számított 4 hónapig vonalast ingyen hívhatok... és emiatt is kell a mobilnet.Plusz ne feledd, a magyar mindent szeret, ami ingyen van.
-
nfsu17
veterán
válasz
totron #139416 üzenetére
Én pl használom.
Inkább a net akciót.
Mivel még két SIM-en van és a "netes" a T, ezért azt a számom nem ismerik.
Így ha vkit hívnék, akkor mindig be kellene mutatkozni (oké, túl lehet élni...de akkor jön a köv. kérdés....új a számod? elmentsem? és akkor jön a magyarázatom...már két perc elment és még nem beszéltünk semmiről).
Na szvsz majd számhordozás után használom a beszédet is, de amúgy nem annyira, mert kevés van belőle.Net.
Én marhára örülök pl annak, hogy itt van 50MB free.
Még mindig van belőle, pedig köv. szerdán már le is jár, és jön az újabb egy hó 50MB.
Emelett persze ott a maraton, amiből még mindig van 2GB (a 2-ből) dec 12. óta.
Szóval én nem vagyok nagy fogyasztó, ezért is nem tetszett a Y hozzáállása, hogy kivezetjük az 500MB csomagot, mert úgysem kell az senkinek, de cserébe nem lesz olcsóbb akkor az 1GB sem (korábban sokszor meglépték, hogy X MB-ról Y-ra emeltek, és kivezették az X-et, viszont vagy X árban adták tovább az újat, vagy alig drágábban...most meg még emeltek is az 1GB-on).Szóval Y hulladék ebből a szempontból.
A szerdákat meg értelemszerűen azért aktiválom, hogy se az 50MB, se a maraton ne fogyjon és akkor lazábban lehet aznap netezni...azok sem szoktak elfogyni btw.
Csak azzal, hogy dec. óta lett második T SIM-em, már több ezer Ft-ot spóroltam, mintha csak Y-nél lenne ez megoldva...úgy, hogy csak kis fogyasztás megy mindenből...még így is. -
Cs1csó
titán
válasz
totron #139416 üzenetére
Üdv, én keveset mobilnetezem. Még itthon wifin vagy kábelen sem vagyok nagy YouTube néző vagy Tik-tok stb.
A melóhelyen szoktam néha ránézni pl. a PH!-ra vagy egy-két híroldalra vagy ha jön üzenet stb.
Nyilván munkahely tehát amúgy sem a telefonozás a lényeg.
Általában 30MB-al elvagyok, tehát nekem bőven jó a Maraton 5GB akár egy évre is. Sőt mostanában amúgy is keveset járok el, szórakozóhelyre vagy egyéb közösségi térbe ahol esetleg nagyobb igény lenne megnézni ezt azt vagy akár messenger hanghívással is ritkábban beszélek ismerősökkel mobilneten.Tehát amikor jön az DD akkor az aktiválás napján ha netet is kapok akkor egy kicsit "lazábban" tolom ennyi, pl. ilyenkor szoktam kicsit pörgetni a Facebook-ot is amúgy nem.
Nemrég volt valami 1GB és talán ha 200MB lement belőle
Van ismerős aki keményen pörgeti a videót és 50GB/hó csomagja van de azt mondta, hogy van, mikor még otthon is mobilnet megy és így sem lépi túl a havi 30GB-ot.
-
simpley
őstag
válasz
totron #139092 üzenetére
amit idéztél hozzászólás semmi másról nem szólt mint őszinteségről. Partnerüzletben mindig próbálnak rábeszélni olyan dolgokra embereket amire nincs szükségük, még csúnyán is néznek mikor visszautasítod őket, vagy ha Domino-t kérsz azt mondják sajna az nincs. Továbbra sem értem ezzel mi olyat mondtam ami rossz..
-
4Grider
félisten
válasz
totron #139087 üzenetére
Válaszd a dominot, vedd meg a benzinkúton/áruházban, rendelj belőle online.
Hozni akarod a meglévő hívószámod? Akkor muszáj a kérdéseken átesned, mert arra vannak kiképezve az ügyfélszolgálatosok, hogy az előfizetés felé tereljenek. A szolgáltatónak ui. az előre tervezhető, abból lesz tutira kifizetve az infrastruktúrára felvett hitel és a bázisállomás villanyszámlája. -
Zsolt,72
senior tag
válasz
totron #138693 üzenetére
Nem gondoltam “megmosolyogtatónak” a kérdést, pont, hogy nagyon is illik a topik témájába és ha nem vagy benne biztos, akkor itt jó helyen jársz vele, ezért is van a topik. A hangulatjel nem ellened szólt.
Van mögöttem néhány SIM-csere, ezek során nem került szóba, hogy kívánok-e módosítani a hozzá tartozó szolgáltatáson. Ez két külön ügy (lenne).
-
4Grider
félisten
-
scott_free
senior tag
válasz
totron #138210 üzenetére
200.000 db (!) SIM-et vettek, amiket aztán a francia/belga ISIS-es terroristáknál is megtaláltak, utána bukott ki a sztori. Maradjunk annyiban, hogy a töredékének is szemet kellett volna szúrnia, ha nem lett volna felsőbb (értsd: titkosszolgálati/kormányzati) engedély rá.
-
czegee
csendes tag
válasz
totron #134840 üzenetére
Még csak egy emberként próbáltam érdeklődni hogy ha egy egész utca össze fogna akkor ennek menete hogy lenne, illetve mennyire lehet rá esély hogy pozitív kimentele legyen. Tudnék egy egész utcányi aláírást gyűjteni hozzá az tuti. De eddig minden hiba bejelentésre annyi volt a válasz hogy nincs hiba.
-
válasz
totron #134566 üzenetére
Nekem már mondtak teljesen eltérő információkat megyei kormányhivatalban is, egyazon irodában dolgozó hivatalnokok. Ráadásul pénzbeli ellátásról volt szó. Kérdésemre, hogy az előző kolléga ezt miért másként közölte velem, az volt a válasz, hogy nem volt eléggé felkészült a kolléga ezek szerint.
Eleve mit keres ott olyan ember, aki nincs felkészülve a tennivalójára. Másodsorban még ezzel sem lenne gond, ha akkor nem szólna hozzá olyan dologhoz, amiben nem tájékozott, hanem megkérdezni mástól, vagy átirányít olyan kollégájához, aki felkészültebb. Nekik nyilván tök mindegy, ha az ember például nem kapott volna ellátást a nem megfelelő tájékoztatás miatt....
-
válasz
totron #134542 üzenetére
Nem a lemaradottságról van szó, de ha nem ebbe a régióba szánták, előfordul, hogy bár 4G vagy 5G képes egy telefon, azokon belül nem kezel bizonyos frekvenciákat, csatornákat, amik itt használva vannak és ez okozhat gondot.
Sokan már a 3G lelövésekor szembesültek ezzel, mert nem tud a telefon bizonyos 4G frekvenciákat és ami eddig 3G-n ment hívás vagy adat, az már 2G-re megy le, mivel 4G-re nem tud adott telefonon.
Több olyan frekvencia bekerült a 4G és 5G sávra, amiket nem minden telefon kezel, mit eredetleg nem ide szántak és valaki külföldről rendelte, de ezt nem vette figyelembe, vagy olyan helyen vásárolt itthon, ahol külföldről szerezték be. -
Balcsix
senior tag
válasz
totron #133714 üzenetére
Nem erre akartam kilyukadni. Az egyszerűség kedvéért vegyünk egy eléggé lesarkított gyakorlati példát.
Tegyük fel van egy vállalkozásod.
Adott egy 10 éve havi szinten 500 Ft nyereséget hozó ügyfél. Majd bekopogtat az ajtódon egy olyan kliens, aki heti szinten mondjuk 20 000 Ft nyereséget hozna neked. Na most ha mind a 2 ügyfeleddel aláíratsz egy 2 éves határozott idejű szerződést, akkor melyiket választanád/díjaznád jobban? Pláne, ha mondjuk pár év alatt összeköltségben többet fizetne neked az új, mint amennyit a másik több idő alatt fizetett.Sőt ebből következtetve jobban átgondolva ha egyszerre kötik meg a határozott idejű szerződést, mind a kettő "újnak" számít, ugyanaddig fognak kiszolgálni, csak az egyik több, a másik pedig kevesebb haszonnal.
-
csaszi75
senior tag
válasz
totron #133713 üzenetére
Pedig pontosan ez is lehetséges egy probléma:
https://www.gsmarena.com/compare.php3?&idPhone2=9640&sSearch3=b525&idPhone1=11039&idPhone3=11736
https://www.4gltemall.com/huawei-b525-4g-lte-cat6-wireless-router.html
Az A20 Cat4
A B525 Cat6
S akkor egy mai 5G-s eszköz mondjuk Cat18 és felette.
Sajnos az újabb készülékek a jobb hálózati kezelésükkel kiszorítják a régebbieket..
PLUSZ erre jön rá, hogy lekapcsolgatják a 3G-t mindenhol..
Aki eddig 3G-n lógott, mert a készülék úgy ítélte meg, hogy inkább 3G-n marad, mert gyengébb a 4G jel, azok most nagyrészük felváltott 4G-re. (hangoltak tutira mindenhol)
Ezzel sokkal nagyobb terheltséget okozva ott, ahol előtte jó volt neked..
Egy 5G képes eszköz sokkal jobban kezeli a rádiós hálózatot még akkor is, ha a benne lévő SIM kártyádon nincs engedélyezve az 5G.
Amennyiben ez a válasz nem nyugtat meg, (Nem késztet újabb típusú eszközök beszerzésére) akkor az marad, hogy keresel pár ember a közeledben, akik folyamatosan bejelentik, hogy rossz az adott helyen a szolgáltatás.. Erre egy idő után csak léphet valamit a szolgáltató. -
-
Oliverda
félisten
válasz
totron #133282 üzenetére
Írtam feljebb, hogy iPhone-ra vonatkoznak a megállapítások. Abba jelenleg csak eSIM+fizikai SIM (vagy eSIM+eSIM) kombóval érhető el a DualSIM, max. pár év és majd csak eSIM-et lehet tenni a készülékekbe. Nyugi, az Android platform is el fog jutni ide, szerencsére.
Hogy csinál számlát a tolvaj, ha le van zárva készülék?
Fizikai SIM-mel sokkal egyszerűbben csinálhat számlát a tolvaj, ha ki van kapcsolva a PIN.
-
4Grider
félisten
válasz
totron #132303 üzenetére
Tudtommal mindkettő anyacége az RTL Group.
https://hu.m.wikipedia.org/wiki/RTL_Group -
-
rin33
senior tag
válasz
totron #129202 üzenetére
Téli időszakhoz képest a lombos erdő gyengíti a jelet, ha száraz idő van akkor kevésbé, ha párás, esős (vizesek a falevelek) akkor árnyékol: pl itt az Alföldön települések között haladva csak akkor áll B3-ra a telefon ha már szemmel látható az adó, míg télen akár már 10km-ről látja a B3-at és rá is áll. (Pl Nagymágocson az orosházi B3 cellákra áll a telefon pedig helyileg ott van egy B20-as állomás)
-
válasz
totron #127143 üzenetére
Ha jól rémlik, minden készüléknek van valami egyedi azonosítója, ami alapján a torony azonosítja, talán a mac címe???
Majd egy nálam okosabb kijavít, de az adott torony, ahová csatlakozol, a sim kártya és a készülék egyedi azonosítója alapján azonosít téged. Ezért van az is, hogy ha a szolgáltató letilt egy bizonyos telefont (mert mondjuk nem fizették a készülék vételár részleteit), onnantól az adott szolgáltató bármelyik simkártyáját belerakhatod, többé nem fogod tudni használni a telefont, modemet. Bannolják egyszerűen.
Mikor telefont veszel használtan, akkor vagy ilyen szempontból veszélyben... -
válasz
totron #127139 üzenetére
Most szúrta ki a Telekom, miben használod azt a kártyát, amit nem arra terveztek, hogy modemben használd...
Nem tudom pontosan mik a Telekomnál a követelmények beszédcélú simkártyák esetében, de pl Diginél biztosan tudom, hogy le van írva, miben használhatod. Aztán ott van olyan simkártya típus, ami kimondottan netezésre van, beszélni nem is lehet rajta, na azt használhatod olyan modemben, készülékben, amivel beszélni nem lehet.
Amiért általában nem "szólnak" pl azok a tabletek. Van amelyiken nem tudsz beszélni, de mégsem korlátoznak. Be tudják azonosítani, miben használod a simkártyát. -
kchris78
veterán
válasz
totron #116900 üzenetére
pedig sok oldal szar. egyszer nézz meg egy pár nyitóoldal hány MB-osak. 1-5Mbittel fel perc mire betoltodik. Én is modemmel kezdtem BBS-ezni, na de fejlődjünk már.. ez nekem pont aktuális mert tesomnal ubee upc modem van és 1-3 Mbitet hoz apple eszközökre wifi-n vmi protokoll hiba miatt. Eszméletlen lassú sok oldal.
-
clon
senior tag
válasz
totron #116900 üzenetére
Egyiket sem töltötte be, gyakorlatilag látszott mennyire szenved vele.
A probléma ott van, hogy az 1-5Mbit folyamatosan hullámzik olyannyira, hogy akár a 0Mbit is leveri a feltöltés meg 0-1Mbit közé áll be.
Kölcsönkértem 3 nokiát 6-7-8 és ugyanígy működik így vélelmezhetően nem telefon probléma (legfőképpen, mert bepattintottam egy telenor kártyát és azzal tényleg ment rendesen) majd más városba hogy-hogynem a telekom kártya "életre" kelt így azért elég sanszos, hogy egy nem kis városban a hálózat nem jó (és ezt legalább 2 éve tapasztalom konstans semmi változás). Mivel kiépített vezetékes net van és az albérletek esetén nem jellemző ezek hiánya a torrentezés esélye alacsony. -
clon
senior tag
válasz
totron #116893 üzenetére
Nálam a telekom full térerőn 1-5mbit produkál a lakásban, az erkélyen, az utcán és több utcával odébb és nemhogy letöltés de egy egyszerű weboldal is egy szenvedés volt betölteni is ellenben a telenor 40-60mbit a "lakásban".
A torrent lett a mobil esetén a szitokszó ha nincsen net sebesség mert ők akik mindent tönkretesznek és "elveszik" a sebességet mástól, ellenben ugyan más a technológia DE sok stream ingyen netet ad vagyis nem számolja az adatot és ezeket többen használják már mint a torrentet ami ugye egy "kiöregedett" generációhoz köthető és a stream előfizetések árának megfizethetősége és az új generáció full online jelenléte megváltoztatta a mobil adatforgalmat - DE ettől még csak a torrent mindig a hibás.
Az, hogy melyik szolgáltató jó sebességben netügyileg az erősen helyfüggő és általában ahol a telekom jól megy ott a telenor gyenge és fordítva (tapasztalat a kettő együtt ritkán megy jó sebességgel).
Az ászf-ből kikerült a P2P de itt is előkerült már, maga a korlát nem lett igazán feloldva így nem fog "hasítani" a torrent most sem. -
anglergab
addikt
válasz
totron #113404 üzenetére
A magyarázat az, hogy az egy cellában forgalmazó előfizetők számának növekedésével nemlineárisan egyre kevésbé hatékony az erőforrások szétosztásának a vezérlése.
Az ideális eset ha egyedül vannak a cellában, az is megfelelő távolságra az antennától. De ez nagyon ritka, illetve már kb. olyan mint egy fix/vezetékes kapcsolat. -
ferob
őstag
válasz
totron #113377 üzenetére
A szolgáltatás kivezetését követően azt nem tudod igénybe venni, és ezért az egyenleged sem csökken.
Az érintett előfizetők ajánlott levélben lettek értesítve a fent említett opciók megszűnéséről.
(#113379) Tompika777: Az ÁSZF Törzsrészének 5.2 pontja tartalmazza, viszont mivel elég terjedelmes, ezért érdemes a weboldalon elolvasni.
-
törölt tag
válasz
totron #113206 üzenetére
Nem az összeg a lényeg, hanem az elv. Amúgy annyira nem volt stressz, mert ez nem folyamatosan zajlott, csak időnként, és olyankor meg csak nem hagytam magam hülyíteni, h jópárezer ft-ot kivegyenek a zsebemből. Smi nem múlott rajta, már rég letettem róla, úh egyszerűen csak jólesett, h végre normális vége lett.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 4TH: i7-6GEN I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W